Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Varkaudelle on vaihtoehto

  • Varkaudelle on vaihtoehto
  • Varkaudelle on vaihtoehto
  • Varkaudelle on vaihtoehto
  • Varkaudelle on vaihtoehto
  • Varkaudelle on vaihtoehto
  • Varkaudelle on vaihtoehto

Me elämme maailmassa, jonka suurin voima ja valtias on paha. Kuten aina, pahalla on kätyrinsä, kieroilijat, opportunistit ja manipulaattorit, joiden ainoa tehtävä on vahvimman palvominen ja sen varjolla oman edun ylläpitäminen ja tavoittelu.

Jotkut irvokkaasti vitsailevat sillä, että ehkäpä maapallo on jonkin toisen planeetan helvetti. Aika ajoin tunteen tasolla ymmärrän täysin, mistä tämä ajatus on päässyt kumpuamaan. Kun maailmanvaltiaana on romahtamassa oleva, syvässä rappiossa rypevä suurvalta, jonka selkäranka ja moraali on pimeältä keskiajalta, on vaikea hymyillä.

 

Samaan aikaan kun meidän kotimaiset kätyrimme nuolevat synkkien imperialistien saappaita, kantautuu Suomeenkin asti epäilys siitä, että U$A:n nykyinen hallinto on uuskonservatiivien varjohallituksen kaappaama. Ehkäpä näin on.

Ehkäpä todella on niin, että WTC:n tornit tulivat alas vain sen tähden, että se oli pahoille miehille mahtava tilaisuus päästä vallankahvoihin kiinni, joista voi vain unelmoida, jos agenda on maailmanhallinta ja kun ihmiskunnan hyvinvoinnilla ja huomisella ei ole väliä.

Se mikä ainakin on totta, on se, että U$A kohtelee eläin- ja ympäristöaktivistejaan terroristeina. Ihmiset, jotka ovat huolissaan eläimistä ja ympäristöstään demonisoidaan, vangitaan ja laitetaan pahimpiin vankiloihin kaikkein vaarallisin leima otsassa: terroristi.

 

Suurin vale kaikesta kuitenkin on varkaustaloudeksi karanneen kapitalismin erinomaisuus. Se ei ole koskaan ollut talousmalli, joka koituu tavallisen kansan eduksi yhtään pidemmällä aikavälillä, koska juuri tavalliset palkansaajat ja pienyrittäjät ovat se ryhmä, joka on kaikkein heikoimmilla, kun taloudessa säännöllisesti ryskyää.

Kun poliitikot ja pankkiirit vakuuttelevat, ettei vaihtoehtoja ole, on kysyttävä, että miten niitä oli Libyassa, jossa jokaiselle taattiin lainat ilman korkoja. Kun meille kerrotaan, että asiat ovat niin monimutkaisia, että on vaan parempi uskoa suuriin johtajiin, meille valehdellaan.

Kyse on wanhasta poliittisesta keikauksesta, obskurantismista, jonka avulla tehdään yksinkertaiset asiat kansalaisille käsittämättömiksi. Kyse ei ole siitä, että asiat olisivat vaikeita ymmärtää, vaan siitä, että asiat vääristellään ja monimutkaistetaan sellaisella tavalla, että pitää olla talousoppineiden paavi ymmärtääkseen niistä jotain.

 

Samaan aikaan asiat ovat äärimmäisen yksinkertaisia: kenellä on valta ja kenellä on rahat. Jos valta ei ole kansalla - vähintään suoran demokratian perälaudalla - valta on väärissä käsissä. Jos valtion pakotuskoneisto ei ensisijaisesti siirrä rahaa rikkailta köyhille, pakotuskoneisto on väärissä käsissä.

Mikään tästä ei ole uutta tai ihmeellistä, mutta vuosien talouden ja politiikan seuraaminen on vakuuttanut minut syvästi siitä, että loppuviimein kyseessä on vain valtava kusetus. Kaikki, joka toimii tekosyynä sille, että valta ei päädy kansalaisten käsiin on pelkkää propagandaa.

Kaikki, joka toimii tekosyynä sille, ettei rahat siirry rikkailta köyhille, on pelkkää varkautta. Kaikki muu on poliittista kyynelkaasua, suhmurointia, valehtelua, vääristelyä, hämärtämistä, kieroilua ja kaikenpuolista keekoilua ja korruptiota.

 

Totuus on yksinkertainen, eikä se pala tulessakaan. Yhteiskunta, jossa valta jää matkalle eikä koskaan saavuta kansaa on oligarkia. Yhteiskunta, jossa raha ei koskaan siirry rikkailta köyhille on plutokratia. 

Tämä on kaikki mitä sinun tulee ymmärtää politiikasta. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän valetta. Vain lopputulokset, jotka on yksinkertaisesti toteennäytettävissä kertovat totuuden siitä, minkälaisessa yhteiskunnassa me elämme.

Kun valta on karannut kansalta eduskunnan ylimpien kabinettien kautta Brysseliin ja Berliiniin ja kun Suomen kansan rahat katoaa taivaan tuuliin niin kotimaassa kuin €uroopan areenoilla ja kun leipäjonot kasvaa ja kun Suomen maaperällä yhä useammin ja laajemmassa mittakaavassa kulkee vieraiden maiden sotavoimat ja kun Kokoomuksella on epäterveet suhteet poliisiin, on pysähdyttävä kysymään, mihin me olemme menossa.

 

Onko huomisen Suomi kuin eilisen Iso-Britannia, jossa valtion rautatiet on yksityistetty ja kansallinen terveydenhuolto on pilkottu korporaatioiden lypsettäväksi? Onko huomisen Suomi maa, jossa ympäristöstä välittävät kotimaan ystävät istuu 22 vuoden tuomiota terrorismista?

Onko huomisen Suomi maa, jota NATO käyttää U$A:n ohjusten laukaisualustana ja täten ensimmäinen Venäläisten ydinaseiskun kohde, jos konflikti syntyy? Onko Suomi maa, joka vuotaa kuin pistetty sika, kun talouseliitin rahat pakenee veroparatiiseihin?

Onko huomisen Suomi maa, jonka vapaakaupan - siis täysin säätelemättömän riistokapitalismin - voima ajaa massatyöttömyyteen ulkomaisen halpatyövoiman avulla ja maa, jonka luonnonvarat viimeistä myöten - juomavettäkin - yksityistetään korporaatioiden voitontavottelun areenaksi?

Onko huomisen Suomi maa, jossa Yhdysvaltain lailla kaksi vanhempaa tekee kolmea työtä, ei ehdi viettää aikaa jälkikasvunsa kanssa ja silti elää velkakurimuksessa lasten tylsistyessä television ääressä amerikkalaisten roskasarjojen äärellä?

Onko huomisen Suomi maa, joka on niin rappioitunut, niin riistetty, niin varkaiden ja ylikansallisten riistokapitalistien käsiin saatettu, etteivät sanat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, työväen oikeudet, lapsityövoiman välttäminen, eläkkeet, työttömyyskorvaukset ja lapsilisät enää mahdu sanakirjaan?

Onko Suomen täyttäessä sata vuotta valtiona kaikki sen itsenäisyys ja kansanvalta lopullisesti menetetty ja onko niin, että korporaatiokapitalistille ja imperialistille ei koskaan riitä mikään ja tämän seurauksena nälkäkin palaa Suomeen?

Onko todella niin, että jonkinlaisen todellisen demokratian, omavaraisuuden, oikeudenmukaisuuden, välittämisen ja keskinäisen huolenpidon horisontti on niin kammottava, että tällä tiellä todella halutaan jatkaa?

Onko todella niin, että vaihtoehto, jossa jokaisen kohtuullinen yksityisomaisuus turvataan ja jossa varaseliittiä ei enää koskaan päästetä valtaan on todella niin hirvittävä ajatus, ettei sitä kannata pysähtyä edes hetkeksi harkitsemaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vain otsikon luettuani voin todeta, että olen samaa mieltä. Onhan Varkaudelle toki vaihtoehtoja useampiakin - Joroinen, Mikkeli, Kuopio ...

Susanna Kaukinen

Sä kai lienet jonkin sortin kapitalisti, kun aina keikut täällä vonkumassa lisää rahaa ja valtaa rikkaimmille.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Varkaus on Varkaus, ja varastaminen on varastamista!

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #4

Tästä on olemassa vanha vitsi, jota en viitsi tässä toistaa, koska viimeksi sain siitä varkoituksen. ;-)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

kyllä se tulevaisuus tolta näyttää. nyt on alakanut suomen pankki hiukka keskustelle, hesaris on jokunen juttu ollu tästä eu menestyksestä ja hurri taloussanomis kirjotti euron olevan kelvoton mutta homman nimi on. liian myöhään. juna menee, ei keretä siltaa korjata ennen kuin se on rotkossa. menköön. mä sen porkkana kommuunin enskesäks teen.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/09/28/m...

"Valuuttakysymysten jättäminen tyystin käsittelemättä on erikoista, kun kyse on sentään vientiteollisuuden yritysjohtajista.

Vientiyritysten johtajille pitäisi olla itsestään selvää, että valuutat ja valuuttakurssimuutokset vaikutuksineen ovat vientiyrityksille samoin kuin Suomen kaltaiselle avoimelle kansantaloudelle yhtä tärkeitä kuin muutkin kansainväliseen kilpailuasemaan vaikuttavat muuttujat."

sä et kaikkein karmeinta laman seurausta ees kertonut.

http://www.hs.fi/terveys/a1411867892644

"The Guradianin mukaan keskivertobritti harrastaa seksiä nyt liki puolet vähemmän kuin kuusi vuotta sitten. Vastaavassa selvityksessä 2008 keskiverto britti harrasti seksiä seitsemän kertaa kuussa. Nyt keskiarvo oli romahtanut neljään kertaan kuukaudessa. Makuuhuoneessa on siis vipinää hieman harvemmin kuin kerran viikossa."

"Päivittäin seksiä harrastaa selvityksen mukaan harvempi kuin yksi sadasta.

Erityisen pahasti seksilama on iskenyt Britanniassa miehiin ja heidän seksuaaliseen itsetuntoonsa. Kuusi vuotta sitten yli puolet arvioi olevansa keskivertoa parempia rakastajia, nyt tähän uskoo vain kolmannes."

Että jos ihmettelet miks miehet sulle blokis kiukkuaa, syy o selvä. seksitön mies o vihane mies. eikä hyväksy mitään uutta tietoo.

*surulline*

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ne kysyi varmaan niiltä samoilta miehiltä, jotka on nyt kuusi vuotta vanhempia.

Susanna Kaukinen

Eiköhän Guardian osaa hieman paremmin katsoa mitä uutisoi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Tiedä niistä, kapitalistien lehdistä ...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #9

Näkyy sinne anarkistit kirjoittavan:
=> http://www.theguardian.com/profile/david-graeber

"David Rolfe Graeber (/ˈɡreɪbər/; born 12 February 1961) is an American anthropologist, author, <<< anarchist >>> and activist who is currently Professor of Anthropology at the London School of Economics."

<= http://en.wikipedia.org/wiki/David_Graeber

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

ni sä luulit että se johtuu iästä eikä lamasta? mikäs mä oon ketää neuvoo, nykysetki miekkari porukat o nii raivona että saa rauhotella. saati jos säkin porukkaa liittysit ja karjusit raivosta sinisenä: kateine hierteen, se o tuhonnu seksielämän.

ja vielä karmeempaa ois jos eukkos sais asian selevile.

ny mä muuten tajuan miks miekkareis o naisenemmistö. niilä o syytä olla vihasia.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #12

Oli muuten etenkin tossa lakkoa tukevassa miekkarissa viime viikolla varsin paljon naisia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #12

Hallitusko taloutta hallitsee? Tämähän on ns. vapaata markkinataloutta eli jonkun sortin anarkismia; ne pelaavat joilla merkkejä riittää.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #18

Hallitus toimii välikappaleena, joka suojelee väkivaltakoneistollaan ja hallintotoimillaan niitä, jotka omistavat kaiken, hallituksenkin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #18

Susanna kirjoittaa "Onko Suomi maa, joka vuotaa kuin pistetty sika, kun talouseliitin rahat pakenee veroparatiiseihin?" Eikö se sitten ole anarkiaa, että jättää verot maksamatta? Mikä anarkia on oikeaa, sekö, että rikkoo pankin näyteikkunoita?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Puhdasoppisinta anarkiaa olisikin todella mennä rikkomaan veroviraston, tuon valtion väkivaltakoneiston, ikkunoita.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #26

Valtion tehtävä on siirtää rahaa rikkailta köyhille. Nyt tuntuu, että se on ottanut asiakseen siirtää rahaa köyhiltä rikkaille. Täten se on luokkasorron välikappale.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #28

Susanna: "Valtion tehtävä on siirtää rahaa rikkailta köyhille"

Mitä valtio sitten tekee kun rikkaat lähtee ulkomaille niin kuin Nalle tai sitten kun niiltä loppuu rahat?

Mikä on rikkaan määritelmä, paljonko pitää olla omaisuutta tai palkkaa?

Valtio voisi ensin alentaa julkisen hallinon palveluksessa olevien johtajien etuuksia ja palkkoja. Me kansalaiset kun maksamme ne. Jos työnantajakapitalisti maksaa firman johtajalle liikaa, hän on tyhmä kapitalisti. Jos me "työnantajina" maksamme valtionyhtiöiden ja laitosten johtajille satumaisia palkkoja, olemme vielä tyhmempiä.

Mikä olikaan valtion tehtävä.. siis siirtää tyhmältä kansalta rahaa valtionlaitosten ja yritysten johtajille?

Täältä voit tarkistaa kenelle me maksamme ja mistä hommasta. http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-12885316565...

Käyttäjän PekkaSavolainen kuva
Pekka Savolainen Vastaus kommenttiin #30

Taalamiljardööriä voinee pitää Suomessa rikkaana. Joku opettaa yliopistolla, joku ylläpitää isänmaallista nimeä kantavaa alustaa, jolle anarkistit voivat kirjoitella, ja siinä sivussa työllistävät aprox. 50.000 ihmistä, joista suurimman osa Suomessa. Kukaan näistä ei tietääkseni ole hinkunut Ruotsiin. Perintöverosta on täysi oikeus olla toista mieltä kuin blokkaajan ;-)

Oma käsitykseni Nallesta taas on, että tämä ei ole kapitalisti, vaan investointipankkiiri. Kapitalistit taas tarjoavat investointipankkiirille duunin, jossa on sen verran hyvä liksa, että voi ostaa vaikka punaiset housut.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #40

Tarvitaanko investointipankkiirejä?

Käyttäjän PekkaSavolainen kuva
Pekka Savolainen Vastaus kommenttiin #43

Vähän samalla tapaa kuin kiinteistönvälittäjiä. Investointipankkiirilla tosin pitää olla myös pokerinpelaajan taitoja, jos aikoo pärjätä, yrityiskaupoissa kun laskutetaan sekä ostajaa, että myyjää. Kun kapitalisti yleensä omistaa tuotantovälineet ja tuottaa jotakin, investointipankkiiri omistaa puhelimen ja osaamisensa, ei sinänsä tuota mitään, mutta laskuttaa paljon.

Tosin kiinteistönvälittäjät (tai investointipankkiiritkaan) saavat harvemmin firman lahjaksi potkujen myötä (Ahti Hirvonen oli tyly, ja antoi Nallelle potkut silloisesta Meritasta) ja onnistuvat jossain vaiheessa myymään sen reippaaseen ylihintaan (vaihtamaan Sammon osakkeisiin) valtiolle (Lipponen halusi Nallen Sampoon, ja Nallen ehto oli Mandatumin ostaminen Sammolle), olemaan tovin valtiolla töissä ja myymään valtion firman tanskalaisillle ;-)

Toki valtio sai kaupassa voittoa, ja niin sai myös Nalle. Mutta nyt valtiolla ei ole pankkia, vaan rahavirrat liikkuvat liikepankkien kautta, ja Kultapossukerhokin lopetettiin.
Pankkitoiminta eli Sampo Pankki tytäryhtiöineen (muun muassa Mandatum Omaisuudenhoito Oy sekä Mandatum Pankkiiriliike Oy) myytiin tanskalaiselle Danske Bankille tammikuussa 2007 noin neljällä miljardilla eurolla. Verotonta voittoa kaupasta tuli Sampo-konsernille 2,9 miljardia euroa.

Björn Wahlroos kumppaneineen muodosti yhtiön vuonna 1988 perustetun Interbankin Osakepankin ja vuonna 1992 toimintansa aloittaneen Mandatum & Co ympärille. Mandatum on alun perin Pohjoismaiden Yhdyspankin pääjohtajan Göran Ehrnroothin vuonna 1937 perustama yhtiö. Nimen Wahlroos sai käyttöönsä lähtiessään Yhdyspankista investointipankkiiriksi vuonna 1992.

Mandatum nousi merkittävään asemaan etenkin Suomen yrityskauppa-alalla, ja ostamalla pankkiiriliike Protoksen Bank of Irelandilta vuonna 1998 yhtiön asema vahvistui myös arvopaperien välityksessä. Mandatum listautui pörssiin 1990-luvulla. Helmikuussa vuonna 2001 Sampo konserni osti yrityksen tukemaan liiketoimintaansa. Vuonna 2007 taas tanskalainen Danske Bank osti koko Sampo-pankin ja Mandatumin sen mukana.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sampo-konserni

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #45

Kannattaisi ilmeisesti ruveta investointipankkiiriksi niin kauan kun raha on vielä olemassa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #25

Anarkiasta on tarinoitu täällä.

Totuus anarkiasta (771 likes)
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #25

eikö anarkia ole suomeksi mielivalta?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #29

Jos näin on, me elämme jo anarkiassa, koska Suomen parlamentarismi on täydellistä mielivaltaa.

Wikipedia sanoo näin:

"Anarkia tarkoittaa liberaalista vapauden tilaa ja järjestäytymistä anarkismin oppien mukaan. Se tulee kreikankielisestä sanasta arkhē ’esivalta’ sekä kieltävästä a(n)-etuliitteestä."

<= http://fi.wikipedia.org/wiki/Anarkia

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #32

Jokainen tekee mielensä mukaan eli mielivalta.
Minä kannatan kollektiivisesti vastuullista kansanvaltaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #34

Ei. Oot ihan väärässä. Kyllä anarkistit pyöritti yhteiskuntaa esim 30-luvun Espanjassa.

EDIT: aina kun tuota kollektiivista aletaan viritellä niin ettei se perustu paikallisyhteisöihin lopputulos on tyrannia ja korruptio ja homma mätänee niin pahasti käsiin että se on lopulta pakko kumota.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #35

Anarkia voi olla korkeintaan väliaikainen tila.
Ihminen on yhteiskunnallinen olio.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #36

Sadannen kerran: anarkia on järjestystä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #37

Olet käsittänyt väärin: anarkia on nimensä mukaisesti epäjärjestystä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #38

Margareta, työpöytäni perusteella olisin anarkisti mutta koska maksan nöyrästi veroni en luultavasti kuitenkaan ole.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #42

Työpöytäni ja kyökkinikin perusteella olen pahimman sortin anarkisti.
Minkäänlaisiin verojärjestelyihin ei ole varaa.

Susanna Kaukinen

Jos kansan järenkäyttö pysyy sillä tasolla johtuen yhteisöjen hajoamisesta kaupunkeihin muutettaessa, että jokaisen pitää itse muuttua työttömäksi ennenkuin lamppu syttyy päässä, on tässä pitkä alamäki edessä.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Ehkäpä todella on niin, että WTC:n tornit tulivat alas vain sen tähden,"

Jenkit lojautti nuo tornit itte ja tappoivat yli 3000 kansalaistaan saadakseen Patriot Actin läpi kongressissa. Törkeä valtio, ei voi muuta sanoa. Ja täällä Suomessa on ihmisiä, jotka haluavat Usan tappokoneistoon, Natoon liittyä. Ei mitään järkeä moisessa.

Susanna Kaukinen

Mä oon pitkään ollu sitä mieltä, etten osaa oikein varmasti sanoa, että oliko tuo teko tahallinen. Niin tai näin, sen seurauksena tehty lainsäädäntö on käytännössä ollut tie poliisivaltioon.

Vapaudenpatsaus on raudoissa.

Risto Koivula

WTC-torneja ei räjäytetty.

Jos minä olisin ollut terroristi, ja tiennyt niiden rakneteen siten kuin mm. Osama tiesi (vaikka siitä oli mm. Encyclopedia Brianniassa väärä tiedot), olisi saanut ne käsipelillä alas oheisella tavalla ilman murenaakaan räjähdyaineita ja ne olisivat pudonneet samalla tavalla "putkeen" kuin nytkin tapahtui. On tää ihme jankutusta, mitä justiin psitiin Shanghain liitonkin sivuille nämä oikeat tiedot.

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/09/wtc-tor...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #21

Näin suorana lähetyksenä kun matkustajakone lensi toiseen torniin.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

mä en sano mitään tosta tornien tippumisesta ennen kun on puolueeton tutkimus hommasta tehty mut noam chomskyä lukeneena sanosin että usa hallitus ei ole siihen täysin syytön. taikka siis bushin lähipiiri jos tarkkoja ollaan. en usko kaikkien ministereiden olleen asiasta selvillä mut osa oli.

Susanna Kaukinen

Jotenkin tuossa on niin pirusti epäselvää, että kyllä se jättää epäilykselle varan. Kuten sanoin, tottapuhuen en osaa oikein sanoa, että miten mahtoi asian laita olla.

Mitä ilmeisimmin niillä oli kuitenkin valmiina toimintasuunnitelma, jonka kanssa edettiin heti. KU väitti, että se oli ydinsotaa varten tehty suunnitelma, ehkäpä.

Olennaista kuitenkin on se, että viime aikoina jenkeistä tulevat uutiset ovat olleet todella synkkiä, kun katsotaan nyt vaikkapa sananvapautta ja kokoontumisoikeutta ja ihmisoikeuksia yleensäkin.

Viimeksi kun katsoin, jenkeistä 9% luotti hallitukseensa. Joku väitti, että 7%, mutta on ihan selvää, että ollaan lukemissa, jotka ovat tyypillisiä diktatuureille.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen Vastaus kommenttiin #16

"Viimeksi kun katsoin, jenkeistä 9% luotti hallitukseensa. Joku väitti, että 7%, mutta on ihan selvää, että ollaan lukemissa, jotka ovat tyypillisiä diktatuureille."

Etkö Suski ole tsiikannut Youtubesta, miten keskivertojenkit pelkää omaa hallitustaan? Yhessä pätkässä oli listattuna about kymmenkunta "säädöstä", joilla käytännössä Usasta on tehty natsivaltio. Pressalla on niin paljon valtaa, ettei kongressi pysty sanoon mitään. Täyshullu valtio. (Tavikset sielläkin ovat ihan ok, hallinto ihan perseestä)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #17

Kyllä mä sen uskon, että pelkää. Mä ainakin pelkäisin, jos siellä asuisin. Sen takia en alkuunkaan käsitä, miten kukaan voi moista tunkiota ihailla. Mulla on kyllä vähän se olo, ettei siellä presidenttikään pysty muuttamaan menoa. Aina kun joku on yrittänyt, kuten Kennedy, kuula on tullut päähän.

Tottakai tavallinen kansa on tavallista kansaa sielläkin. Muistaakseni 40-50% jenkeistä kannatti pohjoismaista tulonjakoa ja toinen 40-50% marxilaista tasajakoa. Totuus on sitten aivan toisenlainen.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #16

Susanna: " Mitä ilmeisimmin niillä oli kuitenkin valmiina toimintasuunnitelma, jonka kanssa edettiin heti. KU väitti, että se oli ydinsotaa varten tehty suunnitelma, ehkäpä. "

Luultavasti USA:lla oli suunnitelmat hyökätä Iraniin eikä Irakiin. Ainakin se oli käsittämättö- mällä tavalla jättänyt vanhan agenttinsa Saddamin valtaan valtaan ensimmäisen Persian- lahden sodan jälkeen ilmeisestikin juuri Irakin vihollisena.

Suunnitelmat muuttuivat, koska Iranin taattu vihollinen al-Qaida ja Osama, (niin ikään enti- nen USA:n huippuagentti, ja suuttui siitä, kun USA ei hyökännytkään Venäjälle) osoittautui selvästi tämän iskun tekijäksi. Saddam ja al.Qaida eivät myöskään olleet samaa jengiä, niiden kannattajat on vasta nyt 15 vuoden kuluttua yhdistyneet "ISIS-kalifaatiksi"!

Irakistahan olsi sitten voinut myös jatkaa eteenpäin Iraniin, jos homma olisi kulkenut kuin Strömsöössä.

Risto Koivula

Auvo: " mä en sano mitään tosta tornien tippumisesta ennen kun on puolueeton tutkimus hommasta tehty "

Siis MISTÄ asiasta? Siitä, että on tulossa Osaman isku? Jotkut saattoivat tietää odottaa jotakin pienmpää iskua, mutta ei tällaista, joka munasi armeijan ja poliisin ja kaikki vastavakoiluorganisaatiot. Chomsky on ainakin ollut CIA:n huippuprovokaatori. Nykyään hän epäilemättä on jo rasite.

Uuella tutkimuksella ei ole mitään uutta materiaalia vanhoihin tutkimuksiin nähden.

Lisäksi tässä on sellainen telnis-juridinen ongelma, että ISKUSSA EI TAPAHTUNUT MITÄÄN, MIKÄ OLISI MENNYT SUUNNITELMIEN JA LASKETTAVISSA OLEVIEN SEIKKOJEN VASTAISESTI TUOLLAISEN ISKUN TAPAHTUESSA (joka ei tornien suunnitteluaikoihin ollut mahdollinen), joten ei ole välttämättä kauhean LAILLISTA pöyhiä OLEMATTOMIA EPÄSELVYYKSIÄ vain sen takia että asiantuntemattomilla on asiasta MUITA PERSETUNTUMIA!

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen Vastaus kommenttiin #22

No enpä tiedä olisiko asia ihan noinkaan. Virallinen selitys tapahtumista on hatara ja se on osoitettu osin vääräksi. Joka tapauksessa USA - tai pikemminkin maan eliitti - pystyi hyödyntämään iskun maksimaalisesti. Talebanit olivat v. 2001 tuhoamassa maailman heroiinitalouden kieltämällä unikon viljelyn. Afganistan tuotti suurimman osan laittomasta oopiumista, mutta nyt tuotanto oli tyrehtynyt. Invaasion jälkeen oopiumin tuotanto on kasvoi välittömästi ennätyslukemiin. Jokainen ymmärtää ne USAn motiivit, mitkä olivat Irakiin hyökkäyksen taustalla. Iskua hyödynnettiin sangen taitavasti myös sisäpolitiikassa, kansalliseen turvallisuuteen vetoamalla on hivuttauduttu pikku hiljaa kohti poliisivaltiota.

Oliko tämä kaikki suunnitelmallista toimintaa vain taitavaa tilaisuuden hyödyntämistä? Se on toki mielenkiintoinen kysymys.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #24

" No enpä tiedä olisiko asia ihan noinkaan. Virallinen selitys tapahtumista on hatara ja se on osoitettu osin vääräksi. "

Millä tavalla? kas kun minä entiedä! Linkki?

" Joka tapauksessa USA - tai pikemminkin maan eliitti - pystyi hyödyntämään iskun maksimaalisesti. "

Se on taas ihan toinen juttu. Rmeijan oli palutettava uskottavuutensa Lähi-Idässä sotimalla ja pullistelemalla.

" Talebanit olivat v. 2001 tuhoamassa maailman heroiinitalouden kieltämällä unikon viljelyn. "

Tuohon ei ole luottamista. SE meni ehkä muuta reittiä kuin tavallisesti, al-qaidalaista.

" Afganistan tuotti suurimman osan laittomasta oopiumista, mutta nyt tuotanto oli tyrehty- nyt. Invaasion jälkeen oopiumin tuotanto on kasvoi välittömästi ennätyslukemiin. Jokainen ymmärtää ne USAn motiivit, mitkä olivat Irakiin hyökkäyksen taustalla. Iskua hyödynnettiin sangen taitavasti myös sisäpolitiikassa, kansalliseen turvallisuuteen vetoamalla on hivuttauduttu pikku hiljaa kohti poliisivaltiota. "

USA:n motiivi oli päästä poraamaan öljyä, jonka potausoikeudet Saddam oli myynyt ranskalaisille ja venäläisille.

Saddam piti myös tuomita laittoman miehittäjän asettamassa laittomassa "valtakunnanoi- keudessa" valtiorikoksista, että hänen hallituksensa tekemä valtiosopimuksetkin olisi (yhtä laittomasti) "mitätöity", kun hänet olsi voitu myös sataprosenttisen laillisesti tuomita kuolemaan bagdadilaisessa raastuvanoikeudessa jatketusta murhasta.

" Oliko tämä kaikki suunnitelmallista toimintaa vain taitavaa tilaisuuden hyödyntämistä? Se on toki mielenkiintoinen kysymys. "

Imperilsitin pakkorako.

Käyttäjän PekkaSavolainen kuva
Pekka Savolainen

Somalia lienee tällä hetkellä maailman suurin valtioton anarkia.

Xeer-käräjät on somalialainen tapaoikeus jossa paikallisyhteisön valitsemat kylän vanhimmat toimivat tuomareina. Riitatapauksia selvitetään käyttämällä sovinnon pohjana aikaisemmin tehtyjä ratkaisuja. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka tapaoikeus toimii valtiottomassa yhteiskunnassa. Tutkijat ovat huomanneet, että vaikka xeer on vuosisatoja vanha perinne, se toimii myös vapaassa ja anarkistisessa talousjärjestelmässä.

Antropologi Spencer MacCallumin mukaan ainoa hallintovalta, joka toimii Somaliassa, on perinteiset Xeer-käräjät. Käräjillä sovitaan klaanien välisistä periaatteista, jotka takaavat matkustajalle turvallisen matkan, kauppiaille rehdin kaupan periaatteet. Xeer-käräjät toimivat lähes muinaiseen malliin kaikkialla maassa etenkin maaseudulla. MacCallum pitää Xeer-käräjien ansiona, että Somalia on selvinnyt niin hyvin ilman keskitettyä hallintoa, koska Xeer takaa lainsuojan kaupalle ja taloudelliselle kehitykselle. Laki ja rikokset määritellään omistusoikeuden mukaan, ja rikosoikeus perustuu korvaukseen eikä vankeuteen. Vaikka Xeer-käräjät periaatteessa vastustaa verotusta, se takaa kuitenkin normaalin kaupankäynnin ja taloudellisen kehityksen. MacCallum vertaa Xeer-käräjiä kuudennen vuosisadan Skotlantiin, josta myös puuttui keskitetty vallanpito.

Suomessa "Maan Tapa" on ns. velvoittava oikeuslähde, eli sen ohittava tuomari (jos kirjoitettua lainsäädäntöä ei ole sovellettavissa), syyllistyy virkavirheeseen.

Anarkiaa? Kyllä. Tapaoikeutta? Kyllä. Aivan samalla tavoin kuin Somalian Xeer-käräjät.

Maan tapa on toissijainen oikeuslähde, jota sovelletaan silloin kun ensisijaista oikeuslähdettä eli kirjoitettua lainsäädäntöä ei ole käytettävissä. Jatkuvasti käytössä oleva ja vakiintunut maan tapa saattaa muodostua tapaoikeudeksi ja se saatetaan omaksua oikeudellisten ratkaisujen perustaksi. Maan tavan tulee olla kauan noudatettu ja yleisesti velvoittavaksi koettu käytäntö, joka koetaan asianosaisia kohtaan kohtuulliseksi. Vaikka jokin toiminta olisi yhteiskunnassa yleinen käytäntö, ei se kuitenkaan muutu sallituksi, jos se on lainsäädännöllä kielletty.

Prosessioikeudessa maan tavan käyttö oikeuslähteenä on kehittynyt erityisesti tuomioistuinkäytännön perusteella. Olaus Petrin tuomarinohjeiden mukaan maan tapaa oli pidettävä lakina, jos se ei ollut kohtuuton. Vuoden 1734 lain oikeudenkäymiskaaren 1 luvun 11 pykälä antaa maan tavan tuomitsemisohjeeksi, jos se ei ole kohtuuton ja jos säädettyä lakia ei ole. Ruotsalainen 1700-luvun oikeuslähdeoppi piti tapaoikeutta vähäarvoisena ja asetti tiukat ehdot maan tavan käytölle. Sitä oli pitänyt noudattaa pitkän ajan, sille vaadittiin lainsäätäjän hiljainen hyväksyntä, eikä se saanut olla lain tai luonnonoikeuden vastainen. Oikeuskirjallisuudessa tapaoikeuden katsottiin kuitenkin voivan muuttaa kirjoitettua lakia.

Toimituksen poiminnat