Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

USA on paska maa III - oikeistostallarit

 • USA on paska maa III - oikeistostallarit
 • USA on paska maa III - oikeistostallarit
 • USA on paska maa III - oikeistostallarit
 • USA on paska maa III - oikeistostallarit
 • USA on paska maa III - oikeistostallarit

Kuten jokainen sivistynyt ihminen toki tietää, USA on erittäin paska maa. Maan syvällisyyttä riittää niin vlijalti, että siitä voisi kirjoittaa puhelinluettelosarjan paksuisen kirjaston tai tukkia sillä jonkin kokonaisen Wikin. Raavin nyt kuitenkin jälleen kerran hieman ilmiön pintaa, koska suomalainen oikeisto sokeasti ihailee imperialisteja ja heidän ärsyttämisensä faktoilla on aina yhtä hauskaa.

 

Ensimmäinen herkkupala on tutkimus, jossa todetaan, ettei USA ole demokratia, vaan oligarkia. Tämä on mielestäni erittäin herkullinen suupala sen tähden, että tämä paljastaa suomalaisenkin oikeiston todelliset karvat: he ihailevat tyranniaa ja eivät siten mitenkään eroa stalinisteista.

On muutenkin ilmeistä, että Kokoomukselle stalinismi kelpaa aina, kunhan se vaan on oikeistolaista, mistä kaunis esimerkki on Kataisen Jykän taannoin heitto siitä miten Suomen pitäisi ottaa mallia Israelista.

Vaikkei Jykken tuossa tarkoittanutkaan saamelaisten pommittamista, on lausunto silti täysin tolkuton ottaen huomioon Isrealin pitkäaikaisen käytöksen - tai sitten se vain paljastaa miehen todelliset vaikuttimet - ja ihmisoikeuksillahan ei ole oikeistostallareiden oppikirjassa mitään väliä tekojen tasolla, kunhan jutellaan enimmäkseen mukavia.

 

Kun nyt on etabloitu, ettei suomalaisellakaan oikeistolla ole mitään muuta halua demokratian suhteen kuin nimittää oligarkiaansa demokratiaksi, kuten USA:ssakin tehdään, niin voidaan hieman vilkaista USA:n saavutuksia fasistien, huumeparonien ja terroristien tukemisessa.

Kääntämättä koko alkuperäisartikkelia, USA on tukenut fasisteja, huumeparoneita tai terroristeja ainakin näissä maissa: Afghanistan, Albania, Argentiina, Brasilia, Kamputsea, Chile, Kiina, Kolumbia, Kuuba, El Salvador, Ranska, Ghana, Kreikka, Guatemala, Haiti, Honduras, Indonesia, Iran, Israel, Irak, Korea, Laos, Libya, Meksiko, Myanmar, Nicaragua, Pakistan, Saudi-Arabia, Turkki, Panama, Filippiinit, Syyria, Uruguay, Jugoslavia ja Zaire.

Listasta itseasiassa puuttuu maita, mutta mitäpä siitä. Onhan tuossakin alkajaisiksi. USA muuten syytää Israeliin 3 miljardia dollaria aseapua joka ikinen vuosi kansanmurhan jatkamiseksi ja on itsekin ollut sodassa melkein koko reilun 200-vuotisen olemassolonsa ajan.

 

Tietenkin tilanne on vielä tätäkin heikompi ja USA ei ole myöskään osannut hoitaa talouttaan, vaan on saattanut sen täysin retuperälle. USA on korviaan myöten veloissa ja sen julkisen velan suhde BKT:hen on luokkaa 113%, kun Suomessa vastaava luku on luokkaa 60%. Täten USA ei pelkästään ole kansainvälinen öykkäri, vaan tunari, jonka taloutta pitää pystyssä ainoastaan petrodollari, jota ylläpidetään jatkuvalla väkivallalla.

On edelleenkin erittäin epäselvää, miksi Suomen oikeisto Stubb ensimmäisenä on hinkumassa Suomeen lisää USA:ta. USA:han on niin järjettömän paska maa, että sen pitäisi ottaa mallia Suomesta, eikä toisin päin.

Ilmeisesti oikeistolle kuitenkin on kaikkein tärkeintä tukea oligarkkeja ja sen takia USA on heidän mielissään niin ihana: siellä ei demokraatit ryppyile, vaan kaikki vastaanpullikoijat viedään Guantanamoon tai dronella saunan taa.

 

Valitettavasti, tämäkin blogi on ohi, ennenkuin ehdin edes aloittaa kuvausta siitä, minkälaista USA:n kilipäänationalismi on, puhumattakaan sen kristillisfundamentalismista, joka sekin on äärivaarallista.

Mainittakoon nyt silti pikaisesti, että itseasiassa yrittäminen on Suomessa pienelle firmalle helpompaa kuin USA:ssa, mikä voi tulla monelle melkoisena yllätyksenä. Tämän minulle kertoi molempien maiden oloja hyvin tunteva tuttu yrittäjä.

Ehkäpä näiden U$A-haukkojen kannattaisikin aloittaa Suomen ihailu, jos he todella ovat oikeistolaisia eivätkä pelkkiä oikeistostalinisteja.

 

Luettavia:

Aiemmat osat:

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (94 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Oletko muuten harkinnut menoa takaisin Vasemmistoliittoon? Se kun ei ole enää mukana hallituksessa.

Susanna Kaukinen

Vassarit on €urostomielinen. Minä en. En tasan harkitse, ennenkuin tulevat järkiinsä, yhtä hulluja ovat internationaalinsa kanssa kuin Kokoomus - perikatoon maata ajavat.

Siis en. :-)

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Yhdysvallat on taloudelliselta vapaudeltaan pohjoismaiden tasoa, ja esim. Tanska on vapaampi. Se ei siis ole kovinkaan "oikeistolainen" valtio.

Jostain syystä äärivasemmisto kuitenkin haluaa hutkia Yhdysvaltoja olkiukkona kunnollisten argumenttien puutteessa.

Susanna Kaukinen

Enhän mä sanonut, että USA on oikeistolainen maa. Mä sanoin, että se on paska maa, eikä sitä ole mitään syytä ihailla.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

Ok :). Enpä tosin muista, milloin joku oikeistolaiseksi itsensä lukeva olisi viimeksi sanonut pitävänsä USA:a ihailtavana. Vielä 50 vuotta sitten se toki oli monella tapaa Suomea parempi maa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #19

No eikö tuo Stubb siitä ehtimiseen vaahtoa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo satiirinen pakinatyyli on haasteellista, mutta menetteleehän tämä.

Susanna Kaukinen

Pitääköhän mun lukea, mitä tuli kirjoitettua, jos yleisö purnaa. :-)

Susanna Kaukinen

Ilmaisun koukeroisuus voi osin johtua siitä, että sanomalla samat asiat suoraan saa jäähyn täältä, se voi ainakin osin selittää asiaa.

Susanna Kaukinen

Mä en totta puhuen edes tiedä mikä on pakina katsomatta sitä Wikipediasta. En mä oo mikään kirjoittaja, joka ymmärtää jotain kirjoittamisesta. Jostain syystä ihmiset silti lukee, niin tulee kirjoiteltua kun näkyy lukijoita jonkun verran olevan.

On näistä osa ihan itsellekin kyllä kirjoitettu, ihan vaan sen tähden, että saa omat ajatuksensa selkeiksi.

Olavi Mansikka

ei ihan parasta suskia. vaikka olenkin oikeistolainen en mä ihaile Yhdysvaltoja. ei se mikään onnen pesä ole. Ongelmia on. vaikkapa ensi heittoon harvainvallasta. aika lailla voin jopa jakaa näkemyksesi...

Susanna Kaukinen

Mikä on mun parasta?

Ja hyvä, että edes tästä voidaan olla samalla sivulla. Onko sulla joku keino, millä me voidaan saada vallankahvasta nää U$A-haukat pois? Jos on, niin kerro, ennenkuin me ollaan NATO:ssa.

Olavi Mansikka

kerroit vaan että haluat provosoida. aikoinaan kyllä provosoi. nyt kun useita samankaltaisia juttuja lukenut muuttunut hanheksi. vesi vaan valuu sulkia pitkin alas. Niin on sun jutuille käynyt. viihdyttäviä ei siinöä mitään. Sääli sinänsä nautin jollain kumman tavalla ennen provosoinnistasi. Yritähän se terä löytää uudelleen.

Ja mikäs Natossa on vikana? en mä ole sanonut sulle että olen täysin kielteinen siihen. en tosin ole sanonut että olisin myönteinenkään

Tuohon harvainvaltaan vielä yksi kommentti. Katsotaan mitä tahansa maata niin ei kovin moni ihminen sitä johda. Vaikka demokraattisesti äänestämällä valittaisiin niin vain muutama jokaisessa tekee päätökset loppupeleissä. enkä edes usko että haluamasi kansanvalta toimisi. johonkin raja olisi vedettävä äänestyksissäkin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #38

Jos haluat provoja lukea, niin kannattaa sitä mun toista blogia käydä lukemassa, johon kirjoitan silloin kun en halua banneja tänne. Siellä on viimenen blogi ottanu 184 likeä => http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2014/07/kahtiare...

NATO:n ongelma nyt aivan ensimmäisenä on se, että se on käytännössä USA:n sotilasliitto. Ja lienee ilmeistä, ettei kukaan täyspäinen halua olla USA:n kanssa sotilasliitossa ja suhtautuu penseällä varovaisuudella tuotteisiinkin, joissa lukea made in USA, kun niissä voi olla ihan mitä vaan - etenkin ruoissa.

Sveitsissä on vuodesta 1847 asti osattu järjestää asiat niin, että kansaa kuullaan. Ei se ole vaikaa, eliitti ei vaan tahdo. Johtopäätös on, ettei eliitiltä pidä kysyä vaan ottaa siltä valta pois.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #43

siitäkin huolimatta kansaa vain kuullaan. kuullaako fiksusti voi olla. Ja epäilen ja väitän että myös sveitsissä on ongelmia. Joku joka ei ole tyytyväinen melkoisella varmauudella kirjoittelee vastaavaa tekstiä täällä.

No mä olen aika täysipäinen. Ja en välttämättä vastustaisi Natoon liittymistä. homma on vaan hankala kun kaikkea tietoa ei ole käytettävissä. ei edes tarpeeksi jotta voisin alkaa selvittelemaan asiaa...

ei sielläkään ole enää sytyttävää materiaali. ongelma on että toistat itseäsi niin paljon ettei sanomisilla ole enää vaikutusta. Kaikkeen kun tottuu. Hirressä roikkumiseenkin...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #48

Sveitsissä kyllä kansa päättää siitä mistä laeista äänestetään ja jopa siitä, että otetaanko joku laki alas, jota edustajat kuvittelee vievänsä läpi. Siellä on oikeasti hyvä järjestelmä, siihen kannattaa tutustua.

Ei hyvä järjestelmä sitä tietenkään tarkoita, että asiat tulee hoidettua hyvin. Se on vielä ihan toinen asia, erikseen.

Luuletko sä että noi meidän päättäjät jotain muka siitä NATO:sta tietää? Tokkopa. Kuhan siellä nyökyttelevät isommille ravateille, ku eivät oo omaa selkärankaa koskaan kasvattaneet, kun se on este uralla etenemiselle.

Noh, hyvä jos sulla on mukava, ei kai siihen sen enempää voi sanoa.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #50

en mä nyt usko että ihan jokaista lakia päättää... en millään.

ja en ottanut muihin kantaa Natosta. ehkä se olis hyvä kuitenkin. vois valita ammatisotilaan uran ne jotka haluaa... ja nehän hyväksyy naisetkin. olis tasa-arvoinen

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #53

Ei päätä jokaista, mutta halutessaan voivat vaikuttaa mihin tahansa.

Ammattiarmeija on pirun vaarallinen. Nehän on heti mielenosoittajia ampumassa, kun vaan oligarkit edes ehdottaa. Ei semmosta voi sivistysmaassa pitää - eliitin omaa teloituskomppanjaa - ei kiitos.

En kannata, vaikka nainen olenkin. Jos sitä äärimmäistä tasa-arvoa tässä nyt haetaan, niin sitten vaikka naiset ennen armeijaan kuin palkka-armeija, jos kahdesta pahasta pitää valita.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #58

kuis siellä vaikutetaan siihen että päästään vaikuttamaan? ei sinänsä suomessa vois vaikuttaa enemmän. voisin ensimmäisenä ehdottaa demareiden ja vihreiden tekemistä laittomiksi kansanliikkeiksi...

ahaa. et siis kannata tasa-arvoa. Mihet joutaa armeijaan. naiset ei...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #61

No siis yksityiskohtia en nyt jaksa kaivaa, mutta kansalaisaloitteilla se tapahtuu eri tasoilla, että joko halutaan säätää joku laki tai estää toinen.

Enhän mä sanonut, että vastustan sitä että naiset menee armeijaan. En vaan ehdoin tahdoin tyrkytä sitä vaihtoehtoa ja tee siitä elämäni tarkoitusta, että tuo lopputulos aikaansaadaan.

Hemmetti. Vedit kyllä mutkat niin suoriksi, että siitä olisi Räkä Räikkönenkin ajanu katsomoon.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #66

mutkat suoriksi on hyvä periaate. ei tuu väärinkäsityksiä kuten muilla teillä...

no en ihan kyllä usko sua tossa sveitsin jutussa...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #70

Kannattais ihan oikeasti uskoa, koska mä en ole sitä hatustani tempaissut.

On tossa sen verran oikeistolainen tuo Muutoksen palopuhe, että saattaisit jopa tykätä:

Suoraa puhetta suorasta demokratiasta - Sveitsiläisilta 11.5.2010
=> https://www.youtube.com/watch?v=cyhle6U7oNI

Tossa on lisää lyhyempiä klippejä, jos toi tuntuu liian pitkältä:
=> https://www.youtube.com/channel/UC_sEEkl6aOygaDTG8...

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #74

ihan mielenkiintoinen oli. pitänee tarkemmin selvitellä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #97

Kandee. Me voidaan olla monista asioista eri mieltä, mutta mun johtopäätös on tällä hetkellä se, että suurin ongelma joka suomalaistakin yhteiskuntaa kohtaa nykytilanteessa on eliitille karannut valta, jota käytetään vastuuttomasti ja tätä vastaan voidaan suojautua vain riistämällä liiallinen valta eliitin käsistä ja suora demokratia on juuri se väline, jolla tämä nimenomainen asia saadaan tehtyä.

Voi hyvin olla, että sen eteen joudutaan kamppailemaan ankarasti, koska itsekäs ja ylimielinen eliitti on vallalle ahnas, mutta osaltani olen valmis tähän kamppailuun pitkäjännitteisesti.

Tärkeintä on saada jengi tajuamaan, mistä on kyse.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #105

ihan mielenkiintoinen. kaikkia asiathan eivät mene kansan päätettäviksi. vaan ainoastaan ne joilla on tarpeeksi kannatusta. lisäksi edustuksellisen kautta menee suurin osa. Kuntapuoli tuossa on kaikken kiinnostavin. ja luultavasti toimivin.

Ongelmaksi koen että tuo on muutoksen tekemä mainosvideo jossa ei kuitenkaan tuoda ongelmia esille mitkä järjestelmässä ovat. ja nekin kiinnostaa ennen kuin alkaisin kannattamaan. Mä kun en kyynisenä ihmisenä usko että on viatonta järjestelmää... se vaan ei ole mahdollista.

Myönnän kyllä että on ajatusta.

Jyrki Paldán

Raha on valtaa ja varallisuuden kertyminen johtaa siten aina harvainvaltaan. Oikeistolaisuudella ei siis oikeastaan ole kuin yksi tie, ja se on harvainvaltaa kohti kulkeminen. Tietysti jos jollain keinoilla varallisuuden kertyminen saataisiin loppumaan, voisi muitakin polkuja ilmetä.

Sveitsissäkin hyvänä esimerkkinä toimi kuuluisa 1:12 - lakialoite, joka olisi rajoittanut organisaatioiden suurimman mahdollisen palkkaeron suhteeseen 1:12. Aloite sai valtavaa kannatusta ja oli galluppien mukaan helposti menossa läpi. Lopulta rikkaat kuitenkin torppasivat aloitteen armottomalla propagandakamppanjalla kaikissa medioissa, ja kiristämällä äänestäjiä mm. ilmoittalla vievänsä pääomansa muualle jos tuollaisia lakeja säädetään. Aloite kaatui lopullisessa äänestyksessä niukin äänin. Vaikka valta Sveitsissä siis on teoreettisesti täysin kansalla, on todellinen valta sielläkin hyvin pitkälti suhteutettuna varallisuuteen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

USA on ihan hyvä maa asua, opiskella ja tehdä työtä. Juuri siksihän sinne muuttaa lähes miljoona ihmistä per vuosi. :D
http://fi.wikipedia.org/wiki/Siirtolaisuus

Susanna Kaukinen

Joo, yleensä sen jälkeen ku Jenkit on ensin pommittanu niiden oman maan paskaksi ja siellä ei enää saa leipää.

Tässä biisissi vissiin tarinoidaan asiasta, chileläinen kaveri räppää.

Rebel Diaz- "I'm An Alien" (Official Video HD)
=> https://www.youtube.com/watch?v=IbXHJPWvOg8

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Myös vaihto-oppilaiden ja ulkomaalaisten opiskelijoiden keskuudessa USA on maailmassa ehdoton ykkössuosikkikohde.

Oletko muuten koskaan siellä edes käynyt?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #24

Olen käynyt kertaalleen. Toisen kerran olisin päässyt yhden oikeistolaisen mukana, joka puliveivasi sinne korruptioreissun ja kun minulle selvisi mistä oli kyse, luonnollisesti kieltäydyin reissusta.

Tein kuitenkin jo kauan sitten päätöksen etten mene sinne sen jälkeen, kun U$A:ssa konferenssireisulla ollut kaveri vangittiin siellä jonkun pdf:n tai jonkun muun formatin rikkomisesta, joka oli tekona rikos U$A:ssa, muttei kaverin kotimaassa.

Tuolloin tulin siihen tulokseen, ettei sinne ole turvallista matkustaa, koska on ihan mahdotonta ennakoida minkä tähden siellä vangitaan.

En tosin tiedä myöntäisivätkö mulle lupaa edes tulla maahan. Ei niin, että haluaisin mennä. Telkien taakse ne mut heittäis ääridemokraattina tai laivaisivat Kuubaan, parhaassa tapauksessa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #27

No miltä silloin eka kerralla näytti? Oletko käynyt Venäjällä, ja jos olet niin miltä siellä näytti? Itse olen käynyt monesti kummassakin maassa ja nimenomaan maaseudulla huomaa eron. Ihmiset ovat ihmisiä kummassakin maassa. Heidän kanssa tulee toimeen vaikka joskus olisi kielivaikeuksiakin. Venäläiset ovat sydämellisiä, amerikkalaiset hieman ulkokultaisia ja tekoystävällisiä. Mutta suurin ero on viranomaisissa. Venäläiset viranomaiset ovat täysiä paskoja. Lähtökohtana on lahjonta. Kai palkkaus perustuu siihen tai sitten siihen, että aina joku käräytyttää jos ei vähintää anna sakkoa. Amerikassa kaikki on toisin. Viranomaisten asenne on enemmän ystävällinen ja neuvova.

Yhden visiitin perusteella en vielä noteeraisi mitään maata "paska maaksi"

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #63

Venäjälläkin on tullu käytyä, enkä mä ole maata muistaakseni koskaan ylistäny, aihetta kun ei ole. Oli tosi rasittavaa, kun mut koetettiin jossain välissä sotkea näihin putinisteihin, joiden kanssa mä en oo mistään muusta samaa mieltä kuin siitä kenestä ei pidä ottaa mallia - mielestäni - Venäjän lisäksi.

Jenkkien virkamiehet ei oikeasti ole niin hyviä kuin sinä nyt esität. Siinäkin maassa korruptio on todella syvää ja ihmiset ihan oikeasti pelkäävät poliiseja - ja valitettavasti - täysin aiheesta.

Jos Venäjällä lähtökohta on lahjonta, tilanteesta voi päästä lahjomalla. USA:ssa en tiedä mitään tapaa miten sitä heidän viranomaisväkivaltaansa voisi paeta. Siellä vaan pannaan jengiä linnaan kuin natsi-Saksassa aivan kummallisin perustein.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #24

Tottahan sinne opiskelemaan rikkaiden penskat menee. U$A on nimenomaan rikkaiden etujärjestö. Niillehän se on kiva, kunhan pysyvät gated communityissään, kultaisten aitojensa takana.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #29

No jaa.. tuttujen penskoja ollu vaihto-oppilaina.

Eräs kertoi palattuaan ensimmäisenä että siellä on niiiiiin pas-kas-ta! Toinen kertoi miten sijaisperheensä isä oli ladannut täyden lippaallisen puutarhaan kun joku opossumi oli siellä rapistellut..

Minä kun aikoinaan ravaksin entisessä NL:ssa, olin kerran yötä Leningradissa puoluehotellissa, meidän kerroksesta oli suihku rikki. Joku ehkä nyysinyt suihkun? Hissikin oli rikki, mutta rappuja pääsi seuraavan kerroksen suihkuun (jono).

Lattia oli limainen, kuin kaatopaikka ja nurkassa sinkkivati, siinä luuta ja luuta versoi.. Luomua kyllä. :P

Suurvallat on suurvaltoja. Valta keskittyy.

Siks minä vastustan EU:ta!
Liittovaltiopolitiikka ei ole hyvä juttu. Pienemmät yksiköt on ok, ja sitten tarpeen mukaan sopimuksia. Markkinat elää, talousalueet elää niitten mukaan tai ne näivettyy.

Hyvä sosiaaliturva takaa sen ettei infra sorru varkaisiin ja yhteiskuntarauhan uhkaan. Rajat auki niin ei kansa muutu sukurutsaiseksi roduksi, joka lopulta tukehtuu omaan paskaansa..

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #37

Jep. Ollaan ihan samaa mieltä. Juurikin sitä samaa. :-)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #29

Enpä tiennytkään, että olimme rikkaita ja asuimme kultaisen aidan takana. Mutta on se hyvä, että blogisti tietää nämäkin asiat.
Itse muistelen, että se oli yksiö vanhan opiskelija-asuntolan 4. kerroksessa keskellä kylää. :D

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #40

Tiiät sit tällä kertaa paremmin, ei mun oo vaikea myöntää, jos olen väärässä. Ilmeisesti tältä osin olin.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #29

Suomesta sinne lähtevät ne jotka pääsevät ansioillaan, tulotasosta tai varallisuudesta riippumatta. Jos opiskelu on maistunut niin raha ei ole sinne menijöillä ongelma.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #42

Joo, ilmeisesti näin. I stand corrected.

Markku Laaksonen

OLet ainakin vlainnut riittävän vahvat vastustajat joten taitstelua riittänee.

Susanna Kaukinen

Raukkahan sitä pienempänsä kanssa tappelee.

Pekka Pylkkönen

Vastakohtien maa. On kristillistä fundamentalismia, liian kovaa ja perusteetonta itsetuntoa, sotahaukkoja. . Sitten on ne maailman huippuyliopistot jossa annetaan käsittämätön panos ihmiskunnan suurimmalle projektille, tieteelle.

Susanna Kaukinen

On sitä tiedettä muuallakin.

The Large Hadron Collider (LHC) is the world's largest and most powerful particle collider, built by the European Organization for Nuclear Research (CERN) from 1998 to 2008.

=> http://en.wikipedia.org/wiki/Large_Hadron_Collider

Samoin tietty Kiinassa, Venäjällä - joka paikassa.

Pirjo Jokinen

USA:ssa harjoitetaan "piilorasismia". Pankiirit siellä antoi ilman kunnon vakuuksia liian suuria asuntolainoja juurikin maahanmuuttajataustaisille, joista monet joutuivat mieren tielle kun kupla puhkesi.

Mikälie Klux Klux-klaani lopulta oli asialla.

USA on liittovaltio ja siellä on vaikka mitä, mutta..

Juurikin se on myös USA:n vahvuus.

Liityin naamakirjassa vastikään sikäläisten eräälle sivustolle ja siellä on yhtäläillä kuin täällä ihmisiä joka lähtöön.

Onhan Suomikin paska maa. Meilläkin on oligarkivalta. Missä ei ois? Me voidaan kuitenkin liikkua muualle ja äänestää, vaikuttaa nippelijuttuihin. Sekin on sentään jotakin. Kaippa sitä oligarkiksikin pääsis tai kätyriks jos ois ihastusta kakanmakuun, mutta pitäkööt kivaa yhdessä.

Susanna Kaukinen

Islannissa tai Sveitsissä on vallanpitäjät jotakuinkin kurissa, noin ekana ne tulee mieleen.

Joo, niin on, Suomikin on paska maa, mutta ensisijainen ongelma silti on NATO ja €U. En ole ollenkaan sitä mieltä, että yht'äkkiä kaikki on hyvin, jos noista pääseen, vaan töitä riittää todellakin täälläkin kosolti.

Oligarkkien käsissä tämäkin maa on, mutta täällä sentään jaksaa matkustaa eduskuntatalon eteen sanomaan, että tulkaa pois sieltä varastamasta meidän rahoja. Brysseliin asti ei riitä bensa eikä VR vie.

Ja U$A on todella rasistinen maa. Kirjoitin siitä kakkososassa tätä sarjaa, se linkki on tuolla blogin lopussa.

Pirjo Jokinen

Lue viestini 37.
Menee ristiin.. :)

Ja mä meen ny muualle mouhoon.. ;)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #39

Joo mä luin ja olin ihan samaa mieltä! :-)

Tärkeintä että jossain mouhoot ku sulla on noin hyviä näkemyksiä!

Anna-Leena Nieminen

Päinvastoin....

  "George W. Bushin kaudella republikaanit päättivät USA:ssa siirtyä suomalaisen kaltaiseen omistusyhteiskuntaan (engl. ownership society), jossa jokainen omistaisi oman asuntonsa. Kuluttajapankkeja painostettiin lainaamaan täysin luottokelvottomille ihmisille asuntolainoja. Käytännössä tämä tehtiin "syrjinnänvastaisella" lainsäädännöllä (kts. CRA-laki): merkittävä osa kielteisen lainapäätöksen saaneista oli etnisiin vähemmistöihin kuuluvia, ja pankkeja uhkailtiin syrjintäsakoilla, elleivät he lainaisi maksukyvystä tai käsirahan määrästä riippumatta myös heille rahaa."

http://liberalismi.net/wiki/2008_pankkikriisi#T.C3...

Asuntolainoja pakotettiin myöntämään vähävaraisille jo Clintonin kaudella...

  Liberaalit varoittivat finanssikriisistä
  "Kun Bill Clinton päätti vuonna 1993 pakottaa pankit asuntolainaamaan köyhille (mitä Bush lisäsi), Nyliberalen-lehti varoitti luottokelpoisuusongelmien tuhoista. Liberaali Smedjan-lehti varoitti vuonna 1999 USA:n keskuspankin matalan koron tuottavan kuplia ja sitten velanmaksukyvyttömyyttä, konkursseja ja pankkikriisejä."

http://liberalismi.net/wiki/2008_pankkikriisi#Libe...

Jäljet johtavat siis taas kerran sylttytehtaalle, mihin lie "Klux Klux klaanille"...

Susanna Kaukinen

Liberalismiwiki on puhdasta sontaa. Siitä huolimatta mainittakoon, että velkojen tuputtaminen maksukyvyttömille ei todellakaan ole syrjinnänvastaista vaan äärimmäistä syrjintää, vaikka sitä kutsuisi miksi tahansa.

U$A on tunnettu näistä orwellilaisista lakialoitteiden nimistään, joista legendaarisin on Patriot Act, jolla vietiin kansalaisilta valtava määrä oikeuksia. Silti laki nimettiin niin, että jos koetti sanoa, ettei tämä Patriot Act ole hyvä asia, niin voitiin vaan todeta vastapalloon, että vihaat isänmaatasi.

Jenkeissä tämä toimii erityisen hyvin, koska jenkit on äärinationalisteja valitettavan suurelta osin syvän nationalistisen iskostuksen seurauksena, jota jatketaan siellä päivittäin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Susanna, paska mikä paska. Olen aina haukkunut Microsotin tuotteita mutta ei siitä Linuksestakaan ole tullut varteenotettavaa kilpailijaa. Miksi Intiasta, Kiinasta tai Venäjältä ei tule mitään. Kaikissa näissä maissa on huippuälykkäitä ihmisiä, mutta missä viipyy heidän älynsä aikaansaannokset? Miksi USA on niin usein kehityksen kärjessä? Selitä tämä minulle vai olenko aivan väärässä, tässäkin?

Susanna Kaukinen

No itseasiassa Linux on pyyhkinyt pöytää mobiililaitteissa ja Micro$oft on tätä kautta ihan oikeasti menettänyt merkittävässä määrin sitä asemaa, joka sillä oli - sanotaan 10-15 vuotta sitten - jolloin se näytti täysin ylivoimaiselta styrankilta.

Nykyisin Google alkaa olla erityisen pelottava ja olenkin jo jonkin aikaa pikku hiljaa ollut siirtymässä pois sen tuotteista. Micro$oftia en käytä kuin pakon edessä ja niitä pakkoja on tällä hetkellä tasan yksi. Senkin pakon edessä ajan Linuxia virtuaalikoneessa ja teen sillä kaikki hommat.

U$A on joissain asioissa kehityksen kärjessä, mutten ole ollenkaan laillasi vakuuttunut siitä, että se on läheskään samalla tavalla kärjessä kuin se oli pitkään erityisesti toisen maailmansodan jälkeen, kun koko Eurooppa oli pommitettu kivikaudelle.

Mä en itseasiassa edes usko, että U$A on enää mikään johtotähti. Se on sammuva jättiläinen, joka on niin korruptoitunut, että se syö omaa häntäänsä ja josta ei tule olemaan edes halutessaan maailmanpoliisiksi enää kovin kauaa.

U$A:n imperiumi on rappion tilassa ja pidän todennäköisenä, että se romahtaa jossain vaiheessa tavalla tai toisella. Todennäköisimmät skenaariot on talousjärjestelmän kaatuminen tai sisäinen vastarinta.

Halpojen resurssien ehtyminen on myös U$A:lle erittäin vakava paikka.

Susanna Kaukinen

Ja jos nyt oikein wanhoja kaivellaan, niin itseasiassa Venuksen ensimmäisen ohilennon teki kyllä Neukut eikä U$A. Samoin olivat avaruudessa ennen jenkkejä, but I digress. Eipä neukutkaan asioitaan hyvin hoitaneet. Että eipä se ole kuin yhden tyrannian voitto toisesta, jos noista yksi toisensa kepittää.

Se on kanssa kysymys siitä, mihin panostaa. Jenkeissä on pitkälti painotettu teknologiaan kansan hyvinvoinnin ja oikeuksien kustannuksella. Semmonen teknotyranniahan se on aina ollut, vaikkakin sodan jälkeen siellä oli aikakausi, joka oli myös keskiluokalle edullinen.

Sehän loppu vuoteen 1978. Sen jälkeen U$A:ssa keskiluokan ostovoima ei ole noussut, itseasiassa on lähinnä laskenut. Että netkin, jotka sitä U$A:ta ihailevat - noh - sanoisivat edes, että tykkäsin siitä U$A:sta, joka oli 1945-1978, en nykyisestä oligarkkiviemäristä.

Bo-Axel Wilhelm Blomberg

Kiinan voi kaiketi odottaa pikkuhiljaa nousevan, kun 'etumatkaa' kurotaan umpeen. Ei sinänsä mikään ihme, kun Kiinan kokoisen ihmisjoukon kapasiteettia vapautetaan käyttöön. Opiskeluun panostetaan/sitä arvostetaan, kun jälkikasvun halutaan nousevan parempiin oloihin. Shanghai toistuvasti Pisa-tutkimusten kärjessä ja varallisuutta löytyy opiskelijoiden lähettämiseksi ulkomaille huippukouluihin. Mahdollisuus olisi tietysti huomattavasti parempaankin, ottaen huomioon, että esim. lehdistön/netinkäyttäjien/toimittajien vapauden suhteen tilanne on vuosi vuodelta vain huonontunut. Toimittajat ilman rajoja -organisaation v. 2014 rankkauksessa 180 maan joukossa Kiina sijalla 175.

Tieteen saralla: http://www.bbc.com/news/science-environment-25576718

Mm. massiivista geenitutkimusta:

"Again, a comparison for scale: a recently-launched UK project seeks to sequence 10,000 human genomes. BGI has ambitions to sequence the genomes of a million people, a million animals and a million plants."

[...]

"China is on a trajectory that will see it emerging as a giant of science: it has a robotic rover on the Moon, it holds the honour of having the world's fastest supercomputer and BGI offers a glimpse of what industrial scale could bring to the future of biology."

Ennusteiden mukaan talouden toimeliaisuus (BKT) nousemassa v. 2019 ohi USA:n. Tuotteistamisen saralla kurottavaa piisaa, Muutama jo laajemmin tunnettu brandi mm. Lenovo ja Huawei (joka näemmä käyttää Linuxia laitteissaan ja työkaluissaan). Tuotteena muutama uuden polven matkapuhelinyritys (mm. Xiaomi, Oneplus) on huippuluokkaa. Ensinmainittu palkkasi juuri hiljakkoin Googlelta Android-yksikön entisen johtajan leipiinsä.

Ongelmia on tietysti esim. ihmisoikeuksien, vinoutuneen sukupuolijakauman, luonnon kestävyyden sekä vaurauden jakautumisen/sijoittamisen suhteen. Jonkun sortin kuplasta on ollut puhetta esim. kiinteistömarkkinoilla. Kun sijoitusmahdollisuudet on ollut vähäisiä, rahaa tuupataan asuntoihin. Pitkän tähtäimen haaste Kiinalla on käsittääkseni pyrkiä saattamaan mahdollisiman suuri osa kansasta keskiluokan pariin ennenkuin kasvu tyrehtyy. Kasvuun on voitu toistaiseksi viitata/nojata yhteiskuntarauhan ylläpitämiseksi.

Susanna Kaukinen

Bonus tuli just iltiksestä..

Ihmisoikeusjärjestö: FBI painosti muslimeita terroritekoihin
=> http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014072118508845_...

Käyttäjän saritenhunen kuva
sari tenhunen

Ääni ja vimma oikealla asialla! Usa on ollut pitkään jo oligarkien hallinassa, monin verroin enemmän kun yleensä siitä syytetty Venäjä. Putinin yksi ansioistahan on nimenomaan pesäeron ottaminen oligareihin.Usassa toki paljon hyvääkin. Ihmetelen itseasiassa Usan aikaan saamia terrorismin vataisia ja demokratian edistämiseksi käytäviä sotia -mehän sitten vastaanotamme ja rahoitamme sota-alueilta tulleita pakolaisia.

Susanna Kaukinen

No siis tarkkaan ottaen koko pakolais"ongelma" johtuu nimenomaan imperialismista. Kuka sitä kotoaan tahtoo lähteä? Ei juuri kukaan. Miksi sitten lähdetään? Sen takia, että taloudellinen riisto on kestämätöntä tai sen takia, että U$A:n öykkärit ovat ajaneet maan sekasortoon ja nikkeliä lentää joka puolella.

Käyttäjän saritenhunen kuva
sari tenhunen

Komppaan olet täysin oikeassa! Mutta miten tämä hulluus saadaan loppumaan?
Kun seuraa Ukrainan kriisiä, tulee retoriikasta mieleen, että Usa haluaa ehdoin tahdoin sotaa. Venäjän demonisoinilla ei ole rajaa(en väitä etteikö myös Venäjässäkin olisi vikaa), mutta tämä hyvä länsi paha itä on niin ilmeistä ja tarkoitushakuista sodanlietsontaa. Tämäkin kriisi olisi jo voitu monet kerrat lopettaa, jos vain olisi tahtoa.

Susanna Kaukinen

No niinpä! En mä tiedä muutakaan tapaa ku mouhota asiasta. Jos parempia on, niin kuuntelen. Kävin mä tuossa mielenosoituksessakin taas lauantaina, mutta sitähän se on, että mouhoaa asioista.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Paras vetää aamukaurapuuro silmät kiinni , säilyy ei-paska-listalla loppuosan triolla.

Susanna Kaukinen

Mä en syö aamulla, mutta ehkä sulla oli joku pointti, jota en ikävä kyllä ymmäränyt.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Liisa on luokan paras englannin kielessä, mutta Liisan opettaja ei saa kertoa sitä ääneen, koska Liisalla on ongelmia keskittymishäiriönsä kanssa.

Putte on ivallinen ihminen, mutta ääneen ei saa sanoa, että Putella on jokin erityisen hyvä lahjakkuus, koska Putte on yleensä vahingoniloinen.

Laila kertoo ihailevansa Erkin matemaattisia taitoja, mutta Lailan ihailu on pahasta, koska Erkillä on sosiaalisia ongelmia ja Laila ihailee Erkin matemattisia taitoja. Lisäksi Lailan sanomisilla ei ole mitään merkitystä, koska Laila ei ole mallioppilas!

Susanna Kaukinen

Mulla on epäilemättä asennevamma, mutta en silti oikein käsittänyt mitään tuosta mitä halusit sanoa?

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2014/02/17/k...

Aiheiden ja asioiden sotkeminen keskenään on hyvinkin vääristävää informaatiota ja asenteiden levittämistä, jotka eivät liity toisiinsa, kuten ei edellä mainitsemani asenteelliset vammat ja jonkin taidon tunnustaminen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #79

No ei todellakaan ole aihettaa kehua kansanmurhaa tekevää porukkaa yhtään mistään. Jotain rotia nyt tohon touhuun, Viivi.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #81

Kansanmurhan määrittelet miten?

Hamasiako puolustat?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #83

Israelin touhu on täysin räävitöntä. Kyllä, olen sitä mieltä, ettei heillä ole mitään oikeutta siihen kansanmurhaan joka nyt on tekeillä.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #86

Hieman jotain näkökulmaa! Meinaatko että juutalaiset yksin tappelevat ja murhaavat?

https://www.youtube.com/watch?v=M5xmNZ7wc_g

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #87

Tappeleeko kukaan koskaan yksin? Mitäs mieltä olet muuten Pohjois-Irlannista? Onko siellä terroristit laillista valtiota vastaan vai imperialistit vapaustaistelijoita vastaan?

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #88

Niin mitä mieltä olit suomen sisällissodasta? Millaiseksi olisit halunut historiamme kehittyvän? Olkoon, laistamalla Hamas-kysymyksen ilmeisesti kannatat Hamasta ja minulla ei ole siihen enempää kysyttävää!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei oligarkia noudata kansallisia rajoja, se on globaali.

Susanna Kaukinen

Jos sulla on parempi ehdotus kuin se, että jokainen hoitaa oman tonttinsa asiassa, palataan asiaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #84

Jep. Samaa mieltä siitä että kavereita pitää auttaa. Mut mä en usko mihinkään hemmetin internationaaliin, joka maagisesti ratkaisee kamppailun.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #85

Meiltäkin jaellaan timantin kelle vaan, joka tulee ja vie.
Ei globaalia kapitalismiä voi kumota ilman kansainvälistä yhteistyötä.
Tosin se tulee romahtamaan ihan itsestäänkin.

Käyttäjän saritenhunen kuva
sari tenhunen

Mouhoaminen kuuluu hienosti täällä Puheenvuorossa. Hyvä näkemys tämä oikeisto stallarit. Olen viimeisen vuoden ajan seurannut venäläistä mediaa ja joutunut muuttamaan useita käsityksiäni nykyvenäjästä. Venäjällä keskustellaan asioista paljon avoimemmin kuin meillä lännessä. Neuvostoliiton hajottua keskitetty valta, sananvapauden ohjaileminen korporaatiomedian kautta on siirtynyt tänne länteen. On nurinkurista, että meillä edelleen mainostetaan USA:ta vapauden ja demokratian tyyssijana kun se ei sitä enää ole. Surullista että Suomi junailtiin Eurostoliittoon ja mikäli Kokoomus politiikkojen toive toteutuu liitymme Natoon ja olemme osa sitä sotakoneistoa joka sinua lainatakseni "ajaa maan sekasortoon ja nikkeliä lentää joka puolella."

Susanna Kaukinen

Mä suhtaudun vähän penseästi kaikki suurvaltoihin ja mun positio on koko ajan ollu se, että Suomen pitää pysyä hyväksitodetulla puolueettomuuden linjalla, johon kuuluu ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja kaiken puolinen konflikteista irti pysyminen sekä oman vahvan puolustuksen säilyttäminen.

Tuo on peruslähtökohta, jonka päälle soisin rakennettavan todellisen kansalaisyhteiskunnan Sveitsin malliin. Olemme silti nyt niin kaukana tuosta peruslähtökohdasta, että senkin kanssa on kova työ.

Kaikin puolin vaikuttaa siltä, että Suomesta ollaan tekemässä asumiskelvoton maa suomalaiselle, joka kotimaastaa välittää. Jos kansa ei tähän puutu, niin kuka puuttuu? Eliitti ei ainakaan, se on ylempää roskaväkeä, jota kiinnostaa vain oma lompakko. Ja se sakki saa nyt kyllä luvan väistää, ettei tarvitse auttaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ns. stallarit saivat aikoinaan paljon hyvää aikaiseksi yhteistyössä muiden vasimmistolaisten kanssa. SDP:kin oli niihin aikoihin vasemmistopuolue.

Käyttäjän saritenhunen kuva
sari tenhunen

Itsekin kannatan Sveitsin mallia ja puolueettomuutta, joka on historian saatossa on hyväksi havaittu. Meistä ollaan tekemässä Eu:n periferia ja pankkikriisien rahoittaja. En itsekkään ole suurvaltojen ihailija. En vain näe Venäjää tällähetkellä ykköspahiksena vaan idän mahdollisuutena. Kahdenkymmenen viimeisen vuoden aikana USA on ollut se johtava imperialismia harjoittava suurvalta. Näen BRICS- maiden nousussa toivon kipinän moninapaisemman maailmana syntymisestä. Ja mikä erityisesti sapettaa on amerikkalaisen kulttuurin ylivertaisuus - leviäminen kaikkialla, miksi edes matkustaa jos kaikkialla kulttuuri identiteetti on sama - samat monikansalliset hampurilaispaikat, samat turruttavat ohjelmaformaatit jne...

Susanna Kaukinen

Me ollaan selvästi erittäin pitkälti samaa mieltä. :-)

Markku Lehtinen

Hyvä Susanna, en muista lukeneeni noin sekavaa tekstiä pitkään aikaan. Jos on oikeasti noin paha olo, niin ystävällisenä neuvona muistutan, että tästä maasta löytyy kyllä psykiatreja

Aslak Koivuila

Tee haku kaukisella. Luulen, että puhutaan jo sadoista helmistä.
Ei palstan ainoa todiste siitä, ettei ihminen opi historiasta mitään.

Susanna Kaukinen

Päinvastoin. Te nyt ette itse vain kykene erottamaan totalitarismia ja demokratiaa. Sekä fasismi, kapitalismi että reaalisosialismi ovat kaikki totalitaristisia valtiojärjestelmiä. Anarkismi on demokraattinen.

Lähinnä demokraattista yhteiskuntaa tällä hetkellä on Sveitsi, jossa nykyinen valtiojärjestys otettiin käyttöön vuonna 1847 ja Suomeakin on vietävä samaan suuntaan, koska nykyinen totalitaristinen paska alkaa riittää.

Viimeistään viimevuosikymmenten rikokset hallituksen ja eduskunnan toimesta perustuslakia vastaan ovat osoittaneet kiistatta, ettei nykyinen suomalainen valtiojärjestelmä toimi alkuunkaan.

Olisi mahtavaa, jos oppisitte jotain historiasta. En silti ajatellut pidätellä henkeäni asian suhteen. Tietänette viisaudessanne, että itseasiassa keisari Napoleon oli demokraattisempi kuin Suomen eduskunta, koska alisti kaikki perustuslain muutokset suoraan kansanäänestykseen toisin kuin Suomessa tehdään 200 vuotta myöhemmin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #99

"Napoleon oli demokraattisempi kuin Suomen eduskunta, koska alisti kaikki perustuslain muutokset suoraan kansanäänestykseen toisin kuin Suomessa tehdään 200 vuotta myöhemmin"

Tarkoitat, että kansa pääsi äänestämään siitä, tuleeko Napoleonista keisari. Ei se mikään yleinen käytäntö ollut, Napoleonin valtaa kuvaa paljon paremmin sanomalehtien kieltäminen ja sananvapauden rajoittaminen.

Jos itsevaltius on sinusta oiva esimerkki demokratiasta, siitä vaan, minusta Suomalainen edustuksellinen demokratia puutteineenkin päihittää sen sata nolla.

Susanna Kaukinen

Itseasiassa mun mielenterveydessä ei ole mitään vikaa, satun vaan olemaan toista mieltä. Tosin Kiiskisen Harri tuossa juuri blogasi siitä, että jenkit koettaa nykyisin medikalisoida jopa toisinajatteluakin ODD-diagnoosinsa avulla. Se, jos mikä on todellista totalitarismia.

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

USA on hyvä maa koulutetulle ja terveelle ihmiselle. Suomi taas on tälläiselle henkilölle paska maa ja heidät ajetaan raskaalla kädellä nettomaksajiksi.

Toisaalta Saksa olisi vielä parempi, mutta kun puhuvat niin kummallista kieltä..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pyh!

Englannin kielessä ei ole mitään logiikkaa ja foneettisestikin on suomalaiselle paljon haasteellisempi kieli kuin kieliopillisesti matemaattisen tarkka saksa, jota me kaikki nyt puhuisimme englannin sijasta, jos USA:n kongressi olisi 1700-luvun lopulla päätynyt ottamaan saksan USA:n viralliseksi kieleksi englannin asemasta. Englanti voitti silloin YHDELLÄ äänellä.

Englanti on siis kielioppirakenteeton germaaninen kieli, jota puhutaan pääosin latinalaisperäisellä sanavarastolla ja kelttiläisellä fonetiikalla. Varsinainen sekamelska.

Susanna Kaukinen

Englannissa on muistaakseni 2 miljoonaa sanaa. Vaikka itse sinänsä pidän englannista ihan vain siksi, että osaan sitä niin hyvin, niin onhan se maailmankielenä aivan järkyttävän typerä vaihtoehto.

Susanna Kaukinen

Niin. USA on myös paska maa melkein kaikille muille kuin oligarkeille ja ylimmälle keskiluokalle. Koulutusjärjestelmäkin on painottunut pitkälti niin, että rikkaat pääsee parhaisiin kouluihin.

USA on äärimmäinen luokkayhteiskunta ja sellaisena erittäin irstas. USA:n n.s. kultainen aikakausi päättyi vuoteen 1978, jonka jälkeen keskiluokan reaalinen ostovoima on lähinnä laskenut.

Ongelma on siinä, että ihmiset ihailee USA:ta, jota ei ole ollut olemassa 40 vuoteen.

Hannu Tanskanen

Ei oo tytteli käynyt koskaan USA:ssa, lukee vain Pravdasta?

Susanna Kaukinen

Olen käynyt ja en juuri seuraa venäläisiä uutislähteitä. Olet varmasti itse tietoinen siitä, että keskiluokan reaalinen ostovoima on kasvanut USA:ssa viimeksi vuonna 1978 ja että se ihailemasi USA on kuollut vuosikymmeniä sitten.

Hannu Tanskanen

No en voi yhtyä tuohon. Olen käynyt eri puolilla maata parisataa kertaa, viimeksi maaliskuussa tänä vuonna ja kyllä se on ennallaan. Itärannikon liberaalit edustavat vain siivua Yhdysvalloista, sydänmaalla on erilaista. O´baman sosialistinen hallinto tosin lepää maan päällä kuin kuolleen käsi, mutta se on tilapäistä. Innovatiivisuus on USA:n tärkein voimavara ja siinä Wanhalla Euroopalla, joka rustaa vain kieltoja ja direktiivejä, on paljon oppimista.

Susanna Kaukinen

Itseasiassa ironisesti omat anarkismi-vaikutteeni olen saanut nimenomaan pääasiassa USA:sta.

Hannu Tanskanen

Liikut väärissä piireissä.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #113

Tarkoitatko että täytyisi liikkua siinä rikkaimpien prosenttijengissä, jotta tajuaisi tuon maan autuuden?

Toimituksen poiminnat