Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Nato-skandaalin todelliset syyt

  • Nato-skandaalin todelliset syyt
  • Nato-skandaalin todelliset syyt
  • Nato-skandaalin todelliset syyt
  • Nato-skandaalin todelliset syyt
  • Nato-skandaalin todelliset syyt
  • Nato-skandaalin todelliset syyt
  • Nato-skandaalin todelliset syyt

Mikko Elon blogissa on hyvää turinointia NATO-skandaalin ympäriltä ja jos on innokas, kannattaa tutustua kommentointiin. Mieltäni jäi kuitenkin painamaan se, etten nähnyt kenenkään puhuvan siitä, mistä pohjimmiltaan on kysymys!

Miksi Suomen oikeisto Kekkosen lailla pelottelee Suomen kansaa Venäjän uhalla ja minkä tähden se samaan aikaan soittaa poskea Putinille pahentaen tilannetta ja keulii pakotteilla, jotka vahingoittavat paitsi Suomen Venäjä-suhdetta, myös Suomen taloutta samalla kuin monet muut maat Ranskan tavoin neuvottelevat poikkeuksia pakottaisiin?

 

Suomen oikeiston kiikarissa on tulevaisuus, jossa se ei aina voi olla vallassa ja jossa se ei voi loputtamasti pitää kiinni suurimman suomalaisen puolueen asemasta ja he tiedostavat tämän itsekin. Tätä silmällä pitäen suomalainen oikeisto tekee kaikkensa sitoakseen Suomen kaksin käsin imperialistisen ja kilipääkapitalistisen U$A:n etupiiriin.

Sattumalta tänään käsiini sattui Veikko Vennamon kirja, kun kävelin tilaan, jossa jaettiin vanhoja kirjoja pois. Vasemmistolaiseen mieleen kirjasta päällimmäisenä jäi Veikon pohdinnat siitä, miten lähellä se oli, että vasemmisto olisi saanut sellaisen vallan Suomessa, että nykyinen porvarillinen oikeistoparlamentaristi olisi saanut naulat arkkuunsa.

Suomi on tänäkin päivänä pohjoismaiden vasemmistolaisin maa, sillä EVA:n mielipidemittauksen mukaan Suomessa on suurimmat tulontasausvaatimukset kaikista pohjoismaista, muusta Euroopasta tai U$A:sta puhumattakaan. Yli 70% suomalaisista vaatii voimakasta tulojen tasaamista.

 

Veikko katsoi, että kommunismi on kertakaikkiaan liian yhteisöllistä ja nimenomaan yksityisomaisuuteen puuttumisen uhka oli se erhe, joka kampitti vasemmiston Suomessa. Anarkistina tähän on helppo yhtyä, sillä itsekin kannatan kohtuullista vapautta yksityisomaisuuteen siitä huolimatta, että lähtökohtaisesti olen todellinen demokraatti ja kannatan kansanvaltaa.

On harhakuvitelma, ettei vasemmistolaiset kykene oppimaan virheistään ja todella valtavan mittakaavan harha-ajatus, että historian loppu on saavutettu ja nykyinen varkauskapitalismi on paras mahdollinen järjestelmä. On turha toivo, että vasemmistolainen kamppailu oikeiston riistoa vastaan on ohi. Kamppailu ei lopu koskaan ja on vain ajan kysymys, kun vallan tasapaino taas keikahtaa.

 

Suomalainen oikeisto pelaa uhkapeliä kovilla panoksilla. Se koettaa saavuttaa lopullisen voiton vasemmistosta liittämällä Suomen kiinteäksi osaksi U$A:n talous- ja sotablokkia. Tätä tavoitetta silmälläpitäen se on heittäytynyt uhkapeliin, joka saattaa pahimmillaan syöstä meidän kotimaamme sotaan.

Ylimielisyydessään ja luokkasotapäissään Suomen oikeisto pyrkii tulehduttamaan Suomen välit Venäjään niin perinpohjaisesti, että Suomen kansa saadaan peloteltua U$A-johtoisen NATO:n vasalliksi samalla tavalla kuin Suomen ylväs ja kunnianarvoisa kansa on alennettu Berliinin ja Brysselin vasalliksi ja sen halvaksi alamaiseksi.

 

Suomalaisen oikeiston kiima saavuttaa lopullinen voitto luokkakamppailussa on niin syvää, että se uhkaa syöstä Suomen täydelliseen katastrofiin. Oikeistolle kelpaa vain täydellinen voitto ja niin totta kuin minä nyt istun tätä tässä kirjoittamassa, se ei tule sitä koskaan saavuttamaan, vaikka se sitä miten yrittäisi.

Me elämme jälleen 1800-lukulaisen pääoman kauden porteilla, mutta yhtä varmasti kuin oikeisto on purkanut työväen saavutuksia, se tulee kaivamaan oman hautansa tämän tehdessään, koska Chris Hedgesiä lainatakseni, säätelemätön kapitalismi on vallankumouksellinen voima ja me emme koskaan unohda, emmekä anna anteeksi.

 

Tervetuloa vastustamaan leikkauksia, TTIP-vapaakauppasopimusta ja suomalaisen oikeiston NATO-kiimaa kello 16:00 senaatintorille tänään 4.9.2014.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Susanna Kaukinen

Olisi kiva, jos edes pari tärkeintä lausetta tuohon kommenttiin nostaisit, kun aika moni ei varmasti ole valmis lukemaan koko blogia.

Veijo Kare

Juuri kuin Susanna kirjoitti. MUTTA tämähän tiedettiin ja tiedetään. MITEN eteenpäin? MIKSI kansa kuitenkin edelleen vastoin etuaan äänestää ULKOMAISTEN SUURYHTIÖIDEN ETUJEN lisäämiseen tähtääviä suuntauksia? Näin tulee taas käymään ensi kevään eduskuntavaaleissa, varsinkin kun PERSUTKIN liukuivat kansainvälisen suurpääoman leiriin. Mitä tehdä oikeasti? Nykyinen FB räyhä ryyditettynä pseudomiekkareilla ei taida purra suureen äänestävään yleisöön ja näin vaikutukset jäävät vähäisiksi. Vyt on pohdinnan paikka.

Susanna Kaukinen

Jokainen tekee omalla tavallaan. Jos mun tekotapa ei miellytä, voi tehdä itse toisin. Mä en oo diplomaatti, se rooli jää jonkun toisen vedettäväksi. Mun henkilökohtainen uskomus on, että elintason nousun pitkä kausi sodanjälkeisellä jälleenrakennuksen ajalla on johtanut tilanteeseen, jossa suuri osa väestä kuvittelee, että kapitalismi on ihan hyvä systeemi - tai ainakin parempi kuin vaihtoehdot.

Tässä vaiheessa tästä mielen taudista voi parantua vaan kärsimyksen kautta, mutta edessä olevat suuret ongelmat kyllä tulevat sitä kärsimystä ja oppia tuottamaan.

Totuus ei pala tulessakaan ja ainoastaan henkilökohtainen kärsimys opettaa. Valitettavasti Suomessa menee vielä liian hyvin ja tulemme näkemään vielä vähintään yhden 5 vuoden jakson, kun nykyiset tunarit raiskaa kotimaata.

Veijo Kare

Juuripa näin, oppiminen on kärsimystä.

Susanna Kaukinen

Siis tietoisuuden taso on niin älyttömän matala, kun on kaksi sukupolvea mennyt mukavasti ja kollektiivisesta muistista on kokonaan haihtunut kaikki muu.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

ei oikeisto lopullisesti voita mutta saa tilapäisen voiton. ehkä noin 300 vuotta kestävä pimeyden aika jolloin kaikki ajattelu on kielletty, robotti kuolemanpartiot huolehtivat paitsi vammaisista, tyhmistä (äo alle 120), ajattelijoista jne.

mutta kyllähän tekoäly tuossa ajassa kehittyy niin paljon että robotit ottavat vallan ja kapitalismin kaltainen riistoon pohjautuva tehottomuus loppuu.

Toimituksen poiminnat