Omaisuus on varkautta ja velka väkivaltaa

Olipa kerran kapitalismi ja sen pituinen se. Siinä vaiheessa kun keinottelijoiden ottamat riskit laukesivat U$A:n ja €U:n pankeissa, korostui jälleen se, mistä on todella kysymys. Yksityisten omistamat pankit, jotka ottivat järjettömiä riskejä ajautuivat konkurssin partaalle.

Kapitalismin nimenomainen lähtökohta on se, että ken riskin ottaa ja siitä voi voiton saada, myös kantaa vastuut riskien lauetessa. Kapitalismi ei ole koskaan oikeasti toiminut näin, vaan rahan ostamalla vallalla on aina laitettu kansa maksumieheksi, kun rikkaiden rahat ovat vaarassa.

Näin kävi tälläkin kertaa: kun yksityisten, rikkaiden ja keinottelijoiden omistamat pankit huojuivat kaatumisen partaalla, keskustaoikeistolainen valtablokki teki sen, minkä se aina tekee parhaiten. Oli aika sosialisoida kansan rahat rikkaiden varojen pelastamiseksi. Oli tehtävä vastakansallistaminen, jossa kansallisvarannot kannettiin ylikansallisen pääoman tappioiden kattamiseksi.

 

Me edelleen elämme tämän irstaan näytelmän jälkimainingeissa. Jos oikeistolla olisi mitään selkärankaa, se tuomitsisi tapahtuneen mitä jyrkimmin kapitalismin vastaisena. Jos vasemmistolla olisi mitään selkärankaa, se olisi barrikaadeilla sen tähden, että kansan rahat paitsi varastettiin, ne varastettiin vastikkeetta, kun pankkien omistusta ei siirretty kansan omistukseen siltä osin mitä pankkeja tuettiin kansan rahoilla.

On itsestäänselvää, että jos kansan lompakosta otetaan rahat konkurssipesien ostamiseen, että sen vastineeksi saadaan omistusta ja osakkeita. Kuitenkaan näin ei tehty, vaan sen sijaan rikkaiden dokaamat rahat lyötiin vain yläluokalle lapaseen kaikkien kansalaisten lompakosta kakistelematta.

Jos kansallismielisillä olisi mitään selkärankaa, he olisivat laittaneet kaksin käsin kampoihin, kun yhteisen kansan rahat kannetaan ylikansallisten pankkien taseisiin. Kuka kansan ystävä voi vakavalla naamalla sanoa, että on oikein kantaa rahat Saksan ja Ranskan pankeille, joiden omistus on ties missä veroparasiittisaarilla?

 

Kuten me näemme, kaikki pettivät kansan. Kukaan ei seissyt tavallisen kansalaisen puolella, koko €liitti yhdessä tuumin teki pahimpansa ja laittoi ahneiden ja jo liikaa omistavien langennet riskit ristiksi kansan selkään, joka saa sen taakan kantaa ja joka saa kantaa sitä eri muodoissa vuosikymmeniä.

Kuten me käsitämme, on selvää, että tällä tavalla säilytetty ja hankittu omaisuus on yksinomaisesti varkaus kansalaisten taskuista suoraan rikkaimmille ja kuten aina on ollut, on myös nyt niin, että vain köyhien tarvitsee velkansa maksaa ja rikkaiden vain silloin, kun he ovat tehneet sillä voittoa.

Hyvät ystävät, en valehtele enkä liioittele, kun sanon, että omaisuus on varkautta. On ilmiselvää, että pankkien "pelastamiseen" käytetty omaisuus on kansalta varastettua, emmekä me sitä koskaan unohda. Avautuu selkeänä, että kansallisvaltioiden niskaan sälytetty lisävelka, joka näistä kaikista toimista on seurannut, on kaikin puolin vääryydellä annettua.

 

Kun tätä velkaa maksetaan, minä kysyn kuka sitä maksaa. Sitä maksaa kansa! Ja kenen hyvinvoinnista se raha on pois, kuka kärsii, kenen eläke on pienempi, kenen terveydenhuolto on heikompi, kenen opintotuet leikatut ja kenen lapsilisät karsitut?

 

On selvää, että paitsi että omaisuus kiistatta on varkaudella hankittua ja säilytettyä, on myös samalla niin, että kansan niskaan sälytetty velan myllynkivi on rakenteellista väkivaltaa, jota kapitalismiksi kutsutussa varkaustaloudessa käytetään kansan selkärangan murskaamiseen ylikansallisen suurpääoman mitä raskaimman taakan alla.

Kun omaisuus on varkautta ja velka väkivaltaa, minä kysyn, missä on edes se näennäinen oikeus, joka  kapitalismissa muka voisi olla? Kun siirrytään riistokapitalimista varkauskapitalismiin, on sen viimeinen oikeutus menetetty, kun rikkaiden riskit katetaan kansan persnahasta ja on aika ymmärtää, että me elämme varkaiden paratiisissa.

SusannaKaukinen1
Mäntsälä

[Politiikka] George Orwell, Ursula K. Le Guin, Naomi Klein, David Graeber, Pierre-Joseph Proudhon, Murray Bookchin, Slavoj Žižek, Pjotr Kropotkin, Santeri Alkio, Mihail Bakunin, Nestor Makhno, Vladimir Lenin, James C. Scott
[Filosofia] Diogenes Sinopelainen, Friedrich Nietzsche, Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Bertrand Russell, John Gray (UK)
[Talous] Robin Hahnel, John Maynard Keynes, Karl Marx, Friedrich Engels, Dan Ariely, Adam Smith
[Työ] Ricardo Semler, Elizabeth Gilbert, Tobias Mayer, Tom DeMarco
[Uskonto] Susan Blackmore, Christopher Hitchens, Khalil Gibran, Richard Dawkins, Arthur Jeon, Anton LaVey, Zsuzsanna Budapest, Silver RavenWolf, Caitlin Matthews
[Harrastukset] Masutatsu Ōyama, Dan Inosanto, Bruce Lee
[Viihde] Billy Connolly, Russell Brand

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu