Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Vailla yhteisvastuuta oleva kansa hajoaa!

  • Vailla yhteisvastuuta oleva kansa hajoaa!
  • Vailla yhteisvastuuta oleva kansa hajoaa!
  • Vailla yhteisvastuuta oleva kansa hajoaa!
  • Vailla yhteisvastuuta oleva kansa hajoaa!
  • Vailla yhteisvastuuta oleva kansa hajoaa!
  • Vailla yhteisvastuuta oleva kansa hajoaa!
  • Vailla yhteisvastuuta oleva kansa hajoaa!

No en mä tänään enää meinannut blogata, mutta tuli niin rivoa tekstiä porvareilta - siellä kehdataan - ihan oikeasti - että julkeavat vaatia kansan yhtenäisyyttä! Että tällaista julkeutta saa vielä tässä maassa tänä päivänä sietää, että porvarit kehtaa vaatia kansan yhtenäisyyttä sen jälkeen mitä he ovat tehneet!

Tämä maa on myyty, tämä maa on riistetty ja tämä maa on poltettu oikeiston äärimmäisen epäisänmaallisissa käsissä! Kun te puhutte isänmaallisuudesta - sanasta - johon teidän ei suurin surminkaan pitäisi enää kehdata tarttua - niin mitähän te mahdatte tarkoittaa!?

 

Tarkoitatteko te nyt sitä, että miten perustuslainpetoksin liitettiin Suomi €urooppalaiseen oligarkiseen unioniin ja tämä parlamentarismin irvikuva, josta Suomen kansa saa kärsiä, vaihdettiin puhtaaseen rahavaltaan ja yläluoka oligarkiaan?

Tarkoitatteko te nyt sitä, miten Suomen oma raha luovutettiin imperialistien vaateiden edessä ja vaihdettiin se kilipääkapitalistisen EKP:n riistovaluuttaan, jolla on luotu koko Eurooppaan suurtyöttömyys ja jonka voimin miljoonat on ajettu kodeistaan ja miljoonat ovat ilman työtä, terveydenhuoltoa, sähköä ja ruokaa?

Tarkoitatteko te nyt sitä, miten valtionpetoksellisesti Suomen sotavoimat luovutettiin Naton komentoon? Mitä osaa te tästä syvästi rikollisesta ja maanpetoksellisesta toiminnasta tarkoitatte, kun te kehtaatte sanoa sanan isänmaa?

 

Tällaisten tekojen tehtailijoiden suussa sanaa isänmaa on vain makeaa hunajaa, jolla se syanidi on maustettu maittavammaksi, joka kansan kurkkuun kaadetaan! Että te kehtaatte - että julkeatte! Suomen porvarit ovat olleet äärimmäisen epäisänmaallisia, kun he ovat kaiken tämän tehneet! He ovat käyneet luokkasotaan koko kansaa vastaan, eikä vain sen köyhiä, vaan myös sen keskiluokkaa! Ja te samaan henkeen kehtaatte vaatia kansan yhtenäisyyttä!

 

Te ette kansan yhtenäisyyttä tunnistaisi, vaikka törmäisitte siihen päistikkaa kabineteissanne, sen minä sanon teille! Kun Suomen verovarat vuotaa veroparatiisehin kuin pistetty sika ja kun Kokoomus on miehittänyt poliisin estääkseen kaikkien näiden rikosten tutkimisen, mihin kohtaan tätä toimintaa mahtuu isänmaa?

Mihin mahtuu se ajatus siitä, että yhtenäinen kansa pitää toisistaan huolta? Mihin mahtuu se vakaumus, että yhtenäinen kansa, joka pitää toisistaan huolta saattaa jopa haluta puolustaa omaa maataan, koska se on puolustamisen arvoinen? Missä on se oivallus, että jos porvarit vievät kansalta kaiken, he saavat kyllä aivan yksin puolustaa kartanoitaan, jos he erehtyvät meidän naapurimme suututtamaan?!

Missä on se käsitys siitä, että yhtenäistä kansaa ei voi vaatia kaunopuheissa samalla kun potkitaan työttömät pakkotöihin, lyödään köyhiä leikkauksilla ja riistetään keskiluokan ostovoimaa ja kannetaan kaikki rahat rikkaille, jotka leveästi makeilee valtamedian äänitorvien etusivuilla?

 

Ei - minä nyt sanon sen teille - etten koskaan hyväksy - enkä tule hyväksymään oikeiston suusta sanaa isänmaa - sillä se sana on kansan oma sana! Isänmaa on se paikka, jossa kansa asuu ja jossa se pitää huolta jokaisesta jäsenestään, jonka se on omakseen ottanut ja se vaikuttamisen alue, jossa kansa itse päättää asioistaan - demokraattisesti!

Sen sanon teille, että älkää koskaan tarttuko porvarin miekkaan, jonka se käteenne lyö, jotta sillä kaataisit kansalaisen, jolle toisen maan porvari on miekan antanut! On sota - niin taloudessa kuin sodan kentilläkin eliitin hommaa, eikä kansan tule siihen ottaa mitään osaa, ellei sen etu tule säällisesti yhteiskunnassa ajetuksi!

Kansan yhtenäisyys on jotain aivan muuta kuin nämä omaneduntavoittelijat ja kielillään totuutta kääntävät oikeistolaiset politrukit teille kertovat! Kansan yhtenäisyys voi vallita vain demokratian, kansan vapauden ja yleisen oikeudenmukaisuuden tilassa!

 

Isänmaasta siis älkööt puhuko miehet ja naiset, jotka eivät siitä mitään ymmärrä ja jotka käyttävät sitä vain omien tarpeidensa ajamiseen! Se sana on varattu yhtenäiselle kansalle ja yhtenäinen kansa voi olla vain silloin kun oikeudenmukaisuus vallitsee - ja tämä maa on viimeiset 30 vuotta mennyt riiston, leikkausten ja rikkaimpien liehittelyn suuntaan!

Kun porvari loihee lausumaan näissä oloissa jotain kansan yhtenäisyydestä on nähtävä, että kyse on pelkästään siitä, että siinäkin päässä ymmärretään, että on menty aivan liian pitkälle ja koetetaan kaivaa plakkarista se wanhin keino uskonnon lisäksi, jolla herravaltaa oikeutetaan: patriotismi ja nationalismi!

Mutta mikä on se nationalismi, joka vain porvarin aseman turvaa ja laittaa kansalle kuivan korpun yhteen käteen ja kiväärin toiseen? Minä kerron teille mikä se sellainen isänmaa on! Se on Suuri Valhe, jolla luokkasortoa jatketaan ja tehtäköön se nyt kertakaikkisen selväksi, ettei tällaista yhtenäisyyttä ole - eikä sitä koskaan tule!

Kansan yhtenäisyyttä ilman kansan toki hajoaa, mutta silloin sen on aikakin hajota, jos mitään yhtenäisyyttä ei enää ole! Se ei mene niin päin, että yhtenäisyys katoaa ensin ja kansa hajoaa sitten, vaan se menee niin, että yleiseen ja yhteiseen hyvään pyrkimisestä luopumisen tähden kansa hajoaa!

Ja minä sanon sen teille, että Suomen kansa on jo revitty kahtia - ja sen suoritti länsimielisyydessään Suomen porvarit, joille isänmaa on vain sana, johon vedotaan silloin kun lähtetään kansa konekiväärituleen porvareiden pikkumaisten riitojen tähden!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Susanna Kaukinen

Inti-Illimani - El pueblo unido jamás será vencido, de 1974, subtitulado al inglés

=> https://www.youtube.com/watch?v=PhpSwSBbdxM

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Ei - minä nyt sanon sen teille - etten koskaan hyväksy - enkä tule hyväksymään oikeiston suusta sanaa isänmaa - sillä se sana on kansan oma sana! Isänmaa on se paikka, jossa kansa asuu ja jossa se pitää huolta jokaisesta jäsenestään, jonka se on omakseen ottanut ja se vaikuttamisen alue, jossa kansa itse päättää asioistaan - demokraattisesti!"

Aika kovaa tekstiä sinulta Susanna...eikö asiasi menisi perille paremmin jos vähän tyylilajiasi pehmentäisit, edes vähän?

Kuitenkin me suomalaiset, niin paljon kuin olisikin vielä korjattavaa, niin pidämme huolta melkoisen hyvin kaikista kansalaisistamme, jos sitä verrataan muihin maailman maihin?

Toki parantamisen varaa olisi paljonkin, mutta ehkä päättäjämme yrittävät kuitenkin parastaan...niillä kyvyillä ja järjellä mitä heillä on.

Ihminen nyt kuitenkin on perusominaisuuksiltaan melko itsekäs ja omaan napaansa tuijottava eläinlaji, joka ymmärtää paremmin porkkanaa kuin keppiä:)

Susanna Kaukinen

Mä jätän korupuheet humanisteile. Tämä maa tarvitsee yhden pahasuisen työläisakana, joka sanoo just mitä ajattelee, jotta tulee asiat myös suoraan sanottua.

Suomi on taantumuksen syvässä tilassa kun viimeiset 30 vuotta rahoja on kiikutettu porvareille - ehkä 50-100 miljardia euroa - ja samalla velkaannutettu maata - kun yhteisomistettu on myyty pilkkahintaan porvareille ja kun itsenäisyys - eli kansan oikeus päättää omista asioistaan on menetetty!

Ei - ei näissä oloissa voi puhua hopeisin kielin!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pitäkööt puolueettomat humanistit korulauseensa ... (lol)

https://www.youtube.com/watch?v=TvrLV2Glvwo

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #4

Kaikenlaista musaa säkin kuuntelet?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #4

Kuuntelitko tota chileläisten viisua jonka pistin tohon ykköskommenttiin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Juu, siitä tuli mieleeni, että Pinochet järjesti vapaat vaalit, jossa kysyi Chilen kansalta halusiko se hänen jatkavan tehtävässään vai ei. Niukka enemmistö äänestäjistä halusi hänen lähtevän ja hän jätti valtikkansa. Fidel Castro ei koskaan järjestänyt vaaleja Kuubassa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #9

Hugo Chavez järjesti kansanäänestyksen siitä, että erotetaanko hänet. Hän voitti kansan luottamuksen ja sai jatkaa. Mitä luulet, että Suomessa tapahtuisi, jos kansa saisi äänestää siitä saako Alex jatkaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Luulen, että kansa haluaisi hänen jatkavan. Hän on aina ollut äänikuningas vaaleissa ja kannatus on edelleen voimakasta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #15

Sitä kannattaa lähinnä oikeiston politrukit. En usko hetkeäkään, että se vesseli sais 50% taakseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Stubbia ei voikaan verrata niihin diktaattoreihin, koska hän on parlamentaarisen järjestelmän valitsema pääministeri. Kukaan muukaan ei saisi 50% kansan äänistä. Pinochetin järjestämässä vaalissa oli kyse juuri siitä, että jatkaako hän diktaattorina vai siirrytäänkö parlamentaariseen demokratiaan. Hän järjesti vaalit siinä vaiheessa, kun katsoi, että kommunismin uhka oli torjuttu.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #19

Stubbia voi todellakin verrata vaikka mihin, koska Suomessa ei ole demokratiasta tietoakaan kun valtapuolueet jakavat valtaa keskenään ja niiden eliitti tekee tässä maassa ihan mitä tykkää.

Tilanne on erittäin vakava ja jäljet ikävä kyllä sen mukaisia. Suomi on raunioille monessa mielessä ja Stubb on eräs näistä tuhon arkkitehdeista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Valtapuolueiden valta on kansan karttuisasta kädestä lähtöisin. Myös ensi vuoden vaalien jälkeen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ihminen kuten muutkin apinat, on hyvin sosiaalinen eläin.
Luulen, että Susannalle on turha huomauttaa sanoman menevän paremmin perille vähemmän räikeällä kielenkäytöllä.

Susanna Kaukinen

Ehkä se menee, ehkä se ei mene. Tässä maassa on loputtomasti harmaata massamentaliteettia, jossa mitään ei sanota niin kuuluvasti, että kukaan heräisi horroksestaan. Mä oon linjani valinnu: puhun suoraan ja kamppailen loppuun asti! Kuten jo sanoin niistä korulauseista, ei oo mun juttu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #8

Tykkään kyllä sinun värikkäästä kielenkäytöstä joka on niin erilainen kuin oma kuivahko tyylini, mutta välillä voisi ehkä jotain sanoja harkita?
Ja olisi syytä arvostella pikemmin kapitalistista markkinataloutta kuin jotain epämääräistä "eliittiä".

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #21

Ymmärrän kritiikin, mutta haluan puhua sellaisella tavalla, joka on laajemmin ymmärrettävä kuin mutkikas struktuurianalyysi. On tottakai niin, että kilipääkapitalistinen järjestelmä aiheuttaa monet ongelmat ja nostaa eliitin valtaan, joka riistää kansaa, mutta tähän palaaminen on mielestäni aiheellista aika ajoin, ei joka ikisessä blogissa.

Kuulen tätä kritiikkiä toisinaan muiltakin. Sitten samaan aikaan kuulen, että joku ei tule mielenosoitukseen, vaikka tuli paikalle, koska siellä oli jollakulla merirosvolippu. Kaikkia ei vaan voi miellyttää joka ikinen kerta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #24
Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #26

No siitä yks valitti ku viime miekkarissa oli niitäkin. Mustia, punasia ja sit pääkallolippuja. Lisää pitäis kyl hankkia, kaks piti antaa eteenpäin ku kaverit niin tosissaan vakuutti, että pistää parvekkeelle ku kotia pääsee ja ulkoiluttaa sitten niitä miekkareissa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #27

Merirosvous on sentään aika ikävä aikamme ilmiö, ei sen puolesta kannattaisi liputtaa.

Markku Laaksonen Vastaus kommenttiin #8

Pitäisikö kansa vaihtaa, jotta saisit mieleisesi eduskunnan. Kansa on kuitenkin edustajansa vlinnut ja tekee niin jatkossakin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #33

Valinnan varaa ei juuri ole kun melkein kaikki ehdokkaat kannattavat nykyistä talousjärjestelmää. Li Anderssonkin puhui piti taloudellista kasvua tavoiteltavana.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Minä puolestani kiittelen Susannaa erinomaisesta kielenkäytöstä. Hyvin piristävää ja inspiroivaa. Se on yksi syy miksi luen Susannan blogia.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Näitä pahasuisia akkoja tarvitaan pilaamaan koko vasemmiston mahdollisuudet olla rakentamassa oikeudenmukaista yhteiskuntaa.

Tämä muija muistuttaa puheissaan punakaartin raivopäätä, joka murhasi perheet, teloitti isännät, myrkytti pellot ja kaivot, tappoi karjan ja tuhosi tuotantolaitokset.

Sitten huomattiin, että kenellekkään ei jäänyt mitään. Ei edes aatetta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #32

Pyh. Nykyinen vasemmisto keikaroi oikeiston kanssa samoissa hallituksissa, on demarien toimesta päätynyt niin oikealta, ettei niitä saa Kokoomuksesta irti kuin rautakangella ja mikä vakavinta, vasemmisto on hurupäisen internationalistisen ideologiansa takia pelannut globaalikapitalistien ja imperialistien pussiin riistämällä kansalta mahdollisuuden vaikuttaa asioihinsa paikallisesti ja on kantanut päätöksenteon Brysseliin, Berliiniin ja Washingtoniin.

Sinä haluat heittää ristiksi selkääni vasemmistofasistien ylilyönnit, joihin minulla ei ole osaa eikä arpaa - ja joiden kanssa minulla ei ole edes ideologisesti mitään tekemistä, koska en ole kommunisti.

Et myöskään mitä ilmeisimminkään ymmärrä poliittista ohjelmaani, mutta jos aloitat lukemalla vaikka nämä, niin saatat alkaa päästä jyvälle:

1. Koska hierarkiat johtaa aina tyranniaan, on tehtävä jotain muuta. Suoran demokratian saattaminen nykyisen styarankian perälaudaksi rajoittaa styrankien valtaa ja on siten askel oikeaan suuntaan.

2. Koska maailmanlaajuinen solidaarisuus on tribalistisuuden takia erittäin epätodennäköistä riittävässä mittakaavassa, pyrittäköön kehittämiseen paikallisyhteisöjen lähtökohdasta ja hylättäköön internationaalin ajatus ja korvattakoon se paikallisella autonomialla ja näiden autonomisten toimijoiden välisellä yhteistyöllä, missä sellainen sovittavissa on.

3. Koska maailmalaajuinen vallankumous on lähes mahdotonta saada aikaan samanaikaisesti, pyrittäköön kehittämään asioita paikallisesti ja pyritään rakentamaan hyvinvointia ja rauhaa siellä missä ollaan ja tuetaan muiden samanlaisia pyrkimyksiä muualla sen solidaarisuuden puitteissa, johon pystytään.

4. Paikallisesti toimittaessa ei ole suotavaa korostaa tribalistisuutta, nationalismia, kansallisylpeyttä tai sen sellaista, koska se johtaa vakaviin ongelmiin, kuten rasismiin, ylimielisyyteen ja lopulta sotiin, kun aletaan Suur-Suomi -päissään sekoilemaan.

5. Palataan Paasikiven puolueettomuslinjaan ulkopolitiikassa, ennenkuin Stubb tapattaa koko kansan.

6. Valmistaudutaan resurssipiikkiin vahvistamalla omavaraisuutta ja toisaalta aletaan asennoitua järkevästi siihen tulevaisuuteen, missä suurin taloudellinen kasvu on ohi ja kun yltäkylläisyyden mahdollistama resurssien epätasainen jakautuminen on ohi, hyväksytään suosiolla se, että meidän on palattava yhteisöllisempään tulon- ja omaisuudenjakoon ja todetaan, ettei kaveria jätetä, kun leipä kapenee. Muodostetaan siis yhteiskunta, yksittäisten itsekkäiden ja ahneiden aasien keskinäisen nyrkkeilykehän sijaan.

7. Pyritään integroimaan yhteiskuntaamme otettu väestö, mutta pidetään jonkinlaista tolkullista säätelyä sen suhteen, ettei oteta tänne liikaa ihmisiä muualta, koska se välttämättä johtaa alkuperäisväestön ja maahantulijoiden väliseen ristiriitaan. Maahanmuuton pitää olla ja sen pitää pysyä hallittuna. Sitä kuitenkin tarvitaan kohtuullisessa määrin jo senkin tähden, että geenipohja pysyy terveenä.

<= http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

On lisäksi liioiteltua muutenkin tarinoida jostain punakaarteista, koska en hyväksy punakaarteja edes pitämään kuria mielenosoituksiin, joita järjestän. Tämän lisäksi olen asettunut sitoutumattomana Itsenäisyyspuolueen ehdokkaaksi, joka ei ole vasemmistolainen, vaan keskustalainen liike.

Näin ollen katson, että pyrit vain leimaamaan minua, miksi, sitä en tiedä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #34

Susanna Kaukinen

Jää sinä päivystämään tänne. Minä lähden sieneen.

Käyttäjän Jusii kuva
Jukka Pursiainen

Seuraavissa vaaleissa, Suomen puolustuksen järjestämisen lisäksi, tulisi teemana olla isänmaallisuus. Kaikkien puolueiden puolueohjelmista tulisi vedostaa versiot isänmaallisuusvinkkelistä käsin. Voisi tulla valistavaa luettavaa vaalikarjalle.

Vaalikoneet voisi tuunata siten, että puolueiden edustama isänmaallisuus tulisi selväksi äänestäjän mieltämään isänmaallisuuteen nähden.

Jospa kerrankin äänestettäisiin suurella innokkuudella kukin oikein.

Onnistuiskohan isänmaallisuuden olemuksen selvittäminen joiltakin vain twiittaamalla?

Susanna Kaukinen

Eipä siellä ole eduskunnassa varmaan ketään muuta kuin ne kaksi Vasen-ryhmän ukkoa, jotka enää tämän maan puolta pitävät. Muut ovat euroeliittipäissään koko kansan pettäneet. Toivotan onnea projektillesi, koska olisi todella terveellistä, että ihmiset oikeasti näkisivät, missä tässä oikein mennään!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tahtooko Jukka kokea sisällisodan makeutta uudestaan?

Susanna Kaukinen

Aika erikoinen kysymys, miten sä tuohon päädyit tuosta mitä Jukka kirjoitti?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #18

Mistä muusta kuvittelet sisällisodan lähtevän liikkeelle kuin isänmaallisuudesta?

"Sota ei ole mikään irrallinen ilmiö.Se on ns.Rauhantilassa vaikuttavien tiettyjen voimien,tarpeiden,arvostusten ja varmuuksien aikaansaannos.Kun kuumuus on saavuttanut syttymispisteensä,liekit leimahtavat esille;kun paine ylittää esteen kestokyvyn,tapahtuu murtuminen.Niin,ja kun epäluulot,pelko ja viha,joko kauan haudotut tai ainakin näennäisesti äkkiä leimahtaneet yhtyvät valmiisiin tunnelatauksiin,sellaisiin kuin ISÄNMAALLISUUS,VELVOLLISUUS,SANKARUUS ja UHRIMIELI,niin sotaa ei estä enään mikään.Säännöstellyn voitonhimon,pelon,vihan ja väkivallan tila on puhjennut rajattoman väkivallan tilaksi."

En tykkää lainata nykyään ketään,mutta nykyinen kansakunnan tila laittaa lainaamaan sellaisia jotka ovat kokeneet sen sodan mitä kansakunta sisällään voi saada aikaiseksi. Tämä oli lainaus Yrjö Kalliselta.

Mikä voisikaan olla nopeampi pikatie yhteiseen helvettiin kuin kilpaileminen "oikealla" isänmaallisuudella.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #28

Minulle lienee erilainen käsitys siitä mitä isänmaallisuus on, kuin porvareilla. Siinä missä porvareille se tarkoittaa mahdollisuutta ammuttaa työväenluokan väkeä toisiaan vastaan, minulle se tarkoittaa rauhanomaista yhteiseloa. Siinä missä porvareille se tarkoittaa luokkayhteiskuntaa, minulle se tarkoittaa demokratiaa. Siinä missä porvareille se tarkoittaa sitä, että pieni eliitti päättää, minulle se tarkoittaa paikallisvaltaa, jota toimitetaan demokraattisesti. Siinä missä porvareille kansallisylpeys perustuu naapurin vihaamiseen, minulle se tarkoittaa sopuisaa ystävyyttä ja keskinäistä arvostusta naapureiden kesken. Siinä missä porvareille se merkitsee vihaa ja sotaa, minulle se tarkoittaa rakkautta ja rauhaa.

Asiat eivät aina ole niin yksinkertaisia, kun niistä joskus halutaan tehdä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luen näitä kirjoituksiasi mielenkiinnolla, mutta esität vain väitteitä ilman vaihtoehtoja. Anarkismi ei toimi edes päpväkodissa.

Susanna Kaukinen

Itseasiassa on olemassa demokraattisia kouluja.

Demokraattinen koulu
=> http://fi.wikipedia.org/wiki/Demokraattinen_koulu

Anarkismihan on pohjimmiltaan monessa mielessä vain demokratiaa, jotain, mistä nykyisellä kansalla on hyvin vähän tietoa.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Vaikutukseen pyrkivä blogi-teksti. Näitä taitaa olla Susannalla paljon.

Mielestäni on lukijan oma asia miten suhtautuu faktapuoleen, blogistin näkemyksiin ja mielipiteisiin.

Susanna Kaukinen

Tottakai on lukijan vastuulla pohtia miten asiat on ja vetää siitä johtopäätökset. Tekotavan ei ole tarkoituskaan miellyttää kaikkia, harmaata ja kuivaa kirjoitusta tässä maata riittää luettavaksi kärsimykseen asti. Asioissa pyrin olemaan totuudellinen, mutta ei kukaan pysty ottamaan sitä jumalan viittaa, että voi väittää olevansa täysin objektiivinen.

Ilkka Huotari

Maansa myyminen taitaa olla (valitettavasti) kirjaimellisesti faktaa. http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/175421-suomi...

Susanna Kaukinen

Tilanne on todella kauhistuttava - Thatcherin ideologia jyllää - ja mikään ei ole näille maanpettureille pyhää. Aivan kaikki pannaan lihoiksi, jotta saadaan viimeinenkin yhteisomistettu omaisuuden ripe kapitalistien käsiin ja kupattavaksi, ympäristö tuhottavaksi ja kansa kerjuulle.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Ja myydään (annetaan) nyt loputkin itsemääräämisoikeudesta.

Kirjoitellaan NATOn kanssa papereita, jotka eivät merkitse mitään.

Vekseliin nimi poikittain, eikä se merkitse mitään.

Kunhan tässä vaan jaellaan "nimmareita" keskenämme.

Voihan nenä tätä touhua ja propagandaa.

Kun nämä "järjen-jättiläiset" eivät oikein tiedä mitä tekevät-

"Sonera vetäytyi Saksasta 2002 ja kirjasi 3 863 miljoonan euron tappiot Group 3G:hen investoidusta toiminnasta""
http://fi.wikipedia.org/wiki/TeliaSonera
Pahus kun "pölhöpopulistit" ei ymmärrä kunnon liiketoimintaa.

Ja sitten nämä päättäjät eivät tiedä, että suomessa on alle 2100€/kk ansaitsevia henkilöitä

Miljardi sinne tai tänne , totesi joskus ex ministeri J.Katainen

Susanna Kaukinen

Touhu on täysin vastuutonta ja lait eivät merkitse näille touhutaunoille mitään! Suurimmat populistit istuu eduskunnassa, esittää tietämätöntä ja sinisilmäistä ja samalla tuhoaa sekä demokratian, talouden ja vaarantaa rauhan!

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Mitä se nykyisen kansan yhtenäisyys on? Ei yhteistä etua ole enää edes olemassa. Jokainen yhteiskunnassa ajaa vain omia etujaan välittämättä pätkääkään kaikkien muiden eduista. Tätähän kapitalismi puhtaasti on. Omien etujen ajamista vailla mitään huolta ympäröivästä yhteiskunnasta.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Kommunistiset yhteiskunnathan ovat tunnetusti olleet paremmin voivia kuin kapitalistisemmat. Korruptio ei ole rehottanut ja kansa on nauttinut korkeasta elintasosta.

Käyttäjän JoniHiisivirta kuva
Joni Hiisivirta

Hyvä kirjoitus Susanna! :) Älä välitä ihmisistä, jotka eivät ymmärrä temperamenttia. Ihmisille kuuluu osoittaa vahvatahtoisuutensa, tai he hyökkäävät heti käyttämään hyväkseen. Vain olemalla vahva, ei ole kaikkien potkupallona.

Mieleeni tuli, että saattaisiko nykyinen vaalijärjestelmä olla minkäänlaisen uudistuksen tarpeessa? Ongelmani on etten ymmärrä matematiikkaa ollenkaan, mutta kun koulussa selitettiin ääntenlaskenta ja tulosten käsittely siitä eteenpäin, niin mielestäni juttu kuulosti todella omituiselta. Lasketaan jokin vaaliluku ja niin poispäin. Tästä syystä arvelen etteivät puolueiden koot vastaa äänestäjiensä määriä kansassa. Silloin kun oli eurovaalit, niin näin tulostaulukossa että Li Anderssonilla oli enemmän ääniä kuin joillakuilla hänen ohi valituillaan- johtunee tästä systeemistä.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Kyllä Susannan jutuissa on pointtia yleensä paljon.

Ongelma on ehkä siinä, että kirjoitukset pyrkivät perustelemaan jotain toiminnaksi. Oikeiden toimien arviointi on asia, jossa helposti ylittää sopivuuden, ja asettuu asemaan, joka on kestämätön.

On ihmisten oma asia se, miten faktat, mielipiteet ja näkemykset saavat tukea. Noita saa esittää, mutta minusta jotain ehdotusta on nyt muiden puolesta liiaksi mukana.

Mitään erityisjohtajia emme tarvitse Susannastakaan. Jokaisen tulee olla enemmän palvelutehtävässään itselle ja muille. Jos jyräämistä tapahtuu kyseenalaisesti, on siitä vapaus kertoa avoimesti, jolloin muut demokratiassa päättävät omalla äänellään uskottavuudesta ja omista toimistaan.

Toimituksen poiminnat