*

Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kapitalistisen oligarkian viemäri syvenee

  • Kapitalistisen oligarkian viemäri syvenee
  • Kapitalistisen oligarkian viemäri syvenee
  • Kapitalistisen oligarkian viemäri syvenee
  • Kapitalistisen oligarkian viemäri syvenee
  • Kapitalistisen oligarkian viemäri syvenee
  • Kapitalistisen oligarkian viemäri syvenee
  • Kapitalistisen oligarkian viemäri syvenee
  • Kapitalistisen oligarkian viemäri syvenee

En ole muutamaan päivään ehtinyt bloggamaan, koska vallankumous ei odota, mutta kerrataanpa aivan viime päivien tapahtumia tiiviissä paketissa, josta näkyy syöksyn suunta.

 

Pääomien keskittyminen etenee, nyt 1% omistaa jo 48% kaikesta. Samalla Suomeen on syntymässä uusi yläluokka. Pääomarintamalla siis menee odotetusti ja talousaatelin oligarkia voi paksusti ja vie kuukausi kuukaudelta kansalta elintilaa.

 

Myös sananvapauden rintamalla tuulee ja pölisee: "vapaakauppasopimus" TPP, joka on Suomeakin koskettavan TTIP:n australianserkku kieltää jopa juristeja kirjoittamasta juttuja, jotka voivat vahingoittaa korporaatioiden taloudellisia etuja.

Samaan aikaan Suomessa pyritään tekemään historiallinen rimanalitus, jossa viinaa lähdetään kieltämään sellaisella innolla, että sananvapauteen lyödään sellainen lovi, jonkalaista ei koko €uroopassa ole.

Samalla luodaan ennakkotapaus sille, että voidaan jatkossa kieltää myös Suomeen syntyvän talousaatelin erivapauksien kyseenalaistaminen. Ilmeisesti kuitenkin tässä kieltojen luvatussa maassa kieltolakia pitää kokeilla joka vuosisata, vaikka se on aina johtanut miljoonien pirtulitrojen vuosittaiseen salakuljetukseen.

 

Demokratian alueella edetään totutusti ja muutama kravattiäijä edelleen tyrannisoi Suomea. Kansalaisaloitteilla pyyhittiin odotetusti takalistoa ja sen jälkeen niillä hierottiin kaikkien niitä keränneiden aktiivien naamaa.

 

Tässä muutama havainto viimeaikojen tapahtumista. Koska Suomen nykyistä hallintomuotoa on mahdotonta vaihtaa vaalien avulla, edessä on kylmää kyytiä ja styrankiaa: talousaateli kasvaa, kansan leipä kapenee, sananvapaudelle nauretaan ja demokratiasta ei ole tietoakaan.

Kun vielä muistetaan, että sadat tuhannet ovat töitä vailla ja oikeiston irvokkaat fasistiset puheenvuorot jatkuvasti leimaavat näitä taloussodan uhreja kunnon fasistihengessä ja YLE ja muu valtamedia edelleen jatkaa vastaputinistista länsipropagandaansa, voitanee todeta, että hyvin menee, mutta menköön.

Omalta osaltani katson, että yhteiskunta on laajamittaisessa syöksykierteessä, joka tulee kulminoitumaan jonkinlaiseen sisäiseen törmäykseen, jossa vallan, sananvapauden ja pääoman epäpyhää jakoa tarkastellaan uudestaan.

 

Ylimielinen styrankinen eliitti tulee vielä huomaamaan, että sille on rajansa, mitä voi tehdä, vaikka olisikin ostanut itselleen kapitalistien ja talouseliitin rahoilla puoluejohtajan paikan ja siten täysin avoimen mandaatin pilata koko kansan elämän.

Ehkäpä eliitti on itsekin havainnut tämän, kun Kokoomuksen hallinnoimat poliisivoimat antoi Paateron suulla jo suostumuksensa uusien SA-joukkojen perustamiseen. Lienee niin, että nykyinen kravattikerros katsoo voivansa turvata takalistonsa antamalla nuijat natsien käteen, ettei kansa rupea ryppyilemään.

Oma ennustukseni on, että pieleen menee. Historian loppu on loppu ja kysymys vapauden ja demokratian sekä pääoman ja yläluokan erivapauksen välillä on jälleen pöydällä.

 

Aikoinaan Lipposen Paavo valehteli kansalle, että demarien tavoitteena on sosialismi ja syöksyi sitten suin päin sikanautakilipääkapitalismiin. Ehkä uuden ajan Paavojen olisi aika ottaa sivu wanhemman Paven kirjasta ja todeta, että ehkä tämä kapitalismi ei olekaan niin hyvä idea, vaikka onhan sitä tässä tullut hehkutettua.

Voitaisiin vaikka kokeilla sitä demokratiaa sen sijaan, että puhutaan siitä loputtomasti ja voitaisiin antaa kansalaisille vapauksia sen sijaan, että vapaus-käsitettä käytetään argumenttinä ympäristöterrorismille.

Kenties voitaisiin jopa mennä siihen suuntaan, että laitettaisiin järjettömälle yksityisomaisuuden suojalle jotain rajoja, ettei sitä tarvitsisi tehdä vallankumouksen kautta. Minulle tuo tekotapa tältä osin on henkilökohtaisesti melko sama, mutta olisihan se kansan kannalta kiva, että tehdään asiat hyvällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

On vähän nyt taas. Jos sinulla nyt on selvästi noita ongelmia ja samalla pidät itseäsi ja ajatteluasi niin erinomaisina niin lopeta kitinä ja väkivallalla uhkailu - käy töihin ja voita kapitalistit kapitalistien omassa pelissä. Häikäisevällä älylläsi voit pelata kapitalisteilta rahat pois ja kun omistat kaiken, tai edes tarpeeksi, voit jakaa rahat ja muun omaisuuden haluamasi mukaan.

Näin pääset tavoitteeseesi ilman että rikos kenenkään oikeuksia. Ja sinulle se on helppoa, sillä leijut muiden yläpuolella.

Susanna Kaukinen

Mä edelleen käyn töissä, mutta olen varsin nirso sen suhteen mitä suostun tekemään, koska suurin osa kaikesta tehdystä työstä on puhaasti haitallista sekä ihmisten että ympäristön kannalta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Annetut vapaudet eivät ole vapautta. Mikään annettu tai sallittu ei voi olla. Jos haluaa olla vapaa, ainut tapa on kieltäytyä ja pyrkiä ulos tilasta, jossa jaetaan ja annetaan. Oli se sitten rahaa tai muuta arvoa.

Siinä mielessä en näe mitään eroa sille ovatko ne kahleet pehmeät vai kovat. Kahleet ovat kahleet.

Susanna Kaukinen

Joo, mä en kanssa tee eroa noiden kahleiden laadun suhteen. On yksi asia, jos ihmisyhteisö sopii jotain keskenään ja tykkänään toinen, jos pieni irvokas eliitti sanelee sen mitä ihmiset saavat ja eivät saa tehdä.

Tällaista eliittiä ei tule totella.

Tarja Parkkila

8

" käy töihin ja voita kapitalistit kapitalistien omassa pelissä."

"Pääoman (eli kapitaalin) omistaja, erityisesti pääoman tuotolla (korot, osingot, vuokrat tms.) eläjä, jonka ei tarvitse tehdä työtä elääkseen. Marxismin mukaan tällainen pääomatuloilla eläjä riistää työläisiä eli proletaareja."

Wikipedia

Jos vallitsisi tasa-arvo ja kaikilla olisi pääomaa, niin kuka tekisi työt ?
Jos vallitsisi tasa-arvo ja kenelläkään ei olisi pääomaa, kaikki joutuisivat tekemään töitä ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo alimmainen lause pitää paikkansa, mutta se tarkoittaisi töitä luontaistaloudessa. Suomen leveysasteilla ei pysyisi niissä olosuhteissa hengissä.

Susanna Kaukinen

Kysymys ei ole siitä, että pääomaa ei olisi, vaan siitä miten se on jaettu.

Susanna Kaukinen

Tottakai pääoman omistajat loisivat muiden työstä. Se on tottakai sietämätöntä, mutta yhtälailla irvokasta ja sietämätöntä on se, että kapitalismissa työväki joutuu olemaan 40 vuotta 8 tuntia päivässä kapitalistien komenneltavana. Tämä vapaudenriisto on täysin kestämätön, eikä sitä voi koskaan hyväksyä.

Työ pitää jakaa s.e. kaikki tekevät osansa ja pääoma tulee jakaa s.e. jokainen saa nauttia siitä omalta osaltaan, mitä on jo työllä tähän mennessä rakennettu ja mitä luonto meille on raaka-aineidn ja muun kautta tarjonnut.

Kapitalismin idea siitä, että yhdet saavat kaiken pääoman ja kaikki luonnon resurssit ja toisten osa on vain olla näiden yksien kommenneltavana henkensä pitimiksi on täysin kestämätön.

Noh, kuten Chris Hedges mainitsee, säätelemätön kapitalismi on vallankumouksellinen voima, eikä ihme.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Minä en ole koskaan tehnyt noin lyhyitä työviikkoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kapitalismin idea siitä, että yhdet saavat kaiken pääoman ja kaikki luonnon resurssit ja toisten osa on vain olla näiden yksien kommenneltavana henkensä pitimiksi on täysin kestämätön."

Tuo pitää paikkansa sikäli, että kirjoitat monikossa "yhdet". Sosialismissa puolestaan kaikki pääoma on vain "yhden" (siis yksikössä) hallussa. Kapitalismi on tässä mielessä kehittyneempi ja humaanimpi muoto, koska pääoman omistajia on useita. Ja ennen kaikkea anarkistin kannalta, koska sosialismissa anarkistien vihaama "valtio" määrää kaikessa muussakin.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #24

Sosialismi sellaisena kuin sitä Neuvostoliitossa toteutettiin oli selkeää kansan ja koko liittovaltion varojen tuhlausta, jossa päällimmäisenä rehotti byrokratia ja siihen tiiviisti kytkeytynyt korruptio.

Nykyinen kapitalismi on hivuttavampi tapa riistää ihmisiltä heidän vapautensa. Keinona on yltiövapaa pankki- ja rahalaitosjärjestelmä, jossa pankeilla on oikeus luoda rahaa tyhjästä ja vivuttaa näin luotua pelkkiin odotusarvoihin perustuvaa pääomaa (=velkaa) mitä erilaisimmilla futuureiden johdannaisilla.

Tuota tyhjää "pääomaa", jota maailmassa on kaikkein eniten ja joka on kaikkineen joidenkin velkaa, maksamme me kaikki viimeistään veroina, kun valtiot ryhtyvät pönkittämään pankkeja, jotka ovat ajaneet taloutensa niin kuralle, ettei niillä muuten ole selviämisen mahdollisuuksia.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #24

"Sosialismissa puolestaan kaikki pääoma on vain "yhden" (siis yksikössä) hallussa."

Suosittelen kertaamaan tietojasi sosialismista. Vain ja ainoastaan autoritäärisen laidan sosialistit kannattavat täysin keskusjohtoista taloutta. Sosialisteja on ihan laidasta laitaan.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

"Kapitalismin idea siitä, että yhdet saavat kaiken pääoman ja kaikki luonnon resurssit ja toisten osa on vain olla näiden yksien komenneltavana henkensä pitimiksi on täysin kestämätön."

Määritelmäsi pitää paikkansa, mutta se on vain yleismääritelmä. Oletko pohtinut asiaa pidemmälle. Mikä on se välitön keino ja väline, jolla kaikki resurssit ohjataan eliitin hyväksi. Ei se luonnonvoima ainakaan ole.

Toimituksen poiminnat