Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Lemmikkieläimet

Lemmikkipolitiikan ongelma yhdessä lauseessa

Olen suhtautunut kriittisesti lemmikkien tilanteeseen ja jakanut useiden eläinlääkärien huolta aiheesta. Tilanne on kovaa vauhtia pahenemassa ja keskustelukommentit Ylen jutussa osoittavat vahvaa polarisoitumista. Päivän Iltalehti tarjoaa kansanedustaja Satu Taavitsaisen (SD) suulla inhorealistisen tiivistelmän.

Lemmikkitouhu on lähtenyt täysin lapasesta

Tänään Aamulehti ilmoitti Koskikeskuksen kieltävän allergikkojen pääsyn kauppakeskukseen jatkossa. Kylät ovat täynnä lemmikkikahviloita ja lääkäriltä voi hankkia terapiaeläimen luvan jotta se pikku mussukka saadaan myös julkisiin kulkuvälineisiin. En kaunistele: tämä on sairasta. Asenteemme lemmikkieläimiin on sairasta. Eläinlääkärien huoleen ja ihmisten pahoinvointiin pitäisi herätä.

Jättäkää puolustuskyvyttömät lemmikit rauhaan!

Suurin piirtein ympärivuotinen mutta kesäiseen, ts. lumettomaan, aikaan lisääntyvä ilmiö on koiranomistajien lemmikkien terrorisointi kaupunkien ja kuntien suosituimmilla ulkoilureiteillä. Kerrassaan mielenterveydeltään epävakaat ihmiset ovat katsoneet asiakseen kylvää niiden varrelle joko hengenvaarallisella myrkyllä tai vastaavasti terävillä esineillä, kuten hakaneuloilla kyllästettyjä lihanpaloja.

Eläinten oikeudet ja ruuantuotannon vallankumous

Ihminen ja koira ovat parhaita ystäviä sanotaan. Tämän ystävyyssuhteen takana on pitkä yhteinen historia, jonka myötä luonnossa eläneet sudet ovat lähentyneet pikkuhiljaa ihmisten kanssa domestikoituen nykypäivän monenmuotoiksiksi, näköisiksi ja kokoisiksi lemmikkikoiriksi. Katsellessa vaikkana labradorinnoutajaa tai kultaista noutajaa ihmisten seurassa, ei tulisi mieleenkään, että kyseisestä otuksesta löytyvät vielä eläimelliset vaistot, jos rusakko sattuu pomppimaan tielle ja ihmisen ote on hetkellisesti herpaantunut koirasta.

Eläinsuojelurikoksen yritys tulee kriminalisoida

Tänä keväänä moni koiranomistaja on joutunut viemään koiransa kiireellä eläinlääkärin hoidettavaksi ja kantamaan ylimääräistä suurta huolta parhaasta ystävästään. Osa on selvinnyt säikähdyksellä, mutta valitettavasti osa on joutunut jättämään parhaalle ystävälle jäähyväiset aivan liian aikaisin. 

Tapu tapu päälaelle ja sitten se yhtäkkiä puraisi!

Koiranomistajana luen jatkuvasti koirankakkakeskustelusta, vapaana pitämisestä ja kaikenmaailman ärsyyntymisistä. Kuinka koira ei saa tehdä sitä eikä tätä. Koiranomistajat ovat vastuuttomia ääliöitä, jotka eivät noudata lakia. Koira ärsyttää kaikkia ja kaikkea. Koirat ovat aina väärässä paikassa, väärään aikaan ja tiellä. Ne ovat vaarallisia. Koirat tekevät kuoppia ja kulumia metsään, jossa joku haluaa kävellä rauhassa (edellinen HS mielipidepalstalta) Koiria jopa myrkytetään.

Älyrannekkeet eivät meitä pelasta

Petteri Järvinen kirjoitti 3.7.2014 Helsingin Sanomissa arkisen hyötyliikunnan puolesta, samalla kehuen ostamaansa Samsungin Gear Fit-ranneketta. Se on ensimmäisia niin sanottuja ”älyrannekkeita” joilla kännykkävalmistajat ovat keksineet alkaa rahastamaan. Periaatteena on, että rannekelloa muistuttavasta pikku laitteesta voi tarkistella vaikkapa askeliensa lukumäärän ja ehkäpä muutakin terveyteen liittyvää tietoa.

Eläinten oikeudet on murenemassa EU:ssa !

Eläinten oikeudet on murenemassa EU:ssa ja tästä suuri ajankohtainen häpeä lankeaa Romanian päälle. Jossa katukoirien ja kissojen oikeudet ollaan polkemassa "maanrakoon". Uusien lakien mukaan kuka tahansa saa tappaa katukoiria ja kissoja myös kiduttaa josta lisää alimmassa kohdassa. En voi millään hyväksyä sitä, että EU "siunaa" tällaisen toiminnan ja antaa sen jatkua. No, monet ehkä muistavat vielä kurjat kuvat vuosien tapaa EU:n talouseläin kuljetuksista joissa hevosten jalat olivat haavoilla jopa murtuneet ja hevosia hakattiin.

Onko koiran sukupuoli sairaus?

Yleensä ihanteena on, että niin ihmisille kuin eläimillekin tehdään mahdollisimman vähän lääketieteellisiä toimenpiteitä. Esimerkiksi lääkkeet aiheuttavat usein sivuvaikutuksia ja kyllähän ne maksavatkin. Leikkauksetkin maksavat ja niissä tehdään usein peruuttamattomia toimenpiteitä. Niihinkään ei siis ole syytä ryhtyä, ellei ole hyvin perusteltua syytä. If it aint't broken don't fix it. Tuollainen ajattelu on kuitenkin menneen talven lumia etenkin Yhdysvalloissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä