Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Oikeusjärjestelmän täydellinen haaksirikko

  • Oikeusjärjestelmän täydellinen haaksirikko
  • Oikeusjärjestelmän täydellinen haaksirikko
  • Oikeusjärjestelmän täydellinen haaksirikko
  • Oikeusjärjestelmän täydellinen haaksirikko
  • Oikeusjärjestelmän täydellinen haaksirikko
  • Oikeusjärjestelmän täydellinen haaksirikko
  • Oikeusjärjestelmän täydellinen haaksirikko

Suomalainen oikeusjärjestelmä ja väkivaltakoneisto näyttää todelliset kasvonsa eliitin ohjauksessa, kun pitkään jatkunutta katuväkivaltaa ei saada kuriin, jossa 70 lasta ja nuorta on pahoinpidelty - monet vakavasti -  lyömällä, pään päällä hyppimällä ja pesäpallomailoilla nuorisjengien aseistaessa itseään myös veitsin ja ampuma-asein.

Samaan aikaan poliittiset ja taloudelliset rikolliset jakavat toisilleen läänityksiä suomalaisessa yhteiskunnassa. Olemme äärimmäisen äärellä, kun paitsi että meidän poliittinen ja laillinen järjestelmämme on täydellisessä haaksirikossa, se ei kykene enää edes laittamaan kuriin katurikollisia, joiden toimesta lapsia toimitetaan lasarettiin, pyörätuoliin ja varmasti pian myös hautausmaalle.

 

Me olemme ajautuneet tähän tilanteeseen niinsanotun länsimaisen oikeusjärjestelmän takia. Oikeusjärjestelmästä on tullut väline, jolla eliitti, juristit ja talousrikolliset voivat tehdä ihan mitä tahansa. Kansalaisia se ei sen sijaan suojaa edes siinä määrin, että lapsensa uskaltaisi laskea kadulle.

Pankkiirien ei tarvitse maksaa velkojaan - kyllä kansa maksaa - ja poliitikot viis veisaavat perustuslaista. Eliitillä sen sijaan kyllä riittää rahaa kansalaisten palkkanauhoista, kun putkaan pitää saada muutama oikeuksiaan puolustava kansalainen, jolla sattuu olemaan mukana musta lippu.

Määrärahat kuitenkin loppuu siinä kohdassa, kun pitäisi saada tuhansia ja taas tuhansia sairastuttava home pois kouluista tai kun ihmisten pitäisi päästä terveyskeskukseen tai kun kansalaisten pitäisi uskaltaa laskea lapsensa ovesta ulos.

 

Vastaus nykytilanteen ongelmiin ei ole kuvitella, että ratkaisu löytyy vuosi vuodelta kasvavaa lakien määrää kasvattamlla. Juuri se on syynä meidän ongelmiimme, että meillä on loputon määrä pykäliä, joiden taitamiseen tarvitaan kallis juristi, johon vain eliitillä on varaa.

Meidän on siirryttävä välittömästi tapaoikeuden suuntaan, jonka kulmakivenä on Olaus Petrin ajatus siitä, että se mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan. Nykyinen kleptokraattinen oikeusjärjestelmä on kelvottomana, riistoa syventävänä ja eliitin etuoikeuksia pönkittävänä hylättävä.

 

Ratkaisu akuuttiin ongelmaan Suomen kaduilla ei ratkea sillä, että hankitaan lisää valtiota ja kaadetaan lisää määrärahoja poliisille, joka käyttää ne vain mielenosoittajien kiusaamiseen hankkimalla lisää erilaisia joukkojenhallinta-aseita ja sotahevosia, vaan sen sijaan on perustettava kansalaisten omaehtoisuuteen perustuva suojelusenkelien ryhmä, joka turvaa kansalaisten turvallisuuden.

Omalta osaltani odotan, että tällaista ryhmää tukee paitsi jokainen oikeudentuntoinen vapaa kansalainen, myös jokainen antifasisti ja anarkisti, sillä nämä ryhmä esittävät hyveekseen sen, että he ovat valmiita puolustamaan oikeudenmukaisuutta jopa vallitsevaa valtiofasistista järjestystä vastaan.

 

Maahanmuuttajien leimaaminen pienten ryhmien katuväkivallasta, johon osallistuu sekä kantaväestöä että maahanmuuttajia on fasistista populismia. Todellisuudessa on puututtava paitsi akuuttiin ongelmaan, myös sen aiheuttaviin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Silti yhdenkään lapsen tai nuoren kimppuun käymistä ei tule hyväksyä eikä enää kertaakaan sallia.

Omalta osaltani katson, että suomalainen poliittinen eliitti, suomalainen oikeusjärjestelmä ja suomalainen väkivaltakoneisto ovat täydellisesti epäonnistuneet, kun varkaat istuu valtion viroissa ja johtoryhmissä samaan aikaan kun lapsia ei uskalla enää laskea ulos.

Esitänkin edellämainittujen rakenteiden toteamista yhteiskunnalle haitallisiksi ja niiden korvaamista kansalaisyhteiskunnalla, tapaoikeuteen perustuvalla oikeusjärjestelmällä ja vapaiden kansalaisten muodostoman yhteiskunnan suoran demokratian järjestelmällä, jolla voidaan kitkeä nykyinen irvokkaaksi ja kansalaisille haitalliseksi muodostunut pakotus- ja väkivaltakoneisto, joka on ajautunut täydelliseen moraaliseen, eettiseen ja taloudelliseen haaksirkkoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Risto Koivula

Tapaoikeus ei ole hyvä, eikä ratkaise pahimpia ongelmia kuten EU-laittomuus ja tieteen , oikeuslaistoksen ja poliisin rikollistuminen ja höyrähtäminen (presidenttien johdolla). "EU-lait" pitäisi panna virlta, Euroopan N(orsunraaton)euvosto ja sen muka "Ihmisoikeutuomioistuin" EIT on lakkautettava, tieteen väärentäminen on krininalisoitava ja tieteellisille intituutioille on asetettava virkavastuu ja korvausvastuu valtion rahoista, kun puoskerititeen takia sattuu ja tapahtuu (kukan ei muuten oikein ole tähän asti tiennyt, onko selaista vai ei). Asianmukaisten demokraattisesti säädetyjen ja tieteellisesti pitävien kaien valvontaa on demokratisoitava. Yrityiksille ei saa nataa lainsäädäntö- eikä laintulkintavaltaa minkään porsaanreikien kuten "kaupallisen tieteen" kautta. Sellaista ei ole todellisuudessa olemassa. Kaikki viranomaisten toimet on voitva panna syyniin niiden laillisuuden kannalta.

Susanna Kaukinen

En väittänyt, että tapaoikeus ratkaisee kaikki ongelmat, mutta se on selvästi parempi - ainakin Brittiläinen malli - jonka lähtökohta on, että yksilön oikeuksia rajoittaa vain toisen yksilön oikeudet.

Mitä sitten tulee näihin muihin ongelmiin, vapaiden kansalaisten suora demokratia on kykenevä poistamaan ne.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Brittiläinen mallihan suosii eliittiä vielä paremmin. Kenellä on rahaa on myös paras edustus.

Susanna Kaukinen

"No laws and ordinances, sheriffs and constables, judges and juries, or courts or jails -- the apparatus of authority in European societies -- were to be found in the north-east woodlands prior to European arrival. Yet boundaries of acceptable behaviour were firmly set. Though priding themselves on the autonomous individual, the Iroquois maintained a strict sense of right and wrong."

~ [quoted by Zinn, A People's History of the United States, p. 21]

Susanna Kaukinen

"The foundation principle of Indian government had always been the rejection of government. The freedom of the individual was regarded by practically all Indians north of Mexico as a canon infinitely more precious than the individual's duty to his [or her] community or nation. This anarchistic attitude ruled all behaviour, beginning with the smallest social unity, the family. The Indian parent was constitutionally reluctant to discipline his [or her] children. Their every exhibition of self-will was accepted as a favourable indication of the development of maturing character."

~ [Van Every, quoted by Zinn, Op. Cit., p. 136]

Pekka Pylkkönen

Olisiko pikemminkin niin että Kaukinen on onnistunut tartuttamaan väkivaltaa, varkautta ja anarkiestien tyranniaa ihannoivan maailmankuvansa nuoriin?

Susanna Kaukinen

Enhän mä kannata väkivaltaa, varkautta tai tyranniaa - päinvastoin - juurihan kirjoitin, että kannatan oikeudenmukaisuutta, vapautta ja suoraa demokratiaa. Sisälukutaitoakin kannatan, koska havaitsen sen puutteen luonnehtivan suomalaista blogisfääriä.

Pekka Pylkkönen

Kirjoituksistasi saa useinkin sen kuvan että kannustat ihmisiä hakemaan väkivalloin toisten omaisuutta. Sitähän nämä pöljät nyt sitten toteuttavat. Yleistyksiä paremmin hoitaisit hommasi kun aina tarkasti kertoisit kuka, missä, miten ja milloin on saatu haltuun sellaista ansaitsematonta omaisuutta jota voi väkivalloin käydä hakemassa.

Ja anarkistien tempaukset ovat yleensä sellaisia joita juuri kukaan suomalainen ei hyväksy. Mitä muuta se on kuin demokratian halveksuntaa?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #31

Nykyinen suomalainen eliitin käsissä oleva pakotuskoneisto nimenomaisesti on sitä demokratian halveksuntaa! Että nuo penteleet kehtaavat edes väittää, että sillä on mitään tekemistä demokratian kanssa, kun ei ole!

Olen varsin selvästi ilmaissut itseäni sanoessani, että omakohtaisesti kannatan tuotantovälineiden yhteisomistusta mm. Mondragonin ja Jugoslavian mallin mukaan, mutta toisaalta yksityistä henkilökohtaista omaisuutta (koti, auto, tms.)

Joko sinulla on sisälukutaidossa vikaa tai sitten minun pitää vain toistaa itseäni enemmän.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander Vastaus kommenttiin #36

Tuotantovälineiden yhteisomistuksen siirto on varkautta.

Millä oikeutat tietyn yksityisomaisuuden suojan, mutta rajaat sen koskemaan vain tiettyä pientä alaa?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #62

Sille ei ole mitään kestävää oikeutusta, että osa ihmiskunnasta varastaa yhteisestä itselleen tuotantovälineet ja käytännössä pakottaa vielä tämän lisäksi kanssaihmiset palkkaorjuuteen.

Palkkaorjuuden hinta on hirvittävä. Ihminen joutuu menettämään koko elämänsä ja elämäntyönsä toisen alaisena, komenneltavana. Tämä järjestely on niin sietämätön, että se tulee olemaan ikuinen kapinan lähtökohta kuten on sekin, että työn hedelmät jaetaan järkyttävän epätasaisesti.

Henkilökohtaisen omaisuuden suojaan ei liity ylläolevia orjuuttamisen ja riiston ongelmia.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander Vastaus kommenttiin #64

Et vastannut kysymykseen.

Miksi tietty omaisuus voi saada suojaa ja mielestäsi osa siitä voidaan varastaa eli jättää vaille suojaa?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #65

B.3.1 What is the difference between private property and possession?

Anarchists define "private property" (or just "property," for short) as state-protected monopolies of certain objects or privileges which are used to control and exploit others. "Possession," on the other hand, is ownership of things that are not used to exploit others (e.g. a car, a refrigerator, a toothbrush, etc.). Thus many things can be considered as either property or possessions depending on how they are used.

To summarise, anarchists are in favour of the kind of property which "cannot be used to exploit another -- those kinds of personal possessions which we accumulate from childhood and which become part of our lives." We are opposed to the kind of property "which can be used only to exploit people -- land and buildings, instruments of production and distribution, raw materials and manufactured articles, money and capital."

Lua tuolta tarkemmin: => http://anarchism.pageabode.com/afaq/secB3.html

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander Vastaus kommenttiin #66

En pysty lukemaan anarkimista joka ilmeisesti havittelee valtiovaltaa. Tuohan on anarkismin vasta kohta. Anarkiassa ei ole valtiota ja voimassa ovat voimakkaimpien lait.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #68

Yksilön liiallisen omaisuudensuojan kysymys on niin typerä, että siitä puhuminen on suoranaista ajanhukkaa. Kukaan ei voi hyvin sen tähden, että sallitaan se, että joillain saa olla aivan liikaa. Itseasiassa siitä kärsii kaikki, jopa se, jolla on liikaa, koska kaikki muut vihaa sitä.

Mä en missään nimessä hyväksy sitä premissiä, että tuosta liiallisesta yksittäisen ihmisen omaisuuden suojasta seuraa mitään hyvää. Se hajottaa yhteiskunnan luokkiin ja johtaa siihen, että rikkaat yläluokan ostaa kaiken vallan ja tekee yhteiskunnasta buffet-pöydän itselleen.

Tää tarina päättyy aina parinsadan vuoden välein siihen, että giljotiinilla leikataan rikkailta päät.

Tätä parempi maailma on todellakin mahdollinen ja se alkaa siitä, että liiallista rikastumista ei sallita.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #65
Susanna Kaukinen

Onko tässä kyse nyt kuitenkin siitä, että Pylkkönen vaan pelkää sitä, että jossain vaiheessa kansalaiset heräävät siihen, että Pylkkösen poika loisii muiden töistä jossain kartanossaan ja toivoo poliisia, juristia ja eliittiä hätiin, jotta voi tehdä näin vastakin, vai mikä lienee syy tällä rikollisryhmän puolustukselle?

Pekka Pylkkönen

Tottakai nuo rikolliset kuuluvat tel koen taakse ja karkoitettaviksi kotimaihinsa.

Kartanoni on purku-uhan alla oleva kaupungin kämppä itä-helsingin huonomaineisessa lähiössä. Itse viihdyn mutta vaimo ei :)

Toivon poliisia hätiin talousrikosten, anarkistien liikennehäiriköinnin ja erityisesti nuorison pahoinpitelyn tapauksissa.

Sanotaan nyt vielä että talousrikos on sääntöjen rikkomista. Verohelveteillä ei saa olla mitään erioikeuksia rajoittaa ihmisten vapauksia. Sääntöjä voidaan aina muuttaa mutta se ei voi tapahtua anarkistipellejen sekoilun kautta. Eikä tietysti tapahdukaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #34

Jaa, olet sitten vaan wanna-be -porvari, niinhän ne useimmat, jotka omaa oksaansa kaksi käsin sahaavat. Poliisi on täysin turha instituutio, koska se ei tule sinua suojelemaan. Poliisi on täysin Kokoomuksen hallussa ja tulee puolustamaan ainoastaan eliitin erivapauksia ja heidän varkauksiaan kansalta, itsenäisyydeltä ja demokratialta ja olet tasan tarkkaan aivan omillasi noiden muiden asioiden kanssa.

Kun et kuitenkaan usko mitä sanon, niin luepa sitten tämä:

Ex-sisäministeri: "Poliisi on kokoomuksen hallinnassa"
=> http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/229419-ex...

Sääntöjä tullaan aina rikkomaan, koska lakijärjestelmä on tehty niin, että se koskee vain köyhiä ja keskiluokkaa. Jos et tätä näe, katso tarkemmin ja seuraa asiaa, niin kyllä se sinulle ajan mittaan valkenee.

Ainoat jotka sääntöjä voivat muuttaa niin että sillä on jotain vaikutusta ovat anarkistit ja muut valveutuneet kansalaiset, jotka ymmärtävät, että nykyinen järjestelmä on oligarkinen, plutokraattinen ja kleptokraattinen.

Ilmeisesti et kuulu näihin valistuneisiin joukkoihin, mutta onhan toivoa niin kauan kuin on elämääkin.

Risto Koivula

Ruotsalainen oikeushistoriapiiri, johoin Suomikin kuuluu, on varsinainen tapaoikeuden "luvattu maa". Siihen kuuluu myös Olaus Petrin periaate.

Susanna Kaukinen

No eipä siltä vaikuta. Vaikuttaa lähinnä siltä, että eliitin juristit saavat vaikka perustuslailla pyyhittyään pyrstöään jos siltä tuntuu. Näin ollen ehdotankin, että annamme lakikirjat juristeille ja pakkaamme ne samaan laivaan eliitin kanssa, otamme passit pois ja lähetämme botskin Stokikseen. Toki ne juristit saavat jäädä, jotka eivät ole suhmuroineet eliitin kanssa ja suostuvat tekemään ihan oikeitakin töitä.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Kuilu hyvin toimeentulevien ja huonosti toimeentulevien välillä on jo siis näin pitkällä. Kuinkahan paljon pahaa oloa pinnan alla muhii?

Susanna Kaukinen

Suomessahan on kai luokkaa 400.000 työtöntä ja melkein miljoona köyhää.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Murskaavia lukuja...toivoton tilanne...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #18

Tilanne ei ole ollenkaan toivoton, jos otetaan täydellinen poliittinen täyskäännös. Tämä edellyttää sitä, että kansa antaa nykyiselle ylemmälle roskaväelle lopputilin ja Arkadianmäen rakennuksesta tehdään museo pahojen autoritääristen päivien muistoksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Samaan aikaan kun kansalaisten tekemisiä säädellään yhä tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin hyvin mielivaltaisilla laeilla, ei eliittiä koske mitkään lait. Poliittinen ja taloudellinen eliitti on kokonaan lakien ulkopuolella, samoin kuin heidän etupiirinsä ja sidosryhmänsä. Poliisista ja muista viranomaisista on tullut lähes rikollisia, jotka kyllä tutkivat tavallisten ihmisten tekemät nakkipakettivarkaudetkin, samaan aikaan eliitti varastaa kansallisvarallisuuden miljardit, eikä kukaan ole kiinnostunut!

Historiassa on useita esimerkkejä että tällainen eliitin mädännäisyys, johtaa totaaliseen katastrofiin. Ehkäpä siksi sotaa yritetään kovasti järjestääkin, jotta kun kansalaisten raivo alkaa purkautua, se purkautuisi eliitin tahtomaan suuntaan, eikä kohdistuisi suoraan eliittiin!?

Susanna Kaukinen

Nimenomaan näin on. Nykyinen vallassa oleva roskaväki voinee enää pelastaa nahkansa aiheuttamalla sodan ja Stubbin toimia katsellessa on pohdituttanut, että onko tämä nimenomainen tavoite.

Se on kyllä ihan selvä, että sodan tullen tämä kravattikompanja lähetetän etulinjaan.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Kyllä eliitti lakeja noudattaa. Hyvä esimerkki tällaisista eliitiä hyödyttävistä laeista on verosuunnittelu. Lakeja pitää siis pyrkiä muuttaamaan.

Susanna Kaukinen

Ei niitä saada ikinä muuttamalla korjattua! Koko lakijärjestelmä on loputtoman monimutkainen ja kasvaa koko ajan ja eliitillä on armada juristeja, jotka etsii siitä porsaanreikiä.

Kun yksi saadaan suljettua, ovat juristit jo keksineet kolme uutta. Tämä kissa-hiiri -leikki saa luvan loppua sitä kautta, että koko homma pannaan kokonaan uusiksi.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen Vastaus kommenttiin #27

Ainoa mahdollisuus on perustaa puolue, joka alkaa ajaa muutosta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #28

Se ei auta yhtään mitään monestakaan syystä:

#1. Mediakontrolli - koko lehdistön on kapitalistien käsissä, koska kapitalistit omistavat lehdet. Sen lisäksi oikeistovallan aikana Kokoomus on nimittänyt omat vasallinsa myös YLE:en.

#2. Raha - kaikki raha on eliitillä ja oikeistolla ja he voittavat rahan ja mediakontrollin avulla aina kaikki vaalit.

#3. Puolueet - jos vaikka saisikin puoleen läpi eduskuntaan, sitä estetään toimimasta siellä kunnes se omaksuu vanhojen puolueiden linjoista suurimman osan. Perussuomalaiset osoittavat tämän selvästi.

Johtopäätös on, ettei poliittisella kentällä ole mitään tehtävissä. Sitä on turha pohtia. Valta vaihdetaan kaduilla tai ei ollenkaan.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen Vastaus kommenttiin #32

En ole samaa mieltä: uusi puolue on ainoa mahdollisuus muuttaa kehityksen suuntaa. Perussuomalaisten ongelma on se, ettei heillä ole mitään uutta esitettävänään ja se alkaa näkyä kannatuksen laskuna.

"Valta vaihdetaan kaduilla tai ei ollenkaan" johtaa väkivaltaan. Vallan vaihtaminen ei mitään auta, jos lait eivät muutu. Uusi elittihän noudattaa samoja vanhoja lakeja.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #47

Jos sinne joku uusi puolue pääsisi, joka ei tee perussuomalaisia, sen pitäisi saada yli 50% paikoista voidakseen tehdä jotain. Tämä on edellämainituista syistä (raha, mediakontrolli) mahdotonta.

Valta voidaan vaihtaa vain kaduilla, koska nimenomaan muutoin jatketaan samoilla laeilla ja vain eliitti vaihtuu.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #27

Eli toisin sanoen järjestelmä ei ole koskaan ollut sitä mitä se näennäisesti haluaa ihmisten ajattelevan siitä. Se on vain Loukattujen Keräilijöiden kerho. Kun yksi onnistuu jossain, toinen loukkaantuu ja kolmas punoo jo menestystään kahden edellä mainitun kustannuksella, koska on tullut joskus loukatuksi neljännen toimesta. Mielipuolista kilpailua ja vastakkainasettelua siis. Ainoa tapa kääntää noidankehä on opettaa yksilölle, että tällä on aina mahdollisuus olla loukkaantumatta ja astella omaan uniikkiin suuntaansa, jossa kaikki oikeasti voittavat.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #44

Sanoisin että varkaiden paratiisi.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #48

Nääh, jopa varkailla (oikeilla varkailla varkailla) on vahvempi moraali, kuin sellaisella, jonka egoa on juuri loukattu. :/

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Fasistista populismia...

Susannalta melkoinen heitto käsiteltäessä tavan väkivaltaista huliganismia.

Susanna Kaukinen

No sitähän se on. Samaa fasistista populismia on kaikki lässytys siitä, että vika löytyy heikommista. Suomessa tämä on erityisen voimissaan, kun syytetään kaikkia työttömiä yhteiskunnan loisiksi, vaikka töitä ei vain ole, eikä nykypolitiikalla tule.

Sen sijaan nykyisellä retoriikalla kyllä saadaan keskitysleirit aikaan, kun pitää jossain vaiheessa keksiä mihin nämä kaikkeen syylliset työttömät sullotaan, kun nykypolitiikalla heille ei töitä saada eikä pian haluta elättääkkään, kun fasistinen populismi kukkii.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Itse olisin mieltä, että hyvinvointi on tuonut mukanaan vastuun ja kurin puutteen ilman sen suurempia sepostuksia tapahtuneista vääryyksistä tasa-arvon tms. suhteen.

Eihän nykyisin ole edes pakko tehdä työtä saadakseen housut jalkaan ja pullaa suuhun. Sen verran sosialistista systeemiä Suomessakin ylläpidetään korkealla verotuksella.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #30

No siellähän tulee ihan porvarin puhetta! Kuten ylempänä jo kuvasin, yhteiskunnan sosiaalinen romahdus johtuu yhteisöjen hajoamisesta kaupungistumisen takia ja sitä seurannut oikeistolainen arvomaailma on tuottanut yhteiskunnallisen syövän, jonka hedelmiä tässä nyt poimitaan: kaikkien sota kaikkia vastaan näyttää nyt sitten tältä.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #30

Todellista hyvinvointia luodaan mm. kurinalaisuuden kulttuurilla eli yksilön määrätietoisuuden ja päämäärätietoisuuden ruokkimisella, sekä kanavoinnilla, jos viimeisin mainittu on tarpeen. Mikäli yksilö ei pysty toimimaan täysin tietoisena asioistaan, me muut voimme auttaa tätä polullaan (kanavoida), mutta me emme voi kulkea sitä tämän puolesta. Tästä syystä on hyvä muistaa muistuttaa vastuusta, joka on yksi lukko muiden haasteiden seassa ja joihin yksilö itse on avain. Vastuuta jaetaan tiettyyn pisteeseen asti niihin kokonaisuuksiin ja sen osiin, jotka tätä ovat kantamaan. Vastuun delegoiminen sinne missä sitä ei kuuluisi olla on kurin puutetta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #46

Vastuuta, kuria, yksikö - jadajada. Tätä samaa oikeistorapaa tässä on nyt toteutettu ja lopputulos on se, että kaikilla on paha olla.

Käyttäjän TonyKunnari kuva
Tony Kunnari Vastaus kommenttiin #49

Näin käy, kun sitä on väärässä paikassa väärään aikaan. Mie en voisi kuvitella jakavani henkilökohtaisesti yksilöllistä vastuuni osa-aluetta pois sellaiselle, joka ei pystyisi sitä kantamaan. :/

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ehdotat paradoksaalisesti suojeluskuntia? Koska sitähän ne enkelitkin olisivat. Entä jos määrätään maahanmuuttajat hillitsemään maahanmuuttajat..ehkä saman kulttuuripohjan omaava voi paremmin osoittaa onko toiminta kannattavaa toisen kulttuurin armoilla?

Susanna Kaukinen

Mielestäni on hyvä, jos enkeleihin pääsee mukaan kaikki vastuuntuntoiset ihmiset ja varmasti siitä on apua, jos mukana on samojen ryhmien aikuisempia jäseniä kuin tekijätkin ovat - niin valtaväestön kuin maahanmuuttajienkin osalta.

Suojeluskunnissa ei ole mitään vikaa, kunhan ne ovat kunnollisten kansalaisten käsissä, eivätkä minkään rasistisen rintaman väkivaltakoneisto.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava

Ongelma taitaakin syntyä juuri siinä, kun aletaan määritellä "kunnollisia kansalaisia".

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #37

Helppoahan se on. Kunnon kansalainen puolustaa oikeudenmukaisuutta, vapautta, tasa-arvoa ja erityisesti aina heikompiaan.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava Vastaus kommenttiin #39

Maailmassa ei liene yhtään vallankäyttäjää, joka virallisesti tunnustaisi olevansa epäoikeudenmukainen, mottipäinen, riistäjä ja hyväksikäyttäjä. Yleensä oma toiminta esitetään itselle ja muillekin positiivisessa valossa. Suojeluskunnat ovat siis poikkeuksetta hyviä!

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #42

Kaikki hierarkiat on saatanasta. Sen takia vallan tulee olla demokraattisesti hallittua, kaikkialla.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava Vastaus kommenttiin #43

Sen tähden eri kulttuuripiirit tarvitsevat muurit välilleen.

Käyttäjän LauriKorhonen kuva
Lauri Korhonen

En ole varma ymmärsinkö kirjoituksen oikein, siinä kun oli paljon vaikeita sanoja... Eli syytät siis suomalaista eliittiä pahoinpitelyistä ja poliisia siitä että ei tutki näitä eliitin tekemiä pahoinpitelyitä?

Ei kai tuohon ole muuta selitystä. Jos skinit tms. syrjäytyneet harrastaisivat samanlaista toimintaa, se olisi varmasti uutisoitu jo 35 uhrin jälkeen ja tekijät olisivat poliisin/sosiaaliviraston hoiteissa ennen kuin uhriluku olisi saavuttanut neljääkymmentä. Koska näin ei ole, niin selkeästi kysymys on eliitin toiminnasta jolle kukaan ei mahda mitään tai halua tehdä mitään.

Susanna Kaukinen

Onhan tuo melkoinen yksinkertaistus, mutta voi sen varmaan noinkin lukea. Tiivistäen voitanee sanoa, että eliitti linnaan ja mietitään sitte.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Uskomattoman paljon Susanna löytää epäkohtia maastamme, jota voidaan verrata sosiaalisen hyvinvoinnin ja tasa-arvon suhteen aivan mihin maailman valtioon konsanaan.

Vasemmistolaista ja Susannan edustamaan kommunistista näkökantaa ajatellen Suomi on ehkä Euroopan vasmmistolaisin valtio veronkantoa ja julkisen sektorin menoja ajatellen.

Mikä olisikaan riittävästi ?

Eikö Susanna voisi todeta, että on ehta kommunisti, eikä kätkeytyä anarkismin ja omituisen pienpuolueen varjoon. Suoraselkäisyys tässäkin olisi arvostetumpaa.

Susanna Kaukinen

Joo, mä saan aina vuorotellen natsi- ja kommunistikortteja, mutta kun en ole kumpikaan. Yrittäjiä toki riittää. Siitä ei ole montaakaan tuntia kun tuota natsikorttia tarjoiltiin ja hutkittiin Putin-kortilla ja nyt sinä sitten vedät tukastasi kommunistikortin.

Jos et historiasta mitään tiedä, niin anarkistit on vaihtanu nikkeliä sekä natsien että kommunistien kanssa, joten be advised: anarkistit eivät ole kommunisteja eivätkä sen paremmin natseja kuin porvareitakaan.

Suomi on melko lailla kamala maa. Samalla tavalla se kertoo, että valtio on hyvä kuin Pohjois-Koreakin, mutta Pohjois-Korean ja U$A:n lailla Suomi on epädemokraattinen irvokas oligarkia.

Islanti ja Sveitsi on lähempänä siedettävää hallintomallia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

No jaa. Kun näitä sinun juttuja on tullut luettua, niin väkisinkin on joutunut päätymään johtopäätökseen, että vaikutteita Marx / Engels / Lenin-setä idologiasta on ollut hyvinkin esillä.

Kutsu sitä sitten itse miksi itse haluat.

Eikö oligarkiasta tullut mieleen muita esimerkkejä, kun USA ja epädemokraattinen irvokas Suomi ?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #56

Eikö tossa mun kuvan alla noita vaikuttimia mainita, ehkäpä tärkeimpinä Pierre-Joseph Prouhon ja Murray Bookchin.

Selvä se on, etten mä kapitalisti ole - tuotantovälineet välittömästi kansalle! (ei siis valtiolle, se on hävitettävä)

No tulee tietty heti mieleen Iso-Britannia.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tapaoikeus ja suorilla vaaleilla valitut tuomarit. Lisäksi hävinneellä osapuolella ei saa maksattaa voittaneen osapuolen oikeudenkäyntikuluja. Siis, USA:ssa on melko hyvä oikeusjärjestelmä.

Susanna Kaukinen
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä blogisti on oikeassa. Kaiken maailman "kiakkovieraat" ja julkisen liikenteen häiritsijät saavat rettelöidä vapaasti ilman riittävää asioihin puuttumista.

Toimituksen poiminnat