Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

IPU ja kansallisbolshevismi

  •  IPU ja kansallisbolshevismi

Koska en ehdi enää ehdolle sen takia, että IPU taktikoi niin, että ehdokasasettelu meni minulta ohi, pyydän kannattajiani äänestämään STP:tä - Suomen Työväen Puoluetta - joka tarjosi minulle ehdokkuutta heti.

 

Kun mulla ei sattuneesta syystä ole enää tarvetta salata asiaa, niin tuon julki tässä hieman IPU:n ideologista doktriinia ihan sen takia, että tiedän siitä niin paljon ja haluan läpinäkyvyyden hengessä jakaa tietoni kyseisestä puolueesta.

IPU on yhtäältä n.s. Ihmisyyden Puolue ja toisaalta n.s. Itsenäisyyspuolue. Tähän liittyy historiallisia liittoja. Olennaista kuitenkin on käsittää, että tämä tarkoittaa Suomeksi sanoen sitä, että IPU:ssa on lähinnä kommunisteja ja kansallissosialisteja.

Idea on sinänsä ihan ovela, koska kommunistit on tapellu nationalistien kanssa maailman sivu ja jonkinlainen liitto näistä on tietenkin ihan hieno saavutus sinänsä.

 

Kivutta homma ei kuitenkaan toimi. Syynä on se, että nationalismi ja kommunismi ei ole kaikilta osin yhteensovitettavissa ja puolueessa kommunistinen linja jyrää ja toisaalta ollaan todella varovaisia. Niin varovaisia, että pienistäkin virheistä tullaan purnaamaan ja yhtään isommista pannaan suoraan ulos.

Magneettimedian linkin jakamisesta tullaan ehdokkaalle purnaamaan johdon toimesta. Sen tosiasian lausuminen ääneen, että IPU:n ohjelma on lähes suoraan vasemmistokansallissosialistinen ohjelma, josta on riisuttu pois rasismi ja militarismi on kuolemansynti.

Silti tietenkin puoleen todellinen doktriini on se mikä se on: vasemmistokansallissosialismi tai kansallis-bolshevismi. Tätä toki puetaan gandhilaisuuden ja alkiolaisuuden nuttuun, mutta uskoo ken tahtoo ja kyllä sille nauraa variksetkin, mutta näin sitä koetetaan paketoida salonkikelpoiseksi.

 

Suurimpina ongelmina itse näen IPU:ssa sen, että kommunistisiipi on vahva ja toisaalta IPU:n lähistöllä hääräilee ääriliike, ViPu, jonka vetäjä on ilmoittanut olevansa anarkisti, kommunisti ja äärivihreä. Tämän anarkokommunistista vallankumousta havittelevan porukan tehtävä on vaikeuttaa nationalistien toimintaa IPU:ssa.

IPU on siis ohjelmaltaan kansallissosialistinen, mutta vahvasti kommunismiin kallellaan noin muutoin. Ulkoasu on oranssin vallankumouksen henkeen, tosin muutoin varsin alaspainettuun ja hieman jopa harmahtavaankin sävyyn jonkinlaisen virkamiesmäisen turvallisuudentunteen luomiseksi.

 

IPU:n läheiset välit Venäjään ja venäläisyyteen selittyy sitä kautta, että Putinin puolueen enemmän tai vähemmän käyttämä doktriini on kansallis-bolshevismi. Tämä suureen johtajaan luottava konservatiivinen ja kansallissosialistinen doktriini on sen verran lähellä IPU:n omaa doktriinia, että tämän takia puolueessa vaikuttavien on helppo suhtautua Venäjään avoimesti nykyisinkin.

Kansallis-bolshevismi on saanut vaikutteita mm. n.s. strasserilaisuudesta, joka on NSDAP:n alla vaikuttanut vasemmistolainen kansallissosialistinen liike, joka ajoi aikoinaan Saksalaista Vallankumousta Strasserin veljesten voimin.

Strasser kuitenkin syrjäytettiin pitkien puukkojen yössä ja tämän takia strasserilais-henkinen kansallissosialistinen siipi katsoikin, että Adolf Hitler petti Saksalaisen Vallankumouksen. Strasserilaisuus on äärivasemmistolaisen NSDAP:n äärivasemmistolaisin laita.

 

Näistä IPU:n taustalla vaikuttavissa ajattelijoista, kuten Otto Strasser, minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään pahaa sanottavaa, kunhan 1930-lukulainen rasismi ja militarismi on riisuttu ohjelmasta pois. IPU:n tapauksessa näin on ja silti on osattu hienovaraisesti vaatia rajoja kiinni.

Mielestäni puolue kuitenkin tekee itselleen erittäin pahaa hallaa sillä, ettei se uskalla pelata kansallismielisellä agendalla. IPU:n kohdalla tämä on pelkuruutta, koska kansallissosialismi on heidän todellista kovaa ydintään.

Suomessa ei tällä hetkellä ole mitään puoluetta, joka voisi pelastaa Suomen, koska ainoa vastavoima vasemmiston ja oikeiston vaalimalle globalismille välttämättä on kansallismielisyys. Mikään paikallisuudesta höpöttäminen ei kosketa ihmisten tunteita ja on siten tuhoon tuomittua.

 

Suomi tarvitsisi IPU:n kaltaisen puolueen, joka uskaltaisi Front National -hengessä nojata kunnolla kansallistunteeseen, koska se on ainoa todellinen tunnetason bulvarkki, jolla oligarkkista globalisaatiokehitystä vastaan voidaan oikeasti taistella.

On surullista, että IPU ei pysty toimimaan vahvalla Front Nationalin kaltaisella otteella, koska FN on Ranskan suurin puolue ja IPU tulee nykyisellä toiminnallaan jäämään marginaaliin. Lehdistön itku siitä, että Suomessa äärioikeisto nousee on juuri se, mitä globalisaatiota vastustavan puolueen pitäisi saada aikaiseksi.

IPU:ssa tätä itkua pelätään. Oman menestyksen avaimet haudataan vakan alle, koska arvioidaan tilanne väärin ja vältetään tappioita sen sijaan, että haettaisiin voittoja. Marginaalista nouseminen ilman vahvaa agendaa ei ole mahdollista. Näkyviin pääsee vain ilotulituksella - mutta huomion ei tarvitse olla kauttaaltaan positiivista.

Kaikki huomio kun on huomiota ja huonoa julkisuutta ei viime kädessä sitten ehkä kuitenkaan ole, koska äärioikeistosta lässyttäminen lehdistössä pian normalisoi ilmiön kansalaisten mielissä ja tätä kautta leimaamisen teho poistuu.

 

On myös ymmärrettävä, että missä vasemmisto voi nousta EU:n kriisimaissa, vain nationalistinen liike voi nousta maissa, joista rahaa siirretään ulos. Vasemmiston ajatus internationalistisesta solidaarisuudesta maksajamaissa, joiden palveluja leikataan on täysin tuhoon tuomittu.

 

En tiedä lähdenkö perustamaan kansallisen rintaman hengessä jotain poliittista toimijaa, mutta laitan asian ainakin hautumaan. Päivänselvää kuitenkin on, että jonkun se pitäisi tehdä, koska lueskelin jostain SUPO:n dokumenteistakin arvion siitä, että "äärioikeistolainen" liike voisi menestyä, mutta ongelmana on nykyinen toiminnan ja agitaation heikkous.

 

Tässä on myös mainittava, että äärioikeiston käsite on täyttä roskaa. Sellaista asiaa ei ole ollenkaan olemassa. NSDAP oli nimenomaan militaristinen, rasistinen, äärinationalistinen ja äärivasemmistolainen liike, joka liukui kohti jonkinlaista keskustavasemmistolaisuutta.

Näin ollen on puhdasta pötypuhetta, että olisi olemassa jokin sellainen asia kuin äärioikeisto. Samasta syystä monet radikaalikeskustalaiset ovat hämmentyneitä siitä mihin he oikein kuuluvat, koska he ovat usein hyvin lähellä äärivasemmistoa aatteellisesti, mutta eivät kannata kommunismia.

Tällaiset henkilöt siis usein ovat todellisuudessa kansallissosialisteja, joka on äärinationalismin muoto ja yleensä monessa mielessä ennenkaikkea äärivasemmistolainen, mutta vain kansallisvaltion sisällä. Olennainen ero on se, että äärinationalismi pohjaa nimenomaan kansaan ja siitä on täysin toimimaton ja globalistoikeiston pakkaan pelaava internationalismihöpötys korjattu pois.

 

Oli niin tai näin, IPU on liian lähellä kommunistista puoluetta kyetäkseen menestymään. Sen potentiaali on paljon parempi kuin muiden kommunististen puolueiden, koska IPU on sentään tajunnut ottaa nimestään pois sanan kommunistinen, joka on itsessään monen puolueen ongelma, että kohtuullisen hyvätkin ohjelmat tuhotaan täydellisesti puolueen nimellä.

Suomi tarvitsee kipeästi radikaalikeskustalaista nationalistista liikettä, koska IPU:sta siihen ei ole. Sama tauti vaivaa myös Muutos 2011 -puoluetta ja Perussuomalaisia. Muutos on ihmeellinen sillisalaatti, jonka jäsenistö ei edes kattavasti vastusta liittovaltiota ja NATO-kytköksiä, mikä on aivan käsittämätöntä.

Perussuomalaiset taas on niin puhtaasti Soinin omaisuuden kasvattamiseksi luotu populistinen liike, ettei siitä ole oikein mihinkään. Kansallismieliset puolueen riveistä on pitkälti saatettu toimintakyvyttömäksi ja puolueen agenda on vesittynyt täydellisesti sitä silmällä pitäen, että puoluetta voisi ajatella lääkkeeksi globalismin vastaisessa kamppailussa.

 

Erityisen haitallista IPU:ssa on se, että sen nimessä on sana itsenäisyys. Tällä annetaan ihmisille erheellinen kuva nationalistisesta liikkeestä, joka olisi kykeneväinen täyttämään paikkansa puoluekartalla, mutta kuten yllä kuvasin, sen juurista ja doktriinista huolimatta puolueella ei ole henkistä kanttia pelata peliä niin, että siitä voisi jotain syntyä.

Kreikan radikaalipopulisti Alexis Tsipras, joka saavutti lähes 40% kannatuksen hankki voittonsa puhumalla kreikkalaisten kunnian palauttamista. Sattumoisin tämä puheenparsi oli lainattu eräältä saksalaiskorpraalilta, joka puhui saksalaisten kunnian palauttamisesta 1930-luvulla.

Vastaavasti edellämainittu korporaali sai paljon aikaan agitoimalla pankkeja vastaan, jotka olivat toistuvasti kaatuneet Saksassa ja vieneet monien kansalaisten elämäntyön. Tätä naulaa pitäisi hakata veri päässä sotkematta siihen rotuoppia ja tämän IPU sentään tekee kohtuullisesti.

Pankkien ylilyönti vuonna 2008 oli niin paha, että sillä tulee olemaan vielä pitkään agitatiivista potentiaalia ja finanssimarkkinoiden kunnon ollessa erittäin huono, on mahdollisuuksia siihen, että pankit kaatuu vielä toisenkin kerran lähivuosien tai lähivuosikymmenien aikana ja mahdollisesti vielä nykyistäkin pahemmin.

 

Radikaaliliikkeitä ei voi nostaa pelaamatta koko pakkaa ja nykyisessä tilanteessa kaikkein vahvimpia kortteja mitä on pelaamatta on nationalismi. Kukaan ei uskalla korttiin tarttua, mutta on ehdottoman välttämätöntä, että niin tehdään, jos halutaan edes ajatella, että Suomessa voitaisiin saada valta anastettua suurilta vanhoilta puolueilta.

Se ei tule ikinä onnistumaan varovaisuudella. Varovaisuudella ei häviä mitään, mutta voittaakaan ei voi. Radikaalipuoluetouhu on startup-toimintaa: on pelattava maksimipanoksilla ja hyväksyttävä se, että yhdeksän kymmenestä yrityksestä epäonnistuu.

Helppoa tietä ei ole. Yleensäkään radikaalipuolue ei tällä hetkellä voi Suomessa saavuttaa voittoa, mutta jos talouden jatkuva tuhopoltto ja ulkomaalaisten tuominen maahan jatkuu, tilanne voi muuttua nopeastikin. Tällöin pitäisi olla riittävän paljon pohjatyötä valmiina ja tällä hetkellä sinänsä heikko globalistivasemmisto on tässä pidemmällä.

 

Aika ja olosuhteen kuitenkin pelaa globalistivasemmistolaisia vastaan, koska kun oman maan olot heikkenee samalla kun rahaa kannetaan ulkomaille ja maahan otetaan yhä enemmän väkeä, jolle ei ole tarjota töitä kun oman kansan parissa on jo 500 000 työtöntä, on selvää, että globalistivasemmisto ei tätä tule voittamaan.

Jokaisen kansan solidaarisuudella on rajansa ja on päivän selvää, että mitä huonommaksi tilanne näillä korteilla pelatessa menee, sitä vaikeampi globalistiradikaalien on saada hapantunutta tuotettaan kaupaksi. Nykyoloissa nationalistien juusto taas vaan paranee kypsyessään.

Yhtään omelettia ei kuitenkaan voi valmistaa rikkomatta munia ja on päivänselvää, että globalismi, ilmastonmuutos, resurssikriisi, finanssikriisi, pankkiirien fiat-raha -valta ja monet muut ongelmat vain pahenevat päivä päivältä, ellemme me saa aikaan radikaalia paikallis-kansallis-nationalistista vastaliikettä.

 

 

Addendum:

Jos joku ei nyt sitten tiedä sitä perusasiaa ja monet eivät tiedä, NSDAP nimenomaan agitoi globalisteja vastaan. Occupy-liikkeen 99% vs 1% asettelu on suoraan peräisin NSDAP:n asetteluista.

Siirsin loput tästä lisäosasta omaan blogiinsa => Occupy, NSDAP ja globalistit

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Pollitiikka on yhtä mätää joka puolueessa, ne kilpailijat löytyvät muista puolueista, mutta ne todelliset viholliset ovat omasta puolueesta.

Susanna Kaukinen

Joo, no hard feelings, on siellä paljon hyvääkin väkeä. Johto mielestäni vaan analysoi tilanteen pohjimmiltaan väärin. Ei pienpuolueet voi edes teoriassa nousta värittömyydellä. Kuka perustaa startupin tuottaakseen peruspuhelimia?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Mielenkiintoinen näkemys IPU:sta. Vaikka ollaankin Susannan kanssa keskenämme vastarannan kiiskejä, täytyy myöntää analyyttinen kyky höystettynä sisäpiirin tiedoilla näissä vasemmistossa esiintyville lahkolaisuuksille.

Jos nyt tapahtuisi sellainen dystopia , että vasemmisto saisi yhteensä noin "venäläisen" 90%:n vaalivoiton, kysymykseni kuuluu, kuka kerkeäisi järjestämään entisestä dynaamisesta Saksasta tutun Pitkien puukkojen yön? Voisi kyyti olla kylmää ja hurmeen haju vahvaa. Siinä voisi Lapintiellekin kelvata eurooppalainen armeija solidaarisuustekijöillä varustettuna tai sitten jättää muuttoilmoitus tekemättä metsäkorsuun siirtymisen osalta.

Onnea kampanjalle Susanna.

Susanna Kaukinen

Mä en näe, että vasemmisto voi koskaan saada Suomea senkään takia, että Suomessa n.s. epäviralliset toimijat on sellaisia, että vahvat aseelliset faktiot on kuitenkin nationalistien käsissä.

Eli kiljuanarkistit viime kädessä kyllä pysäytetään vaikka väkipakolla jos niistä tulee todellinen ongelma, mutta en näe, että heidän hommassaan on muutenkaan potentiaalia.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kysymys sinulle Susanna. Oletko nyt omalla vai Suomen asialla kun laitat myös aikaisempia puoluetuttuja liiskaksi? Onkohan sinulla(kaan) ainoa totuus hallussasi?
Kävikö mielessä että olit sitten oikeassa tai väärässä, sinulla ei ole syytä kostaa...
Toimintasi juuri nyt. Sehän osoittaa että olit alunperin omalla ristiretkellä...

Omat kommenttisi "ettei paljoa kiinnosta", kun sinulta oli puolueen taholta tiedusteltu asiasta eivät kovin kunnioitettavia olleet nekään.

Keskusteluissa nähdyt puheet "kyttäämisestä" tms., voi valitettavasti unohtaa. Luulisi Susannan ymmärtävän että netti on turvoksillaan hänen tekemisiään/kirjoittamisiaan kyttääviä tahoja, jotka ilomielin ottavat screenshotteja levitykseen, heti kun aihetta ilmenee. Näitä nyt sitten rupesi valumaan puolueelle päin...

Se, oliko tuo ehdokkuuden evääminen oikein on asia erikseen, mutta ET siis välittänyt puolueen hyvästä. Mitä olet tietävinäsi sen sisäpiiristä ja johdosta ja minkä perusteella kun et ole koskaan siellä ollut tai käynyt missään suunnittelutapahtumissa tms.?

Jatkotoimintasi tässä tilanteessa vain alleviivaa että tuo päätös todennäköisesti oli oikea. Todella outoa peliä. Oikeasti uskot että puolue "taktikoi" sinut ulos tässä tilanteessa ja hetkessä kun olisit voinut olla voimavara. Jos kerran koit että ohjelmat ja kaikki ovat valetta vain, miksi ihmeessä ryhdyt vasta nyt paljastamaan "salaisuuksia"?

Ajattelitko sinäkin siis pettää ensin äänestäjäkuntaasi ja myöhemmin puolueesi? Olen todella ihmeissäni hyvän ihmisen harhapolusta.

Susanna Kaukinen

Vastaus sinulle Alexander:

En kirjoittanut tätä blogia haitatakseni IPU:a, vaikkakin se voi olla jonkinlainen sivuvaikutus. Koska IPU päätti olla välittämättä minun hyvästäni tiukassa paikassa, minä vain nyt sitten jätin välittämättä IPU:n hyvästä ja keskityin omaani.

Kuten tässä blogissa sanoen, olen sitä mieltä, että Suomeen pitää saada Front National -tyyppinen toimija. Tätä tavoitetta silmällä pitäen IPU on haitallinen toimija, koska se imee sisäänsä nationalisteja, jotka se sitten vaimentaa.

Mielestäni yleinen hyvä voi täyttyä tässä vain kahta kautta:

#1. IPU:n piiloagenda paljastuu ja sitä aletaan pitää FN:n kaltaisena toimijana
#2. IPU:n piiloagenda paljastuu ja tämä aiheuttaa sisäistä rakoilua jonka seurauksena nationalistit joko saavat puolueen haltuunsa tai eroavat siitä

Näin ollen näet varmaan, että agendani on täysin koherentti ja analyyttinen tältäkin osin. Mitään kostamista tähän ei liity, kysymys on puhtaasti strategisista tavoitteista suomalaisen FN:n aikaansaamiseksi keskipitkällä aikavälillä.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Minä kyllä aion äänestää IPUa näissä vaaleissa, jonkun sortin kansallismielisen sosialistin keksin tuolta Varsinais-Suomesta koska siitä EU:sta pitää päästä eroon. :)
Peukutin silti kun hyvä kirjoitushan tuo on ainakin tällaisen puolueisiin kuulumattoman silmissä.

Toivottavasti keskustelu pysyy asiallisena ja fiksuna. Mielenkiintoisen siitä ainakin veikkaan tulevan. Tällainen tuuletus voi olla lopulta jopa ihan terveellistä ja kaikissa puolueissa kai näitä käydään, vaikkakin vain perussuomalaisissa viime vuosina muuallakin kuin puolueen sisällä.
Turha teilata sanojaan taitavasti jonoon asetellutta Susannaa ainakaan, kun niinhän se oli että se mikä ei tapa, se vahvistaa.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Susanna on loistava, älykäs ja sydämellinen ihminen. Jos ajaudutaan taittamaan sanallista peistä hänen kanssaan, en usko että hän sen häviää - mutta voitettu taistelu on kohta hävitty sota.

En oikein ymmärrä miten hän tehtyään niin paljon myös hyvää IPU:n eteen yht´äkkiä valaistuu "totuuteen" että kaikki on ollut valetta vain.

Valitettavasti ylikorostunut oman asemansa ajaminen/puolustaminen, tilanteessa jossa on tehnyt mokan, vahingoittanut toisia tms. ja tullut arvioiduksi (subjektiivisesti tosin) - ei anna kovin hyvää kuvaa ominaisuuksista kansanedustajuuteen, jossa oikeasti ollaan muiden puolesta. Ainakin pitäisi.

Susanna Kaukinen

Enhän mä ole sanonut, että musta se on huono asia, että IPU:n ohjelma on strasserilainen. Päinvastoin, se on hemmetin hyvä asia. Mä en vaan jaksa IPU:n arkuutta ja heikkoutta. Mun mielestä se on täysin väärä strategia marginaalista nousemiseen.

Susanna Kaukinen

Ei se mikään suuri synti ole, jos IPU:a äänestää. On se meidän puutteellisesta puoluekentästämme katsoen ihan hyvä vaihtoehto. Itse kuitenkin suosittelen STP:n äänestämistä, koska heidän reaktionsa ei ollut se, että kaveri jätetään.

Koetathan varmistaa, ettet äänestäisi IPU:n sisältä kommunisteja vaan mielummin nationalisteja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Olisko kuitenkin niin, että jouduit ulos IPUsta juuri tuon näkemyksesi takia, jota nyt haluat propagoida muillekin?

Ainakin minusta näyttää siltä. IPUn vaaliohjelmaan kannattaa tutustua, sen perusteella ainakin on vaikea tehdä noita ääriliikepäätelmiä. Ääriliikepäätelmiä saattoi tehdä niihin aikoihin kun vielä kirjoittelit IPUn nimissä.

Mutta ymmärrän toki että olet katkera. Siitä huolimatta onnea, ja toivottavasti jatkat kirjoittelua haipakkaan tyyliisi.

Susanna Kaukinen

Ei ole. Se on ihan helppoa kun on lukenut sen verran puolueohjelmia, että näkee mistä mikäkin osuus tulee. Esimerkiksi talousdemokraattiset osat rahanluonnista, koronkiskonnasta ja sen sellaisesta on aivan suoraan NSDAP:n agendaa.

Ja siis hyvä näin. Hiton hyvä. Tuo oli ehkä paras osa sen agendaa.

Kysymys on vaan siitä että ihmiset eivät tunne historiaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mielipiteitä maailmaan mahtuu, ja erilaisia niitä täytyy ollakin ettemme tasapäisty aneemisen angstin tilaan ja sitä reittiä alistuneeseen dystopiaan.
Sanan ja mielipiteen vapaus ovat itseisarvoja, ja niille pitää löytyä tilaa.

Itse en näe itseäni kansallissosialistina, kommunistina, alkiolaisena, äärivihreänä tmv.

Minulle itsenäisyyspuolue valikoitui siksi, että itsenäisyyspuolue ajaa minulle tärkeitä asioita kuten

* Suomi tarvitsee perustuslakituomioistuimen
* suoraa demokratiaa
* talousdemokratiaa
* sotilaallista liittoutumattomuutta
* mahdollisuuden päättää itse asioistaan (ero Eu:sta ja eurosta)
* paikallista päättämistä, paikallista toimintaa

ja tietenkin, koska itsenäisyyspuolue ei ole ääriliike. Henkilökohtainen fobiani on kaiken sortin fanatismi.

Susannan mainitsemista IPU:n läheisistä väleistä Venäjään minulla ei ole tietoa. Omat välini venäläisiin (kuin myös amerikkalaisiin ja muihin kansallisuuksiin, uskontokuntiin ja erinäisiin ryhmiin) ovat puhtaasti henkilökohtaisia, ja olivat olemassa jo ennen itsenäisyyspuolueen jäsenyyttä.

Riikka Söyring, itsenäisyyspuolueen jäsen

Susanna Kaukinen

Joo, noi on hyviä ohjelman osia.

Valitettavasti vaan paikallisuudesta puhuminen ei tule riittämään. Itsenäisyyspuolueella ei nimestään huolimatta ole kanttia puhua edes kansallisuudesta tai kansallismielisyydestä. Höpötetään varovasti jostain paikallisuudesta ja itsemääräämisoikeudesta.

Ei herranjumala sentään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Itse toivon että ajan mittaan päästään eroon Joku Muu -mentaliteetista so. ajattelusta, että joku muu tietää paremmin ja tekee työtkin.
Ihmisten pitää osallistua itse enemmän.

Asiasta toiseen. Oletko ajatellut tämän tapahtumaketjun ajoitusta?
Että huonosti harkituista varomattomista sanoista huonosti valitussa paikasta saatiin aikaan tällainen sotku?

Nyt sinut pelattiin ulos juuri siinä vaiheessa kun ehdokaslistat piti jättää.

Resurssien haaskaaminen ei ole järkevää sinun tai ipun kannalta, joten kenen etuja palvelee se, ettet ole missään ehdokkaana näissä vaaleissa?

Itse en ole fb:ssa joten tapahtumien jäljittäminen sitä kautta taaksepäin vaatisi kohtuuttomasti aikaani. Ja oletan - mikäli tässä on pelattu taustapelejä - että "syöttäjä" on pysytellyt piilossa/taustalla. Tai "syöttäjä" on saanut ideansa aiemmista fb-lauseenvaihdoista ja hyödyntänyt tilaisuutta.

Jos joku alkaa taas huutaa salaliittoteoriaa niin miettiköön, paljonko tässä maassa puhutaan ja tehdään ihmisten selän takana kaikkea "työpaikkakiusaamista". Motiivi voi olla jokin muukin kuin vaalit.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #68

RS: "Nyt sinut pelattiin ulos juuri siinä vaiheessa kun ehdokaslistat piti jättää.

Resurssien haaskaaminen ei ole järkevää sinun tai ipun kannalta, joten kenen etuja palvelee se, ettet ole missään ehdokkaana näissä vaaleissa?"

Jotakin tällaista pohdin itsekin. En ole myöskään FB:ssa,´joten jään varmasti paljosta paitsi ja ehkä säästynkin joltakin.

Niin tai näin, minusta on vahinko, että Susanna ei ole IPU:ssa. Sain kuulla tapahtumasta eilen ajaessani vaaliasiamiehenä runsaan sadan kilometrin taa hakemaan yhtä nimikirjoitusta vielä viimeiseen avoinna olleeseen paikkaan ehdokaslistallamme. Tapahtunut aiheutti henkilömuutoksia piirissämme, mutta ei siitä enempää julkisella palstalla.

Susannalla kirjoittaa toisinaan ytimeen löytäviä blogitekstejä ja hän on aktiivisimpia kirjoittajiamme. Suomi on pahassa jamassa ja syvemmälle meno on edessä. Yhtäkään arvokasta ihmistä meidän IPU:ssa ei ole syytä menettää.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Riikan kommentissa on jotakuinkin kaikki, mitä itsekin ajattelen aiheesta.

Lisään, että klassinen yliopistoidea on maassamme menossa hukkaan tiukkojen, opintoikeuden aikarajauksen ja opintotuen aikarajattujen, mahdollisuuksien vuoksi. Elinkeinoelämän - siis ulkopuolisten, asiattomien ja omaa kapeaa intressiään ajavien tahojen - päästäminen yliopistojen hallituksiin merkitsee yliopistojen autonomian rikkomista. Tämän autonomian lopettamisen sai aikaan uusi yliopistolaki. Itsenäisyyspuolue voi toimia yliopistojen autonomian palauttajana. Ylimmän opetuksen, kriittisen ja itsekriittisen ajattelun kehittämisen ja vaalimisen sekä perustutkimusta harjoittavan instituution alistaminen tuotekehittelylaboratorioksi sekä vähemmän suoraan bisnekseen suunnattavissa olevien alojen karsiminen/supistaminen merkitsee koko yliopistoidean rampauttamista. Tämä ei ole sen enempää Suomen kuin minkään muunkaan yhteiskunnan etu. Tasapaino edellyttää kokonaisuutta: ja universitaksessa se merkitsee kaikkien opinalojen tasapuolista kehittämistä, ei vain bisneskärkien. Automaation edetessä tähän on myös käytännön syy - tosiasia että tehtyjen työtuntien määrä kuin myös tarve on vähentynyt ja vähenemässä, mikä merkitsee sitä, että yhä suurempi osa väestöstä voi toimia henkilökohtaisesti mielekkäillä aloilla, ellei tätä estetä.

Enemmän opintopolitiikka kuin koulutuspolitiikkaa. Koulutus tuoksuu ylhäältäpäin kaadetuksi, annostelluksi. Opinnot viittaavat enemmän omaehtoiseen etsimiseen ja löytämiseen.

Vaan aiheeseen ja Susannan tekstiin: olen tyystin eri mieltä tarpeesta Suomen Front Nationalille. En Itsenäisyyspuolueen jäsenenä allekirjoita mitään ääriajattelua ja juuri tasapainoisen, käytännönläheisen tulokulmansa vuoksi olen liikkeessä mukana. Olemme enemmän puolesta kuin vastaan: oma talouspolitiikka on edellytyksenä itsenäiselle yhteiskuntapolitiikalle sen eri lohkoilla. Itse näen irtautumisen EU:sta ja siirtymisen ETA-sopimukseen nimenomaan aikuisuutena ja itsenäisenä lähtökohtana, joka mahdollistaa meidän olla suomalaisia eurooppalaisia - kokoerot huomioon ottaen tasaveroisina toimijoina tässä keskinäisriippuvuuksien maailmassa.

Minä näen EU:n estävän eurooppalaisuuden, aidon, omaehtoisen yhteiskuntakehityksen eri puolilla mannertamme toinen toisistaan vaihtelevina. Alhaalta ohjautuminen estyy, vaikka subsidiariteetista puhutaankin. Itsenäisyys (taloudellinen, juridinen, valtiosäännöllinen, kulttuurinenkin vaikka se on paljossa lainakamaa) vapauttaa ylikansallisesta määrätyksi tulemisesta aitoon tasapuoliseen ja -veroiseen kansainvälisyyteen. Ylikansallisuus ja kansainvälisyys ovat lähinnä vastakohtia toisilleen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Viimeisimmät ideat yliopistojen ja koulutuksen suhteen - jotka sain luettavakseni omia reittejäni pitkin - olivat loistoesimerkki siitä älyn liekistä, joka ei leimua, hyvä kun edes kipinöi.

Tarkoitan KOTE-uudistusta. KOTE-uudistus on tutkimus- ja innovaationeuvoston hankkeita, josta voi lukea "Uudistuva Suomi: tutkimus- ja innovaatiopolitiikan suunta 2015-2020".

Innovaationeuvostoa johtaa A. Stubb, jäseniä ovat kuusi muuta ministeriä ja joukko asiantuntijoita.

Aloitteet ja ideat ovat vanhaa tuttua "vähennetään resursseja ja tutkijoita niin tuemme samalla innovaatioita" -linjaa.

Yliopistojen riippumattomuus pitää toden totta palauttaa!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Riikka, tosin tuo perustuslakituomioistuin ei valitettavasti ole ensimmäisenä listalla kuten kuuluisi mielestäni olla.
Sävellys on konaisuudessaan hyvä, muttta rytmitys jälkitempoinen.

Käyttäjän StefanHolm kuva
Stefan Holm

Susanna Kaukisen ehdokkuuden evääminen

Itsenäisyyspuolueen Uudenman piiri eväsi eilen Susanna Kaukisen ehdokkuuden tulevissa eduskuntavaaleissa. Toimenpide on herättänyt joissain suuttumusta ja epätietoisuutta. Kerron nyt oman kantani asiaan, josta päättäminen ei ollut helppoa saati mukavaa.

Toisin kuin olen lukenut väitettävän, Kaukisen ehdokkuutta ei evätty siksi, että hän olisi puhunut nationalismista positiiviseen sävyyn tai ollu ”liian isänmaallinen”. Kyse on siitä, että Kaukinen määritteli itsensä Facebook-seinällään käydyssä keskustelussa kansallissosialistiksi ja natsiksi.

Vaikka Kaukinen olisi sanounut kokonaan irti nyt jo poistamistaan kommenteista, internetaikana mikään tieto ei katoa pysyvästi. Tietojeni mukaan tekstipätkiä on tallentunut useampaan lähteeseen. Irtisanoutumisen sijaan Kaukinen on kuitenkin jatkanut ehdokkuusen eväämisen jälkeen kansallissosialismi-käsitteen omalaatuista revisiomista ja uhannut aloittaa lokakampanjan Itsenäisyyspuoluetta vastaan. Tämä osoittaa mielestäni, että hänen kohdallaan tehty valinta oli oikea.

Vaikka Itsenäisyyspuolue kannattaakin sananvapautta, se ei tarkoita, että ehdokkailta voidaan hyväksyä minkälaista käytöstä ja kannanottoja vain. Puoluetta edustavien henkilöiden tulee ottaa huomioon puolueen ohjelma, arvot ja imago. Mikäli toiminta asetttuu kovin kauas näistä, henkilö on todennäköisesti väärässä puolueessa.

Tämä ei ole myöskään ristiriidassa Itsenäisyyspuolueen puoluekuria vasustavan linjan kanssa. Puoluekuria käytetään useimmiten edustajien pakottamiseen tekemään sellaisia päätöksiö, jotka ovat puolueen arvojen ja vaalilupausten vastaisia. Tämä on demokratian hengen vastaista. Sen sijaan puolueella on jopa velvollisuus vaatia ehdokkaita äänetäjille ilmoitetuissa ohjelmassa ja arvoissa. Tämä on demokratian hengen mukaista.

Mikäli halutaan tarkastella kansallissosialistisessa järjestelmässä esiintyneitöä mahdollisia hyviä puolia, sen voi tehdä maltillisesti ja järkevästi. Sen voi myös tehdä julistautumalla kyseisen aatteen kannattajaksi Hitlerin valkopesua ja antisemitismiä tihkuvien videoiden saattelemana. Kaukinen valtsi jälkimmäisen linjan.

Kaukisen blogissaan esittelemä tulkinta, jonka mukaan pohjoismainen hyvinvointivaltio pohjaisi kansallissosialismille, on yksinkertaisesti väärä. Kansallissosialistisen ideologian olennainen osa ovat mm. rotuopit, militaristi ja autoritäärisyys, eli kaikkea sitä mitä Itsenäisyyspuolue ei edusta. Yritys sanoutua irti natsismin hirmuteoista ei ole muutenkaan järin uskottavissa kantimissa, jos on aiemmin sanonut toisen maailmansodan hävinneiden olleen voittajien kirjoittamasta historiasta huolimatta ”hyviksiä”.

Ja vaikka Kaukisen (täysin väärä) väite pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja kansalissosialismin yhteydestä olisikin oikea, miksi käyttää tietentahtoen niinkin latautunutta termiä kuin kansallissosialismi on?

Millä tavalla kansallissosialismi-käsitteen uudelleenmäärittely edistää Itsenäisyyspuolueen eduskuntavaalimenestystä, Suomen etua tai ylipäätänsä mitään hyvää tässä maailmassa? Ei mitenkään. Tällaista toimintaa ajavat jotkin muut intressit.

Taistelu eivätkä vaali yhtä ehdokasta. Katse palloon – peli on vasta alkanut!

Stefan Holm
Itsenäisyyspuolue Uudenmaan piiri ry
puheenjohtaja

Susanna Kaukinen

Stefan ryssi tän homman todella pahasti ja juuri Steffen hölmöilyn takia tässä ollaan. Stefan on liian kokomaton ja hermoileva toimiakseen piirin puheenjohtajana, kun parhaita toimijoita pannaan ulos pienten virheiden takia.

Steffen väitteet siitä, että olisin antisemitisti ovat järjettömiä. En ole rasisti enkä kannata rotuoppeja. Stef on vaan liian naivi osatakseen lukea historiaa.

Katsokaas historiaa pitää lukea sen ajan arvojen ja olosuhteiden puitteista. Ei NSDAP:n ohjelmaa voi lukea nykypäivän arvoista käsin, tottakai se siten katsoen on järkyttävän rasistinen, antisemitistinen ja militaristinen.

Sen sijaan jos sitä ei irroiteta ajasta ja kontekstista, voidaan selkeästi nähdä, että kaikissa maissa oli tuolloin rasismia ja antisemitismiä. Rasismi oli sata vuotta sitten aivan toista kuin nyt.

Samaten militarismi on ymmärrettävä sitä kautta, että maailmansodat olivat kolonialistisen kauden loppuselkkaus, jossa kun kaikki alusmaat oli vallattu suurvallat ottivat yhteen ja taistelivat maailman herruudesta.

Olen edelleen sitä mieltä, että nykyinen angloamerikkalainen valta on tuota perua ja oli erittäin pirullinen historiallinen käänne, että vasemmistolaiset tappoivat toisensa ja oikeistoporvarit ja koronkiskojapankkiirit pääsivät sen seurauksena noukkimaan rusinat pullasta.

Bolshet ja Aatut tekivät historiallisesti mittaamattoman typeryyden tapellessa keskenään sen sijaan, että USA ja Iso-Britannia olisi murskattu.

Joten jälleen kerran koirat haukkaa ja karavaani kulkee. Annan nyt Stefanille opetukseksi tämän vihjeen: kun 1920-luvulla sen ajan terminologiassa talouskatastrofiin syyllisiä olivat "parisataa suurkapitalistia ja juutalaispankkiirit", nykyisin täysin samaa agendaa ajetaan puhumalla 99% vs 1% (tai 0.01%) -vastakkainasettelusta.

Occupy-liike siis jatkaa NSDAP:n agendaa.

Noh, historiasta voidaan oppia, että ihmiset eivät opi historiasta. Ehkä sinäkin Stefan 10 tai 20 vuoden kuluessa oikeasti käsität miten maailmanhistoria meni ja mikä on mitäkin.

On varmaa, että en pyydä sitä keneltäkään anteeksi, että asetun oikeiston ja vasemmiston sijaan kolmannen tien kannattajaksi, ja on varmaa, että en tule koskaan pyytämään sitä anteeksi, että henkinen kotini kolonialistisen kauden toimijoista tulee aina olemaan saksalaiset toimijat, muttei vain siksi, että heidän tukensa takia Suomi pelastui Neuvostoliiton alamaisuudelta.

Suomi on ainoa akselivaltio, jota ei varsinaisesti murskattu. Minä en kotiani häpeä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"On varmaa, että en pyydä sitä keneltäkään anteeksi, että asetun oikeiston ja vasemmiston sijaan kolmannen tien kannattajaksi, ja on varmaa, että en tule koskaan pyytämään sitä anteeksi, että henkinen kotini kolonialistisen kauden toimijoista tulee aina olemaan saksalaiset toimijat, muttei vain siksi, että heidän tukensa takia Suomi pelastui Neuvostoliiton alamaisuudelta.

Suomi on ainoa akselivaltio, jota ei varsinaisesti murskattu. Minä en kotiani häpeä."

Olipa mahtavaa irrottelua! Mielestäni akselivaltoja kuitenkin oli vain kolme: Saksa, Italia ja Japani.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Poikkesin vielä mainitsemaan itsenäisyyspuolueen Pirkanmaan piirin tekemistä filmeistä, joissa ehdokkaat ja ipulaiset kertovat näkemyksiään demokratiasta ja esittelevät tavoitteita http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189206...

Susanna Kaukinen

Ihmeessä, saa täällä mainostaa. :-)

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Itsenäisyyspuolue ei allekirjoita Kaukisen kirjoitusta. Itse en voi ymmärtää, miksi ylipäätään piti tuollainen "shitti" kirjoittaa.

Minä asetan puolueen arvot johonkin Keskustan ja SDP:n välimaastoon. Kaukinen kirjoittakoon, mitä kirjoittaa. Totuudessa olisi hyvä pysyä. En edes jaksanut lukea loppuun koko kirjoitusta. Minusta tuntuu, että Kaukinen teki tuon tahallaan. Sitä en osaa sanoa, kenen asialla hän oli, mutta ei ainakaan Suomen asialla.

En edes viitsi lähteä analysoimaan tuollaista kuraa, mutta sen voi todeta, että yrittäjiä ja enemmänkin niitä on ehdokkaana. Jonkinlainen vasensiipi on olemassa, mutta niinhän jokaisessa puolueessa on.

Ai niin, mutta nythän on vaalit. Kuraleikkejä on havaittavissa kautta Suomen

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Sieltä löytyy kansallismielinen vaaliohjelma, kannattaa tutustua ;)
http://www.maanpuolustajat.fi/ohjelma/

Susanna Kaukinen

PS-nuoret voi olla ihan kartalla, mutta se lienee kaikille selvää, että Soini on niin patamusta populisti kuin olla ja saattaa ja hänen agendansa on varmasti ja aina, että ensin Timo ja sitten Suomi.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Jos asiaa ajattelee noin, niin on Timon etu lähempänä Suomen etua kuin Brysselin etu. Itse olen tuosta eri mieltä ja Soinikin väistyy aikanaan. PS:n tulevaisuus kuitenkin näyttää hyvältä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #51

Muistat kai miten SMP:n kävi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Enpä ole tainnut aiemmin suositella bloogiasi, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ei siksi, että hurraisin uudellekaan puoluevalinnallesi, mutta siksi, että kerroit IPU:sta suoraan niin kuin sisäpiiriläisenä olet sen kokenut.

Monet esittämistäsi asioista ovat sellaisia, että ne ovat huokuneet tietoisuuteen ilman tällaista informaatiopljäystäkin tarkkailemalla ipulaisten ulostuloja ja ehdokasasetteluja nyt sekä aiemmin.

Ennen kaikkea tuo:

"IPU:n läheiset välit Venäjään ja venäläisyyteen selittyy sitä kautta, että Putinin puolueen enemmän tai vähemmän käyttämä doktriini on kansallis-bolshevismi."

oli hyvä lisäys tähän blogimerkintään. Olen johdonmukaisesti korostanut vierastavani IPU:a juuri tuon venäjämyönteisyyden takia. Kuitenkin uskon edelleen, että tuo venäjämyönteisyys, joka on aivan viimeisen vuoden aikana saavuttanut huippunsa IPU:ssa, ei niinkään ammenna kasvualustaansa tuollaisesta ideologisesta pohjasta, vaan siitä, että Venäjän aktiiviset agitaattorit ja toimijat ovat ottaneet IPU:n siipiensä suojaan ja tukevat sitä. Venäjähän pyrkii kaikin tavoin edesajamaan EU:n hajoamista.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Juha, minulla ei ole Kaukista mitään vastaan. Mutta sisäpiiriläinen hän ei ollut. Korjattakoon tuo nyt heti.

Itse en näe, että IPU olisi venäläismielinen. Itse koen, että meillä on hyvä olla hyvät suhteet Venäjään, sillä siellä on miljardimarkkinat, joita emme voi käyttää kohta hyväksemme näiden vallassa olevien NATO -mielisen porukan vuoksi.

Suomen ei pitäisi kumartaa USA:han, kun samalla pyllistämme Venäjän suuntaan. Jenkit pysykööt siellä mistä ovat tulleetkin. Tosiasia on se, että meillä on vieressä naapuri, jossa on kaupallisesti isot markkinat.

Jos yrittäminen, Suomeen suuntautuvan matkailun edistäminen, venäjän kanssa hyvät kauppasuhteet, hyvät yrittäjien ja henkilökohtaisesti ihmisten väliset suhteet Venäjälle tulkitaan venäläismieliseksi, niin siinä tapauksessa julistaudun myös sellaiseksi.

Karhun kanssa pitää osata pelata, ei uhitella. NATOKIIMAISUUS, joka on sanana typerä, mutta kirjoitettakoon niin -on omiaan luomaan vihamielisiä suhteita Venäjälle.

Eikö Suomen kannata ottaa rahallinen hyöty Venäjältä??? Nyt ei ainakaan siltä tunnu.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Toivon, että Kaukinen ei ollut sisäpiiriläinen, koska IPU:ssa ei ole mitään salamyhkäistä sisäpiiriä, kuten harvainvaltaisissa puolueissa on tapana olla.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #37

Ei ole sisäpiiriä. Muutama henkilö muita ahkerampi kyllä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kai Haavisto, sinä olet löytänyt jälleen puolueen, jossa puheenjohtajan mielipide on ainoa oikea.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ihan uteliaisuudesta pitää tiedustaa Kaukiselta, onko hän harkinnut kirjoittamista Sarastus-lehteen?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mikä ihmeen uussana on tuo "vasemmistokansallissosialismi"? Mitä lisätietoa se vasemmisto siinä edessä kertoo? Miten se eroaa sosialismista? Minun tietääkseni (talous)poliittisen näkemyksen sosialistisuus vs. kapitalistisuus on ilmaistu termeillä vasemmistolaisuus vs. oikeistolaisuus. Mitä enemmän oikealla, sitä kapitalistisempi ja mitä enemmän vasemmalla, sitä sosialistisempi. Kansallissosialismi on sosialismia höystettynä nationalismilla, mutta sosialismia yhtä kaikki. Ei vasemmisto-lisämääre siihen enää mitään uutta informaatiota tuo.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvä huomautus! "Sosialismi" kansallissosialismissa esiintyy ennen kaikkea käsityksenä yksilön velvollisuuksista yhteiskunnalle. Hän ei synny vapaana, vaan yhteiskunnan osana. Hän on velkaa yhteiskunnalle kaikista niistä kustannuksista, joita yhteiskunnalla on hänen synnyttämisekseen ja kasvattamisekseen. Ja tuota velkaa ei pääse karkuun.

Talouspoliittisesti kansallissosialismissa sosialismi (eli siis vasemmistolaisuus) näkyy valtio-ohjauksena suurteollisuuden kohdalla, mutta muutoin kansallissosialismi on tältä kannalta katsottuna inhimillisempää kuin kommunismi, joka kieltää kaiken itsenäisen taloudellisen toiminnan yksilöiltä.

Susanna Kaukinen

Niin, olen tuosta yhteiskuntavelasta täysin samaa mieltä. To the fucking hilt. Ja olen samaa mieltä tuosta, että kommunismin talousmalli ei toimi. Kansallisessa sosialismissa nimenomaan tarkoitus on tämä, että yrittämisen vapaus säilytetään, mutta se pidetään aika tiukoissa remmeissä, että nykyisenkaltaisia ongelmia pääse syntymään. Perinteisesti puhuttiin hyödyllisestä kapitalismista, tai näin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niin ikävää kuin se onkin, IPUn päätös Susannan suhteen on oikea.

Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden on aina vaikeaa menestyä vaaleissa, ja yksi syy siihen on se, että vaihtoehtoisiin puolueisiin hakeutuu aina "viimeiseen oljenkorteen" tarttuvaa porukkaa, sellaisia joita vanhat puolueet eivät sulata, ja jotka eivät sulata vanhoja puolueita. Resurssien puuttuessa pikkupuolueiden on lähes mahdotonta kontrolloida sitä julkikuvaa, mikä puolueesta syntyy varsinkin kun poteroihinsa jähmettyneiden vanhojen puolueiden pelko muutoksista realisoituu niin, että juuri noihin poikkeustapauksiin tartutaan hanakasti. Lokakampanjaa pienpuolueita kohtaan on yhtä helppo käydä kuin työpaikka- ja koulukiusaamista, joniden mallimaa Suomi ikävä kyllä on.

Mitä Susannan toimintaan tulee, vaikka pidän hänen räväkästä tyylistään, se ei ole kuitenkaan IPUn linja (en muuten kirjoita tätä IPUn nimissä, en ole minkäänlainen toimija tai edes jäsen puolueessa). Pikemminkin Susannan stratosfääreihin yltävät kirjoitukset ovat luoneet kuvaa IPUsta, mutta sisältäen paljon virheellistä tietoa. Luulen kyllä ymmärtäväni Susannan eksistentiaaliongelmia ja tarvetta murskata ajattelun kahleita, mutta niillä nyt ei vain voi leimata IPUa, varsinkin kun ne eivät kohtaa siellä poliittisten ääripäiden stratosfäärissä, jossa Susanna ajoittain liitelee.

Ei tässä sananvapaudesta ole kysymys, vaikka moni käsittää sananvapaudella mahdollisuutta oksentaa toisten niskaan. Käsitykseni sananvapaudesta on toinen: sanalla on vahva vaikutus, ja sanojan pitää ottaa se huomioon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sisällöstä en anna pointsia, koska tarkoitusperäsi tuossa kommentissa poikkeavat omistani. Mutta totean kuitenkin, että olit verbaalisesti hyvin lahjakkaasti muotoillut sanomasi. Sellainen kiehtoo aina.

Susanna Kaukinen
Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Siis hetkinen nyt.

Entinen vasemmistolainen, nykyään anarkokommunismin kautta kansallissosialistiksi kääntynyt Kaukinen kritisoi marginaalipuolueiden ohjelmia ja toteaa niiden olevan ideologisesti "sillisalaattia".

Olet sinä Susanna kyllä herttainen tapaus.

Susanna Kaukinen

Niin olenkin. Kiva, että sinäkin huomaat sen. ^_^

Luepa tuolta alempaa mitä olen vastaillut noihin kysymyksiin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Susanna, tunnen sääliä Isosaarta kohtaan,joka vaalipäällikkönä joutuu johtamaan hajanaisen lauman vaalitaistelua.
Kootaan kuitenkin vaalien jälkeen hajalle lyödyt joukkomme kansalliseksi yhdeksi puolueeksi ja liikkeeksi, vaikka Radikaaliseksi Kansanpuolueeksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Liityit Johan Bäckmanin puoluetoveriksi, koska IPU on mielestäsi liian Venäjä myönteinen?

Susanna Kaukinen

En mä niin sanonut. Tuossa jotain mitä sanoin:
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Ja en mä sanonut, että IPU on liian Venäjä-myönteinen vaan sanoin, että ipulaiset ymmärtää Venäjän doktriinia, koska siinä on niin paljon samankaltaisuuksia IPU:n doktriiniin kanssa.

Kyllä puolueettomuus, rauhanvälitys ja oma vahva puolustus ovat oikea tie idänpolitiikkaan. Se on tärkeää jo siksi, että Suomen on voitava tehdä sekä länteen että itään kauppaa, jotta me pärjäämme taloudellisesti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Susanna, pää pystyyn!
Kohti uusia seikkailuja!
Koirat haukkuu, karavaani kulkee!

Kaikissa porukoissa on Stefanin kaltaisia sanan selittäjiä. Nyt sellaisilla on antoisat ajat kun netistä löytää kaikki vanhatkin sanomiset. (Muistaakseni Vilppulassa 60 vuotta sitten nähtiin nuori pappi junassa jossa oli myös paikkakunnan eräs nuori naisihminen. Sitä uskovaiset eivät voineet unohtaa, ties mitä syntiä tapahtui.)

Ehkä stefanien saivartelujen takana on kateus?
Sinä olet eri sarjaa, oikea rotunainen, olisinpa vähän nuorempi...

Susanna Kaukinen

Pää on pystyssä ja karavaani kulkee! Kiitos tsemppauksesta, Leo! :-)

Matias Härkönen

Pysynkö nyt kärryllä. Eka oli vasemmistoliitto, sitten sieltä ero ja Ipuun. Sieltä "tauolle" ja anarkistiksi. Anarkismi ei toiminut, joten takaisin Ipuun. Se ei toiminut niin nyt kommariks?

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Minusta se meni niin että ensin vasemmisto, sitten ipu, sitten luova tauko, sitten anarkia,sitten kommunismi, sitten nationalismi ja nyt vihdoin kansallissosialismi.

Susanna Kaukinen

Ehkä jotain tuollaista.... koko homma paremminkin näin...

Ensinnäkin mä olen oikeastaan aina ollut tuosta WW2-kysymyksestä sillä kannalla, että Suomi ja Saksa olivat siinä hyviksiä...

Puolueista:

Äänestin vuosikausia vihreitä ja olin mm kansalaisaktiivina jo kauan sitten eduskunnassa luovuttamassa Al Goren DVD:tä kansanedustajille. Toimin myös jossain määrin ateismi-skenessä ja toisaalta jossain mielessä SETA:n liepeillä.

Pankkikriisin takia aloin kuitenkin seurata politiikkaa enemmän ja olin monista asioista samaa mieltä vassareiden ja persujen kanssa. Koska kohdallani persujen rasistileimaus onnistui, menin vassareihin.

Vaikutin vassareissa hetken, olin Espoon kunnallisvaaleissa ja pääsin Espoon Vas:sin hallitukseen ja tasa-arvotoimikuntaan. Menetin kuitenkin paikat, koska omatuntoni ei antanut minun jatkaa VAS:sista toimimista puolueen EU-myönteisyyden takia.

Etsin siinä vaiheessa uutta puoluetta vasemmalta, joka olisi EU-vastainen. Anarkokommunistisen ja vallankumouksellisen ViPu:n aktiivit onnistuivat naaraamaan minut puheillaan IPU:n riveihin.

Sittemmin olen pyörinyt anarkoskenen ympärillä, Anonymous-liikkeessä ja olen ollut IPU:n listoilla vaaleissa ja muutenkin tukenut puoluetta.

Välirikot kuitenkin jatkuivat johtuen siitä, että minä olen koko ajan pitänyt EU:ta tämän hetken vihollisista pahimpana ja olen koko ajan puhunut nationalismin puolesta, mutta tahot joiden kanssa olen toiminut ovat olleet kaiken aikaa vihamielisiä tälle ajatukselle.

IPU on pseudo-nationalistinen toimija, joka ei uskalla olla sitä mitä on selkä pystyssä. Minä uskallan. Suomen anarkoskenessä on samaa vasemmistoa vaivaavaa globalismin tautia, joka on nimenomaisesti osa ongelmaa eikä sen ratkaisua.

Anarkoskenestäkin osa on kansallishenkistä ja kansallisanarkisteista osa on edelleen kanssani samalla linjalla. Viime kädessä mä olen vaan etsinyt sisältäni omaa vasemmistonationalismiani, mutta vasemmiston painostuksen toiminaympäristössä tie on ollut todella vaikea.

Vasemmistolaiset kun leimaa nationalisteja koko ajan joksikin holokaustihirviöiksi ja se on aika tehokas ase ihmisten omaa ajattelu vastaan. Totuus tietenkin on, että globalistivasemmistolaisten listalla olla Stalinin ja Maon teurastukset ja jos nationalistien kädet on aikanaan tahrattu vereen, globalistivasemmistolaiset ja globalistioikeistolaiset uivat veren tulvassa.

Ehkä tuossa jonkinlainen historiikki minun osaltani. Pohjimmiltani olen aina ollut vasemmistonationalisti, mutta minulla meni pitkään selvittää itselleni miten tämä kokemus ja näkemys on yhteensovitettavissa sen kanssa, että sen pohjalle voisi rakentaa edes jossain määrin oikeudenmukaiseen suuntaan vievän maailman.

Olen kuitenkin saanut päässäni nämä solmut auki ja ymmärrän, että kysymys on pohjimmiltaan imperialismin vastustamisesta ja itsemääräämisoikeuden painottamisesta joka suuntaan. Näillä eväillä voi todella pystypäin olla ylpeä nationalisti ja todeta, että totuus on niin päin, että globalistien malli on tyrannia ja epäoikeudenmukaisuuden tie.

Vain itsemääräämisoikeus ja imperialismin vastustaminen on se gold standard, jolla voidaan mennä.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Mikäli kierto pysyy yhtä vauhdikkaana, olettaisin että Susannasta tulee tiukan linjan libertaari vuoteen 2020 mennessä.

Susanna Kaukinen

Tsiigaillaan. :-)

Mä en kyllä ite sitä usko. Liberalismi ei toimi sen takia, että jos mitään sääntöjä ei ole, siitä seuraa se, että isot murskaavat pienet.

Mä en ole pohjimmiltani dogmaatikko vaan olen aina seurannut tällaista johtotähteä:

#1. Tee aina täysillä sitä mihin uskot
#2. Tarkasta aina suuntaa tosiasioiden valossa

Mä oon pohjimmiltani kuitenkin palavasydäminen luonnontieteilijä. Kyllä mä reivaan aina suuntaan kun näen siihen aihetta. Mielestäni näin tuleekin toimia. Dogmaattisuus on sairaus ja on todella surullista katsoa sitä miten monissa puolueissa toimia ihmisiä, joiden elämänkatsomus on kokonaan muuttunut, mutta he eivät voi vaihtaa puoluetta heikkouttaan.

Susanna Kaukinen

Tiedoksi, että tulen poistamaan kaikki Rantasen Villen kommentit täältä, koska en halua tukea hänen ja hänen viiteryhmänsä kommunismia.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Se on oikein, kommunistikuppikuntia on jo niin paljon, ettei enää kyse olekaan kommunismista, vaan indvidualismista. Kaukana ovat Saarisen ja Sinisalon ajat.

Susanna Kaukinen

Nii... nopeesti ajatellen...

SKP
KTP
MTL
ViPu

..on niitä muitakin. Maar. Varmaan aika monta.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Oikeastiko Susanna testamenttaat ääniä puolueille sen mukaan miten he hyväksyvät sinua ehdokkaaksi?

"Koska en ehdi enää ehdolle sen takia, että IPU taktikoi niin, että ehdokasasettelu meni minulta ohi, pyydän kannattajiani äänestämään STP:tä - Suomen Työväen Puoluetta - joka tarjosi minulle ehdokkuutta heti."

Mykistyttävää.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Liittyykö Kilvenmaa jollain tavalla Ipuun?

Susanna Kaukinen

Se Janus Putkosen juttu? En oo kattonu onko se ehdolla. Eurovaaleissa oli. En lue Verkkomediaa.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kommunistinen itsenäisyyspuolue= KIPU? Olisi ihan osuva nimi varmaan muidenkin mielestä? KIPUna kankussa, pain in the ass.

Susanna Kaukinen

Hauska. :-D

Tosin - noh - KANSALLINEN kokoomus taas vaihteeks tuottaa maahan halpatyövoimaa. Te ootte kyllä.

Ei herran jumala.

Teihin nähden mä oon tasapainoisuuden ja täyspäisyyden perikuva. Eikö teillä ole mitään häpyä?

500 000+ ilman hommia ja te tuotte lisää väkeä tänne?

Niinqu WOT?

Kaarina Piipponen

Minun pitää lukea kirjoituksesi vielä muutaman kerran, koska monet poliittiset termit eivät ole kovin tuttuja. Hyvää jatkoa etsinnöillesi! Rukoilen puolestasi!

Rasmus Salminen

Mitä ideologiaa nyt oikein edustitkaan, Susanna? Natsismia? Anarkismia? Sosialistista nationalismia? Mutualismia? Vai vähän kaikkea? Tuskinpa sua minkään rasistisen ja totalitaarisen imperialistijärjestelmän luominen houkuttaa.

Susanna Kaukinen

Unohdit distributismin ainakin. :-)

Mä kerron sitten kun olen päättänyt, mikä olisi paras. Mietin asiaa vielä. Olen miettinyt vuodesta 2011.

Olavi Mansikka

hetken odotellaan niin Kaukinen on Kokoomuksen jäsen... Sanos monestakos puolueesta olet jo eronnut?

Susanna Kaukinen

Vierivä kivi ei sammaloidu. ^_^

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minä alan epäillä vähitellen, että Kaukinen taitaa ollakin kirjaviisas!

Susanna Kaukinen

Sä ehkä olet asian ytimessä. ^_^

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Saatan ollakin.

Mielestäni tulisi tarkkailla elämää ja maailmaa, jotta voisi tietää mihin kirjaan tai kirjoihin voisi luottaa. Maailmaa hallitaan järjellä aikä millään ideologialla!

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #90

Voi kuule, maailmaa taidetaan hallita paljon vähemmällä järjellä kuin saattaisi äkkipikainen ajatella. :-)

Käyttäjän hannuhyvonen kuva
Hannu Hyvönen

Avointa puhetta. Avointa katkeruutta jossa omat asiat ja yhteiset asiat menevät autuaasti sekaisin. Kuinkahan lienee löytyykö kansallissosialistin kannattajilta ääniä STP:lle vai lähtevätkö loputkin puolueen kannattaj.

Kansallistunteella ratsastaminen on falski ja häpeällinen keino.

On hienoa että Ipu ei ole langennut Susannan seireenilauluun ja ehdokkuuden evääminen lisäsi puolueen uskottavuutta.

Aito kansallismielisyys on omien juurien ja oman kotiseudun tunnistamista ei suomi-elämöintiä. Suomi valtiona voi olla parhaimmillaan väline, jolla me ihmiset tämän maan rajojen sisällä voimme asioitamme ja suhteita muihin maihin koettaa hoidella. Meillä on yhteinen hieno suomenkieli ja esi-isiemme asuttamat kotiseudut. Rakkaus suomalaisuuteen, kotimaahan ja äidinkieleen, on eri asia kuin valtiokeskeinen toisia poissulkeva "Suomi suomalaisille" nationalismi.

Susanna Kaukinen

Säkin mielummin häviät kuin voitat. Sulle on tärkeämpää olla oikeassa kuin saada jotain aikaan. Noh, mitä kommunisteilta voi odottaa.

Ilkka Huotari

"sen nimessä on sana itsenäisyys."

Olen ihmetellyt IPU:sta juuri tätä kaikkea mitä tässä blogissa oli. IPU:lla on periaatteessa kaikki voiton avaimet käsissään, nimeä myöten, mutta se ei halua käyttää niitä.

On se aika surkea tilanne.

Susanna Kaukinen

No guts no glory.

Ei tahtoa voittaa, der Wille zur Macht (nietzscheläisesti (Macht), ei natsilaisesti (Kraft)) tulkittuna.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Mielenkiintoinen teksti, suosittelin.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Peli ei ole vielä hävitty Susanna. Pankkien valtaa ei kaadeta minkään puolueen voimin, vaikka ne voivatkin valtaan päästessään edistää siihen johtavaa kehitystä esim. Kreikassa ja Islannissa. Sen sijaan se oleellisin eli pankkien valta kaatuu heti kun otamme laajemmassa mittakaavassa käyttöön oman paikallisen kryptovaluutan, joka pitää olla suunniteltu bitcoinin kaltaiseksi, mutta anonyymiksi kuten Monero, jolloin pankit menettävät valtansa sitä mukaan kun kriittinen massa kansalaisista siirtyy Moneroon. Eräs Fimk nimeä kantava kansallinen valuuttakin on jo perustettu, mutta sen enemmistö on käytännössä ulkomaalaisten sijoittajien hallussa, joten siitä ei ole poliittiseksi vaikuttajaksi kansallismielisille. Kansallinen kryptovaluutta pitää olla täysin vapailla markkinoilla hinnoiteltu kysynnän ja tarjonnan mukaan, jotta se toimisi myös tulontasaajana. Käytännössä kun kryptovaluutta on suomalaisten kansallismielisille markkinoitu ja otetaan käyttöön keskinäisessä vaihdossa niin sen arvo nousee sitä mukaan kun käyttöaste laajenee. Arvon nousun myötävaikutuksella isänmaallisimmat valuutan käyttäjät saavat arvonoususta suurimman hyödyn eli kansallinen kryptovaluutta kannustaa isänmaallisuuteen.

Minuun voi ottaa yhteyttä facebookissa jos tarvitsee luoda kansallinen kryptovaluutta.

Tämä rahan vallan logiikka pätee kaikkeen EUn toimintaankin, joka pyrkii saamaan uusista jäsenmaista valuutalleen enemmän käyttäjiä vahvistaakseen siten valtaansa päättää asioistamme. Miksemme ne voisi kääntää vallan itsenäisemmäksi kryptovaluutalla joka ei kanna mukanaan valtion velkoja eikä poliittisia direktiivejä?

Ville Rantanen

Vastaanpa nyt omalta osaltani kun minuun tässä epäsuorasti viitataan.

Melkomoista ylitulkintaa sanoa, että ViPu ”hääräisi jotenkin IPUn liepeillä”. Allekirjoittanut ja varmaan joku muukin toveri on antanut myönteistä palautetta antirasistitisista linjauksista (esim. säännönmukaisesta rasistien erottamisesta riveistään), niinkuin varmaan moni muukin toimija – aivan kuten olen/olemme antaneet negatiivistakin palautetta. Eritoten kunnioitusta herättävää on ollut säännönmukainen Muutos2011 -poppoon ulossulkeminen yhteistyöstä. Vaikken jaa sen suurempaa osaa IPUn premisseistä kuin vaikkapa Vasemmistoliiton tai jonkin muun poliittiseen keskustaan (hyvässä ja pahassa) historiallisesti asettuvan puolueen kanssa, niin mielestäni ihminen on velvoitettu avarakatseisuuteen ja myönteisen palautteen antamiseen silloin kun siihen on aihetta (olettaen ettei suhde ole vääjäämättömän antagonistinen – asia jota ei voi IPUn osalta arvioida ollenkaan vielä kuten ei monen muunkaan puolueen osalta; asiathan ovat liikkeessä).

Niin ikään olen useassa tilanteessa – ja tästä ”yliymmärtäväisestä kannastani” olen toki saanut kuulla enemmän kuin ehkä terveyteni kestäisi – halunnut tähdentää millainen IPU näin aatehistoriallisen analyysin valossa on näillä näkymin: alkiolainen (sikäli se Gandhi toki on lähellä, ongelmineen ja ansioineen), eikä esim. nationalistinen siinä merkityksessä kuin sana keskustelussa yleensä ymmärretään (eli me vastaan muut -lähtöinen, Suomen osalta maailmantaloudessa imperialistinen). Alkiohan oli internationalisti, kuten varmaan Aulis J. Alasen laajaan Santeri Alkio -tutkielmaan tai Maalaisliitto-Keskustapuolueen historia -teokseen perehtyneet tiennevät – olkoonkin ettei hänen internationalisminsa aina ollut johdonmukaista, ja hän glokalismistaan huolimatta usein puolsi valtiokeskeisyyttä. Aatteiden hyöyssä Alkio seuraajineen ei kuitenkaan näin minunkaan positiostani katsellen ole mitenkään vastenmielesinti sorttia. Lähtökohtaisesti noissa piireissä tunnutaan ymmärtävän, että maailma on kokonaisuus eikä yksittäistä maata voida käsitellä siitä irrallaan.

Sinällään Susannan ”analyysi” IPUsta ontuu aika pahasti, sisältäen lähinnä leimakirveita ja perusteettomia heittoja. IPU ei ole hyvistä piirteistään huolimatta sosialistinen tai anarkistinen puolue, ja vihreyttäkin se vasta lähestyy, vaikkakin ihan lupaavasti. Niin ikään hänen analyysinsa poisjoutumisestaan IPUn listoilta on ilmeisen väärä. Sellaisia termejä kuin ”kansallissosialismi”, ”nationalismi” tai ”patriotismi” ei voida heitellä kevyesti ilmaan huomioimatta sitä raskasta taakkaa mitä nuo sanat kantavat. Susanna ei myöskään jätä arvailun varaan Hitler-myötäsukaisilla kommenteilla ja linkittämällä Stuka-syöksypommittajavideokoostelmia, etteikö hän tarkoittaisi näillä itseensä liittämillään ismeillä juurikin sitä vastenmielistä kokonaisuutta johon nuo sanat yleensä rinnastetaan – olkoonkin että Susanna ilmeisesti varsinaisesti kupin kaataneen kommenttiketjun seinältään poistikin. (En tiedä mihin vedoten, ”kännissä ja läpällä” tms.?). Jos joku osaa, jolla on nuo kuvakaappaukset hallussaa ja viitsii, voisi liittää tähän jonon jatkoksi, olisin kiitollinen – itse kun en ole kovin nettisuave näiden laitteiden kanssa. Sinällään on hämmentävää ja oireellista, ettei Susanna näe omassa toiminnassa mitään arveluttavaa tai kritisoitavaa – paitsi periaatteellisesti ja pitkässä juoksussa myös reaalipolittisesti lyhyellä katsannolla oli ilmiselvää, ettei moisen sekoilun jälkeen MIKÄÄN vähänkään selkärankaa tahi pelisilmää osoittava taho voi ottaa sellaista ehdokasta listoilleen. Toivoisinkin jonkinlaista kommentaaria tähän myös STP.n virallisesta linjasta tällaisen suhteen...

Semminkin kuin Susanna nyt ajaa kirjoitustensa linjasta päätelleen juurikin sellaista kansallissosialismia/nationalismia jollaiseksi nuo sanat yksiselitteisesti antifasistisissa piireissä tänä päivänä miellettään: antifasismin vastustaminen, antirasismin vastustaminen, internationalismin vastustaminen, kansat kansoja vastaan -mentaliteetti luokka luokkaa vastaan -lähtökohdan sijaan ja samastuminen nykyiseen luokkavaltioon (tämä viimeisin toki on ongelmana lähes millä tahansa vaaleihin tällä hetkellä osallistuvalla puolueella), niin haluan ehdottomasti esittää omat pahoitteluni ilmeisen väärästä ymmärryksestä hänen poliittisen luontonsa suhteen ja kehumisesta ipulaisille ennen loikkausta Vasemmistoliitosta. Vetoan toki siihen, ettei noita menneitä tapahtumia voida katsoa anakronistisesti, eikä tuolloisesta Susannasta olisi voinut mitenkään ennakoida viimeaikaisia kehityslinjoja – hänhän oli antirasisti, antifasisti, valtiokriittinen joskaan ei -vastainen, vihreä ja anti-imperialisti, ja tämä sai allekirjoittaneen oudoksumaan ja vastustamaan hänen ulossulkemistaan joistakin piireistä (olkoonkin enemmän skenen monopolisoitumista ja määrittelynvallan yksipuolista ottamista [a la Agamben] vastustaakseni kuin että olisin ollut samaa mieltä). Valitettavasti historia osoitti nyt lukuisten sattumiensa kautta kantani vääräksi – vaikkei kenties periaatteellisella, niin ainakin efektiivisellä tasolla (viittaan ns. ”Buharinin puolustukseen”). Näitä hän ei toki enää ole, sillä anti-internationalismi merkitsee johdonmukaisesti noiden kaikkien aspektien vastaisuutta – onhan maailmanjärjestelmä yksi, ja maapallo yksi ekologinen kokonaisuus.

Yksilön tai puolueen poliittisen linjan määrittää enemmän se, kenen joukoissa seisoo kuin se kenen lippua kantaa. Susanna on osoittanut viimeaikaisilla toimillaan yhtä, ja IPU on antanut puolestaan humaanimpaa ja ekologisesti kestävämpää linjaa puoltaville tahoille pilkahduksen toivoa odottaa toista. Ei tämä minusta vielä IPUn kannattajaa – jollaista minusta ei selkeistä vakaumuksellisista ristiriidoista johtuen koskaan tulee – mutta antaa se aiheen kuitenkin kiitolliseen nyökkäykseen heidän suuntaansa.

Sivustakatsojana sanoisin myös, että pitäisin perin oudoksuttavana sitä, mikäli IPUlaiset eivät reagoisi oman linjansa puolesta täällä. Pesosella ja muulla ”päällystöllä” on varmasti todella ikävä ja uupunut olo moisen jälkeen, ja juuri tämänkaltaisessa tilanteessa he varmasti tarvitsisivat omiensa tukea.

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Yhden kerran eurovaaleissa IPUa äänestäneenä voin sanoa, että minuun on vedonnut nimenomaan se, että IPU ei ole persujen kaltainen nationalistinen puolue. Mitään rasismin kanssa flirttailevaa puoluetta en voisi äänestää. Uskoakseni on paljon samalla tavalla ajattelevia, jotka kuitenkin vastustavat nykyistä hierarkkista globalisaatiota ja pankkivaltaa. Ei puolueen linjaa pidä muuttaa vain kannatuksen saamiseksi. Se olisi täysin epärehellistä poliittista monopolia, jossa arvot alistetaan vallan tavoittelun välineiksi.

Toimituksen poiminnat