Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Työllisyys ja elämä

Työn, tuotannon ja kuluttamisen yhtälöt – kuinka ne istuvat elämän tosiasioihin?

Hallituksemme puoluepuhetorvet istuvat päät punaisina pohtien |* miten Erkki ja Liisa työllistetään, kun samaan aikaan teknologistit näkevät maailman jo robotteina ja digitalisaationa. Ei tarvitse kummoisesti miettiä, niin arvaa, että lopulta kaikki työtehtävämme voidaan robotoida ja digitoida – automaatille.

Muistatko, Mikael Jungner, sen pop-kappaleen?

Mikael Jungner, kirjoitti Facebookissa siitä, miten edullista elektroniikka on nykyään. Kaukoitäläiset tuotteet ovat lähes kaikkien saatavilla, varallisuuteen ja tulotasoon riippumatta, kunhan vähän säästää.

Usko, toivo, petkutus …

... mutta suurin niistä on petkutus.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kehuu puoluetoverinsa Jari Lindströmin aikaansaamia uusia köyhän kansan kiusoja. Eerolan mukaan työpaikat eivät synny taikatempuilla (siitä olen samaa mieltä), mutta silti hokkuspokkuksilla niitä yritetään työttömien selkänahasta esiin manata.

Paikallisen sopimisen ehdot

Työpaikka on tietyllä alueella, tietyissä olosuhteissa ja tiloissa sekä vuorovaikutus- suhteissa toimiva ihmisten ja muiden resurssien muodostama kokonaisuus.Sen tehtävänä on suorittaa tai muuten aikaansaada siltä odotettavat fyysiset tuotteet ja erilaiset palvelut/tehtäväkokonaisuudet riippumatta niiden omistuksellisesta, yhteiskunnallisesta tai yhteiskuntajärjestelmä-luonteesta. Yhteisönä työpaikka  tarvitsee tehtäviensä suorittamiseksi tietyn organisoinnin, muut toimintaresurssit sekä johtamisjärjestelmät.

Kilpailukykyloikka

Meille kerrotaan päivittäin uutisia ja näkemyksiä eri asiantuntijoiden ja päättäjien kentältä, missä muistutetaan, että meillä on kilpailuvaje. Samaan aikaan meillä muistutetaan, että ihmisten pitäisi tehdä enemmän töitä ja työllistyä, jotta saisimme aikaan kasvun polun.

Nyt tarjoillut eväät ja esimerkit eivät siihen pyri, koska ostovoiman heikentämisellä vain sieltä, missä olisi kipein tarve ostaa ihan perustarvikkeita ja ruokaa ei sitä ajatusta tue, vaan se vie toiseen suuntaan, eli entisestään heikentää myyntejä, kun ei ole millä ostaa.

Suhtautuminen työttömyyteen vaatii asenteiden uudistamista

Tämän päivän ihmisen työura on usein katkonainen ja epämääräinen. Työttömyys on monien meistä elämässä olennainen välitila ja siten aivan luonnollinen osa. Rehellisyyden nimissä se on monille ansiosidonnaiselle työttömyysturvalle päässeille ainoa mahdollisuus lomailla kohtuullisella toimeentulolla pätkätöiden välissä. Pienipalkkaista osa-aikatyötä tekeville työttömyysturva on luonnollinen ja usein pitkään jatkuva osa toimeentulon kokonaisuutta.

Suomen tila.

      Mikä ihme maata vaivaa.  Töllisyys: Miten työlllisyys paranee jos ei ole maksajaa työlle?

 Ja työllehän ei ole maksajaa jos aktivoidaan. Esim kaikki yli 50v aktivoidaaan opettelemaan työntekoa?

9 e/pv, kuluihin. Työvaatteet,ruoka, matka jne. Eli leikataan ja aktivoidaan köyhän kustannuksella?

 

Työllisyys - onko se tarpeellista?

On maanantaiaamu ja kello pärähtää soimaan - alkaa aamutoimet ja valmistautuminen töihin. Matkalla mietitään tulevaa päivää ja odotetaan jo taas viikonloppua. Jotenkin tiedetään edessä olevan varmasti samanlainen päivä kuin aina ennenkin pienin vivahtein. Työ on ajan kanssa muuttunut hyvinkin helpoksi, mitä kautta myös alkanut maistumaan purukumilta, mitä on jyystänyt monta tuntia.  Lähtiessään kuitenkin aina mielellään jäisi vain kotiin rentoutumaan, mutta työ vapaan tahdon sijasta määrää käyttäytymisen, kun ilman sitä ei voisi olla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä