Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

SYRIZA pitää Kreikan eurossa, Suomi pelastettava

  • SYRIZA pitää Kreikan eurossa, Suomi pelastettava

I'm back - ja heti kärkeen tulee super-jäätävää analyysiä! Koska en kipeänä saanu nukuttua, katsoin tuntikaupalla SYRIZA:n pääekonomin puheita. Olen muutenkin seurannut Yanis Varoufakista jo vuosia, koska aikanaan havahduin Matrix-henkisesti siihen oivallukseen Yaniksen toimesta, että suuren korporaation ja Neuvostoliiton rakenne on sama.

 

Vastataan kuitenkin ensimmäisenä siihen, että Yanis ei tule viemään Kreikkaa ulos €urosta. Yaniksen analyysi on se, että nykyisessä Great Recession -tyyppisessä taloustilanteessa Kreikalla ei ole varaa heittäytyä €urosta ulos aivan sen tähden, että Kreikka ei saa talouttaan käyntiin sen ulkopuolella.

Mikä vakavampaa, Yaniksen analyysi on se, että Kreikan lähteminen €uroalueelta aiheuttaisi ketjureaktion, joka hajottaisi koko €U:n. Yanis on sitä mieltä, että tämä voisi aiheuttaa vuosikymmeniä kestävän maailmanlaajuisen taantuman.

En kommentoi vielä omaa mielipidettäni asiasta, mutta on hyvä ymmärtää, että SYRIZA:n talousviisaiden ajattelumalli on tämä ja se tarkoittaa sitä, että Kreikka tulee pyrkimään siihen, että €U ja €uro säilyy. Tämä voidaan nähdä joko hyvänä tai huonona asiana.

 

Mennään sitten äärimmäisen pitkään perusteluosuuteen, kun itse asia on nyt sanottu ja analysoidaan asiaa tarkemmin, todetaan €U:n tila (state of the union) ja tehdään kansallismielisiä paikallisia johtopäätöksiä siitä miten tulisi toimia.

 

Aivan ensimmäisenä on painotettava muutamaa tärkeintä asiaa, etteivät ne unohdu lukijalta. Ensimmäinen on se, että €U ei ole eurooppalainen projekti, vaan U$A:n maailmanhallintaan liittyvä hanke, joka on peräisin toisen maaimansodan jälkeiseltä 1940-luvun lopulta.

Olennaista on käsittää, että U$A on menettämässä maailmanherruttaan mm. sen myötä, että petrodollari on käytännössä katsoen romahtanut, kuten on myös dollarin rooli maailman resurssivaluuttana. Tämä näkyy mm. siinä, että keskuspankit ostavat yhä enemmän muita valuuttoja dollarin sijaan.

Sen taloudellinen, tiedotuksellinen ja moraalinen hegemonia, jonka varaan €U-projekti rakentui romahti vuonna 2008, kun kapitalismi romahti. Kaikki etsii uusia teitä ulos tilanteesta ja on €uroopan kannalta erittäin ongelmallista, että ollaan ripustauduttu romahtaneen hegemonian ja mahdin varaan.

 

Toinen asia, jota on heti painotettava, on se, että €urokriisi ei edellenkään ole velkakriisi. Kysymys ei vieläkään ole siitä, että ihmiset ovat eläneet varojensa yli, vaan kysymys on siitä, että kapitalismi kaatui vuonna 2008. Kysyms on siis edelleen pankkikriisistä.

Valtioiden velka räjähti pitkälti sen takia, että kapitalismin kaatumisen aiheuttamat tappiot siirrettiin keinottelijoilta ja pankeilta veronmaksajien harteille. Tarkkaan ottaen, tämä peli jatkuu edelleen ja Kreikan kriisi on osa tätä peliä.

€uroopan Unioni on tahojen käsissä, joiden täysin kyyninen tahtotila on maksattaa kapitalismin romahdus veronmaksajilla viimeistä senttiä myöten ilman että sen aiheuttaneeseen keinottelijoiden talousaateliin kohdistetaan mitään maksuvaatimuksia.

Mitään todellisia muutoksia keinottelusysteemin ei ole tehty ja se jatkuu täysin entisellään ja Yanis sanoo suoraan, että pankkien tarkastukset olivat täysi farssi ja että tilanne on kokonaisuutena edelleen yhtä läpimätä kuin ennen romahdusta. Mikään ei ole muuttunut. Mitään ei ole korjattu. Potaskaa on toki puhuttu paljon.

 

Katsotaan kuitenkin nyt nopeasti unionia Suomen näkökulmasta. Totuus nimittäin on se, että €U ei ole ollenkaan sitä mitä meille on luvattu.  Kun unioniin oltiin liittymässä, sanottiin, että Suomen on valittava €U tai NATO, koska Venäjä ja luvattiin, että €U ei tarkoita €uroa.

Meille valehdeltiin molemmissa. Ensinnäkin Suomi liitettiin €uroon suomalaisen täysin kyynisen ja korruptoituneen poliittisen aatelin toimesta vastoin kaikkia lupauksia. Tämä toimi oli äärimmäinen ja perustuslain vastainen, kuten monet muutkin €U:iin liittyneet muutokset.

Tilanne on tätä kuitenkin paljon vakavampi, sillä EU-parlamentin varapresidentti Gianni Pillatella sanoi vuonna 2013 Washingtonissa, että kaikki €U:n kansalliset armeijat tullaan ajamaan alas ja ne tullaan korvaamaan NATO:lla.

 

Toisin sanoen, suomalaisille on valehdeltu äärimmäisesti. Sinua on kustu silmiin ja huolella. Kun sanottiin, että valitkaa €U tai NATO, tarkoitettiin, että valitsette te mitä tahansa, me pakotamme teidät molempiin. Kun sanottiin, että €U ei tarkoita €uroa, tarkoitettiin, että me nyt sanomme näin, jotta saamme teidät äänestämään niinkuin me olemme päättäneet.

 

Suomalaisista 2/3 ei halua NATO:on. Tämä seikka ei häiritse valtaeliittiä. Sen toimesta lehdistö on laitettu joka päivä kertomaan tarinaa siitä miten me joudumme hornaan, jossa hirmuinen Putin keittää meidän sisäelimistämme nötköttiä, jos me emme usko, että NATO on tie, totuus ja valo.

Suomalainen poliittinen aateli ei välitä pätkääkään siitä mitä kansa haluaa tai toivoo. Sille Suomen itsemääräämisoikeus on yhdentekevä ja armeijasta voidaan luopua ja korvata se U$A:n johtaman NATO:n ylikansallisella imperialistisella talousaatelin etuja yksinomaan suojelevalla väkivaltakoneistolla.

Suomen poliittinen aateli on yhtä kyynistä kuin €U:in poliittinen aateli. Sille lait, perustuslait, kansan tahto, kansan taloudellinen hyvinvointi ja itsemääräämisoikeus kaikki on uhrattavissa U$A:n johtaman €U:in imperiumin eteen.

Suomen poliittiselle aatelille Suomi on €U:n periferiaa samalla tavalla kuin Rooman Imperiumin valoittamat provinssit olivat sen alusmaita, joita riistettiin keskuksen hyvinvoinniksi ja keisarin glooriaksi. Te, hyvät suomalaiset, asutte alusmaassa, sinä, hyvä kanssakansalainen, olet joutunut siirtomaan kansalaiseksi.

 

Suomi on ollut 600 vuotta Ruotsin siirtomaa ja sata vuotta Venäjän vallan alla. Me olimme itsenäisiä 77 vuotta. Meidän itsenäisyytemme vei U$A-henkinen kyyninen poliittinen ja taloudellinen aateli, joka välitti vain itsestään.

U$A:n ylivalta Suomessa tarkoittaa sitä, että meiltä viedään - ja ollaan viety - hyvinvointivaltio, joka oli suomalaisen yhteiskunnan yhteiskuntasopimuksen kova ydin. U$A:n ylivalta Suomessa tarkoittaa sitä, että meiltä viedään luonnonvarat ylikansallisille korporaatioille ja meille jää vain saastunut luonto.

€uroopan Unioni on tämän U$A:n yksinapaisen maailman €urooppan provinssien siirtomaahallinto. Siksi se toimii Suomea vastaan. Siksi se toimii Kreikkaa vastaan. Siksi se toimii vain finanssipankkiirien eduksi ja maksattaa kaiken veronmaksajille. Siksi se tekee sinusta itselleen orjan. Olet vain imperiumin resurssi.

 

Suomea ei ole vielä tuhottu niinkuin Kreikka on. Kreikka ei voi lähteä pois €urosta ja €U:sta, koska se on raunioinia. Kreikan on pakko koettaa neuvotella tavalla tai toisella helpotuksia maksuihinsa ja investointeja €U:lta, ehkäpä EIB:n kautta itselleen, jotta se voisi rakentaa uuden talouden.

Me emme ole vielä Kreikka. Meidän taloutemme on pelastettavissa finexit:illä. Hyvä ystävä ja kanssakansalainen, vakuutan sinulle, että sekä kaikki saamani järki, että kaikki minulle annettu tunne puhuu sen puolesta, että Suomi on pelastettavissa vain €U:n ulkopuolella.

Me olemme menettäneet kaikki itsenäisen valtion tunnusmerkit ja meiltä ollaan nyt viemässä sotaväkeä, joka on aina viime kädessä kunkin valtion vallan viimekätinen tukipilari. Meidän valintamme on yksinkertainen: suomalainen tulevaisuus poissa unionin alamaisuudesta tai kolonialisaatio sen alaisuudessa.

 

Ystävä hyvä, valinta on sinun. Minä en voi päättää sinun puolestasi, mutta minun sydämeni on syvällä isänmaassa. En minä tiedä merkitseekö sinulle itsemääräämisoikeus, demokratia, vapaus, toimiva talous, hyvinvointivaltio ja tällaiset asiat mitään.

Ehkä ne eivät merkitse. Ehkä sinusta on ihan mukavaa asua siirtomaassa, jota kohdellaan siirtomaana ja jonka asukkaiden oikeuksia viedään vuosi vuodelta ja sinusta tehdään alkuasukasta, toisen luokan kansalaista, jolla ei ole oikeuksia eikä vapauksia.

Minä olen sen verran vanha, että ymmärrän, että minä olen olemassa vain koska Suomi oli olemassa. Kaikki mitä minä olen, mitä olen saanut ja mihin olen saanut osallistua on Suomen Tasavallan pohjalle rakennettua. Kaikki mitä rakastan ja mikä minulle on arvokasta on tässä pohjoisessa ja karussa maassa.

 

Suomalainen sotilasvala koskee vain, ainoastaan ja yksinomaan Suomea. Suomen sotilasvala ei kata suurvaltakonflikteja ja sotia ulkomailla U$A:n imperiumin tai sen €urooppalaisen provinssihallinnon toimesta.

Suomalainen sotilasvala on verivala isänmaan puolesta, Suomen puolesta, Suomen kansan hyvinvoinnin ja tulevaisuuden puolesta. Ehkä sekään ei merkitse sinulle mitään. Ehkä sinun arvosi ovat jotakin muuta ja olet tämän nykyisen maailman tuote, joka on se sama vanha maailma, jossa Rooman Imperiumi hallitsi eurooppaa.

Minulle taas Suomen vapaus, oikeus päättää omista asioistaan ja mahdollisuus siihen, että tässä maassa kaveria ei  jätetä, on minulle kaikki kaikessa. Minua ei ole olemassa ilman Suomea, Suomi on minä ja minä olen Suomi. Ja siksi minäkin olisin valmis kaatumaan sen puolesta, koska ilman isänmaata minuakaan ei ole olemassa.

Ilman Suomea on turha elää, koska ilman itseään on vain kalpea aave, eksynyt piruparka mieron tiellä, jolla ei ole kotia, ei isänmaata.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Kun isäntämaasopimus allekirjoitutettiin selkärangattomalla kenraalintekeleellä, katsoin itseni sotilasvalasta vapautetuksi. Itsenäistä Suomea ei ole enää puolustettavaksi, enkä aio ryhtyä tykinruuaksi pöytäkirjanväärentäjien miljoonavirkojen takia. Omat rosvoparonimme ja heidän esiliinansa eduskunnassa ovat jo polkumyyneet tulevaisuutemme ja mustanneet menneisyytemme, eikä leipäjonossa juuri syki nälkää suurempia tunteita. Mutta kiitos hyvästä kirjoituksesta, joka muistutti minua siitä, että asiat voitaisiin tehdä toisinkin, jos tarpeeksi moni nousee sitä vaatimaan. Maahan sorretun on vain pirun hankala nousta mitään vaatimaan, mutta toivoa olisi kuitenkin pidettävä yllä. Pelottaa vain, että tulevaisuudessa suomalaisilla ei ole enää mitään muuta yhteistä kuin kalterit, joiden lomitse tuijottavat toisiaan pelko perseessä ja nyrkit taskussa.

Susanna Kaukinen

Isäntämaansopimus on aivan hirvittävä sopimus. Olen analysoinut sitä melkoisen räävein sanankääntein sitä toisaalla, voit katsoa halutessasi sieltä, en kuitenkaan sitä tekstiä voi sellaisenaan tämän foorumin puitteissa julkaista. Linkin kuitenkin uskaltaudun nyt tähän laittamaan - sen seuraaja siis itse kantaa vastuunsa lukemisestaan - koska toinen blogini on n.s. räyhäblogi, jossa ei samalla tavalla pysytä poliittisesti korrektissa kuin täällä:

- Maanpetos vei Suomen NATO:on
=> http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2015/01/maanpeto...

Haluan kertoa sinulle, että et ole ollenkaan yksin tuossa mentaliteetissa, että sotilaspassit nuotioon. Todella monet suomalaiset ovat irtisanoutuneet henkilökohtaisesti maanpuolustuksesta, jolla ei ole mitään tekemistä suomalaisen sotilasvalan kanssa ja joka liittyy vain pankkiirien erivapauksien puolustamiseen.

Mielestäni NATO-tunku onkin hanke Suomen puolustusvoimien tuhoamiseksi. Kun 2/3 vastustaa NATO:a ja sitä tungetaan väkisin, se aiheuttaa sen, että maa menettää puolustuskykynsä. Tämänkin takia NATO:a vastaan on taisteltava kynsin hampain, koska se tekee Suomesta täysin avuttoman sisäisen hajaannuksen takia.

Susanna Kaukinen

Isäntämaasopimuksessa on kuitenkin se hyvä puoli, että se on tehty lakien vastaisesti. Tässä on toimittu viisaasti. Sopimuksen on allekirjoittanut kaveri, jolla ei ole siihen laillista mandaattia. Näin ollen siitä päästään eroon helposti toteamalla tarvittaessa, että sopimus ei ole lainvoimainen. Tämä on asiassa hyvää.

Yleensä protestiliikkeet eivät tule toimeen, kun on kurjistumiskierre menossa. Ne yleensä heräävät henkiin siinä vaiheessa, kun tilanne stabiloituu. Kreikassa ja muualla protestiliikkeet ovat heränneet, sammuneet, heränneet ja sammuneet. Lopulta kuitenkin protestiliike saapui uurnille ja SYRIZA teki läpimurron.

Toivoa on niin kauan kuin on elämää. Älä luovu valastasi Suomea kohtaan, vaikka et sitä unionia kohtaa allekirjoittaisikaan.

Susanna Kaukinen

Yanis Varoufakiksen, joka on siis SYRIZA:n pääekonomi, käytännössä, puheita löytyy mm. youtubesta, jos ne kiinnostaa. Yanis on ekonomian professori. Yaniksesta tulnee finanssiministeri.

Tässä joitain kiinnostavia lähteitä:

- Greece's New FinMin Warns "We Are Going To Destroy The Greek Oligarchy System"
=> http://www.zerohedge.com/news/2015-01-25/greeces-n...

- Yanis Varoufakis: Why I am running for election in Greece on the SYRIZA ticket
=> https://www.youtube.com/watch?v=PbxZB6HYY8k

- Yanis Varoufakis: Confessions of an Erratic Marxist /// 14th May 2013
=> https://www.youtube.com/watch?v=A3uNIgDmqwI

- TEDxAcademy - Yanis Varoufakis - A Modest Proposal for Transforming Europe
=> https://www.youtube.com/watch?v=CRRWaEPRlb4

- The Utopia of the EU /// Susan George, Yanis Varoufakis, Franco Berardi Bifo
=> https://www.youtube.com/watch?v=ZAYK9cMiSbE

Käyttäjän HenriErti kuva
Henri Erti

"Olennaista on käsittää, että U$A on menettämässä maailmanherruttaan mm. sen myötä, että petrodollari on käytännössä katsoen romahtanut, kuten on myös dollarin rooli maailman resurssivaluuttana (osuus 50-luvulla 92%, nykyisin ehkä 16%)."

Nyt meni puihin. Dollarin reserviosuus maailman keskuspankeissa on 61-64%. 87% maailman forex kaupoista käydään dollareissa.

Susanna Kaukinen

Hmm. Mistäköhän poimin tuon luvun. Pitää korjata jotenkin tuo kohta blogista. Kiitos kommentista.

Susanna Kaukinen

Korjasin tuon nyt ensi tilassa ottamalla tuolta numerot pois, minun pitää ajan kanssa kaivella tätä asiaa. Eri tahoilla kun on tapana ilmoittaa numerot aina sellaisessa muodossa, jotka ovat heille edullisia ja siksi totuutta on vaikea tavoittaa. Lähtökohtaisesti kaikki "kaunistelee" eli puhuu puhdasta tuubaa lähes kaikesta.

Juha Hämäläinen

Varoufakis, erityisen suosittu Kreikassa ja myös minä kuuntelen miestä mielelläni, mutta vaikka onkin taloudenammattilainen ei tee päätöksiä yksin vaan Tsipraksen ja Kammenoksen kanssa yhdessä.

Kammenos onkin ehkä se suuri tuntematon Suomessa, mutta tämän asian lupaan muuttaa jo tällä viikolla ainakin niille, jotka blogiani seuraavat ja lukevat. On melkoisen esimerkillinen politiikko, vaikka ehkä hieman myöhäissyntyisellä omallatunnolla varustettu.

Mitä tulee mainitsemaasi "kapitalismin kuolemaan" 2008.....Oletko koskaan miettinyt josko "itsemurhaksi" luokiteltu tapahtuma olikin murha ?

Annan yhden johtolangan (Hämiö)

https://www.youtube.com/watch?v=yB6eRCiN3ms

Kiitos
Hämis

Susanna Kaukinen

Katson kohta linkin. On selvää, että Yanis ei yksin päätä SYRIZA:n linjasta, mutta hänellä on kuitenkin varsin talouspolitiikan puolella melko paljon vaikutusvaltaa. SYRIZA:n vaara on se, että se hajoaa kahtia, jos €U:lta ei saada riittäviä myönnytyksiä.

On selvää, että SYRIZA:ssa on myös voimia, jotka ovat valmiita irroittautumaan €U:n leikkuuhirsipuusta ja itsekin ehkä kreikkalaisena olisin tuolla kannalla. Tilanne nimittäin on se, että Kreikka on niin pahoinpidelty, että sillä on hyvin vähän hävittävää enää mihinkään suuntaan.

Jos €U ei anna riittäviä myönnytyksiä, on Kreikka mahdottomassa paikassa. Unionissa jatkaminen tarkoittaa katastrofia ilman toivoa, joten on parempi ottaa katastrofi toivon kanssa, joka on #grexit.

Juha Hämäläinen

Tilanteet ei ole koskaan mahdottomia, vaikka ulkoa ehkä niin näyttäisi. Liitän tähän toiseen puheenvuoroon tekemäni pläjäyksen, koska olen laiska kirjoittamaan sitä uudestaan.

"Teidän suuri ystävä Venäjä on jo tehnyt tarjouksensa, kuten myös ennen, kuin Karamanlis 2009 luopui vallasta. Se tietysti ei käy EU-komissaareille nyt eikä tuolloinkaan, vaikka koko kriisi olisi jäänyt tulematta jos Kreikan olisi annettu jatkaa yhteistyötä Venäjän kanssa......

EU on enmmän kusessa kuin ymmärrättekään, koska ei ole kyse suuresta huolenaiheestanne bittirahasta, vaan geopolitiikasta ja suurvaltahaaveista, jotka kuolivat jo Ukrainan-kriisin kautta tulleeseen nokitteluun Venäjän kanssa. Turkin kääntyminen toi oman suolansa haavoihin ja nyt Kreikka on mainiossa tilanteessa puristaa Jykältä ja sen kaverilta Junckerilta mitä vaan, koska yksi kaasuputki (North Stream) ei riitä koko Euroopalle."

Tämä on vastaus kokoomuslaisen puheenvuoroon, joten sanamuodot on sitä myötä. Vastausta en saanut........ (Hämiö)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #11

Mun mielestä koko peli on monessa mielessä ilmassa, mutta suunta €uroopassa on edelleen Suomen kannalta aivan äärimmäisen uhkaava. Pahinta tällä hetkellä on NATO-hankkeet, jotka tekevät meistä hyökkäysvektorin Venäjälle ja meidän koko turvallisuuspolitiikkamme yksi tukijalka on nimenomaan se, että Suomea ei anneta vieraan vallan hyökkäysvektoriksi Venäjälle. Se on meidän turvamme takuu!

Noin muutoin, U$A:n, €U:n ja BRICS:in keskinäinen nokittelu on vaikeasti ja mutkikkaasti auki. En kykene näkemään kuka tästä nousee voittajana, mutta yksinapainen maailma on aina huono. Se tarkoittaa sen yhden navan ylpistymistä ja ajan mittaan välttämättä tyranniaa.

Moninapainen maailma on kaikille parempi, paitsi niille, jotka haluaa toimia yksinapaisen maailman keisareina imemässä muiden elinveret oman kruununsa jalokiviksi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

Missasit yhden asian, joka jäytää riemu-unioniamme vaikka sotaa ei tuliskaan.

Energia ja EU:n suunnitelmat irtautua Venäjän energiariippuvuudesta.

Tähän aiheeseen tarjoan pohjaksi taas videota.

https://www.youtube.com/watch?v=wkUj6mtDCNE

South Stream on kuopattu lopullisesti, Ukraina on tukossa, Puola varastaa minkä kerkeää V-Venäjän putkesta ja lisäksi siitä menee nykyään osa myös Ukrainalle, Nabucco ei ole valmis ja siihen tarvitaan Kreikkaa (Hämiö)
ja North Stream ei riitä kaikille.....Kusinen paikka EU:lle sanoisin ja siksi Venäjän ja Kreikan yhteistyö piti torpata ja Kreikkaa on roikotettu Eurossa....Vain siksi! Muulla, jopa ruumiilla, ei ole väliä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #18

Tosi hyvä video! Huomatkaa muutkin, että siihen saa napsauttamalla suomenkielisen tekstityksen. On selkeää, että tuolla alueella on merkittäviä geopoliittisia intressejä ja ne varmasti ovat vaikuttaneet ja tulevat vaikuttamaan myös Kreikan kohtaloon.

Totuus kuitenkin on se, että vaikka €U on yhtäältä olemassa, sitä ei toisaalta ole. Se, että Saksa syö muiden kuormasta on tehnyt tilanteesta täysin kestämättömän ja varmasti todella monet euroopan maat odottavat sitä pienintä tekosyytä irrottautua koko roskasta.

Saksa tietää tämän ja toimii mielestäni äärimmäisen kyynisesti, kenties jo varmistellen tulevaa asemaansa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #20

Se että Saksalla menisi muita paremmin on melko sitkeästi elävä myytti, koska Saksan valtionvelka on noussut vuodesta -95 alkaen kaksin kertaiseksi ollen jo 2.200 miljoonaa......

Pari muutakin pientä vastaväitettä Saksan ylivoimaisuuteen löytyy tästä pätkästä:

https://www.youtube.com/watch?v=AuF9yBlbrk0

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #25

Katsonpa senkin! Juha, olet kyllä lahja isänmaalle!! :-)

Saksalla ei välttämättä mene hyvin ja Saksan mallihan on ihan täysi fiasko. Maan maahanmuttopolitiikkakin kai natisee jo liitoksistaan ja paikalliset nahistelee keskenään kaduilla soihtukulkueiden ja mustien lippujen törmätessä toisiinsa.

Pointti on se, että Saksa syö muiden kuormasta sillä ettei ole noudattanut 2% inflaatiotavoitetta, koska se tarkoittaa sitä, että Saksan tuotantokulut laskee muihin euromaihin nähden ja näin talous pakenee Saksaan.

Kurkkaan videon.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #26

Suosittelisin, jos voisn, niin nätisti kehaisit. No kun en voi suositella kommenttiasi heitän kiitokseni toisessa muodossa, joka liittyy Saksan "Euro-kuntoon" ja sen hehkuttamiseen.

"Saksan osavaltioilla ja kunnilla on miljardien investointivaje, jonka näkee tiestön ja muun infran kunnossa selvästi.

Lisäksi:

Saksan liittotasavallan poliisin käytössä on 5401 ajoneuvoa, joista 256 on käyttökelvottomassa tilassa. Näistä „romu-autoista“ 117 on ollut korjaamolla yli kuukauden. Samaisen poliisin käytössä on 52 helikopteria, joista 17 ei lennä, koska niitä ei ole saatu korjattua. Poliisilla on myös 99 erikoisajoneuvoa, joista 32 on korjaamolla odottamassa varoja korjaukseen 11 näistä jo useampia kuukausia. Kaiken huipuksi on kuulunut uutisia, että poliisin toimintaa rajoittaa polttoaineen säännöstelytoimet!
Tästä voisi ilkeämielinen realisti vetää johtopäätöksen, että johtajamme, jotka aina kehuvat Saksaa ja ohjaavat meitä samaan tunneliin Merkelin valtakunnan kanssa ovat säälimättömiä kansan kusettajia ja valehtelevat vain ja ainostaan oman poliittisen olemassaolon tueksi!"

Tuossa onkin tämän blogin: https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/12/12/onko... lisätieto aiheeseen, mutta etsin vielä yhden jotta saan varmuudella sanomani läpi :D

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #30

Miten sä näet nää Saksan ongelmat? Onko syynä se, että siellä yksityisomaisuus kasvaa kaksi ja puoli kertaa valtionvelkaa nopeammin ja verotus on riittämätöntä vai onko syypäänä edelleen tämä vuoden 2008 kapitalismin romahdus?

Vai onko kyse vain siitä, että fanaattinen keskustaoikeistolainen liike, jota U$A:n demokraatit ja republikaanitkin edustaa käyttävät vain tilaisuutta thatcherlaisesti hyväkseen ja leikkaavat taloistakin seinät, kun kerran on tekosyy?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #42

mulla on paha epäilys että se saksan kasvava yksityisomaisuus on sitä kreikan velkaa. sehän aika harvoihin käsiin menee. muutamalle pankkiirille.

jos niil 0n 6-8% kauppataseen ylijäämä, se meinaa että ne voi (ja joutuu) lainaa kreikkaan 6% bkt:taan. kreikka on alueen ainut lainaaja, ei kukaan muu korkoa suostu maksaa.

eli toi saksan yksityisen sektorin vaurastuminen on kreikan kuplaa. saattaa olla vääräkin kuva mutta hurrin juttujen mukaan saksan pankkisektori ei kestäs mitään kriisitestiä jossa huomoitaisi jonkinlainen luottoriski. (siks ne ajoi sen pankkien yhteisvastuun läpi. nordea makso viime vuonna vajaan miljardin rahastoon. pahoin pelkään että summa kasvaa aika paljon jos kreikas uhattaan jättää korot maksamatta.)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #44

Euroopan pankit on mitä ilmeisimmin edelleen laajamittaisesti oikeasti konkurssissa. Kapitalismin vuoden 2008 romahdusta on vaan meikattu piiloon, on vedetty mädän pohjan päälle uutta maalia ja lahjottu katsastusmies.

Eli voit hyvin olla oikeassa, että Saksan pankit on edelleen täysin kelvottomassa kunnossa ja jos joku sanoo, ettei keisarilla ole vaatteita purukumi menettää pitonsa ja Saksan pankki-BMW:n kone putoaa tielle ja kori paljastuu Trabant-pahviksi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #25

Jep, aivan samanlaista tuo Saksan touhu kuin Suomenkin - työttömiä syyllistetään - vaikka töitä ei ole. Halpamaista oikeistopopulismia, joka ei ratkaise mitään ongelmia, ei työllistä ketään, eikä tee kenenkään elämää paremmaksi.

Samalla se kuitenkin oikeuttaa sen, että puretaan työväenoikeudet ja poljetaan palkat. Kysymys on oikeistopopulismin vyörystä, jolla tavan kansaa murskataan. Oikeistolla kriisi on aina mahdollisuus tuhota työväen saavutukset.

Susanna Kaukinen

On kyllä todella jäätävä tuo Schäublen puhe tuossa videolla. Äärimmäisen kyyninen. Lähellä sellaista psykopatiaa, jota voisi joltain Rooman Imperiumin keisarilta odottaa. Kansa on vain karjaa, jota tarhataan ja paimennetaan ja kriisit ovat keppi, jolla sitä hakataan niin kauan että se tottelee.

Totuus on, että vain kansallinen ja populistinen, populääri herääminen voi pelastaa meidät tästä narsistien hankkeesta. On ymmärrettävä, että missä vasemmisto haluaa korjata unionin ja nationalistit hajoittaa sen, tavoite on pohjimmiltaan sama: kaataa näiden psykopaattien maailmanhallinnan hanke.

Se taistelu on oikea ja ehkä historian eeppisin ja tärkein.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Tää koko Kreikka-episodi on sellainen, jota ei olisi pitänyt tapahtua.

Ensinnä €uro-liittoon ei pitänyt ottaa mukaan valtioita, joilla on velkaa enempi 60 %:ia BKT:sta.. no, tässä Kreikka oli sitten tehnyt jotain kirjanpitovirheitä.

Nyt löysin hyvän artikkelin ylioppilaslehdestä, jossa on juuri Kreikan asemasta, ja myös Saksan johtoasemasta EU:ssa, kysynnän puutteesta.. Tässä lainaus artikkelista "Koska raha on velkasuhde ja keskuspankkiraha luodaan tyhjästä, taloudellisesti suvereenilta valtiota se ei lopu koskaan kesken." ja tämän sanoja on Aalto-yliopiston tutkija. Tässä linkki artikkeliin http://ylioppilaslehti.fi/2014/11/ei-nouse/

Susanna Kaukinen

Se on ihan selvä, että yhteisvaluutta on keino ennenkaikkea kansallisvaltioiden orjuuttamiseen €uroopan Unionin keskuksen hyväksi. Tottakai suvereeni vastaa itse omasta rahastaan ja rahapolitiikastaan ja on täten - noh - suvereeni!

Yhteisvaluutta on katastrofi euroopalle, kävi tässä kokonaisuutena miten hyvänsä. Se voi toimia vain jatkuvien tulonsiirtojen kautta kuten U$A:ssa ja Suomessa se tarkoittaa sitä, että me olemme ikuinen nettomaksaja.

Ikuinen.

Me maksamme aina muiden viuluista osan ja vastineeksi siitä me emme saa päättää omista asioistamme, koska €uroopan ytimessä meidän vaikutusvaltamme on 1-2%. Vastineeksi, meiltä yritetään viedä oma armeija. Vastineeksi, meidät alistetaan ja orjuutetaan ja meitä riistetään ikuisesti.

Jos olisin todella kyyninen, sanoisin tässä, että noinkohan Venäjältä saisi paremmat vasallimaan ehdot.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

kyse on erikoisumisesta. jokainen tekee sen mitä parhaiten osaa, talous tehostuu.

suomalaiset on hyviä maksajia mutta huonoja päättäjiä. mietis nyt, ne ite sai päättää välillä 1989-1994 ja heti päätettiin liittyä euhun vaikka poltettu lappi vielä savusi edellisen jäsenyyden jäljiltä.

jos sä meinaat että tolle aasilaumalle pitäs antaa jonkinlainen päätösvalta, oot vielä patomäkeäkin pahempi romantikko.

aikonaa risto jonsson a++ ohjelmassa keskusteli pertti salolaisen kanssa ja myönsi että eu ja euro on hyvä suomelle koska ei kukaan sen typerämpää politiikkaa osaa tehdä kuin suomen silloinen hallitus. oli oikeessa, eu on yhtä typerä, ei typerämpi. tosin toi eu typeryys johtuu siitä että siel oli olli rehn (fin) komissaarina ja nyt jykä (fin).

jahka kieltävät suomalaisilta osallistumisen kaikkeen päätöksentekoon, alkaa homma toimia.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #32

Aivan loistava puheenvuoro, hitto että nauratti! Ite en voi sanoa johtopäätöksistä mitään, kun sitten tulisi heti taas banni. Sanotaan nyt kuitenkin sen verran, että mä en ehdottanut, että Suomi pelastuu sillä että Olli Rehn ja Jyrki Katainen on vallassa.

Ennemmin pohdin sitä, että jotku täysjärkiset täällä politiikkaa pitäis. Jotku sellaset, joita kiinnostaa isänmaan asia enemmän kuin se, että saa paistatella ravatti kaulassa hokemassa unionin retoriikkaa siitä miksi vaihtoehtoja ei ole muuta kuin köyhän kuolema.

Juha Hämäläinen

On muitakin mahdollisuuksia keventää koko Eu-aluetta, jos vaan poliittinen halu ja taito riittää, mutta taitaa olla meidän Alexit ja Jykät pankkien ostamia sätkyukoja......

"Tällä ratkaisumallilla voitaisiin (tutkimuksen tekohetkellä) laskea Euroopan maiden 64% velkalastista, joka oli tuolloin 40,47% BKT osuudesta niinkin alas kuin 14,58 prosenttiin.

Kuusi maata, kuten Irlanti, Italia, Espanja, Britit, Ranska ja Saksa voisivat uloskirjata yli 50% veloistaan.

Kolme maata, Irlanti, Italia ja Saksa laskisivat velkojaan yli miljardin

Irlanti laskisi velkojen BKT-osuutta 130 prosentista niinkin alas kuin 20 prosenttiin

Ranskan valtionvelka katoaisi melkein kokonaan ollessa lopuksi vain 0,06%"

"Ainut joka tässä vaihdossa häviäisi olisi pankit!

Tästä ainoasta häviäjästä voisi ilkeämielinen kansalainen vetää johtopäätöksiä kenelle poliitikomme tekee töitä ja ketä he suojelevat, mutta mehän emme ole ilkeitä ? (Hämiö)"

Kiitos
Hämis

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/17/velk...

Susanna Kaukinen

Professori ja todennäköinen finanssiministeri Yanis Varoufakis erikseen mainitsi Olli Rehnin nimen siinä yhteydessä, että hänen puheensa olivat hurjempaa tavaraa kuin edes Brezhnevin suusta olisi voinut koskaan odottaa.

Olli Rehn sanoi IMF:lle, että se ei olisi saanut puhua €U:n talouspolitiikkaa vastaan, koska se voi herättää kysymyksiä €uroopan kansalaisten mielissä. Tämä retoriikka on synkintä Neuvostoliittoa ja bolshevismia.

Noh, toisaalta on ymmärrettävä, että mikään liittovaltio ei koskaan ole demokraattinen ja sen takia tällainen NL-henkisyys on odotettavaa.

Pointti kuitenkin oli se, että Alexit ja Jykät on tätä aivan samaa politrukkiaatelia. Ne puhuvat imperiumin suulla. Heidän isänmaansa on pankit. Suomi on heille vain resurssi, josta voidaan puristaa tuloja ja jota tulee hallita suoraviivaisesti ja kovakätisesti, jotta puristamista voidaan jatkaa hamaan ikuisuuteen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Stubbin mukaan nyt tulisi lopettaa sellaiset puheet, että me suomalaiset eläisimme jonkinlaisessa lintukodossa, jossa eurooppalaiset vaalit eivät vaikuttaisi toisiin eurooppalaisiin vaaleihin. Euroopan unionin politiikka ei ole ulkopolitiikkaa, vaan sisäpolitiikkaa. Emme voi kääntyä tässä kysymyksessä sisäänpäin, herra vihoitteli aamutunneilla.

Stubbin mukaan suomalaiset siis elävät jo liittovaltiossa.

Me emme vain kenties itse tiedä sitä vielä.

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185366-stubb...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #46

On käsitettävä, että Stubb on U$A:ssa opiskellut vieraan vallan etujoukon kiiltokuva ja heimopäällikkö Suomessa. Mies on hammasjuuriaan myöden NATO-fanaatikko, imperialisti ja Venäjää vihaava neokonservatiivi ja fanaatikko, jolle isänmaa ei merkitse mitään, ellei se ole U$A.

Stubbin puheiden kuuntelu on täysin ajanhukkaa. Sillä levyllä pyörii vain tarinaa siitä, miten oikeutetaan suomalaisten uhraaminen Stubbin utooppisille haaveille siitä miten Suomesta saadaan U$A:n osavaltio.

Miehen jutut on niin luokatonta höpötystä, että kannattaa ennemmin kuunnella liidun vinkunaa taululla kuin hänen valheiden virtaansa, koska liidun kirskuna taululla on vähemmän haitallista hermoilla, kuulolle ja mielenterveydelle kuin Stubbin järjettömät imperialistiset ja tavan kansaa vihaavat aateliseliittiset propagandistiset höpinät.

Olavi Mansikka

sua mä sitten olen täällä ikävöinyt... Tervetuloa takas. Nyt vaan en jaksa lukea koko kirjoitusta. Luen huomenissa.

Susanna Kaukinen

Moikka Olavi, koetan ny toimia tän foorumin puitteissa niin, ettei mua pantais täältä enää ulos. Tuo viimekertainen kova jäähy tuli aika yllätyksenä. Noh, oppia ikä kaikki.

Blogi kannattaa ajan kanssa lukea, vaikka se on liian pitkä, koska kysymys on elämän ja kuoleman kysymyksistä Suomen ja suomalaisten kannalta. Kysymys on siitä, saamme me elää vapaassa Suomessa vai onko kansamme edessä jälleen kerran siirtomaavallan kausi, jossa meidät kolonialisoidaan.

Olavi Mansikka

juu mä yritän olla kuumentamatta ettet joudu banniin. ;)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Luin, ymmärsin ja pidän todennäköisenä, ei vaan heilauta pätkääkään. Meni jo.

Susanna Kaukinen

Jollakin tavalla kai sinäkin rakennat tulevaisuuttasi? Rakennatko sitä sille pohjalle, että Suomi on siirtomaa, hyväksytkö sen vain "realiteettina" ja perustat omaa elämääsi imperiumin alamaisen lähtökohdasta, jolta viedään oikeudet ja ympäristö pala palalta?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tervetuloa takaisin. Huomaanko oikein, kirjoitustyylisi on muuttunut hieman rauhallisemmaksi. Onko jäähyllä vaikutusta asiaan.

Susanna Kaukinen

Kilaroin muualle. Olen tehnyt sitä viime aikoina siinä määrin tarpeeksi, etten koe siihen mitään tarvetta, enkä aio sitä muutenkaan kohdentaa tälle foorumille, koska on olennaisempaa saada asiat esille kuin se, että välittyykö minun tunnetilani ilmaisussa täällä vai ei.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Susanna, tervetuloa takaisin, totean itsekin vastikään takaisin tulleena. Tekeepä Syriza miten tahansa, sen pelkkä olemassaolo ja hallituksen muodostaminen toimii esimerkkinä muualla Unionissa. Podemos voi saada tästä virtaa eikä ainoastaan se, vrt.

Etelä-Euroopan kriisimaissa pelätään Syriza-tartuntaa
http://yle.fi/uutiset/etela-euroopan_kriisimaissa_...

Susanna Kaukinen

SYRIZA:an liittyy myös riski, että sen epäonnistuessa tulee taas pitkä henkisen lamaannuksen kausi, kun ihmiset menettävät toivonsa. Tottakai tämä voi olla väliaikaista, mutta jos ajatellaan Yaniksen sanoin Thatcherin kautta Britanniassa, lamaannuksesta voi tulla myös pysyvää, kun tuho jatkuu vuodesta toiseen vääjämättömänä kuin kuolema.

Se mistä en itse pidä on se seikka, että Etelä-Euroopassa pyritään pelastamaan unioni. Unioni on täysin vihamielinen euroopan kaikille kansoille, suoranainen finanssipääoman tyrannia, jossa ei ole mitään hyvää. Unioni tulisi tuhota, eikä pelastaa.

Yanis itse sanoi, että unioniin pitäisi saada 35-40% vasemmistoblokki, jotta sitä voitaisi korjata. Olen itse aika skeptinen sen suhteen, voidaanko tällainen aikaansaada ja katson, että Suomen kannalta finexit on joka tapauksessa parempi kuin mikään muu vaihtoehto.

Tähän liittyy syvät kysymykset demokratiasta, itsemääräämisoikeudesta, omasta armeijasta ja niin pois päin. Missä etelässä kannattaa tekohengittää unionia rahansiirtojen takia, siinä pohjoisessa ei kannata niitä maksaa ja maksaa vielä demokraattista hintaa kaupantekijäisenä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

etelä pyrkii pelastaa eu ja euron koska jos se pelastuu ja muuttuu liittovaltioksi, ne on ikuisia sisäisten tulonsiirtojen kohteita. se meinaa et suomes on 20% liittovaltiovero joka menee kreikkaan. ne saa sen toimivan kansalaispalkan ilmaiseksi.

eikä riitä 30-40% vasemmisto. sen pitäs olla luokkaa 99% koska eu säännöstö on laadittu niin että mitään järkevää ei voi tehdä kun 100% äänimäärällä. esim hiilidioksidi veroa ei voi säätää koska joku itäeuroopan maa vastustaa kummiskin. (sikäläisiä poliitikkoja saa vitosella tusinan)

.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #36

Niinpä. Vaikka kotimainen vasemmisto on aivan äärimmäisen epäisänmaallinen kannattaessaan unionissa jatkamista, kysymys on juuri siitä, että etelä haluaa pelastaa unionin, koska me maksamme heidän viulunsa.

Tuntuukin siltä, että meidän omat poliitikkomme ovat töissä paitsi pankeille, myös etelän valtioille, joille he auliisti sosialisoivat meidän varojamme, vaikka samaan aikaan kotimaassa sanotaan, että ei ole vaihtoehtoja, kaikki on pakko leikata.

On aika kääntää laiva, aika tulla kotiin. Seikkailupolitiikka riittää. Isänmaa on pelastettava.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hienoa Susanna kun olet taas tullut takaisin.

Susanna Kaukinen

Kiitos! Yllätyin siitä, että paluu sallittiin. Perusteluni olivat ylläpidolle tällaisessa muodossa:

...

Tervehdys,

Ajattelin kysellä käyttöoikeuksiani takaisin, nyt kun olen ollut sivussa useamman kuukauden. Perusteluna yhtäältä tälle se, että puheenvuoro on keskeinen foorumi ja kansanedustajaehdokkaana sinne kirjoittamaan pääseminen on melko keskeistä.

Toisaalta olen ollut sivussa jo hyvän tovin ja olen ehtinyt pohtia sitä, että minun pitää linjata kirjoitusasu- ja tyyli toisin puheenvuoroon kuin muualle, jokaisella foorumilla on omat tapansa. Samalla omalta osaltani olen valmis sitoutumaan siihen, että en enää aiheuta yhtään sääntörikkomusta, enkä enää pyri takaisin, jos sellaisen mielestänne teen.

Alunperin linja oli epäselvä ja toistaiseksi sivuun laittaminen tuli minulle kuitenkin yllätyksenä, ajattelin, ett' saatan ehkä saada viikon tai pari jäähyä. Tältäkin osin pitäisin kohtuullisena sitä, että tiliäni ei suljettaisi lopullisesti sellaisella tavalla, jota en osannut alkuunkaan ennakoida.

Yst.

Susanna Kaukinen
Vaaliehdokas 2015, IPU

Susanna Kaukinen

Riita sinänsä tuossa tilin sulkemisessa oli kysymys tästä Romppaisesta, siitä Kokoomuksen reservin upseerista ja kokoomusnuorten pomosta, joka kiduttaen tappoi naapurinsa.

Kirjoitin siitä niin kovakätisesti, että jouduin jäähylle "toistaiseksi". Mikko Elonkin blogi aiheesta poistettiin siinä rytäkässä. Minulta suljettiin myös tili.

Juha Hämäläinen

Tässä ylempänä lupaamani pläjäys Saksan todellisesta kunnosta.....

"Mietitään hetki miten näistä veloista päästään eroon. Miten päästään päivään X, jolloin velkaprosentit on säästetty yksi numeroisiksi tai edes kaksinumeroisiksi ja kansakunnat alkavat taas toimimaan.

Esimerkiksi voidaan ottaa Italia, jonka BKT on 1.620 miljardia Euroa. Velkaa Italialla on 2.170 miljardia, joka teki 134% bruttokansantuottesta. Italian verotulot taas oli samaisena vuonna 365 miljardia eli 22% BKTstä.

Italian velkojen pelkät korkokulut ovat vuosittain kahden prosentin korolla 43,4 miljardia. Italialle jää siis 321,6 miljardia maansa pyörittämiseen ja lyhennyksiin. Tällä koko summalla velka olisi maksettu noin seitsemän vuoden aikana. Kymmenen prosentin osuudella velan maksuun menisi mukavat 70 vuotta.

Tämä tietysti on pikaisen yksinkertaistettu yhtälö, jossa ei ole otettu huomioon Oy Italia Ab:n todellisia juoksevia kuluja, mutta antaa osviittaa missä mennään velkojen kanssa.

Vertailun vuoksi katsotaan Saksan lukuja, jonka BKT on 2.735 miljardia Euroa. Velkaa Saksalla on 2.154,67 miljardia, joka teki 75% bruttokansantuottesta. Saksan verotulot taas oli 328,2 miljardia eli 12% BKTstä."

Blogissa on joitain lisälukuja, jos kiinnostaa, mutta ylisellä tasolla koko EU on saastuneelle maalle savijaloille rakennettu mökki, joka alkaa olla pahasti vinossa. (Tavan timpurin mielipide)

https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/12/09/velk...

Susanna Kaukinen

Mun täytyy taas painottaa sitä, että velat ovat suurelta osin peräisin kapitalismin kriisistä vuonna 2008. Esimerkiksi Espanjalla oli valtionvelkaa vuonna 2006 vain 38% BKT:sta.

On siis oltava varovainen siltä osin, että syyttää valtioita tuhlailusta siellä missä velkojen ja talouden ongelmien perimmäinen syy on pankkikriisi, eikä kansalaisten, veronmaksajien tai valtioiden porsastelu.

€U haluaa riistää velkavuorten maksut veronmaksajien selästä ja antaa pankkien jatkaa tappioitta ja ilman että niiden omaisuutta sosialisoidaan/kansallistetaan vastapainoksi sille, että niiden tappiot maksetaan.

On ihan selvä, että konkurssipesän ostajan pitää saada osansa pesän omistuksessa ja tässä siis viulut maksavat veronmaksajat ehdottomasti ovat oikeutettuja osuuteensa pankkien varallisuuden omistuksessa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

EU:lla on häkellyttävän läheiset suhteet yritysmaailmaan. Etenkin kansainväliset pankit ovat niitanneet itsensä niin lähelle unionia kuin ne ovat pystyneet.

"Euroopan unionilla on niin paljon valtaa, että suuri joukko ulkopuolisia organisaatioita yrittää vaikuttaa unionin päätöksentekoon. Transparency Internationalin mukaan arviolta kolmella tuhannella lobbausyksiköllä on toimisto Brysselissä.

Yritykset vaikuttavat unionin päätöksentekoon myös niin, että monilla tärkeillä EU-vaikuttajilla on läheiset suhteet suuriin kansainvälisiin yrityksiin, muun muassa pankkeihin.

Yritysten valtaa EU:ssa selvittänyt tietokirjailija-toimittaja David Cronin sanoi MOT:lle, että vaikutusvaltaisin yritys Brysselissä on 
yhdysvaltalainen investointipankki Goldman Sachs".

.."Vaikutusvaltaisin "goldmanilainen" EU:ssa on tällä hetkellä euroalueen keskuspankin EKP:n pääjohtaja Mario Draghi. Hän toimi pankin tytäryhtiön Goldman Sachs Internationalin toimitusjohtajana ja hallituksen varapuheenjohtajana 2002–2005. Goldmanilta Draghi siirtyi Italian keskuspankin johtoon ja sieltä 2011 EKP:n ykköseksi."

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/05/eun-ja-gol...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #49

Goldman Sachs on joka paikassa, jos katsot tarkemmin. EKP:n megaskraga on Goldmanin miehiä, niin myös Italian pää- ja finanssiministeri ja jonkin muun eteläisen unionimaan ministeri - olisiko ollut Kreikka - on Goldman Sachsin entisiä johtajia.

On selvää, että €U on pankkiirien vallankaappaus euroopasta. Peliä ei kuitenkaan ole vielä pelattu ja vaikka yö vaikuttaa synkältä, on se aina pimein ennen aamunkoittoa.

Niinkauan kuin on elämää, on taistelua - vai oliko se niin päin - että niinkauan kuin on taistelua, on elämää. Tuppaan unohtamaan. ;-)

Emme me koskaan anna periksi. Tämä sama eeppinen kamppailu on jatkunut vuosisatoja ja on meidän aikamme kantaa kortemme kekoon sen puolesta, että pankkiirien riistovalta saadaan lopetettua.

Heillä ei ole mitään oikeutta. Se olkoon ensimmäinen askel eteenpäin, että me tunnustamme ensin tämän.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

joo saksa o hyväs asemas. sen nettovelka ei o kun 80% (suomi 28%, jos eläkkeet huomioidaan nettovelka on - 80% eli omaisuutta 80% enemmän kun velkaa)

oletetaan että marsilaiset tulee maahan ja ostaa kreikasta oliiveja niin että kreikka pääsee 10% kasvuun. italia kanssa.
-> kreikan invvestoinnit lähtee käyntiin, työttömyys alkaa laskea 5% vuoteen
-> palkat nousee tuottavuuden mukana 10% vuosivauhtia
-> ekp näkee että inflaatio kiihtyy
-> nostaa koron 10% tasoon
-> saksan koko verotulot menee korkoihin (siinä tilanteessa saksa on eu epävarmin maksaja, myöskään 20% ei ole mahdoottomuus saksan lainoissa)
-> sakut alkaa velkaantua 20% vuoteen, ne o jo nyt 20% yli 60% rajan
-> kreikka antaa saksalle velat anteeksi
kaikki voittaa

hitto tää on niin aasimainen homma että edes marsilaisten invaasio ja ostoryntäys ei voi tätä pelastaa ilman velkojen anteeksi antamista taikka keskuspankkirahoitusta.

silti vaan sitkeesti jatketaan koska saksalainen (suomalainen) äänestä ei tajua mitään taloudesta ja politikot tekee niinkus äänestäjät tahtoo.

1 ms aikaan sanottiin sommen briteistä. leijonia joita johtaa aasit.

me ollaa aaseja joita johtaa aasit.

äsken luin vipun lehteä (elokehä) siinä oli erittely utopioista. kaikki esitellyt meni pipariksi (sananmukaisesti, yleensä kommuunin johtajat oli kiinnostuneempia piparista kun taloudesta.)

niitä toimivia ei esitelty. niitähän on paljon. keskiajalla joka kylässä oli luostari. aasiassa vieläkin. täällä meni kommuunit pipariksi kun luther huomasi et ne on täynnä nunnia ja keksi niille muuta käyttöä kun jatkuvan rukoilun.

eli kommuunit on kaatunut seksiin. mikä on musta paljon järkevämpi syy ajaa talous nurin kun tämä meidän sadofiskaalinen malli (sadofiaakilinen, sami miettisen kehittämä termi eu talouspolitiikkaa kuvaamaan).

mä en näe muuta pelastusta kun sen porkkanakommuunin.

Susanna Kaukinen

No pitää ekana muistaa se, että koko meidän FIAT-rahajärjestelmä on ihan puhdas pyramidihuijaus. Kun tällainen puhallus on koko homman ytimessä, ei tästä mitään järkevää voi ikinä syntyä. Järkevintä on vaan koettaa saada jostain se naurismaa, että ees itellä on ruokaa ku jonain päivänä tää sirkus loppuu siihen kun Pelle Hermannin posetiivista kuluu rattaat loppuun ja musiikki seisahtuu.

Vakavasti puhuen, on 100% varmaa, että nykyinen huiputusrahaan perustuva raha- ja finanssitalous kaatuu ennemmin tai myöhemmin, koska se on rakenteeltaan täysin päreinä. Sitä ei pelastais ees Jeesuksen toinen tuleminen, ellei se sitten tulis kiinnittämään valuuttaa kultakantaan. Sen tekeminen vaan kaatais tän huiputusrahanäytelmän, joten ees Jesse ei voi pelastaa.

Ne velat lopulta leikataan konkurssien kautta tai muutoin. Ei niitä voi maksaa. U$A on ollu valtionveloissa jostain 1830-luvulta asti. Ei valtioiden velkoja makseta, eikä niitä koskaan tulla pääsääntöisesti maksamaan.

Suuret ongelmat tulee, kun valtiot menee konkurssiin, mutta leikkii, ettei mene ja irroittaa rahansa kultakannasta (jonka mm. USA teki 70-luvun taitteessa).

Ensimmäinen maailmansota tuhosi talouden aika lailla kokonaan ja sen jälkeinen taloushistoria on ollut tämän tosiseikan aktiivista peittelyä ja zombie-talouden tekohengittämistä.

Jos mä oon rehellinen, niin eihän täs maailmassa oo hyvinvointivaltiota suurempaa ihmettä koskaan nähty. Sen takia mä imperialismin ja imperiumin rakennuksen tuulista huolimatta vannon kansallisvaltion ja vahvan kansallisen solidaarisuuden nimiin, siihen lasken sydämeni.

Se on parasta mitä on koskaan ollut. On ihmeellistä, että 90-220 ihmisen laumoissa elänyt kädellinen on pystynyt kansallisen tason melko suureen solidaarisuuteen. Tätä aarretta ei ymmärretä, tätä ihmettä ei osata arvostaa, vaikka se on ihmiskunnan saavutusten kruunun jalokivi!

Kansakunnalla on kohtalonyhteys. Kun sen ymmärtää, ymmärtää, miksi kansakunnan tulee varjella sisäistä solidaarisuuttaan kuin linnunpoikasta, joka ei saa pudota pesästään.

Sä voit sanoa utopia, mutta siinä missä jokainen utopia on johtanut katastrofiin, on meillä uskottava keissi siitä, että kansallisvaltio on toiminut ja voi toimia jatkossakin siitä huolimatta, että imperialistikolonialistit halua kaksihaaraisella kielellään houkutella meitä mukaansa.

Tälle valheen parrelle ei pidä silti antaa pikkusormeakaan. Imperialisti haluaa sinut mukaan joko tappamaan tai useammin - kuolemaan puolestaan. Imperialisteille sanoa solidaarisuus ei tarkoita mitään muuta kuin sitä, että aatelistolle on eri säännät kuin tavan kansalle.

Miksi siis mennä keisarin puolelle, kun keisari haluaa vain ajaa sinut itse keksimiensä vihollisten seipäisiin?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #45

kyllä esim luostarilaitos varsin pitkään on toiminut. sehän on eräänlainen kommunistinen utopia.

spartakin muuten oli utopia spartalaisille. asimov kirjotti olikohan solariksesta. siel robotit teki työt, jokainen ihminen oli kuten spartalainen omalla tilallaan. täydellinen utopia, orjat vaan korvataan roboteilla.

antiikin ateenakin oli utopia. siel vapaat miehet keskitty politiikkaan, orjat teki duunin.

usa etelävaltiot oli utopia. vapaat valkoiset liberaalit miehet keskitty omistaa, orjat teki työn.

kapitalismikin on aika lähellä utopiaa silloin kun voimissaan. rikkaat keskittyy tekee päätöksiä ja omistaa, prolet hoitaa duunin.

pohjoismaat on puoli utopia. melkein kaikki joutuu tekee duunia mut on jonkinlainen poliittinen vaikutusvalta.

elikkä kyllähän noita erilaisia utopioita on ollut paljonkin. ne on toiminut tietyn väestöryhmän kannalta optimaalisesti. se vaan että aikoinaan on pakko jonkun ollut duunia tehdä on automaattisesti vaatinut myös työläisiä. ei kaikki voi utopiassa elää jos eläminen vaatii 6 tuntia päivään duunia.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Tervetuloa takas. Minunkin vuoden mittainen bannini on näköjään ohi. Täytyy olla jatkossa vähemmän rehellinen tossavaiselle ;)

Susanna Kaukinen

Tervetuloa siis sinullekin! Joo, koeta olla vähän vähemmän rehellinen. Voi sitä tiukasti sanoa, mutta on varmaan joitakin sanoja mitä pitää välttää.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Kapitalismin virheet ja romuttuminen pitää maksattaa viimeistä senttiä myöten sijoittajilla eikä veronmaksajilla. Se on silloin oikeus ja kohtuus.

Kansakuntana pärjäämme taloudessa, kun keskitymme vahvuuksiimme. Maa- ja metsätalouteen, metalliteollisuuteen ja puunjalostusteollisuuteen. Näillä aloilla olemme hyviä ja ne tuo lisää työtä meille toivottavasti myös tulevaisuudessa. Siellä kansana pärjätään, missä olemme luontaisesti vahvoja.

Susanna Kaukinen

On täysin kestämätöntä, että keinottelijoiden tappiot maksatetaan veronmaksajilla. Se on itseasiassa puhtaan rikollista, se on varastamista ja se on valtion osallistamista kansalaistensa ryöstämiseen. Mikään ei puolla tätä täysin rikollista toimintaa.

Suomella on taloudessa paljon mahdollisuuksia. Tärkeää on varmistaa, että me voimme tarjota töitä koko kansalle ja että meidän omavaraisuutemme pidetään hyvänä. Puu on toki Suomessa aina koko toiminnan selkäranka.

Silti on hyvä, että taloudessa on hajautusta ja meillä on hyvin erilaista toimintaa. Yksille sopii paremmin maatalous, toisille ohjelmointi. Tärkeää on, että jokainen löytää paikkansa ja jokaiselle paikka löytyy.

Suomen suurin ongelma on €U ja €uro. Niistä on päästävä. Kyllä me itse osaamme ja pärjäämme. Sitä en epäile hetkeäkään.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Tervetuloa takaisin Susanna. Niinhän se vanha puheenvuoron sanontakin menee että "pieni banni piristää".

Seuraan itsekkin mielenkiinnolla uutisointia Kreikan vaaleista, eikä mieleeni ole tähän mennessä tullut kuin muutamia vaihtoehtoja:

1.) Syriza mitätöi Kreikan ulkomaanvelan, mikä tuhoaa samanaikaisesti niin euroalueen kuin Kreikan talouden.

2.) Syriza vaatii helpotusta tai velkojen leikkausta, mikä taasen aiheuttaa lumipalloefektin muissa jäsenmaissa: "Miksi Kreikka pääsee noin helpolla? Mäki haluun!"

3.) Syriza ei uskalla tehdä mitään ja Kreikassa odottaa uudet vaalit.

Aika näyttää mikä tie näistä on oikea.

Susanna Kaukinen

Ei hullumpi kiteytys. Mä epäilen, että vaihtoehto #3 ei tapahdu. SYRIZA vaikuttaa kuitenkin aika kovalta luulta. Todennäköisesti jotain vaihtoehtojen #2 ja #3 kompromissia tai jos €U ei siihen suostu, niin sitten #1.

Jyrki Paldán

Tervetuloa takaisin!

"Olen muutenkin seurannut Yanis Varoufakista jo vuosia, koska aikanaan havahduin Matrix-henkisesti siihen oivallukseen Yaniksen toimesta, että suuren korporaation ja Neuvostoliiton rakenne on sama."

Tämä on kyllä varsin hyvä huomio, joka jokaisen tulisi sisäistää. Diktatuurin valtio ja nykyinen osakeyhtiöiden hallintarakenne ovat hyvin samankaltaisia.

Diktaattorin valitsee usein jokin pieni ryhmä/ryhmittymä, kuten suku, kultti, puolue tai viisaiden neuvosto. Tismalleen samalla tavalla yrityksen hallituksen valitsee pieni omistajien ryhmä(jossa äänioikeus jakaantuu suhteutettuna omistusosuuteen, joten hallituksen valintakin voi olla täysin diktatuurinen). Valtio kilpailee muita valtioita vastaan, ja yritys muita yrityksiä vastaan. Valtion diktaattori voi komentaa miljoonien ihmisten taloudellisen aktiviteetin mielensä mukaan, ihan samalla tavalla kuin jättiyrityksen hallituskin. Kummassakaan tapauksessa niillä joihin nuo päätökset eniten vaikuttavat(kansalaiset/työntekijät) ei ole mitään sananvaltaa asioihin. Elleivät valtion rajat ole suljettu täysin, kummassakin tapauksessa kansalaisella/työntekijällä on yhtäläinen mahdollisuus poistua tuosta järjestelmästä.

Diktatuurisen hallitustavan verinen vastustaminen toisaalla ja kynsin hampain puolustaminen toisaalla on valtava kaksoisstandardi.

Susanna Kaukinen

Jes! Olet oivaltanut nyt jotain erittäin olennaista! ^_^

Toimituksen poiminnat