Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kustannuskilpailukyky

Hallituksen yritys kilpailukyvyn parantamiseksi paljon toiveiden varassa

Hallituksen ydinpyrkimyksenä on parantaa viennin kilpailukykyä ja saada vienti vetämään ja investoinnit liikkeelle sekä siten parantaa työllisyyttä ja vähentää työttömyyttä. Hallitus uskoo vakaasti, että tähän päästään pääosin yksikkötyökustannusten alentamisella.  Vientimarkkinoilla ei kuitenkaan kilpailla suoranaisesti yksikkötyökustannuksilla, vaan tuotteilla, niiden ominaisuuksilla, niihin kuuluvilla palveluilla ja hinnoilla. Uuden vuoden puheessaan presidentti Niinistö puhui oikein hintakilpailukyvystä kustannuskilpailukyvyn asemesta.

Juhlitaanko nyt et saatiin joku laiha sopu, vai saatiinko jotain aikaan?

https://www.suomenuutiset.fi/ministeri-lindstrom-kuinkahan-moni-ymmartaa...

Kauheeta hehkutusta asiasta lähinnä hallitukselta. Siis ensin hallitus (sipilä) lähtee laittaan Suomea kuntoon unohtamalla kaikki vaalilupaukset, kuten toki asiaan kuuluu ja muutkin kerran niin tekevät ja sitten repäistään ratkaisupussista tämä yksi ainoa keino, minkä varaan laitetaan kaikki kortit.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen lausunto hallituksen esityksestä kustannuski...

Palkansaajien tutkimuslaitos asettaa 9. joulukuuta päivätyssä lausunnossaan hallituksen esittämät ns. kustannuskilpailykyä parantavat toimet hyvinkin kyseenalaisiksi jo heti hallituksen asettaman tavoitteen perustelujen osalta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä