Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkkojen alennus

Hallituksen yritys kilpailukyvyn parantamiseksi paljon toiveiden varassa

Hallituksen ydinpyrkimyksenä on parantaa viennin kilpailukykyä ja saada vienti vetämään ja investoinnit liikkeelle sekä siten parantaa työllisyyttä ja vähentää työttömyyttä. Hallitus uskoo vakaasti, että tähän päästään pääosin yksikkötyökustannusten alentamisella.  Vientimarkkinoilla ei kuitenkaan kilpailla suoranaisesti yksikkötyökustannuksilla, vaan tuotteilla, niiden ominaisuuksilla, niihin kuuluvilla palveluilla ja hinnoilla. Uuden vuoden puheessaan presidentti Niinistö puhui oikein hintakilpailukyvystä kustannuskilpailukyvyn asemesta.

Itsenäisyysnuoret kannattaa yleislakkoa

Itsenäisyysnuoret (IN) tuomitsee jyrkästi Sipilän hallituksen viime viikolla julkistamat toimet kilpailukyvyn parantamiseksi. Toimet eivät paranna Suomen kilpailukykyä lainkaan vaan syöksevät maamme yhä syvemmälle lamaan. Palkkojen alennukset osuvat kaikkein pahimmin pienituloisiin, joiden ostovoiman alenemisella on kielteisiä vaikutuksia sisämarkkinoiden kysyntään.

 

Miksi palkansaajat ruikuttavat?

​Pakko on palata rintamalle kun Senioriliikkeen sivujen uudistus viipyy. ​Harmittaa kuunnella 2 miljoonan palkansaajan ruikutusta kun palkkoja on tarkoitus leikata 5%. Viimeisen 10 vuoden aikana on 1,5 miljoonan eläkeläisen eläkkeitä leikattu yli 10% eikä mediakaan ole  huomannut.

Miksi palkansaajat ruikuttavat?

​Pakko on palata rintamalle kun Senioriliikkeen sivujen uudistua viipyy

​Harmittaa kuunnella 2 miljoonan palkansaajan ruikutusta kun palkkoja on tarkoitus leikata 5%. Viimeisen 10 vuoden aikana on 1,5 miljoonan eläkeläisen eläkkeitä on leikattu yli 10% eikä media ole edes huomannut

Muutama näkökulma

Mediassa on esitelty runsaasti Juha Sipilän hallituksen esittämien palkkaa alentavien toimien vaikutuksia. Hyvä niin, koska kaikkien asianosaisten ja sivullistenkin on hyvä tietää mitä päätökset merkitsevät. Tästä asiasta ei mediaa ole vielä näkyvästi kritisoitu, ei edes hallituspuolueiden taholta vaikka sanotaankin että se joka tietoa lisää se tuskaa lisää.

Yhteiskuntasopimus täysin hakoteillä

Hallituksen kaavailema yhteiskuntasopimus on monessa mielessä tuhoon tuomittu yritys. Yhteiskuntakäsitteen yleisesti hyväksyttyä täsmällistä määritelmää ei ole olemassa. Yhteiskunta kattaa kuitenkin monin verroin laajemman kokonaisuuden kuin vain valtion ja työmarkkinajärjestöjen suhteet, käytännöt ja yhteiskunnalliset vaikutukset. Tämän vuoksi yhteiskuntasopimusta oikeampi ilmaisu olisi puhua valtion ja työmarkkinajärjestöjen välisestä mahdollisesta sopimuksesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä