Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Muutama sana Simon Elosta ja Tiina Rosenbergista

  • Muutama sana Simon Elosta ja Tiina Rosenbergista
  • Muutama sana Simon Elosta ja Tiina Rosenbergista
  • Muutama sana Simon Elosta ja Tiina Rosenbergista
  • Muutama sana Simon Elosta ja Tiina Rosenbergista
  • Muutama sana Simon Elosta ja Tiina Rosenbergista
  • Muutama sana Simon Elosta ja Tiina Rosenbergista

En ole viime aikoina kauheasti katsonut Pressiklubeja, kun olen niin monta kertaa pahoittanut mieleni ohjelman takia. Ehkä Stillerin mielensäpahoittaja on onnistunut tehtävässään. Elon blogin takia kuitenkin otin puoli tuntia elämästäni ja uhrasin sen Rubenin, Simonin ja Tiinan tarinoinnille.

Päällimmäisen tunne, joka minulle ohjelmasta jäi oli syvä hämmennys, epäusko ja jonkinlainen, jopa, epätoivo. Keskustelssa esitetyt mielipiteet olivat niin käsittämättömiä puolin ja toisin, etten edes oikein tiedä mistä päästä tätä tragikoomista karnevaalia pitäisi alkaisi purkaa.

Yhtäältä Elo onnistui heittämään typerää populistista läppää mielipiteittensä tueksi, mutta vastaavasti Tiina kilaroi sellaisella tavalla, että minä en syvänä vakaumuksellisena tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kannattajana tunnistanut itseäni hänen puheistaan ollenkaan.

 

On ihan selvää, että Suomessa on vahvat fasistisen juuret ja että Perussuomaliset ovat proto-fasistinen puolue, vaikka se onkin ehkä hiljalleen kääntymässä oikeistokonservatisimiin ja yhä syvempään populismiin, koska puolueella ei oikein ole mitään konkreettisia linjoja mistään.

Samaan aikaan Tiinan feministinen kilarointi saa varmaan aika monen feministin pyörittelemään päätään. On täysin käsittämätön positio, että on itseisarvo, että maahan muuttaa 100.000 maahanmuuttajaa joka vuosi. Tämä voi selittyä vain sillä, että Tiina todella haluaa hävittää paikalliskulttuurit.

Olisi kiva kuulla, että kannattaako Tiina paikalliskulttuureiden hävittämistä paitsi länsimaissa, myös kehittyvissä maissa, vai kuuluuko tähän Tiinan ajatteluun kaksoisstandardi, jossa paikalliskulttuurien puolustaminen on hyvä asia imperialismin kohdemaissa, mutta paha asia maissa, jotka imperialismista ovat hyötyneet, kuten Suomi.

 

Siinä mielessä tunnistaudun humanistiksi, että katson, että jokaisen ihmisen ihmisarvo on lähtökohtaisesti sama. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei siitä seuraa, että kulttuurit pitäisi hävittää ja perusteeni tälle on hyvin monen muun syyn lisäksi se, että on kysyttävä millä paikalliset kulttuurit korvataan.

Vastaus tähän on nimittäin erittäin synkkä: lukemattomia kulttuureja on menetetty ja niiden tilalle on saatu aivokuolemaa huokuvaa amerikkalaista rappiokapitalistista roskaa ja yksinäisyydestä kärsiviä ylityöllistettyjä ihmisiä, jotka pahoinvoinnissaan kääntyvät toisiaan ja yhteisöjään vastaan.

Tästä katsontakulmasta Tiina pelaa suoraan korporaatiokapitalistien pakkaan ja olen tästä samasta syyttänyt vasemmistoa laajemminkin ja olen edelleenkin sitä mieltä, että tämä kilipääfeministinen joukkio edustaa jotain, mitä minä en edes jonkin sortin äärivasemmistolaisena kykene allekirjoittamaan.

 

Samaan aikaan suhtaudun penseästi perussuomalaiseen populismiin, jossa ihannoidaan valkoista lihaasyövää heteromiestä. On ihan selvä, ettei valkoinen ihonväri saa, eikä sen pidä olla mikään etuoikeuksien lähtökohta. Lihansyönti on ympäristölle todella haitallista ja heteroseksuaalisuuden ihannointi ja sillä ylpeily on kertakaikkiaan sivistymätönä.

On jollakin tavalla todella häkellyttävää kuunnella näiden kahden keskinäistä ohipuhumista, koska en kertakaikkiaan tunnista itseäni kummankaan näiden ääriajattelijoiden puheista. Simon halunnee palata jonnekin todella synkkään nostalgiseen Suomeen, jossa akka on nyrkin ja hellan välissä ja samaan aikaan Tiina haluaa tuhota kaiken paikalliskulttuurin sen tieltä, että amerikkalainen riistokapitalismi saisi vapaasti raiskata koko maailman.

Kaiken tämän jälkeen melkeen tarvitsisi erittäin populistisesti kaljan, vaikkei sitä työpäivän alle voi kiskaistakaan. Vakaumuksellisena oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolustajana, demokraattisena sosialistina ja anarkistina olen edellisistä puheenvuoroista niin pöllämystynyt, että neuvo-antava olisi kertakaikkiaan paikallaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Tärkein tieto jäi saamatta eli kumpi voitti? Ei kai tämä kansakuntaa kohahduttanut titaanien taistelu päättynyt mielestäsi sitten siihen tulokseen, että molemmat ovat yhtä pihalla?

Susanna Kaukinen

Aivan pihalla kuin lumiukot. Ainoa voittaja oli se, joka ei katsonut koko ohjelmaa.

Sampo Lehto

"Keskustelssa esitetyt mielipiteet olivat niin käsittämättömiä puolin ja toisin, etten edes oikein tiedä mistä päästä tätä tragikoomista karnevaalia pitäisi alkaisi purkaa."

Jos vaikka ottaisit muutaman molempien keskustelijoiden esittämän väittämän käsittelyyn ja kertoisit mikä väittämässä on väärää.

"Simon halunnee palata jonnekin todella synkkään nostalgiseen Suomeen, jossa akka on nyrkin ja hellan välissä ja samaan aikaan Tiina haluaa tuhota kaiken paikalliskulttuurin sen tieltä, että amerikkalainen riistokapitalismi saisi vapaasti raiskata koko maailman."

Kertoisitko perusteesi näille oletuksille. Esimerkiksi mikä Elon lausunto viittaisi halusta palata tähän mystiseen nostalgiseen Suomeen, jossa "akka on nyrkin ja hellan välissä"?

Susanna Kaukinen

Simon on poliitikko ja sanoo vähän suoranaista, mistä sen voi ristiinnaulita, mutta kyllä tuosta tuli selväksi se, että hän on tyytyväinen siitä asiasta, että persut ovat saaneet yliotteen suomalaisesta maahanmuuttokeskustelusta ja toisaalta selkeästi maanittelee valkoisia heteromiehiä mukaansa.

Tuossa on rasistinen perussävy. Ei ole hyvä, jos maahanmuuton vastustajat dominoivat maahanmuuttokeskustelua sen sijaan, että se olisi tasapainoista, järkevää ja kohtuullista kaikkia osapuolia kohtaan.

Samalla jos maanitellaan sitä ryhmää, joka on lähtökohtaisesti yhteiskunnassa kynnen päällä, ei tuo kyllä hyvältä näytä. Tosiasia kuitenkin on, että suomalaisessakin yhteiskunnassa on parempi olla mies kuin nainen, on parempi olla valkoinen kuin ei ja on parempi olla hetero kuin homo.

Nämä on kylmiä tosiasioita. Kyllä tuosta se protofasistinen runko läpi paistaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sanoisin että Elo kyllä halitsi keskustelua omilla väärillä mielipiteillään sen toisen vääriä mielipiteitä vastaan.

Keskustelussa näkyi kuitenkin Elo rutiini ja varmuus väärien mielipiteidensä esittämisessä. Toinen puoli oli varsin vaisu, vaikka esiintyikin vrsin maltillisesti.

Elon populismi ohjelmassa oli hillitympää kuin mitä täällä blokikirjoituksessa.

Joukossa olisi saanut olla myös joku asiallinen tyyppi, kuten vaikkapa Juhana Vartiainen, joka tuntee Rotsin, ja sen politiikan, kuin omat sormensa ja varpaansa.

Susanna Kaukinen

Enpä muista Vartiaisen koskaan tienneen mistään mitään. Porvareita joka käänteessä populismillaan puolustaa.

On tavallista, että ihimset esiintyy televisiossa hillitysti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vartiaisen työ on tietää asioista ja ellei tiedä, niin otta selvää niistä.

Jospa hänen "tietonsa" vain eivät kelpaa?

Yleensä muuten taitaa olla niin että mitä enemmän tietoa on, sitä vähemmän on varmuutta mistään oikeasta tiedosta.

Mitä vähemmän tietoa sitä enemmän uskoa ja uskonvarmuutta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #13

Niin. Vartiainen vaikuttaa aina niin varmalta jutuistaan, että siltäkin pohjalta kaverin juttuja on syytä ottaa suolan kera. ;-)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Täytyy sanoa, että toisin kuin ohjelmantuottajat uskovat, niin tällaiset keskusteluohjelmat ropisevat aivan täysin Perussuomalaisten laariin, mitä tulee äänestyskäyttäytymisessä.

Susanna Kaukinen

Tuskinpa. Ei se Elokaan tuossa järjen jättiläiseltä vaikuttanut.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Jos joku saa haukottelemaan, niin tuo kulunut, "hassunhauska" ja nokkela letkautus valkoihoisesta, lihaa syövästä heteromiehestä, joka saattaa olla vieläpä kristitty.

Kuinka väsynyttä.

Todettakoon nyt vielä sen verran, että en ole koskaan ennen nähnyt Ruben Stilleriä noin neutraalina ja puolueettomana toimittajana.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #14

No onhan se ihan selvä, miten privileegiot menee. Juuri tuolla "hassunhauskalle" kaverille edullisesti, joka ei omasta kuplastaan tajua koko asiaa ja alkaa fasistien perään huudella, jos ei erivapauksia kuulu tarpeeksi.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Itse asiassa Tiina Rosenbergin "lämpimästi kannattama" FI:n ohjelma on hyvin sosialistinen ja kapitalisminvastainen. En pitäisi sitä millään mittarilla "rappiokapitalismin airueena".

Susanna Kaukinen

No pidät tai et, niin vasemmistolaiset pelaavat jatkuvasti riistokapitalistien pakkaan hölmöilemällä internationaali-globalisaatiohömppäänsä. Korporaatiot siellä öykkäröi globaalissa ja think global, act local ei ole koskaan ollut näin ajankohtaista.

Sen sijaan nämä kilipääveikot- ja veikottaret iloiten kantavat kansanvaltaa tuhansien kilometrien päähän suoraan korporaatiolobbareiden vietäväksi. Eli käytännön toimet ovat kansalle ja työväelle tuhoisia.

Risto Koivula

Tiina Rosenberg on A. Aallon Surffariopiston rehtoreita, Ruotsiata haalittu kuten rehtori Tuula Tetrikin.

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1768...

Susanna Kaukinen

Pakko sanoa, että repesin tuon linkin takana olevalle blogille. Asia tosin on vakava, vähemmistöistä on tottakai pidettävä huolta, mutta tällaset Tiinat on kyllä täystuholaisia asialle.

Noinkohan tää Tiina on joku fasistien soluttaja.

Risto Koivula

Ainakin hän on fasistien maksama palkkansa puolesta. Jotakin tarvitsemaansa ne hänestä saavat.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #29
Ari Kemppainen

Kerrankin voin yhtyä kurun :D mielipiteeseen. Kysymys kuuluu onko suomalainen sinisilmäinen valkoihoinen se olento päällämaan joka on syypää kaikkeen pahaan? https://www.youtube.com/watch?v=uT4lWIqlU1A

Susanna Kaukinen

Juu ei ole syypää kaikkeen pahaan. :-D

Ilkka Huotari

"On täysin käsittämätön positio, että on itseisarvo, että maahan muuttaa 100.000 maahanmuuttajaa joka vuosi. Tämä voi selittyä vain sillä, että Tiina todella haluaa hävittää paikalliskulttuurit."

Tätähän se Simon Elokin sanoi/on sanonut.

Mitäs muuta se sanoi mikä ihmetytti?

Edit: ookoo, lihansyönnistä oli puhetta. Joo, eihän se mikään uusi juttu enää ole...

Toimituksen poiminnat