Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Tie pitkä - Voitto varma!

  • Tie pitkä - Voitto varma!

Se - mikä on ymmärrettävä heti ensimmäisenä on kahtalaista: meillä on edessä pitkä tie ja on väistämätöntä, että me tulemme tämän pitkän tien käytyämme voittamaan. Näin on, yhtäältä, koska vastapuoli on vahva ja toisaalta, koska meidän asiamme on oikea.

Totuus ei pala tulessakaan.

Toistan, totuus ei pala tulessakaan. Eliitti ei voi selvitä. Se on kaivanut itselleen niin syvän, ettei sieltä nousee enää millään. Nyky-Suomen eliitti on likipitäen tuhopolttanut kaiken sen, minkä eteen meidän isovanhempamme taistelivat viimeiseen mieheen ja tekivät töitä viimeiseen naiseen.

Tämän roistojoukon valta välttämättä päättyy. On totta, että ihmisiä voidaan huijata ja on totta, että joitain ihmisiä voidaan huijata loputtomasti, mutta on varmaa, että kaikkia ihmisiä ei voida huijata loputtomasti. Me tiedämme. Me ymmärrämme ja meitä on päivä päivältä enemmän.

 

Me olemme Suomen kansa, jolle jotkut asiat ovat rakkaita - kuten hyvinvointivaltio - tuo kansallisen ylpeyden symboli! Kuten, se ettei kavereita jätetä ja tässä maassa nyt kaverit jää!! Me arvostamme sitä, että tässä maassa voi ponnistelemalla onnistua ja me olemme maailman hienoimpia kansoja sen tähden, miten me pidämme huolta heikoimmistamme.

Naisen asema on Suomessa ylikansallisesti katsoen loistava. Suomalaiset naiset ovat mahtavia. Suomalaiset miehet sitkeitä, työteliäitä ja arvostavat vieressään sitä naista, joka ei ole pelkkä koriste, vaan itsessään täysimittainen suomalainen, vahva, arvokas, tärkeä ja majesteettinen.

 

Meidän tiemme on pitkä, kun me nostamme maamme, meidän tiemme on pitkä, kun me yhdessä kansana nostamme itsemme ja toisemme, meidän tiemme on pitkä, kun me ajamme eliitin pakosalle, mutta tämän pitkän tien päässä voitto on varma.

Eliitti on noussut itseään suomalaisuutta vastaan, se on noussut niitä arvoja vastaan, jotka ovat kansan hyvinvoinnin, identiteetin ja perusarvojen keskipisteessä. Tällaisella eliitillä ei ole tulevaisuutta. Se on vieraan vallan ja vieraiden arvojen kätyri ja sen päivät ovat luetut.

 

Meidän tiemme on pitkä, mutta luottavainen, koska voitto ; se on varmaa. Kun monesti on sanottu, että joku on historian välttämättömyys, melkein aina on oltu väärässä - mutta me emme ole väärässä - me olemme sillä yhteisellä asialla, johon jokainen suomalainen pohjimmiltaan uskoo!

Me emme pyydä, me ilmoitamme, että suomalaista yhteiskuntaa on ohjattava suomalaisista arvoista käsin. Me emme pyydä, me pyyhimme pöydän. Se, mikä on hyvä Suomelle, on hyvä suomalaisille ja se, mikä on hyvä suomalaisille on hyvä Suomelle - ja parasta mitä nyt voi tapahtua on se - että nykyinen eliitin rosvojoukko ajetaan vallasta, eikä sitä enää koskaan päästetä takasin.

 

Hyvät suomalaiset, rakkaat ystävä - kuten sanoin - meidän tiemme on pitkä, mutta minä tiedän, että me jaksamme ja juuri siksi ja tämän tuottaman välttämättömyyden vuoksi meidän voittomme on varma. Suomalainen sisu ei ole koskaan vielä pettänyt, se ei ole koskaan taipunut, emmekä me elä jotain uutta maailmanaikaa, jossa tämä tosiasia yht'äkkiä muuttuisi!

Me menemme päättäväisesti, me menemme eteenpäin ja meitä ei voi enää pysäyttää. Eliitti on pelannut korttinsa, se on nokittanut viimeisen saakka, mutta me tiedämme, että heidän kädessään on enää pelkkiä patakakkosia.

 

Me menemme eteenpäin - me teemme tilaa - ja me voitamme. Asia on tasan näin yksinkertainen. Eliitin aika on ohi. Minä tiedän, että me voitamme, koska minä uskon suomalaisiin. Minä uskon sinuun ja minä tiedän omakohtaisesti, että voin luottaa minuun ja että sydämeni on puhdas.

Se ei ole miltään kohdin epäselvää, ettemmekö me voisi nostaa Suomea nykyisestä alhosta takaisin maailmankartalle. Se ei ole ollenkaan epävarmaa, ettemmekö me kykenisi korjaamaan viimeistä myöten sitä tuhoa, jonka nykyinen maanpetturuuteen ja varkauteen taipuvainen eliitti on aiheuttanut.

Me tulemme näyttämään maailmalle! Me tulemme tekemään selväksi, että tässä maassa, vaikka laivat ovat rautaa, sitä ovat myös miehet!! Me tulemme osoittamaan, että he, jotka eivät uskaltaneet enää uskoa meihin, olivat väärässä!! Me tulemme olemaan se Suomi, joka nousee - me olemme ja me tulemme olemaan se pieni kansa, jota koko muu maailma kadehtii.

 

Meillä on kaikki avaimet käsissämme, enää tarvitaan töitä - ja suo ei ole koskaan Jussin kuokkaa pysäyttänyt - ja me voimme olla enemmän, kuin me olemme koskaan olleet ; me voimme ole vahvempia, kuin me olemme koskaan olleet ja me voimme samalla olla hellempiä ja huolehtivampia kuin me olemme koskaan olleet!

 

Monet sanovat, että me emme voi, tai me emme pysty - mutta nämä pahat kielet eivät ymmärrä, kenelle he puhuvat! Suomen kansa voi - ja Suomen kansa pystyy!! Sinä voit, minä pystyn - yhdessä - me kaikki - jätämme maailman ihmettelemään, mistä tuollainen kansa voi tulla - miten niin upea maa voidaan rakentaa!

Ja me teemme sen. Me ajamme eliitin pakosalle - me otamme vallan vain antaaksemme sen sille, jolle se todella kuuluu - siis Suomen kansalle. Valta kuuluu sinulle - Suomessa - ja se kuuluu myös minulle. Se kuuluu kansalle - se kuuluu jokaiselle meistä!

On vain yksi ryhmä, jolle se ei kuulu ja se on nykyinen itsekäs, uppiniskainen ja koppava eliitti ja me tulemme ottamaan vallan pois siltä. Voimanamme meillä on kaikki se, joka on suomalaisille arvokasta ja huokuttimena se tulevaisuus, jossa me olemme esimerkki erinomaisuudesta ja jossa erinomaisuuden kohdalla sanakirjassa on Suomen kartan kuva.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Susanna Kaukinen

Niitä kommentteja odotellessa?

Oikeisto ??

Vasemmisto ???

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

mitäs tohon o kommentoitavaa

Susanna Kaukinen

No, mites vasemmalta näyttää tämä, että suomalaisten odotettu tuho onkin ennakkoluulo, joka ei ota huomioon suomalaisten voimallisuutta?

Susanna Kaukinen

Tää on kyllä aika hassu tää systeemi täällä usarissa, että mä en koskaan pääse siihen karuselliin, vaikka kirjoittaisin kuinka hyvän tekstin.

Osaako kukaan arvella mistä se johtuu?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei sinulla Susanna mitääm voittoa ole edessä. Tiedät varmaan tämän itsekin. Voittajat ovat jossain muualla. Voittajat hallitsevat voimalla ja järjellä eikä millään tyhjillä julistuksilla!

Susanna Kaukinen

Pertti, maailma on täynnä väkeä, jotka itsetuhoutuvat sen takia, että joku Venäjän, USA:n tai muiden inhottavien imperialistien pelote lyö löysät huosuun.

Ei mun voitto ole suuntaan tai toiseen merkittävä. Olennaista on se, että Suomi voittaa, että Suomen kansa voittaa, että meidän lapsillamme on tulevaisuus. Yhdellä Susannalla ei ole siinä arvokkaassa tulevaisuudessa mitään merkitystä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomi voittaa vain vanhan ajan työlla ja hiellä! Uho ei johda muuhun kuin onnettommuuteen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #10

Mikä ihmeen uho?? Enkö mä nimenomaan sanonut, että meillä on töitä tehtävänä!!

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #10

Tulipa tässä mieleen.... Olen huomannut, että ihmiset tekevät usein hätiköityjä johtopäätöksiä.. Susanna Kaukinen sattuu olemaan hyväpalkkainen ohjelmistokonsultti.

Susanna Kaukinen

Voiman vielä ymmärrän, mutta ihanko oikeasti väität, että Suomen eduskunnassa on nyt järki vallassa?

Stubb??

Haglund???

Järki ????

Et voi olla tosissasi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niin järki on siellä. missä se on.

Kyllä se järki tulee vastaan ajallaan. Juuri nyt tuntuisi minusta että viisasten kivi voisi olla lähinnä Sauli Niinistöllä, vaikka en viime vaaleissa häntä äänestänytkään.

Tuo sinun uhoamisesi hajoaa kuin tuhka tuuleen!

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #9

Mikä uhoaminen? Onko sinusta uhoamista, että oikeasti uskon meihin?? Samaan aikaan voin todeta, tylysti, että mun koko suku on tuota Salee fiksumpi. Oikeesti. Sale on aika pönttö porvari.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #11

Valtioviisaus ja ns. fiksuus ovatkin eri asioita. Ei tässä auta oppiarvot yms.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #13

Olet oikeassa. Viisaus tarkoittaa jotakin aivan muuta kuin meidän valtiolaivamme ruorin äärellä on osoitettu ; viisaus on tasapainoa sydämen ja järjen välillä - se on sitä, että voidaan tehdä järjen puitteissa mahdollisimman paljon sydämen työtä.

Mutta kyllähän sinä sen suomalaisena ymmärrät.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #11

Te olette vain ns. te. Valtio ja sen johto lepäävätkin sitten muulla perustalla (voima ja järki).

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #14

Puhutko nyt siitä rosvojoukosta, joka Suomea piinaa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #16

Ketähän sinä oikein tarkoitat?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #18

Callet, Alexit ja muu rapakuoro. Jos pää kestää, niin voit tarkemmin kartoittaa räyhäblogista:

=> http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2015/03/suomi-on...

,älä tuu itkeen jos tuli paha mieli. Jos jännittää, niin älä lue. Ei ole herkille.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #9

Viisasten kivi? Eikö demokratialla ole enää mitään merkitystä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Susanna, pitkä on marssi ja niin on ollut Kiinassakin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #23

Suomihan Kiina ei onneksi ole. :-)

Susanna Kaukinen

Olis toki kiva nähdä myös muiden IPU:laisten kommentteja tähän. :-)

Juha Hämäläinen

IPU mainittu! Meidän pirkanmaalaisten idealla voisi kokeilla leventää rivejä, jotta piirittäminen kävisi vaikeammaksi....

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188618...

Kunnon wanhan ajan demokratiaa tämän hetken wanhojen puolueiden lumedemokratian, jota ohjaa kahden käden sormilla laskettava joukko puoluepamppuja, tilalle!

Uskon suomalaisten olevan valmiita valitsemaan/päättämään itse tulevaisuudestaan, vaikka meille median toimesta kerrotaan meidän olevan liian tyhmiä valitsemaan edes edustajamme......

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288452431635....

Äänestäkää ihmiset oikein! Äänestäkää itseänne!

http://ihmisyydenpuolesta.fi/oma-kansanedustaja/

Kiitos
Hämis
Yksi monista!

Susanna Kaukinen

Auttaako jumalat? Minä uskon kansaan. Uskon, että jumalat hymyilee kansalle, joka auttaa itseään.

Käyttäjän MathiasLindy kuva
Mathias Lindy

Kiitos kirjoituksestasi. Kommenttini alla.

Voiko kyse olla sen enempää niin voitosta kuin häviöstäkään? Aikamme kuva on sen tyylinen, että menestyminen yhteiskuntana, yksilönä tai ryhmänä olisi jonkinlainen kilpailu, vaikka nimenomaan uusia suuntia voidaan löytää vain tarkastelemalla asioita tämän terminologian ulkopuolelta.

Haluaako hyvä ihminen todella, että joku toinen häviää? Voidaanko todella väittää uuden, paremman yhteiskuntajärjestyksen syntyvän syöksemällä alas, tuhoamalla kaikki yhden tietyn määritelmän taakse osoitetut henkilöt, instanssit ja arvot? Eikö juuri silloin toisteta samaa mallia, joka on aina ennenkin johtanut vain eri nimiseen mutta pohjimmiltaan samanlaiseen järjestelmään?

Mielestäni(koska kaikkihan nämä ovat vain mielipiteitä)olet Susanna siitä huolimatta hyvällä tiellä siksi, että pyrit tuomaan tunteellista ulottuvuutta aiheeseen jota on käyty liian paljon ja liian kauan kangistuneen, tyhjän rationaalisuuden kautta. Kaikki me tarvitsemme todellisia, sydämessä tuntuvia arvoja voidaksemme toimia omamme ja muiden edun hyväksi millään mielekkäällä tavalla, sillä olemme ihmisiä ja tunteet ovat osa ihmisen olevaisuutta.

Nähdäkseni meiltä kansana ovat yhteiset arvot rapautuneet -> koti on monelle sarja lyhyitä vuokrasopimuksia tai katkera muisto menetyksistä, uskosta ja isänmaasta on vieraannuttu tai niihin on petytty. Kaikien perspektiivistä näin ei toki ole, mutta mitä mitä syvemmälle tällaiseen hajaannukseen kansakuntana vajoamme, sitä vaikeampi meidän on löytää yhteistä säveltä asioiden tekemiseen tai elämiseen ylipäänsä.

Tätäkään yhteiskuntaa ei voida rakentaa paremmaksi ilman yhteistä arvopohjaa, johon kaikki voivat samaistua. Mistä ne tulevat, en tiedä, mutta nykytrendin höpötyksellä direktiiveistä tai kauppasopimuksista ihmiset tuskin käyvät yhteen rintamaan rakentamaan jopa henkilökohtaisin uhrauksin uutta tulevaisuutta... Tarvitaan hyvyyttä, totuutta, kauneutta ja rakkautta.

Lopuksi pyydän huomioimaan, etten kannata tai edusta mitään poliittista tai uskonnollista aatetta.

Susanna Kaukinen

Matti,

"Tarvitaan hyvyyttä, totuutta, kauneutta ja rakkautta."

Mä en pysty tohon lisäämään mitään. En sanaakaan.

Olli Saarivirta

Hyvä kirjoitus, itse olen aikalailla samoilla linjoilla, asiat eivä suomessa tolallaan, kansan mielipiteellä ei ole mitään merkitystä asioihin, tuntuu että suomineito on unohdettu, mutta vain omaetu/ura on tämänpäivän päättäjillä, nuollaan eu-ahtereita ja unohdetaan kuka on todellinen palkanmaksaja.

Susanna Kaukinen

Kiitos paljon. Tähän on valitettavasti tultu. Paljon on hiekkaa lapioitavana, mutta kyllä me tästä nykyisesti itsekkäästä roistojoukosta vielä päästään.

ulf fallenius

Mitä eroa on olla köyhä tai rikas koska molemmat ryhmät asioi Lidlissä .Rikas pelkää menettävänsä rahansa työpaikkansa ei käy ostoksilla eikä harrasta huvituksia koska istuu kotona odottaa että lama menisi ohi ja työpaikka säylyisi.Köyhä ei kuluta kuin ei ole rahaa eikä pelkää menetyksiä kuin ei ole mitään niin lopputulos on se että molemmilta ryhmiltä menee elämä ohi.

Susanna Kaukinen

Tuossa on, Ulf, paljon totuutta. Me voimme tehdä paremmin.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Susanna. Jaksan edelleen suositella niitä keinoja, joilla nykyinen talous tehdään demokraattisemmaksi, tasa-arvoisemmaksi, viemällä eliitiltä ne keinot, joilla valta ja varallisuus keskittyvät.

Matti Hyryläinen
http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi/

Susanna Kaukinen

Kiitos paljon! Talouden demokratisointi on ehdottomasti tärkeää. Pankkiireiden jatkuva veronmaksajien taskusta varastaminen on pysäytettävä.

On kiinnostavaa, että rahanluontioikeudesta - siis siitä, kuka saa rahan luoda - käytiin USA:ssa todella pitkä kamppailu maan ensimmäisinä vuosisatoina. Valitettavasti kansa hävisi 1913, kun yksityisomisteinen FED perustettiin. Tällä rakennelmalla pankkiirit pääsee loisimaan suoraan rahanluontiprosessista.

Se RAHA KUULUU KANSALLE - ei pankkiireille!!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Opin jo yksityisessä eliittikoulussa, että kansan syvät rivit rakastavat eliittiään. Siksi sinäkin jaksat mesota vain siihen asti, kun ensimmäinen virkamies tarjoaa sinulle papukaijamerkkiä hyvistä palveluksistasi.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Kansa rakastaa eliittiä niin kauan kuin pöydältä putoaa vielä vähän murusia...

Susanna Kaukinen

Vähemmän ja vähemmän päivä päivältä ja mä en edes oikein usko tuota mitä sanoit, koska mun mielestä suomalaiset on todella ärtyneitä nykytilanteeseen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

LOL Et tunne Kaukista. :)

Taidat vain itse kieriskellä tulevaisuuden pelossa ja siksi viljellä erilaisia primitiivireaktiokommentteja kuin maitoseparattori synkässä metsässä ilman astiaa.

Henry

Susanna Kaukinen

Niin. Mä en oikeastaan ole poliitikko ollenkaan. Mun mentaliteetti on täysin toisenlainen.

Susanna Kaukinen

Sä et taida tajuta sitä, että jos mä olisin tolle tielle ollu menossa, olisin elänyt ihan toisella tavalla. Mulla toki oli ja on ehkä vieläkin ruveta johtajaksi jne. Asia ei ole koskaan kiinnostanut mua, koska nykyisillä moraaleilla en todellakaan halua olla osana ongelmaa.

Ja mä en oikeastaan edes tarvitse rahaa. Mun korruptoiminen on tosiasiallisesti täysin mahdotonta, koska se kiusaus on ollu mun elämässä aina läsnä, että lähtee siihen ravattisuuntaan.

Muhun ei tehoa ku nikkeli. Jos haluaa eroon, on pakko ampua.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Suomeenkin on luotu puolustusvoimien sisälle parin komppanian vahvuiset ammattilaisista koostuvat erikoisjoukot tarjoamaan "nikkeliä" ryppyilijöille. Sisäiseen käyttöön ovat, sillä ei parilla komppanialla muuhun pysty yhdessä sisäministeriön karhuryhmien kanssa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-142569078498...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #46

Niin, tottakai. Eliitti on väkivaltainen ja uppiniskainen. Ei se silti koskaan voi koko kansaa voittaa.

Pekka Pylkkönen

Pahempaa retorista paskanjauhantaa kuin kenelläkään nykypoliitikolta.

Hirveää sanojen tuhlausta ilman ainuttakaan ajatusta.

Susanna Kaukinen

Sua vaan harmittaa, että mä osaan sekä kirjoittaa että kiteyttää sen, mistä on kyse.

Pekka Pylkkönen

Paitsi ettet sano mitään. Käytät jenkkityylistä vastakkainasettelua ja viholliskuvan luontia määrittelemätöntä vihollista vastaan jonka pahoja tekoja et myöskään erottele muuta kuin puhumalla tuhopoltoista ym. Pitääkö lukijan kahlata käräjätuomiot läpi hakemalla tuhopolttoja jotta tietää kenestä vihollisesta on kyse?

Sitten käännät suuntaa täysin kansallissosialistiseen itsensä ja viiteryhmänsä ylistämiseen. Taas tarkentamatta lainkaan.

Jenkki- ja kansallissosialistityyli epäilemättä uppoaa kaljoittelevaan punaniskaan "joka kyllä tekisi paljonkin töitä jos ei olisi niin kuuma/kylmä/kostea/kuiva ilma".

Vinkkinä seuraavaan kertaan. Kerro täsmällisesti (nimeltä mainiten) kuka on vihollisesi, mitä pahaa hän on tehnyt, mitkä ovat todisteesi ja mikä on vaatimuksesi asian suhteen. Vai onko tämä kohderyhmällesi liian tylsää ja älyllisesti rasittavaa luettavaa?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #47

Mä olen kirjoittanut erittäin paljon hyvin konkreettisesti siitä, mitkä asiat tässä maassa on pielessä ja ketkä siitä on vastuussa. Ole hyvä ja selaa kirjoittamiani blogeja.

Jokaisen kirjoituksen tarkoitus ei voi olla vain samoista asioista jauhaminen ja niiden ruuvien ja muttereiden kanssa pyöriskely. Suomen kansa tarvitsee uskoa itseensä ja välillä on erittäin tärkeää muistuttaa, että me pystymme mihin me haluamme siitä huolimatta, että nykyeliitti haluaa masentaa jokaisen suomalaisen.

Matias Koskelin

Veikko Huovinen laittaa Koirankynnenleikkaajassa, elokuvassa V. Virtasen esittämän savottakympin suuhun, että riittää, jos apaattisen selkäänpuukottavan paskasakin seassa on edes muutama sellainen mies ja nainen, kuin on "Eepi".
Voi olla että kaukiset kuuluu tuohon porukkaan, mutta väitän, että ei riitä.
Kaikkein perässävedettävimmät eivät kapinoi edes äänestämällä.
Lampaat äänestävät uudelleen juhantaloja, tai koko ikänsä jättipalkoilla maan asiat sössineitä paskoja.

Susanna Kaukinen

Kysymys on siitä, että seuraavan nelivuotiskauden aikana tultanee tekemään sellaisia virheitä, että pelikenttä on täysin erilanen sen jälkeen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä ovat suomalaiset arvot,onko tarjota jokin psykoanalyysi missä nämä tulisivat esiin?

Susanna Kaukinen

Yleisessä tapauksessa suomalaiset on keskusvasemmistolaisia nationalisteja. Tottakai jokaisessa kansassa on hajontaa ja hyvä näin!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, olen tänään aamupäivällä kirjoitellut some'ssa siitä, eikö ole jo korkea aika, että kansa valitsee itselleen oman valvontaparlamentin, jonka tehtävänä on valvoa ja tiedottaa (pääoman ja heidän) politikkojen ja virkamiesten tekosista ja tekemättä jättämisistä.

Henry

Pekka Pylkkönen

Hassua sillä itse olen miettinyt vähän samaa. Eduskunnassa ja ministeriöissä käsitellään paljon salaista tavaraa ja kansalla pitäisi tietysti olla jokin valvontamekanismi jolla eduskuntaa estetään tekemästä salassa pahoja.

Arvotaan vaikka kaikista halukkaista 5 virallista valvojaa. Eräänlaisia palkattuja whistleblowereita. Mikäli he pitävät jotakin asiaa niin tärkeänä että se pitää julkistaa, he voivat sen julkistaa.

Susanna Kaukinen

Hyvä, että löytyy niitäkin asioita, joista me voimme olla samaa mieltä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #50

Todennäköisesti sotajalalla eivät ole henkilöt vaan ristikkäiset intressit ja moraalikäsitykset. Arvot ja päämäärätkään tuskin poikkeavat suomalaisilla yleensäkään juuri lainkaan, keinot ja analyysi sitäkin enemmän.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, ajattelin, lähinnä jotain sellaista, että joka puolueesta, myös pienistä ulkoparlamentaarisista puolueista olisi x-määrä 'valvojia'.
Puolueet itse nimittäisivät (toivon mukaan) terävimmät aivonsa tähän elimeen.
Voisihan sitten myös valita joitakin sitoutumattomia tähän elimeen - esim. vaikka netissä.

Henry

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #55

Miksi puolueet? Eikö se vähän niinkuin vesitä koko jutun?

Arpa olisi mielestäni oikein hyvä.

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Ja sama täällä, mietiskelin jotain Serpicoa ja internal affairsia eduskuntaan =)

http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Serpico

ps. tämä oli tarkoitettu viestiin #48 (mutta tuli tähän?)

Susanna Kaukinen

Erinomainen ajatus. Läpinäkyvyyttä tarvitaan, koska on osoittautunut, ettei päättäjiin voi alkuunkaan luottaa.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Susanna: nämä tekstit eivät ole vanhentuneet, pikemminkin päinvastoin.

Matti Hyryläinen: Mikä kapitalismissa on vikana (I-V)?
http://mhyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89419-...

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Kansa itse ratkaisee tekemisillään ja tekemättä jättämisillään kohtalonsa. Minusta on selvää, että Suomen ei pidä liittyä Natoon ja Eu:stakin on päästävä pitkällä tähtäimellä.
Eliitti pois päättäjien paikalta ja ottakoon kansa valllan itselleen, koska kansalle se kuuluu ja kansa päättää myös siitä, ketkä päättäjiksi valitaan. Ja sillä on merkitystä, ketkä sinne valitaan päättämään yhteisistä asioista.

Näen Suomen lähitulevaisuudden positiivisesti, kun lopetamme marisemisen ja aloitamme työnteon tämän maan eteen ja parhaaksi. Työntekoon me kaadumme tai selviämme. Se on selvä asia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kansan valitsemat päättäjät ovat eliittiä nyt ja myöhemminkin. Tulevissa vaaleissa Kaukinen pyrkii eliitin osaksi, saa nähdä onko hänellä kansan tukea .

Susanna Kaukinen

Niin, mutta minun tehtäväni on jakaa valta kansalle, toisin kuin nykyisen rosvojoukon.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #60

jos sinua äänestää, niin saattaa saada päättäjän, joka ei halua päättää mistään?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #63

No kyllä me Suomi NATO:sta irrotetaan aivan ensimmäisenä, mutta se on kansan tahto.

Suomen uusi Nato-sopimus on historian häpeätahra

=> http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #64

Itse kuulun siihen vähemmistöön joka haluaa Suomen liittyvän Natoon. isäntämaa sopimus oli vaatimaton alku, mutta liike oikeaan suuntaan.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Ja valta voidaan jakaa kansalle vain peruuttamalla eliitille annetut etuoikeudet: osakeyhtiöt, tekijänoikeudet, patentit, liike-ja pankkisalaisuudet, veroparatiisit.

Kaarina Piipponen

Hyvä kirjoitus. Nyt on tavallaan kolmas itsenäisyystaistelu meneillään, mutta se käydään sanan säilällä ja rehellisyydellä. Valitettavasti kaikkea totuutta ei julkaista sanomalehdissä eikä Ylen kanavilla eikä muillakaan viihdekanavilla. Ennen EU:hun liittymisestä pidettävää äänestystä tuli minulle eri kristillisillä järjestöiltä ja muiltakin faktatietoa, mistä tässä asiassa on kysymys. Ns. virallisista tiedotusvälineistä tuli vain propagandaa, mitä myönteistä se toisi Suomelle. Ja kielteiset puolet siitä alkoivat näkyä melkein välittömästi.

Susanna Kaukinen

Näin on. Suomen on itsenäistyttävä uudestaan.

Käyttäjän amgs kuva

Sama kommentti kuin Facebookissa tässä:
"Naisen asema on Suomessa ylikansallisesti katsoen loistava. Suomalaiset naiset ovat mahtavia. Suomalaiset miehet sitkeitä, työteliäitä ja arvostavat vieressään sitä naista, joka ei ole pelkkä koriste, vaan itsessään täysimittainen suomalainen, vahva, arvokas, tärkeä ja majesteettinen."
Ja naisilla kaikki hyvin! Melkoinen dipadapa. :) Sano se pätkätöistä eläville ja/tai lähihoittajalle, joka raskasta työstä huolimatta palkansa on pieni, ym.

Toimituksen poiminnat