Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Laitavasemman/oikean populismi

  • Laitavasemman/oikean populismi
  • Laitavasemman/oikean populismi
  • Laitavasemman/oikean populismi
  • Laitavasemman/oikean populismi

Mä olen tätä jo jonkun aikaa pohdiskellut ja asiatasolla muotoillut, mutta kerätäänpä tähän nyt hieman joitakin seikkoja haitallisesta ja typerästä populismista. Luin juuri Tiede lehdestä, että asenteet maahanmuuttoa kohtaan ovat paremminkin parantuneet kuin huonontuneet ja "äärioikeiston" voitto eurovaaleissa johtui lähinnä asiasyistä, eli europolitiikasta.

Näinpä netissä ja muuallakin jatkuvat rasistinen ja antirasistinen vouhottaminen on lähinnä äänekkäitten äärilaitoijen kilpalaulantaa, jossa nämä laidat pyrkivät leimaamaan toisiaan. Taktiikkana antirasismi on vasemmistolle samanlainen kuin antikommunismi äärioikeistolle, koska vastapuolta pitää vihata, ettei vahingossakaan huomaisi, miten monesta asiasta on samaa mieltä.

Samaan kategoriaan kuuluu nationalismi ja antinationalismi. Laitaoikealla kuljetaan talvisota kaulassa ja laitavasemmalta liitetään kaikki kansallismielisyys heti rasismiin ja keskitysleirihin. Suosittelisin jotenkin tässä molemmille osapuolille, että hankkisivat elämän.

Rasismin kanssa tulee aina olemaan töitä, samoin kuin nationalismin ikävien piirteiden kanssa. Nämä molemmat kun ovat pohjimmiltaan tribalismia, mitä on myös fudisjengifaneihin ja vasemmistoryhmiin kuuluminen.

 

Antitribalistisuudessaan vasemmisto on kuitenkin onnistunut vielä keksimään, että koska nationaali on paha, niin internationaali on hyvä. Tämä käsittämätön aasinsilta vie vasemmiston suoraan kapitalistisen oikeiston syliin ja siellä ollaan nyt herran kukkarossa tukemassa kilipääkapitalistista globalisaatiota.

Vastaavasti laitaoikean kommunismiviha on aivan kestämätön aivopieru. Pahimmillaan äärioikea kun on vasemman idiootti serkku, ollessaan rasistinen, vähemmistövihamielinen ja parhaimmillaan sen erottamnen kommunismista on suorastaan työlästä.

Niinpä tässä on puolin ja toisin vähän itse itseensä menemistä itse kullakin. Jos heivataan pahin leimaaminen, etsitään yhteisökeskeisyydestä sen hyviä yhteisöjä rakentavia puolia huonojen sijaan ja kunnioitetaan vähemmistöjä vihan lietsonnan sijaan - puolin ja toisin - olisi tässä sellainen potentiaali, että kilipääkapitalistit saisivat lopullisesti luun kurkkuunsa.

 

Sitä voi nyt sitten kukin itseltään kysyä, että kuka siinä voittaa, että kansalaiset leimaavat toisiaan ollessaan monista asioista suhteellisen samaa mieltä ja kukapa sitten häviää. Vaihtoehtona olisi puolin ja toisin keskittyä enemmän asioihin ja vähemmän populismiin ja näyttää Kokoomukselle, mistä kana kusee tai vaikka närhen munat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Varo, ettet mene sekaisin tai jos menet, myy formaatti Hollywoodiin tyyliin Sekaisin Marista, sinun tapauksessa tietysti Sekaisin Susannesta.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

joo kyl se leimaaminen on yleistä ja helppoa. eikä erityisen hedelmällistä. mut viha on se joka helpoiten yhdistää.

Susanna Kaukinen

No keskittyis sitte siihen yhteen prossaan, jos kerran pitää.

Olavi Mansikka

hienoa tekstiä. Mietin vaan kuinka paljon itse kukakin leimaa...

Susanna Kaukinen

Onhan niitä faktoja kuule ihan tarpeeks. Kokoomuksen johdolla (89% kannatti valtiopetosta) tää maa on viemäriin tungettu, mutta ei niin, etteikö siellä olisi SDP ihan yhtä syyllinen. Demarit on vaan tehny sen itse ja ne ei kaipaa apua.

Mua sylettää toi kokkareiden touhu yli kaiken sen takia, että ne valehtelee Aivan Koko Ajan.

Jos sä et usko mua, niin oikeasti ota selvää, tossa on pari esimerkkiä:

Vale, Emävale, Kataisen tilasto:
=> https://www.youtube.com/watch?v=z6LblBw-rcU

Kataisen erottava: Vale, emävale, Kataisen tilasto: (958 likes)
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Niinistön erottava: Vale, emävale, Saulin tilasto: (523 likes)
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Kokoomus ei aja asiaasi (812 likes)
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Totuus Kokoomuksesta: käärmeöljyä kansalle (410 likes)
=> http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2014/06/totuus-k...

En mä vasemmiston valehtelusta kuule tykkää yhtään enempää. Musta puolueet on osoittanu, ettei niihin voida luottaa asioiden hoidossa ja on saatava kansalle äänioikeus.

Olavi Mansikka

Ihan vaan sua lainatakseni

"Sitä voi nyt sitten kukin itseltään kysyä, että kuka siinä voittaa, että kansalaiset leimaavat toisiaan ollessaan monista asioista suhteellisen samaa mieltä ja kukapa sitten häviää. Vaihtoehtona olisi puolin ja toisin keskittyä enemmän asioihin ja vähemmän populismiin ja näyttää Kokoomukselle, mistä kana kusee tai vaikka närhen munat."

tosin en tässäkään ymmärrä. monesta asiasta mekin ollaan samaa mieltä... silti pidät muutaman asian erikaltaisuuden olemisena merkittävänmpänä ja leimaat minua.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #9

Katsos asia on niin yksinkertainen, että vasemmiston ja oikeiston välillä on seuraavat sovittamattomat ristiriidat:

1) pääoman ja työvoiman välinen sovittamaton ristiriita
2) ympäristön ja talouskasvun välinen sovittamaton ristiriita
3) keskustan ja periferian välinen sovittamaton ristiriita

Oikeisto kannattaa pääomaa, talouskasvua ja keskustaa (eli imperialismia). Minä kannatan työvoimaa, ympäristöä ja periferiaa (eli paikallisuutta).

Ei tässä ole mitään soviteltavaa. Imperialismia ja riistoa kannattavat tahot vastustavat ihmisoikeuksia ja ympäristönsuojelua ja siihen on aika vähän lisättävää.

Jokainen joka tukee kapitalistien imperialismia ovat monessa tapauksessa suoranaisia syypäitä suoraan väkivaltaan. Hyvä esimerkki tästä on Jorma Ollilan Shell, joka hirtätytti Nigeriassa kahdeksan rauhanomaisia mielenosoituksia järjestänyttä aktivistia.

On täysin oikean, että MEND ampuu nykyään kovilla takaisin. Jokaisella kansalla on oikeus omaan elinympäristöönsä ja sen suojelemiseen riistokapitalismia vastaan.

Justiinsa oli lehdissä suomalainen yritysjohtaja, joka piti lillukanvarsina sitä, että 2022 fudisskabojen rakennustöissä on jo 400 työntekijää kuollut. Samalla Oy Suomi Ab harrastaa asevarusteiden myymistä Israelille, joka tekee etnistä puhdistusta.

Kapitalistien kädet on yltä päältä veressä. Leimaamissyytökset on aika ohuita, kun toinen osapuoli sallii tällaiset teot.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #12

Hiukan ristiriidassa nämä kommentit mun mielestä kirjoituksen kanssa. blogissa puhut ettei saisi leimata. kommenteissa taas leimaat. ihan niin kuin toi hausjärven ihme. toisen puolen halveksunta on hyväksytympää kuin toisen...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #14

Sulle ilmeisesti on epäselvää, että mä en kannata ollenkaan yhteistyötä oikeiston kanssa. Sen sijaan keskusta ja siitä vasemmalla olevat tahot saisivat olla tappelematta keskenään. Tämän ns. äärioikeiston talouspolitiikka on tyypillisesti keskustavasemmistolaista. Se on musta ihan ok.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #19

ei ole epäselvää. siis sun mielestä kokoomuslaisia saa leimata? Nyt puhun ihmisistä en politiikasta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #21

Ihminen voi aina tulla järkiinsä, puolue tuskin. Koko puoluejärjestelmä nykymuodossaan pitäisi asettaa kuriin suoran demokratia kautta, jotta saadaan tälle sekoilulle jonkinlainen valvontaelin.

Pääideologeja ei voine erottaa puolueesta itsestään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #12

"Tilastojen mukaan heistä 400 kuoli viime vuonna ja kansainvälisen ammattiyhdistysliikkeen arvion mukaan yksin jalkapallorakentaminen vaatii 4 000 kuolonuhria vuoteen 2022 mennessä.

Miten näihin asioihin suhtautuu Qatarissa bisnestä tekevä suomalainen yritysjohtaja?

”Lillukanvarsia”, sanoi Finpron Lähi-idän aluejohtaja Oskar Rautiainen sunnuntaina Helsingin Sanomissa.

Elmetecin Lähi-idän myyntijohtajaa Raimo Juhantaloa kiinnostaa HS:n mukaan vain tuloksen tekeminen. Muu ei ole ”meidän asia”."

http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/paakirjoit...

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #22

nämä kaksi leimaa siis minutkin?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #23

Jos kannatat poliittisia ryhmiä jotka katsovat näitä sormiensa välistä, niin kyllä.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #25

Mistähän sinä sellaisen oikeuden olet saanut? siis kääntäen ja hieman kärjistäen. Kokoomuksen kannattajat eivät ole ihmisiä...

Timo Saarinen

"Rasismin kanssa tulee aina olemaan töitä, samoin kuin nationalismin ikävien piirteiden kanssa."

Tämä on varmasti totta. Mutta miten tämä onnistuu tulematta leimatuksi 'antirasistiseksi vouhottamiseksi'?

Ja jos kirjoittaa: "Jos heivataan pahin leimaaminen..", niin kannattaako seuraavassa lauseessa puhua 'kilipääkapitalisteista'? Haiskahtaa toisen ääripään kilpalaulannalta, nääs.

Susanna Kaukinen

No minkä mä sille mahdan, että tässä maassa - niinkuin muuallakin - on vallalla kilipääkapitalismin ihannointi. Vapaakauppa on aivan selkeää järjettömyyttä, joka vahvistaa imperialismia ja työväenoikeuksien ja ihmisoikeuksien maksimaalista polkemista.

Samalla vapaakauppasopimukset asettaa korporaatiot valtioiden yläpuolelle ja siten vahvistaa yhteiskunnan oligarkisen ja imperialistisen kontrolloinnin mekanismeja.

Nykyisin ihannoidaan 1800-luvun kapitalismia, säätelemätöntä kapitalismia, joka välttämättä jotaa sellaiseen omaisuuserokehitykseen, jonka päässä on sosiaalinen romahdus.

Ympäristöstä en edes jaksa sanoa mitään.

Timo Saarinen

Mietin vaan tuota kahden ääripään diskurssia, kun sanot puhut vasen/oikea (antirasismi/rasismi)- akselista, niin samalla logiikalla sinut voi leimata vain 'antikapitalistiseksi vouhottajaksi'.

Minusta sinun tekemä analogia on yksinkertaisesti virheellinen, sillä rasismin vastustaminen ei sovi millään tavalla tuohon yksinkertaistettuun kuvaan. Sillä miten ihmeessä rasismin vastustaminen on vasemmistolaista ja miten ihmeessä rasismi on oikeistolaista?

En ymmärrä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #13

Oikeisto sinänsä ei välttämättä erityisesti syrji vain vähemmistöjä, vaan sen repressio keskittyy luokkalinjojen myötäisesti. Sen sijaan ns. äärioikeisto usein nimenomaan hyökkää populistisesti vähemmistöjen kimppuun ja syyttää näitä ongelmista, jotka kumpuaa oikeasti talouden realiteeteista ja talouspolitiikasta.

Näin ollen vasemmisto - etenkin laitavasemmisto - harrastaa antirasistista diskurssia laitaoikeiston rasistista diskurssia vastaan ja mielestäni tämä nokittelu puolin ja toisin on yksinomaan näytelmä, jonka tehtävä on vain hajauttaa väkeä sen sijaan, että katsottaisiin talouspolitiikka sille tolalle, ettei syyllisiä tarvitse etsiä.

Oikeistolle sinänsä aina kelpaa huonosti oikeutensa tunteva työvoima, jolla voidaan lisätä työvoiman tarjontaa ja sitä kautta polkea työväen oikeuksia ja palkkoja.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Nina La

Oikeassa olet, Susanna. Kyllä mustavalkoisesta ajattelusta pitäis pyrkiä irti. Silloin olisi helpompi tehdä päätöksiäkin, jotka oikeasti veisivät Suomea eteenpäin.

Susanna Kaukinen

Mielestäni tätä mustavalkoista ajattelua provosoi puoluejärjestelmä, jossa eri tahojen edun mukaista on leimata kaikki lähellä olevat toimijat, ettei omat kannattajat voisi siirtyä puoluerajojen yli.

Tarvitsemme ehdottomasti suoran demokratian vähentämään tätä hajottavaa puoluenokittelua vastaan, jotta tässä maassa tulee kansan asiat hoidettua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Oikeassa on tässä... pulma vain on siinä että Susanna tuntuu itse olevan sokea omille teksteilleen... niitä kun on tässä jo vähintään vuoden kai seuraillut ja syyttämistä ja leimaamista löytyy oikein urakalla. Toki varmaan omasta mielestään "erinomaisista syistä".... se oma erinomaisuus on vain vähän niin ja näin itse kullakin.

T Piepponen

Tosiasiana on ja pysyy, että Kaikki politiikkaan uskovat, erilaisia ideologioita sekavuuteen asti kannattavat ovat väärässä, harhaisia ja ainoastaan haitallisia kokonaisuudelle. Kaikki. Te kaikki kirjojen vangit. Jokainen. Keskivertojengiä joka ei keksi mitään uutta ja kuvittelee muiden keksimien tyhjien sanojen vatuloinnilla jotain muutettavan. Ei muuteta.

Lakatkaa antitekemästä asioita ja alkakaa tekemään jotain järkevää - jos ylipäätään kykenette.

Susanna Kaukinen

Olen samaa mieltä. Tällä hetkellä vakavimmassa henkisessä kunnossa on ääriuusliberalistit, jotka ovat ottaneet vahvan otteen yhteiskunnastamme ja ovat myyneet valtion omaisuuden pilkkahintaan, lahjoittaneet luonnonvarat pilkkahintaan korporaatioille, sallivat veronkierron, laskevat rikkaiden veroja ja poistivat omaisuusveron - tämä kilipääkapitalistinen ääri-ideologia on erittäin vaarallinen ja hajottamassa yhteiskunnan peruspilareita.

Timo Saarinen

"Sitä voi nyt sitten kukin itseltään kysyä, että kuka siinä voittaa, että kansalaiset leimaavat toisiaan ollessaan monista asioista suhteellisen samaa mieltä ja kukapa sitten häviää."

No huh.

Sinä teet juuri tätä ihan samaa. Luot olkiukkoja, joita totena piekset ja hoet ulkoaopittuja mantroja kuin tulkintoina todellisuudesta.

Kokeile pohtia maailmaa ilman ideologioiden kontekstia. Huomaat, että sieltä löytyy prosesseja, arvoja, tapahtumia, käytänteitä ja dialogia, joilla ei ole mitään tekemistä minkään ideologian kanssa. Ideologioihin ja niiden diskurssiin jämähtäminen on kuin selittäisi kaiken Raamatulla tai Koraanilla. Ei sovellu todellisuuteen.

Ideologiat ovat niin pásse. Maailma on paljon monimutkaisempi.

Susanna Kaukinen

Heh. :-D

Nice one.

Koko maailma RYPEE kapitalismin ideologiassa ja ajattelee vain sen laatikon sisällä ja sinä sanot, että minä olen vankilassa.

Think again, mate, think again... :-)

Timo Saarinen

-"Koko maailma RYPEE kapitalismin ideologiassa ja ajattelee vain sen laatikon sisällä ja sinä sanot, että minä olen vankilassa."-

Ok.

Ja sinä ihan tosissasi taidat uskoa olevasi jonkun mystisen laatikon ulkopuolelle päässyt vapaustaistelija, jolla on tehtävä ja missio?

Ok.

Et sitten osaa katsoa maailmaa ilman ideologiaa. Saat anteeksi.

Susanna Kaukinen

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free.
~ Johann Wolfgang von Goethe

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Taidan alkaa vähitellen sitoutumattomaksi. Itse en kannata säätelemätöntä kapitalismia mutta en kommunismiakaan.

Ehkä on löydettävissä joku kolmas tie, mikä ottaa paremmin huomioon luonnonvarojen jatkuvan käytön ja suhtautuu vakavasti luonnonsuojeluun.

Talousjärjestelmä, missä tulo- ja varallisuuserot eivät ole täysin tolkuttomalla tasolla. Kuten ne tällä hetkellä ovat.

Susanna Kaukinen

Jos tarkoitat kommunismilla reaalisosialistista valtiokapitalismia, en minäkään sitä kannata. Sehän oli ihan kauhea järjestelmä, verrattavissa siihen, että yksi korporaatio hallitsee koko maata.

Samalla se on suunta, johon me olemme nyt matkalla: Neuvostoliitto edessä.

Junes Lokka

"Näin maahanmuutosta vähintään "melko vähän" tai enemmän huolestuneiden osuudeksi tulee noin kolme neljästä suomalaisesta. Se kuulostaa kovin erilaiselta kuin SPR:n uutisoima seitsemän prosenttia, ja kuvaisi mielestäni vastaajien eli suomalaisten asenteita paljon paremmin."

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2014/07/on...

Toimituksen poiminnat