Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

SYRIZA murskasi Ukrainan €U-konsensuksen!

  • Goodbye Berlin Wall !!!
    Goodbye Berlin Wall !!!

Kaboom!!! Aivan ensimmäisen erän alkusekunteina SYRIZA:n vasen koukku pudotti euro-brezhneviläisten hammassuojat eurotontin lattialle!!!

Kreikan uusi hallitus ilmoitti nimittän jälkikäteen, että se irtisanoutuu €U:n lausumasta, jossa Mariupolin isku sälytetään virallisesti Venäjän niskaan. Tiettävästi koko €urostoliiton olemassaolon aikana vastaavaa linjamurtoa ei oltu vielä kertaakaan tehty.

Toisin kuin suomalainen euro-brezhneviläinen valtamedia on pahemmin uutisoinut, tätä julkilausumaa vastaan olivat myös Unkari, Slovakia ja Itä-Valta.

 

SYRIZA ilmoittaa vastustavansa julkilausumaa jyrkästi. €U:n virallisia lausuntoja siis ei ole koskaan aiemmin jälkikäteen lähdetty vastustamaan. Brezhneviläinen suomettuneisuus, joka leijuu €uroston yllä kuin löyhkäävä smog kiinalaisen teollisuuskaupungin yllä sai raikkaan tuulahduksen.

Olen joskus miettinyt, että minkälaista siellä Neuvostoliitossa mahtoi olla. Me alamme saada siitä aivan riittävästi kokemusta nykyisen äärisuomettuneisuuden vallitessa ja €urostolan käydessä sitä vaihtoehdottomammaksi mitä enemmän sen irvokasta toimintaa vastustaan.

SYRIZA toi raikasta ilmaa tupaan ja RT:n analyytikko arvioikin, että tämä antaa enemmän rohkeutta Unkarille, Slovakialla ja Kyprokselle jatkossa vastustaa €uroston linjauksia terhakkaammin!

 

Toisaalla Myllyniemen Henri raportoi tällaista SYRIZA:n tuoreista edesottamuksista:

"Syriza sen sijaan on jo ilmoittanut Troikan (Euroopan komissio, Euroopan keskuspankki EKP ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF) vaatimien säästötavotteiden kumoamisesta. Keskiviikkona Kreikan hallitus ilmoitti, että vaadittu yksityistämisohjelma on laitettu jäihin.

Kreikan hallitus ei ole tinkinyt velkahelpotusneuvottutavoitteestaankaan. Minimipalkka on palautumassa 751 euroon (kuukausiansio, brutto), 13. eläke vuodessa on tulossa pientä eläkettä nauttiville, "perustuslain vastaisesti" irtisanotut julkisen sektorin työntekijät ollaan palkkaamassa takaisin ja 300 tuhannelle vähävaraiselle kotitaloudelle ollaan kaavailemassa ilmaista sähköä."

 

Hyvät ystävät, perestroika on lopultakin täällä. Milloinkohan muuri murtuu?

 

Lähteet:

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

äsken jaoin faces liberan julkaisun. jos jätetään huomioimatta lepomäen hörisemä sisäinen devalvaatio joka ei voi toimia eikä ainakaan tähän mennessä ole toiminut missään, se oon ihan asiaa.
http://eurothinktank.fi/?p=76

"
Kannattaisiko Kreikan erota eurosta?
Categories : Blogi, Euroalue, euroexit, Kreikka, velkajärjestely Author: EuroThinkTank

Euromaiden asettamia säästämistoimenpiteitä vastustava vasemmistopuolue Syriza on voittanut Kreikan parlamenttivaalit. Se vaatii helpotuksia Troikan (IMF, EKP ja euromaat) säästämisohjelmaan ja Kreikan valtionvelan uudelleenjärjestelyä. Financial Times on listannut Suomen Kreikan valtionvelan leikkauksen suurimmaksi vastustajaksi. Kuinka järkevää Suomen vastustus on?

