Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Oikeisto tuhoaa kansan älyn

  • Oikeisto tuhoaa kansan älyn

Hesarissa oli sattumalta aivan erinomainen artikkeli stressistä. Sen keskinen viesti on, että epävarmuus on stressin keskeinen lähde. Turvattomassa yhteiskunnassa ihmiset ovat stressaantuneita ja tutkimusten mukaan stressi alentaa henkistä suorituskykyä. Esimerkiksi köyhyyteen liittyvä stressi laskee älykkyyttä luokkaa 13 IQ-pistettä. Tämä on erittäin suuri luku.

Kansantaloudelliset seuraukset stressiyhteiskunnasta ovat valtavat. Se seikka, ettei ihmisillä enää ole elinikäisiä työpaikkoja aiheuttaa paljon haittaa. Samaan aikaan kapitalismiin rakastuneet oikeistopolitrukit höpisevät kilpailuyhteiskunnan ihanuudesta. Eivätkö he tajua, että liika kilpailu nimenomaan tuhoaa luovuuden?

Olen työpaikallani työsuojeluvaltuutettu ja kun kyse on IT-alasta, suurin ongelma nimenomaan on tuo stressi. Fyysisiä suoranaisia uhkia ei käytännössä juuri ole. Markkinoiden kilpapaineessa stressin hallitseminen on usein, ellei lähes aina, vaikeaa.

 

Yhdet vannovat fantastisuuden nimiin, toiset puolestaan fatalismin. Kaikki silti jännittää, mutta epävarmuudesta ei mielestäni osata puhua. Epävarmuuden käsittely taitaa vaatia niin paljon henkistä kanttia, että on helpompaa kieltää ongelma.

Fantastisuuden, eli positiivarien tapa kieltää ongelma on näytellä innostusta ja ilakoida siitä, että on markkinagiljotiinin alla, juhlia sen ihanaa ja julistaa tästä taloudellisesta tappajasta itselleen jumala, joka on valon ja rakkauden jumala, kunhan sille uhraa tarpeeksi ihmisuhreja.

Fatalismissa on lopulta jotain samaa. Se on sitä, että otat asenteet, jossa et välitä siitä mikä todellinen tilanne on. Se on näyttelyä siitä, että et välitä markkinagiljotiinista, joka tuijottelee katonrajasta niskaasi. Jossain määrin tässä voi oikeastikin onnistua, en minä sitä sano, mutta sen sanon, ettei se giljotiini sieltä katoa millään henkisellä vippaskonstilla.

 

Lyhyesti sanoen, liian kova markkinalogiikka, jota nykyinen globalistinen vapaakaupaksi kutsuttu järjestelmä edustaa tuottaa liian kovia lopputuloksia. Ihminen on viime kädessä herkkä, turvallisuushakuinen ja jossain määrin arka eläin. Varmasti suuri määrä yhteiskunnissa vallitevasta aggressiostakin on tämän turvattomuuden heijastus.

Tähän ongelmaan ei ole helppoja ratkaisuja. Silti niitä on tavalla tai toisella etsittävä yhteiskunnan tasolla. On voitava luoda turvaverkko, josta ei putoa läpi ja on asetettava yhteiskunnan kärkiagendaksi se, ettei kaveria jätetä. Tämä on paitsi oikein, myös tehokasta.

Riittävää turvallisuudentunnetta kokeva ihminen voi olla sen 13 IQ pistettä jännittyneempää itseään fiksumpi. Kansallisella tasolla kysymys siitä, onko väestön älykkyystaso 13 pistettä ylempänä vai alempana on valtava kysymys.

 

Suomen IQ-taso on 99 pistettä. Jos siihen lisättäisiin 13 pistetä, me nousisimme kahdeksannelta sijalta ensimmäiseki Singaporen ohi, jolla on 108 pistettä. Jos Suomen luvusta otetaan 13 pistettä pois, putoamme sijalle 21 Uzbekistanin alapuolelle.

On selvää, että etteivät pienet yrittäjät voi taata työntekijöilleen markkinasodan tantereilla elinikäistä työpaikkaa. Suuremmassakin firmassa markkinamyrskyssä voidaan ajaa palavalta laiturilta jäävuoreen, kuten Nokialle kävi. On siis itsestäänselvää, että vastuu kansalaisten turvallisuudentunteen ja täten älykkyyden ylläpidosta kuuluu kansalaisille itselleen.

Kansalaisia työpaikan ulkopuolella edustaa Suomessa Suomen valtio. Vastuu siis viime kädessä oikeiston puheista huolimatta lankeaa yhteiskunnalle. Jos me uskomme oikeiston viestin yksinäisten sankarien yhteiskunnasta, me leikkaamme kansallisesta älykkyydestämme pois 13 IQ pistettä.

Tällaiseen meillä ei missään tapauksessa ole varaa ja kun oikein silmiin katsotaan, Suomen perustuslaki sanoo, että jokaisella Suomen kansalaisuudella on oikeus työhön. Jos me saisimme nuo 13 IQ pistettä käyttöön myös poliittisella kentällä, meidän maahamme saatettaisiin saada sellainen johto, joka jopa ymmärtää itsemäärämisoikeuden luovuttamattomuuden lähtökohdan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Äly ja viisaus eivät välttämättä asu samassa pääkopassa,,voivat huidella ihan eri teitä

Susanna Kaukinen

Tottakai, mutta viisaus syntyy siitä, että on aikaa ajatella rauhallisesti. Suuremmat perspektiivit aina vaatii määrätynlaisen seesteisyyden, joka ei ole mahdollista, jos olosuhteet ovat liaan hössöttämiseen ja hosumiseen painottuneita.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.K.:"Esimerkiksi köyhyyteen liittyvä stressi laskee älykkyyttä luokkaa 13 IQ-pistettä. Tämä on erittäin suuri luku."

Itselle jää silti ainakin 50 vielä, joten nou hätä.

Susanna Kaukinen

Itseasiassa tiukoissa taloudellisissa oloissa elävät ihmiset eivät ole sen tyhmempiä, vaan kysymys on siitä, että taloudellisen selviämiseen menee niin paljon henkistä energiaa, ettei sitä oikein riitä muuhun.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kortisoli tuhoaa aivosoluja ja kiihdyttää muuta oksidatiivista stressiä eli stressaantunut ihminen vanhenee ja rapistuu nopeammin. Sressaantunut työntekijä on myös tehoton, tai kuten totesit, hänen luovuutensa on tuhoutunut....

Kyllä tämä on niin tuttua 90-luvun lamavuosilta, jolloin tein 16 tunnin työpäiviä kahvin ja tupakan voimin. Konemaisemmaksi ei olotila voine siitä mennä.

Älykkyyteen sillä rehkimisellä ei kaiketi kuitenkaan ollut vaikutusta....

Susanna Kaukinen

Eipä nuo 16 tunnin työpäivät oikein hyvältä kuulosta. Ihmisellä pitäisi olla muutakin elämää kuin pelkkä työ.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

http://suomenkuvalehti.fi/viikon-lehti/#/issue/48/...

Taitaa vain olla niin, ettei kyseinen sivusto aukene ilman kirjautumista. Joka tapauksessa ihmisen aivoissa kemiallisilla yhdisteillä on stressitasoa säätelevä vaikutus. Stressiä voi olla sopiva määrä, liikaa tai liian vähän. Vireystilaan vaikuttavat lisäksi noradrenaliini, dopamiini, serotoniini, asetyylikoliini, histamiini....

Adrenaliini veressä vaikuttaa verenpaineen kasvuna ja varmistaa ihmisen toimintakyvyn eri tilanteissa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Adrenaliini

Tällaista jatkuvaa varuillaanola ihminen ei kuitenkaan kestä pitkiä aikoja, vaan täytyy päästä lepäämään ja täytyy päästä irti stressistä.

Nukkumisvaikeudet ilmentävät pitkäkestoista stressiä, jolloin ihmisen olisi syytä hakeutua lääkärin puheille.

Sopivassa määrin liikuntaa, työtä ja lepoa yleensä ovat parasta hoitoa stressaantuneelle ihmiselle.

Eli tuo sun kirjoitus olisi sitten jatke edellä esittämälleni hieman teoreettiselle pohjustukselle.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Eihän tässä kilpailussa ole kyse siitä kuka on fiksuin.

Susanna Kaukinen

No sanoisin, että sekä että. Eli yhtäältä kyse on pelkästä valtapolitiikasta, mutta toisaalta suuriakin toimijoita on pienet ja ketterät ajaneet vaikeuksiin. Markkinasodassa startupit on sissijoukkoja, jotka koettaa oveluuden, ketteryyden ja taidon avulla jallittaa markkinasodan suurempien toimijoiden legioonia, joiden toiminta perustuu enemmän militaristiseen kuriin kuin viekkauteen ja nopeuteen.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Fiksuin ei välttämättä ole häikäilemättömin, ja siksi ei menesty kilpailussa. Älykkyys kun ei välttämättä tarkoita irtautumista moraalisista sidoksista, vaikka niin moni tekoälykkö sitä väittääkin.

Kauhean helposti käsiteltävä aihe tämä ei ole, kysymyksiä kun tässä on jo päällekäin. Onko kilpailu ylipäätään oikein? Millaista älykkyyttä käsitellään? Yhteiskunnan funktio jne..

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #18

Mutkikas aihe, juu. Kilpailu on rajoitettua sotaa. Kauppasaartohan on tunnetusti sotatoimi. Kilpailun tarkoitus ei ole vapailla markkinoilla reilu kilpailu vaan vastustajien täydellinen tuhoaminen, suomeksi, kilpailijoiden ajaminen konkurssiin. On hyvä kysymys, että onko kilpailu oikein vai ei.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen Vastaus kommenttiin #19

Sellainen ongelma nyt tuli mieleen ehkä jopa vähän asian ohi, että paikka jossa elämme pakottaa kilpailemaan pisteiden verotusmenetelmällä, kuten kiinteistöverolla, jolla taas pisteitä siirretään niille jotka eivät kilpaile, vaan elävät kiintiöpisteillä syystä tai toisesta. Eli, keskiluokkainen ei voi koskaan jäävätä itseään pelistä ilman pelkoa paluusta aloitusruutuun.

Vähän Piepposen linjoilla tässä siis.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #23

Keskiluokkainen on nykysysteemissä tuomittu pitkälti ikuiseen oravanpyörään. Ainoa, millä siitä saa hieman löysää on vapaaehtoinen elintason laskeminen. Johonkin asti se on ihan viisasta.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen Vastaus kommenttiin #26

Kukaan ei voi kuitenkaan lopettaa pisteiden vastaanottamista, vaikka se tarkoittaisi otettujen pisteiden tulevan muiden verotuksen kautta pisteiden siirtona, jotka sitten taas ovat tavallaan negatiivisia pisteitä.

Lainaan nyt Korhosta kiinteistöverosta, vaikken Kekkuloija olekaan "Vero ei perustu omaisuuden arvon kasvuun vaan ainoastaan sen olemassaoloon".

Luulen sosialismin aiheuttavan yhtä paljon stressiä kuin kilpailun. Molemmat systeemit ovat yksistään väärässä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #29

No mä en pidä perusomaisuuden verottamisesta ollenkaan. On toinen kysymys, jos tarkoituksena on siirtää liian rikkailta rahaa muille.

Niko Sillanpää

DDR-onnelassa ei ilmeisesti stressiä koettu, kun elinikäiset duunit ja kaikki... Mitä nyt muutama sata tuhatta aktiivi-ikäistä kansalaista pyrki tilaisuuden tullessa heti häipymään maasta.

Susanna Kaukinen
Niko Sillanpää
Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #32

DDR = NL = EU = USA = valtiokorporaatio

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #33
Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #35

Valtio ei kuulu kotiin, mutta pitää olla joku mekanismi joilla rikkailta otetaan ja annetaan köyhille.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

"Suomen IQ-taso on 99 pistettä. Jos siihen lisättäisiin 13 pistetä, me nousisimme kahdeksannelta sijalta ensimmäiseki Singaporen ohi, jolla on 108 pistettä. Jos Suomen luvusta otetaan 13 pistettä pois, putoamme sijalle 21 Uzbekistanin alapuolelle."

Singapore on samalla maailman toiseksi vapain talous. Eikö Susannan logiikalla Suomenkin kannattaisi siirtyä täysin vapaaseen kapitalismiin?

Niko Sillanpää

Hear hear. Ja Singapore on esimerkki oikeasti rikastavasta monikulttuurisuudesta, jossa kiinalainen, länsimainen/brittiläinen ja malajilainen kohtaavat yhdistääkseen lähinnä parhaat puolensa. Tosin hallinto on vähintään puoliautoritaarinen, lieneekö juuri edellisen tuloksena.

Susanna Kaukinen

Joo ja säkin varmaan tykkäisit kun valtio pakottaisi sut säästämään 36% sun tuloista.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #46

Susanna Kaukinen

Tähän asti valtio on ottanut mun tuloista 38 % ei 36 %.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #49

Taitaa sulla melkonen palkka olla?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #50

Susanna Kaukinen

Ei kaikki vero palkasta mene. Enkä harrasta verosuunnittelua. Ajattelin maksaa niin kauan kun kuulen joltain kommarilta, että mua verotetaan liikaa. Säästäämään valtio ei ole vielä pakottanut, mutta siitäkin se lähdeveron ottaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #51

En jaksa tästä ny tapella, mutta jos sulla on liikaa rahaa niin osta suomalaista metsää, että se pysyy meidän hallussa eikä mene ties mille rahastoille.

=> http://www.laatumaa.fi/metsatilat/

Susanna Kaukinen

FORCED SAVINGS

How the system works. In Singapore, people are required to save for health care, retirement income and other needs. They can use their forced saving to purchase a home, pay education expenses, and purchase life insurance and disability insurance. For individuals up to age 50, the required saving rate is 36% of income (nominally divided: 20% from the employee and 16% from the employer). Of this amount, 7 percentage points is for health care and is deposited in a separate Medisave account. Individuals are also automatically enrolled in catastrophic health insurance with a deductible of about US $1,172, although they can opt out. When a Medisave account balance reaches about US $34,100 (an amount equal to a little less than half of the median family income) any excess funds are rolled over into another account and may be used for non-health care purposes.

Jyrki Paldán

Täytyy nyt tarttua juuri tähän, koska se raflaa eniten. Siitä huolimatta että keskustelu on täynä melko päättömiä väitteitä.

Suomihan on jo taloudellisesti maailman vapaimpia maita, mitä tuohon Fraser-instituutin selvitykseen on uskominen. Suomi on siinä nimittäin sijalla 10. Siitä huolimatta että valtion koko ja työmarkkinasääntely ovat maailman korkeimpien joukossa. Viimeistään jo tuosta pitäisi huomata että koko taloudellisen käsitteen määritelmä on aivan naurettava.

Mitä tulee älykkyyden ja valtion koon suhteeseen, on asia varsin mielenkiintoinen. Valtion kokoahan tuossa julkaisussa mitataan julkisen kulutuksen suhteena kokonaiskulutukseen, valtion tulonsiirtojen tukien määränä, julkisen yritystoiminnan suhteena kokonaistoimintaan ja korkein veroaste(ja missä tuloluokassa se astuu voimaan).

http://i.imgur.com/4k08W4x.png

Kuviossa pystyakselillä älykkyysosamäärä ja vaaka-akselilla valtion koko. 10 on pienin mahdollinen(Hong Kong = 9,8 ja Suomi = 4,9). Kuten huomaat, suurempi valtio korreloi älykkäämmän kansan kanssa. Lisää julkista kulutusta, suurempi julkinen sektori, enemmän julkisia yrityksiä ja verot yläpäästä korkeammaksi siis!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Joku suomalainen säveltäjä totesi, että vasemmistolaiset ovat älykkäämpiä kuin muut, koska he "ajattelevat itsenaisesti". Esimerkiksi: "NATO-herrat helvettiin!" (S) :D

Markku Laaksonen

Hyvä, tuo esimerkki on hieno malli itsenäisestä ajattelusta.:-)

Susanna Kaukinen

Se on kyllä hieno banderolli. :-)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Voisiko sen itsenäisyyspuolueen nimetä rehellisesti vasemmistolaisten perinteiden mukaisesti? Sehän onnistuu siis siten, että sotketaan puolueen nimeen esimerkiksi työväkeä/demokratiaa/sosialismia.

Olikohan tämän tuhoon tuomitun puoluefarssin ajatuksena joku sellainen, että jotkut hyväuskoiset hölmöt huiputetaan äänestämään omimalla perin oikeistolaisia käsitteitä kuten itsenäisyys? Se temppu ei toimi kuin kerran.

Susanna Kaukinen

Sulla lienee nyt aika pahasti konseptit sekaisin. Suomalainen oikeisto on ehdottoman ylikansallista ja viis veisaa kansallisista tavoitteista tai arvoista. Tämä on aivan selvää, kun katsoo Kokoomuksen toimintaa.

Itsenäisyys on täysin keskeinen demokraattisen yhteiskunnan peruspilari. Mistä kansa muka äänestää, jos päätöksiä ei tehdä omassa maassa? Ei mistään.

ulf fallenius

Yksi hyvä asia on se että kaikki kovat markkinatalouden päätökset mitä kokoomus tekee niin joutuu Suomen valtio kustantamaan. Kuin työntekijät ja yrittäjät ei menesty epävarmuudessa vaan joutuvat sossu luukulle ja työttömyyskortistoon ja sehän on halpaa vapaata kilpailua .Neljä miljardia jäi jo veroja yrittäjiltä ja luonnollisilta henkilöiltä maksamatta kuin ei ole pärjätty ja summa mahdollisesti kasvaa joka vuosi niin kyllä epävarmuus on halpaa.

Toimituksen poiminnat