Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Vasemmiston petos: kansallisvaltiot tuhottava!

  • Vasemmiston petos: kansallisvaltiot tuhottava!

Vasemmisto on lähtökohtaisesti omalle maalleen ja kansalleen vihamielinen liike, koska sen ideologia edellyttää kaiken tasajakoa kaikkien kansojen kesken.

Näin ollen vasemmistolaisuus voi olla järkevä vapautusliikkeen kiinnekohta köyhissä maissa, mutta varakkaissa maissa kuten Suomessa vasemmistolaisuus tarkoittaa välttämättä sitä, että kannetaan Suomesta rahat ulos ulkomaille vieraisiin pöytiin ja asutetaan kotimaa täyteen muualta tulleita.

Toisin sanoen, tyhjennetään oman kansan taskut ja jaetaan sen maat vieraille. Vasemmistolle tämä peli on hyvä, koska valtaväestön kanssa riitautuvat muuttajat ryhtyvät vasemmiston kannattajiksi. Tässä vasemmisto on ottanut kortin imperialistien korttipakasta, kun se koettaa syrjäyttää paikallisen vallan ulkomaalaisvahvistuksilla.

 

Lyhyesti sanoen vasemmiston toiminta Suomessa on äärimmäisen epäisänmaallista. Se liittyy tässä suomalaiseen oikeistoon, jonka ainoa isänmaa on ylikansallinen pääoma. Koska koko Suomen poliittinen kenttä on ideologisesti suuntautunut suomalaisten vastaiseen politiikkaan, on kysyttävä kuka pelastaisi Suomen?

Oikeisto ei sitä tee, eikä sitä tee vasemmistokaan, vaikka Suomi on ollut Ruotsin ja Venäjän välissä molempien tallottavana vuosisatoja ja me emme ole kenellekään mitään velkaa mistään siirtomaa-ajoista. Oletettavasti suomalaisuus piakkoin kielletään, koska sitä vihataan niin oikealta kuin vasemmaltakin.

Ja onhan se EU:n agendallakin, että kansallisvaltiot on tuhottava. Suomalaisen kansan ja suomalaisen työväen viimeinen bulvarkki on murskattava, kansa ajettava pakosalle ja sosialisoitava koko isänmaa ylikansallisen pääoman riepoteltavaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (129 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hieman hämmentää. Olen ymmärtänyt kirjoittajan sanoneen olevansa anarkisti. Anarkismisssa valtio on kaikkein vähiten kannatettava asia. Siirtomaakaan Suomi ei ole koskaan ollut.

Susanna Kaukinen

Ruotsalaiset parhaimmillaan tapatti kolmanneksen suomalaisista omissa sodissaan 1600-luvulla, mutta kirjoitin siitä jo aiemmin:
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

En mä ole mitenkään valtioon rakastunut, koska ilmeiset syyt. Kansallisvaltio on silti toistaiseksi ollut kansalaisten kannalta kaikkein paras vaihtoehto, kun historiaa katsotaan.

Kansallisvaltio on se, joka mahdollistaa hyvinvointivaltion. Vaihtoehtona globaali tyrannia, jota sekä oikeisto että vasemmisto rakentaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Anarkismia se ei silti ole, mitenkään.

Suomalaiset tapattivat ihan itse itseään heti ensi töikseen kun valtio oli perustettu.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #24

Mua ei totta puhuen kiinnosta tuo anarkismikeskustelu millään lailla. Anarkistit on pieni ääriryhmä, joka on sisäisesti yhtä riitainen kuin lestadiolaiset, joten ei niiden touhuista koskaan mitään tule.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #26

Koska et ole kiinnostunut pienen ääriryhmän toiminnasta, liityit IPU:n.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #88

No mä en itseasiassa ole tarkkaan ottaen jäsen, vaikka siitä keskustellaan. Ehdolla olen kuitenkin IPU:n listalla. IPU:han on gandhilainen liike. Ei kai se niin äär?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #24

Suomen sisäiset kahnaukset eivät oikeuta vieraan maan toimia maassamme. Tulet kyllä todella omituisesti Suomi-vihamielisestä tulokulmasta nyt tähän.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #28

En todellakaan tue, teet vain mielestäni epätavallisia tulkintoja historiasta. Ja anteeksi että otin esille anarkismin, ilmoitit vasta vähän aikaa sitten olevasi anarkisti, enkä tiennyt että vaihdat ideologioita kuten sukkia.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #39

Kyllä mä varmaan jossain mielessä tulen aina olemaan anarkisti, mutta se nyt ei varsinaisesti liity oikein mihinkään. Mä en ole hirveän kiinnostunut vaan koko anarkismin ympärillä vellovasta keskustelusta. Muutama Suvi Rautiainen rettelöi ja rikkoo yksinhuoltajien autojen peilejä.

Yawn.

Matias Koskelin Vastaus kommenttiin #39

" enkä tiennyt että vaihdat ideologioita kuten sukkia."

Sitä sanotaan kyvyksi arvioida uudelleen.

Nuorena sydäntä ja varttuneena päätä jne.

Seuraavassa elämässä sitten tajutaan, mitä kaikkea vitivalkoista tuli mustattua.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #56

Niin, ideologiahan on ajatuksen vankila. Hyviä ajatuksia on monissa ideologioissa, mutta tuskinpa mikään niistä yksin on koko ratkaisu. Maailma on monimutkaisempi, ideologiat pelkistyksiä.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #39

Vaikuttaa Petra siltä että Susanna on nyt riintaantunut anarkistien kanssa... Kiva kuitenkin Susannan blogeja lueskella junamatkalla.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #64

Sanoisin paremminkin, että olen ottanut etäisyyttä anarkisteihin todettuani, että monet niistä - etenkin anarkokommunistit - on ihan puhtaita stallareita, kun pintaa hieman raaputetaan. Mun mielestä esimerkiksi Suvi Auvinen on täys punafasisti.

Mulle on myös deal-breaker, että niin monet anarkistit vastustaa oman maan asiaa. Ei sellainen vetele. Rajat auki taivaisiin ja sen sellaista - sitä en kannata!!

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #65

Susanna, täytyy sanoa, että minun silmissäni sinä viisastut melkein pelottavaa vauhtia. Ilmeisesti sanonta Siperia opettaa, pitää paikkansa ja aika Siperiaksihan tämä maa on valitettavasti muuttunut. Toivon vain, että näissä melskeissä viisastun kanssasi samaa vauhtia -olisi noloa jäädä katselemaan sinua selkäpuolelta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #70

No siis se voi olla monelle vaikeaa uskoa, mutta mä kyllä ihan oikesti punnitsen kaikkia asioita koko ajan uudestaan ja vedän aina johtopäätökset kulloisenkin ymmärryksen pohjalta ja seison sitten sen takana.

Ei siinä sen kummempaa.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #65

Muistelen vaan aikaa kun hehkutit anarkisteja kovasti... Aattele mä sentään pysyn ikuisena vihuna ;)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #76
Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #81

Hienoa kun kuulun suuriin linjoihin...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #86

No mähän oon ollu oikeastaan koko ajan samaa mieltä. Luulin, että anarkistit ymmärtää oman oppinsa, joka selvästi sanoo, että vallan pitää olla paikallista. Noh, eipä tunnu tajuavan.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #87

samaahan mä kannatan. ainakin osittain... esim paikallista sopimista palkoista. Kyllä sä olet kohta oikeistossa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #95

Ei oo kyllä mitään saumaa siihen.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #97

katsotaan... elämästä ei koskaan tiedä..

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #100

No ei tietenkään, mutta ei mun perususkomukset ole mihinkään muuttuneet tältä osin tyyliin koskaan. En ole koskaan hyväksynyt ajatusta eläessäni siitä, että yksi tienaa yli 10 kertaa toista enemmän.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #95

Pääoma luo pakkovallalla suojatun yksityisomistuksen kautta ihan samanlaisen valtarakenteen kuin mikä tahansa poliittinenkin järjestelmä. Anarkisti voi olla oikeistolainen vain jos on riittävän sokea ollakseen näkemättä pääoman valtaa.

Pauli Leinonen Vastaus kommenttiin #24

Kummasti ne surujen patruunoiden tekoset alkavat valjeta vähitellen tuossa vapaussodassa. Köyhiä torppareita pistettiin turpeen alle surutttomasti.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #32

Surullinen jakso suomalaista historiaa, mutta on hyvä muistaa sekin tosiasia, että torpparit yhdessä työläisten kanssa nousivat aseelliseen kapinaan vaaleilla valittua hallitusta vastaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #37

Mmmmm. Harva maa montaakaan vuosisataa kestää ilman uusjakoa väkipakolla.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #42

Tuo vuoden 1918 "väkipakko" alkoi vain reilu kuukausi itsenäistymisen jälkeen. Täytyy kyllä sanoa, että tässä tapauksessa olisi varmaan parempi puhua päivistä tai viikoista kuin vuosisadoista.

Pauli Leinonen Vastaus kommenttiin #37

Se on totta, ei pitäisi ratkoa asioita väkivallalla, mutta yksinkertaisiahan siinä huijattiin ja sitten eräät käyttivät tilaisuutta hyväkseen murhanhimossaan, valitettavasti. Kyllä siinä ilmeisesti oli rotujutuistakin osalla porukasta kyse. Se Freudenthalin haamu oli vielä aika tuore. RKP:ssähän sitä on pidetty pystyssä viime aikoihin asti.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #71

Niin, eikö ne vieläkin jaa noita Freudenthal-palkintojaan?

Jari Leino Vastaus kommenttiin #24

Haluaisitko keskustella ruotsinkielisten suomalaisten ja Saksasta tulleiden miehitysjoukkojen roolista suomalaisten tappamisesta sodan loppuvaiheissa ja vankileireillä?

En arvellutkaan, että haluaisit.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #119

Voin keskustella ihan mistä vaan. Lähinnä odottelen että Kaukinen lähtee Ruotsin maalle kostamaan entisenä siirtomaalaisena 1600-luvun tapahtumia ja Leino menee hakemaan oikeutta ties mistä punaisen työläisen nimissä.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #122

En usko, että kumpikaan meistä on lähdössä minnekään kostamaan menneisyyden tapahtumia.

Mutta sellainen ihme on tapahtunut, että sekä Kaukinen että Leino näyttävät olevan yhtä mieltä jostain asiasta, eli siitä, että itsenäinen kansallisvaltio on suomalaisten paras suoja vääryyksiä ja hirmutekoja vastaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Susanna Kaukinen,

Suomalaisten lukumäärä 1600-luvun alussa oli 300000-350000 asukasta. Vuosisadan lopussa suomalaisia oli 500000.

Suuret kuolonvuodet 1695-97 johtuivat katovuosista ja nälälänhädästä eikä suinkaan sodista. Suomalaisia kuoli noina vuosina aliravitsemukseen ja tauteihin 140000 asukasta.

P.S. F-mitalien jako ilmoitettiin lopetetuksi vuonna 2007.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"Siirtomaakaan Suomi ei ole koskaan ollut." No jaa, miten sen nyt ottaa. Jotenkin on alkanut tuntua yhä vahvemmin siltä, että Suomi on eräänlainen Euroopan Kongo, josta kupataan irti kaikki mahdollinen ja sen jälkeen jätetään selviytymään omin nokkineen.

Susanna Kaukinen

Juuri tämä on nykyinen kehitys, olet aivan oikeassa. Suomessa vielä kaivoslainsäädäntö on banaaninvaltion tasolla. Maata putsataan kaksin käsin ja meille jätetään vain saastuneet järvet ja pilaantuneet juomavedet. Voitot näistä tuhotöistä kotoutetaan tietenkin jonnekin veroparasiittimaihin suurglobaalikapitalistien iloksi.

Käyttäjän SebastianMki kuva
Sebastian Mäki

Voi olla nationalisti tai voi kannattaa kaikille ihmisille tasavertaisia mahdollisuuksia. Molempia ei voi olla samaan aikaan.

Susanna Kaukinen

Ei se noin mene. Ei siinä ole mitään vikaa, että jokainen maa päättää omista asioistaan. Tämä jättää vallan paikalliseksi, niin kuin sen kuuluukin olla ja jokainen maa omista lähtökohdistaan voi sitten pohtia minkälaisen tasavertaisuuden rakentaa.

Se, mikä on väärin, on imperialismi. Se on todella väärin ja se on juuri asia, joka vie ihmisiltä tasavertaiset mahdollisuudet.

Se, että ei ole nationalisti on melkein sama kuin sanoisi, että pitää naapurin lapsista enemmän kuin omistaan. Uskoo ken tahtoo, mutta en minä ainakaan tuollaista Jeesuksen viittaa päälleni kehtaisi kiskoa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ei se ole petos, jos toimii agendansa mukaisesti. Onhan sen vasemmiston suosikkilaulunkin nimi Internationaali.

Susanna Kaukinen

On se petos kansaa kohtaan, vaikka se olisikin aukisanottua, että aiomme nyt rullata teidät ja tekosyymme on se, että kun me näin teemme niin te voitte kokea olevanne Jeesuksen kaltaisia superhyviksiä ja pian saatte tuta siitä millaista on myös elää Jeesuksen lailla ilman töitä tai rahaa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Oho.. :)

Sussun kirjoituksia en aikoohin ole lukenu.

Isänmaallisuus ei ole fasismia, nyt taidetaan päästä kohta juttusille pitkästä aikaa Sussun kans, kun saadaan säädettyä hertsit samalle alueelle.

Susanna Kaukinen

Ei olekaan. Isänmaan yhteisen asian vastustaminen taas on mielipuolista - ja se voi myös olla fasistista. Oikeiston otteet usein täyttävät fasistisen kuvauksen piirteitä ja punafasismihan on sanakirjassa siinä kohdassa, jossa lukee `vasemmisto'.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Asun niinkuis tiät Suomen persuimmassa kunnassa, kannatus yli 37% eikä täällä ainakaan fasisteja ole mun silmiin tullu.

Noh, emme myöskään halua maatamme annetavan muiden ohjaukseen.

Perussuomalaisia ei oikein käsitetä, kun vanha asetelma kaikilla mielessä ja siitä mihin mikäkin kuuluu (vas/oik).

Mä ainakin olen Suomi-mielinen, jonka käsitän itsesäni kaikkia vasemmistosta oikeaan, muttei kuitenkaan mitään näistä..

Kirjoitukses osu aikalaila siihen mitä ajattelen, ja mitä oonbyrittänyt sanoa..

Tä on meidän maa.. :)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #22

Joo, taisin tuota samaa tuossa taannoin sanoa:

Suomi on meidän
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Mä en itse luota PS:n selkärankaan, kun linjat on lientyneet olemattomiin itsenäisyyden palauttamisen areenalla ja nyt tulee NATO-miestäkin kaapista teidän riveistä yksi toisensa jälkeen. EU ja eurokin kelpaa nykyään.

Mä en ite pystyis tohon kelkkaan loikkaamaan, mutta voin vain toivoa, että jotain tapahtuisi, joka palauttaisi PS:n kurssin kelvolliseksi.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #25

En mä huolta kanna jos joukossa muutamia natoa ajattelevia,, sehän on vapaus kaikilla meillä omaan mielipiteeseen.
Mutta ei missää ohjelmassa silti ole natojäsenyys.
Se että jos kannattaa sen tutkimista, ei sekään ole väärin, sillä silloinhan varmistetaan kannattamattomuus tai kannatus siihenkin.

Se että meillä on kahdenlaista uhkaa todellisuudessa olemassa, ja se toinen on sotilaallinen joka ilmeisesti ei meitä vastaan tule lännestä eikä etelästä vaan isosta naapuristamme.
Toinen uhka tulee etelästä ja lännestä, ja se on maamme omaisuuteen koskeminen, tälle viimeiselle me voimme jotain, eka on idän kädessä, sille on ainut keino on puolustiksen panemalla kuntoon.

Hyvä ja aika perussuomalainen ajatus oli tuossa linkissäskin..

Jos me haluamme muuttaa Suomen suunnan, kuten tämän puheenvuoros ajatus oli varmaan.
Keinot on oikiasti yhdenkortin varassa, sillä kaikki muut eduskuntapuolueet on näyttäneet maamme myynnille suunnan, ja jopa Kokoomus on ollu tässä kirjoitukses ajatuksessa Vasemmiston tukena.

Perussuomalaiset on aina pitäneet veteraanein ja heidän puolisoidensa työtä puolustamisen arvoisena.

Tämänhetkisistä eduskunnan ulkopuolisista puolueista tuskin tulee edes yhtä eduskuntapaikkaa, vaikka tekisivät vaaliliittoja. Näin se vain menee.
Noh, sen voivat onnistua saamaan, ettei PS ole sitten suurin, toivottavasti se ei ole näille tarkoitus.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #68

Joo, no mä en myöskään luota Soiniin. Se tulee tekemään SMP:t Persuille, se on musta melko varma. Epäilen, että IPU voi hyvinkin kerätä sitten niiltä raunioilta varsin uskottavan kannatuksen.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #72

:)
Ei tule olemaan raunioita :)

Mutta nämä vaalit on taatusti itsenäisyydellemme todella merkittävät.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #75

Tärkeintä kuitenkin on se, että isänmaa saadaan pelastettua.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #80

Näin juuri.
Sekö on pelastettu, voidaan viilata niitä pienempiä juttuja sitten.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #83

Näinpä. Nyt kaikki on sekundaarista tälle ehdottomasti tärkeimmälle tavoitteelle.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #85

Jos Kokoomus, SDP tai Keskusta on ykkösiä sama kuka, niin neuvottelut kääntyy niin, että etsivät toisistaan kavereita, ja EU syövereihin mennään syvemmälle,, kolmas Kreikkapaketti on jo kesäkuussa edessä.

Neuvotteluasema on aika merkittävä nyt.
Näiltä muilta emme tule saamaa EU ja euro kantoja.
Mutta arvataan kyllä mikä niillä se on.

Nyt öitä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #89

Joo, se on selvä, että viidettä kolonnaa tässä maassa riittää. Mä vaan hieman pelkään, että Soini on viemässä PS:ää samaan suuntaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #22

Ja siis koko tai fasisti -leimaaminen nyt on vaan globalistivasemmiston pilkkakirves. Ei sitä kannata ottaa vakavasti, se on ihan pelkkää höpötystä. Ite vassarit rakens sellaset punafasismit, että oksat pois ja ny sitten osottelee sormella muita.

Ei oikeen kanna nämä valheet.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

PN: "Siirtomaakaan Suomi ei ole koskaan ollut."

Siinäpä kysymys, oliko varhaiskeskiaikainen Suomi sitä Ruotsille vaiko ei.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Siirtomaa

Susanna Kaukinen

Mun mielestä on aivan selvää, että tottakai oli. Täältä vietiin melkein kaikki miehet kuolemaan Ruotsin imperialistisiin sotiin ja saaliit kannettiin Tukholmaan. Suomeen tuli vain arkkuja.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Niin minäkin ajattelen. Katsotaan, mitä Petra arvelee. Virkkeeni on tarkoituksella avoin hänen vastata.

En usko, että oli mitenkään suomalaisten sotilaiden etu, ruotsalaisten upseerien komennossa, ajaa Ruotsin suurvaltapolitiikkaa. Hakkapeliitta ei todella ole ruotsia vaan suomea. Olisiko koko suurvaltaa edes tehty ilman suomalaisten sotilaiden panosta?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #19

Näin. Vastausta odotellessa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #19

Suomi ei täyttänyt siirtomaan määritelmiä, ja tarvittaisiin ihan uudet määritelmät, jotta näin voisi sanoa. Ruotsilla oli toki siirtomaitakin, Ghanassa nyt ainakin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #50

Jos ei kolmanneksen tapattaminen kansasta riitä, niin kannattaa korjata sanan määritelmää sanakirjasta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #51

Anteeksi, mutta mä en voi sille mitään, että sulla on ihan omat määritelmät siirtomaalle tai anarkismille tai on ylipäänsä jotenkin anakronistinen suhtautuminen menneisyyteen. Mä en voi valitettavasti olla osallisena sellaisessa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #55

Eihän sun tarvitse. Mene ihmeessä omaan suuntaasi, niin minäkin teen. Toivottavasti löydät etsimäsi, toivottavasti etsit uteliaasti ja muistat kyseenalaistaa kaiken. Niin minäkin teen. Ei mikään ole pyhää, edes anarkismi. Mä en allekirjoita mitään ideologiaa puhtaasti. Tärkeintä on ajatella itse.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kosmopoliittisuus on nykyisin vasemmistolaisuutta - tämä selviää mm. vasemmiston maahanmuuttajapoliittisesta toimintaohjelmasta vuodelta 2010. Valtio on siis olemassa ihmisiä varten ja valtion tehtävä on huolehtia ihmisoikeuksien toteutumisesta myös globaalin vastuun puitteissa...

Susanna Kaukinen

Niin, kuten sanoin: sekä oikeisto että vasemmisto edustaa aivan samaa ideologiaa, jonka puitteissa on tarkoitus rullata Suomen kansa ja tehdä maiden uusjako, jossa kansalle ei jää mitään ja korporaatioille ja vieraille kaikki.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vasemmistossa juurikin vastustetaan ylikansallisten yhtiöiden kasvavaa valtaa (esim. TTIP-kriittisyys) ja ymmärretään hyvinkin esimerkiksi Afrikan katastrofaalisen tilanteen johtuvan nimenomaisesti ylikansallisten pääomapiirien harjoittamasta riistosta. Maanosan luonnonvaroja käytetään edelleen valkoisten osakkeenomistajien hyödyksi - veroparasiitit hyväksikäyttävät kehittyvien maiden omaisuutta siirtämällä pääomat veroparatiiseihinsa => Afrikan valtioilla ei ole mahdollisuuksia kehittää omien valtioidensa sosiaalisia infrastuktuureja, väestönkasvun ja nälänhädän seurauksena myös erilaiset konfliktit näillä alueilla lisääntyvät jne...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #27

Niin, alas imperialismi - alas globalismi - alas maailmanhallitus !!!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #27

"Vasemmistossa juurikin vastustetaan ylikansallisten yhtiöiden kasvavaa valtaa (esim. TTIP-kriittisyys)"

TTIP on vaikea vastustaa jos kannattaa EU:ta. EU määrää otetaanko TTIP EU-maissa käytäntöön. Pääomien vapaa liikkuvuus juuri suosii ylikansallisia yhtiöitä eikä vasemmistossa tätäkään vastusteta, ei edes heille suotua veronkiertoa jota suunnitteluksi kutsutaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Nationalistit eli kansallisvaltiomieliset ovat tietenkin "natseja" ;)

Susanna Kaukinen

Internatsionalismia vasemmalta - yäk! Jos hyvinvointivaltion puolustaminen tekee ihmisestä natsin, niin Suomessa ei muita olekaan.

Vasemmiston agenda on kyllä melko pelottava, kun puhutaan heikoimpien puolustamisesta ja samalla tuhotaan oikeiston kanssa hyvinvointivaltio. Tuo jättää aika sanattomaksi, mutta kai se on sitä neuvostohenkistä kommunismia se, että kansa ajetaan puille paljaille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minä on lopultakaan tunnista vasemmistossa tuon kaltaista "oman maan inhoa", mitä blogitekstissä kuvataan enkä nykyisin edes sitä SKDL:n aikaista internationalismia, millä "pelastettiin" mm. Etelä-Amerikan nousevia valtioita amerikkaisen imperialismin kynsistä.

Ja sen verran olen toki "nationalisti" itsekin, että ymmärrän oman alueen hyvinvoinnin olevan keskeisen perustan alkaa parantamaan muun maailman oloja ...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #21

Siis heittelet natsi-leimaa minun suuntaani ja sitten sanot, että olen oikeassa? Onpa kyllä erikoista. En oikein tiedä mitä tuosta edes uskaltaisi ajatella.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #23

Kommenttini perässä olevasta hymiöstä voi päätellä viestini luonteen etenkin, kun sana "natsi" on kirjoitettu lainausmerkkeihin ...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #29

Kyllä toi oli ihan tyypillistä leimaamista, mitä vasemmisto käyttää pääasiallisena poliittisena välineenään ihmisiä kohtaan, jotka haluaa pitää paikallisista oloista huolta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #33

Vitsi meni niiltä osin sitten ohi, valitan aiheuttamaani häiriötä ja mahdollista mielipahaa.

Joka tapauksessa en edelleenkään tunnista blogikirjoituksestasi nykyistä vasemmistoaNI - Suomen kaltaisessa poliittisesti järjestyneessä valtiossa, missä edustuksellinen demokratia takaa (lähes) kaikille mahdollisuuden edistää omaa agendaansa, poiittisten tavotteiden saavuttaminen edellyttää konsensuksen hakemista ja se voi olla syynä siihen, että myös Vasemmistoliitto on joutunut läheisesti työskentelemään pääomitettujen piirien etua ajavien puolueiden kanssa...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #38

Kannattaisi muistaa, että mä kuitenkin olin Vasemmistoliiton jäsen ja mun mielipide asiasta on taas toinen kuin tuo kuvaamasi.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #21

Minä tunnistan vasemmistolaisuudessa oman maan inhoa koska olen ollut vasemmistolainen oman maan inhoaja sen globalistisen agendan takia joka meitä on aivopessyt imperialismin kätyreiksi kannattamaan EUta ja ihailemaan kaikkea ulkomaalaista. Tämän kansakuntaa hajoittavan, itseinho ruokkivan ja paikallisia siten hallitsevan politiikan vaikutukset olen havainnut Afrikassakin paikallisten itseinhona ja ulkomaalaisten ihailuna Joskus olin varmasti Suomen pahin vasemmistolainen oman maan inhoaja, kunnes koin valaistuksen ja heräsin todellisuuteen. Monikulttuuri on valkoisten kansanmurhaa, joka on tuttu juttu babylonin rappiovaltakunnasta. https://www.youtube.com/watch?v=VmrfqU7JLSk

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #135

Kyllä mun mielestä nykyisen vasemmiston vaalima oman kansan, itsenäisyyden, itsemääräämisoikeuden ja omavoimaisuuden halveksiminen, vihaaminen ja halventaminen on yksinkertaisesti jotain mitä ei voi hyväksyä mitenkään päin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Se liittyy tässä suomalaiseen oikeistoon, jonka ainoa isänmaa on ylikansallinen pääoma."

