Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Suomi on meidän

  • Suomi on meidän

Suomi on meidän. Suomalaiset ovat lunastaneet Suomenmaan omalla kärsimyksellään kahden suurvallan - Ruotsin ja Venäjän - välillä.

Meitä on tallottu, poljettu, ammuttu, poltettu ja hirtetty ja me emme unohda, emmekä koskaan anna anteeksi.

Tämä maa on meidän. Sitä myyvä eliitti on Suomen kansan vihollinen, vihollisen myyrä ja viides kolonna kotimaassamme.

Isänmaa on enemmän kuin käsite, se on meidän elämämme näyttämö ja areena, jolla me yhdessä kohtaamme maailman ja siten isänmaa on laiva maailman myrskyisillä vesillä, jolla me löydämme sataman ja jota ilman me hukumme syviin vesiin.

Ilman Suomea ei ole kansaa ja ilman kansaa me olemme yksinäisiä piruja kotia vailla. Suomalaisilla on kohtalonyhteys, joka sitoo meidät yhteen välttämättä, eittämättä ja kiistämättä.

Yhdessä me olemme vahvoja. Suomi on meidän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (97 kommenttia)

Susanna Kaukinen

Tuliko niin tyhjentävä, että edes vastustajat ei uskalla väittää vastaan?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näin siinä varmaan kävi. Hyvä kirjoitus.

Susanna Kaukinen

Mulla on muutaman kerran aiemminkin käynyt niin, että kun kirjoittaa jostain oikein osuvasti, kommentteja ei tule juuri ollenkaan. Se on sikäli ikävää, että sen tähden blogin näkyvyys kärsii. Suosituimmuus-listalle kun täällä pääsee pitkälti sillä perusteella miten paljon on kommentoitu.

Ja kiitos, kiva että tykkäsit.

Matti Päivinen

Kiitos, hyvin skrivasit ja paljon oli sellaita, mitä itsekin olen viimeaikoina pähkäillyt. NWO törmäsi Venäjän rajaan ja me täällä Suomessa olemme nyt vähän paineessa. NWO aikoo radikaalisti vähentää tämän maailman väestöä, joten olemme heidän tappolistallaan äniwei. https://www.youtube.com/watch?v=WssycsQmoFg

Käyttäjän amgs kuva

Historian tunteminen on aina hyvä pohja. Ylpeys omasta historiasta voi parhaassa tapauksessa toimia kehityksen ponnahduslautana. Suomessa on aina ollut muita kuin vain suomalaisia (samelaisia esimerkiksi).
Tämä kappale koskettaa jokaista, joka tekee osuuteensa Suomen eteen: "Isänmaa on enemmän kuin käsite, se on meidän elämämme näyttämö ja areena, jolla me yhdessä kohtaamme maailman ja siten isänmaa on laiva maailman myrskyisillä vesillä, jolla me löydämme sataman ja jota ilman me hukumme syviin vesiin."
Ei pidä unohda, että moni ruotsinkielinen suomalainen oli fennomanni. Mitä tämä Suomi nyt olisi ellei olisi niitäkin, jotka osaavat katsoaa myös eteenpäin eikä vain taaksepäin?

Susanna Kaukinen

Suomessa aktiivisesti häivytetään historiaa. Ruotsista ei puhuta totta, ruotsalaisten ristiretket Suomeen olivat hirvittäviä. Lallin kirvesmurhaksi ristitty tapahtuma oli sissisotaa valloittajia vastaan, kyseessä ei ollut yksittäistapaus vaan maan tapa. Papit tapettiin kiinni saataessa.

Ruotsin vallan aikana suomalaista nostoväkeä on käytetty suurin piirtein kaikissa Ruotsin sodissa keski-eurooppaa myöden ja rahat on aina kannettu rosvoretkistä Tuhkolmaan. Oletko koskaan ajatellut minkä takia Ruotsi on Suomea rikkaampi? Tästä syystä! Suomi oli Ruotsin alusmaa, siirtomaa, jonka pojat tapettiin Ruotsin sodissa Ruotsin kuninkaalle.

Tosiasiassa Ruotsi on meille velkaa 600 vuoden ajalta aika paljon, mutta eliitti on tästä hiljaa kuin hiiri sukassa ja höpisee pehmeitä siitä miten Suomi kuuluu länsimaiseen arvoyhteisöön, jonka nimissä meitä poljettiin vuosisatoja. Tämä halutaan haudata ja omaksua valloittajien historiankirjoitus.

Suomalaisten kapinoissa Ruotsin kruunua vastaan tapettiin hirveästi väkeä. Pienen kansan numerot eivät ole niin suuria, mutta kertaalleen tapettiin ainakin 10% väestöstä. Kannattaa pysähtyä miettimään mitä tämä luku tarkoittaa.

EDIT:

"""
Pakkoruotsi 1646

Käräjillä 1646 julistettiin:

Jokainen suomalainen, joka ei tahdo oppia ruotsia, käydä kirkossa, käräjillä ja kokouksissa ja kaikin tavoin olla esivallalle kuuliainen ja tottelevainen pappisviranomaisille sekä hurskas ja lempeä ruotsalaisille, samaten kuin maan ja valtakunnan muut asukkaat, sen koti on poltettava, talonkirja tehtävä mitättömäksi ja on hän jokaisen ruotsalaisen edessä henkipatto...
"""

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Tostako meille on tullut tämä nöyristely geeni :)?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #19

Itseasiassa mahdollisesti kyllä. On uskottava hypoteesi, että kansa on niin alistunutta vuosisataisen sorron takia.

Susanna Kaukinen

Suomessa on aina ollut eri maista tänne tulleita ja hyvä näin. Ei kai sitä kukaan vastusta. Se, mitä vastustetaan on laajamittaiset ja tuetut väestönsiirrot, joita tehdään kaukomaista ja ideologisista syistä.

Tiiviisti sanoen kyse on siitä, että yhteiskunnan solidaarisuus murtuu, ellei yhteiskunta ja sen kulttuuri ole riittävän homogeeninen. Tämä on nähtävissä esimerkiksi USA:sta, jossa valkoinen väestö vastustaa tulonsiirtoja, koska rahat menee "niille" ( siis mustat ja latinot ).

Hyvin heterogeeninen yhteiskuntaa romahtaa oikeistolaiseksi. Tällaista riskiä ei ole syytä ottaa ja täten on pidettävä järki kädessä muuttoliikkeen suhteen. Sen on ehdottomasti pysyttävä hallittuna, eikä Suomella entisenä alusmaana ole mitään moraalista velvoitetta auttaa muita samalla tavalla kuin imperialistimailla.

Käyttäjän amgs kuva

Vedit osittain mutkat suoriksi ja siirtyit puhumaan jo toisesta vanhasta aiheesta, eli siitä saako Suomeen tulla tai ei, mistä ja kuinka paljon. Erehdyin kai kommentoimaan, koska luulin, että tarkoitus oli puhua toisesta aiheesta. Suomeen aina on tultu ja ehka tulosuuntaa suurempi on ollut lähtö muihin maihin.

