Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Toivon näköala - IPU:n eduskuntavaaliohjelma 2015

Eurovaalien alla tein tiivistelmän IPU:n 2014 ohjelmasta. Tässä vastaava 2015 eduskuntavaaliohjelmasta, Antti Pesosen toivomuksesta.

 

551964_%28www.GdeFon.com%29.jpg

Itsenäisyyspuolue (IPU) on tavallisten hyvien ja rehellisten suomalaisten puolue. Eduskuntavaaliohjelman lähtökohtina ovat itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden palauttaminen, koska se on paitsi itseisarvo, myös tärkeä tekijä siinä, että me voimme Suomessa tehdä oikeudenmukaista politiikkaa.

Lähtökohtaisesti IPU sanoo kyllä omalle päätöksenteolle, kyllä hyvälle luontosuhteelle ja ympäristönsuojelulle ja kyllä sille, ettei kavereita jätetä. Vastaavasti IPU sanoo ei ulkomaiselle kontrollille, rahaeliitin ylivallalle ja pyrkimyksille hävittää suomalaisuuden sydän, hyvinvoivien kansalaisten ikioma yhteiskunta.

IPU haluaa, että sinä päätät. IPU tahtoo, että sinulle on tarjolla mahdollisuuksia ponnistella itse eteenpäin maailmassa, mutta siten, että turvaverkkojen välistä ei putoa enää kukaan. IPU on paitsi itsenäisyyspuolue, IPU on myös ihmisten puolue. Tavallisten, hyvää tarkoittavien kanssakansalaisten tiivis kiteytymä.

 

TOIVON NÄKÖALA:

 

I. Suomen on erottava eurosta, joka on aiheuttanut Suomelle valtavia tappioita ja aiheuttaa niitä edelleen. Omalla rahalla voidaan tehdä parempaa raha- ja talouspolitiikkaa ilman valuvikoja.

II. Suora demokratia ja perustuslakituomioistuin suomalaista yhteiskuntaa vaivaavan vakavan demokratiavajeen korjaamiseksi. Nykymalli on tehnyt perustuslaista merkityksettömän.

III. Rahapolitiikassa on käytettävä keskuspankkirahoitusta harkiten, koska nykymallilla on maksettu euroaikana korkoja ulkomaille yli 70 miljardia euroa. Summalla oltaisiin voitu maksaa melkein koko julkinen velka.

 

IV. Taloudenpito oikeudenmukaiseksi. Tähän pakettiin kuuluu mm.

  • Yrittäjiä on autettava alkuun: ALV alaraja 100 000 euron liikevaihtoon.

  • Alle 1 000 euron kuukausitulot verovapaiksi.

  • Pääomatuloja ja ansiotuloja on verotettava samalla tavalla progressiivisesti.

  • Eläkekatto on toteutettava.

  • Kenenkään käteen jäävän tulon ei tarvitse olla yli 10-kertainen pienimpään tuloon verrattuna.

  • Veronkiertoon ja harmaaseen talouteen on puututtava tosissaan. Nykyhallinto sallii sen.

  • Työttömien nöyryytys luukuilla lopetettava ; porrastettu perustulo.

  • Työn automatisoinnin takia on siirryttävä pois työn sivukulumallista kohti jalostusarvoon perustuvaa työn verottamista.

  • Velkaongelmaisia autettava.

 

V. Tervettä yrittämistä ja julkista hyödyllistä toimintaa tulee auttaa rahapolitiikalla sopivassa määrin. Tämä tarkoittaa edullisia lainoja yrittäjille ja viisaita julkisia hankkeita. Tervettä markkinataloutta tulee edistää keinottelutalouden sijaan.

VI. Perustuslain mukaan jokaisella on oikeus työhön. Jokaiselle halukkaalle on tarjottava töitä. Niin USA:n presidentti Rooseveltkin teki 1930-laman aikana.

VII. Talouden kasvupakosta on luovuttava, koska ympäristö ei kestä jatkuvasti lisääntyvää kuormitusta ja ihmisten elämä on luonnosta riippuvaa. Kasvupakon taittaminen edellyttää velkavetoisuudesta luopumista. Ulkomaanvelka on pitkällä aikavälillä maksettava kokonaan pois.

 

 

VIII. Itsemääräämisoikeus palautettava. Tällä torjutaan mm. salassa neuvotellut TTIP-vapaakauppasopimukset ja geenimuunnellun ruoan syöttäminen suomalaisille (GMO).

IX. Puhdas kotimainen ruoka on perusoikeus: elintarvikeomavaraisuus toteutettava.

X. Energiaomavaraisuus uusiutuvilla 100 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä, uusiutuvan energian pienvoimalaitokset tukien piiriin.

XI. Maakunnat ja kunnat pelastettava, maakuntiin löyhä itsehallinto. Kuntien ahdingon syynä on EU ja verotus. Räikeää eriarvoisuutta kunnissa synnyttänyt kehitys on korjattava riittävällä yhteiskunnallisella rahoituksella.

XII. Sveitsin mallinen puolueettomuuspolitiikka, aktiivinen rauhanvälitys ja uskottava oma puolustus. Isäntämaasopimus on irtisanottava ja NATO-jäsenyys haudattava. Uskottava oma puolustus tarkoittaa puolustusmäärärahojen lisäämistä [1][2].

 

 

XIII. GPI tai vastaava onnellisuusindeksi BKT:n tilalle, on mitattava kansalaisten hyvinvointia eikä pelkkää kulutusta.

XIV. Tieteen ja taiteen vapaus on palautettava. Tiedettä on tehtävä tieteen lähtökohdista, kulttuurintuottajien luomisen vapaus taataan perustulon avulla.

XV. Yhdenvertaisuuslaki laajennettava koskemaan myös poliittisia puolueita, jolloin mm. YLE:n on kohdeltava vaaliohjelmissaan tasapuolisesti kaikkia puolueita.

XVI. Vakuutuskorvausten maksamispäätökset riitatilanteissa siirrettävä vakuutusyhtiöistä riippumattomalle ratkaisuelimelle.

XVII. Maahanmuuttoon suhtauduttava järkiperäisesti ja rauhallisesti. Pakolaisia on autettava sopimusten puitteissa, muun muuttoliikkeen suhteen on aina toimittava humaanisti, mutta kotimaisen yleisen hyvän lähtökohdasta.

 

 

Kaiken ylläolevan mahdollistamiseksi Suomen on erottava Euroopan Unionista. Suurin piirtein kaikki ylläoleva on tällä hetkellä tavalla tai toisella unionin ohjeistuksen, periaatteiden tai säännösten kieltämää. Vain ero unionista avaa toivon näköalan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Käyttäjän hannuhyvonen kuva
Hannu Hyvönen

Erittäin hyvä paperi. Korpikommunistina ja kansalaisaktivistina, Maamme puolustajana, allekirjoitan joka sanan. Hyvä manifesti.

Susanna Kaukinen

Hannu, tää paperi on mustakin niin hyvä, että liikutun itsekin siitä, että saan olla näin hyvässä hankkeessa mukana.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Susanna,ohjelmat voi olla hyviä,mutta tarvitaan myös riittävästi ääniä vaalipiirissä saadakseen edustajan läpi.
Miksi IPU:n johto ei hyväksy vaaliliittoja,sinulla lienee perusteltua tietoakin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #20

Mistä vaaliliitosta olisi nyt kyse?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #30

Pienpuolueiden vaaliliitoista, mitkä ei kelpaa ?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #39

En ole omalta osaltani noihin keskusteluihin hirveästi osallistunut, mutta omalta osaltani kantani on varsin neutraali. Kyllä minun puolestani vaaliliittoja voisi perustaa, joten saat etsiä syitä niiden puutteelle muualta.

Ehkä viime kädessä jokaisen pitäisi luopua omasta lempilapsestaan hieman ja se mahdollistaisi sitten suuremman rintaman.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Eihän tuo huono ohjelma ole. Edelliseen ohjelmaan uskoi vajaa 7000 ääniuurnilla kävijää. Se oli jo prosentuaalisesti huima nousu sitä edeltävien vaalien pariin tuhanteen uskovaan verrattuna.
Jos trendi jatkuu samanlaisena, kuten uskon, niin IPU saattaa tuplata uskovien määrän. 100% on jo iso lukema. Ja sitä voisi jo kutsua "jysäykseksi". Tai ainakin paukuksi.

Susanna Kaukinen

Mun mielestä IPU:lla on nyt mahdollisuus oikeasti tehdä jotain ennaltanäkemätöntä. Nyt vaaleissa tulee varmasti hyvä tulos, tulevaisuus siitä on taivaaseen asti auki. IPU voi olla jatkossa todella suuri puolue. Kun sydän ja järki on paikallaan, kaikki on mahdollista.

Mä aistin itse sitä pöhinää, joka nyt on kentässä. Se on hyvää!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Susanna,sydän on varmasti paikallaan,järjestä en mene takuuseen, sillä vaalimatematiikka on kylmää, kun tuloksia lasketaan,Vistbackakin pääsi eduskuntaan ainoana vaaliliiton ansiosta Remonttiryhmän kanssa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #22

Se on aina oma lukunsa, mutta näyttää nyt ihan laajemminkin, että nykyinen pitkään vallassa ollut blokki on lopulta niin pahasti ohi viimeisen käyttöpäivänsä, että lähiaikoina tämä kenttä menee uusiksi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sympaattinen ja melko kunnianhimoinen vaaliohjelma.

Susanna Kaukinen

Mielestäni on turha tehdä ohjelmaa, jonka eteen ei voi avoimin sydämin mennä ja sanoa, että tätä minä oikeasti kannatan. Tälle ohjelmalle ainakin minä voin sanoa kyllä. Voin sanoa, että koen todella olevani hyvän puolella ja oikealla asialla, kun tällä paperilla mennään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hyvä ohjelma ja siitä mielenkiintoinen, että siitä on helppo pitää kiinni.
Joku tietenkin kysyy: Mistä rahat?
No, mun mielestä rahat tulee sittä kun ei enää makseta EU:lle ja sitäpaitsi verot voitaisiin säätää 2000-luvun alun tasolle - ennenkuin rikkaille ruvettiin jakamaan verohelpotuksia ja -alennuksia kuin abit karkkia kuorma-auton lavalta. Tämä viimeeksi mainittu on suunilleen sama kuin mitä vuosittain velkaannutaan.

Siis KOK antoi ensin verohelpotuksia ja sitten tuli vaje => Tämänjälkeen kysyttiin; "No mistä leikataan?" Kokoomuksen vastaus oli: "Köyhiltä tietenkin!"
Ja sillä tiellä ollaan.

Henry

Susanna Kaukinen

Totta tuo kaikki ja itsekin keksin monensorttista säästökohdetta juuri €U-puolelta, jonne tuntuu maa vuotavan kuin pistetty sika. Miljardeja ja miljardeja on siihen viemäriin valunut.

Silti tuo oma rahapolitiikka on sekin iso avain ja apu. Yksityisille koron maksua julkisen puolen tarpeista ei kertakaikkiaan pidä tehdä. Siitä on systemaattisesti hankkiuduttava eroon.

Susanna Kaukinen

Tätä kysyttiin Facebookissa, tässä vastaus:

"Porrastettu perustulo voisi tarkoittaa sitä, että erilaisille ryhmille perustulo olisi eri suuruinen. Esim. opiskelijoille tai omaishoitajille suurempi kuin sellaiselle, joka on työkykyinen, mutta ei halua osallistua mihinkään mitä tarjotaan.

