Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Kumous kipinän päässä

  • Kumous kipinän päässä
  • Kumous kipinän päässä
  • Kumous kipinän päässä
  • Kumous kipinän päässä
  • Kumous kipinän päässä
  • Kumous kipinän päässä
  • Kumous kipinän päässä
  • Kumous kipinän päässä
  • Kumous kipinän päässä
  • Kumous kipinän päässä

Maailma on siitä mielenkiintoinen paikka, että kun heität "universumiin" jotain, et koskaan tiedä miten se vastaa. Eilen illalla päätin purnata ihmisten välinpitämättömyydestä ja apatiasta, vaikka tällaisen tekeminen on periaatteessa asia, mitä ei saa koskaan tehdä, jos haluaa yleisönsä suosion.

Olin silti utelias sen suhteen, mitä tapahtuu jos julkaisen tekstin ja se aivan ehdottomasti kannatti, sillä sain Vellu Heinolta aivan jäätävän linkin vastineeksi purnaamisestani, jota en ehkä olisi koskaan muutoin tullut lukeneeksi. Kysymys on The Manchester Guardianin artikkelista, jossa entinen CIA:n huippuskraga täräyttää suorilta, että länsimainen vallankumous on vain kipinää vailla.

 

Robert David Steele on mies, joka kammottaa USA:n tiedusteluyhteisöä. Entinen merijalkaväen sotilas, vuosikymmenen CIA:lla viettänyt merijalkaväen tiedustelutoiminnan perustaja ja varajohtaja on erittäin uskottava hahmo, joka on kirjoittanut Open Source tiedustelun (OSINT) käsikirjat mm. NATO:lle ja muille USA:n tiedustelu- ja turvallisuuspalvelun toimijoille.

Steele on myös kouluttanut yli 7500 ihmistä näiden asioiden tiimoilta 66 maassa. Steele on käytännössä Open Source tiedustelun ykkösmies maailmassa.

 

Kiinnostavasti, Steele mainitsee aivan samoja perustavanlaatuisia ongelmia, joista minä olen aiemminkin kirjoittanut tässä blogissa. Ilmastonmuutos, sairaudet, ympäristön rappeutuminen, öljyhuippu ja veden niukkuus ovat hänen listansa alkupäässä. Steele sanoo, että hän näkee viisi toisiinsa limittynyttä uhkaa välittömässä horisontissa ja ne kaikki liittyvät toisiinsa.

Monimutkaisten yhteisöjen romahdus, maapallon tuhoutumisen kiihtyminen muutoksin, jotka ottivat aiemmin kymmenen tuhatta vuotta nyt tapahtuvat kolmessa, riisto- ja shokkikapitalismi ja finanssitalouden rikokset Wall Streetillä ja City of Londonissa, massiivinen poliittinen korruptio, johon liittyy se, että länsimaat tukevat maailman 44:stä diktaattorista 42:ta.

Steelen sanoin: "Me olemme lähellä monia laajamittaisia katastrofeja."

 

Steele katsoo, että nykyinen globaali talouspoliittinen järjestelmä ja sen valta on täydellisen korruption läpitunkema. Kuplassa elävä eliitti kerää ympärilleen lakeijat, jotka eivät kyseenalaista nykyistä toimintatapaa ja samalla ylhäältä alas kohdistuva vallankäyttö on riistäytynyt täydellisesti käsistä ja uhkaa ihmiskunnan hyvinvointia erittäin monipuolisesti.

Steelen tulkinnan mukaan on vain yksi tie, jolle tämä kehitys enää voi viedä. Nykyinen järjestys tullaan välttämättä kumoamaan. Kaikki vallankumouksen edellytystekijät ovat läsnä niin USA:ssa kuin Britanniassakin - itseasiassa ne ovat läsnä useimmissa länsimaissa.

 

Miksi sitten kumous ei ole vielä tapahtunut? Steele vastaa tähän niin, että edellytykset eivät yksin aiheuta kumousta, koska kansa sietää varsin suurta sortoa erityisesti silloin kun valtamediat toistavat väsymättömästi viestiä siitä, että olet avuton ja ettei asioita voida muuttaa.

Kumouksen edellytysten lisäksi tarvitaan kipinä, joka sytyttää rutikuivan ruudin. Jokin yksittäinen skandaali, joka on mittakaavaltaan ja laadultaan niin suuri, ettei keskivertokansalainen enää voi sivuuttaa sitä tulee syttämään tämän kuivan ruudin ja kaatamaan poliittisen järjestelmän ainakin USA:ssa ja Britanniassa ja todennäköisesti sen mukana kaatuu monet pankit.

 

Ahneudelle on rajansa ja Steele sanookin, että ne kaksi pysäyttävää tekijää, jotka vetävät viivan santaan ovat molemmat nyt aktivoitumassa. Ympäristön kantokyky ja ihmisten sietokyky ovat molemmat nyt repeämässä käsiin. Manaamani lampaiden marssi siis jatkunee siihen asti, että meidän ylikansallisen pääoman eliitin lakeijamme tupeksivat niin ruhtinaallisesti, että ihmisten ärtymys puhkea täyteen kukkaansa.

Oma arvioni on, että osa ihmisistä irtisanoo yhteiskuntasopimuksensa, jos TTIP- ja TISA-vapaakauppasopimukset astuvat voimaan. Näissä sopimuksissa on varsin kohtuullinen potentiaali siihen, että niiden sijoittajansuojapykäliä käytettäessä sopivalla tavalla ihmisten pinna palaa lopullisesti.

Toivottavin kehityskulku kuitenkin on USA:n ja Britannian kaltaisten imperialististen valtioiden sisäinen romahdus, jonka kautta tällaisista sopimuksista - erityisesti tässä muodossa - päästäisiin kenties kerralla eroon.

 

Kaunista olisi sitäkin katsoa, kun Kataisen, Stubbin, Rehnin ja monien muiden kaltaiset ylikansallisen sortovallan lakeijat tuijottaisivat tyhjin silmin horisonttiin, kun se pitkään palvottu oma herra makaa sortuneena jalustansa äärellä.

Ne, jotka vannoivat reaalisosialismin nimiiin ovat saaneet tämän jo kokea. Reaalisosialismin romahdettua kilipääkapitalismi puhkesi täyteen kukkaansa ja nykymuotoisena se jo huojuu ja notkuu oman mahdottoman painonsa takia.

Lienee vain ajan kysymys, että Steelen antaman esimerkin mukaisesti valkoisen puuvillateepaidan hintaa ei enää mitata dollareissa. Sen sijaan sen hinnaksi katsotaan 2200 litraa vettä, 75 litraa polttoainetta, useita myrkkyjä ja päästöjä hyönteismyrkkyjen, pakokaasun, raskasmetallien ja muiden vaarallisten ainesosasten muodossa.

Ja tottakai hintaan luetaan se lapsityövoima, jonka avulla kyseinen t-paita tosiasiallisesti valmistetaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ilmastonmuutos, sairaudet, ympäristön rappeutuminen, öljyhuippu ja veden niukkuus ovat hänen listansa alkupäässä."

Ilmastonmuutos on konseptina entistä kiistanalaisempi ja vouhotus sen ympärillä on selvästikin laantumaan päin.

Maailmassa on nykyään ihmiskunnan kasvusta huolimatta paljon vähemmän tuhoa tuottavia sairausepidemioita kuin keskiajalla. Ihmiset elävät pitempään kuin koskaan aiemmin.

Öljyn loppumista on povattu jokaiseksi vuosikymmeneksi 1900-luvun alusta lähtien.

Milloinkaan aiemmin ei niin suuri osa ihmiskunnasta ole saanut puhdasta vettä arkeensa kuin tänä päivänä. Vauhdilla kehittyvä membraanitekniikka mahdollistaa meriveden käytön kustannustehokkaasti hyvin lähiaikoina.

Kaikki muuttuu, paitsi maailmanloppuliikkeen hypetys, joka jatkuu vuosisadasta toiseen.

Susanna Kaukinen

Elikäs, sinä katsot ymmärtäväsi nämä asiat paremmin kuin mm. artikkelissa mainittu Steele ja maailman ilmastonmuutosta tutkiva tiedeyhteisö ja biologit, jotka ovat erittäin huolissaan tilanteesta.

Vouhotus ympäristönmuutoksen ympärillä on kiihtymään päin, kun sen seuraukset alkavat suuremmassa mittakaavassa realisoitua lähivuosikymmeninä. Kaltaisesi kultistit eivät herää tilanteeseen, ennekuin se on niin käsinkosketeltava, ettet sinäkään enää sitä voi kieltää.

Öljyhuippu oli jo, vuonna 2005, joten siitä keskusteleminen lienee melkoisen turhaa. Tosiasioista kun on tältäkin osaa turha kiistellä. Kivihiilihuippu osunee vuoden 2034 kieppeille.

Et ymmärrä vesikysmystä riittävässä mittakaavassa. Lähes kaikki tuotanto vaatii vettä, kuten t-paidan valmistaminen, joka otti siis 2200 litraa vettä. Samalla kun kuivuudet pahenee ilmastonmuutoksen kautta, meillä on aivan reaalinen ja todellinen ongelma käsissä.

Miksi luulet, että ylikansalliset firmat haluavat viedä kaiken Suomen pohjaveden? Koska vesi on uusi öljy.

On aivan eri asia vedota siihe, että joku Nostredamuksen kives väittää, että maailma loppuu vuonna 2012, kuin nykyisiin realiteetteihin, joiden valossa riistokapitalismi on törmäämässä Titanicin lailla rajallisen planeetan rajallisten resurssien jäävuoreen.

Kaltaisesti kultistit ovat osa ongelmaa. Toivottavasti sinulla ei ole lapsia, sillä he eivät tule kiittämään sinua tällaisista mielipiteistä, kun vuosikymmenet etenee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toistaiseksi en ole nähnyt mitään todistetta sellaisesta ilmastonmuutoksesta, johon ihminen voisi jotenkin vaikuttaa. Tietoa tietysti tulee erilaisista luonnonkatastrofeista nykyään reaaliajassa olohuoneisiimme eri tavalla kuin aiemmin, mutta kaikkea vastaavaaa löytyy entisistä arkistoista samassa määrin.

Öljyhuipusta puhuminen on turhaa, sillä arvioiden mukaan suurin osa maailman öljyesiintymistä on edelleen kartoittamatta. Öljyriippuvuudesta toki ollaan pääsemässä pikkuhiljaa eroon erilaisin toimin ja tämä on tervettä luonnollista muutosta, jollaista on kautta historian tapahtunut.

Vesikysymyksestä väitän tietäväni todella paljon. Mitä puolestaan tuohon pohjavesien yksityistämisseen tulee, niin kyse on vain vesilaitosten yksityistämisestä. Muutamat suuret vesilaitosten urakoitsijat ja käyttäjät ovat investoineet paljon eri puolille maailmaa, ja ne on aina otettu riemurinnoin vastaan mm. Kiinassa, Intiassa j.n.e.. Suomi on edelleen kotimaisessa, lähinnä kunnallisessa omistuksessa olevien vesilaitosten varassa, eikä siinä mitään pahaa sinänsä. Mutta samalla tavalla ne pohjavesiä hyödyntävät kuin ne ulkomaalaisetkin toimijat tulisivat hyödyntämään suomalaisille kotitalouksille vettä toimittaessaan.

Tuosta kapitalismin kuolemasta tuli mieleeni neuvostoliittolainen vitsi, jota siellä kerrottiin 60-luvulla. Pravdan toimittaja oli päässyt kiertomatkalle Pariisiin, New Yorkiin ja Lontooseen. Palatessaan häneltä kysyttiin vaikutelmia näkemästään. Hän vastasi nähneensä kapitalismin viimeiset kuolon korahtelut. Kun häneltä sitten kysyttiin miltä se vaikutti, niin hän vastasi: "Kadehdittava kuolema!".

On lapsiakin kyllä, mutta toivoisin, ettei sinunkaltaisillasi masennukseen ja synkkyyteen lietsovilla hysteerikoilla sellaisia olisi.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #5

Toinen neuvostovitsi joka sopii erinomaisesti sinun, Juha, näkemyksiin huomisesta:

"Junassa matkasivat Stalin, Lenin ja Brezhnev. Yht´äkki juna pysähty keskelle Siperian aavaa. Istuivat hetken hiljaa ja Stalin nousi ylös "Toverit. Olkaa rauhassa - minä hoidan homman!" Hän marssi kohti veturia ja hetken päästä kuului laukaus. Stalin palasi paikalleen ja tokaisi "Ammuin veturinkuljettajan - kohta kulkee taas!".
Hetken hiljaisuuden jälkeen Lenin nousi ylös "Antakaas kun minä yritän". Hän marssi veturiin ja palasi hetken päästä takaisin. "Julistin veturinkuljettajan eläväksi. Kohta kulkee!"
Istuivat hetken hiljaa ja Brezhnev pomppasi pystyyn, veti vaunun verhot kiinni.

"Nyt olemme taas liikkeellä!"

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #8

:-D :-D :-D

Kiitos tästä, Alexander - mä nauran ihan liian vähän! ^_^

Touko Petäjä Vastaus kommenttiin #8

"Mitä tapahtuu kun kommunismi viedään Saharaan?"
"Viiteen vuoteen ei tapahdu yhtään mitään. Sitten loppuu hiekka".

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #5

I.

Noh, olet täysin kaikkea tieteellistä tietämystä ja osaamista vastassa. On ihan selvää, että ilmastonmuutos on todella vakava ongelma ja se ilmenee erittäin monin tavoin alkaen siitä, että muuttolintujen aikataulut ovat muuttuneet, punkit lisääntyneet, meret happamoituneet, koralliriutat haalistuneet, kuivuudet ja äärimyrskyt lisääntyneet - ja niin pois päin.

On käsittämätöntä, että tuollainen ihminen vielä löytyy, joka kieltää kaiken aivan reaalisen ja todellisen todistusaineen, joka eittämättä seisoo edessämme.

II.

Arvioiden mukaan öljyhuippu oli vuonna 2005, mutta tässä pari arviota suoraan Wikipediasta:

"Optimistic[2] estimations of peak production forecast the global decline will begin after 2020"

"Pessimistic predictions of future oil production made after 2007 stated either that the peak had already occurred"

On myös täysin selvää, ettei EROEI-syistä ehditä korvata öljyä ajoissa millään muulla. Helposti saatava kivihiilikin vähenee pian. Kysymys ei ole siitä, että öljy loppuu, vaan siitä, että sen poraaminen on yhä vaikeampaa ja tämä nostaa öljyn hintaa (joka jo nelinkertaistui 2000-luvulla) ja öljyn kallistuminen näkyy lähes kaikessa, koska öljyä käytetään kaikkeen.

Ruoka tulee kallistumaan tämän takia selvästi. Syynä ruoantuotannon ja kuljetukset syvä öljyriippuvuus.

Miten luulet, että tämä nykyinen savijaloilla seisova talous siitä selviää? Ei niin, ei selviä. Romahdus on varma.

III.

Vedestä varmaankin tiedät enemmän.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Et kai Susanna ihan tosissasi väitä, että t-paidan valmistaminen hävittää maapallolta 2200 litraa vettä. Kerro vielä mihin se menee? Tiesitkö muuten, että suuri koivu käyttää yhtenä kuumana kesäpäivänä saman verran vettä. Pitäisikö siis koivut hävittää?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #11

Mä en ole perehtynyt siihen miten tuota vettä käsitellään resurssikuluna. Varmasti siinä joku logiikka on taustalla, mutten tunne sitä. Eihän se vesi mihinkään häviä, an sich, mutta kenties saastuu ja sitä ei voida käyttää uudestaan puhdistamatta raskain kustannuksin tai kenties sen puhdistaminen kuluttaisi vielä enemmän vettä.

Varsinainen hävikki entropia-mielessä on ainakin kahdensorttista:

#1. Aineet muuttuu sellaisiin olomuotoihin, joista niitä ei saa muutettua enää takaisin ilman suurta energiamaäärää (tai tolkutonta).

#2. Ilmakehä haihtuu ulkolaidoiltaan avaruuteen koko ajan, joten mitä lämpimämäpi ilmakehä on, sitä nopeampi hiukkasten liike on ja sitä volatiilimpi ilmakehä on ja sitä nopeammin se haihtuu avaruuteen.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #11

Aika iso määrä vettä todellakin :/ Joskus itse olen jostain ohjelmasta oppinut, että Cokis-litran valmistamiseen menee 3 litraa vettä. Voi ne siis yllättävän isoja määriä olla.

Mites se koivu? Mihin tarpeeseen se käyttää sen veden, ja hyödyttääkö se sitten jollain tavalla ympäristöä?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ilmastonmuutos on asia johon en sano enempää kuin sen, että ilmastonmuutos on tosiasia. Ilmastonmuutoksen aiheuttajasta käydään loputonta keskustelua, kuten tässä blogissa.

"...Doubling CO2 alone is calculated to raise temperatures by about 1°C globally – no big deal. It is only by the far less clear argument that the net effect of water results in a positive feedback, that the IPCC scientists derive much higher predictions. It is beginning to look like these high feedback values from H2O are not true. The whole CAGW science/politics/industry is like an inverted pyramid fed with vast governmental/inter-governmental funding. Right at the bottom of the pyramid is CO2 radiative transfer theory and immediately above that is positive H2O feedback. If positive H2O feedback fails then the whole lot collapses." http://clivebest.com/blog/?page_id=2949

Vaikeaa on ottaa kovin lopullista kantaa asiaan kun alan asiantuntijatkaan eivät tiedä ilmastonmuutoksen suunnasta varmuudella. Saattaa pikemminkin olla niin, että valtavien rahasummien käyttäminen ilmastonmuutoksen torjumiseksi on hukkaan heitettyä rahaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #15

Qui bono? Jos ilmastonmuutoshysteriasta olisi jotain hyötyä establishmentille, minäkin epäilisin sitä ehkä enemmän. Nyt en epäile, koska tiedemiehet ovat käytännössä yksimielisiä ja vallitsevalle vallalle tämä prospekti on erittäin vakava uhka.

En jaksa uskoa masinointiin tämän vuoksi.

(IPCC on vain yksi tutkiva taho ja kaiken lisäksi suhteellisen konservatiivinen arvioissaan.)

Kuka ees tää Clive Best äijä on?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #16

En tiedä Clive Best:istä, ehkä hänkin luottaa asiantuntijoihin. Niitäkin on joka lähtöön! Tässä seuraavassa Richard Lindzen on Englannin Parlamentin kuultavana. "Professor Richard Lindzen, Massachusetts Institute of Technology, Nicholas Lewis, Climate researcher, and Donna Laframboise, Author"

Professori Richard Lindzen aloittaa oman osuutensa 1:40 kohdalla, kritiikki kohdistuu ilmastomallien puutteisiin monelta osin, esim. merenpinnan ja lämpötilojen osalta, tuulien vaikutusta ja muutoksia suunnan yms. osalta ei ole huomioitu malleissa, aikaisempien lämpötilan vaihtelujen suhteen, todelliset havainnot eivät vastaa mallinnusta, takisinkytkennät myös puutteellisia, tieteellinen tutkimus erillään IPCC:n yhteenvedoista etc.

Tunti 40 minuutin kohdalla viiden minuutin kuuntelu jo kertoo asiaan paneutuneelle mistä on kysymys, loppuosakin on mielenkiintoista, selvästi on havaittavisssa tietynlaista kireyttä Englannin parlamentin uusiutuvan energian ja ilmastomuutoksen neuvoa-antavan komitean jäsenissä, ainakin osalla, osa on selvästi helpottunut kun asiat tulevat vihdoin esille oikeissa mittasuhteissa. https://www.youtube.com/watch?v=6GzNATrGH7I&featur...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #20

No mä voin aivan vastaavasti heittää tähän McPhersonin matskua, joka puolestaan sanoo sitä, että mitään ei enää ole tehtävissä:

=> http://guymcpherson.com/2013/01/climate-change-sum...
=> https://www.youtube.com/watch?v=JqCTWwzoGKE

,mutta mä en usko kyllä kumpaakaan. En usko, että IPCC on erehtymätön, mutta muutama random äijä jotka öljyteollisuus on lahjonu ei mun mieltä muuta, koska todistusaineistoa on niin älyttömän viljalti.

Uskoakseni McPherson on myös liioitellut näkökulmaansa, muttei niin paljoa, kuin olisi suotavaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #27

Richard Lindzen on amerikkalainen, kun taas Nicholas Lewis toinen asiantuntija ja ilmastotutkija on englantilainen, jolla on vankka kannatus kollegojen keskuudessa. Hänellä on myös viimekäden tietoa, jota ei ole ehditty sisällyttämään ilmastomalleihin vielä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #34

En sanonutkaan, että kaikki tutkijat olisivat Lewisin kanssa samaa mieltä, hänellä on kuitenkin laaja kannatus tutkijoiden keskuudessa! Vienee kuitenkin aikansa saada vietyä uutta kyseenalaista tutkimustietoa tiedeyhteisössä niin pitkälle, että myös IPCC:n käyttämät tutkijat ovat yksimielisiä uuden tutkimustuloksen suhteen.

"Written evidence submitted by Nicholas Lewis
Credentials and statement of interests

I am an independent, self-funded climate science researcher. In recent years I have specialised in the key area of climate sensitivity. My work has been published in the peer reviewed literature and is cited and discussed in the IPCC’s Fifth Assessment Report (AR5). I was an expert reviewer of AR5." http://www.staatvanhetklimaat.nl/2013/12/19/nic-le...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #35

Ei ole kovin vakuuttavaa.

"There remains a very large body of evidence consistent with an equilibrium sensitivity most likely close to 3°C surface warming for a doubling of CO2, likely between 2 and 4.5°C. Nic Lewis' result is an outlier, and is inconsistent with past climate changes during many different geologic eras. Another new paper (in press) from Hansen et al. finds that based on paleoclimate data, equilibrium climate sensitivity is likely to be at least 3°C and potentially toward the upper end of the IPCC range, whereas Masters (2013), which is based on recent observational ocean heat content data, suggests the value is toward the lower end of the IPCC range."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #39

That´s the upper limit, and the average as "the best observational evidence suggests a TCR of 1.3–1.4°C"

"Estimates of future warming

Warming over the rest of this century is related mainly to the 70-year TCR measure rather than the longer-term ECS measure. As noted above, the best observational evidence suggests a TCR of 1.3–1.4°C compared to the1.8°C average of the GCMs. In fact, the estimates of future warming produced by the models are on average 10–20% higher than their TCR values imply.
Table 1 shows, for various scenarios of future greenhouse gas concentration pathways, estimates of global surface temperatures towards the end of the 21st century based on GCMs and alternatively based on a best observational estimate of TCR. Note that the mean global surface temperature over the decade 2003–2012 was 0.2°C higher than that for the 1986–2005 baseline used, following AR5, for Table 1. Therefore, projected warming measured from today is 0.2°C lower than shown in Table 1." http://www.staatvanhetklimaat.nl/2013/12/19/nic-le...

"Climate sensitivity

Climate sensitivity is a measure of how much the climate system warms each time the concentration of carbon dioxide in the atmosphere doubles. There are two principal measures used. Equilibrium climate sensitivity (ECS) is the amount of warming once the world ocean has fully warmed up, a process that takes more than a thousand years. ECS is believed to be a fairly stable property of the climate system, but is difficult to estimate accurately.Transient climate response (TCR) measures how much warming will take place over a 70-year period during which the carbon dioxide concentration doubles. TCR is easier to estimate than ECS, but may be less stable, and although more relevant to warming towards the end of the century is less useful than ECS when projecting over a wide range of timescales."

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #41

No sä laitat kaikki korttisi ton yhden tutkimuksen varaan, joka ei ole itsessään kattava ja joka toisaalta on ristiriidassa sen kanssa, miten planeetta on aiemmin tositilanteessa käyttäytynyt.

Mä ite nojaan tohon aika pitkälti, mitä aiemmin on tapahtunut. Se on paras arvaus seurauksista näin vaikeassa asiassa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #44

Huomaa, että IPCC on myös samoissa rajoissa Nic Lewisin esittämien tulevaisuuden lämpötilarajojen suhteen. Lewis et al (Marcel Crok)ovat tuoneet tarkennuksia, joita IPCC ei ole vielä ehtinyt päivittämään malleihin.

Menneisyydestä ei ole osoittaa kovin vahvaa linkkiä CO2:n ja ilmaston lämpenemisen suhteen, tai pikemminkin on osoitettu lämpötilan ensin nousevan ja CO2:n seuraavan viiveellä lämpötilan nousua. Ja näinhän siinä saattaa käydä merien suhteen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #45

Ei toi Marcel Crok:kaan vaikuta olevan mikään vakuuttava äijä, kun se tässä artikkelissa on mukana:

Lord Lawson climate sceptic thinktank's report rebuked by scientists
=> http://www.theguardian.com/environment/planet-oz/2...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #47

"Another new paper (in press) from Hansen et al."

"Whatever happened to global warming? Right now, that question is a good way of starting a heated argument. Some say it is steaming ahead. But others say it has stalled, gone into reverse, or never happened at all — and they don’t all run oil companies or vote Republican." http://e360.yale.edu/feature/probing_the_reasons_b...
http://www.climatechangedispatch.com/global-warmin...

Amerikka on kummallinen maa, eivät taida luottaa omiin tutkijoihin, tässä Hansenia viedään käsiraudoissa poliisin taluttamana? ;)

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Kiitos Susanna tästäkin tekstistä. Sinulla on valtavasti tietoa monista asioista ja arvostelet hyvin nykyistä kapitalismia, zombitaloutta.

Niinhän sitä sanotaan, että joskus ihmisen taru tällä planeetalla päättyy ja nyt se viimeinen hetki on yhä lähempänä. Meitä uhkaavat monet vaarat ja suurin osa ihmiskunnasta ei välitä pätkääkään siitä, mitä tälle planeetalle sen ihmisille ja muulle luomakunnalle tulee käymään.

Ekokatastrofi on vain yksi uhka. Sen lisäksi kapitalismi kuluttaa loppuun luonnonvarat ja tuhoaa vierestä yhteistä elinympäristöämme. Ilmastonmuutos on toinen ongelma, mitä ei todennäköisesti tulla ratkaisemaan mitenkään nykyihmisen keinoin.

Väestönkasvu on yksi lisäongelma. Ruoka- ja vesipula ovat myös ongelmia lähitulevaisuudessa. Ongelmia lähitulevaisuudessa on yllin kyllin ja ei ole mitenkään varmaa, että nykyongelmat tulevat ratkaistuksi. Ihmisen taru on hyvin nopeasti loppumassa tällä menolla, tällä planeetalla.

Ihminen ei ole loppujen lopuksi järkiolento. Se on suunnaton typerys, joka kulkee joka päivä lähemmäs kohti omaa lopullista tuhoaan. Ei tämä vaikuta enää yhtään kivalta tilanteelta. Edessämme on jo umpikuja ja koko länsimaisen elämäntavan täystuho.

Susanna Kaukinen

Aika tutulta kuulostaa tuo arviosi tilanteesta. Monet ovatkin sitä mieltä, että välttämättömän edessä pitäisi alkaa valmistautumaan siihen, että nykyinen infrastruktuuri ei jatkossa enää kanna.

Tästä syystä olisi erittäin tärkeää saada lisättyä omavaraisuutta ja perustuotantoa, jotta me pärjäämme tilanteessa, jossa ulkomailta tuotava ruoka kallistuu liikaa.

Samalla olisi erittäin tärkeää puolustaa pohjavesivarantojamme riistolta, joka niihin halutaan kohdistaa. Me tarvitsemme sitä vettä jatkossa itse.

Ihminen on suunnaton typerys, siitä me olemma täysin samaa mieltä. Kiitos kommentistasi, joka osoittaa, ettei se sentään aivan kaikkia koske :-)

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Tässä yks´miljardööri, Nick Hanauer, kuvaa aikas hyvin nykykehityksen (sen yhteiskunnallisen puolen) tulevaisuuskuvia...

http://www.politico.com/magazine/story/2014/06/the...

p.s. Kiitos hyvistä teksteistä edelleen, Susanna.

Susanna Kaukinen

Nick Hanauer on hemmetin asiallinen jätkä. Sehän piti sillon aikanaan TED:issä sen puheen, joka sensuroitiin ja joka sitten kuitenkin karkasi pussista.

A TED Talk on Income Inequality by Nick Hanauer
=> https://www.youtube.com/watch?v=iIhOXCgSunc

Joo, kiitos itsellesi, tässä näitä näköjään tulee kirjoitettua kun sain tuon adenoviruksen (angiinan kaltainen) ja ei voi tehdä pariin viikkoon muuta kuin maata sohvalla.

Tulevaisuus on synkkä, me molemmat tiedetään se.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

tossa o hyvä video siitä 2008 romahduksesta.
http://vimeo.com/48004052

jos tulee TTIP, jenkit välttää sisäisen romahduksen koska ne voi alistaa eu siirtomaakseen ja siten pärjäävät. täällä kyllä syntyy kapina mut sen voi hoitaa ydinasella.

Susanna Kaukinen

Jeps. Mä kannatan TTIP-kapinaa. Olen sillä lailla isänmaallinen sosialisti, että vastustan imperialismia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Muistutan tänne aikanaan kirjoitelleen Seppo Oikkosen ajattelusta, jossa hän (suurin piirtein) samasti reaalisosialismin ja kapitalismin - kumpikin romahtaa samasta syystä. Kun reaalitodellisuus (ja reaalitalous) erkaantuu riittävästi virallisesta totuudesta (ja finanssitaloudesta), kuilu käy sietämättömäksi ja järjestelmä romahtaa.

Tarvitaan ennen kaikkea nälkä, kun länsimaisenkin kansalaisen pinna palaa lopullisesti. Ja se nälkä tulee tätä menoa.

Romahdusta voi tietysti myös loiventaa, jos kortit pelataan oikein. Mutta näyttää pahasti siltä että länsimaiden poliittiset johtajat eivät ole pelimiehiä - sellaisia jotka kykenisivät irtaantumaan talouseliitin liekanarusta.

Toivottavasti noista valjaista irtaannutaan kuitenkin ennen kuin on aivan liian myöhäistä.

Susanna Kaukinen

Yhtäältä se on sitä, että ei nää johtajat tajua missä mennään. Niillä on se lakeijakunta siinä ympärillä joka vakuuttaa, että kaikki on hyvin. EU:n kiikkuun joutuminen oli kyllä aivan äärimmäinen virhe. :-(

Ja olen samaa mieltä tuosta Oikarisen kommentista. Mielestäni kysymys on pohjimmiltaan hierarkioista ja valtaeliitistä, joka syö murot kaikkien kulhoista. Ei se kysy talouden yksityskohtia.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Muistaakseni joskus vuosi-pari sitten luin Talouselämä-lehdestä, että jonkin tanskalaisen tutkimuksen mukaan tulee kohta työn uudelleenjako.

Sitten puhuin tästä erään pankkiirin kanssa, joka kyllä sanoi, että merkit näyttää siltä, että kohta tulee muutakin uudelleenjakoa. Tiedä sitten mitä lehtiä tämä kyseinen pankkiiri oli lukenut.

Susanna Kaukinen

Hyvähän se on, jos tulee, mutta näyttää siltä että nykyisin kaikki toimet ovat järjestäen täysin kosmeettisia ja mitään todellista ei tehdä. Rikkaiden rikastuminen ja luonnon tuhopoltto jatkuu.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Itse sanoudun irti kaikista vallankumoushankkeista. En toivo niitä, vaikka aikaa ei enää olisi. Ajan vähyys ei saa olla syy vallankumoukseen tai muuhun typeryyteen.

Ongelma on se, ettei ole kansalaiskeskustelua. Jos kommunikointi puuttuu, ei keskinäisestä olemista tule mitään. Ja siltä tämä näyttää.

Pikkufirmassa ja pienissä tiimeissä kommunikaatiossa pääsee vähällä. Jos pidetään yllä suurempia kokonaisuuksia, kuten vaikka Suomea, niin kommunikointia ei noihin nähden käytännössä ole ollenkaan.

Lehdistö ei tehtäväänsä hoida, ja vaikka hoitaisi, ei se voi elää kansalaisten omaa elämää. Punttisalillakin on käytävä ihan itse.

Susanna Kaukinen

Tämähän on sitä kansalaiskeskustelua, mitä tehdään eliitistä välittämättä. En mä ole minkään vallankumousfani. Ongelma on vaan juuri kuvaamasi, että ympäristö kuolee käsiin ja nää perkeleen apinat ei tee asioilla yhtään mitään. Se tässä on se hamppuköysi meidän kaikkien kaulassa.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Melko asiallisen kansalaiskeskustelun takia oonkin Usarissa.

Tää on vain aika elitistinen paikka tavallisille ihmisille. Ei viittis hengailla, jos ei ihan pakko. Jotain kansanedustajia ja ehdokkaita lähinnä, ja heidän tukijoitaan. Outoja ajatuksia herättävä, mikäli muita esiintyy rentoillen täällä.

Facebook ei ole asioiden paneutumista varten. Laajaa osallistumista varten tarvittaisiin jotain uutta. Ihmiset saatava ennenkaikkea hereille nukutuksesta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #30

Mä en tiiä kuinka unessa jengi on, lopulta. Ehkä osin on vaan kyse siitä, että mitään merkittävää ei tapahdu ennen sitä viimeistä skandaalia. Keitto vaan jatkaa ylikuumentumistaan, kunnes se vesipisara pudotetaan sinne, joka keittää sen yli.

Kyllä monet aavistaa, että perseelleen mennään, eri ihmiset eri tavoin. Sitä syvällistä ymmärrystä toki on harvahkoilla. Silti monet aistii, ettei tää kyl nyt ole tää homma ihan kunnossa.

Vaikeita kysymyksiä.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen Vastaus kommenttiin #33

Olen harrastanut jonkin verran keskusteluja, tosin pienillä foorumeilla. Sellainen käsitys jäänyt, että kunnon kommunikaatio avaa paljon erilaisia mahdollisuuksia. Kommunikaatiossa on moni pullonkaula. Sitä kautta voi edistää montaa eri asiaa, jos vaan on osallistujia.

Kirjoitin tänään Facebookkiin: "Miksi satsataan esim koulujen äidinkieleen, ilmaisuun ja kommunikaatioon, kun sen ei ole tarkoituskaan kantaa sen pitemmälle?" Kommunikaatiota kouluja varten, jonka jälkeen asian voi unohtaa.

Toinen. Tieto ja yleistieto on tajuttu kouluaikana tärkeäksi. Kansalaisille muodostuu jokin käsitys menosta. Kun samaa ideaa jatkaa koulun jälkeen itsenäisemmin, on kyseessä paskan jauhaminen tmv. Toiminta (ja toki tietynmuotoisena) olisi se, jolla saataisiin aikaan jotain.

Olen ajattellut tosiaan niin, että jos vallitsee laaja tietoisuus asiantilasta, ja se lausutaan julki, niin ajatuksiin liittyvät teot eivät voi olla lyömättä läpi. Ja luonnollisella draivilla omaa sopivaa tahtiaan, ei tekemällä tehdysti.

Suuri osa ihmisistä ei osaa ajatella asioita, joita ei vielä ole. Eli tavoiteajatus ja toteutus ovat yhdessä, jolloin kokonaismöykystä tulee mahdottomuus. On voitava ajatella, rakennella ja "hellitellä" niitäkin asioita, joita pidetään yleensä mahdottomana em seikan johdosta. En ole varma, mutta aivan kuin tässä olisi suurta invaliditeettiä.

Poliitikko voi toteuttaa kansan tahdon. Jotta päätös saataisiin, on kansa saatava sen taakse. Eli tarvitaan jotain tietoisuutta muutoksiin, ja ilman tätä ei moni asia ole mahdollinen.

Kuka käyttää tällä hetkellä tietoisuuden valtaa, jonka mukaan asiat järjestyvät? Yksittäisen kansalaisen intressissä tämä ei välttämättä ole, vaikka sen kuuluisi olla.

Äänestys ei oikein vedä. Ehkä erilainen tietoisuustoimintakin on passiivista, ja jos joku tosiaan "poikkeaa" tästä, niin olisi enemmän ohjailtujen hokemien vahvistelua mielessä.

Maailma on lopulta sellainen, johon pystymme. Kai se on jokin selkeydentila, joka määrää sen, miten pitkällä olemme. Selkeys kulkee toki jonkin verran rintarinnan toteutuksen kanssa, joskin toteutuspuoli voi olla pienimuotoinenkin alkuun. Keskinäiskommunikaatio on varmaan se, jossa on varmaan suuri potentiaali, sillä sitä kautta saadaan kaikki potentiaalinen kytkettyä tehokkaasti mukaan.

Eikö kehitys tai eteenpäinmeno ole jotain tiedollisuuteen, tajuntaan,.. liittyvää? Siihen tulisi keskittyä, eikä leikiskellä erilaisilla ilmassaolevilla hokemilla, jotka pitävät meitä jumissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Susanna saattaa uskoa vallankumoukseen niin kuin ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseenkin, mutta länsimaisissa demokratioissa on turha odottaa vallankumousta. Sellaisia tapahtuu vain diktatuureissa tai niihin verrattavissa olevissa valtioissa, elleivät sitten ulkopuoliset imperialistit myötävaikuta asiaan sotilaallisesti.

Olen siis valmis lyömään vetoa miten paljon tahansa sen puolesta, että sitä vallankumouskipinää saamme odottaa kauemmin kuin oma elinaikamme.

Mitä puolestaan siihen kansalaiskeskusteluun tulee, niin täällähän me sitä käymme. Milloinkaan muulloin ei ole käyty yhtä paljon laajaa kansalaiskeskustelua kuin tällä vuosituhannella ja se on vain lisääntymässä vuosi vuodelta.

Susanna Kaukinen

Päättelyketjusi ongelma on se, ettei länsimaissa ole demokratiaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Jos olet sitä mieltä ja siksi pidät ennustustani pätemättömänä, niin muutetaan sitten väittämäni sellaiseksi, että länsieurooppalaisissa maissa eikä Pohjois-Amerikassa tule tapahtumaan vallankumousta eikä kipinää sellaiseen. Kansojen laajoja massoja ei saada muutaman anarkistin taakse, jotka yrittävät todistella kansalle, ettei teillä ole demokratiaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #29

Ei tätä anarkistit kaada, vaan mainitut seikat:

- ilmastokriisi
- fossiilikapitalismin romahdus
-- öljykriisi
-- kivihiilikriisi
- vesikriisi
- demokratiakriisi
- elintasoeroista johtuva sosiaalinen romahdus

Lue tää ni ei tarvii jankata.

DGR, NASA, Guardian : Romahdus tulossa
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Jouni Nordman

Vallankumouksin esteenä on liian tehoka tietdonlälitys, joka estää ihmisiä muodostumassa liian isot yhden aatteen joukkiot, sillä hajanaista joukko on todella helppo hallita. Eli Kiinan malli jossa kovinottein pidetään ääriainekset kurissa, mutta tunnustetaan ongelmat, joista Kiinassa on isoissa kaupungeissa kielot vanhoilla kuormaautoilla ajaminen hyvä esimerkki.

Eli markkina talous on itse luova nahkansa uudestaan, jossa vallankumoukset ovat joka päiväisiä, jossa vanhalla toiminnalla on aina joko fuusioitumine tai konkurssin edessä. Tämän taki markkinatloutta ei voi tehokkuudella voitaa, sillä se on muuttamassa Euroopan pois sosialismista, joka on rakentanut sille tyypillisen holhous yhteiskunna hallintomallin, joka tehottomuudellaan ei tule pärjäämään. Sillä veroparatiisit toimina tehokkudella, pakottavat esim. Suomen kaltaisten hallinto malline alas ajon.

Susanna Kaukinen

Siinä on vaan se huono puoli, että yhteiskuntakontrakti purkautuu sitä möyten ku verot valuu veroparasiittisarille ja alkaa seipäiden terottelu. Eli jos tuota toivot, niin vaikuttaisi, että olet sitä saamassa.

Olavi Mansikka

Tuskimpa se on kipinän päässä. Näitä maailmanprofeettoja on joka paikassa. en usko. liian vähän voimaa takana. Muutamat huuhentaalit vaan huutaa asiasta. Sinänsä kiva kun näitä lukiessa saa naureskella...

Susanna Kaukinen

Eipä nämä asiat onneksi olen sun uskomuksesi varassa. Olen itse seurannut USA:n ja UK:n kehitystä ja suunta on ollut täysin jäätävä. Britanniassakin touhu on tälläkin hetkellä niin räävitöntä, että siellä kyllä lämmitellään sitä ruutia melko huolella.

Tilannetta vaikeuttaa se, että ettei Cameronin Torit ja Labour oikeastaan poikkea toisistaan mitenkään. Nyt UKIP sai hirveän vaalivoiton, mutta sen jutut on ihan yhtä typeriä kuin noiden kahden muunkin.

Sama sirkus jatkuu siihen asti, että joku panee sille stopin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sitä stoppia tai vallankumpousta ja siihen johtavaa kipinää saat minun puolestani rauhassa odotella kuin Jaska Jokunen Suurta Kurpitsaa ...

Olavi Mansikka

ja kuten huomaat vastarinta on olematonta sekä ihan liian hajaista. Jos olis edes uhka niin varmaan siellä kokoomuksen puolekokouksessa teitäkin olis ollut enemmän. Olis muutakin toimintaa kuin pelkästään huutamisat ja ne "suunsoittoa". Yksinkertaisesti teette liikaa vihamiehiä kun kaikki ovat vaan syyllisiä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #53

Uotellaaha hiukkasen. :-) Tästä €U:n taloudenhoidosta tulee sellainen sotku, että kyllä tässä lämpenee muutkin kuin ne, joilla on herkimmät tuntosarvet. Näin sivuhuomautuksena, kokkarit on kyllä uskomattomia lampaita.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Ihmisten toimet ovat epälineaarisia.

Kun jotain alkaa vyörymään, voi seurauksena olla "iso tornado", joka tekee tasaista jälkeä. Ja sitten on jokainen huuli pyöreänä. Siis niillä, ketkä jäävät ihmettelemään. Eihän sellaista pitänyt koskaan sattua.

Aika montaa inhimillistä tragadiaa on edeltänyt jossain jotain tietoisuutta. Tällaiselta ei ole hyvä etukäteen päättää sulkeutua.

Kauhuskenaariot eivät ole kieltämistä varten. Niiden on saatava vaikuttaa, jolloin vaikutus on se, että osataan varautua. Kunnon ilmestyskirjallinen maailmanloppu estyy, ja sen vuoksi, että joku uskaltaa saattaa itsensä naurunalaiseksi. No, ainakin joskus näin, ja ehkä riittävän usein, jotta olisi vara sulkea silmiä ilman parempia perusteita.

Susanna Kaukinen

Lennuko se oli, joka sanoi, että toisinaan on vuosikymmeniä, joiden aikana ei tapahdu mitään ja sitten viikkoja, joiden aikana tapahtuu vuosikymmeniä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä epäilen, että "lammaslauma" on niin dementoitunut ja impotentti, että se ei tee yhtään mitään vaikka miten paljon kipinät lentelisi. Koko homma on äärimmäisen nerokkaasti tehty. Sitä kutsutaan sivistykseksi.

Meidät ruokitaan, sosiaalistetaan ja koulitaan täysin kyvyttömiksi vastustamaan mitään tai nousemaan mitään vastaan. Vaikka joku avaisi häkin oven, me jäisimme sinne, sillä meidät on ohjelmoitu niin käyttäen hyväksi ensisijaisia tarpeitamme.

Se, ettemme voi mitään tai voi tehdä mitään on totuus. Se tarkoittaa, että juuri ME emme voi tehdä mitään. Joku vähemmän sivistynyt voi tehdä mitä vaan.

Jos vallankumous tulee, se tulee sitten kun kukaan nyt elossaolevista ihmisistä ei enää ole. Sitten kun muutama sukupolvi on mennyt niin, ettei ruokaa saakaan kaupasta ja todellisuus on tehnyt selvää tavastamme käsittää oma arvomme.

Lueskellessa uusista keksinnöistä ja suunnista, on paikoin vaikea uskoa moisen mahdollisuuteen. Ihmisen primääritarpeet ovat yhä helpompia tyydyttää ja ihmiset sopivan etääntyneitä huolehtiakseen niistä itse. Se toki laventaa kuilua meidän ja elinympäristömme välillä. Se on se ongelma, mikä pitäisi ratkaista. Mielestäni. Kuilun kasvaessa etäisyys kasvaa. Kulutus kasvaa. Jos teknologiset läpimurrot tosiaan vaan lopulta lisäävät kulutusta, kyllä siinä riskinsä on.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Niin.

Ehkä sopeutumisjärjestelmä on tosiaan kunnolla tehokas. Tehokas ajatellen tietyn tilanteen sinetöimistä elettäväksi niin, ettei yhteisrauha horju. Tai miten tämän systeemin tehokkuus tulee esiin parhaiten? Ja miten tuo toteutuminen tapahtuu näin kivasti? Onko jostain opittu erityistaitoja?

Jos em ajatus totta, niin tarkoittaa myös sitä, että sopeutumisen alle voidaan ottaa ehkä kyseenalaisesti viritetty perusta.

Mitä saadaan aikaan, jos perusratkaisut ovat maksimi-terveet tai lähelle sitä, ja sopeutuminen lasketaan vielä päälle?

No, ehkä tämä kirjoitus koskee muitakin kokonaisuuksia kuin Suomi.

Susanna Kaukinen

No sehän on aika sama minkälaiset perustukset sinne valaa, jos aivopesu on riittävän tehokasta. Neuvostoliitossa se lopulta epäonnistui, mutta toisaalta Pohjois-Korea ja länsimaat puksuttaa edelleen.

Länsimaissa on hiottu huippuunsa näennäisen vapauden harha. Ihmiset rakastavat häkkiään, vaikka ovat onnettomia, ylityöllistettyjä ja vaikka heidän sisällään on suuri tyhjyys, jota paniikinomaisesti täytetään turhuuksilla, jotka vain pahentavat tyhjyyttä.

"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free." ~ Johann Wolfgang von Goethe

Susanna Kaukinen

Mmmm. Mä en ehkä sitten ole kovin sivistynyt. Olen itse pukenut sen sillä tavalla, että ihminen on samalla tavalla itsensä kesyttänyt apina kuin koira on ihmisen kesyttämä susi.

Ihan kaikki eivät vieläkään kesyynny. Minä en kesyyntynyt.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Kai tossa on ollut töitä myös minulla. Ja edelleen lienee, vaikka on saanut keskittyä varmaan aika perusteellisesti tuohon sopeutumiseen ja kesyyntymiseen.

Nämä ei-kesyt menevät vähen enemmän sinne terrorismi-puolelle. Meidän kaltaisilla on hyvä sauma pitää yhteyksiä sinnekin päin. Eli tässä kohtaa olevia ihmisiä voidaan hyvin tarvita.

Näen sussa jonkin verran sillanrakentajaakin. Pitäneekö paikkaansa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Koira on paljon muutakin kuin ihmisen kesyttämä susi. Sen kesyys on geneettistä. Neuvostoliittolaisten kettutestit osoittivat, että jalostamalla kesyyttä ketuista, alkoi tulla myös värimuutoksia jne.

https://www.youtube.com/watch?v=0jFGNQScRNY

Ihminen taas on hieman monimutkaisempi, mutta mutuilisin, että kesyttämättömät ihmiset ovat niitä, jotka moderni yhteiskunta haluaa ajaa ulkopuolelle, vangita - jopa tappaa. Vaarallisia ihmisiä.

Minä en montaakaan moista tunne ja nekin, jotka tunnen, tämä yhteiskunta on kesyttänyt lopulta, he ovat löytäneet sen paikkansa siinä ja sosiaalistuneet siihen. Olen nähnyt niitä, jotka eivät ole ja he tuppaavat istumaan linnassa, kituvat koukussa tai ovat kuolleet. En voi sanoa yhtäkään tuntevani henkilökohtaisesti, sillä aina kun moisen tunnistan, pyrin karttamaan ja minimoimaan vuorovaikutuksen.

Sinä kyllä teet paljon. Seisot ämyrin kanssa ja kirjoitat blogeja. Järjestelet marsseja. Muuttuuko mikään? Onko se se, mitä pitää tehdä, että pääset siihen päämäärään, siihen maailmaan, johon haluat? Voi olla, että on, mutta minun ymmärrykseltä se ainakin karkaa. Oletko varma, ettei kyse ole oikeastaan vain sinusta? Peilikuvasta, jossa näytät mielestäsi hyvältä?

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen Vastaus kommenttiin #65

Komppaan Anttia. Hyvä kysymys etenkin lopussa.

Omaa ja tietyn tahon agendaa voi ajaa joskus melko sumeasti lopultakaan piittaamatta siitä, ketkä ovat sen kohteena (vaikka itse). Periaatteessa on hyvällä asialla, mutta jotain uupuu.

Luulen, että tää on aika tavallista. Objektiiviset ja ideologiset jutut ovat kylmää settiä.

Toivottavasti joku tietävä kertoo enemmän tästä.

Susanna Kaukinen

The Pitchforks Are Coming… For Us Plutocrats

By NICK HANAUER

July/August 2014

http://www.politico.com/magazine/story/2014/06/the...

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Onko edistys ja kehitys aina positiivinen asia? No ei varmasti ole. Tai ainakaan minä en pidä sitä aina edistyksenä ja kehityksenä.

Kyllä tämä nykymeno on menoa kohti täyttä totaalista tuhoa. Sukupuuttoon ihminen itsensä ajaa. Mistään ei tule pelastusta tälle asialle.

Mutta voihan sitä aina uskotella, että mitään pahaa ei tapahdu. Onhan sukupuuttoja tapahtunut aikaisemminkin maapallon historiassa. Miksi ihminen tästä olisi poikkeus? Sitä poikkeusta en huomaa mitenkään.

Nykyinen kapitalismi ajaa vain itsensä ennen pitkää totaaliseen umpikujaan. Talous sakkaa koko ajan tällä hetkellä eikä nousukautta tule enää välttämättä koskaan. Ei tämä meno hyvältlä näytä. Ihminen ajaa itsensä kohti sukupuuttoa. Siltä tämä nykyinen touhu todella näyttää.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

KIRJOITIN BLOGIINI JOSKUS: "Vallitsevan diktatuurin vaihdokseen ei usein tarvitse mennä, sillä diktatuurit alkavat ainakin nykyään olla uudistuskelpoisia. Ne reagoivat tekemällä luovutuksia. Luovutukset voivat toki olla lähinä sitä, mitä tarvitaan siihen, ettei senhetkinen diktatuuri hajoa. Pahimmassa tapauksessa diktatuuri osaa reagoida poikkeaviin vaatimuksiin niin, että syntyy lähinnä torjuntavoittoja, ei eteenpäinvievää uudistusta."

http://juhamyllarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170...

Toimituksen poiminnat