Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda

  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda
  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda
  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda
  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda
  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda
  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda
  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda
  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda
  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda
  • Länsiblokin hybridisodankäynti ja propaganda

Kokoomuksen, Keskustan ja Demarien hallinnoima YLE täräyttää artikkelilla, jossa todetaan Venäjän käyvän hybridisotaa Suomea vastaan. Lyhyesti sanoen tämä tarkoittaa sitä, että käytetään erilaisia varsinaisen sodan kynnyksen alittavia toimia Suomeen vaikuttamiseksi ja eräs niistä on propaganda.

Artikkelin kirjoittajan näkökulma on äärimmäisen yksipuolinen ja tämä tekee mielestäni artikkelista propagandistisen ja siten osan länsiblokin hybridisodankäyntiä. On eräässä mielessä arveluttavaa käyttää tällaista termiä, kun kyseessä on kuitenkin monelta osin aivan perinteinen propaganda.

 

Mielestäni propaganda ei muutu ei-propagandaksi sitä kautta, että sitä välittävä media muuttuu. Jos sen sijaan, että jaetaan lentolehtisiä tai huudellaan rajan yli, että "tulkaa hakemaan voita leipänne päälle" väännetään asioista twitterissä, on kyseessä täysin sama asia.

Median muutos ei tarkoita, että propaganda itse olisi muuttunut miksikään. Se on vain sopeutettu vallitseviin oloihin ja sitä tietenkin työnnetään keinoilla, joiden uskotaan parhaiten vaikuttavan niin päättäjiin kuin kansaankin.

Artikkelissa mainittiin, että myös länsiblokki harrastaa propagandasotaa. Oli ilmeisesti pakko mainita asia, mutta niin lyhyesti ja ohimennen kuin mahdollista, ettei oltaisi kirjoitettu artikkelia, jonka voi suoranaisesti todeta yksipuoliseksi ryönäksi, mitä artikkeli ehdottomasti on.

 

Kiinnostavampaa kuin sen trivialiteetin toteaminen, että Venäjä koettaa eri medioita käyttäen vaikuttaa toisten maiden päättäjien ja kansalaisten mielipiteisiin itsestään olisi ollut analysoida länsiblokin toimintaa, koska se tuntuu nykyisin olevan tabu.

Asioita halutaan esittää sellaisen hegemonian tulokulmasta, missä Venäjältä tulevat vaikuttamisyritykset ovat hybridisodankäyntiä ja propagandaa samaan aikaan kuin länsimaiden vastaavat toimet halutaan vaieta ja halutaan antaa vaikutelmaa, että länsipropaganda ei ole propagandaa vaan sen sijaan jotain kuvitteellista neutraalia uutisointia ja tiedonvälitystä, jolla ei ole mitään agendaa ja jos onkin, se agenda on hyvä ja totuudellinen.

Näinpä propagandan syvempi taso on se, että Suomessa vallitsee länsipropagandan hegemonia ja normalisaatio. Tämä on paljon vakavampi orwellilainen propagandan taso, joka on paljon haitallisempaa ja vaarallisempaa kuin propagandaksi tunnistettu venäläismielinen propaganda.

On äärimmäistä propagandaa väittää, että lännen propaganda ei ole propagandaa - se on propagandaa kaikkein omimmillaan, syvimmillään ja vaarallisimmillaan.

 

Tässä maassa kaivataan kipeästi länsipropagandan ja lännen hybridisodankäynnin kunnollista purkamista ja läpikäyntiä. Valtamediat eivät sitä tunnu tekevän, koska ne ovat länsimielisten tahojen käsissä. Tästä ei kuitenkaan seuraa, että ne puhuisivat totta ja tästä tasan tarkkaan seuraa, ettei niiden yksipuolisia näkemyksiä pidä ottaa totuuden vastineena.

Sanomattakin on selvää, että länsimaat ovat soheltaneet Ukrainassa monella tavalla ja olisi naivia ja propagandistista väittää mitään muuta. On selvää, että Ukrainan kriisissä on kaksi osapuolta ja tämän toisen osapuolen propaganda koetetaan myydä meille totuutena ja tämä on mitä äärimmäisin propagandan muoto!

 

Edes alkeelliseen totuudenmukaisuuteen pyrkivä tiedonvälitys yrittää selvittää tosiasioita tapahtuneesta, eikä suorilta heittäydy jomman kumman kriisin tai muun tapahtuman jonkin osapuolen äänitorveksi, kuten Suomessa on jälleen kerran tehty.

Kunnollisen kuvan muodostaminen todellisista tapahtumista on tottakai vaikeaa, koska osapuolia, jotka pyrkivät totuudellisuuteen ei juuri ole. Voit lukea vain kahden eri blokin kirjoittamaa järjetöntä ryönää, joista molemmat ovat totuudesta niin kaukana kuin mahdollista pyrkiessään vielä vaikuttamaan siitä huolimatta uskottavilta.

 

On triviaalisti selvää, että venäläinen propaganda on läsnä siellä täällä. Olisi paljon kiinnostavampaa, että joku asiallinen journalisti ottaisi länsiblokin propagandan ja hybridisodankäynnin leikkuupöydälle ja raatelisi sen asiallisesti ja faktapohjaisesti, koska tätä me todella tarvitsemme uussuomettuneen eliitin läntisen imperialismin kiimassa olevassa maassamme.

Haluan kuulla siitä, miten U$A:n suurvaltapyrkimykset vaikuttavat Suomessa, haluan kuulla, että antaako CIA edelleen SDP:lle rahaa, kuten se aikaisemmin antoi, haluan kuulla mitä muuta Kokoomus on luvannut U$A:lle paitsi liittää meidät NATO:on ja haluan kuulla miten U$A painostaa Merkelin Saksaa, joka selvästi on vastahakoinen vastakkainasetteluun Venäjän kanssa.

Haluan kuulla, miten helvetissä Suomen johtoon on voinut päästä oikeistostalinistinen U$A-fiilinen eliitti, joka vihaa suomalaista lähtökohtaisesti oikeudenmukaista ja tas-arvoista yhteiskuntaa ja on valmis suistamaan sen vaikka sotaan saadakseen Suomessakin terveydenhuollon maksulliseksi, yliopistot yritysten orjiksi, koululaitoksen oikeistopropagandan iskostajaksi ja kaiken julkisen omaisuuden yksityisten korporaatiomonopolien loisinnan ylläpitäjäksi ja Suomesta samanlaisen yhteiskunnallisen viemärin kuin mitä U$A järkyttävien tulo- ja omaisuuserojen ja täysin korporaatiofasismiksi karanneen hallintorakenteen kautta on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Susanna Kaukinen

Nyt on tapahtumassa jotain valtamediassa!

Lännessä tehty suuri virhe?
=> http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014091118...

Susanna Kaukinen

Kannattaa ainakin kurkata Heikki Santalam blogin keskustelua tämän aiheen ympäriltä, mista nuo linkit tuli vastaan kun aloin blogaamisen jälkeen katsomaan mitä muut juuri nyt kirjoittavat.

=> http://heikkisantala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1758...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Misä on venäjän opposition ääni ukrainan suhteen ?
Turha kenenkään väittää ettei sellaista olisi,,toisaalta se on painettu maan alle,,jos arvostelee putinin toimia,fsb hakee alta aikayksikön sellaiset häiriötekijt pois meuhkaamasta !

Kuvittele että länttä(+suomea)vetäisi fbi/cia/supon troikka,,et täällä aukois päätäsi !

Susanna Kaukinen

Tosiasiassa jenkeissä on todella kova mediakontrolli ja poliisivaltion elkeet. Ei tässä tarvitse kuvitella yhtään mitään. CIA on soheltanut suomalaisessa politiikassa ja on todella muun muassa rahoittanut SDP:tä. Edelleenkin Kokoomus juonittelee jenkkien kanssa NATO-hankkeita ja herra ties mitä muuta.

On totta että Venäjä on kovakätinen oman oppositionsa suhteen, mutta U$A on sitä aivan samalla tavalla. Kun taannoin oli itkua siitä, että Venäjä on kieltänyt kansalaisjärjestöjen ulkomaisen rahoittamisen, tämähän oli U$A:ssa tehty jo aikaisemmin.

Olet niellyt länsipropagandan koukkuineen, kun kuvittelet, että yksi suurvalta on toista parempi. Tällä hetkellä vaikuttaa jopa siltä, että U$A on aggressiivisin suurvalta ja sitä lienee syytä paheksua asianmukaisesti.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Höpö, höpö, sanoisi vuosia jenkeissä ollut suomalainen.
http://yle.fi/uutiset/tutkija_verkkosodan_takana_v...

"När trollmor har lagt de elva små trollen och bundit dem i svansen,
då sjunger hon sakta för elva små trollen de vackraste ord hon känner..."
:D

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #7

Pitää kyetä erottamaan U$A:n kansa ja sen korporaatiofasistinen eliitti, joka ei nauti kansan mielissä minkäänlaista luottamusta. Tämä taho muistaakseni jossain vaiheessa nautti 9% luottamusta kansan taholta, eli käytännössä kukaan ei luota siihen. Samalla tämä on se nimenomainen blokki, joka ohjaa U$A:n valtapoliittisia toimia.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #7

U$A:n valtamediathan on käytännössä täysin valtapolitiikan tiedotusosasto. Jos haluaa vaihtoehtoisia katsoa, niin vaikkapa The Young Turks on eräs. Myös RT:n Breaking the Set on hyvä kriittinen lähde U$A:n asioille (ei todellakaan Venäjän). The trews on kanssa ihan hauska, vaikken sitä kauheasti jaksa katsoa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #7

Jenkeillähän on aivan varmasti aivan vastaava trolliosasto - ja mä kysyn, että missä määrin näitä edes tarvitaan, koska kansalaisetkin keskustelua toki käy.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #11

No, missä se USA:n trollisosasto sijaitsee? Ja milloin on sen entisis työntekinöitä haastateltu todisteeksi? Missä on tutkijoiden mielipide siitä? Ei riitä se, että "aivan varmasti on".

Sanot, että: "Haluan kuulla siitä, miten U$A:n suurvaltapyrkimykset vaikuttavat Suomessa, haluan kuulla, että antaako CIA edelleen SDP:lle rahaa, kuten se aikaisemmin antoi, haluan kuulla mitä muuta Kokoomus on luvannut U$A:lle paitsi liittää meidät NATO:on ja haluan kuulla miten U$A painostaa Merkelin Saksaa, joka selvästi on vastahakoinen vastakkainasetteluun Venäjän kanssa."

Niin haluaisin minäkin. Kannattaisi kuitenkin olla jotain kättä pidempää, ennen kuin alkaa edes esittää moista.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Varmaan hiljennetty samoin kuin Suomessa ns.oppositio.. vai mitä veikkaat?

Susanna Kaukinen

Rouvisen Auvo tuossa juuri facebookissa siitä kertoili, miten ei saanut mihinkään 90-luvun laman aikana esille sen todellisia syitä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Jari

Venäjän oppositio ja älymystö vaiennetaan ja leimataan fasisteiksi, kuinkas muutenkaan.

Juttu SK:ssa
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/...

Mutta näiden ihmisten kohtalot ja ajatuksethan eivät esim. tutkivaa journalistia Söyringiä kiinnosta...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Onko, Eero Jalkanen, koskaan käynyt mielessäsi, että olen vain yksi ihminen, ja että niin muodoin aikani ja resurssini ovat rajatut?
Ihan kaikkeen en ehdi puuttua.

Enkä perhettäkään ole valmis laiminlyömään sen takia, että penkoisin jokaista tämän maailman epäkohtaa.

Venäjän älymystön ja opposition tilanteesta kertomisen suhteen asiat ovat sitä paitsi oikeastaan hyvin, koska he saavat tilaa Suomen mediassa, heistä kerrotaan.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Suomalaiset ovat olleet 90-luvun alusta ja ovat edelleen EU-NATO-hybridisodankäynnin kohteena ja sitä käyvät pääasiassa suomalaiset maansa myyneet wannabe-tumpelot. Milloin sille tulee loppu?

Susanna Kaukinen

Sitä en osaa varmasti sanoa, mutta kamppailu jatkuu! Me teemme kaikkemme ja annamme olosuhteiden tehdä lopun: kun Suomi kurjistuu kaiken aikaa, nykyinen politiikka menettää uskottavuutensa suuremmankin yleisön silmissä ajan mittaan.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

suomalaiset maansa myyneet wannabe-tumpelot. Milloin sille tulee loppu?

Minusta untuu et nykytumpelot on kremlin palveluksessa

Susanna Kaukinen

Kaikki tumpelot pois ja puolueeton ja vapaa Suomi tilalle.

Sakari Ahonen

Sinulta hieno analyysi, tuohon Yle juttuuån.tunnen tuollaisen jälkeen itseni aivottomaksi.

Susanna Kaukinen

Ei tämä ole rakettitiedettä, se on vaan sitä, että on tottunut lukemaan maailmaa jostain näkökulmasta. Pitää tapahtua jotain, että herää siihen, että kaikki tahot puhuvat palturia. Minulle tämä tapahtui taannoin muistaakseni jotenkin George Bushin varastettua äänestys ja Al Goren jäädessä sivuun.

Tämän pitää kuitenkin tapahtua jollain saralla, ehkä useamman kerran, ennenkuin jossain vaiheessa luottamus, jota yhteiskunta koettaa aktiivisesti tuottaa, romahtaa. Sen jälkeen artikkelien lukeminen kriittisesti muodostuu yhtä helpommaksi. Alkaa lukemaan tekstejä siitä näkökulmasta, että onko sanottu oikeasti johdonmukasta ja mitä arvoja tekstin takana on ja mihin sillä pyritään.

Teksteistä alkaa myös oppia lukemaan asioita, mitä niissä jätetään sanomatta. Lopulta kyse ei ole mistään huikeasta älyllisestä erinomaisuudesta vaan siitä, että aivan ensin oivaltaa sen peruslähtökohdan, että jokainen teksti on puolueellinen. Loppu on harjaantumista ja asioista selvää ottamista eri puolilta ja eri lähteistä. Aika paljon siis ihani vaan sitä tavallista kovaa työtä.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Olen myös kokenut tuon, ja nyt sit on vaikeaa kun ei voi luottaa mihinkään

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #16

Se on kai se hinta jonka siitä maksaa. On pakko ajatella itse ja kuulostella muiden puheista, että millä asialla he mahtavat olla. Vapaudella on hintansa, helppous on harmaa muisto vain.

Käyttäjän tommijalava kuva
Tommi Jalava Vastaus kommenttiin #17

Hienosti sanottu. Tuo oli lauantai-illan nostatus!

Kun tauti äityy oikein pahaksi, totuus jäytää sisintäsi niin että sinun on pakko ryhtyä kantamaan soihtua!

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #28

Maailma on täynnä propagandaa. Jopa jokaiselle firmalla on oma propagandaosasto, jota kutsutaan markkinointiosastoksi. On oltava todella kriittinen sen suhteen mitä uskoo.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Juuri ehdin Tommi Mäkiselle kommentoida tässä ISIS-bloggauksessani http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1758... että

"Useat ihmiset tarvitsevat henkilöidyn kohteen, naaman, joka edustaa koko ryhmää. samaa tekniikkaa käytetään vaalimainonnassakin.
Henkilöä on helpompi vihata kuin abstraktia, helpompi vihata kuin jotain liian suurta ryhmää, ja ryhmä tai abstrakti on narratiivin kannaltakin vaikeampi asia.
Henkilöstä on helpompi tykätäkin.

Periaatteessahan noissa jutuissa toistuu satujen teemat: Neito (kansa) pulassa, pahan noidan (terroristi) pauloissa. Uljas prinssi (Sir Länsimaa), aatteiltaan ja moraaliltaan puhdas, tulee ja pelastaa neidon koettelemuksia koettuaan, taisteluja voitettuaan.
Lopussa kiitos seisoo: Prinssi saa neidon ja puoli valtakuntaa (taloudellinen motiivi/palkkio "työstä").
He elävät onnellisina elämänsä loppuun asti (länsimaisten arvojen mukaan)."

Samaa kaavaa sovelletaan kerrontaan muissakin asioissa so. myydään länsinäkökulmaa.
Muissa maissa niiden näkökulmaa.

On hyvä uutisia lukiessaan kysyä itseltään: Mitä näkökulmaa minulle yritetään myydä? Miksi juuri sitä? Kuka myy? Minkä takia? ja tällaisia kysymyksiä, eikä vain uskoa suoraan kaikkea.

Hyvä on muistaa myös, että uutiset ovat toimituskunnan valikoimia tiedonsirpaleita, eivät koko kuva. Media on mediaattori, välittäjä, välikäsi.

Meidän on määrä luottaa toimituksen ammattitaitoon ja siihen, että he valitsevat oikeat, tärkeät aiheet (vaikka miten siihen voi uskoa iltapäivälehtiä lukiessaan?). Toimittaja on kuitenkin ihminen, jolla on oma taustansa. Valikointiin vaikuttaa käytettävissä oleva aika, käytettävissä olevat lähteet, lähteiden luotettavuus (mikä ei ole sama kuin objektiivinen tieto) ja kaikki tällainen.

Maailma on aina huomattavasti monimutkaisempi ja vaikuttavia tekijöitä on enemmän kuin uutisoinnista voisi päätellä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

minun uskoni talousuutisiin katosi 90 luvun lamassa kun media yksimielisesti leimasi casimir ernroothin seniiliksi idiootiksi joka ei ymmärrä mitään taloudesta. mä en o mikään casse fani mut mä luulen että se tiesi enemmän metsäteollisuduesta kun joku iiro viinanen.

ulkomaantutisiin katos usko irakin toisen sodan aikaan. nykyisin hankin tietoni kirjoista.

kuinka moni tietää että toisen ms aikaan valtaosa probaganda radioista oli brittiläisiä? siis myöskin niistä jotka esiintyi saksalaisina.

että venäjän media on tutkijoiden mukaan monipuolisempi ja rehellisempi kun lännen?

että meilä sensuroidaan kaikki toisin ajattelijat? yrittäkää kirjoittaa hesariin, huomaatte varsin nopeati mikä menee läpi. juha juoni ja sami miettinen sensuroitiin hesarin face seinältä koska kommentoivat hesarin virheellistä uutista faktoilla joita tuki linkki.

Susanna Kaukinen

Jep. Ei näitä lännen politrukkeja kannata kuunnella. Suomi on niitä pullollaan, pehmeitä juttelevat.

Sakari Ahonen

En kerrokaan saaneeni ,mitään suurta ahaa,elämystä,suurin puutteeni on huono Lontoo,Se hankaloittaa tiedon hankintaani.tarkoitan lähinnä niitä"tavallisten"ihmisten tiedon saantia ,joka tulee 1/2 9 uutisista tai päivän lehdestä,ja siihen uskotaan,onhan Se painettu lehteen tai pukumien/naisen kertomaa.

Susanna Kaukinen

Joo, englannin osaaminen kyllä kieltämättä auttaa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hyviä lähdeviitattuja yleisteoksia ovat esim.

Hannu Yli-Karjanmaa: Valtiot ja terrorismi

Jarmo Laine: Toisenlainen totuus Kosovosta

Diane Johnston: Narrien ristiretki - Jugoslavia ja Nato

Daniele Ganser: Naton salaiset armeijat

John Keegan: Sodankäynnin historia

Tariq Ali: Taistelu Pakistanista

Olli Bäckström: Polttolunnaat (erikoissuositus!)

Nicholas Shaxson: Aarresaaret

Noilla pääsee jo alkuun. Hyviä kirjoja on toki muitakin.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

toi on yks kirja joka avaa silmiä vaikka ei tarkastamatta väitteitä niele.

http://www.11syyskuu.net/valtiot%20ja%20terrorismi...

visurin analyysi jugoslavian sodasta kans, noam chomskyt kantsii lukea jos jaksaa.

Susanna Kaukinen

Kiinnostavaa! Pitää ainakin katsella onko tuosta mihinkään. Terrorismistahan kirjoitin jo aiemmin.

Patriootti on terroristi
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Susanna Kaukinen

Vaikuttaa muuten aivan hemmetin mielenkiintoiselta, laitan alle pari otetta.

Susanna Kaukinen

Otteen #1 perustella haettu web-sivu:

Yhdysvallat petti

Aiemmassa teoksessaan Nevakivi jätti Yhdysvaltojen osuuden talvisotaan hyvin vähälle huomiolle, koska talvisodan aikana Yhdysvallat oli vielä puolueeton. Nevakiven löytämät uudet arkistotiedot asettavat Yhdysvallat kuitenkin uuteen asemaan.

Hän itse asiassa luonnehtii Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön arkistojen tietoja pöyristyttäviksi. Ne paljastavat, että Yhdysvaltain hallituksen politiikka oli aivan ristiriidassa yleisen mielipiteen kanssa.

Arkistotietojen mukaan Yhdysvallat viivytteli, esti ja jopa kielsi asetoimituksia Suomeen. Suomeen jäi viivyttelyjen vuoksi tulematta mm. 40 Brewster-hävittäjää. Myös Suomelle luvattu 150 miljoonan dollarin jälleenrakennuslaina peruttiin.

Samaan aikaan Yhdysvallat osti Neuvostoliitosta kultaa ja rahoitti sillä sotamateriaalin ja lentobensiinin vientiä Neuvostoliittoon. Näistä kuvioista on aiemminkin ollut tietoa, mutta nyt Nevakivi on saanut ne "hevosen suusta" eli alkuperäisistä lähteistä.

Selityksenä Yhdysvaltojen käyttäytymiselle olivat syvät ristiriidat sisäpolitiikassa. Franklin Roosevelt valmistautui kolmannelle kaudelleen. Hänen oli tyynnyteltävä myös niitä piirejä, jotka vastustivat sekaantumista Euroopan asioihin.

Kaikkinensa Nevakivi piti melkoisena puutteena sitä, että Suomessa on vanhastaan totuttu pitämään talvisotaa kansallisena tapahtuma.

Päinvastoin hänen mielestään talvisodalla oli monia ja taas monia kansainvälisiä yhteyksiä. Nevakivi ehdottikin, että pitäisi tehdä laaja tutkimus talvisodan kansainvälisistä yhteyksistä.

STT-MH
7.4.2000

haku.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2000/7.huhtikuu/talv1400.htm

Susanna Kaukinen

Ote #2

"Suomessa Suojelupoliisilla on korkein asiantuntijastatus terrorismin suhteen. Poliittinen eliittimme haluaa kuitenkin Supoltakin vain myötäsukaisia lausuntoja. Tämä kävi surullisella tavalla selväksi konfliktissa, jonka osapuolia olivat Supo ja Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen. Katainen oli kirjoittanut Savon Sanomissa Suomen jäävän Naton ulkopuolella pimentoon terrorismia koskevan tiedustelu tiedon osalta. Kun Supon terrorismin vastaisen yksikön päällikkö Paavo Selin totesi toimittajatapaamisessa olevansa eri mieltä, paloi Kataisen pinna.

Hän soitti Nevalalle ja tivasi aikooko Supo kammeta hänet puoluejohtajan paikalta. Tämän jälkeen Nevala soitti Selinille, haukkui hänet pystyyn ja totesi ettei Selinin ura Supossa enää kehity.

Pian tämän jälkeen Selin siirrettiin toissijaisiin tehtäviin ja savustaminen ulos Suposta käynnistyi. Voiko siis Supoon asiantuntijatahona luottaa vai onko se todella näin altis poliittiselle painostukselle?"

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"'tulkaa hakemaan voita leipänne päälle'"

Juuri eilen ostin Venäjälle viemättä jäänyttä voita, joten tuo ei ole propagandaa - sain voita leipäni päälle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari
Susanna Kaukinen
Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

J.Putkosen verkkomedia, laadutonta venäjäpropagandaa jo vuodesta papu! Pitäisikö jokaisen meistä lähteä erämaahan mediavapaalle, tultais joskus sitten ihan itse pähkäilleenä takas ja nus... Suunniteltais tää koko suomi uudelta pohjalta?! En mä vaan tiedä, enkä tiedä edes kenen ajatuksia ajattelen, näin ;D

Susanna Kaukinen

Mä en jaa, enkä lue Verkkomediaa. Olen kai kaksi linkkiä sieltä vuosien varrella jakanut ja nekin kommentilla, että lähde vaikutti uskottavalta.

Toimituksen poiminnat