Perustulomalleja on monia ja lisää voidaan kehittää. Periaate on tärkeä. Pienituloisten asemaa pitää parantaa. Pitää antaa ihmisille mahdollisuus osallistua yhteiskunnan rakentamiseen. Ihmisten juoksuttaminen luukulta toiselle pitää lopettaa."

~ Antti Pesonen (IPU/PJ)

(( Antti on muuten hieno mies, jos et ole sattunut häntä tapaamaan. ))

Jaana Holappa

Ooooh! Voiko hyvästä vaaliohjelmasta tuon kauniimmin kirjoittaa? Ei voi. Tähän sopii hyvin ipun slougani: #ihmisyydenpuolesta IPU

Kaunis kiitos!

Susanna Kaukinen

Ohjelma on todella oikeasti kaunis. Ei siitä voi mitään muuta sanoa ja tuon voi sanoa täysin rehellisin mielin ja aidoin sydämin! ^_^ <3

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Matematiikka on ihmeellistä: 12 x 2.500 € x 200.000 = 6 mrd + erilaiset sivukulut.

Jos laitetaan 200.000 työtöntä töihin, ja heillä on kuukausiliksa keskimäärin 2.500 € tarvitaan siis miljardeja. Mutta, verotuksen ja erilasten kulutusverojen kautta sitä tulee roimasti takaisin valtion kassaan.

Mitä voidaan tehdä 200.000 työttömän työllistämiseksi?
- Vanhustenhoitoa voidaan parantaa tuntuvasti, vaikka kirjan lukija, vanhuksen ulkoiluttaja tai muuten vain terapeuttista juttelua harrastavaa - ja tietenkin koulutetun hoitsun avustaja-työparina. Voisin kuvitella itsekin oppivani sänkyjen petaamisen aika nopeasti. ;)
- Puuenergian käyttö ja metsätalous - en viitsi edes aloittaa aiheesta.
- Muu energiatalous
- Uusinnovointi & opetus
- Kansalaisten neuvontakeskus joka kuntaan. [Byrokratia on kuitenkin aivan liian monimutkaista].

Kirjoittakaa listaa pitemmäksi.

Henry

Susanna Kaukinen

Hyvä avaus! - Kuulisin mielelläni lisää tuosta puu- ja metsätalouden aiheesta!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ihan lyhyesti:
- Suomalaista puuta voidaan jalostaa täällä eri maiden huonekalu- ja rakennusteollisuutta varten. Jos jokin ovivalmistaja tarvitsee oksatonta koivua kynnyspuuksi, voidaan se tehdä raakamittoihin täällä. Itse vein tuolin ja pöydän osia Ruotsiin ja Saksaan meni hirsitaloja jne.

Ongelma: Kun joku investoi johonkin kalliimpaan laitteeseen, sen pitäis periaatteessa olla *melkein ympärivuorokautisessa käytössä*. Tilanne on kuitenkin se, että kullakin puusepänverstaalla kutakin konetta käytetään vain muutaman tunnin ajan per 5 päivää viikossa => kalliita tuotteita.

Tanskalainen ratkaisu: 1970-luvulla Tanskan puusepänteollisuus oli kriisissä ja päättivät pitää kokouksen. Huomasivat, että kaikilla on sama ongelma; vajaakäyttöisyys.
Päättivät tehdä näin: Joku tarvitsi 10 tuntia viikossa 3D-jyrsimen. Hän soitti kaikki kolleegat läpi ja kysyi onko muilla tarvetta. Kun hän sai vuorokauden täyteen, hän marssi pankkiin ja esitteli suunnitelman - ja sai rahaa, koska maksusuunnitelma oli jo paperilla eikä ole todennäköistä, että vaikkapa tuinan verran firmoja sanoo 3D-jyrsimen ostajalle: "Pidä tunkkisi!"
Ja tietenkin tämä perheensä työllistävä jyrsinomistaja tarvitsi toisten yrittäjien palveluja. (Kuinka verottaja näki nämä 'barter-kaupat', sitä minulla ei ole tiedossa.) ;)
Tanskalla on monta kertaa suurempi huonekaluteollisuus kuin Suomella. Funtsikaamme sitä!

Vielä: Jos sinulla on 10 kiintokuutiota hyvää koivutukkia, saat siitä noin yhden kuution oksatonta mööpelipuuta. Laske siitä, kannattaako nämä rahdittaa kovin pitkälle ja myydä tukkina?
Muu 9 kuutiota onkin sitten purua, kuorta, losoa, väriviallista jne. => pelletiksi sopivaa puuta.
________________________________

- Eräs mies, joka meni sittemmin eläkkeelle rakennutti kuorma-auton lavalle pellettilaitoksen, joka toimi pelletillä! Eli kun lastuja kuivataan ja puristetaan pelletiksi voidaan kaikki hoitaa sillä samalla polttoaineella, jolla se tuotetaan.
Tiedän, että asut Susanna jossakin maalla. Ajatellaan, että max.10 km säteellä kodistasi tehdään hakkuut. Hakkuualueelle menee haketin/pellettikuorma-auto. Saa aikaiseksi pellettiä => lataa sen ns. kuution vedenpitäviin suursäkkeihin. Jättää säkit sinne, saa jyväjemmarilta maksun. Sitten sinä haluat ostaa tällaisen säkin tai vaikka kolme säkkiä. Kuljetusauto hakee ne sieltä hakkuualueen laidalta ja jakelee niitä sitten tilaajille.
Lyhyet reitit - pienemmät maksut. Ei tarvitse tuottaa polttoainetta talonsa lämmittelyyn mitään Saudi-Arabiasta.

Ongelmat: Tämä vaatii melkoisia, mutta ei liian suuria investointeja infraan ja koulutukseen yms.. Näitähän voisi varastoida (maaseudulla) vaikka jollekin plaanille ja hoitaa homma yhteismyyntinä. Vaikka jonkun huoltoaseman yhteydessä.

Minulla ei ole nykyisiä tilastoja, mutta vielä muutama vuosi sitten suomalaisesta pelletistä 80% meni Ruotsiin.
Asia on helppo kääntää niin, että myös meillä aletaan käyttämään enemmän pellettiä => "Joka asentaa/lämmittää talonsa pelletillä, saa kiinteistölleen verovapauden X-vuodeksi." Kyllä suomalainen laskea osaa.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #14

Vielä:
Puusepänteollisuuden suurin jarru Suomessa ovat suuret metsäjätit - he haluavat ostaa kaiken sellupuuksi.

Henry

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #15

Missä korporaatio, siellä ongelma?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #15

Sellupuuta taitaa vaan tulla jatkossa yhä enemmän, istutetuilta, viljellyiltä leimikoilta.

Metsänhoitoyhdistysten omaksuttua uuden roolin, raportoivat nykyisin hakkuualueelta kertyvän puuta moneen eri tarkoitukseen, pienehköjä eriä myydään ulkomaille eri tarkoituksiin, jotka muuten menisivät sellupuuksi. Näin toimien metsänhoitoyhdistys ajaa myös raakapuun myyjän/tuottajan asiaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #19

No saaristossa tämä ei ainakaan tapahdu.
Jos mannermaalla joku mänty kasvaa 50 vuotta niin saaristossa samankokoinen mänty kasvaa n. 80 - 120 vuotta. Eli se on erittäin hyvää puuainesta esim. ikkunakarmeihin, koska se on eritäin tiheäsyistä = kovaa.
Saaristopuut ovat tosin usein hieman lenkoja, jolloin niistä hyvin suuri osa on muka "sellupuuta".
Todellisuudessa en koskaan ole nähnyt sänkyä, pöytää tms. mööpeliä, jonka puuosat olisivat vaikkapa 3 metriä pitkiä, joten kaikki saaristopuu on jollakin tavalla erikoispuuta.
Toinen asia on sitten se, etteivät sikäläiset jyväjemmarit älyä karsia oksia, jolloin monessa paikassa kasvaa varsin (suur)oksaista puuta.
Kuitenkin, esim ikkunoiden ns. kanttelipuussa hyväksytään jopa 30 cm:n pätkät.

Jokaiselle suuremmalle saarella tarvittaisiin yksi tällainen laitos ja "problem solved":
https://www.youtube.com/watch?v=3JVHWsVSv6Y

Tässä samantyyppinen, jossa ei tarvitse merkata mitään, laite lukee oksat ja muut viat automaattisesti. Siihen voidaan ohjelmoida n. 100 erilasta "vikaa", riippuen palikoiden käyttötarkoituksista:
https://www.youtube.com/watch?v=66wc5pp2lqE

Henry

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän hannuhyvonen kuva
Hannu Hyvönen

Hyvä paperi jonka myös vasemmistolainen voi allekirjoittaa. Sitä suuremmalla syyllä ihmettelen Kaukisen tölvintää kommunisteja kohtaan. Ipu ja SKP ovat puolueiden joukossa ne jotka ajavat puolueettomuuspolitiikkaa ja irtautumista nato-kytköksistä. Ipun tiettynä rasitteena on leima, mielestäni turha, äärioikeistolaisuudesta. SKP:n äärivasemmistolaisuudesta.

Mutta jos lähdet Susanna ratsastamaan antikommunismilla teet karhunpalvelusta kansanrintamalle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hannu,älä pelkää,sillä käsitykseni mukaan laitavasemmistossa on ylimmät ystävät Leninin opin mukaisesti.

Susanna Kaukinen

Mä en oikein tiedä mistä sä nyt puhut, mulla on omasta mielestä ihan hyvät välit SKP:n suuntaan, vaikka suukopuakin on joskus ajoittain ollut jostain asioista, mutta ei mitään olennaista ja menneet on menneitä.

En pidä IPU:a äärioikeistolaisena, koska itse ainakin miellän äärioikeistolaisuuteen mm. rasismin ja muutenkin erittäin kova arvot, kun taas IPU on inhimillisyyden asialla.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Työn automatisoinnin takia on siirryttävä pois työn sivukulumallista kohti jalostusarvoon perustuvaa työn verottamista."

Tuosta en kyllä ymmärrä yhtään mitään, ymmärtääkö IPU. Muuten hyvä julistus.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Tarkoittaa sitä, että henkilön palkkaaminen työhön tehdään helpommaksi, kun työn sivukulut (siis mm. eläkemaksut) eivät määrity työssä olevien henkilöiden (määrän) mukaan, vaan sivukulut perustuvat työn/tuotannon rahassa mitattaviin tuloksiin.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tarkoittaakohan, että robottien tekemästä työstä taloudellisti hyötyvää omistajaa aletaan verottamaan siitä saadun hyödyn perusteella?

Susanna Kaukinen

Kyllä, se tarkoittaa juuri sitä, koska muuta vaihtoehtoa ei ole, jos automatisoitumiskehitys pysyy nykyisenlaisena ja yhä suurempi osa väestöstä jää kokonaan työn ulkopuolelle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvä täky-lista sinänsä - kokonaisvaltaisempaa otetta kaipaaville voin suositella luettavaksi Vasemmistoliiton eduskuntavaaliohjelmaa :

http://www.vasemmisto.fi/ajankohtaista/vasemmistol...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Miksi vaivautua?
Mehän tunnemme jo takinkääntäjä-Arhinmäen poppoon temput.

Henry

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Politiikka on jatkuvaa kompromissien hakemista, valitettavasti, ja siitä syystä Arhinmäen linjaa kesällä 2011 on pidettävä asianmukaisena.

IPU:n ohjelma on kieltämättä suurelta osin oikeansuuntainen ja kannatettava ja sen voi helpostikin todeta yhtenevän päälinjoiltaan VAS:n ohjelmaan.

Euroopan unionista tai edes yhteisvaluutasta eromaista en kuitenkaan pidä kovinkaan realistisena vaihtoehtona ...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #28

IPU:n ohjelma on aidosti parempi kuin VAS:sin ohjelma. Olen siitä aivan varma, koska suoraan sanoen pidän tuota IPU:n ohjelmaa virheettömänä. VAS:silla on siellä omassaa kaikki EU- ja euro-hölmöydet ja rahan kantaminen pitkin eurooppaa ja todennäköisesti sieltä puuttuu myös rahareformit ja kasvusta luopuminen ja sillä tavalla. Lyhyesti sanoen, VAS on taantumuksellinen IPU:un nähden.

Susanna Kaukinen
Susanna Kaukinen

Ja oma vastaukseni Vasemmistoliittoon on olennaisesti se, että minä olin Vas:sin jäsen, Espoon Vasemmiston hallituksessa ja Espoon tasa-arvotoimikunnassa ja jätin Vassin juuri sen tähden, että puolue kannattaa EU:ta, joka on jokaisen humanistin pahin vihollinen:

EU on vasemmiston pahin vihollinen ~ jätän Vasemmistoliiton
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Autoin VASsia - paljon - paljon uhraten, mutta se että mentiin hallitukseen vaikka selvä vaihtoehto oli olemassa - se oli liikaa. Tosin jo aiemmin S-A Siimeksen petos nosti minulle kyllä tukan pystyyn.
Viimeinen tippa oli tämän "perustuslakiuudistuksen" hyväksyminen.
Minulla on edelleen VASsissa hyviä ystäviä, jotka tosin melkein neljä vuotta puristivat nyrkkiä taskussaan. Joten en viitsi aina kaikkea tapahtunutta ruotia, toivon heille vaalimenestystä - ja varsinkin sitä, että näkisivät tulevan.

Henry

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #37

Mäkin tunnen VAS:sista joitakin aivan ihania ihmisiä, mutta suren heidän ja meidän kaikkien puolesta sitä, että he eivät näe minkälaisille vesille se laiva on ajettu. :-(

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Susanna! Erinomaisesti tiivistetty ja positiivisessa hengessä, kuten pitääkin!

Tähän on oikein messevä ja toimiva tukityökalu tulossa pienten vastoinkäymisten jälkeen joko loppuviikosta tai ensi viikon alussa.

Susanna Kaukinen

Hieno homma! Tosiaan mulla oli tää kyllä takaraivossa, en vaan ollu saanu aikaiseksi ja kun Antti otti asian esille, niin sain sitten siitä muutaman tunnin päästä tämän tehdyksi.

Oli tässä hieman hommaa, mutta musta lopputulos on suoraan sanoen erinomainen, mutta mielipide on tietenkin omani. Minä pidän IPU:n ohjelmasta suuresti. :-)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minustakin täydellinen ohjelma. Siirryn heti IPU:n kannattajaksi kunhan tavoiteohjelmaan tehdään vain pieni lisäys:
IPU kannattaa demokraattisen Suomen itsenäisyyttä ja koskemattomuutta ja torjuu kaikin keinoin vieraiden valtioiden taholta tulevat itsenäisen päätösvallan rajoitusyritykset.
Jos Venäjältä saadaan pitävät takuut että se ei puutu Suomen asioihin, sen jälkeen voidaan kansanäänestyksellä erota sekä eurosta että EU:sta.

Susanna Kaukinen

Leo, kuten olen sinulle jo ainakin kaksi kertaa sanonut, voit vaikuttaa IPU:n ohjelmaan vain liittymällä puolueeseen. :-)

Mielestäni on sinänsä selvää, että IPU nimenomaan haluaa torjua vieraiden vallan vaikutuspyrkimykset maassamme.

En tiedä minkälaisia takuutuksia tahdot Venäjältä, mutten usko, että voit IPU:lta niitä vaatia. Et myöskään kerro, että minkälaiset takuutukset sinulle kelpaisi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Entäs tämä muoto:

'IPU kannattaa demokraattisen Suomen itsenäisyyttä ja koskemattomuutta ja torjuu kaikin keinoin vieraiden valtioiden taholta tulevat itsenäisen päätösvallan rajoitusyritykset.
Jos EUlta, Venäjältä ja USAlta saadaan pitävät takuut että ne eivät puutu Suomen asioihin, sen jälkeen voidaan kansanäänestyksellä erota sekä eurosta että EU:sta.'

Olisiko tämä mitenkään sopiva? Minulle kyllä sopisi.

Tästä puuttuu tietenkin Norja, Islanti ja Sveitsi, mutta menköön tollaisena minun puolestani.

Henry

Susanna Kaukinen

Ei, vaan nimenomaan toisin päin: EU:sta on erottava, jos ja kun se sotkee koko ajan kotimaan asioista samoin kuin toki myös USA ja Venäjä. Hiiteen koko sakki keittämästä käärmekeittoaan täältä.

Susanna Kaukinen

Leo totesi tilanteen ja IPU:n ohjelman paremmaksi kuin mikään muu.

=> https://pbs.twimg.com/media/B-SltGrCcAAyvFR.png

Olavi Mansikka

ihan vaan kysymys kun olen omassa firmassa töissä ja muita ei ole tässä (toisessa toki on 40 työntekijää). Mulla ei sitten ole kattoa tuloille kun ei ole vertauskohtaa?

Susanna Kaukinen

Mä voin kysyä, jos IPU:n ohjelmaan saataisiin erikseen sellainen kohta, jossa nimenomaisesti Olavi Mansikalle asetetaan henkilökohtainen 160% omaisuusvero. ;-)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

@Mansikka #47: Kyllä Sinulla on tulokatto seuraavin IPU-säännöin:

1) "Alle 1000€/kk tulot oltava verovapaita." (Esimerkiksi 750€/kk käteen)
2) "Kenenkään käteen jäävän tulon ei tarvitse olla yli 10-kertainen pienimpään tuloon verrattuna."

Kattosi on siis esimerkin mukaan < 10 x 750€ eli alle 7.500€/kk net, vaikka kuinka riuhtoisit yrittäjänä 24/7 tai onnistuisit tekemään loistavaa tulosta jostain ihmeen syystä, esim. "Angry Taxpayer"-pelin kehittäjänä.
Sinulla on "Toivon näköala". :D

Olavi Mansikka

toi raja paukuu nyt jo yli. Ja ihan omalla työlläni ansaitsen. Rahat jotka asiakkaat maksavat jäisi ilmeisesti yhteiskunnan käyttöön? eli Ipulaiset on siis kommunisteja? Mitä hiton järkeä on tehdä töitä jos ei hyöty jää itselle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sijoitat rahasi, investoit, luot työpaikkoja ja saat minun veistämän "Kansansa Sankari"-mitalin.
Tai jos oikein intoudut, saat patsaan työpaikkasi eteen.

Henry

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #50

Pidä mitallis. niitä en tarvi. Sijoittamiseen en tässä hommassa lähde. Toinen firma onkin toinen juttu. No sieltä en edes palkkaa nosta kun en tarvi. Kommunismia toi on ei sen kummempaa. mulle riittää hyvin tehty työ ja asiallinen korvaus siitä palkaksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #51

No eihän Sinun auta sitten muu kuin nostaa siivoojan palkka 1.300 €uroon/kk ja voit itse nostaa 13.000 € (edellyttäen, ettei kukaan saa yhtiössäsi pienempää palkkaa).

Henry

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #54

Mikä ihmeen siivooja. Mulla ei tässä mistä nostan palkaa ole ketään toista. Kuten alussa lukee. ei siis ole vertailupohjaa. Ja mitä tohon toiseen tulee niin sekin palvelu ostetaan muualta. Yrityksessä pieninpalkka on 2400 eli sillä perustella voisin toki siitä nostaa 24000.

Kysyin siis kun yksin olen toisessa joka tekee asiantuntijatyötä. mihin verrataan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #55

Kun teet yksin töitä, voit nostaa vaikka 100.000 € per viikko. :)

Mutta, etkö kertonut, että toisessa yhtiössäsi on 40 työntekijää, sieltä voinet nostaa 24.000 per kk, eikö?

Henry

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #56

tottakai voin halutessani. sitä en kuitenkaan tarvi. Rahat siellä menee tuotekehitykseen ja sitä kautta tuotteen arvon nostamiseen. Tuotta sitten paremmin kun myydään yritys. tästähän mä voin nostaa niin paljon kuin haluan. Tosin ehti tossa jo esittää 7500 € kuukausipalkaksi. tätä juuri tiedustelin ja jo kaksi eri vastausta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #57

"tottakai voin halutessani. sitä en kuitenkaan tarvi. Rahat siellä menee tuotekehitykseen ja sitä kautta tuotteen arvon nostamiseen."

Siis investoit! Hieno homma!

Henry

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #61

Investoivat, mutta purnaavat silti.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #57

Niin, nettopalkasta oli puhe. Jos 7500€ jää lapaseen, niin minä en kyllä ymmärrä sitä. Veikkelen kuitenkin että moni ajattelee vaikkapa että 10 000€ sais jäädä lapaseen. Mihin ihmeeseen sä tollasia summia tarviit ??? Omistatko sä jossain jonku velkasen Afrikan valtion ja maksat yksin sen valtionvelkoja??

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #56

No minä en tuollasta kannata. Kymppitonni käteen riittää jokaiselle.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #55

Miksi sä jankkaat tästä? Paljonko sä siis itseasiassa tarvitset sitä palkkaa? Ja miksi? Aika moni - eli kaikki - saa tulla toimeen paljon vähemmällä. Mikä ihme erikoismies sinä olet, että pitää olla palkkaa ku toisilla velkaa???

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #54

Tuo on toki se toinen vaihtoehto.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #51

Sulle varmaan kaikki on kommunismia, missä sulla ei oo varaa siihen kuudenteen Porscheen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #50

Kalashnikov oli erittäin tyytyväinen patsaaseen. Siltähän kysyttiin, että jos se ois asunu jossain länsimaassa niin se olis miljardööri ja plaa-plaa. Kala vaan sano, että johan tässä on kiitelty ja mukavasti on asiat. Kaikki ihmiset ei oo tollasia ihme Mansikoita.

Susanna Kaukinen

Ei mulla ole mitään sympatiaa, jos sulla ei 10.000€/kk lapaseen riitä. Häpeäisit, tässä maassa on todellista kurjuutta ja sulle ei mikään riitä.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #67

Mä siis kysyin mikä olis katto kun kyseessä mikroyritys jossa vain yksi työntekijä. siihen saanut jo useamman vastauksen. Yksi sanoon 7500 € brutto tän jo nyt ylitän. sä sanot netosta joka olis 10000€ kuukaudessa no tätä en ainakaan vielä ylitä ja tuskin tulen verotuksen vuoksi ylittämään. Kolmas ettei tässä tapauksessa olisi katto. Yksi kysymys kolme eri vastausta... Jos puheenhjohtaja antaisi oikean vastauksen. Osa ajamistanne asioista on ihan hyiä. tosin useimmat kuten palkkakatto on heitto. Koska puolueelta ei tuli ykselitteistä vastausta.

Susanna Kaukinen

Olettaisin että tuossa on viitattu esimerkiksi 10.000€/kk nettotuloihin. Ei sitä enempää kukaan tarvitse ja jos muuta sanoo, joutaa häpeämään nurkkaan - ilman niitä rahoja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

IPU:n ohjelmasta puuttuu suvaus sekä muu sukupuolten välistä tasa-arvoa koskeva osio...

Susanna Kaukinen

Ja on jumalan kiitos, että siitä ei ole lähdetty vuohottamaan. Mä oon kurkkuani myöten tätä homovouhotusta ja ole hyvä ja lue tarkemmin mitä mieltä olen aiheesta tästä blogista, jolla on 3100 likeä:

Homoliitto - jonninjoutavuuden joutsenlaulu!
=> http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2014/11/homoliit...

Tuo on oma mielipiteeni asiasta. IPU:ssa mentänee tämän osalta niin, että omantunnon kysymys. IPU:ssa ei mutenkaan ole kuin muutama asia, joista ei saa livetä. Lähinnä ne on EU-, euro- ja NATO-vastaisuus.

Ihmisoikeuksiin sitoutumista odotetaan ehdokkailta. Näin oli ainakin eurovaaleissa enkä ole saanut siitä mitään indikaatiota, että tästä olisi luovuttu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tarkoitin kylläkin ihan tätä suvausta :

http://www.stm.fi/tasa-arvo/sukupuolisilmalasit/va...

Pitääkin penkoa kaikkien puolueiden eduskuntavaaliohjelmat ja tarkistaa niiden suvausasteet...

Avioliittolaki on jo sikäli paketissa, että tulevan eduskunnan tehtäväksi jää ainoastaan muuttaa hyväksytyn lakiesityksen piiriin kuuluva muu lainsäädäntö vastaamaan esityksen sisältöä ja saattaa uusi avioliittolaki voimaan 1.1.2017....

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

"Energiaomavaraisuus uusiutuvilla 100 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä, uusiutuvan energian pienvoimalaitokset tukien piiriin."

Kun menette kertomaan että tämä tavoitteenne tarkoittaa yksityisautoilun lähes täydellistä kieltämistä häviää viimeinenkin kannattaja autuaammille automaille. Tuontienergia koostuu liikennepolttoaineista n.80%:sti. Rajutkaan biodiesel-laitosinvestoinnit eivät tuottaisi kuin pienenosan nykyisestä liikennepolttoaineiden kulutuksesta. Bioenergian kerääminen metsästä ja pelloilta, jalostaminen polttoaineeksi ja jakelu tekisi hyötysuhteen pieneksi eikä todellakaan kannattaisi ilman massiivisia tukiaisia. Nekin Ipu ilmeisesti loihtisi omasta setelipainosta joka on varastoituna Antti Pesosen luomutilan ylisillä.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Sähköautot tulevat joka tapauksessa, aikataulua en tiedä. Sähköautojen ongelmat ovat lähinnä tuotantotaloudellisia. Teknologia on olemassa huomattavasti parempiin akkuihin kuin nyt, mutta mikään yritys ei ole valmis riskiin joka tulee markkinoiden pienuudesta. Yhteiskunnallinen ohjaus vaaditaan kehityksen edistämiseen.

Tällä hetkellä on jo robotti autoja jotka selviävät liikennetilanteista kuten ihminen. Valitettavasti ko. teknologia ei ole liukuhihnatuotannossa vielä. Autoteollisuus on pakotettava muutokseen muuten markkinoiden kehitys pysyy liian hitaana.

Autojen sähköistäminen vaatii itseasiassa kaksi ydinvoimalaa vielä lisää, jo suunniteltavien lisäksi. Tulevaisuus on sähkössä henkilö liikenteessä. Öljy muuttuu niukaksi, usko pois, aikataulua en tiedä.

Pitipä sanoman robotti autoista: Robotti autot antavat aivan uuden mahdollisuuden julkisen liikenteen järjestämiseksi haja-asutusalueille.

Susanna Kaukinen

Onko sulle tää Linturin juttu tuttu? Oot aika samanlaisia juttelemassa..

https://www.facebook.com/notes/susanna-kaukinen/ri...

Käyttäjän MikkoKotiranta kuva
Mikko Kotiranta

Sähköautot ja autojen robotisointi ovat tulevaisuuden tekniikkaa mutta ovatko ne täydessä mittakaavassa käytössä 15.vuoden kuluttua kun IPU:n tavoite on asetettu? Vaikea uskoa että on. Sähköautot pakottavat muuttamaan käsityksemme autoilusta. Yhdellä latauksella ei voi ajaa kauas. Rahtikuljetukset siirtyvät johdinrekkojen kuljetettaviksi. Kuljetustalous muuttuu.
Mistä riittävästi sähköenergiaa kaikkien tarpeisiin? Ydinvoima ei kuulu IPU:n ajamiin asioihin. Mikä on vaihtoehto? Risujen kerääminen?

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen Vastaus kommenttiin #83

Itse asiassa parhaimpien akkuteknologioiden energiatiheys on aika kova.Yhdistettynä sähköautojen parempaan hyötysuhteeseen ne eivät häviä polttomoottori autoille toimintasäteessä. Mutta täysin uuden teknologian tuominen markkinoille kohtaa kaikki muut esteet ennen tuotantoteknologian kehittämistä, ja esteitä riittää.

Susanna Kaukinen

Kannattaa tutustua Risto Linturin tulevaisuusskenaarioon, siellä puhutaan tästä aiheesta ja siellä oletetaan, että sähkö tulee radikaalisti halpenemaan ja liikenne siirtymään sen varaan.

Mahdollisuuksien utopia vai vaarojen vuoristorata kohti tulevaisuutta?
Risto Linturi
=> https://www.facebook.com/notes/susanna-kaukinen/ri...

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Rajallisessa maailmassa tarvitaan tosiaankin jonkinlainen katto varallisuuden kertymiselle, aivan vain talouden vakaudenkin vuoksi. Tuloerojen tasauksessa (pienipalkkainen x 10 )en menisi aivan 100 % veromarginaaliin, koska kannustavuusraja tulisi aika alas. Sen sijaan yhdistelemällä verotusmuotoja voidaan säilyttää kannustavuus ja samalla estää varallisuuden liiallinen keskittyminen. Esimerkiksi 75 % (60 - 80 %) veromarginaali yli 20 000 euron (tai jotain) kuukausituloille ja sitten varallisuusveron progressiolla varmistetaan se että keskimääräinen "ylirikas" joutuu käytännössä 100 % veromarginaalin piiriin jollakin varallisuus tasolla ( 3 - 30 miljoonaa tai jotain).

Yrittämisessä omaisuus joka työllistää perheen ei välttämättä tarvitsisi olla perintöverotuksen piirissä. Perintöverot olisivat kuitenkin paikallaan jos yritystoiminta olisi sellaisella tasolla että toiminta on jo alueellista, kansallista tai jopa kansainvälistä. Globaalillekin liiketoiminnalle on paikkansa, mutta sen toiminta ei ole enää kiinni omistamisesta tai sen muodosta.

Varallisuusvero on otettava ehdottomasti käyttöön korvaamaan muut omaisuuteen kohdistuvat kiinteät vero (kiinteistövero, käyttömaksut... eräät muut maksut...) ja tukkia verovuodot. Esimerkiksi osinkotulojen automaattinen 75 % vero yhdistettynä osakkeiden henkilöomistajien veron palautuksiin henkilökohtaisen veroprosentin tasolle, kitkisi tehokkaasti ulkomaille piilotetun omistuksen määrää. Lisäksi tällainen verotuksen muutos palauttaisi yritysomistusta lähemmäs sitä ajatusta joka muinoin vallitsi yrittämisessä. Yritys järjestelyjen kautta saavutettavat edut kuihtuisivat ja osakeyhtiöiden henkilöomistus palautuisi. Yritysmaailman vastuullisuus lisääntyisi kun omistajat olisi tiedossa. Patruuna-aika oli vastuullisempaa kuin tämä tytäryhtiötalous.

Tässä kohdassa joku haluaisi kivahtaa että: Menettäisimme ulkomaisen pääoman Suomesta. Kukaan ulkomainen ei enää perustaisi tänne yritystä.

Vastaus: Entä sitten. Emme ole, emmekä koskaan ole ollutkaan pääomaköyhä maa. Se tarina on valhe. Joskus olimme metsäläisiä, jotka eivät ymmärtäneet mitään. Nyt olemme koulutettu ja työteliäs kansa, joten mikään ei estä suomalaista perustamasta sitä yritystä, jonka joku ulkomainen olisi tänne muka voinut perustaa.

Susanna Kaukinen

Olen itse sitä mieltä, että isoista firmoista voitais perintöverojen sijaan tehdä niinkin, että omistusta siirretään suoraa työntekijöille. Sehän koko homman idea on, ettei pääoma kasaannu liikaa. Tuo on yksi tapa sitä hajauttaa ilman että yrityksen toiminta kärsii.

Olen samaa mieltä, että tuo ulkomaiset investoinnit -ikuinen virsi on enemmän vedättämistä kuin mitään muuta. Mitä sellaisilla sijoituksilla tekee, jotka vaan vie luonnonvarat ja kaikki rahat karkaa ulkomaiden sulttaaneille?

Ei mitään, nuohan on tyhjää pahempia!

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

1800-luvun lopulla Usan rebuplikaanienkin vaaliohjelmassa oli tavoite siitä että työntekijät omistavat yrityksen. Paljon on sittemmin muuttunut ja ahneus valloittanut järjestelmän. Kehitysuskosta on siirrytty ahneuden peleihin.

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin

Eikö nimenomaa juuri verotuksen kohtuullistaminen 1x10(hieman+)määrään toimisi nimenomaa Suomen kohdalla loistavasti?

Suomessa on pinta-alaa ja resursseja riittävään toimintaan, sekä ahkera, ja osaava jalostuksen kykenevä kansa?

Omaisuus ja työ hakisi oikean hintansa ensinnäkin aluksi kotimaassa, sekä lisäksi realisoisi vientihinnan kysynnän mukaan?;

Tuotettavaa materiaalia ja sen kehitystä siis on, sekä osaavia löytyy riittävästi?

-PR

Susanna Kaukinen

Ei ole mitään syytä katsella enää yhtään pidempään tätä nykymallia, jossa rikkaat maksaa veroja jos viitsii ja usein ei viitsi. Kyllä siinä koko kansa häviää ja samalla yhteiskuntaan syntyy niin suuret omaisuuserot, että kadotetaan kokonaan yhteinen käsitys siitä mikä mitäkin on.

Susanna Kaukinen

Jokaisen kannattaisi lukea tämä Risto Linturin tulevaisuusselonteko, jotta ymmärtäisitte minkä takia energiaomavaraisuus ja ruokaomavaraisuus on aivan kriittisiä asioista:

Mahdollisuuksien utopia vai vaarojen vuoristorata kohti tulevaisuutta?
Risto Linturi
=> https://www.facebook.com/notes/susanna-kaukinen/ri...

Toimituksen poiminnat