Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Laura Lindstedt

Sauli Niinistö puhui kuin Laura Lindstedt tai Ben Zyskowicz

# Vuoden 2015 parhaan puheen piti kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saanut Laura Lindstedt, joka protestoi prekariaatin puolesta. Vuoden 2016 toistaiseksi parhaan puheen on pitänyt tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka vaati sekä suomalaisia että maahanmuuttajia elämään maassa maan tavalla ja toivoi taas kerran ökyrikkaidenkin osallistuvan talkoisiin.

 

Keski-ikäinen mies ei kestä Lindstedtiä

Nuori nainen puhumassa palkinnonjakotilaisuudessa yhteiskunnallisesti tärkeänä pitämästään aiheesta. Se sai keski-ikäiset miehet riehaantumaan, jopa kirjoittamaan.

Finlandia-kirjallisuuspalkinnon voittaja, kainuulainen nuori nainen, Laura Lindstedt käytti tilaisuuden hyväkseen ja puhui kulttuurihöpinän sijaan yhteiskuntapolitiikkaa. Helsingin Sanomien mukaan peräti haukkui hallituksen.

Yksisilmäinen tehokkuustuuba ei ole vain hallituspuolueiden ongelma

Finlandia-palkittu Laura Lindstedtin puhe on herättänyt paljon huomiota. Siitä on seurannut niin kiitosta kuin ankaraa kritiikkiäkin.

Laura Lindstedt ja tekopyhyyden Finlandia

Tekopyhyyden rajoja koeteltiin eilen kunnolla, kun kirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittanut Laura Lindstedt pokkasi 30 000 euroa verovapaata palkintorahaa, mutta soimasi juhlapuheessaan "veronkiertäjiä". Puheessa vilahteli myös muita kasvottomia vihollisia, kuten "oikeistolaisia", "rikkaita"  ja "uusliberalismi".

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä