Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Leikataan vähintään 4 miljardia !!!

  • Leikataan vähintään 4 miljardia !!!

Ben Zyskowicz ehdottaa 2.6 miljardin euron leikkauksia, pääasiassa vähävaraisilta. Tuo on näpertelyä. Koska Ben katsoo, että voi jäädyttää lapsilisät, eläkkeet sun muut neljäksi vuodeksi, ehdotan sitä, että lopetetaan EU-jäsenmaksun maksaminen.

Se on miljardin vuoteen. Siis 4 miljardia - ja pihtiputaan mummo saa pitää kahvisikurinsa!

EU:sta voisi leikata paljon enemmänkin, sinne on hukattu kenties kymmeniä tai satoja miljardeja monin erilaisin keinoin. En kuitenkaan avaa tässä Pandoran laatikkoa enempää ennenkuin Zysse on kertonut, kenen isoäidiltä haluaa ottaa loput 1.4 miljardia, mitä hänen leikkauksensa omilleni kalpenee.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Susanna Kaukinen

Idean nappasin tällä kertaa Parkkosen Sandelta (IPU), vaikka versio on omani.

Sande:
=> https://www.facebook.com/sande.parkkonen?fref=ts

Sande on huippubloggari, mutta kirjoittaa räyhäblogia, joten ei tietty tänne voi kirjoittaa. Jos sellaista tykkää lukea, sen löytää sitten täältä:

=> http://rayhablogi.blogspot.fi/

Sanden blogia on luettu jo yli puoli miljoonaa kertaa. Minun blogeihini tulnee noin 1000 osumaa päivässä, keskimäärin, ehkä enemmänkin.

IPU rulettaa blogistaniassa. ^_^

Käyttäjän IlkkaSalo kuva
Ilkka Salo

Siinä on tullut Benillä pilkkuvirhe ;-) Oikea luku olisi 26 miljardia niin loppuisi tuo talouden resurssien ryöstäminen pois kansalaisilta ja heidän tuottamiltaan hyvinvointipalveluilta.

Susanna Kaukinen

No siis minä en oo oikeistolainen, mutta on tuo 2.6 miljardia oikeistolaiselta tosi löysä koukku. Taitaa Kokoomusta pelottaa, että ne muuttuu joksku viiden ravattiäijä kerhoks, kun todellista agendaa ja sitä nyrkkirautaa siellä rukkasessa koetetaan ny tällä tavalla leipoa tuhannen pehmeän silkkihuivin alle.

EU:sta kärsii leikata, se on pohjaton suo. Ku se on siipastu, niin katsotaan mikä on sitten tilanne.

Susanna Kaukinen

Tulee tietty tämäkin mieleen, kun nyt ollaan valmiita Kokoomuksessa köyhiltä ottamaan.

Yhteisöveron alennus 800 miljoonan euron huijaus
=> http://mikkoelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187214-yh...

Tosta ropsahtais 3,2 miljardia vaalikauteen.

Susanna Kaukinen

Sitten vuoden 1975 jälkeen on tuloveroja laskettu yli 9 prosenttiyksikköä. Kaikki aina sanoo, ettei veronmaksu maistu, mutta tämä nyt vaan on fakta.

Asian voi tarkistaa aivan itse.
=> http://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Verotuo...

Eniten on laskettu korkeimpia marginaaleja, noin luokasta 52% luokkaan 32%. Korkeatuloisia palkansaajia on siis tältä osin hellitty ja nyt kun on into leikata, ollaankin köyhien pussilla?

Jaa-a, kuulkaa. Onko tässä nyt oikeus ja kohtuus kyseessä?

Jari Rauhala

Näissä asioissa on myönnettävä oma esikoulutaso. Mutta blogissa huomion kiinnitti "Ben Zyskowiczin ehdotus 2.6 miljardin euron leikkauksia... Ben katsoo, että voi jäädyttää lapsilisät, eläkkeet sun muut neljäksi vuodeksi."

Mutta ilmeisesti herra Zyskowicz (tai Kokoomus) pitää tähtiin kirjoitettuna siirtää noita rahamääriä EU:lle.
Onko tässä syitä sille kuviolle, että mm. armeijaa on supistettu vuosien aikana mm. 750-tuhannesta nykyiseen 230-tuhanteen ja nyt vakuutetaan yhdestä suunnasta, ettemme pärjäisi ja ainakaan emme pärjäisi yksin?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Nyt olisi syytä palauttaa muutamia faktoja mieleen. Suomen valtion ongelmia ovat pahasti alijäämäinen valtiontalous ja kasvava velkataakka.

Valtion menot vuodelle 2015 on arvioitu noin 53 miljardiksi euroksi. Valtion tulot ovat noin 48 miljardia euroa ja lainaa valtio ottaa noin 5 miljardin euron verran:

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2015&...

Tällä hetkellä Suomen valtion on lähes 96 miljardia euroa:

http://velkakello.fi/

Ainoa onni Suomella on se, että valtionvelkojen korko on alle 2%. On syytä muistaa, että vuonna 1995 Suomen valtionvelkojen korko oli noin 10% ja vuodesta 1999 aina vuoteen 2008 se oli noin 4 prosentin tuntumassa. Jos valtion velkojen korko nousee yhden prosenttiyksikön verran, niin se tietää valtiolle lähes miljardin lisämenoja vuodessa. (Lähde: Matti Pohjola, Taloustieteen oppikirja 2014, sivu 256)

Tämä tarkoittaa sitä, että valtionvelkojen alhaiseen korkoprosenttiin ei kannata tuudittautua, vaan Suomessa kannattaa pyrkiä tulojen ja menojen tasapainoon. Se tulee kirpaisemaan nyt, mutta siinä vaiheessa kun valtion velkojen korot alkavat nousemaan, niin silloin velkaantumisen pysäyttäminen nähdään viisaana päätöksenä.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen

Olen Susannan kanssa samaa mieltä leikkauksien kohteista. Olen samaa mieltä myös Petrin analyysista, mutta en ehdottamistasi lääkkeistä. Eivät ne auta, ellemme sitten totaalisesti romuta hyvinvointiyhteiskuntaa. Se tosin hyvin nopeasti johtaa täyteen kaaokseen, joten ei sekään ole ratkaisu, eikä mielestäni kuulu sivistysvaltion agendalle edes vaihtoehtona.

Tarkastellan ensin kansantajuisesti millainen summa nykyinen valtionvelkamme onkaan. Siihen antaa valaistusta tämä Kari Rosenlöfin blogi.

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18205...

Ennen kuin puhutaan lääkkeistä pitää analysoida tauti. Kaikki johtuu finanssimarkkinoiden vapauttamisesta ja siitä, että rahanluonti annettiin yksityisille pankeille. Se on johtanut tilanteeseen, jossa 1% omistaa 48% maailman kaikesta varallisuudesta.

Sinä saman aikana esim. Suomen veroaste on noussut noin 10%. Kaikki sekin raha on mennyt näihin eurokokeiluihin sekä yksityisille sijoittajille. Jos edelleen haluamme jatkaa tätä tuloerojen maksimointia ja hyvinvointivaltion täydellistä alasajoa, niin mikäpä siinä. Itse muutan sitten pysyvästi tänne Arabianmeren rannalle, jossa asun jo talvet. Mutta on siihen toinenkin vaihtoehto. Se tulee esille tässä blogissani, jossa esitän kuinka voidaan rahoittaa perustulo.

http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1871...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tottakai leikkaukset pitää kohdistaa sinne, mihin pääosa rahoista katoa: EU, ylisuuret työeläkkeet ja julkisen puolen palkat. Mutta Zyskowicz aikoo laittaa bubjetit kuntoon lasten ja mummojen rahoilla.

Toimituksen poiminnat