Yhdysvalloista moni unohtaa, että aidosti alkuperäiskansa on ne intiaanit, jotka asutelivat siellä ennen kuin eurooppalaiset saapuivat sinne. Unohdat myös, että California, New Mexico ja Forida olivat ennen vanhaa osaa Meksikoa ja näin siellä espanjankielinen väestö oli jo olemassa kun muut saapuivat sinne. Englanninkielisen väestön pieneneminen on jo todellisuus monissa osavaltioissa. USA on hyvässä myös se mikä se nyt on kiitos maailman eri kolkista tuleville ihmisille. Jos homogeninen Suomi (suomi ei ole homogeninen) tai Japani olisi maailman talousveturi, voitaisiin ehkä sanoa, että homogenisuus on kehituksen tae. Ilmeisesti on toisin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #17

Se, mitä sinulta jää huomioimatta tuossa yhtälössä on se, että USA:sta tapettiin käytännössä koko alkuperäisväestö ja varastettiin sen maat. En kannata tämän saman tekemistä Suomessa. USA:n historia on hirvittävä, eikä USA:n menestyksestä voida vetää mitään johtopäätöksiä, koska koko maa on rakennettu intiaanihautojen varaan.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #28

Epäkohtia ei toisilla pyyhitetä, mutta saamelaisilla on kai eri käsitys omasta historiasta kuin monilla suomalaisille. Heikko aina jää vahvojen alle. Tuskin tämän päivän suomalaiset ole niin heikkoja kuin voisi luulla. No jaa, jos itse eivät vaikkapa arvosta omaa kieltä niin se kieli heikentyy. Historian valossa suomalaiset ovat vahvempia kuin annat ymmärtää, koska poimit historiasta vain ne kohdat, jotka sopivat imiin selityksiin. Näin niin minäkin teen ja myönnän sen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #57

Kuten sanoin, saamelaisille suomalaiset on selvästi velkaa. Siitä ei ole kahta kysymystä. En myöskään pidä suomalaisia heikkoina ja katson, että nykyisen rosvoeliitin päivät ovat kyllä luetut. Kansa reagoi omalla verkkaisella tavallaan, mutta kun tie on aurattu, sen jälkeen muuttuu ääni kellossa.

Jos en uskoisi suomalaisten voimaan, en uskaltaisi vaatia itsenäisyyttä. Tällaisiakin toimijoita on, jotka käyttää pelkoa perusteena sille, miksi meidän pitää uhrata, maamme, pohjavetemme, sielumme ja sydämemme Amerikan imperialisteille.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #17

Mä en myöskään katso, että USA on kehittynyt yhteiskunta. Maa on läpioikeistolainen helvetti, jossa 13 miljoonaa lasta näkee nälkää joka päivä ja jossa on maailman suurin vankipopulaatio, joka laitetaan pakkotöihin korporaatioille.Suomi on huomattavasti sivistyneempi ja siten aidosti kehittynyt maa kuin USA. Taloudella ei voida mitata kaikkea, kuten hyvin tiedät, koska tehokkain talous on se, jossa riistetään ja ruoskitaan eniten.

Susanna Kaukinen

Saamelaisille Suomalaiset ovat velkaa ja tämä on kaikessa päätöksenteossa huomioitava. Oma kantani on se, että saamelaisten on annettava heidän niin halutessaan itsenäistyä omaksi valtioksi.

Ruotsinkielinen suomalaisväestö on geneettisesti täysin suomalaista. He ovat vain ottaneet omakseen lännestä tulleen kielen. Ironisesti ilmeisesti myös venäläiset ovat olennaisesti geenipohjaltaan alunperin suomalais-ugrilaisia ja he ovat samalla tavalla omaksuneet slaavinkielen kuin Suomen ruotsinkieliset ovat omaksuneet siis ruotsinkielen.

Me muut olemme muinaispuhujia, kielellisiä alkuasukkaita, alkuperäiskielellisiä.

PS.

En siedä ruotsinkielisille lapioituja erivapauksia. On sietämätöntä, että tämä 4-5% porukka omistaa kaikista varoista ehkä 33% ja että he sen lisäksi ovat onnistuneet hankkimaan itselleen myös yhteiskunnallisia privileegioita. Esimerkiksi kruunun pakkoruotsi on mielestäni siirtomaavallan jäänne, josta on luovuttava.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuosta otsikosta tuli vain mieleeni entinen DDR, jossa ajoin kerran autolla Lyypekistä Rostockiin. Siihen aikaan tien varsi oli täynnä kuvia, julisteita ja erilaisia propagandaslouganeita tyyliin "Brüderschaft mit Soviet Union" j.n.e. Yksi suuri plakaatti seisoi tienvarressa ja siinä ei lukenut muuta kuin:

"DAS IST UNSER STAAT"

Silloin ajattelin, että ilmeisesti oli katsottu tarpeelliseksi kertoa se ihmisille.

Susanna Kaukinen

Varmaan ollu pakko kertoa, kun se ei mistään muuten ilmene. Suomessa alkaa olla sama tilanne, että €liitti on myyny koko maan niin pitkästiä €U$A:lle, että pitää varmaan alkaa pian noita plakaateja nostelemaan, jotta saataisiin ylläpidettyä harhaa siitä, että Suomi on vapaa ja itsenäinen.

Totuus on, että me joudutaan kamppailemaan Suomi uudestaan vapaaksi. Elämme 1900-luvun taitetta ikävästi uudestaan.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Toihan muistuttaa näitäEU mainoksi teeveessä ja pitkin nettiä

Susanna Kaukinen

Noh, niin. €U ei olennaisesti eroa Neuvostoliitosta. Ehkä olennaisin ero on siinä, että talouspolitiikka on erilaista ja täällä ei juuri edes teeskennellä, että olisi tarkoitus, että unioni on demokraattinen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä Susanna osaa kirjoittaa niin kauniisti, evakolla tulee ihan kyyneleet silmiin. Ei kukaan enää välitä itsenäisyydestä, kaikki vain hyssyttelevät, ei saa karhua ärsyttää. Venäjä, tuo vanha vainooja vei meiltä Karjalan ja sitä emme saa unohtaa!
Venäjä tuo jatkuvasti uusia sotajoukkoja rajoillemme, viimeisin Sallaan (Alakurtti)

Jos meillä ei ole yhtään ystävää, vainooja vie hetkessä Suomen. Nato olisi tietysti paras turva mutta EU:kin on tyhjää parempi. Pysykäämme siinä uskollisesti. Se on ainoa ystävämme.

Yhdessä olemme vahvoja. Suomi ja EU on meidän.

Susanna Kaukinen

Äijältä jäi kannakselle 160 hehtaaria. Mulle olis niistä ehkä jotain 22 ha ollu tulossa. Venäjä tuo joukkoja rajalle sen takia, että Suomi osallistuu NATO:n toimintaan. Syy on oma. Me olemme sotkeutumassa taas suurvaltapolitiikkaan, josta meidän piti pysyä erossa.

Suomella pitää olla ystäviä joka puolella, mutta se ei tarkoita itsemääräämisoikeudesta luopumista. €U:lle antautuminen liki ehdoitta ei ole sen siedettävämpää kuin U$A:lle, NATO:lle tai Venäjälle antautuminen liki ehdoitta.

Euroopassa on ihan mukavia kansoja, mutta Suomi on meidän. Suomen asioista päätämme me ja se tarkoittaa tottakai sitä, että €U ulos Suomesta!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

1939 Venäjä toi jo kesällä rajoillemme paljon hyökkäysjoukkoja. Perusteluna oli että saksalaiset hyökkäävät Karjalan kautta Venäjälle. Sitten Venäjä hyökkäsikin itse!
Nyt 2015 "hyökkääjä" on Atlantin takana, luuletko että jenkit olis tulossa Sallaan ja sieltä jatkaisivat Moskovaan?

Kirjoitat alussa: "Meitä on tallottu, poljettu, ammuttu, poltettu ja hirtetty ja me emme unohda, emmekä koskaan anna anteeksi."

Etkö yhtään pelkää että Venäjä vie loputkin?
Jos eroamme eeuusta niin silloinhan meillä ei ole yhtään ystävää maailmassa. Vieressä vaanii verenhimoinen Venäjä, joka vei sekä sinun että minun perintömaat. Eikös Putin sanonut jotain sellaista että Stalinilta jäi homma kesken?

Susanna Kaukinen

Minä en usko ollenkaan, että Venäjä on hyökkämässä Suomeen, ellei Suomesta tehdä uhkaa Venäjälle. Suomi antoi Natsi-Saksalle kauttakulkuoikeuden Suomen maiden lävitse Neuvostoliittoon ja tämä huononsi tilannetta varmasti silloinkin.

Suomi on nyt käytännössä antanut isäntämaasopimuksen kautta USA:lle läpikulkuoikeuden Suomen kautta Venäjälle. Minä näen, että Venäjän sotilaat ovat rajalla tämän tähden, me olemme luoneet uhkan Venäjän suuntaan.

Mitä olen noita Venäjän virallisia dogmeja hieman silmäillyt, oma käsitykseni on että kilipäisimmätkin venäläisajattelijat katsovat jotenkin siten, että Suomi ja Karjalan Tasavalta voisivat olla joka tapauksessa autonomisia.

Siis, pahimmatkaan kilipäät eivät ajattele, että Suomea voitaisiin venäläistää. Sellaista ei vaan ole kenenkään kartalla. Mielestäni pelkosi on hyvin todennäköisesti turhia ja juuri tuolla pelolla luodaan ilmapiiriä, jossa sallitaan USA:n ja NATO:n operointi Suomessa, mikä tosiasiallisesti luo vaaratilanteen sinne missä sitä ei ole.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Pitkälti analyysi menee oikein. Meidän olisi saattanut käydä hullusti ilman Mannerheimiä, siis tietämystä, ymmärrystä, suhteellisuuden tajua jne. Mutta pelastiko Churchill Suomen, selviää kun joskus pääsemme lukemaan arkistoja.

Edelleen pätee samat asiat. Ystävä lännessä on myös hyvä olla.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #22

Niin, mielestäni Suomen tulee itse päättää asioistaan. Vihollisia on tyhmää ja turhaa hankkia mistään. Näin ollen siis idea on olla osallistumatta muiden riitoihin ja vältettävä puolien ottamista, koska jokaisessa riidassa on kaksi osapuolta. Näin säilyy hyvät välit joka suuntaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #26

Kyllä, ja onhan tuota kanssakäymistä koitettava ylläpitää Venäjän suuntaan jollakin tasolla. Kaupankäynti on historian saatossa vaihdellut huomattavasti, joten sitä taustaa vasten nykyinen hiljaiselo on normaalia vaihtelua.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #31

Noinkin voinee ajatella, mutta itse vastustan pakotteita Venäjää vastaan, koska niihin osallistuminen ei ole puolueettoman valtion arvolle sopivaa toimintaa. Lisäksi se heikentää Suomen ja Venäjän välejä ja tämä on meille aina riski. Tietenkin myös Suomen talous kärsii tästä toiminnasta ja monet suomalaiset ovat todellisissa vaikeuksissa mm maidontuotannossa pakotteiden takia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #33

Joo, kyllä niitä pitää vastustaa.

Markku Laaksonen

Sota alkoi Talvisotana 39, mm. Molotov-Ribbentrop sopimuksen tuloksena,
Saksa oli tuolloin NL:n liittolainen.
Saksalaiskuljetukset alkoivat vasta Jatkosodan aikana. Ei Stalin NL juuri tekosyitä toimilleen tarvinnut, vaikka propakandassaan esitti mitä esitti.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #81

Mä kuitenkin katson, että tilanne on hieman toisenlainen kuin tuolloin. Tällä hetkellä maailma on toisennäköinen ja imperialismikehityksen huipentuma, joka johti maailmansotiin on kuitenkin takana.

Jännitteitä on. Niitä pitää purkaa. Se onnistuu parhaiten puhumalla ja sopimalla.

Heikki Tala

... jenkit taisivat olla jo muutama viikko sitten Sallan suunnalla. ;-)

Ja hetken päästä kuulemma lennellään yhdessä Pohjanlahdella. :-D

Susanna Kaukinen

Niinhän ne täällä pörrää aiheuttamassa jännitteitä pohjolaan. Menisivät kotiansa. Tänne ei jenkki-imperialistien murhakonetta kaivata.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Ihan järkeenkäpää pohdintaa Kaukiselta

Susanna Kaukinen

Mukavaa, että tunnet noin. :-)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hyvä on..Mitä on suomalaiset,osaako joku kertoa sellaiset luonteenpiirteet tai kulttuuripiirteet joka koskee vain ja ainoastaan jokaista suomalaista?

Tämähän ei voi olla vaikeaa,koska olemmehan _me_ suomalaisia.

Susanna Kaukinen

Kaikissa maissa on hajontaa laidasta laitaan, mutta onhan suomalaisille tunnuksenomaista mm nyt vaikkapa jonkinasteinen syrjäänvetäytyväisyys ja rehellisyys. Samaten myös valitettavasti alentuvaisuus hirvittävän historian takia, mutta toisaalta sisukkuus.

Suomalaiset ovat verrattaen erittäin isänmaallisia ja ajatukset siitä, että me olemme samassa veneessä ja että jokaisen suomalaisen hyvinvointi on turvattava ovat syvässä, vaikka nykyinen suunta on todella huono.

Suomalaiset arvostavat työntekoa ja sitä, että ihmiset auttavat itse itseään, vaikkakin samaan aikaan ollaan ehdottomasti sitä mieltä, että kavereita ei jätetä. Suomessa tulontasausvaatimukset ovat pohjoismaiden voimakkaimmat.

Suomalaisten luontosuhde on hieman parempi kuin monessa muussa nykymaassa, joissa se on katkennut kokonaan. Meillä on vielä niin vähän aikaa maatalousyhteiskunnasta.

Tuossa nyt joitain ajatuksia pikaisesti?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hyvä..jos noita sitten pyöritellään vähän:

"Suomalaiset ovat verrattaen erittäin isänmaallisia ja ajatukset siitä, että me olemme samassa veneessä ja että jokaisen suomalaisen hyvinvointi on turvattava ovat syvässä, vaikka nykyinen suunta on todella huono."

Miten suunta voi olla huono,jos se syvässä?

"Suomalaiset arvostavat työntekoa ja sitä, että ihmiset auttavat itse itseään, vaikkakin samaan aikaan ollaan ehdottomasti sitä mieltä, että kavereita ei jätetä."

Ja silti pakotamme ihmisiä tekemään ilmaiseksi töitä tai noh.. 9€/päivä.
Tällä saadaan syötyä työnteon arvokkuus ja ihmiset eivät voi auttaa itse itseään..näin ollen nämä kaverit on myös jätetty.

Luin erään sosiaalipsykologisen teoksen suomalaisesta kulttuuri-indentiteetistä..mielestäni todella köykäiseltä pohjalta tehdyn..mutta kuitenkin. Siellä nousi ylivoimaisesti suurimmaksi yhdistäväksi sanaksi itsenäisyys. Paradoksaalisesti silti me emme tahdo olla itsenäisiä..

Huomaatko jonkin kaavan näissä asioissa? Kaikki mitä pidämme suomalaisen identiteettinä on vastamäessä..kaikki ovat menossa päinvastaiseen suuntaan. Olisi varmaan paikallaan miettiä mitä juuri nyt on tapahtumassa?

Tässä ajatuksia asiasta näin yhtäkkiä,mutta tämän asian ympärillä olen nyt hetken pohdiskellut mitä on tapahtumassa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #36

Suomen valtion toiminta on irronnut suomalaisten perusarvoista. Valtio toimii länsimielisen ja kansaa kohtaan vihamielisen n.s. länsimaisen liberalismin lähtökohdista, joka tarkoittaa alamaisuutta USA:n ja EU:n aristokraattien ja aatelisten intresseille.

Tilanne on erittäin vakava ja kamppailuun on käytävä päättäväisesti ja pitkäjännitteisesti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #39

Entä jos valtion nykyinen toiminta onkin suomalaisten perusarvojen lopputulos?

huomaa:

"joka tarkoittaa alamaisuutta USA:n ja EU:n aristokraattien ja aatelisten intresseille."

Kerroit suomalaisten olevan:

"..Samaten myös valitettavasti alentuvaisuus hirvittävän historian takia, mutta toisaalta sisukkuus."

Nyt olemme siis tahtoneet muiden alamaisiksi ja sisukkaasti siellä ponnistellaan.Minusta on niin ihmeellistä kuulla suomalaiselta ettei meillä voi olla omaa rahaa,koska emme osaa toimia sen kanssa. Mutta tämäkin kertoo tuosta suomalaisuudesta.. lopputulos ei tietysti hivele ihan mukavuuden huipentumia.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #48

Meillä on tämä orjamoraalieliitti, joka odottaa syrjäyttämistään. Kun niistä päästään, niin kyllä tämä laiva vielä oikenee.

Cenita Sajaniemi

Kiitos Susanna kirjoituksesta ja varsinkin kommentista # 10.

Nå, nyt meillä on tässä muitakin kuin surut, jotka ovat pitäneet orjia - siis Somaliassa pitävät bantuja orjina.
Itse yllätyin tiedosta.

Susanna Kaukinen

Kyllä minullakin meni aikaa, että aloin ymmärtää mistä tässä kaikessa oikein on kyse. George Orwell sanoi näin... Se, joka hallitsee historiaa, hallitsee tulevaisuutta ja se joka on nyt vallassa kirjoittaa historian.

Toisinsanoen, ruotsimielinen eliitti on Suomessa kirjoittanut mieleisensä historian, joka sopii sen tarinaan ja tätä sitten iskostetaan kansan päähän kaikissa mahdollisissa paikoissa peruskoulusta alkaen.

Ei se silti totta ole ja palvelee vain eliitin omia pyrkimyksiä. Eliitti Suomessa on hyvin länsimielinen ja koettaa opettaa kansan samoihin ajatuksiin, vaikka lännestä on miekalla tultu.

Käytännössä meistä halutaan tehdä ruotsalaisia. Kysymys on kulttuuri-imperialismista ja oman kansan kulttuurin ja totuuden hävittämisestä. Tätä voi aiheellisesti pitää erittäin väkivaltaisena toimintana.

Cenita Sajaniemi

Hbl:lää lukiessani siellä on välillä kommentteja siitä, että ne suomenkieliset, jotka eivät taivu ruotsinkielisyyteen, voisivat saman tien muuttaa itärajalle.

Raaseporissa, ja ehkä myös Sipoossa, alkaa 2016 suomenkielisissä kouluissa pakkoruotsi jo ensimmäisellä luokalla.... ja englanti siirtyy neljännelle tai kuudennelle, johtuen resursseista, sanoivat.
Näin saavat ruotsin takaisin pitkäksi kirjoitettavaksi kieleksi.

Suomenkielisiä jujutetaan 6-0 aivan törkeästi. Nyt vaalien alla Ruotsin kunkku tulee hälssaamaan . . . ja kansan toivo, Stubb on ilmeisesti vajaatyöllistetty, koska käy kiertelemässä lukioita ja piristämässä koululaisia laulaen: "hands up, baby hands up, baby baby ...."

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #40

Toi pakkoruotsi on paitsi täysin järjetöntä ja hirveetä tuhlausta, myös erittäin irvokas siirtomaavallan perintöä olevaa kulttuurialistusta.

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #46

Varsinkin, koska Suomessa ei saa päästötodistusta ainoastakaan oppilaitoksesta, ellei suorita pakkoruotsia..... vaikkei juuri ruotsilla ole mitään tekemistä muun oppimisen/opiskelun kanssa.
Kiintiöjuristitkin (siis surut), joutuvat lukemaan lakikirjansa suomeksi, mutta suomenkieliset sisään päässet saavat suorittaa ruotsin uudelleen = virkamiesruotsi.

Toisaalta, jotkut ovat sitä mieltä (Li Andersson) että kyllä se palvelijoiden kyökkiruotsi kelpaa. MUTTA!!!!
Nyt Vahasalo on torppaamassa kansalaisaloitteen valinnaisista kielistä, koska hän ei ole varma kuinka muuten järjestää surujen palvelut, elleivat suomenkieliset sitä tee......
Voiko joku/kukaan olla noin taukki?????

Ja vielä, Susanna, oliko Sinun syntymätodistuksessasi maininta palveluvelvoitteesta ruotsinkielisille? Minulla ei....

Mutta, nyt ollaan vähentämässä suomenkielisten korkeakoulupaikkoja.... ja kuten Gustafsson sen sanoi: "Menkööt palvelualoille".

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #50

Mulla on yks tuttu joka on saanu suorittaa virkamiesruotsin kahdessa eri tutkinnossa. Järkee tässäkään. Helpointa on vaan todeta, että pois pakkoruotsi. Vapaaehtoiset lukekoon.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Natolaiset eivät ole koskaan hyökänneet maahamme eivätkä ole tappaneet meitä. Venäläiset sen sijaan ovat hyökänneet, ryöstäneet kotimme ja maamme ja tappaneet tuhansia suomalaisia. Ryöstäjät eivät ole mitenkään yrittäneetkään sovittaa rikostaan. Susanna, voimmeko luottaa imperialistiseen Putiniin että sama ei toistu?

Heräsi karmea ajatus, sinä kyllä puhut kauniisti Suomen itsenäisyydestä mutta todellisuudessa pyrit heikentämään suhteita ainoaan ystäväämme Euroopan Unioniin! (Huonokin ystävä on parempi kuin ei mitään) Ja EU:n heikentäminen palvelee vain ja ainoastaan Venäjän valtapyrkimyksiä!

Susanna Kaukinen

Ystävät ei komentele. EU komentelee. Se ei siis ole ystävä. Monet euroopan kansalaiset ovat ja hyviä ystäviä saattavatkin olla, mutta tämä on täysin erillinen asia €liitin Unioniin nähden. EU on eurooppalaisen aristokratian ja aateliston hyökkäys euroopan kansalaisia vastaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hyvä kirjoitus!
Minua on aina häirinnyt se, että (määrätyt) politikot puhuvat kauniisti, puheita hiotaan ja kun tulee tekemisen paikka, kaikki menevät sen taakse, että "kun on puoluekuri" tms. soopaa.
Olen iloinen, että meillä on kuitenkin pienpuolueita, jotka vaativat vain, että ehdokas seisoo lupaustensa takana ja tietenkin puolueohjelman takana.
Meillä on vihdoinkin vaihtoehtoja. Käyttäkäämme niitä.

Hivenen ottaa päähän se, että minun äänestäminen maksaa minulle noin 80 € matkarahoina, mutta meinaan säästää ja mennä äänestämään.
Joten menkäää tekin - kansan ääni on saatava esiin!
Ja herättäkää nukkuva, niin tuplaatte äänenne!

Henry

Susanna Kaukinen

IPU:ssa on vaan pari sitoumusta, muistaakseni nämä on kurin piirissä:

- Ei €U
- Ei €uro
- Ei NATO

Ihmisoikeuksia on kunnioitettava myös ja näin muutoin ehdokas on vapaa toimimaan omantuntonsa mukaisesti. Tietenkin puolueohjelma toimii sellaisena keskipisteenä, että ei IPU:ssa tietenkään ole ihmisiä, jotka on kovasti siitä eri mieltä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo ja muistaakseni IPUlla oli vaatimus myös perustuslakioikeudesta, jonkalainen on tietääkseni n. 90% eri Euroopan maista. Meillä ei.
Ja vaatimus siitä, että tällainen oikeus tutkisi kaikki tekemiset perustuslain osalta 1980-luvun alusta lähtien. Nythän pukit ovat olleet kaalimaan vartioina.

Henry

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #53

Perustuslakituomioistuinta kannattanee suurin piirtein jokainen ipulainen. Jokaisen suomalaisen kannattaisi sitä kannattaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oletko Susanna ehdottoman varma että Venäjä ei meitä komentele eikä ole minkäänlainen uhka meille?
Muistatko Turun tapauksen, venäläinen äiti meni talvella kapakkaan ja jätti lapsensa pakkaseen. Muutaman päivän ryyppykierroksen jälkeen lapsi löytyi viranomaisten hallusta. Joku turkulainen oli hälyttänyt lastensuojeluviranomaiset jotka ottivat lapsen talteen.
Muistatko viralliset Venäjän korkean tason vastalauseet? Lapsiasiamies, Lavrov ja Venäjän tiedotusvälineet kiehuivat raivosta suomalaisia kohtaan.

Onko EU:n taholta tällaista tullut?
Onko sinun ja IPUn päätavoite Venäjän ja Putinin ylistys?

Susanna Kaukinen

Mitä sä horiset? Mulla on Putinilta henkilökohtaisia saatavia 22 hehtaaria Kannakselta. Putten ylistys??? Salli mun nauraa!

Susanna Kaukinen

Sä puhut jostain Venäjän keulimisesta, mutta EU säätää meidän lait!! Mieti, jos Suomen lait tulisi Moskovasta! Ei oo sen parempi olennaisesti, että tulevat eurostoaatelilta Bryssästä.

Kaarina Piipponen

Hyvä kirjoitus! Onhan se kummallista, että vielä tänä päivänä entisten Suomen valloittajien kirjoittamat sepustukset ovat nykypäivän koulukirjoissakin ja jotka eivät ole edes totuudenmukaisia. Ninkuin tämä Jouko Pihon blogista löytyvä kirjoitus todistaa.

"12.11.2014

Jouko Pihon kirjoitus:

Kristinusko tuli Suomeen idästä jo 500-luvulla jKr.

Esko Halme kirjoitti RV-lehdessä (46/2014) mielenkiintoisen artikkelin ”Suomen kirkkohistoriaa uusiksi”.

Halme viittaa arkeologian emeritusprofessori Unto Salon näkemyksiin tämän kirjassa Risti ja rauta, jonka mukaan on löytynyt arkeologisia todisteita siitä, että kristinusko tuli Suomeen idästä jo 500-luvulla jKr. ortodoksisen bysanttilaisuuden muodossa. Ruotsista on löytynyt ensimmäisiä merkkejä kristinuskosta 600-luvulta ja nekin ovat ortodoksista alkuperää. Kristinusko tuli siis ensin Suomeen ja vasta myöhemmin Ruotsiin ja molempiin maihin idästä.

Todisteet ovat 500-600 –luvuilta hautakalmistoista löytyneitä kristillisiä koruja ja myös se tosiasia, että suomen kieleen omaksuttiin monia kristinuskon perustermejä muinaisvenäjästä.

Perinteisen käsityksen mukaan kristinusko tuli Suomeen lännestä eli Ruotsista ensimmäisen ristiretken myötä 1150-luvulla, mutta asia ei uudemman tutkimuksen mukaan ole näin.

Miksi meille on sitten opetettu väärää kirkkohistoriaa?

Vastaus on helppo. Halme toteaa kirjoituksensa lopuksi: ”Historia on aina voittajien historiankirjoitusta. 600-vuotisen Ruotsin vallan aikana määriteltiin Suomen historia – Tukholman näkökulmasta.”

Näin on. Suomi on ollut satoja vuosia Ruotsin määräämän vääristellyn historiakirjoituksen alamainen toistaja.

Olen sitä mieltä, että Suomen on jo korkea aika vapautua tällaisesta orjamentaliteetista ja uskoa, että Suomessa oli monenlaista sivistystä jo ennen ruotsalaisten tuloa."

Susanna Kaukinen

Mielenkiintoista historiaa. Suomalaisten aiemmat uskomukset eli silti tuon itä-kristillisyyden kanssa ilmeisesti sitten rinta rinnan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun paneudutaan historian tutkimukseen ja vaikka erikseen vielä kirkkohistoriaan, on huomioitava vallassa olleiden harjoittama propaganda, joka on jättänyt jälkensä myös historiankirjoitukseen, erityisesti suurvaltojen harjoittama propaganda. Tuskin koskaan meidän historian aikana on ollut vallalla voimakkaampaa propagandaa kuin oli Ruotsin vallan aikana. Suomalaisilla on pitkä historia takana, ei se ala Piispa Henrikistä, ei talonpoika Lallista, eikä edes kristinuskosta tulosta Suomeen. Suomi on ollut asutettuna tuhansia vuosia ennen kristinuskoa. Kalevalasta pääsemme mahdollisesti käsitykseen esivanhempiemme ajasta ennen kristinuskoa? [Taiderunoilijan tavoin Lönnrot siis muokkasi kansanrunot omaa Suomen muinaisuutta koskevan visionsa osiksi. Hän katsoi Kalevalan kertovan ”esivanhempiemme” ajasta: ”Jos Suomen Mythologialla olisi näistä runoista mitään apua, joka juuri ei taia ilmankana olla, niin yksi toivoni on täytetty, vaan vielä olisi toisiakin: toivoisin näistä jotain selvitystä esivanhempain vanhasta elämästä, Suomen kielelle ja runo-opille jotai hyötyä saavan.”] http://www.kalevalaseura.fi/kaku/sivu.php?n=p4a1&s...

Tässä vielä historiankirjoitusta antte -nimimerkin takaa poimittuna. Itse kun kannatan ruotsinkielen aseman säilyttämistä, ja myöskin sitä, että venäjänkieli tulisi valinnaiseksi kieleksi Itä-Suomessa.

"Kun kristinusko tuli Suomeen, niin sitä Suomea, minkä me nykyisen maailman ajan suomalaiset tunnemme Suomena, ei ollut olemassakaan.

Suomi oli harvaan asuttu pitkien välimatkojen ja eri heimojen maa, missä asuivat ja elivät varsinaissuomalaiset, hämäläiset, karjalaiset, savolaiset, pohjalaiset ja alkuperäiskansa saamelaiset. Saamelaisetkaan eivät ole yhtenäinen etninen kansa, vaan he kuuluvat eri saamelaiskansoihin, joilla on omat kulttuurinsa ja kielensä. Suomi oli Ruotsin itäinen maakunta, Östland, missä oli voimassa Ruotsin laki ja missä suomalaisilla olivat samat oikeudet ja velvollisuudet kuin ruotsalaisillakin. Suomalaiset olivat ruotsalaisia, ja suomalainen, jos osasi ruotsia, niin pääsi korkeisiin virkoihin tai asemaan siinä kuin ruotsalainenkin.

Suomi siirtyi läntisen kirkon vaikutuspiiriin Ruotsin vaikutuksesta. Ruotsista suomalaiset saivat luterilaisen uskon. Ruotsista luotiin pohja suomalaiselle kansansivistykselle, koulutukselle ja suomalaisen demokratian juuret ovat peräisin Ruotsista. Suomen hyvinvointiyhteiskunnan keskeiset elementit ovat peräisin Ruotsista. Ruotsin vaikutus suomalaiseen kulttuuriin on suuri aina kirkkoarkkitehtuurista vaatteisiin asti. Suomen kielessä on ainakin 4000 sanaa, jotka ovat ruotsalaista alkuperää. Nykyisen maailman ajan kristinuskosta luopumuksen aikanakin Suomi on maailman luterilaisin maa.

Kun Ruotsi menetti Östlandin Venäjälle, niin Suomi korotettiin 1809 kansakunnaksi kansakuntien joukkoon Suomen suuriruhtinaskunnaksi osana Venäjää, jonka suuriruhtinas oli Venäjän keisari. Suomen suuriruhtinaskuntaan jäivät voimaan Ruotsin laki, virkamieskielenä ruotsin kieli ja luterilainen usko, vaikka Venäjän keisari itse oli ortodoksi. Ruotsin kieli oli hallinnon kieli Suomessa yli 600 vuotta. Ruotsin kieli oli se kieli, jota viranomaiset käyttivät, ja jolla lainsäädäntö oli kirjoitettu. Venäjän vallan aikana ruotsin kieli oli hallitseva kieli, ja suomi sai virallisen aseman ruotsin rinnalla vasta 1902. Suomalaisen identiteetin symbolit, kuten esim. leijona, ovat peräisin Ruotsista. Kun Suomi itsenäistyi 1917 päätettiin siitä, että itsenäisen Suomen kansalliskielet ovat suomi ja ruotsi. Lähtökohtana ja perusajatuksena on, että on yksi maa, yksi kansa, mutta kaksi kieltä, suomi ja ruotsi. Ruotsilla ja ruotsin kielellä on siis hyvin pitkä historia Suomessa." http://forum.netmission.fi/showthread.php?11576-Kr...

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Kiitokset Jouni Aron syventävästä kommentista. Tahtoisin lisätä, että itse löysin Ilmari Kososen artikkelin muinaispreussilaisten pakolaisaallosta Suomeen 1100- ja 1200- lukujen taitteessa. Tuolloin kalparitarit vyöryivät Baltiaan hävittäen ja alistaen pieniä kansoja, ja preussilaiset orjuutettiin ja tuhottiin. Paitsi osaa, joka pakeni Novgorodin kautta Suomeen. Ruotsalaiset lienivät silti pienempi paha kuin saksalaisten kalparitarikunta, joka onneksi sai turpiinsa Peipsijärvellä 1240. Preussilaiset olisivat Kososen mukaan muodostaneet merkittävän kansanosan väestöstämme. Kirjoittaja oli tutkinut aihetta tarkkaan, ja ilmeisesti genetiikka ja monet suku- ja paikannimet tukevat hypoteesia. Mainitsen tämän siksi, että Kosonen ei ole saanut arvostusta akateemisissa piireissä, joissa saksalaisen ritarikunnan toimeenpanemat kansanmurhat eivät ole suositeltavaa aihepiiriä. Läntisen arvoyhteisön alistavan historiaperinteen mukaan. Suomen kieleen todellakin on jäänyt vapaus, risti, pappi, saapas, leipä ja valkoinen ja valtava venäläisinä lainoina jo hyvin kaukaa. Perkele taas on ruotsalainen birkalainen ryöstelijä, joka ryösti ja tappoi saamelaisia ja suomalaisia ja virolaisia, kantoi raskasta veroa ja vei orjiksi maksukyvyttömät. Joita ei tappanut. Leipä idästä ja perkele lännestä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #89

Juu, kyllä Suomeen on nimenomaan tultu eri suunnista ja eri syistä. Kaupankäynti on ollut yksi syistä, vesireittien varsille ovat tulijat sitten jääneet asumaan, germaanit, baltit, lännestä ruotsalaiset, mainitsemasi preussilaiset jne.

Perkkele, perkkele sanoi ruotsalainen kun kuunteli suomalaisten juttuja. Suomeen ovat eri kulttuurit jääneet pidempään elämään;) Tuskin tiesi ruotsalainen, että perkele on alkujaan heiltä peräisin.

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #90

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka on mahdollista, että ns. virkamiehet ovat puhuneet ruotsia "Suomessa" 600 vuotta, vaikka ruotsin kieli tuli itse Ruotsiin viralliseksi kieleksi vasta 1700-luvulla?

Ja jos katselemme Ruotsia vaikka vuosilta 1000 eteenpäin, niin maan koko ja alueet vaihtelevat merkittävästi.

En myöskään voi uskoa Suomessa puhutun ruotsia 1700-luvulla. Eiväthän venäläiset ruotsia puhu.
1800-luvulla, taisi olla puolivälissä, jolloin kauppa avautui Venäjälle ja Suomeen rynnisti "hirveä määrä" kauppiaita maailman eri kolkista.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #91

"...vaikka ruotsin kieli tuli itse Ruotsiin viralliseksi kieleksi vasta 1700-luvulla?"

Ruotsi oli Ruotsin hallintokieli ainakin keskiajalta lähtien, vaikka sitä ei vahvistettu laissa ennen kuin kielilaki tuli voimaan.

[Ytterligare ett halvsekel framåt, år 1347, fick det framgångsrika landet för första gången en lagtext för hela riket, inte för ett enskilt landskap. Det var Magnus Erikssons allmänna landslag. I den står det mycket om Sverige och om svenska män, och det är ingen tvekan om att det är fråga om alla i riket, inte bara i Svealand. Och det finns också en bestämmelse om språket. Domare är skyldiga att skriva sina domar ”a suensko”, ’på svenska’.] http://spraktidningen.se/artiklar/2012/02/vad-ar-s...

"Finland har sedan mitten av 1800-talet två likställda officiella språk, finska och svenska. Fram till dess hade man utan särskild bestämmelse fortsatt med endast svenskan som förvaltningsspråk, som ju hade fungerat som det under den svenska tiden fram till 1809." https://www.flashback.org/p41015422

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #92

Lähteitä ja lukemista löytyy, varsinkin näitä ruotsittamislähteitä. Et poikkea tuosta massasta mitenkään. Onneksi olkoon.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #93

Noh, kuulun tähän suomalaiseen massaan "Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tahdo tulla, meidän täytyy siis olla suomalaisia."

Kaarina Piipponen

Tässä on linkkejä suomalaisten sukujuurista:

http://jarmo10.org/Israelin%20paluu.htm

"SUOMEN ISRAELILAISET JUURET

Elämme aikaa, jolloin ihmiskunta voi selvittää kansojen ja yksittäisten ihmisten sukujuuria ja vaellusreittejä. Jokaisella ihmisellä on isä- ja äitilinjassa sukulaisia, joita voidaan nykymenetelmillä määrittää vuosisatojen ja tuhansien päähän. Ihmeellistä on se, että uusimmat tieteelliset tulokset ovat yhdensuuntaisia keskenään. Tiesitkö, että nykyinen DNA- ja geenitutkimus jäljittää modernin ihmisen synnyn noin 6500 vuoden päähän. Tulos on yhdenmukainen Raamatun ilmoituksen kanssa.
Entä, mistä me suomalaiset olemme peräisin?"......

http://jarmo10.org/Juudan_Israel.pdf

”Assyriassa kurjella oli sama nimi kuin Suomen kielessä kurki” (Kirjasta
Kaksoisvirranmaa s.262). Kurki on sekä Israelissa että Suomessa Sukunimi. Kurki sukua on Israelin sukunimiluettelossa samoin Suomessa Kurki, Kurkinen."

http://israelinhuone.com/juudaetsiiisraelia.php

"Kun katsomme Israelista pohjoiseen, maan ääriin, kaukaisimmille perille, tulemme Jäämeren rantaan (Jes.41:9). Suomi (Finland) ei ole kaukana. Historiasta lukeneina, voimme ymmärtää, että suomalais-ugrilaiset kansat ovat asuneet tällä alueella"......

http://ennustuksia.com/2013/12/14/suomi-neito-polv...

http://suku.genealogia.fi/archive/index.php/t-1478...

http://www.seemi.julkaisee.fi/

"Suomi - heprea sanayhtäläisyyksiä

Blogisivuilla tuon esille uusia sanayhtäläisyyksiä sekä syventävää tietoa sanojen alkuperästä. Kaikki esille tuodut heprean sanat ovat Vanhan Testamentin aikaista sanastoa ellei toisin mainita"........

Ja lisää:

http://www.fkf.net/Kadonneet/

"Eronnut" Israel on saanut "palvella muukalaisia maassa, joka ei ole sen oma" kuten suomensukuiset kansat venäläisiä ja ruotsalaisia,".......

http://fkf.net/Kadonneet/1500ad.jpg

"Suomeen on asettunut lähinnä asekenasijuutalaisia ja heidän perillisiään on jäljitetty sukunimitutkimuksella, mutta nimiä on suomalaistettu tai muutettu antisemitismin vuoksi.".....

"Ortodoksikirkon käännytysyrityksiä on paettu erämaihin ja heidät tunnetaan arkoina metsäläisinä kuten Venäjällä tseremissit ja Ruotsissa skogsfinnarna."

Ja tässä vielä muutama blogikirjoitus aiheesta täällä Puheenvuorossa:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130262-s...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #96

Suomi on ihan mielenkiintoinen maa, eikä vähiten sen vuoksi ketä tänne on asettunut asumaan. Itseäni ovat nämä kansanvaellukset kiinnostaneet sen verran, että tiedän oman sukuni osalta jonkin verran, mistä on ns. tultu sukuun ja minne on täältä lähdetty. Yleisesti ottaen lähteminen vaatii lähtijältä keskimäärin enemmän pärjätäkseen uudessa kulttuurissa. Poikkeuksetta kaikki uuteen maahan asettuneet ovat ottaneet maan kielen ja tavat omakseen. Jotakin suomalaisuutta säilyy vielä ehkä tuleville sukupolville?

Noi linkit kertovat minulle kyllä sen, että yhä enemmän pystytään selvittämään esim. DNA:n avulla. Monta asiaa voidaan yhdistää ja tarkastella historian tapahtumia vastaan. Päättelemällä päästään jo aika pitkälle ja avoimia kysymyksiä voidaan sitten selvittää vaikka geenitutkimuksilla.

Suomi on kohdellut käsittääkseni maahantulijoita hyvin, ja on otettu tänne pyrkijät avosylin vastaan. Poikkeuksia on, esim. meitä länsisuomalaisia on syytetty liiallisesta epäluuloisuudesta muualta tulleita kohtaan. Tästä ovat monet karjalaiset olleet tietoisia. Vaikka karjalaisten evakuointi hoidettiin mallikkaasti, monella heillä saattoi olla sopeutumisvaikeuksia täällä, koska alkuperäinen väestö oli niin jäyheää. Karjalaisille ystävän löytyminen ei olisi kestänyt minuuttia enempää.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Eurooppa on meidän. Me olemme eurooppalaisia. Meitä eurooppalaisia on tallottu, poljettu, ammuttu, poltettu ja hirtetty sotien myötä.
Ketkä ovatkaan olleet niin raakoja meitä eurooppalaisia kohtaan?
Muun muassa Euroopan sisälle muodostuneiden kansallisvaltioiden rahan ja vallanhimoiset johtajat eri ideologeineen. Johtajat, jotka ovat heitä suojakseen ja hännystelemään koottujen sisäpiiriläisten turvin saaneet levittämällään propakandalla ja väkivallalla eurooppalaiset ihmiset uskomaan mitä kummallisimpiin asioihin. Myös keskinäisten sotien oikeutukseen.

Susanna Kaukinen

Sun mielestä ratkaisu siihen, että eliitit kääntää veljen veljeä vastaan on se, että asetetaan yksi eliitti kaikkien ylle, joka voi siekailematta riistää aivan koko eurooppaa?

En osta tätä arpaa. Tyrkytät totalitarismia. Argumenttisi olisi ollut Neuvostoliitossa yleisesti hyväksytty.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

"Suomi on meidän"

Eikä ole, kun se on myyty niille...

Mutta se kuuluu meille. What to do?

Susanna Kaukinen

Otetaan tietenkin takaisin! :-)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Siirryn heti IPU:n kannattajaksi kun tavoiteohjelmaan tehdään pieni lisäys:

IPU kannattaa demokraattisen Suomen itsenäisyyttä ja vapautta ja torjuu kaikin keinoin vieraiden valtioiden taholta tulevat itsenäisen päätösvallan rajoitusyritykset. Jos Venäjältä saadaan pitävät takuut että se ei puutu Suomen asioihin, sen jälkeen voidaan kansanäänestyksellä erota EU:sta.

Susanna Kaukinen

Nythän on niin, että eduskunnan päätöksellä voidaan jo erota €U:sta milloin vain. Minkälaiset pitävät takuut haluat Venäjältä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ystävät ei komentele. EU komentelee. Se ei siis ole ystävä."

Tämä oli hyvin lohkaistu, itse kyllä sanoisin että EU ja varsinkin EMU (joka on samaa p---aa) kiristää meitä. Liittovaltiota alettiin rakentamaan jo 80-luvulla ja hyödylliset idiootit (sdp/vl) luulivat että kyseessä on jonkinlainen solidaarisuusprojekti, mutta sijottajagurut ja pankit vetivät maton alta. Follow the money pitää paikkansa tänäkin päivänä.

Susanna Kaukinen

Ja elävät edelleen siinä luulossa, siis sdp/vl, että tästä riistäjäimperialistien unionista voi jotain muuta tulla. Minä en, Suomi vapaaksi - ja heti !!!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitäs ystävät sanotte ehdotuksestani itsenäisyyden turvaamiseksi:

IPU kannattaa demokraattisen Suomen itsenäisyyttä ja vapautta ja torjuu kaikin keinoin vieraiden valtioiden taholta tulevat itsenäisen päätösvallan rajoitusyritykset. Jos Venäjältä saadaan pitävät takuut että se ei puutu Suomen asioihin, sen jälkeen voidaan kansanäänestyksellä erota EU:sta.

Susanna Kaukinen

Tuo pitäisi saada puoluekokouksesta ensin läpi. Nykyinen muotoilu on tämä:

"1. Hallitusti eroon eurosta ja EU:sta – Suomi pärjää paremmin itsenäisenä maana EU:n ulkopuolella
Oma päätösvalta tarvitaan hyvinvoinnin ja aidon kansanvallan perustaksi. Siksi suurten EU-maiden ja suuryritysten johtamasta EU:sta on erottava. Siihen tarvitaan eduskunnan enemmistöpäätös. Erottaessa maksava osapuoli on EU.

Suurten vahinkojen ja menojen tilalle EU-jäsenyys ei ole tuonut Suomelle mitään sellaista hyvää, mitä emme olisi saaneet tai saisi EU:n ulkopuolella. Kun eroamme EU:sta, niin emme putoa tyhjän päälle, sillä voimassa oleva talousaluesopimus (Eta) turvaa kaupankäynnin ja liikkumisen.

Itsenäinen Suomi ei eristäydy muusta maailmasta, päinvastoin. Itsenäinen Suomi harjoittaa aktiivista kanssakäymistä kansainvälisillä areenoilla, missä sen vaikutus tulee olemaan suurempi kuin nykyisin."

<= http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18523...

...

Jäsenet voi vaikuttaa linjoihin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos Venäjältä saadaan pitävät takuut että se ei puutu Suomen asioihin"

Tuo nyt näyttää lähinnä vitsiltä, miten mikään valtio voi antaa takeita tulevaisuudelle. Itse en pysty näkemään mitään syytä Venäjän invaasiolle, mitä voittaisivat tällä? Mikäli Suomi pysyy jatkossakin puolueettomana ei Venäjällä ole mitään syytä Suomen valloittamiseen mutta monta syytä jättää Suomi rauhaan eikä vähäisimpänä kokemukset suomalaisten vastarinnasta -39.

Susanna Kaukinen
Olavi Mansikka

tottakai Suomi kuuluu meille. Kaikkille. Myös sille eliittille kun ovat suomalaisia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"tottakai Suomi kuuluu meille."

Täällä on paljon älämölöä jotka väittävät että ainakin suomalaisen rahat kuuluvat kaikille kansalaisuuteen katsomatta. Toiset jakavat rahaa pankeille (kokoomus) ja toiset eripuolilta tuleville reppanoille (sdp/vihreät/vl) ja siinä se konsensus on Suomen konkurssissa.

Susanna Kaukinen

Tottakai. Niiden omaisuus tosin kuuluu kansalle, koska ovat liikaa yhteisestä ottaneet.

Olavi Mansikka

noh noh. eipä aleta muiden varoihin koskemaan. jos tarkoitat politiikkoja omillaan pelaavat. jos tarkoitat esim niitä jotka ovat omalla työllään tehneet vaikka nyt osakepelurit onvat ottaneet riskin ja saaneet. jos mun kaltaisia itse riskin olen kantanut ja oikeilla päätöksillä saanut firmat menestymään. Yleensä ne jotka ottaa omine lupineet ovat linnassa. enkä puhu pressan linnasta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #76

Noh, me emme ole, emmekä tule olemaan tästä asiasta samaa mieltä.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #77

tuskimpa. en vaan ymmärrä miksi jo nyt kun maksan järjettömät verot eivät ne loput mulle kuuluis... vielä nekin tahdotaan. No onneksi on järjellisiä ihmisiä politiikassa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #78

Kuinka paljon sä oikein tarvitset ???

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #86

tarpeeksi tarvitsen. Se ei ole muiden kuin mun päätettävissä...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #76

"jos tarkoitat politiikkoja omillaan pelaavat."

Tarkoitatko että poliitikot laittoivat 7 miljardia omia rahojaan Kreikan velkojen maksamiseen?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #79

No ne todellakin pitäis laittaa tulosvastuuseen noista !!

Veijo Ylä-notko

En tiedä mitä on tapahtunut, mutta 15022015-Kaukinen puhuu tolkummin, kuin vaikkapa vain vuotta nuorempi. ?

Susanna Kaukinen

Veijo, mä oon pohjimmiltani luonnontieteilijä. Ymmärrys tarkentuu aina matkan varrella ja sitä myöten reivataan mielipiteitä. Tosiasioiden tulee vaikuttaa näkemyksiin.

Toimituksen poiminnat