Näinhän tämä menee ja vasemmiston on vaikea perustella kannattavansa nykyistä uusliberalistista talouspolitiikkaa. Toisaalta ei vasemmisto nykyään mitään yritä perustella, kunhan soutavat kokoomuksen vanavedessä.

Susanna Kaukinen

Toi oli niin totta, että repesin ihan ääneen!

``` . Toisaalta ei vasemmisto nykyään mitään yritä perustella, kunhan soutavat kokoomuksen vanavedessä. '''

Amen.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Susanna jatkaa tutkimusmatkaansa aatteiden ihmeellisessä maassa. On niitä epäterveellisimpiäkin harrrastuksia, terveellisemmästä päästä tämä.

Minusta edelleen etsit "täydellistä järjestelmää" mutta kun väsyt sen etsimiseeen, saatat löytää "kohtuullisen järjestelmän" yhdistettynä hyvää fiilikseen, ja hyvään asenteeseen.

Täydellisen järjestelmän voi näet perustaa vain diktaattori jolloin järjestelmä muuttuu vastakohdakseen.

Siksi minusta relevantti kysymys on: onko Suomi kohtuullisen hyvä maa, ja kohtuullisen hyvä järjestelmä, vai ei?

Susanna Kaukinen

Suomi voisi olla varsin hyvä maa. Ongelmana on vasemmisto ja oikeisto, joiden työn tulokset alkaa näkyä yhä hirveämpinä fiaskoina.

Onhan Suomessa kivempi asua kun vaikka Kongossa, siitä huolimatta, että eliitti koettaa kaiken pilata. Ehkä ne saa vielä aikaan sen, että Suomesta tulee Kongon kaltainen kaivoskolonna. Toivottavasti ei. Koetetaan ny kamppailla ja pelastaa kotimme!

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Onko IPU siis keskustalainen vai mielestään koko vasemmisto-oikeistoakselin ulkopuolella? Perussuomalaiset ovat käsittääkseni "arvokonservatiivi vasemmisto", vaikka ovatkin mielestään ko. akselin ulkopuolella. Esim. eivät vapauttaisi taksikilpaulua, mikä voi olla ihan viisastakin. KD:kin saattaa omasta mielestään olla taivaallista "ylhäistöä" no heittona, mutta on "arvokonservatiivi oikeisto".

Tietysti itsenäisyysaate ei välttämättä liity vas-oik-akseliin, koska kallellaan voi olla johonkin ilmansuuntaan tai päinvastoin tiukasti nationalistinen olla niin oikealta kuin kuin vasemmaltakin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #94

Niin, mä olen vasemmistonationalisti. IPU:ssa on erinäköistä- ja kokoista väkeä. Kaikkien yhteinen agenda osin ehkä eri perusteista käsin se, että itsenäisyys on palautettava.

Käyttäjän MattiAalto kuva
Matti Aalto

"Voi olla nationalisti tai voi kannattaa kaikille ihmisille tasavertaisia mahdollisuuksia. Molempia ei voi olla samaan aikaan."

Vastakkaisuudet eivät ole läheskään aina vastakkaisuuksia kaikissa ulottuvuuksissa.
Proletaarisen internationalismin kannalta katsottuna internationalistisen työväenliikkeen ja kansallisvaltioiden strateginen liittolaisuus on täysi välttämättömyys tällä aikakaudella, jota leimaa globaalin finanssipääoman läntisen blokin katastrofaalinen pyrkimys ylivaltaan koko maailmassa.

Ps. Kansallisvaltion puolustamiselle voi olla paljonkin muita perusteita kuin neliskanttinen nationalismi tai protektionismi.

Susanna Kaukinen

Vasemmisto on vaan niin tyhmää, ettei ymmärrä omaa etuaan, mutta minkäs teet. Nykyvasemmisto on tihutyöläinen niin itsenäisen kansallisvaltion näkökulmasta kuten myös minkäänlaisen säällisen elämän kannalta ympäri maailmaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Me emme ole siirtomaa-ajoista kenellekään velkaa, mutta me olemme velkaa kaikesta, mikä teollistumisesta on seurannut. Olemme "uusimperialismissa" vahvasti jakamassa kakkua.

Kansallisvaltioista olisi hyvä päästä eroon. Mutta ei niin, että siihen tilalle kärrätään vielä paskempi vaihtoehto, josta hyötyy yhä harvempi. Valtaa ei pitäisi keskittää, se pitäis hajauttaa.

Se maailma olisi vaan täysin vieras tälle nykymaailmalle, jonka kaikissa tarinoissa vain kasvetaan ja edetään pohtimatta lainkaan miksi. Niin pelottava ja vieras, ettei siitä edes puhuta vaihtoehtona. Siitä vaietaan, sillä se ei ole eduksi niille, jotka nykykehityksestä hyötyvät.

Kenenkään päämäärä ei ole valtakeskittymien purku. Minä en muista yhtäkään uutista, linjausta tai poliittista ohjelmaa, jossa puhuttaisiin moisesta. Sen sijaan päinvastaisesta suunnasta löytyy jos jonkinlaista.

Mutta jotenkin se on tässä kansallisvaltiossakin vähän niin, että päivittäin tuijottelee ihmisiä, joita ei tunnista millään tasolla omikseen. Ihmisiä, joiden kanssa ei ole mitään merkittävää yhteistä. Ei asuinpaikkaa, ei ajatusta, ei uskontoa. Ei mitään. Vain kieli.

Silti koko systeemi pyöriin niin kuin olisi joku yhteinen päämäärä. Että olisi joku yhteinen hyvä. Eihän se ole mahdollista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Silti koko systeemi pyöriin niin kuin olisi joku yhteinen päämäärä."

Mahdotonta olisi kaikille yhteinen päämäärä kun jo ihmisten lähtökohdat ovat erilaiset, mutta oikeassa demokratiassa enemmistöpäätökset ratkaisevat. Sveitsi on esimerkki toimivasta demokratiasta ja Suomi on sen vastakohta vaikka demokratiaa täälläkin leikitään.

Susanna Kaukinen

Sveitsi ja Islanti. Niillä eväillä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minusta näissä "mahdottomuuksissa" piilee juuri se mahdollisuus. Maailma, jossa yhteinen päämärä on ideaalitilanne, mutta mahdoton, on maailma, jonka pitää muuttua.

Maailma on täynnä näitä dogmeja, jotka luovat "mahdottomia" tilanteita.

Esim. "kansa on liian tyhmä päättämään näin monimutkaisista asioista". Olisiko kuitenkin niin, että asia, joka on liian monimutkainen sitä koskevien ihmisten päätettäväksi, on merkki epätoimivista, ylipaisuneista rakenteista.

Ennemmin siis kuin siitä, ettei "asiantuntijoilla "ole tarpeeksi valtaa tai että ihmiset ovat liian tyhmiä.

Susanna Kaukinen

Niin, mun mielestä voitaisiin kyllä siirtyä Suomessakin Sveitsi-Islanti -henkiselle linjalle, jossa valtaa viedään kansalle ja autonomiaa lisätään paikallisesti.

Suomessa on paljon korjattavaa, mutta ensin pitäisi pelastaa Suomi! Ei uppoavaa laivaa voi ruveta koristelemaan, ennenkuin vuoto on paikattu.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Islanti toimii, kuten toimii, koska sen väkiluku on n. 300 000.

Kun Islannista etsitään hyviä puolia, löydetään kyllä aina vaikka mitä, mutta kukaan ei halua kiinnittää huomiota siihen ilmeiseen: Väkilukuun.

Se vaikuttaa TÄYSIN suoraan siihen millaisia hallinnointinvälineitä ja mahdollisuuksia on. Islannin malli ei toimi vaikkapa Kiinassa lainkaan, ollenkaan tai milloinkaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #79
Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen Vastaus kommenttiin #79

No höh, jos vain väkiluku laittaa hommat toimimaan, niin ratkaisuhan on sitten äärimmäisen HELPPO. Vahvistetaan Suomessa alue & maakuntahallintoa ja lisätään sinne päätösvaltaa asiosta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #101
Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #101

Se ei onnistu niin kauan kuin kunnat ovat valtion elättejä. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Jos Brysselistä päätetään, että nyt loppuu eläminen vaikkapa itä-suomessa, niin miten luulet, että käy?

Entä jos Brysselissä päätetään, että nyt loppuu eläminen Islannissa?

Ero on huomattava.

Vaikka alue- ja maakuntahallintoa vahvistettaisiin miten ja päätösvaltaa lisättäisiin, loppupeleissä se ei ole minkään väärti niin kauan kuin ne ovat riippuvaisia Suomesta. Sitä valtaa ei tulla missään tapauksessa lisäämään niin paljon, että maakunnissa voidaan tehdä päätöksiä, jotka ovat ristiriidassa "ison linjan" kanssa.

Sama homma toistuu läpi koko yhteiskunnan. Oma valta sallitaan siihen asti ja niissä asioissa, kun se ei ole ristriidassa todellisen vallan etujen kanssa. Annettu (vahvistettu, saatu) valta on jakojäännös.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Tänään keskustelin erään Annika Lapintielle vaalityötä tekevän kanssa. Ei voi kun olla haavi auki kun sieltä julistettaan että Suomi ei voi pienenä maana mitenkään pärjätä. On pyrittävä maailmanhallitukseen YKn alaisuudessa.

Susanna Kaukinen

No nää kommunistit osaa muuta ku rakentaa sitä ylikansallista stalinismiaan. Semmoselle ehdoton ei.

Hassu juttu, että Islanti pärjää ja vielä pystyy pistämään pankkiirit telkien taakse.

Hassu juttu. Eikö se Islanti ole kovin *pieni* ??

Susanna Kaukinen

Patomäki on mun mielestä kanssa aivan uskomaton ylikansallisen rakentaja. Sen päässä on maailmanlaajuiset verot ja maailmansosialismi.

Kelaa miten hirvee tyrannia siitä tulis. Kelaa !!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja Vihreät rakentavat ylikansallista ties mitä, ja näin pitävät huolta siitä, että ovat aina - ei kakkosena, vaan jossakin viidennellä sijalla E-usa:ssa.

Henry

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #91

Se on kyl ihan oudoksi menny se Vihreiden touhu. €U$A:a vaan lisää, ne sanoo.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Islanti korttia ei voi kuulemma laskea juuri sen takia kun se on niin pieni =)

Patomäki on monessa asiassa hermolla mutta sitten kaikki kunnioitus häviää koska keskusjohtoisuus.

Susanna Kaukinen

Justiinsa näin. Pienet ei pärjää ja kun on pieni ja pärjää, niin sitten se kielletään, koska keskuskomitea on kertonut, että pienet ei pärjää ja asia on sillä sipuli.

Sepä. Patomäki on tavallaan tietäväinen äijä, mutta se sentralistikommari siellä kuitenkin kummittelee sitten sen oppineisuuden takana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Patomäen ongelma on puolue joka määrää liittovaltokehityksen jatkamisesta. Patomäen teksteistä kyllä huomaa varovaisen kannatuksen itsenäiselle rahapolitiikalle.

Susanna Kaukinen

No musta on täysin älytön ajatus, että se jotenkin toimisi suomalaisille, että keskuspankki on tuhansien kilometrien päässä ja ties kenen käsissä. Ei siellä tehdä mitään Suomen tarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja. Suomen tilanne siellä kiinnosta yhtään ketään.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Hyvä kirjoitus Susannalta. Mutta myös oikeisto kannattaa massamaahanmuuttoa. Oikeisto kannattaa siis lähinnä työperäistä maahanmuuttoa, jotta maahan saataisi mahdollisimman paljon palkkoja polkevaa halpatyövoimaa. Nytkin kokoomus ja keskusta haluaisivat poistaa saatavuusharkinnan kaikilta työperäisiltä maahanmuuttajilta.

Sekä oikeistolla ja vesemmisto kannattavat maassamaahanmuuttoa mutta eri syistä. Oikeisto siis ajaa pääoman ahneuden. Vihervasemmistolla tähän on taas ideologiset syyt siihen.

Susanna Kaukinen

Kiitos. Joo, olen tietoinen tuosta oikeiston halpatyövoimatuonnista ja vastustan sitä tietenkin melkoisen jyrkästi. Se ei ehkä ollut kuitenkaan tämän blogin fokus, vaan nimenomaan vasemmiston seikkailut Suomen tuhoamiseksi. Oikeistosta puhuttiin sen verran, ettei joku ajattele, että se olisi jotenkin parempi vaihtoehto.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

David Icke kirjassaan The Robots`Rebellion vuonna 1994.
Jotenkin tuo 20 vuotta sitten sanomansa sopii mainiosti näihin päiviimme:

" Huomatkaa myös se että ne poliitikot jotka vastustavat maansa itsemääräämisoikeuden menetystä, yhtäkkiä saatetaan tarkoituksellisesti huonoon valoon ja poistetaan vallankahvasta.
Veljeskunta joka työskentelee taustalla olevalle pienelle ryhmälle, tekee kaikkensa saadakseen aikaan konflikteja kaikilla tasoilla kaikkialla maapallolla. Samaan aikaan kaivetaan maata talouden alta jotta saataisiin hävitettyä sekin pieni luottamus mikä kansalaisilla vielä sattuu poliitikkojaan ja hallituksiaan kohtaan olemaan jäljellä.

Veljeskunta on pitänyt huolen siitä että kyvyttömät henkilöt joilta puuttuu järkevä ajattelu ja kyky päätellä mitä tulevaisuus tuo heidän toimillaan tullessaan – marionetit – ovat päässeet politiikan huipulle. Siten veljeskunnalle on helpompi ulkopuolisten ”neuvonantajien” avulla manipuloida päättäjiä, joiden tehtäviinsä soveltumattomuus vähentää lisää kansan luottamusta politiikkaan ja poliitikoihin.

Kun on päästy niin pitkälle että talous on kaatunut, sota ja sairaudet riehuvat ja maailma on sekasorron vallassa, silloin veljeskunta astuu esiin ja lupaa palauttaa kaiken oikeudenmukaiseen hyvään järjestykseen. Sitä he eivät tule kertomaan että ovat itse tarkoituksella aiheuttaneet kaiken. He tulevat syyttämään poliitikkoja joita ovat itse ohjailleet ja systeemiä jonka ovat itse luoneet. Ihmisten psyykeä pommitetaan jatkuvilla tulevaisuuden kauhukuvilla mediassa ja sen tarkoituksena on puuduttaa tietoisuus ja saada ihmiskunta uskomaan että he ovat täysin ilman valtaa ja mahdollisuuksia niin valtavan suurten ongelmien edessä.

On korkea aika poliitikoilla ja valitsijoilla jotka haluavat todellista vapautta ja rauhaa, lopettaa keskinäinen nahiseminen turhista mielipide-eroavuuksista jotka veljeskunta on heihin iskostanut. Koko vuosisadan ajan on ollut vallalla poliittinen kamppailu oikeiston, vasemmiston ja keskustan välillä, vaikka koko ajan on sama veljeskunta vedellyt naruista jokaiselle noista ryhmistä! Herätkää! Puolueita, ammattiliittoja, poliittisia ja poliittisesti sitoutumattomia ryhmiä käytetään hyväksi uuden maailmanjärjestyksen luomiseen. Palkkoja on nostettu mutta samalla ostovoimaa vähennetty hinnoittelun ja verotuksen avulla.

Useimmat journalistit tyytyvät istumaan älykkäiden vankilassa (vaikka kunniallisia poikkeuksiakin on) ja useimmat heistä ymmärtämättä että näin on. He uskovat näkevänsä selkeästi maailman tapahtumat, mutta jos he avaisivat silmänsä niin huomaisivat olevansa pelkkiä kirjoitusapulaisia manipuloijille. Se mitä he tutkivat, on joko jotain pientä yhdentekevää yksityiskohtaa tai sitä mikä ajaa veljeskunnan päämäärää. Siihen mitä suuren yleisön tarvitsisi tietää, he eivät koske tikullakaan.

John Swainton, entinen New York Timesin toimituspäällikkö sanoi puheessaan kustantajaklubilla 1953:

”Ei ole olemassa mitään sellaista kuin sananvapaus lehdistölle. Sekä te että minä tiedämme sen. Yksikään teistä ei uskaltaisi kirjoittaa sellaista mitä rehellisesti asioista ajattelette. Journalistin työ on hävittää totuutta, valehdella hetkeäkään epäröimättä, väärentää, mustamaalata, langeta polvilleen mammonan edessä ja myydä itsensä, maansa ja kansansa jokapäiväisestä leivästään. Me olemme työkaluja rikkaille miehille jotka pysyttelevät kulissien takana. Olemme sätkynukkeja ja kun he vetävät naruista niin me tanssimme. Meidän kykymme, mahdollisuutemme ja meidän elämämme ovat noiden miesten omaisuutta.” ”

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Todellinen valta piiloutuu aina. Kun valiokuntatyöskentelyn avaamista ehdotettiin, Kimmo Sasi totesi, että sitten päätökset siirtyisivät kabinetteihin. Suomalaisessa järjestelmässä on päästy aika pitkälle puolue- ja ryhmäkurilla, kun lainsäädäntöelimen vajaat 200 ihmistä ovat noin 10 puoluejohtajan ja ryhmäpuheenjohtajan taskussa. He puolestaan ovat niiden maksajiensa, käskijöidensä ja ehkä uhkaajiensakin (osalla on luurankoja kaapissaan ja ne voidaan otollisessa tilanteessa uhata paljastaa) taskussa. Eduskunta puolestaan joutuu nauttimaan enemmistödiktatuurissa hallituksen luottamusta.

Susanna Kaukinen

Niin, liki diktatuurihan tämä Suomi on käytännössä. Ei ainakaan demokratia.

Susanna Kaukinen

Kiitos!!

Tein tästä muistiinpanon facebookissakin. :-)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tämä on ihan totta että sekä vasemmisto että oikeisto yrittävät tuhota Euroopan, eri syistä. Onneksi monet Euroopassa alkavat jo huomata sen, ja suunnanmuutos on kyllä tulossa. Mutta ymmärtävätkö Suomalaiset sen, kun media yrittää jatkuvasti pitää ihmisiä tyhminä? Liittovaltio epätasa-arvoistaisi ihmisiä, hyödyttäisi rikkaita ja tuhoaisi kulttuurit, puhumattakaan demokratiasta. -Mutta kun jeesustelusta mainitsit, liittovaltiossa ei ole mitään kristillistä, koska oikeudenmukainen Jumala ei halua lisätä kurjuutta, vaan päinvastoin.

Susanna Kaukinen

Ehkä se suunnanmuutos on jossain määrin jo ajan hengessä, mutta kamppailu on kova.

Ilkka Huotari

Olipa suoraa puhetta ja niin totta. Selkeästi nähty asia juuri niin kuin se on.

Hyvä!

Susanna Kaukinen

Ainahan mä olen pyrkinyt vain selvittämään miten asiat on.

Ilkka Huotari
Susanna Kaukinen

Mulla on vasemmiston kanssa se ongelma, että mä en luota siihen että niiden todellinen agenda on julkilausuttu agenda.

Epäilen, että se maailmanhallituksen idea on siellä takataskussa ja nyt siitä ollaan vaan hiljaa kun tajutaan, että euroopan internationaali karkasi oikeistolle ja se pitää hävittää ensin ennenkuin aloitetaan se vasemmiston maailmantyrannian rakennus.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vaatimaton lusikkani tähän vasemmisto-soppaan:

On eroa vasemmistolla ja (vaistonvaraisella) viher-vasemmistolla, jonka ideologia lentää eri suuntiin kuin pulut kauppatorilla.
(Siimes, Arhinmäki, Lapintie ja muu "Jees-ryhmä").

Henry

Susanna Kaukinen

Kun oli tekemisissä näiden todella kovan linjan anarkistien kanssa tuli selväksi miten dogmaattista se väki oli. Ihmisiä, jotka ei kykene ollenkaan harkitsemaan sitä, että voisivat olla miltään osin väärässä.

Mä tiedän miten siinä käy, kun tällainen väki saa valtaa.

Ensin toteutetaan sitä ideologiaa siihen asti kun se on järkevää. Sitten toteutetaan sitä siihen saakka, mikä ei ole järkevää. Kun tästä syntyy purnausta, lisätään ideologian toteuttamista hulluuteen asti. Kun tästä syntyy lisää ongelmia, ajaudutaan täydelliseen mielipuolisuuteen.

---

Annan kaksi esimerkkiä:

#1. Bolshet
#2. Aatut

---

Ei näin. Tolla porukalla on juuri kaikki ne luonteenpiirteet, millä parhain aikomuksin tehdään taas jotain täysin tolkutonta sen takia, että ihmiset eivät sovi jengin ideologiaan.

Kaikki on hulluutta joka ei lähde siitä minkälainen ihminen yleisessä tapauksessa on. N.s. positiivinen ihmiskuva on ensimmäinen arkunnaula ajattelun aavikolla.

---

Huomattavaa on se, että nykyinen EU on tämän nimenomaisen hulluuden vallassa. EU:ta lisätään joka paikkaan lisää, vaikka sitä on jo liikaa. Lääke EU:n ongelmiin on aina lisää EU:ta. Tässä on reaaliset mahdollisuudet aivan hirvittävään lopputulokseen, jos me ei saada näitä päävikasia hulluja pois vallasta.

Tää väki joka nyt on ruorissa on aivan yhtä sekasin ku pahimmat bolshet ja pahimmat aatut ja tää mielipuolisuus tulee vaan syvenemään täydelliseen syvään hulluuteen saakka, jos peliä ei saada poikki.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kansallisvaltiot nykyisessä muodossa olisikin hyvä tuhota, eikä todellakaan ylläpitää elitistien luokkaa, jotka olevinaan päättävät asioista meidän hyväksi.

Susanna Kaukinen

Nääh. Se valta karkaa vaan vielä kauemmaksi. Brysseliin, Berliiniin, Washgintoniin.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Laskin nekin noihin elitisteihin. Paras ratkaisu olisi antaa kansalle valta Sveitsin malliin. Jos koko EU noudattaisi samaa, niin yhdessä voitaisiin edelleen pysyä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #133

Sveitsin malli on erittäin hyvä.

Susanna Kaukinen

Ja siis joo, meil menee paremminkin joillakin muilla, näin on. Mut mä en näe ollenkaan, että tän maailman ongelmat ratkeaa sillä, että me uhraudutaan koko maailman edestä, joka ei ole siitä edes kovin kiitollinen.

Paremminkin nyt jos vaan koetettais omat asiat hoitaa ja kattoo ettei täällä kavereita jätetä, ni oltais jopa jotain saavutettu. Jos ei ensin katso, että oma tontti on kunnossa, on turha lähteä muita neuvomaan.

Ja ku se kannettu vesi ei pysy kaivossa. Me voidaan kantaa niin paljon rahaa muualle ku halutaan, mutta ei siitä synny pärjäämistä, vaan riippuvuutta.
Jos haluaa oikeasti auttaa johonkin suuntaan niin voi vaikka ostaa jostain maasta jotain mikä nyt ei ehkä ole taloudellisesti optimaalista. Jotain mitä sais halvemmalle kovemman riiston maasta, tai jotain.

Yleisenä ajatuksena kuitenkin se, että meillä ei ole muskelia estää yksin imperialismia ja kaikki lääkkeet imperialismin oireisiin on melko huonoja.
Sairaus pitäis hoitaa eikä juosta oireiden perässä. Se vaatisi sitä, että maailmanlaajuisesti valtiotasolla todettaisiin, että boikotoidaan niitä jotka sikailee.

Noh, tää on kaikki aika teoreettista sen tähden, että todennäköisesti resurssi- ja ympäristökysymykset tulee pelaamaan sellasia patakakkosia pöytään, että meillä on ihan täysi työ koettaa edes jotenkin selvitä täällä.

Ja kun aletaan puhumaan siitä että selvitäänkö me jotenkin, siinä vaiheessa ei enää puhuta siitä, voidaanko auttaa muita. Puhutaan siitä, että voidaanko auttaa edes itseä.

Näin mä tän näen.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Jos tutustuisit bitcoinin mahdollistamaan virtuaalivaluuttaan, niin huomaisit että sillä pystytään erottumaan imperialistisesta maailmanpolitiikasta, koska vaihtoehtoiset virtuaalivaluutat eivät kanna mukanaa kansallisvaltion velkoja, joka nyt pakottaa meitä velan panttina hyväksymään imperialismin ja siihen liittyvän väestödemografisen muutospaineen.

Bitcoinin tapa hoitaa sairaus on rajoittaa ja epäkeskittää valuutan luonti/liikkeelle laskeminen, jolloin pankkiirit eivät voi puolestamme lahjoa vasemmistoa ja oikeistoa tuhoamaan kotimaatamme ylikansalliseti liikkeelle lasketulla valuutallaan.

Susanna Kaukinen

Miten mä en oo tota tajunnu? O_O

Susanna Kaukinen

No sehän oli perinteinen. ;-)

Toimituksen poiminnat