Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ksenofobia

Ne rasismin toiset uhrit

Nainen on miehensä kanssa kaupassa, ja huomaa kaupan aulassa kaksi tummaihoista miestä. He ovat tulleet ryöstämään hänet. Ihan varmasti he ovat tulleet ryöstämään hänet, tuijottavatkin niin pahaenteisesti. Onneksi mies on mukana, joten muukalaiset ovat kuin eivät olisi mitään ikinä suunnitelleetkaan. He eivät uskalla tehdä mitään, ja ryöstöltä vältytään, vaikka ihan takuulla miehet olivat paikalla ryöstääkseen naisen käsilaukun.

Kaikki suomalaiset ovat rasisteja!

Näin se on oltava! Meitä on yli 5 miljoonaa rasistia tässä pohjoisessa maassa. Lapset, nuoret, aikuiset, mummot ja vaarit, naiset ja miehet - rasisteja! Kuinkas se nyt näin voi olla? No tottakai siitä johtuen, että Hennalan pakolaiskeskuksessa muutama idiootti heitteli kiviä ja ilotulitteita pakolaisten busseja kohti. Ja siitä, että 19-vuotias idiootti sai "päähänpiston" ja kävi ostamassa lakanan vetäen sen päälleen, tajuamatta ollenkaan mikä Ku Klux Klan on tai mitä se edustaa. Summa summarum - olemme siis kaikki rasisteja.

Rasismia voi vastustaa myös olemalla hiljaa

Sananparsi "vaikeneminen on myöntymisen merkki" kilvoittelee väsyneimmän suomalaisen kansanviisauden tittelistä yhdessä sellaisten latteuksien, kuten "työ tekijäänsä kiittää", "hyvä antaa vähästään, paha ei paljostaankaan" tai "asiakas on aina oikeassa" kesken. Eri kansanryhmien läsnäoloon voi suhtautua karkeasti jaoteltuna kolmella eri tavalla:

Rasistisia hymiöitä paikannettu pikaviestimissä

Minulle iski sellainen veikeä tunne, että joillain tai jollain instanssilla on pahemman kerran tekemisen puutetta, sillä ainakin laulajatar Miley Cyrus kyseli jo vuonna 2012 Twitterissä, miksi valkoisesta standardista poikkeavat hahmot puuttuvat esimerkiksi Applen iPhonen merkkivalikoimasta lähes kokonaan. Tietämättömille kerrottakoon, että hän viittasi pikaviestimien hymiöihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä