*

Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kieli

Kansallismielisyyden uudet kasvot

Suomalaiset rakastavat varhaisia kansallismielisiä, isänmaanrakkaita, suurmiehiään. Suurnaisista puhumattakaan. Tänään muutaman kymmenen toimittajan ja poliitikon avulla on aivopesty kansakuntaamme pitämään globalisaatiota ainoana oikeana asiana: jos et puhu sen puolesta, saat vihapuhe-syytöksiä. Kansallismielisyydestä on tehty kirosana, miksi?

Timo Honkelan Rauhankone ei voi toimia 3

 

Honkelan rauhankoneella on kolme tukijalkaa: kieli, tunteet ja oikeudenmukaisuus.

Kuvan 1 näkemys tunteiden merkityksestä on täydellisen käsittämätön ja perusteeton... 

Kuva 2, ”laskennallisella luovuudella” ?!

Kuva 3, Timo Honkela höpsii innovaatioista.

 

Osa 1. 

 

PS.

Tuloerojen, sukupuolierojen vaiko molempien kasvun lieventäminen?

Suomessa pitäisi olla kautta aikojen keskusta-oikeistolaisin hallitus miesmuistiin, mutta ilmeisesti näiden kesk., kok. ja sin. johdossa ovat myös kautta aikojen kaikkein arvoliberaaleimmat voimat, mitä ko. puolueiden sisällä voi olla.  Sukupuolineutraalius ja sukupuolierojen kasvun lieventäminen näyttävät olevan hallituksen tietoisesti valittu linjaus ja tavoite. Olisiko jopa niin, että nyt ollaan sukupuolierojen yhteydessä tuloerojenkin juurisyiden äärellä - tai yritetään olla?

Ranska luopuu aksenteista

Yle uutisoi tänään Ranskan "suuresta" kielireformista jossa tarkoitus on yksinkertaistaa ranskan kietä perusteluina sen oppimisen helpottamisen. Ranskan oikeistopuolueet on asiasta hetijärkyttyneitä ja huutamassa kielen olevan tärkeä osa ranskan identiteettiä, mutta ulkomaalaosia opiskelijoita Rankan kieliuudistue ei Ylen uutisoinnin mukaan haittaa. Uudistuksessa Ranska luopuu kielensä aksenteista ja joidenkin sanojen oikeinkirjoitus asua uudistetaan kuten sipulia tarkoittava sana "oignon" muutetaan ensi syksystä lähtien muotoon "ognon".

Lisää venäjän kielen opetusta kouluihin!

Näil­lä Kaak­kois­kul­mil­la läh­ti­vät liik­keel­le op­pi­lait­ten van­hem­mat vaa­ti­maan ve­nä­jän o­pe­tus­ta kou­luun. A­si­as­ta ker­to­vat pai­kal­li­set leh­det.

Kulttuuri ja etninen homogeenisuus

Perussuomalaiset ajavat – ainakin ovat toisteiseksi ajaneet – parlamentaarisesti ja Kansallinen vastarinta eli uusnatsit väkivaltaa käyttävän kansallisen vallankumouksen avulla (miksiköhän Immonen on käyttänyt heidän retoriikkaansa?) etnisesti homogeenisen Suomen tai jopa Pohjolan tai Baltian asiaa.             

Sisäinen devalvaatio

Istuva hallitus on kutistumisestaan huolimatta päättänyt jatkaa sixbäkin linjalla. Ja vaikka ensi vuonna on vaalit, pelottelu ja uhkailu jatkuu. Vaikeaa on, mutta entistä pahempaa on tulossa: Inflaatiota kiihdytetään, palkkoja lasketaan, sosiaaliturvaa puretaan, yhteistä omaisuutta yksityistetään, Suomen rikkauksia luovutetaan ulkomaalaisille yrityksille.

Alle EU:n virallisen köyhyysrajan elää Suomessa jo nyt arviolta 700 000 ihmistä.

Tätä kansalaisten absoluuttista kurjistamista kutsutaan häveliäästi sisäiseksi devalvaatioksi.

Kännykkä vai matkapuhelin? Entä taulutietokone vai säpyskä?

Kolme kotimaisten kielten keskuksen työntekijää toteavat HS:n mielipidesivulla, että Suomessa muodostetaan uusille asioille pitkiä ja kömpelöitä nimiä. Puhe- ja kirjakielen mahdollisimman yhtenäisenä pitämiseksi tästä käytännöstä  kannattaisi luopua.

Esimerkiksi puhekieleen vakiintuneen kännykän nimeksi on kirjakielessä vakiintunut matkapuhelin. En kuitenkaan tunne yhtään ihmistä, joka käyttäisi normaalissa puheessa puhelimestaan jälkimmäistä nimitystä. Olisikin hyvä, jos sanaa kännykkä ryhdyttäisiin käyttämään kaikissa yhteyksissä lainsäädäntöä myöden. 

Uudenlainen poliitikkoprofiili

    Olen vilpittömästi iloinen Jyrki Kataisen nimityksestä  EU-komission varapuheenjohtajaksi! Jyrki Katainen on Suomessa edustanut uutta poliitikkotyyppiä jonka paras luonnehdinta voisi olla "ei kovaksi keitetty".

  Suomalainen tunteettomuutta ja teflonpintaa ihannoiva julkkiskultti ei ole tervettä eikä auta lahjakkuuksien esillenousua. Jyrki Katainen on mainio poikkeus tästä. Hän astui nuorena isoihin saappaisiin mutta ei koskaan heittäytynyt itseään suurentelevaan egobuustaukseen.

Mikä on Putinin strategia ?

Pitkin Etelä-Karjalaa ja Savoa on myyty kiinteistöjä venäläisille. Nyt venäläisten into on vähentynyt talouden huononnuttua Venäjällä. Ruplan arvo on pudonnut ja näin maan arvo on noussut Suomessa Venäläisille. Kun venäläisasutus on riittävän tiheä ja pysyvä, alkavat kielivaatimukset. Ensin perustetaan yksityisiä kouluja ja seuraavaksi vaaditaan vähemmistökielen asemaa. Kehitys kulkee kohti venäläistämistä, ja sitten tehdään Krimit, ellei mikään pysäytä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä