Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Eliitillä ei saumaa

  • Eliitillä ei saumaa
  • Eliitillä ei saumaa
  • Eliitillä ei saumaa
  • Eliitillä ei saumaa
  • Eliitillä ei saumaa

Suomessa vallitsee ärtyneiden hallintoalamaisten apatia. Syyt tälle ovat selviä, mutta lääkkeet sairauteen ovat lähempänä kuin luuletkaan. Syy apatiaan on täydellinen osattomuus päätöksenteossa ja käärmeissään olevan kansan passivis-aggressiivinen välinpitämättömyys.

On etäisesti ymmärrettävää, että Suomen herrat ja Vladimir Lenin päätyivät aikoinaan samaan johtopäätökseen: lukutaidoton kansa on liian vastuutonta päättämään omista asioistaan. Silti toiset ovat olleet tästä aina mieltä.

Sveitsissä nykyinen suoran demokratian järjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1848, vaikka vielä vuonna 1900 Sveitsin armeijassa lukutaito oli vain yhdellä prosentilla rekrytoiduista, eivätkä todellista demokratiaa vaatineet anarkstit koskaan ole hyväksyneet eliitin tekosyitä vallan riistämiseen niiltä, joille se legitiimisti kuuluu.

 

Olennaisemmin, on kysyttävä, että mikä on tekosyy sille, ettei Suomen kansa edelleenkään saa päättää omista asioistaan ollenkaan? Kun huomioidaan, että Suomessa 100% (kyllä, 100%) yli 15-vuotiaista osaa lukea ja kirjoittaa ja suomalaisten ollessa maailman koulutetuimpia kansoja, tekosyyt käyvät vähiin ennenkuin loppuvat.

Totuus on, että Suomen eliitti on rakastunut valtaansa ja on tottunut kähmimään rusinat kansan pullasta ja myymään kaiken yhteisomistetun ylikansalliselle pääomalle samalla kun se diilailee kavereilleen kannattavia diilejä yhteisistä rahoista.

Suomi on mallimaa siitä, miten kansan on vaivutettu Ruususen uneen samalla kun eliitin hiiret hyppii pöydällä kansan kissan kiroillessa passiivis-aggressivisesti pöydän alla ja potkiessaan kiviä kaduilla vääryyttä manaten.

 

Suomen historiallinen asema Ruotsin ja Venäjän alusmaana on tuottanut tilanteen, jossa kansa kuvittelee, että on normaali ja toivottava tilanne, eikä sille voi mitään, että asiat tehdään itsekkään ja kotiinpäinvetävän eliitin diktaatilla (komentovallalla).

Mikään historia ei silti oikeuta vääryydeen jatkamista ja on itsestäänselvää, että suomalaisten on saatava vaikuttaa omiin asioihinsa aivan toisella tavalla. Taannoin Mikael Jungner heitti jossain puheessaan, että voi olla niinkin, että Suomessa on 200.000 ihmistä, jotka pystyisivät hoitamaan pääministerin virkaa.

Mielestäni näin on ja mitkään tekosyyt eivät enää oikeuta nykytilannetta. Tilanne on muutettava ja tilanteet muuttuvat aina sitä myöden, että kansa nojaa etuoikeuksia itselleen kahmineeseen eliittiin koko painollaan.

 

Kansallisen unohtamisen keskipisteessä on se, että viimeisinä vuosikymmeninä syntyneet ovat unohtaneet, miten kaikkialla maailmassa, niinkuin tässäkin massa muutoksia on saatu aikaan. Eliitti ei koskaan anna kansalle oikeuksia, vaan pitää kiinni saavuttamistaan erivapauksista ja etuoikeuksista kaikin mahdollisin metkuin.

Sen takia valta on otettava - ja sen takia valta on aina täytynyt ottaa. Vaihtoehtoja ei ole. Pitkään demokratiaa nähnyt britti-ikoni Tony Benn oli asian suhteen kristallinkirkas: jos kansa lopettaa eliittiin nojaamiseen, eliitti alkaa jakaa kansan rahoja kavereilleen ja lappamaan sitä omiin taskuihinsa.

Tältä osin on täysin selvää, että nykyinen apatia ja passiivis-aggressiivisuus voi johtaa vain Suomen hyväntahtoisen, kunnianarvoisan ja vapaaksi syntyneen kansan tilanteen syvenevään heikkenemiseen. Tässä maassa rotat jättävät laivan taskun pullollaan kansan rahaa ja on aika ottaa sivu menneiden sukupolvien kirjasta ja tehdä tälle pelleilylle loppu.

 

Kahdeksan tunnin päivää ei saatu juuri missään pyytämällä. Naisten äänioikeutta tai mustien kansalaisoikeuksia ei saatu juuri missään pyytämällä. Juuri mitään ei ole saatu yhtään missään pyytämällä, ei myöskään Rooseveletin ratkaisevan tärkeitä New Deal-reformeja USA:ssa.

Kaikki saavutukset on aina kamppailtu eliitin vastustaessa kansan oikeuksia. Joka ikinen kerta kaptitalisti on huutanut, että näin ei voi tehdä, koska muuten kaikilta loppuu työt. Silti joka ikinen kerta, kun voittoja on saavutettu, eliitti on joutunut perääntymään ja kaptialisti on joutunut taipumaan.

On ymmärrettävä, että valta on kansan käsissä, kun kansa sen päättää ottaa. On täysin turhaa kiristellä hampaitaan kotona, kun meillä on kaikki voitettavana. Voittaminen vaatii vain tahtoa ja sitkeyttä. Eliitillä ei ole mitään muita aseita kuin kansan apatia ja sen väsyttämien byrokratian harharetkillä.

 

Kun me kieltäydymme apatiasta ja keskitämme voimamme viisaasti, me emme väsy, vaan voitamme. Kansalaisaloitteiden saaminen sitoviksi ja kansanäänestyksiin johtaviksi on täysin voitettavissa, eikä se vaadi muuta kuin tahtoa ja sitkeyttä.

Kun eliitti on heittänyt kansalaisten oikeuksien lapion ojanpohjalle ja valanut sen päälle betonia, on meidän tehtävämme - jälleen kerran - kamppailla itse oikeuksistamme. Vaikka sanotaan, että sosiaalidemokraatit tuhoutuivat siihen, että he saavuttivat kaikki tavoitteensa, me tiedämme paremmin.

Forssan ohjelman (1903) toinen kohta - välitön lainsäädäntö-oikeus kansalle lakien esittamis- ja hylkäämisoikeuden kautta - on vielä saavuttamatta ja kun demarit ovat ajan mittaan muuttuneet osaksi ongelmaa, on meidän tehtävämme viedä tämä ohjelma tältä osin päätepisteeseensä.

On nimittäin niin, että me emme unohda, emmekä anna anteeksi. Eliitin olisi todellakin pitänyt odottaa meitä. Yhtenäistä kansaa ei koskaan voi voittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Entä jos kansa saisi valtaa, osaisiko se käyttää sitä ??? Mainitsit perusteluksi koulutus, mutta ... eihän se koulutettu koirakaan osaa käyttää valtaa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos eivät osaa, on syyllinenkin lähellä. Itseensä saa sitten laillisesti kohdistaa miten ankaria rangaistustoimenpiteitä haluaa.

Susanna Kaukinen

Eliitin korruptio on aina suurempi ongelma kuin kansan ajoittainen tietämättömyys.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Kuinka paljon paremmin asiat ovat suoran demokratian takia Sveitsissä? Eikö sielläkin kapitalismi jatka voittokulkuaan: rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät? Vain talouden sääntöjä muuttamalla voidaan saada aikaan muutos ja silloinkin vain, kun sitä ajamaan saadaan enemmistö ihmisistä. Näin voi käydä, kun usko vallitsevaan järjestelmään romahtaa. Vallankumouksia on ennenkin tehty juuri siitä syystä. Jäädään odottamaan. Tällä hetkellä on kaksi vaihtoehtoa: tilanteen jatkuva, kiihtyvä heikkeneminen tai uuden tasa-arvoisemman järjestelmän luominen, talouden vallankumous.

Anna-Leena Nieminen

Mitä tarkalleen(konkreettisesti) tarkoitat omin sanoin sanottuna "uuden tasa-arvoisemman järjestelmän" luomisella?

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Tasa-arvoisempi systeemi, demokraattinen talous, esitettyinä Matti Hyryläisen blogissa "Kirjoituksia taloudesta".

Anna-Leena Nieminen Vastaus kommenttiin #6

Eli et pysty sanomaan omin sanoin ja mitään konkreettista kuten ei Mattikaan jonka blogin luin eilen.

Erityisesti haluaisin tietää mitä tarkoitat tasa-arvolla ja kuinka se näkemyksesi mukaan toteutetaan?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #7

Helpointa ja tehokkainta kieltää palkkatyö kokonaan ja ottaa koronkiskontaoikeus yksityisomisteisilta pankeilta kokonaan pois.

Susanna Kaukinen

Mun mielestä suoran demokratian seuraus on, että sveitsiläiset on paljon paremmin perillä politiikasta. Tämä lienee yksinomaan hyvä asia, jos jotain järjestelmän korjaamista toivotaan.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Miten aktiivisen ihmisen voi vaivutta "ruususen uneen"? Me suomalaiset olemme laiskoja, vaikka meillä on mahdollisuuskin emme vaivaudu hoitamaan yhteisiä asioitamme, nyhväämme omissa nurkissamme ja purputamme selän takana.
Totta, valta on kansan käsissä ja meidän "eliitti" on vielä sitä kilttiä sorttia.
Tuskin tavitsee kättä pitempään tarttua.

Kansakuntamme historian alussa elämä ei ihmisillä ollut helppoa, silti heillä oli voimaa ja aktiivisuutta kehittä yhteiskuntamme demokratiaa kaikkien hyvin vointia ajatellen.
Niihin oloihin verraten pääsemme helpolla.
Tuskin me "jaksaisimme" mennä äänestämään, vaikka saisimmekin Sveitsin mallin kansanääestyksineen

Susanna Kaukinen

Mä en usko sua. Et mitenkään edes perustele tuota laiskuuttaa. Monet ei äänestä nyt sen takia, etteivät halua äänestää nykyisiä eduskuntapellejä. Asioista saattaisivat hyvinkin äänestää.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Esimerkiksi eurovaalien äänestysprosentti on yksi laiskuuden osoitus.

Me ise valitsemme nuo "eduskuntapellet" vain me voimme vallitsevassa demokratiassa vaikuttaa keitä eduskunnassamme istuu.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #15

Ihmiset ei halua valita pellejä vaan päättää asioista.

Käyttäjän RistoKajanto kuva
Risto Kajanto

Suomen kansa ei ole pelkästään laiskaa vaan patalaiskaa yhteisten asioiden seuraamisessa.Politiikka ei kiinnosta tätä kansakuntaa.Eletään viihteen maailmassa,koska tutkitusti suomalainen tuijottaa telkkaria 4 tuntia päivittäin ja muut härpäkkeet päälle.Puoluepolitiikka on menettänyt täysin uskottavuutensa näiden viihteen "ammattilaisten" silmissä, valitettavasti.

Asiat ovat vielä liian hyvin toistaiseksi keskivertokansalaisella.
Poliittinen "kansannäytelmä" jatkuu taas vaaleihin asti ja luvataan kansalle vaikka mitä herkkua.

Mikä puolue ottaa vaaliohjelmaansa palkkojen alentamisen,työpäivän pidennyksen ja sosiaaliturvan heikennykset ?
Näin tulee kuitenkin tapahtumaan vaalien jälkeen,jotta tästä suosta edes jotenkin selvittäisiin selville vesille.

Suoran demokratian kansanäänestyksien kauttako päästäisiin näihin ratkaisuihin....?

Silti oikein hyvä kirjoitelma Susannalta.

Susanna Kaukinen

Esittämäsi tavoitteet kuulostavat oikeistolaisilta. Oikeistohan on aina halunnut pidentää työpäivää, alentaa palkkoja ja heikentää sosiaaliturvaa. Näin ei tietenkään tule toimia, vaan käyttää kaikki muut keinot, joilla tällaiselta dystooppiselta kehitykseltä vältytään.

Muita keinoja ovat mm. seuraavat
- pankkien koronkiskonnan tekeminen julkiseksi s.e. valtio saa korkotulot itselleen yksityisen pankkisektorin sijaan
- rahanluonnon tekeminen kansaa hyödyttäväksi s.e. rahaa luodaan jatkossa vähävaraisimpien ja julkisen sektorin käyttöön rikkaimpien ja finanssisektorin sijaan
- valuutan ulkoisen arvon heikentäminen, joka helpottaa vientiä ja vaihtotasetta
- leikkauspolitiikasta luopuminen, koska se tuhoaa kokonaiskysynnän
- omaisuus- ja tuloerojen tasaaminen s.e. heikkenevässä taloustilanteessa taakkaa kannetaan maksukyvyn mukaan
- valtion tuottavan omaisuuden myymisen kaikenpuolinen täydellinen kieltäminen
- valtion tuottavan omaisuuden jo alihintaan myytyjen osien pakkolunastus myyntihinnalla indeksikorotuksineen
- valtion ja yhteismaiden alihintaan myytyjen maiden pakkolunastus myyntihinnalla indeksikorotuksineen
- ostovoimaa heikentävän byrokratian purkaminen siellä missä se voidaan tehdä ympäristöä vahingoittamatta
- asumisen hinnan kasvun jäädyttäminen kaikin mahdollisin keinoin, mm. julkista asuntotuotantoa tukien

...muutaia asioita mainitakseni, jotka tulee miettimättä mieleen.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Erittäin varteenotettavia teesejä kirjoitat.
Kerro millä muulla tavalla, kuin näin ajattelevien politikkojen avulla näitä realisoitaisiin.
Sellaiset helmet meidän täytyy löytää keskuudestamme ja tukea heitä.
Siihen uskon, että heitäkin löytyy.

Anarkia, anarkistinen käytös, se ravistelee yhteiskuntaa pistää ajattelemaan, mutta...

Susanna Kaukinen

Sveitsissä on ollut tämä suoran demokratian malli käytössä vuodesta 1848 alkaen. On vain tekosyitä, joilla tätä kehitystä jarrutetaan eliitin eduksi.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Eliittihän meitä hallitsee. Se on selvä. Eivät he suostu asemansa menettämiseen niin vain.
Kansan on ruvettava vaatimaan suoria sitovia kansanäänestyksiä kaikista tärkeistä asioista Suomen kannalta.

Minulle ei nykymeno kelpaa. Haluan muutosta tämän maan menoon. Se muutos on se, että kansa itse saa päättää tärkeistä asioistaan.

Susanna Kaukinen

Juuri näin. Käyn asiaa laajemmin läpi täällä:

#NytSaaRiittää eräitä perusteluja ehdotetusta vaatimuksesta I
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Toimituksen poiminnat