Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Hallitusvasemmiston vapina

  • Hallitusvasemmiston vapina
  • Hallitusvasemmiston vapina
  • Hallitusvasemmiston vapina
  • Hallitusvasemmiston vapina

Ihmeiden aika ei ole ohi ja Suomen yksipuoluejärjestelmä rakoilee. Vassarit nosti kytkintä ja jätti lämmitetyt Audin penkit taakseen. Tämä on tietenkin hyvä asia, mutta katsotaanpa maailmaa kuitenkin hieman taakse- ja eteenpäin.

Kun Perussuomalaiset (nyk. Kansallinen Kokoomus) saavuttivat Suomen poliittisen yksipuoluejärjestelmän kyseenalaistavan jytkyn edellisissä eduskuntavaaleissa, koko Suomen poliittinen yksituumaisuus joutui paniikin valtaan ja parsi kasaan Zombie-hallituksen ja epäpyhin riitein noitui siihen elämän.

Tätä tekoa ovat monet kironneet, kuten allekirjoittanut, joka loppuviimein palautti Vasemmistoliiton jäsenkirjan puolueelle sovittamattomien ristiriitojen kärjistymisen vuoksi. Oma syyni sulkea ovi selkäni takana oli viimein EU-kysymykset, mutta aivan yhtä painavana kivenä sydämellä oli oman puolueen läsnäolo Ylikansallisen Kokoomuksen hallituksessa.

Perussuomalaisten junttaaminen hallituksen ulkopuolelle hinnalla millä hyvänsä koitui Suomalaisen eduskuntavasemmiston tuhoksi, kun se myi paitsi periaatteensa, myös sielunsa istumalla arkkivihollisensa kanssa samaan pöytään. Virhe oli paitsi perustavanlaatuinen, myös mittaamaton.

Näin siksi, että jos Suomen eduskuntavasemmisto olisi jäänyt pois näistä epäpyhistä diilailuista, olisi Kokoomuksen hanke muodostaa hallitus epäonnistunut ja nämä nykyiset kolme murheen vuotta oltaisiin oltu täysin toisenlaisessa ohjauksessa.

Ainoa positiivinen seikka kokonaisuudessa on se, että tuskallinen hallitustaival on syönyt myös Ylikansallisen kannattajien sielua ja näivettänyt puolueen julkisuuskuvaa, kun elämäänsä väsyneen näköinen Katainen on kerta toisensa jälkeen jäänyt markkinoiden niskalenkkiin.

 

Kiinnostavinta tilanteessa kuitenkin on Vihreiden ja Demarien edesottamukset hallitustaipaleen loppusuoralla. Onko todella niin, että Vihreät ovat jälleen kerran valmiita myymään itsensä aivan viimeistä myöden saadakseen jatkaa Ylikansallisen Kokoomuksen puisto-osastona? Näin voi olla, mutta sen aika näyttää.

 

Demareilla olisi mahdollisuus puhaltaa peli poikki, mutten usko heidän haluavan tehdä sitä, koska heillä on huomattavasti huonompi nykytilanne kuin se, mikä vallitsi ennen edellisiä vaaleja. Jutan takuutukset ja vakuututtimet eivät ole vakuuttaneet sen paremmin markkinavoimia kuin kansaakaan ja on loogista, että oikeistolaistunut SDP jatkaa hallituksessa tuskalliseen loppuun asti, ottaa siitä sen irti, mikä auringonlaskun puolueella on irti otettavissa ennen vaipumista täydelliseen unholaan.

Suomi kaipaisi kipeästi uusia vaaleja, mutta me tuskin tulemme niitä näkemään, koska eduskuntavasemmiston nöyryytetyt rippeet kohtaavat todellisuuden mieluiten niin myöhään kuin mahdollista. Heillä on vielä vuosi aikaa muistella mennyttä glooriaa oikeiston viedessä ja vasemmiston vikistessä, sillä kortit on pelattu nyt niin mistiin, että muut puolueet tulevat tyhjentämään joka tapauksessa pöydän.

Suomalainen sosiaalidemokratia on kuollut ja sosiaalidemokraatit olivat käsikassarana, kun oikeisto hakkasi sen kirstuun arkunnauloja, otti lisää velkaa ja leikkasi veroja eurostokratian pakkopaidassa. Demarikratia olisi voinut pelastua, jos sen kannattajat olisivat vastustaneet hautajaisia viimeiseen asti, mutta valitulla tiellä peli on pelattu ja aikakeijut kääntää historian havisevaa sivua. Kaiken tapahtuneen seurauksena Suomalaisen solidaarisuuden soihtua tulnevat jatkossa kantamaan ihan uudet puolueet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja missä olisikaan Vasemmistoliitto nyt, jos se olisi jatkuvasti paljastanut, siis kolmen vuoden ajan, tämän nykymenon kylmän viiman, eikä ollut siellä selittelijöiden puolella:
- persustuslakikusetus
- tukipaketit
- työttömyyden laiminlyönti
- veroparatiisi-juttujen suhmurointi jne. jne.
Nyt jouduimme kolmen vuoden ajan tukeutumaan Fifi-lehden antiin, lehden joka on kaupallinen ja elää mainostuloilla.
Pankaa Arhinmäen kopla vek!

Susanna Kaukinen

Paljon on pahaa tehty Vassarten siunauksella. Liian paljon vettä virtasi. Mikä sinusta oli kaikkei pahinta?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Perustuslain sisältökusetus, jonka kyllä moni kansanedustaja tunnisti, kun perustuslakia muutettiin - mutta oltiin vain hiljaa.
Tietysti tuo tukipaketti-takinkääntö oli myös shokki. Nimenomaan se täydellinen takinkääntö.
Ja se, että ne kaksi kansanedustajaa, jotka pysyivät rehellisesti sanojensa takana erotettiin. Eikä Arhinmäellä ollut mitään häpyä, kun hän yritti erottaa Yrttiahon, joka oli aiemmin hänen tukijansa puheenjohtajavaaleissa.

Tuntuu olevan tuo ryhmäkuri, joka jatkuvasti saa, ei ainoastaan Vassarit, vaan muutkin - kaaoksen partaalle. Ryhmäkuri on hyvin tuhoisa demokratialle ja siihen kuuluu olennaisena osana junttaaminen.

Henry

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #8

Jep. Temppuna sinänsä melkeen alhaisin oli tuo Yrttiahon erottamisyritys, vaikkakaan se ei ollu seurauksiltaan ollenkaan vakavin.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #8

tukipaketi oli ehto hallitukseen menolle ja raksaliiton pj harjunniemi yksiselitteisesti vaati menee koska liitolla oli liikaa pelissä. verokorttipakko toi 60 000 virolaista verottajan näkyville. toinen oli ansiosidonnaisen muokkaaminen.

noi vaan oli niitä juttuja jonka takia raksa on vassia rahottanut. nyt ehkä joutuu rahat persuille ohjaa. saas nähdä tuleeko kutsua ylimääräiseen kokoukseen. luulisin että semi tuskin sitä päätöstä hevillä lähtee tekee, voi varamiehelle olla kysyntää.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #24

Jaa-a. Mahtaakohan Perussuomalaiset nykyisellä ohjelmallaan olla Raksaliitolle ollenkaan sopiva kaveri? Nehän ajaa leikkauksia, EU:ta, euroa, TTIP-vapaakauppasopimusta ja Soini peräti NATO:a. Noinkohan tästä porukasta on kaveriksi?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #26

raksaliitolle on tärkeää jäsenten edut. jos ne parhaiten toteutuu natossa ja vapaakaupassa, se on oikea tie. taikka jos jäsenten etujen valvonta vaatii noiden hyväksymistä, ne hyväksytään.

ei tolla tasolla ole vara nyyhistellä. rakentaja mainosti paclenia viime eduskunta vaaleissa. poliisi joka suhtautui verorikollisiin nuivasti. persu.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #29

"Vapaakauppa" tulnee viemään rakentamisenkin Kiinaan asti. Siellä saavat raksalaiset majoja rakennella riisipalkalla, jos siihen kelkkaan loikkaavat.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #31

tottakai vapaakauppa aiheuttaa ongelmia, se mikä puolue niitä yrittää selvittää on tärkeintä. lisäksi suomalaiset on rakentanut niin bagdadin, moskovan kun libyankin parhaat rakennukset, miksi ei penkingin. kävin mä joskus jenkeiskin. kiina olisi varmaan mukavampi. ainakin sama sähkö kun täällä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #34

Eipä niitä oo juur kukaan koettanu selvitellä, ku ei se Kokoomuksen johdolla se vyyhti aukea.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #37

verotarkastukset tuli. joka työmaan käy verottaja, työsuojelupiiri ja poliisi yhdes tarkistaa. patti ydinvoimatyömaan kun sinne ei saa bakteereja viedä.

ps jos maahanmuuttajien tarkistukseen paneutus ja kotimaisten yritysten tukeen, saattas yhteistyötä löytyä aika paljonkin. (eti aina yhteinen tekijä, älä erottavaa)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

no olkaatte huoleta, kyllä mää luulen että vassi ei politiikkaa sotke ihan lähi vuosina. jos enää koskaan. katoaa sinne skp ja ipun rinnalle ikuiseen nimettömyyteen.

Susanna Kaukinen

Ehkä se on Vassarten aika palata piirustuspöydän ääreen. Tilanne sinänsä ihan ok, että kansahan tässä ei oo muuttunu. Kyllä tässä maassa vielä asuu pohjoismaiden vasemmistolaisin kansa. Olennaista on vaan luoda uskottavia puolueita, jotka ei ihan mitä vaan myy Audin penkin eteen.

Perussuomalaiset (nyk. Kansallinen Kokoomus) on pahasti valumassa Vassarten perässä ihan samaa peppumäkeä kohti unholaa.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

joo uskottava puolue olisi tietty ihanne, sen täytys olla niinkus kansaallis sosialistit puhdistuen jälkeen. täysin yhdenmukainen ja luotettava. sellasia vaan hankala luoda joskin olettaisin pikapuoliin sellaisen ilmaantuvan. ihan vaan historian perusteella ja maailman tapahtumien. tätä talouspoliitikkaa viimeksikin seurasi uskottava puolue ja ympäri maailmaa on "euroopalaiset arvot" nousussa egyptistä ukrainaan, libyasta syyriaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #28

Mmmm. Perussuomalaiset on proto-fasisteja, tietäähän sen jokainen. Tosin oon jo aiemmin kiitelly vasemmistoa tämän jengin "voimauttamisesta".

Fasismin nousu vasemmiston syy:
=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

IPU:sta sä et oikeen millään fasistista saa, kun meillä on ehdokkuuden ehtona ihmisoikeuksien ja tasa-arvon tunnustaminen ja ei olla muutenkaan tolla Soinin Suuri Johtaja osastolla ja rasismiakin on lähinnä tuomittu.

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola Vastaus kommenttiin #28

Miksi kaipaatte apua puolueista?! Puolueiden valta on jo nähty mitä lehmänkauppaa, ryhmäkuria ja oman edun tavoittelua se on.

Kannattakaa ja ajakaa suoraa demokratiaa joko ilman puoluetta tai vaikka niissä puolueissa missä nyt satuttekin jo olemaan.

Jos Suomeen saataisiin asiakohtaisia kansanäänestyksiä, asioita voisi alkaa laittaa sellaiseen järjestykseen kuin kansalaiset haluavat. Riippumatta puolueoligarkian suhmuroinneista.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tosiasia on, että jos kansa taas äänestää VAS, koska se pääsee nyt oppositioon, eikä rankaise VASsia millään tavalla, tekee VAS tämän tempun uudelleen.
Olkoon prkle paitsiossa neljä vuotta - eihän se meitä puolusta kuitenkaan - vasta sitten kun menee KOKkareiden seuraaminen heillekin liian paksuksi.

Ryvetköön paskassaan - kun olisivat voineet aikoinaan pysäyttää koko Kataisen hallituksen (koska Vihreät ei olisi lähtenyt mukaan ja Sossut olisivat joutuneet tässä tapauksessa vetämään todella kovaa linjaa hallituspöydässä.

Ja niin olisi Jutta (SosDem toiseksi suurimpana puolueena), joutunut ottamaan hallitusneuvottelijan nuijan käteensä.
Mutta hän laistoi - Halonenkin antoi Kataisen neuvotella yli 6 viikkoa -
Vihreät lähti mukaan ainoastaan sillä ehdolla, että myös VAS on mukana ja neuvoteltuaan puolueen sisällä koko yön, Vihreiden vasemmistosiipi läpi lisäehdon, eli ns. "köyhän satanen" (25€).

Ja tämän jälkeen myös ns. vasemmisto taipui. Ja VASsarit antoi koko ajan ymmärtää, että he saivat aikaan tämän köyhän satasen, vaikka heillä ei ollut muuta virkaa kuin hyväksyä se.
Niinkuin Kokoomus ja RKPkin hyväksyi.

Susanna Kaukinen

Kyllä se luvattoman halvalla meni. Muistan ku istuin ja toivoin, että se Jyrkin niskalenkkihanke jo romahtais ja Demarit pääsis hallitusta tekemään ja sitten se pommi tuli: hallitus muodostettu.

Se oli katkera paikka.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

se halpa vastaa niille saajille samaa kun sulle uusi audi. ainoalla erotuksella että ne tarvitti sen vähän, sä et.

kuhan pari vuotta kokeilet tulla toimeen työmarkkinatuella, huomaat mikä arvo on sataselle. se on kuule iso raha jos sitä ei o.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #25

Jos sä nyt puhut siitä satasesta, jonka Vihreet hoiti ja josta ehkä 25€ reaalisena tuli muiden tukien vähentymisen vuoksi, ni en siitä oikeen osaa Vassarten ryhmää kauniisti kiitellä.

Jos taas puhut siitä, että puoluejohto niitä Audeja kaipas, ni kannattais vaihtaa koko johto. Ladalla pitäis sen puolueen johdon ajaa, eli nykyisin se on varmaan Toyota tai muu japski?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #27

joo ja kyllä vassi yritti nuo ruhtinaalliset korotukset torpata, sä muistaakseni espoon vassin edustajana puhuit niitä vastaan eduskuntatalon rappusilla ja vetosit yritysten etuun.

etkä varmaan vielä kiittele. viiden vuoden kuluttua kun niitä tarviisit, niitä ei enää ole. sillon huomaat miten isoja summia ne olisi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #33

Kyllä sä itekkin tiedät, ettei se homma toimi niin, että "puolustetaan" porvarihallituksessa. Omalta kannatukselta siinä vaan oksat sahataan. Paree ois ollu jos ette olis ollenkaan sinne menny, ni vastavoimana olisitte voinu toimia. Ny on uskottavuus nollassa ja äänet menee Soinin proto-fasisteille, jos ei IPU pelasta.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #36

no mä tietty vastustin hallitukseen menoa. pistin ehdottomaksi rajaksi, peruspäiväraha 1000 e kk netto. (mainostin muuten sillai että en mitenkään olisi voinut osallistua hallitukseen noilla ehdoilla. en luota omaan selkärankaani, niimpä naulaisin itteni oppositioon mainoksilla.)

enkä ollut äänestämässä hallitukseen menosta. vassissa on joku sellainen keskusteleva demokratia. osa porukasta on kokouksissa ja ne jaarittelee tuntikausia, sit äänestää ja jotakin päättää.

mä jos oon kokoukses, 20 min turvansoiton jälkeen annan vaihtoehdot. äänestetään, joko pakollinen homoliitto kaikille tai imatran radan korjaus. en niinkus paljon viitti siihen hörhöilyyn osallistua, en usko keskustelevaan demokratiaan tai kokouksiin. jos on rahasta puhe, kuuntelen 10 min ja sanon. mä maksan. laskutusosote lienee tiedos.

yleensä hoidan kokoukset niin että soitan muutamalle tyypille ja kerron mitä haluan niiden päättävän. tosta hallitukseen menosta en vaan arvannut kellekkään soittaa kun ei edes juolahtanut mieleen että menisivät. luulin että tuollaiset hommat pystyyt keskenään ratkasee.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

3 vuotta ja noin 400.000€/ministeri, kyllä sillä jo velkoja on ehditty kuitata köyhien puolestapuhujina.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kuitenkin se on pelkkä suolaraha verrattuna siihen, että vetämällä ministerinä oikeaa laitaa, saa aina jonkun korkeapalkkaisen viran myöhemmin.

Susanna Kaukinen

Sepä. Saa nähä ny mihin tuhon kätilöt päätyy seuraavaksi virkaa pitämään.

Susanna Kaukinen

Omia joo, mutta miten on käyny kansan?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo, miloinkahan nuo tajuavat. Ei tässä kukaan vallankumousta halua. Tasavertaista tulonjakoa kyllä haikailen. Totta helkkarissa saa tienata niin paljon kuin kantti riittää, mutta ei toisten selkänahoista.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Saa nähdä jääkö Vihreät nyt kiristämään köyttään omaan kaulaansa. Todennäköisesti jää.

Susanna Kaukinen

Mä epäilen, että ne jää. Kato Katainen on jollakin ne lahjonu, ettei koko homma purkaannu ku lankakerä. Mitä lie sitte luvannu.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Suomi kaipaisi kipeästi uusia vaaleja..."

Ja olenko ainoa joka ei huomaa miten nämä yhtäkkiset uudet vaalit erityisesti ratkaisisivat asioita parempaan suuntaan.... siis onko vaalien tuloskin jo etukäteen ratkaistu ja jos on, niin mikä tulos vie siihen "pelastukseen" ("puolueuskovaiset" älkää vastatko, koska tiedetään mielipiteenne).

Tiedämme gallupit (tai "me" tiedämme, jotka niitä seuraavat)... olisiko tulossa SUURIA MUUTOKSIA... no ei. Keskusta ylös, demarit alas, jne.

Vaaleja voi järjestää loputtomiin vaikka puolen vuoden välein, mutta se ei vielä takaa mitään paremmasta. Mikä muuttuu ratkaisevasti... saatte randomilla sekoittaa top4-pakan ja laittaa sinne pienpuolueita mukaan mikäli innostaa. Enkä tarkoita nyt nano-puolueita. IPU esim. ei nyt edes mahtuisi mukaan ja tuskin edes muutos2011 tahi piraatit eli mitä ihmettä uusilla vaaleilla pienpuolueet ainakaan odottavat.....? Isot puolueet pelailevat omia pelejään toki.

Susanna Kaukinen

Mitä pahemmin muut tupeksii, sitä enemmän jää tonttia ja tilaa niille, jotka haluaa puhdistaa pöytää. Tuuli puhaltaa siihen suuntaan, että nykyiset suhmuroijat pikkuhiljaa olla paitsi sisäisesti myös ulkoisesti uskottavuutensa menettäneitä.

Susanna Kaukinen

Sen suhteen olet kyllä oikeassa, ettei Sipilä edusta mitään muutosta. Sipilä vaikuttaa oikeistolaisemmalta kuin itse oikeisto!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No pistät sitten uskosi perussuomalaisiin? Tietänet että suuri osa, esim. ns. "halla-aholaisista"/nuivat/miksi-vain-kutsut, eivät ole mitään vasemmalle päin kääntyviä eikä moni muukaan puolueesta (moni toki on). Epäilen heidän kuitenkin saavan puolueen itselleen viimeistään Soinin jälkeen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #20

En mä usko Perussuomalaisiin enää ollenkaan sen jälkeen kun ne on sanonu:

#1. Kyllä EU:lle.
#2. Kyllä eurolle.
#3. Kyllä TTIP-vapaakauppasopimuksella

ja

#4. Soini sano kyllä NATO:lle.

Perussuomalaiset on Kansallinen Kokoomus. Kaikille ei riitä porvariääniä, ku niitä haalii Keskusta, Ylikansallinen Kokoomus (Kok) ja Kansallinen Kokoomus (PS).

Tässä on tilaa oikeasti nyt IPU:llekin ponnistaa ihan kunnolla muutaman vuoden aikana. IPU kuitenkin vastustaa kilipääkapitalismia (nyk. globaali säätelemätön 1800-lukulainen tuhokapitalismi) ja puolustaa kaikkien ihmisoikeuksia ja pystyy vielä tarjoamaa ihan tuoreita pelikortteja kentälle, kuten järkevää omaa rahapolitiikkaa, mitä ei ole tehty sitten 80-luvun.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #21

Politiikka on pitkälti mielikuvia ja kansan manipulointia (en toivoisi niin olevan, mutta realiteetit puhuvat).

Oletetaan nyt sitten kuten sanoit, että PS-puolue on about porvaripuolue (tokihan Soini halusi porvaripuoluetta perustaa vielä 2000-luvun alussa, mikäli joku muistaa niin pitkälle, joten eihän tuo ole kaukaa haettua etenkin kun Soini jaksaa kommareista v##tuilla vasemmistolle ajoittain, mitä pidän vähän huvittavana)...

...mutta on tai ei, sillä ei ole kerrassaan mitään väliä, mikäli osataan median+somen avulla luoda mielikuva siitä että kaikki vasemmistosta ovat kommareita ja Suomea vastaan ja perussuomalaiset ovat "ainut vaihtoehto" muiden puolueiden ollessa wanhoja puolueita, takiaispuolueita, seteliselkärankaisia,.. tai turhia nanopuolueita (tämä propaganda on erinomainen ja täytyy onnitella sitä joka on moisen keksinyt). Kannattajien innostamisessa perussuomalaiset on onnistunut erinomaisesti.

IPUlla ei tällä hetkellä (tällä some-osaamisen valjastamisella) ole kerrassaan mitään toiveita päästä edes yhdellä hengellä eduskuntaan. Mikäli haluatte mukaan, niin tarvitsisi keksiä sitä jotain..... koska en edes kannata puoluettanne (en tosin muitakaan), niin en jaksa alkaa keksimään. Huomio/arvio vain on, että näkyvyys Uudessa Suomessa ei tuo kuin muutaman sadan ylimääräisen kannatuksen eikä se riitä minnekään. Kaiken lisäksi EU-vastustuksen on perussuomalainen-puolue imenyt itseensä muuttaen sen toki EU-kriittisyydeksi (joka sekin on nerokas termi, koska se kerää sekä EU-kannattajia että EU-vastustajia samalla ollen sopivan mitäänsanomaton termi).

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #32

Sulla on paljon suurempi usko Soinin kikkailuun kuin mulla. Jonkun aikaa tuo väritön kikkailu voi onnistua, mutta se on vaan ajan kysymys, että tuo rakennettu korttitalo romahtaa omaan mahdottomuuteensa.

Soinilaisilla kun ei ole mitään uutta tarjottavaa. Ne vaan toistelee semmosta ihmeellistä oikeisto-demari- juttua, mutta kun tulee hallitustie eteen on pakko tehdä ratkaisujakin. Sillon ne todelliset kortit on pakko pelata pöytään ja siitä se lopullinen alamäki alkaa.

Eipä SMP:nkään homma aikanaan niin kovin pitkäaikaista ollut.

IPU:n voimat jää mitattavaksi ja sitä katsotaan nyt muutaman seuraavan vuoden aikana, mihin asti ne riittää. Kentällä on paljon tilaa ja kaikki on mahdollista. Jokainen suuri on joskus ollut pieni ja jokainen suuri lopulta kutistuu ja painuu unholaan tarpeeksi suhmuroituaan.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #32

mielikuvillahan siinä mennään. ei kukaan oikeasti tiedä mitä puolueet duunaa eikä se oikeastaan suurinta osaa kiinnostakkaan.

kuulin tossa erään kaverin juttua, oli paria vassin ehdokasta käynyt kattoo. toinen ei edes ollut lukenut puolueen eurovaaliohjelmaa.

mä sentään jos paneleis kävin, opettelin sen osan (yritys) ohjelmaa jonka panelis olin.

ja kyllä kaikki muut puolueet on seteliselkärankaisia paitsi ps, virka autojen perässä vaan juoksevat. ps ei sillai ole rahan perään, ei menneet hallitukseenkaan vaikka ois audit saaneet. teukkakin motskarilla ajelee eikä taksilla vaikka edustajana saisi taksit ilmaiseksi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #38

Noh, kyllä ne PS:lle kelvannu rahat säätiöitäväks, meinaavatkohan samalla tavalla ku SMP aikanaan pumpata rahat säätiöön ja ku se on tehty ni sitten se on hurlum-hei?

Voisko kanssa olla niin, ettei ne mielikuvat oikeen vassarten kohalla menny putkeen? Kommarien taakkaa kannettiin, mutta tekojen tasolla sit kuitenkin porvarien puuhissa oltiin?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Arhinmäki nyt on sählännyt paljonkin. Mutta kun muistelen että mies tuli niin nuorena puolueensa johtoon niin..... miten hitossa se sinne johtoon pääsi :D

Samaa toki vuosia sitten aikanani ihmettelin Kataisen tai Urpilaisen kohdalla... iso kasa siihen aikaan melkein "nuorisoa" tuli kovaan valtaan. Muistan vain yhtenä päivänä katselleeni että onpas meillä nuoria puoluejohtajia.... ehkei se ollut ihan paras idea suomalaisten kohdalle, mutta tapahtui samaan aikaan useassa puolueessa. Ihmettelin vain tuntuiko se vain minusta oudolta ja kaikista muista normaalilta jutulta :D

Susanna Kaukinen

Se ei välttämättä se ongelma ole edes nuoruus vaan kokemattomuus. Ongelma se on sekin, että tapulissa on aina hyvin vanhaa väkeä. Sitähän noissa entisen reaalisosialismin maissa nähtiin melko lailla. DDR:ssäkin oli niin seniili johto (onneksi?) että ne ei ollu ollenkaan ajan tasalla ja muuri saatiin kaadettua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, kerro henkilö joka on 30-vuotta, omaa 20-vuoden työhistorian ja on positiivinen ja nerokas. Näille on kuulemma työmarkkinoilla paikkoja kunnolla toisin kuin ihan tavan tallaajalle. Näin minullekin on sanottu enkä täytä kriteereitä.

Olen sitä mieltä pitkälti että liika nuoruus tai monesti liika vanhuus (pelkkää politiikkaa monta kymmentä vuotta) ei välttämättä ole hyvä asia. Siitä väliltä kannattaisi puolueiden johtoa valita... ehkä jopa jotain kausirajoitteita voisi harkita...... kukaan tuskin on eduskunnassa niin korvaamaton, ettei voisi kausia rajoittaa esim. kolmeen tai neljään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Minua kiinnostaa erityisesti se,että miksi olette unohtaneet ns.selkokielen?
Kukaan ei turhan takia siellä venkoile.Tosi on se ,että tämän maan konsensuksen mukaisesti ei radikaaleja muutoksia tapahdu.

EU sopimukset eivät ole vaalien avulla ns.syrjäytetävissä.Paljon puhetta kyllä riittää.
Mitä tulee DDR:ään on lastensuojelu ja plus konseptit ,jotka sitä tässä maassa hyödyntävät.

Eli mihin neito pyrkii??

Susanna Kaukinen

Se on ihan yksinkertainen asia: jos Suomen eduskunta äänestää sen myötäisesti, että EU:sta ja eurosta erotaan, asia on sillä selvä. Siinä on sitten vissiin kahden vuoden siirtymäaika, muttei se sen kummempaa ole.

Helposti tehtävissä noin teknisesti.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

7-8 antifasistia istui rivissä, naamat peruslukemalla. Yhtäläinen kuva olisi voitu ottaa 1945 SKP/SKDL, ainoa erona ilmeiseti ainoastaan kuritushuonetuomioiden puute syntisäkissä. Yhtäläisyytenä voidaan ottaa sanonta; viedä kuin pässiä narussa sopii taas kuin suutarin sormi sian perseeseen.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Vasemmistoliiton lähdettyä hallituksesta, tietää se demareille tukalia oltavia. Se jäi nyt yksin puolustamaan kokoomus/rkp-vetoista kehysriihi-päätöksiä.

Katainen on koko ajan,- ja Urpilainenkin toitottanut, että päätökset tulevat olemaan ikäviä. No, ne ovat ikäviä, mutta vain demareiden, ja vasemmistoliiton perusäänestäjille. Paradoksaalista, mutta eniten persujen äänestäjät tulevat kokemaan nuo ikävimpinä.

Kehysriihi on täydellistä kokoomusvoittoista politiikkaa apupuolueillaan tuettuna. Eivät hyvätuloiset, joiden verotusta kiristetään, mikään ikävä päätös ollut, eikä varsinkaan yllätys. Niillä riittää massia elämiseen edelleenkin yllinkyllin.

Demareita ei auta enää edes puheenjohtajavaihdos Rinteeseen. Se kortti meni eilen. Urpilainen lakeijoineen pilasi puolueen vaalituloksen totaalisesti.

Sanoihan Urpilainen jo, ettei vasemmistoliitto kantanut vastuuta. Mitä vastuuta demarit sitten kantavat? Eivät ainakaan peruskannattajiensa puolesta vastuuta. Sehän on kokoomus/rkp-vietävänä ollut koko ajan. Pahemmin kuin kepu edellisellä kerralla.

Urpilaisen johdolla demarit ovat antaneet koko ajan kokoomukselle kovissa väännöissä periksi. Nyt sitten tuli niitti.

Nyt vuotaa demareiden laari, ja isosta reiästä vuotaakin.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Töölön demareiden paikallisyhdistyksellä on valta SDP:n sisäisessä hierarkiassa. Junger lienee pääpukarina ja vetää Juttaa letistä. Ei se aate, mutta valta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kunnioitukseni Arhinmäkeä ja vassaraeita kohtaan moninkertaistui. Ei sillä, etteikö populismi ole maksimissaan, sillä ne leikkaukset on tehtävä ja tehdään ja kellään ei ole kivaa. Kaikki tietävät tämän ja vasemmisto oli mukana luomassa tätä tilannetta.

Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olen samaa mieltä, vaikka vasemmistoliitto ei edelleenkään edusta sitä ajatusta, mitä se joskus teki.

SDP löi eilen viimeisen naulan arkkuunsa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

No, ei se leikkaustarve syntynyt kolmen viime vuoden aikana - pikavipit (holtittomuus kansainvälisillä luottomarkkinoilla ja kuluttajien ylioptimistisuus lainanhoidossa) ovat vanhempaa perua.

http://www.findikaattori.fi/fi/28

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

No ei se myöskään ratkennut - edes parantunut. Paheta taisi vaan. Kyllä tämä viimeisin hallitus on minun nähdäkseni vetänyt ihan pohjat sillä saralla. Ja komppikitaraa rämpytti vasemmistoliitto.

Yhtään en ihmettele, jos Kataisella on suojatyö Euroopan Ytimessä tämän jälkeen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #56

Muutokset ottavat aikansa, kotitalouksien velkaantuneisuusasteen kohoaminen ennätyskorkealle kylläkin tietää tavanomaista pidempää normalisoitumisaikaa ja downshiftaamista tavalliselle kuluttajalle. Nykyisen hallituksen mainittavin saavutus taitaa olla kärjen taittaminen optioluototuksella elämiseltä ja "reaalimaailmaan" palaaminen.

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Unohtakaa puolueet! Niistä ei apua tule!

Suora demokratia eli suorat kansanäänestykset rinnalle ohjaamaan puolueet siihen rooliin mihin ne kuuluisivatkin!

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Vasemmiston lähtö on tietysti Perussuomalaisten vika. PS on puolueena palauttanut uskon demokratiaan nousemalla isojen joukkoon. IPU varmasti toimii ja se on aitoa kansanvaltaa, jos puolue muutaman paikan saa.

Voisitko ystävällisesti ohjelmoida PS:n ja Kokoomuksen rinnakkaiselon uusiksi. Meinaan vain, ettei se ihan noin mene.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Voisitko ystävällisesti ohjelmoida PS:n ja Kokoomuksen rinnakkaiselon uusiksi. Meinaan vain, ettei se ihan noin mene."

Eipä niin, tossa persujen muuttumisessa joiksikin kokkareiksi blogisti kirjoittaa silkkaa paskaa. Se olikin syy, etten "peukuttanut" tätä kirjoitelmaa. Noin suuri ja törkeä emävalhe pilasi muuten asiallisen jutun.

Toimituksen poiminnat