Yhteisvaluutat eivät toimi ilman tulonsiirtoja kaikille jäsenvaltiolle

Valtioiden velkajärjestelyt eivät ole uusi asia. Kreikka on ollut edelläkävijä jo 400 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, kun sen 13 kaupunkivaltiota päätyi velkajärjestelyyn. Velkajärjestelyjä käytetään yleensä valtioiden sisäisen maksuaseman parantamiseen. Velkajärjestelyssä vapautuneita varoja voidaan käyttää esim. koulutukseen, terveydenhuoltoon ja köyhäinhuoltoon. Kaikki nämä toimet purkavat yhteiskunnan jännitteitä ja edesauttavat maan taloutta."

se o aika pitkä. tos vaa aloitus.

Susanna Kaukinen

Mjoo. Mä kai lähinnä nykyään taloudesta väittelen Twitterissä hayekkilaisten kanssa. Siel ei oo moderaatioo ni välil menee kuppi pahasti ku joku kokkarinuori sattuu sekaan joka ei osaa muuta ku inttää tyhmiä.

Tota Lepomäkee muistaakseni läksytin tos hetki sitten Twitterissä kanssa siitä, että anarkokapitalismi on ihan huuhaata ja että koko homma ei toimi jos valtio ei investoi perustutkimukseen.

Uusliberalismihan on ihan puhdas kusetus. Se on tarkoitettu sitä varten, ylivelkaantunut valtio putsataan. Ei velkoja valtiot ikinä sitä itse noudata, sehän tuhoais koko talouden.

Jos et oo näitä nähny, ni on aika fantsuja räppejä:

"Fear the Boom and Bust" a Hayek vs. Keynes Rap Anthem:
=> https://www.youtube.com/watch?v=d0nERTFo-Sk

Fight of the Century: Keynes vs. Hayek Round Two
=> https://www.youtube.com/watch?v=GTQnarzmTOc

Paanki taas soimaan. :-)

Anna-Leena Nieminen

Lepomäki ei todellakaan ole anarkokapitalisti :)

Kannattaa muun muassa maksutonta koulutusta. Ja ylipäätään verotusta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #5

Pakon eessä ku Suomessa asuu, luulisin. Täällä ku sanoo, että ei oo maksutonta koulutusta tai ei veroja, ni sua ei kuuntele sitten yhtään kukaan sen jälkeen.

Voisi oikesti olla viisampikin, mutta tosiasia on, että mm Kok-nuoret edelleen vastustaa peruskoulua ja kyllähän sitä Kok vastusti sillon ku se oli tulossa ja kai jonkin aikaa sen jälkeenkin.

Eivät vaan kehtaa enää puhua asiasta. Koettavat nyt naamioituia sosiaalidemokraateiksi ja sitten vallassa ollessaan kuitenkin ajavat työväen tuhoavaa agendaansa ja tuhopolttavat tasavallan peruspilareita.

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #6

Tsekkaa faktat...

Koulutuspolitiikka

    "Koulutuksen tulee vastaisuudessakin olla Suomessa maksutonta. Yksilön mahdollisuus hankkia koulutusta tulee perustua yksilön kykyihin, ei hänen varallisuuteensa. Koulutus tulee nähdä investointina joka tulevaisuudessa tarjoaa yhteiskunnalle riittävän tuoton."

http://www.kokoomusnuoret.fi/tsekkaa-faktat/politi...

file:///C:/Users/Omistaja/Downloads/TAVO_2014.pdf

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #7

Kyllä mä tiedän mitä ne sanoo, mutta en mä oo tyhmä. Kokoomus sanoo vastustavansa harmaata talouttakin ja torpedoi sen torjunnan joka ikinen kerta.

Muistio: Kokoomus ja RKP jarruttavat harmaan talouden torjuntaa:
=> http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muisti...

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #8

Teot puhuvat eli onko maksutonta koulutusta edelleen vaikka Kokoomus on ollut hallituksessa jo toista kautta?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #11

Ei se noin mee. :-)

Se on ihan selvä, mikä on oikeistopuolueen kokonaisagenda. Ei se siitä toiseksi muutu. Uusliberaali prässi päällä. Suu tekee yhtä ja kädet toista. Ei se oo UK:stakaan kaikkea saatu vielä purettua. Toi koulu on niitä viimesiä, koska siitä tulee kovin tappelu.

Edelleen, en oo typerä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #7

Aaa. Kok nuoret on muuttanu siis ton osan ohjelmastaan. Mites muuten sen Romppaisen kanssa joka sen venäläisnaapurinsa kidutusmurhasi, onko siitä mitään uutta tietoa? Sehän oli kokoomusnuorten joku pomo.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Taitaa kaikesta uhosta huolimatta olla lopultakin vähän villoja... Kreikassa ilmeisesti sienikausi alkanut ja sieniopas jäänyt kotiin keruureissulta. EUforia häviää melko nopeasti ja parempi niin, ettei aamulla herätä telaketjujen kolinaan.
Ei muuta kuin ulos koko Unionista ja tervemenoa euraasialaiseen teurastamoon pseudokommunistien joukkoon. Kun verta kaivaa nenästä, useimmin se herahtaa sieltä. Kahden kuukauden kuluttua virnistelevällä Kreikan Sirpalla ryhti lytyssä kuten Tuomiojalla, eikä enää naurata äänestäjiäkään.

Susanna Kaukinen

Ei Kreikka voi kun voittaa. Se on niin pohjalla. Jos se saa keulittua edut, ni se voittaa ja jos se saa kenkää ni sekin on parempi ku nykytilanne.

Susanna Kaukinen

Näköjään KU on kääntäny koko SYRIZA:n ohjelman suomeksi:

=> https://www.dropbox.com/s/tbwv9lwfp2dsqdh/Syrizan%...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Syriza voitti kun pahalaiset taas äänestivät väärin...

Siksikö CNN uutisoikin 24 h Kreikan vaalien jälkeen että Kreikasta on tulossa terroristien kauttakulkumaa, ja että Kreikassa pestään terroristien rahaa?

"The new Greek government has plenty of challenges ahead of it: A towering debt, chronic unemployment and relations with the rest of Europe. But it also has an urgent security problem.

Greece has become an unwitting crossroads -- both for jihadists trying to reach Iraq and Syria from Europe, and for fighters returning home from the Middle East.

Greece's long land and maritime boundaries, its proximity to Turkey, the explosion of illegal migration from Syria and the country's dire financial situation make it an inviting hub for jihadist groups, according to multiple counterterrorism sources.

One source close to the Greek intelligence services told CNN there may be some 200 people in the country with links to jihadist groups such as the Islamic State in Iraq and Syria (ISIS) or the al Nusra Front -- the two groups that most Europeans join..."

http://edition.cnn.com/2015/01/25/europe/greece-te...

Anonyymit lähteet ovat taas huvitelleet oikein olan takaa. CNN:n "uutisessa" ei kerrota että länsimaat ovat jo vuosia rahoittaneet ja aseistaneet noita terroristijengejä, jotka nyt - kun Kreikassa on vallalla vasemmisto - ilman muuta pesiytyvät Kreikkaan...

Eikä CNN:n jutussa sanota mitään siitäkään, että tähän asti terroristien rahojen ja huumerahojen pesusta kiinni joutuneet pankit ovat olleet pääasiassa amerikkalaisia, brittiläisiä.

Eikä sitäkään mainita, että Kreikkaan tulvii pakolaisia koska länsimaat pommittavat Lähi-Idässä.

Eikä sitä, että Kreikan ongelmat - työttömyys, rahattomuus, näköalattomuus - johtuvat Eu:n ja Troikan Kreikalle pakottamasta talouskurista.

Amerikkalaisen BBG:n pj Andrew Lack rinnasti NYT:n haastattelussa venäläismedia RT News:in terroristeihin:

“We are facing a number of challenges from entities like Russia Today which is out there pushing a point of view, the Islamic State in the Middle East and groups like Boko Haram, “ he said. “But I firmly believe that this agency has a role to play in facing those challenges.”

http://www.nytimes.com/2015/01/22/us/broadcasting-...

Eikö ole ironista, miten suurta huolta eriävien näkökulmien esittäminen herättää "vapaassa lännessä"?

Susanna Kaukinen

Noi jenkkien päätröötit on pahempaa propagandaa ku RT huonona päivänä. Mä näin kans ton terroristijutun ja olin silleen, et lääkkeet. Noh, jenkit on sieltä ja pahasti. Pimeimmistä onkaloista.

Mä oon asiasta toki tietoinen, mutta tosi hyvä muistuttaa asiasta ja erityisesti, koska tätä muutkin lukee.

Mut tätä tää peli näiden jenkkien kanssa on ; ei niin, ettei esim RT:tä pitäis katsoa kieli keskellä suuta ja tarkastella, että mikä on totta ja mikä ei.

Kattelin tos just jonkun dokkarin Putinin valtaannoususta ja siinä annettiin ihan suoraan ymmärtää, että se false flägäs ne chechen pommitukset. Noh, menin sen jälkeen Wikipediaan ja keissi vaikutti täysin epäuskottavalta.

Melkeen kaikesta mitä väitetään pitää kaivaa ite, koska KAIKKI VALEHTEE.

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Hyviä huomioita. Itsellä pisti silmään Hilary Clintonin mesoaminen, kun hän väitti "meidän olevan häviämässä sodan" tiedottamisesta. Siis uutisointi ja propaganda ovat nykyään sotaa? Kaikkien käsitteiden militarisointi on ollut niin kovassa kasvukiidossa Bush juniorin presidenttiydestä lähtien, että jäljet jo pelottavat. Vaikka höpöttihän Reagankin, että Nicaraguan punatähtiset panssarit vyöryvät Meksikon yli Teksasiin, kun köyhä kehitysmaa heitti verisen diktaattorin ulos ja halusi pohjoismaistyyppistä demokratiaa. Ja jos terroristeja pitää vastustaa, missä viipyvät pommikonelaivueet ja täsmäohjukset Turkin taivaalta? Sehän ostaa ja myy IS-palkkamurhaajien varastaman öljyn maailmanmarkkinoille, eli suosii terrorismia ja rahoittaa sitä. Vaikka on "rauhanliitto" Naton jäsen, jonka presidentille rakennetaan parhaillaan maailman suurinta palatsia. IS:n öljyrahoillako? Missä viipyy aina valppaan USA:n kaikkivaltias tuomio tälle moraalittomalle ja laittomalle toiminnalle, jota harjoittaa tietoisesti laillinen hallitus?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei se metakehikossa viestiminen vahinko ole, siis että sotasanasto on ulotettu kaikkialle.

Alla kolumnini vuodelta 2011.

--

Miksi aidosti vapaa lehdistö olisi niin tärkeä?

Politiikan tutkija ja valtiotieteen apulaisprofessori Cynthia Boaz on analysoinut Amerikan suurimpiin kuuluvan Fox tv:n uutistarjontaa ja sen seurauksia. Analyysi on tehty amerikkalaisesta tv-kanavasta, mutta sen arviointi pätee toki muidenkin maiden tv-kanaviin.

Boazin mukaan keskiverto uutisten seuraaja ei koe mitään älyllistä ristiriitaa kahden niin erilaisen väitteen kuin "siirtotyöläiset/maahanmuuttajat ovat laiskoja sosiaalipummeja jotka vain haluavat elää kustannuksellamme" ja "siirtotyöläiset/maahanmuuttajat vievät työpaikkamme" välillä. Mistä tämä johtuu?

Boaz sanoo median muokkaavan tarkoituksella maailmankuvaamme, ja listaa Fox-tv:n ja muun median käyttämiä keinoja.

Tärkeimmäksi Boaz asettaa paniikin lietsonnan. Paniikin lietsonta pyrkii aktivoimaan taistele-tai-pakene-reaktion. Kummassakaan tilassa, pelästyneenä tai suuttuneena ihminen ei kykene harkitsemaan. Pelottelu on nopein ja tehokkain tapa ohittaa "rationaaliset aivot". Ja kun ei kykene ajattelemaan rationaalisesti, uskoo mitä tahansa.

Projisointi ja harhauttaminen ovat paneelikeskusteluissa usein nähtyjä konsteja. Projisoija syyttää vastapuolta jostain, mitä itse on tehnyt -esimerkiksi antirasisteja rasismista- jolloin argumentaatio aiheesta muuttuu juupas-eipäs-itse olet-väittelyksi ja itse asia hautaantuu kinasteluun.

Tehokas keino on myös tuhota henkilön uskottavuus, niin sanottu character assasination. Henkilön uskottavuus tuhotaan kyseenalaistamalla hänen luotettavuutensa, asiantuntemuksensa, älynsä, motiivinsa ja mielenterveytensä. Myös leimaaminen kuuluu tähän: henkilö kategorioidaan ituhipiksi, pasifistiksi, rasistiksi tai joksikin, joka herättää epämiellyttäviä mielleyhtymiä.

Uskottavuuden tuhoamista voidaan soveltaa sekä yksilötasolla että ryhmiin.

Uskottavuuden tuhoamisella vältetään myös itse kiistanalaisesta asiasta keskustelu.

Historian uudelleen kirjoittamista harrastetaan mediassa ja hallitusten toimesta paljon. Räikein laajan skaalan esimerkki on Englannin hallituksen Irakin sotaa koskevat Downing Street-muistiot. Tällainen menee läpi, koska dogmaattinen mieli mieluummin hylkää todellisuuden kuin tarkistaa käsityksiään, toteaa Boaz.

Keinovalikoiman klassikko on Ne muut-metodi eli syntipukkimenetelmä. Yksinkertaisuudessaan keino on lähes pettämätön harhaanjohdettaessa pelästyneitä tai epävarmoja ihmisiä. Ne muut-metodissa valitaan ryhmä, jota voidaan syyttää sosioekonomisista tai poliittisista ongelmista, ryhmän huono kohtelu oikeutetaan heidän syyllisyydellään. Vastuu siirtyy uhreille. Ja se on niille paskiaisille ihan oikein?

Metakehysmenetelmä hyödyntää syvään juurtuneita uskomuksia kuten Heikot sortuu elontiellä tai Luonnossa vallitsee vahvimman laki.

Uskomuksia vahvistetaan kielenkäytöllä. Oma puoli "osoittaa voimansa" ja "murskaa vihollisen". Metakehyksessä kielenkäyttö käyttää samanlaista kieltä uutisoitaessa esimerkiksi urheilukamppailusta, sodasta tahi politiikasta ja luo samalla kuulijan mielessä yhtäläisyysmerkit urheilun, sodan ja politiikan välille. Sodasta tulee viihdettä, politiikasta sotaa: voiman käyttöä ja näyttöä pidetään vahvuuden osoituksena ja jalona. Väkivallasta tulee isänmaallisuuden, hyveen ja voiman symboli.

Kyllästämisen tekniikka käyttää toistoa: kun jotakin toistetaan kyllin usein, se tulkitaan faktaksi. Suomessa tällainen esimerkki "faktasta", jota tosiasiat eivät tue voisi olla hokema "On lottovoitto syntyä Suomeen" tai "Suomi on eräs maailman vähiten korruptoituneista maista".

Keinoja on toki muitakin, paljon. Mitä niistä on sinuun käytetty?

Toimituksen poiminnat