Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokemuksen tuoma viisaus

Suomalaisten kollektiivinen psyyke ja Nato

 

Olen etsinyt suomalaisten Nato-vastaisuutta alkaen kylmän sodan ajan vaikuttamisoperaatioista ja päätynyt lopulta puuttuvaan tietoon Pohjois-Atlantin puolustusliitosta. Median on tarjottava päivittäin faktat. Mitä Nato on ja mitä se ei ole. Vanhan doktrinaation syvätaso ja nykytrollien aiheuttama pintaväreily on muutettava. Se on jokaisen maamme turvallisuuspoliittiseen kohtaloon vaikuttavan mediatalon velvollisuus.

Sen jälkeen saa päättää ihan miten päin vain. Ainakin on annettu faktat.

Miten luovuus voidaan hyödyntää paremmin?

Korkeatasoinen luovuus on kiinni paljon enemmän biologisista ominaisuuksista mitä moni haluaa uskoa. Luovuus on kyky ajatella ennakkoluulottomasti kuten pieni lapsi. Toisaalta ilman pohjatietoja ei synny mitään kovin mullistavaa luovaa tuotosta.

Insinööritieteissä voi jo nuori olla visionääri

Hallitusneuvottelut

On hienoa ollut seurata hallitusneuvottelujen alkumetrejä, kun asialla on elämänkokemusta ja ihmislähtöistä näkemystä. Arvostan suuresti Sipilän tapaa linjata asiat omiin siivuihin ja työryhmiin ja antaa jokaiselle tehtäväryhmälle vapaus ja tilaa tehdä töitä asioiden eteen, mitään puoluetta moittimatta  ja yhteistyön merkitystä korostaen.

Juuri tämänlaista mallia kaipaa tämä kansa. Juuri jämäkkyyttä ja yhteistyötä ruohonjuuritasolta lähtien tarvitaan enemmän.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä