*

Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokoomus

Pohdintaa US-puheenvuorossa hallituksen tulevaisuudesta kesällä 2016

Viime kesänä Suomi areenan aikana pohdin blogissani sitä, kuinka kauan Kepu ja Kokoomus sietävät hallituskumppaninsa Perussuomalaisten kaksilla rattailla ajamista EU-politiikassa. Blogini herätti asiasta vilkkaan keskustelun. Nyt sitemmin on osoittautunut, että 11 kk kirjoitukseni jälkeen Perussuomalaisten hallitustie päättyi varsin dramaattisesti.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219878-kuinka-kauan-perussuomalai...

Pidä kavereistasi huolta

Kokoomus on puolue joka pitää huolta omistaan. Toiminta omia kohtaan on rehellistä, joskaan ei aina julkisuuteen tarkoitettua ja moraalisesti kestävää. Mutta mitä sen on väliä, kunhan maine omien keskuudessa kestää. Sieltä se kannatus sikiää.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on todennut, ettei tunnista hyväveli-verkostojen olemassaoloa. Suomen kuntia laajasti hallitsevaan Keskustaan kuuluvan pääministerin suusta lausunto on odotettu. Omat varmaan uskoo.

Pelasiko Kokoomus itsensä ulos seuraavasta hallituksesta?

Kokoomuksen nimihenkilöt syrjäyttivät Perussuomalaiset hallituksesta Halla-ahon takia. Julkiset kannat olivat muunkinlaisia, mutta kulissien takaa kerrottiin ongelmaksi Halla-aho.

 

Kokoomuksen Jaskari haluaa korottaa palkansaajien veroja

Harri Jaskari ehdotti perjantaisessa blogissaan ammattiyhdistysten jäsenmaksujen verovähennyksen poistoa. Käytännössä tämä tarkoittaisi liittoon kuuluville palkansaajille veron korotusta, sillä he maksaisivat enemmän veroja vähennysoikeuden poiston myötä.

Kokoomuksen Jaskari kirjoittaa: 

Onko kokoomuksesta kantamaan vastuuta

Marraskuussa 2015 Sipilä uhkasi hajoittaa hallituksen, jos sotesta ei päästä sopuun. Kokoomus taipui lopulta keskustan vaatimaan 18 maakuntaan, ja sai vastalahjaksi laajan valinnanvapausmallin.

Valinnanvapausmallin toteuttaminen, nykyisen hallituksen aikana, on kuitenkin osoittautumassa toivottomaksi tehtäväksi. Asiantuntijat vaativat, että valinnanvapausmalli sorvataan kaikessa rauhassa, kun on ensin toteutettu sote-palveluiden siirto maakunnille. Nykyistä aikataulua pidetään vaarallisena. 

Hallitusryhmien enemmistö vahvistui eduskunnassa

Perussuomalaisista eronnut kansanedustaja Veera Ruoho ilmoitti tänään liittyneensä Kokoomuksen eduskuntaryhmään. Tämä oli itse asiassa vain julkistamista vaille ollut asia. Veera Ruoho äänesti jo alkuviikosta hallituksen luottamuksen puolesta luottamusäänestyksessä.

Poliisitaustainen Veera Ruoho valittiin eduskuntaan perussuomalaisena uudelta maalta. Vuoden 2015 vaaleissa hän sai  2563 ääntä.  Hän kertoo, ettei ole muuttunut mitenkään. Tavoitteet ovat yhä samat, keinot vain erilaiset.

Kokoomuksen U-käännös Turun moottoritiellä

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ilmoitti hetki sitten eduskunnan suuressa salissa, että sote-palveluiden pakkoyhtiöittäminen on perustuslain vastaista. Samalla Orpo totesi, että yhtiöittäminen itsessään ei ole ollut kokoomuksen poliittinen tavoite, vaan valinnanvapaus.

Miksi Kokoomus tyytyy Sipilän saneluun?

# Juha Sipilän uusittu hallitus sai eduskunnalta luottmuksen äänin 104-85. Sipilä sai taas hämmäsyttävän ketterästi hallituksensa rivit järjestykseen. Näytti siltä, että käsikirjoitus oli jo valmmiksi laadittu, ennen kuin 20 perussuomalaista kansanedustajaa - joukossa tietenkin vallan makuun päässeet ministerit – olivat loikanneet ulos vanhasta puoluestaan. Persut olivat uuden puheenjohtajansa Jussi Halla-ahon johdossa joutuneet hallitusboikottiin niin kuin Sverigedemokraterna-puolue Ruotsissa.

Miten perussuomalaiset voi olla hallituksessa ja

Oppositiossa samaan aikaan. Simon Elo ei ole eroamassa perussuomalaisista. Pelleilyä. Kokoomus söi arvonsa,kepulle kelpaa kaikki. Meillä on koomisin hallitus kautta aikain. Äänestäjien aliarvioimista. Itseltäni on mennyt luottamus tämä sekoilun seuraksena lopullisesti poliittisiin päättäjiin.

Hallituskriisiä ei ollutkaan - oli Plan B

Viime päivät Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen ovat olleet mielenkiintoista ja jännittävää seurattavaa. Käänteitä suuntaan ja toiseen on ollut monenlaisia. Olivatko nämä käänteet hallitukselle, Sipilälle ja Orpolle sittenkään yllätyksiä. 

Turun Sanomat uutisoi jo 3.6.

"Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä