*

Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtapolitiikka

Kokoomuksen ja keskustan likaiset jauhot pussissa

Ensin ajattelin etten sekaannu kirjoittamaan omalla kirjoituksella Perussuomalaisissa tapahtunutta kahteen ryhmäjakoon, mutta tämän päiväisessä Lännen Median Kp23 nettilehdessä oleva kirjoitus sai toisiin aatoksiin.

Ilmestyskirjan IV painos

Kuulin hetki sitten, että ilmastonmuutos iski ja niin Eufrat kuin Tigris jäätyivät n. 600 jkr. Voin kuvitella, että silloiset irakilaiset olivat kauhuissaan ja olisivat mieluusti hakeutuneet turvaan Suomeen, mutta vuodet menivät ja jäät sulivat. Kaksoisvirran vesi virtasi taas uudestaan. Pari sataa vuotta myöhemmin Niili jäätyi, eikä Mooseksen olisi tarvinnut odottaa vesien väistymistä, vaan hän olisi todennäköisesti voinut ylittää Punaisen meren luistelemalla Faaraon sepän takomilla "nurmeksilla".

Pieni ja vajavainen katsaus Jemenin sekavaan tilanteeseen

Hämmentääkö Jemenin tilanne? Oletko edes kuullut koko asiasta Suomen mediasta?

 

Pommit paukkuvat Jemenissä, maailmanlaajuinen sota terrorismia vastaan (GWOT) jatkuu ja siviilejä kuolee kasapäin. Miksi näin?

Jemen sijaitsee Arabian niemimaalla, Arabian meren, Adeninlahden ja Punaisen meren rannalla, Afrikan sarvea vastapäätä. Jemen vartioi tärkeää kauppareittiä, jota pitkin mm. öljytankkerit kulkevat.

Valtapolitiikan aakkoset

Kirjoitin aiemmin suurvaltapoliitikan aakkoset, jossa käsittelin suurvaltapolitiikkaa nimenomaan valtapolitiikan näkökulmasta. Koska edellinen blogini, Hirmuinen Venäjä, herätti poikkeuksellisen paljon keskustelua havaitsin, että valtapolitiikan ymmärrys on monien kohdalla hakusessa.

 

ISIS - Aito uhka vai tekouhka

Terroristijärjestö ISIS, nykyään IS, Islamic State eli Islamilainen kalifaatti on hallitusten ja median uusin mörköpeikko, jonka perusteella maailmanlaajuista sotaa terrorismia vastaan (GWOT) jatketaan. Onko uhka aito -kysymykseen on vaikea vastata tietämättä jotain ISIS-järjestön perustajista ja tukijoista.

Vaeltava terroristi

Kuinka monin tavoin kätevä onkaan vaeltava terroristi!

Selitän hetimmiten, mutta ensin perehdymme pintapuolisesti liittolaissuhteisiin ja vihollisiin ymmärtääksemme taustaa ja tarvetta vaeltaville terroristeille. Käytämme esimerkkinä ISIS -terroristijärjestöä, nykyisin IS, Islamic State, Islamilainen kalifaatti.

Aluelaajennuksiin on monta tapaa (Valtapolitiikkaa ja vararikkoja)

Jokusessa edellisessä bloggauksessani on käsitelty Ukrainan kriisiä, Venäjän vastaisia talouspakotteita, Yhdysvaltojen ynnä Eu:n toimia ja taloutta, sekä esitetty vaihtoehtoisia näkökulmia syihin ja seurauksiin.

Kommentoinnin perusteella huomasin, että monikaan ei miellä talouspakotteita sodankäynniksi talouden keinoin vaikka ne ovat juuri sitä. Edelleen huomasin, että useat ajattelevat aluelaajentumisen voivan tapahtua vain ja ainoastaan konventionaalisen sodankäynnin keinoin, vaikka se ei pidä paikkaansa.

RAPA-lakiesitys, Euroopan taantuma, jatkuva sota

Varmaan olette jo saaneet Suomen mediasta lukea perusteellisia selvityksiä, analyysejä ja asiantuntijalausuntoja Yhdysvaltain kongressissa käsiteltävänä olevasta RAPA-laista, Russian Aggression Prevention Act, suomeksi "Laki Venäjän aggressioiden estämisestä".

Ai ette? Vaikka sillä on suoria ja epäsuoria vaikutuksia jokaiseen Euroopan maahan.

Sepä kummallista.

Ohukainen ja Paksukainen sivistyksen vihollisina?

Suomen sosiaalidemokraattista puoluetta on pidetty yleensä kansan sivistyksen puolustajana. Kalevi Sorsan aikana hoidettu peruskoulu-uudistus ja alueellisten yliopistojen luominen olivat hienoa kansallisia saavutuksia. Silloin vielä puolue rakensi tulevaisuutta.

Nyt tilanne on muuttunut.

MH17 vahinko, suunniteltu kohde venäläinen kone

Ukrainassa alas paukautettu malesialainen matkustajakone MH17/MAS17 oli vahinko, ja oikea kohde, se joka piti ampua alas, olikin venäläisen Aeroflotin lento AFL-2074, joka oli matkalla Moskovasta Kyprokselle.

Koneen ampuivat alas Venäjän tukemat pro-Russia -separatistit erehdyksessä. Kreml oli käskenyt separatistien ampua alas venäläisen koneen Ukrainan alueella, jotta siitä voitaisiin syyttää Ukrainaa, ja Venäjä saisi syyn hyökätä Ukrainaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä