*

Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Santeri Alkio

Mikä puolue nykykeskusta on, mitä se ajaa, miksi se on olemassa?

Keskipohjanmaa-lehden mielipidesivulla on käyty hyvää keskustelua Alkion perinnöstä. Santeri Alkio opetti aikoinaan, ettei saa unohtaa köyhän asiaa ja siitä hänet parhaiten muistetaan. Nykykeskustan pitäisi tarkemmin määritellä mitä sen edustama alkiolaisuus on? Onko se köyhän asialla olemista vai onko se menestyjien ehdoilla tapahtuvaa kasvukeskuspolitiikkaa, jonka maksumieheksi joutuvat pienituloiset ihmiset ja maakuntien sivukylät.

Berner on Keskustalle rasite

Haluan tällä kirjoituksellani herätellä rakastamani puolueen johtoa ja sen muita toimijoita samalla muistaen, että Keskusta on tehnyt historian saatossa myös paljon hyviä päätöksiä kuten sosiaaliturvajärjestelmän rakentaminen ja lapsiperheiden aseman edistäminen erityisesti vahvoina punamultayhteistyön aikoina. Nykyisen hallituksen perustulokokeilu etsii vertaistaan, joten siitä suuri kiitos.

Varsinais-Suomen piirin puheenvuoro (Keskustanuorten liittokokous 2015)

Ohessa kirjoittamani ja pitämäni puhe Keskustanuorten liittokokouksessa 2015.

 

"Arvoisa puheenjohtaja,

rakas liittokokous väki, aateystäväni, edistyksen lipun kantajat.

Me olemme tänään kokoontuneet tänne Auran rantamille, missä Suomen synnyinmuistot, työn ja tiedon puistot ja virsi vapauden soi. Nyt me olemme Keskustanuoren pyhällä maalla, Salossa, missä tämä voimakas kansanliike sai 70 vuotta sitten alkunsa. 

Kyllä IPU, Kyllä Alkio, Kyllä Gandhi !!!

EDIT: Leo totesi tilanteen ja IPU:n ohjelman paremmaksi kuin mikään muu. Katso kuvakaappaus oikealta.

 

Rakkaat ystävät, olisi ollut muutakin tekemistä, mutta Leo Mirala. Leo on nyt muutaman viimeisen blogini kimpussa käynyt vaatimassa Venäjältä takuutuksia ja alkanut sitten julkaista länsitrollimaista vihapropagandaa IPU:a vastaan.

Kepu pettää aina - vai pettääkö ?

En tiedä, kuka on lausunut ensimmäisen kerran nämä kunniakkaat sanat, sillä harva lause on saanut niin kantavat siivet alleen. Siksipä en pysty antamaan tässä kunniaa hänelle, jolle kunnia kuuluu, mutta tietääkseni syntyhistoria on selvitettävissä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä