Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Keskustan deflaatiopalopommi

  • Keskustan deflaatiopalopommi
  • Keskustan deflaatiopalopommi

Sipilän Keskusta on oikeammalla kuin Kokoomus ja aikoo talouspalopommittaa Suomen maan tasalle kuin itse liittoutuneet Dresdenin. Kiveä ei tule jäämään kiven päälle, jos tämä porukka pääsee niittämään viikatteellaan Suomen pahoinvointivaltion viimeisiä kansanvallan linnakkeita.

Kahdeksan miljardin euron amputaatio on niin suuri, että deflaatiopommi on väistämätön. Tulemme näkemään, miten Oy Suomi Ab ajautuu selvitystilaan tämän mielipuolisen itsetuhoisen liikkeen seurauksena.

Keskusta ajaa Suomen Kreikan tielle poltetun maan taktiikallaan ja lopputulos tulee olemaan sen mukainen, jos tämä täysin järjetön politiikka pääsee joskus toimeenpanoasteelle. Kataisen fantastisista puheista huolimatta Kreikan työttömyys on nyt korkeampaa kuin koskaan.

Sipilä paljastuu paitsi kovaksi kapitalistiksi ja EK:n juoksupojaksi, myös oikeistolaisemmaksi kuin oikeisto itse. Sipiläkin näköjään allekirjoittaa kapitalistin aamurukouksen: Kapitalistilla ei ole isänmaata.

Niinpä Sipilä voikin imeä Suomen kansan kuiviin ja jättää sen kerjuulle. Hänen tilanteeseensa muiden pahoinvointi ei varmaankaan tule vaikuttamaan, mieshän on jo eliittiä lähtökuopissaan ja kansallinen solidaarisuus sen mukaista ja me voimme vain ihmetellä mitä tapahtui Keskustalle, jonka linja oli mennä niin vasemmalle, että hirvittää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Antti Jokinen

Luulenpa, että vaihtoehdot on vähissä 2015 keväällä.

Susanna Kaukinen

No eihän tuo pidä alkuunkaan paikkaansa. Suomen valtion nettovelka on 50 miljardia ja eläkerahastoissa on toistasataa miljardia.

On sitten tykkänään toinen asia, onko järkeä ottaa lisää ulkomaanvelkaa, ei tietenkään ole ja sen vuoksi eurosta on luovuttava, jotta voidaan käyttää kysyntää lisäävää elvyttävää talouspolitiikkaa keskuspankkirahalla, jotta Suomen markan arvo saadaan laskemaan sellaiselle tasolle, että vientikin alkaa vetää.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Löytyykö sitten Suomesta uutta Iiro Viinasta valtiovarainministeriksi?

Veikkaisin Vapaavuorella olevan tähän hommaan sopivaa lahjakkuutta.

Käyttäjän sikandertuomas kuva
Tuomas Sikander

Sisäsiittoisen ahneuden ja italialaisen taskuvaraspolitiikanko luulet maan talouden pelastavan?

;-)

Susanna Kaukinen

Kaipaat 90-luvun lamaa IMF:n ohjeistuksessa? Tietänet, että sillä oli aivan hirvittävät inhimilliset kustannukset ja ettei Suomi ole monelta osin vieläkään toipunut siitä koettelemuksesta?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jotain 90-luvun kaltaista voi olla näköpiirissä. 90-luvun lamaa ei voi kukaan kaivata.

90-luvun lama vietettiin ns. vapaan talouden merkeissä. Tulevassa kriisissä voidaan joutua turvautumaan jonkinlaiseen säännöstelyyn. Tähän suuntaan viittaavat viimeajan tapahtumat Ukrainassa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #11

Mun mielestä se on pahasti kateissa, että hädän tullen pitää ensisijaisesti pitää huolta siitä, että kaikki selviävät. Mielentila kuitenkin tuntuu olevan, että heikoimmilta voi ottaa kaiken pois, kunhan vahvoilla riittää kaviaaria voin päälle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #16

Luulisin kuitenkin, että ns. keskiluokkaa tullaan kurittamaan tavalla taikka toisella.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #22

Myös, mutta heikoimmat jätetään kenties kokonaan tyhjän päälle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #24

En ihan usko noinkaan käyvän. Kepu on perinteisesti kannattanut perusturvan parantamista toisin kuin Kokoomus ja SDP, jotka satsaavat mieluummin ansiosidonnaiseen sosialiturvaan.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #11

Kyllä yleinen kuiske rotarypöydissä 90-luvulla oli, että lama tekee niin hyvää.

Susanna Kaukinen

Havittelet jotain tällaista?

...

"Vaikka Espanja selviäisikin talouskriisistä, on maalla hoidettavanaan kokonainen sukupolvi nuoria, jotka ovat eläneet ilman työtä ja mahdollisuutta hankkia asuntoa tai perustaa perhettä. Nämä nuoret eivät näe juuri tulevaisuutta itsellään, he ovat kadotettu sukupolvi. He ovat joutuneet kierteeseen, jossa ilman työkokemusta ei työllisty ja ilman työtä ei voi elää.

”Pelastimme pankit, mutta menetämme kokonaisen sukupolven”, arvioi Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz Reutersin haastattelussa maaliskuussa. Maaliskuun jälkeen Espanjan nuorisotyöttömyysaste on kohonnut jo lähes 60 prosenttiin. Koko Espanjassa työttömiä on jo 6,2 miljoonaa ja 1,5 miljoonaa ihmistä elää ilman minkäänlaisia tuloja.

Schulz jatkoi: ”Euroopan unionin suurimpia uhkia on, että ihmiset menettävät lopullisesti luottamuksensa EU:n kykyyn ratkaista ongelmia. Jos nuoret menettävät luottamuksensa, on EU mielestäni todellisessa vaarassa.”

Espanjassa luottamus on jo menetetty."

http://yle.fi/uutiset/espanja_menettamassa_sukupol...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomessa vain on tehty monta kertaa aikaisemmin tällä tapaa. Muistamme kultakantaan kytketyn markan 1800-luvulta, Risto Rydin toiminnan 1930-luvulla Suomen Pankin johtajana ja Rolf Kulbergin pääjohtajakauden Suomen Pankissa 1980-luvulla.

En minä mitään toivo. Totean vain tilanteen!

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #12

Jos luet tuon artikkelin, näet ehkä tulevaisuudessamme suomalaisia, jotka sytyttävät itsensä tuleen pankin edessä, kuten Espanjassakin.

Käyttäjän MarkusViitala kuva
Markus Viitala

Ikävä kyllä Suomi ei ole enää sama Suomi kun Viinasen aikana. Ja Vapaavuoren lahjakkuus ei ikävä kyllä aja kansalaisten etua.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Taloussanomien artikkelin mukaan eräät Keskustan poliitikot kannattavat valtion omaisuuden myyntiä. Mikä tietenkin olisi typerä juttu.:/

Tässä tulee mieleen Pauli Vahteran blogi, jossa kerrotaan miten huonoja kauppoja Solidinum on tehnyt.

Susanna Kaukinen

Tuntuu, että kaikki hallituspuolueet haluavat tehdä Suomen kansan yhteisen omaisuuden loppuunmyynnin.

Siksikään niitä ei pidä äänestää.

Käyttäjän MarkusViitala kuva
Markus Viitala

Ja se omaisuus myydään sisäpiirille pilkkahintaan! Näinhän kävi Venäjällä ja siellä rulaa nyt Oligarkit yms. eliitti. Suomi on menossa samaan suuntaan, tai oikeastaan hyvän matkaa siellä ollaan jo. Nykyinen hallitus puskee sen eteen. Ahneudella vaan on se paskanen loppu. Aina vaan paskasemmalta näyttää :/

Käyttäjän KajRisberg kuva
Kaj Risberg

Katainen on jollakin tapaa hieman sympaattinen romantikko. Sipilä sen sijaan on pesunkestävä neoliberaali-teknokraatti ja Suomen taloudelle paljon Kataista vaarallisempi.

Susanna Kaukinen

Pidän myös Sipilää markkinfasistina, mutta kyllä se Katainenkin on sellainen tunari, ettei sitä ikävä tule.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Hyvä Sipilä ! Suomi ostaa 8.5 miljardilla energiaa ulkomailta. Älytöntä hommaa, jonka asian nykyinen hallitus on heikosti hoitanut. Tarvitaan suunnan muutos !! Hyvä Sipilä !

Susanna Kaukinen

Missäköhän muodossa? Ajattelitko muuttua ölyksi? ;-) Suomessa on muuten edessä sähkön ylituotanto.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomessa on muuten edessä sähkön ylituotanto."

Ainakin jos koko teollisuus pystytään hävittämään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #28

No tottakai se blogi on nyt alhaalla:

=> http://tietotrenditblogi.stat.fi/s%C3%A4hk%C3%B6%C...

Kuitenkin toisaalta:

"Vaan asiaan: kun globaali siirtomaakapitalismi sammutti paperikoneet Suomesta, energiankulutus laski melko radikaalisti. Samaan aikaan EU:n uusiutuvan energian tuet pakottaa markkinoille lisätuotantoa ja kun Olkiluoto 3 lopulta saadaan käyttöön, meillä on ongelma: energiantuotantoa on niin paljon liikaa, että se pudottaa sähkönhinnat.

Tämä on ongelma sen takia, että erittäin kalliilla rakennettu Olkiluoto 3 tulee meille erittäin kalliiksi, kun sen tuottamasta sähköstä ei saadakaan projektoituja tuottoja. Kuluttajia tämä ei kuitenkaan tule auttamaan, koska kuluttajasähkön hinta pysyy korkealla tasolla sähkönsiirtokiskonnan ja verotuksen vuoksi."

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kivihiilen kulutus
Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot: Tuorein julkistus:
Kivihiilen kulutus kasvoi 34 prosenttia vuonna 2013
28.1.2014
Kivihiilen kulutus kasvoi 34 prosenttia vuonna 2013 edellisvuodesta Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan. Kivihiiltä käytettiin sähkön- ja lämmöntuotannon polttoaineena yhteensä 4,5 miljoonaa tonnia, mikä vastaa energiasisällöltään yli 114 PJ (petajoulea). Kivihiilen käyttö kasvoi erityisesti kolmannella vuosineljänneksellä. Sähkön erillistuotantolaitoksissa kivihiilen kulutus lähes kolminkertaistui vuotta aiemmasta, joissa käytettiin kivihiiltä noin 1,3 miljoonaa tonnia. Kivihiilivarastot olivat noin 3,3 miljoonaa tonnia joulukuun lopussa 2013 eli 18 prosenttia pienemmät kuin vuotta aiemmin.

Toisin kuin nykyinen hallitus, kotimaisen energiaa tulee suosia sähkön- ja lämmön polttoaineena.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #37

Johtuu kivihiilen hinnasta. Ei täällä mistään muusta välitetä.

Mikael Kerokoski

8 miljardin leikkaus palauttaisi budjetin vuoden 2009 tasolle. Ka-ma-laa. Kaikkihan me muistamme nuo pimeät vuodet ennen 50+ miljardin budjetteja. Siis kaikki vuodet ennen 2011...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"8 miljardin leikkaus palauttaisi budjetin vuoden 2009 tasolle."

Taidat vähän yksinkertaistaa lopputuloksen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #36

Okei, anna palaa ja kerro mistä leikataan 8 mrd?

Mikael Kerokoski Vastaus kommenttiin #39

No katso missä on eroa 2009 ja 2014 budjetissa. Tuskin tässä mitään niin mullistavaa on 5 vuodessa tapahtunut että peruuttaa ei voisi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #41

No aivan varmasti on tapahtunut monia asioista, mainittakoon muutamia kandidaatteja:

1. inflaatio, samalla rahalla ei saa enää samoja asioista kuin 2009
2. suurten ikäluokkien eläköityminen ja vanheneminen lisää menoja
3. työttömyys, työttömyys maksaa valtiolle aina paljon

Tuossa nyt ensimmäiset.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #41

Menoja ei muutenkaan pidä leikata taantumassa tai lamassa, vaan nousukaudella. Silloinkin se on viisainta tehdä nollaindekseillä, jolloin inflaatio hoitaa asian.

Mikael Kerokoski Vastaus kommenttiin #45

Vasemmisto vinkui edellisellä nousukaudella että ei saa leikata/maksaa lainoja takaisin vaan "jakovara" piti todellakin jakaa. Ja mitään jakovaraahan ei edes ollut...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #47

Muistaakseni "vasemmisto" ei ollut asioista yksin päättämässä, vaan porvarit siellä pääasiassa riekkuivat, lipposlaiset on porvareita yhtä lailla.

Mikael Kerokoski Vastaus kommenttiin #54

Väärin, porvareita meillä ei ole vaan kokkarit ja keskustalaisetkin ovat sossuja.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #60

No ei todellakaan ole. Vasemmistolaiset vastustaa kapitalismia.

Mikael Kerokoski Vastaus kommenttiin #63

Kyllä, ja tämä tekee kaikista suomen puolueista vasemmistolaisia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

Suomen todellinen ongelma on tämä yhteisvaluutta joka nyt ei toimi Suomen kannalta. Ongelma on kun varsinaisesta ongelmanratkaisusta ei saa keskustella Suomen eduskunnassa, jaaritellaan sitten näitä mukaratkaisuja joista löytyy osaratkaisuja jotka vain pitkittävät ongelmaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #64

Devalvaatio tarvitaan. Parhaiten sen tekisi lisäämällä rahamäärää, eli prässäämällä pätäkkää. Jos sen laittaisi sitten julkisen sektorin kulutukseen tai perustuloina heikoimmille, tulisi reaalitalouden kysyntää bonuksena.

Susanna Kaukinen
Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jarmo Makkonen, kysyt järkeviä Keronkoskelta.

Että palattaisiin vuodelle 2009 vain leikkauslinjalla, hinnat jäisivät kuitenkin tälle vuodelle.

Hyvä Jarmo... Paina, paina.

Mikael Kerokoski Vastaus kommenttiin #52

Vastaa devalvaatiota. Ja sitähän ipulaisetkin rahanpainokoneidensa kanssa vaativat.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #61

Ei todellakaan vastaa!

Ei Suomen valuutan ulkoinen arvo laske sillä kurin, että leikataan sisämarkkinoista. Sen sijaan se hyydyttää sisämarkkinatkin.

Käyttäjän MattiAalto kuva
Matti Aalto

"Sipilän Keskusta on oikeammalla kuin Kokoomus ja aikoo talouspalopommittaa Suomen maan tasalle kuin itse liittoutuneet Dresdenin. Kiveä ei tule jäämään kiven päälle, jos tämä porukka pääsee niittämään viikatteellaan...
...
Keskusta ajaa Suomen Kreikan tielle poltetun maan taktiikallaan ja lopputulos tulee olemaan sen mukainen, jos tämä täysin järjetön politiikka pääsee joskus toimeenpanoasteelle. "

Poltetun maan taktiikkaa ajavat enemmän tai vähemmän kaikki nykyiset eduskuntapuolueet aikoessaan fuusioida Rautaruukin SSABhen samalla tavalla kuin salakka fuusioituu hauen kanssa.

Enemmän tai vähemmän...mitenkäs perussuomalaiset äänestivät Solidiumin perustamisesta ja myyntivaltuuksien antamisesta edellisen vaalikauden aikana?
Kuka tietää?

Susanna Kaukinen

Miten missään maassa voi vallita tällaista laajaa yksimielisyyttä siitä, että lienee parasta ajaa koko maa alas.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Sipilän Keskusta on oikeammalla kuin Kokoomus ja aikoo talouspalopommittaa Suomen maan tasalle kuin itse liittoutuneet Dresdenin. Kiveä ei tule jäämään kiven päälle, jos tämä porukka pääsee niittämään viikatteellaan Suomen pahoinvointivaltion viimeisiä kansanvallan linnakkeita."

------------

Olen täysin toista mieltä !

Kapitalismi pitää kukistaa kapitalismin asein.

Neuvostoliiton presidentti Mihail Gorbatšovin toiminnan jälki- seurauksena Neuvostoliitto muuttui Venäjäksi.

Nyt maahamme tarvitaan sellaista vetäjää, joka ui kuin kala vedessä kapitalismin merellä. Toivotan Sipilälle, mutta ennen kaikkea maallemme hyvää yhteiskunnallista toimintaa päätöksenteossa, jossa nykyjärjestelmässä on mukana sosiaalinen omaatunto alkiolaisessa hengessä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nyt maahamme tarvitaan sellaista vetäjää, joka ui kuin kala vedessä kapitalismin merellä."

Tuollainen kapitalisti olisi Norjassa lahjoittanut öljyvarannot Shellille koska ei kuulu valtion ydintoimintaan kuten Lipponen sanoi kun valtio-omistuksia lihoiksi pisti. Kumma juttu kun näissä hyvinvoivissa maissa ei olla tajuttu hävittää valtion tuottavaa liiketoimintaa, Ruotsissa pelkästään valtion täysin omistama Vattenfall tuottaa liikevoittona Ruotsille 6.5 mrd vuosittain.

Susanna Kaukinen

Kun Britannia yksityisti energiantuotantoon ja energiainfrastruktuuria, Ranskan valtio osti ne.

Ranskalaiset ymmärtävät yksityistämisen päälle. ;-)

Susanna Kaukinen

Gorbatšov on syvästi katunut asiaa. Venäjä on mennyt hyvin huonoon suuntaan viime aikoina, eikä asiaa ole edistänyt fasismin ja tsaarin uusi nousu sen paremmin kuin sekään, että kaikki yhteisomistettu omaisuus varastettiin oligarkeille.

Kapitalismin kukistaminen kapitalismin keinoin on sama kuin sanoisi, että väkivalta pitää kukoistaa väkivallalla. Tien päässä on savuavat rauniot.

Mainittakoon, että keynesiläinen talouspolitiikka on kapitalismia. Nykyinen kilipääkapitalismia 1800-luvun hengessä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

8 miljardin leikkaukset verrattuna hallituksen TIUKKAAN 3 miljardin laskelmiin ovat tappolinja. Kepun tappolinja.

Tiedämme, ettei Sipilä mukavan miehen maineestaan huolimatta kykene vaikuttamaan maatalouden tukiin, ja kevyeen verotukseen. Omat estävät puuttumisen.

Tulkitsen, että tuo 8 miljradia tarkoittaa maatalouden ja haja-alueiden maksattamisen kaupunkilaisilla palkka-työntekijöillä.

Susanna Kaukinen

Minusta kuulostaa, että Sipilä vaan koettaa nyt kalastella porvarien ääniä, joiden mielestä koko valtiovalta tulisi lakkauttaa kapitalistiselle riistolle haitallisena.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joku kirjoitti:
"Voidaanko Suomi saada nousuun, leikkaamalla kulutusta?"

Nyt ollaan lahtaamassa sekä pienyrittäjiä, että ne joilla on vielä duunia. Kysyntä hiipuu "spagettiasteelle".
Eli kauppiaan ei kannata pitää muuta myynnissä, kun kansa ei pysty muuta ostamaan.

Henry

Susanna Kaukinen

Hullut kapitalistit, kun yrittäjät kerjuulle ajavat tappamalla kysynnän.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Eihän ne tähänkään asti myy muita kuin ostokykyyn riittäviä tuotteita.

Minulle puhelinmyyjä sensijaan tarjosi ilmaisia pikkuhousuja. Tulin tosi onnelliseksi, mutta sen verran varovainen olin, että sanoin: Saat pitää minulle lupaamasi kalsarit itse.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kirjoitin samalla blogin aiheesta ja kuvitin sen, jottei jää epäselvyyksiä siitä mihin olette menossa (Minä jätän tämän maan.)

http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163166-eliit...

Susanna Kaukinen

Mahtavaa!

Juuri tuosta on kyse ja nää meidän yrittäjät ei tajua sitä.

Munkin pitää blogata aiheesta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Mitä kokoomuslaisten näyttöihin tulee, niin onhan niitä joitakin ollut julkisuudessa. Katainen pätevöityi julkisuuden mukaan "nuorisorikollisena" Pohjois-Savossa. Esitteli olemattomia valtakirjoja, joilla pääsi puolueessa eteenpäin. Jari Vilen puolestaan kunnostautui gradun plagioijana. Siitä hänet palkittiin mm. suurlähettilään viralla. Hän oli myös EU:n tulevaisuuskonventissa Suomen edustajana. Myös Eurooppalainen Suomi järjestön puheenjohtajana, jne.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo kyllä harmittaa, Sipilä oliki siis Ollireeniläinen, voivoi kepuriepua!

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

http://pxweb2.stat.fi/Dialog/varval.asp?ma=140_ntp...

viime vuoden bkt vuosineljänneksittäin
46 003
48 977
48 453
50 010

193 443 yht
Vähennetään siitä se 8 000 kertoimella kaksi vaikka pahoin pelkään että todellinen kerroin on vähintäin 3.
16 000

Tekisi 8,2711703189 % pudotuksen bkthen. sellainen 10%-15% työttömyyden lisäys.

Jos toi venäjälle soittelu pudottaa vielä sellaiset 20%, ollaankin mukavassa 30% syöksyssä. elikkä todellinen työttömyys ylittää 50%.

Näyttää siltä että Sipilä ja Putin yhdessä saattaa pelastaa suomen aivan kuten Erkko ja Stalin viimeksi. (Erkko tunki maan vähä alyseen sotaan ja Stalin takoi järkeä päähän niin että luovuttiin Hitleristä.)

Jos sipilä nyt onnistuu tuhoamaa talouden ja putin takoo järkeä päähän kauppasaarrolla, saattaa loppua euroilu. Jahka siitä päästään, sotarikosoikeudenkäynnit. Kuka on hukannut valtion omaisuuden, tuhonnut talouden ja valtion.

Toimituksen poiminnat