Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

USA on paska maa

 • USA on paska maa
 • USA on paska maa
 • USA on paska maa
 • USA on paska maa
 • USA on paska maa
 • USA on paska maa

Suomen lehdistö nuolee tällä hetkellä USA:ta sellaisista paikoista, että sen mainitseminen tässä blogissa olisi asiatonta ja alan olla tähän toimintaan aivan äärimmäisen kyllästynyt.

Tuskin kukaan väittää, että tsaari Putinin Venäjä on mikään ihmisoikeuksien mallimaa, mutta otetaanpas nyt silmä käteen ja katsotaan hieman sitä rakasta USA:ta, kuinka hyvin siellä oikeasti asiat on ja minkälaista valtiota tässä maassa niin media kuin oikeistokin palvoo, kaikin tavoin ja syvässä polvirukousasennossa:

 1. USA ei ole vieläkään sulkenut Guantanamon laitonta vankileiriä.
 2. USA:n presidentti saa tappaa omia kansalaisiaan omalla maaperällään.
 3. Homeland Security eroaa Gestapo:sta vain nimeltään.
 4. NSA eroaa Stasista vain nimeltään.
 5. Valtio saa pidättää oman tai muun maan kansalaisen ilman oikeutta asianajajaan tai yhtään mihinkään muuhunkaan.
 6. USA on käytännössä sotinut tauotta vuodesta 1775 saakka. Motiivi tälle tappamiselle on yleensä valta ja raha.
 7. USA on rasistinen maa. Esimerkiksi mustia miehiä on enemmän vankiloissa kuin yliopistoissa ja suurin osa heistä oppii lukemaan vasta vankilassa.
 8. USA:ssa tehtiin vuonna 2011 uusi ennätys lapsiköyhyydessä, kun 16.7 miljoonaa lasta eli talouksissa, joissa nähtiin nälkää. 20% lapsista elää köyhyydessä.
 9. Tuloerot USA:ssa on vuoden 1928 tasolla.
 10. USA:n sotatoimien vuoksi toisen maailmansodan jälkeen on kuollut luokkaa 10.000.000 ihmistä.

Listaa voisi vaivatta jatkaa koko illan, mutta jo ylläolevasta vakuuttunemme siitä, että USA on Paska Maa. Näin ollen Suomen lehdistön soisi pikimmiten lopettavan sen hehkuttamisen.

Silmiinpistävää on myös oikeiston tapa ihannoida tätä maata, jonkalaisen he ilmeisesti haluavat Suomestakin tehdä. On vaikeaa käsittää, mitä kiihottavaa tuossa maan irvikuvassa on, ehkäpä oikeistoa ihastuttaa demokraattisen vallan täydellinen katoaminen korporaatioiden käsiin USA:ssa.

Ennakoiden sitä itkua minkä tämä teksti aiheuttaa, laitan tähän valmiiksi linkit Kommunisin Mustaan Kirjaan ja Kapitalismin Mustaan Kirjaan, ettei aiheesta tarvitse jauhaa.

On silti päättelyvirhe väittää, että USA ei ole paska maa, jos Venäjä, Kiina tai Kyyzekistan sitä on. Todellisuudessa tästä voidaan ainoastaan päätellä, että ne kaikki ovat Scheisseja.

Johtopäätöksenä esitän, että on ymmärrettävää, ettei Suomen kansa sen eliitin sotilas- ja talouspoliittisista haluista huolimatta ole sen paremmin USA-, Venäjä-, kuin NATO-kiimassakaan.

Suomen kansa ei välitä edes venäläis-kuvitteellisesta Sorsivan Liitosta, joten voinemme nämä hankkeet imperialistisiin sotilasliittoihin liittymisestä lopultakin haudata.

Millään näistä maista ei ole mitään, mitä me haluamme. Suosittelen eliittiä muuttamaan näihin heidän ihailemiinsa ihmisoikeuksien ja tasa-arvon viemäreihin, jos ne niin vastustamattomilta tuntuvat.

Suomen kansan sen sijaan suosittelen jätettävän rauhaan näiltä ihmisyyden kurakuopilta niin lehdistön kuin eliitinkin taholta.

Ukrainasta ja Georgiasta sitä paitsi näemme, ettei NATO-optio ole meille edes oikeasti auki ja ettei siitä edes olisi mitään hyötyä: eipä näy USA:n joukkoja Ukrainassa ja hyvä niin, koska näin vältymme maailmansodan vaaralta.

Suomen kannalta sotilaspoliittinen yhteistyö olisi ajateltavissa lähinnä eurooppalaisten kanssa, mutta tämä ovi on tällä hetkellä visusti kiinni koko Länsi-Euroopan kuuluessa USA:n etupiiriin. Näin ollen joudumme edelleen vastaamaan puolustuksestamme aivan itse, eikä Ruotsilla sitä paitsi edes ole mitään todellista armeijaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Martti Laines

Miten "näemme" Ukrainasta ja Georgiasta, ja siitä, ettei "näy USA:n joukkoja Ukrainassa" sen, ettei NATO:stä ole hyötyä jäsenilleen?

Ovatko Tanska ja Norja, lukemattomien muiden eurooppalaisten NATO-maiden joukossa, yhtä paskoja?

Oletko ikinä käynyt Yhdysvalloissa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Veit sanat suustani, olin juuri kirjoittamaisillani samat asiat.
Susanna ei tunne USA:ta ja sen todellisuutta.

Susanna Kaukinen

Mä oon käyny siellä + 20% lapsiköyhyys, sä oot tietty käyny siellä jossain porvarikravattiseudulla etkä jossain Detroitissa, jossa kaikki on päin prinkkalaa. Haluat nähdä vaan JR Ewing Dallasin USA:ssa, joka on vain yksi pieni osa koko maata.

Jenkeillä on 2 viikkoa kesälomaa ja ne tekee 300 tuntia enemmän töitä ku me. Koko maa on ihan burnoutissa. Köyhyys on sellasta, että väki tekee 2-3 duunia ja se ei kaikille riitä.

On ihan sienistä tuijottaa vaan jonku öykkäriparonin kartanoa. Tolla perusteella Venäjä ois huikea maa, rakensihan Putin itselleen palatsin miljardilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

"Jenkeillä on 2 viikkoa kesälomaa ja ne tekee 300 tuntia enemmän töitä ku me."

Tuo on positiivista ja Suomessakin kannattaisi työaikoja pidentää.

USA:n BKT per capita oli vuonna 2012 51.704 dollaria (edellä olivat vain Qatar, Luxemburg, Singapore, Norja ja Brunei). Suomen BKT per capita oli 35.771 dollaria ja sijaluku oli 23.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

Köyhyyttä on molemmissa maissa, mutta keskivertoamerikkalainen elää leveämmin ja väljemmällä budjetilla kuin keskivertosuomalainen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #37

Keskivertoamerikkalainen ei elä hyvin, ellet kaiva jostain mediaania, joka osoittaa näin olevan. Keskiarvot ei kerro mitään kun 0.1% tai 0.01% omistaa kaiken.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #38

Erilaisia kulutustilastoja on saatavilla, mutta otetaan nyt esimerkiksi vaikkapa lihan kulutus henkeä kohden.

USA 279,1 paunaa sijalla 3 maailmassa.
Suomi 156,1 paunaa, sijalla 43 maailmassa.

http://vegetarian.procon.org/view.resource.php?res...

Ja uskallapas väittää, että "kun se 0,1% syö niin paljon ..."

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #54

joo köyhät joutuu syömään läskiä ja sokerilientä. ei riitä varat salaattiin. siks lihoo.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #37

tuo ppp bkt per capita ei huomoi ostovoimaa arvioitaessa ilmaisia tai subventoituja yhteiskunnan palveluita.

jos saan ilmaisen tai pikkurahalla lasten päivähoidon Suomessa niin kyllä se parantaa ostovoimaa eli rahaa jää enemmän käteen.

lisäksi USA: ssa tuosta bkt hyötyy vain hyvin pieni joukko, suurin osa kansasta köyhtyy.

ja Mäkkärin neuvo työntekijöilleen oli, että tehkää 50tunnin sijasta 80 tuntia viikossa älkääkä pyytäkö palkankorotusta

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #41

No jenkeis valtio joutuu kompensoimaan noita palkkoja nois Mäkeis ja Walmarteissa, ku ei niil elä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #37

mä duunasin jenkeistä sivun
http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16177...

ton perusteel niil menee yhtä hyvin kun 1948. eli siis aika heikosti. ne harvat joita tunnen tienaa hiukan reilun miljoona vuoteen ja on sitä mieltä että ovat tiukilla kun joutuvat lapsensa elättää. siis aikuiset yliopiston käyneet lapset.

Seppo Paasikallio

Olen tehnyt toitä 5 vuotta USAssa ja ihastuin aikoinani maahan. Olen huolellisesti seurannut maan kehittymistä viimaiset vuosikymmenet. Susanna puhuu täyttä asiaa ja kuvaa maan sellaisena, miksi se on muutettu kuluneiden vuosien aikana.

Hän ei edes mainitse pahimpia piirteitä, joista eräs on presidentin vaali. Joka neljäs vuosi kansa luulee valitsevansa uuden presidentin ja on siitä kiitollinen. Mutta ennen kuin vaaleihin saakka päästään niin rahaeliitti on päässyt valitsemaan molemmat ehdokkaat. Kumpikin on luvannut eliitille totella annettuja ohjeita, jotka tähtäävät USAn alasajamiseksi johtavan kansakunnan asemasta ja kehittämään eliitin kaavailemaan NWOta. Heidän on pakko totella eliittiä, koska eliitti kustantaa valtaisat valintakulut. Tätä kautta korporaatiojohtoisuutta koko maailmaan varmistetaan.

Eliitti hallitsee myos asetehtaita, ja kongressi myontää aina lisääntyviä varoja sotateollisuudelle, koska asetehtaiden vaalirahat tarvitaan edustajan uudelleen valintaan. Aseteollisuuden voittojen takaamiseksi USA tarvitsee jatkuvasti uusia sotia.

Susanna Kaukinen

NATO on USA:n korporaatioiden hyökkäysjärjestö ja on harhaanjohtavaa vedota EUroopan pikkuvaltioihin. Puhu EUroopan puolustusliitosta erikseen, jos se kiinnostaa sinua, tosin, siitä ei mitään tule, koska USA on NATO:n avulla ottanut koko EU:n etupiirikseen.

Se, olenko minä käynyt USA:ssa ei liity tähän asiaan mitenkään. Olen silti, kahdesti, ensimmäisen ja viimeisen kerran. Tuskin enää menen sinne sen jälkeen kun he vangitsivat maahansa tulleen ohjelmoijan copyright-rikkomuksen vuoksi, joka oli voimassa USA:n lakien mukaan, ei tulijan lähtömaan.

Pekka Iiskonmaki

#1
Ei Susanna ole käynyt koskaan USA:ssa ja siksi inho on niin aitoa.

Susanna Kaukinen

Olen, urpot. Olisin päässyt toisen kerran ilmaiseksi, mutta kieltäydyin tarjouksesta.

American Dream on kuollu kauan sitte ja maa taantuu vauhdilla.

Tarkkaanottaen se loppui 78-luvulla, jonka jälkeen työväen palkkojen ostovoima on pysynyt samassa tähän päivään asti, 40 vuotta.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

oot sä? mä oon jenkeis ja nliitossa. arvaa kummassa oli enemmän vartijoita, miilisejä.

hämmästyin sitä että meikän suojeluun tarvitaan noin 20 poliisia. siis en mä kuitenkaan niin rikas ole että täällä olisi pakko poliisi kujassa kulkea.

moskovas ei tarvinnu suojelijoita vaikka siellä näytin rikkaalta 87, jenkeis taas huonommat kamppeet kun kiteen kapakois.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Oli pakko suositella tätä kirjoitusta, jo otsikko kertoi totuuden, muu osa blogia loput.

Susanna Kaukinen

Mä en kertakaikkiaan näe mitä hyvää jengi USA:ssa näkee. Kuulemma jos haluaa nauttia "Amerikkalaisesta Unelmasta" kannattaa muuttaa Tanskaan. USA:ssa luokat on kiinni syvässä.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Eikö siinä maassa tosiaan ole yhtään mitään hyvää?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #6

Asuuhan siellä paljon hyvää ja fiksua väkeä.

Valitettavasti he ovat vain pieni vähemmistö.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #6

Mä keksin montakin asiaa. Ekana tulee mieleen, että se on valtameren toisella puolella.

Sinänsä keksivät Internetin, tosin sekin tehtiin julkisen puolen rahoilla ja Ranskallakin oli verkko rakenteilla, joten ei se mitään uniikkia sinänsä ollut.

Olivat toisena avaruudessa ja pääsivät Venuksen ohilennollekin heti Neukkulan jälkeen.

USA:ssa on kivaa, jos on rikas. General Electric esim. ei maksa käytännössä veroja ollenkaan.

Nyt!

Chris Hedges on jenkki. Se on ihan jees äijä. Samoin Noam Chomsky, David Graeber, Oliver Stone ja niin pois päin.

Eli on siel ihan hyvää jengiä paikotellen.

Minna Eerolainen

USA on kiehtova maa, siellä on mielestäni pahin ja paras. Väki tiedostaa paljon enemmän kuin kuvitellaan, eivät amerikkalaiset ole tyhmiä. Go West, young woman:)

Susanna Kaukinen

Mitä mä siel teen? Ne varmaan heittäis mut johonkin luolaan mätänemään mun poliittisten mielipiteiden takia.

Sitäpaitsi jenkeissäkin on softainsniöörejä vastaan palkkakartelli. Ei oo ees siinä mieles mitään pointtia.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Olen paljolti samaa mieltä, että Yhdysvallat on hyvin itsekeskeinen toimija maailmanpolitiikassa. Ja omahyväinen omaan napaan tuijottaja.
Siellä on erittäin paljon sellaisia asioita, joita ei voi järkevinä pitää.
Mutta,MUTTA! Jos katsotaan tätä Ukrainan tilanteen mukanaan tuomaa sotilaallista uhkakuvaa, ja yleensäkin, niin ainoa maa joka on Suomelle sotilaallinen uhka, potentiaalinen hyökkääjä, on Venäjä. Välillä pienempi, välillä suurempi. Olkoon USA millainen mörkö tahansa, niin sieltä ei maahamme hyökätä. Eikä mistään muusta maasta maailmassa, poislukien itänaapuri kun se katsoo hyökkäykseen olevan aihetta ja hyvä mahdollisuus.

Susanna Kaukinen

Sanoisin, että jos halutaan lopettaa Venäjän-kauppa, se onnistuu varmaan aika hyvin liittymällä NATO:on. Sen seurauksena sitten joudutaan myymään loputkin maat venäläisille.

Pohjoismailla tai Euroopalla vois olla oma puolustusliitto, mutta kun ei ole, niin ei ole.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Venäjällä tuskin on intressejä hyökätä Suomeen, mutta vaikka olisikin, ei ole mitenkään varmaa auttaisiko meitä sillä hetkellä joku. Oli sitten mitä hyvänsä sopimuksia.

"Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku". Meillä nyt vaan sattuu olemaan niin iso raja Venäjän kanssa, että se jo pakottaa meidät olemaan Venäjän kanssa hyvissä väleissä. Vielä kun enemmän vaan alettais viemään tuotteita myyntiin Pietariin, niin kaikki olisi hyvin. Siellä on lähellä valtavat markkina-alueet.

Ukrainaa ei kannata Suomeen verrata. Meillä on ihan toisenlainen historia Venäjän kanssa kuin Ukrainalla esim. Kiova on joskus ollut Venäjän pääkaupunki.

Muutaman kymmenen vuoden kuluttua maailmassa taistellaan vedestä. Meillä ja Venäjällä on vettä, ja tälläisen syyn takia kannattaa katsoa potentiaaliset liittolaiset tarkkaan.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Onneksi meillä on kansallistamisesta malli esimerkki Venezuela, eikö se ole juuri utopia mitä etsit Susanna?

Susanna Kaukinen

Minkä takia mä olisin jotenkin innoissani maasta, jossa asiat on monella tavalla huonosti?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

No, mutta kaikkihan on vain ihmisen luontaista lajityypillistä käyttätymistä, ihan sieltä ruohojuuresta lähtien. Mitä sitä sättimään. Ilmasto muuttuu, ihmisryhmien voimasuhteet muuttuvat, aivan normaalia. Pelottaako kivulias kuolema?

Susanna Kaukinen

Kuolemahan on positiivinen asia: ei tarvitse tätä pelleilyä iän kaiken katsella.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Mitä ihmeen lajityypillistä käytöstä? Ihmisen eroittaa eläimestä juuri se, että ihminen pitää huolta lauman heikoimmasta.

Perinteisesti ihminen on ollut yhteisöllinen. Nykyiset muutokset ovat tapahtuneet niin nopeasti, ettei ihmiset ymmärtä todellisia voimasuhteita.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Yhteisölliset ihmisethän lähtee rinta rottingilla ensin kahakoihin ja sitten sotiin toisia yhteisöllisiä vastaan tietämättä todellista syytä. Ihmiset eivät yleensä ymmärrä tekemisiään propagandalla aiheutetun joukkopsykoosin vallitessa eli kuten historiasta havaitaan he(suuret joukot) pääsevät vastuistaan "syyntakeettomuuden" perusteella.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #35

Totta. Tämän takia ihmisiä pitää kouluttaa enemmän.

Globalisaation hyvä puoli on se, että ihmisiä liikkuu enemmän maasta toiseen ja pääsemme tutustumaan toisiin ihmisiin. Ongelma vaan on se, että ihmiset ovat epätasa-arvoisessa asemassa ja se aiheuttaa väärinkäsityksiä ja pelkoa.

Miten muuten voitaisiin välttää tälläinen yhteisöllisyys, jossa ihmiset joutuvat joukkopsykoosin valtaan? Yhteisöjä emme voi purkaa, koska on olemassa esim. tietyn jalkapallojoukkueen kannattajia, jotka muodostavat ryhmän, tai työpaikoilla tulee ryhmittymiä tai on yhdistyksiä jne. Ihmisillä on tarve "liittoutua" saman henkisten kanssa.

Janne Suuronen

Tällaiset musta-valkoiset ulostulot tuskin lisäävät poliittista uskottavuutta. Ei kirjoittajalle eikä edustamalleen puolueelle. Huomiohuorauksen tarve kyllä varmaankin tyydyttyy.

Minkä Pesonen uskottavuudessa saa luoduksi, sen muut suit sait sukkelaan tuhoavat.

Susanna Kaukinen

Kiitos mielipiteestäsi. Pesonen varmaan ilmoittaa minulle, kun luottamus loppuu. Toistaiseksi sitä on riittänyt. Voitko ajatella, että kaikki eivät IPU:ssa a) ajattele kaikiesta asioista samoin b) ilmaise itseään samoin.

Antin vahvuus on n.s. asiallinen ilmaisutapa ja syvä osaaminen. Minun vahvuuteni ovat osin erilaisia.

Pekka Pylkkönen

Ei jenkkilää tarvitse edes vihata, ottaa vain oppia siellä tehtävistä virheistä.

Ainakin ensin tulee mieleen että Suomi voisi
- sotia vähemmän kuin USA
- käyttää vähemmän rahaa aseisiin kuin USA
- tarjota terveyspalveluita kaikille
- välttää fanaattisesti kristinuskoisten päästämistä vallankahvaan

Koulutus onkin vähän kaksipiippuinen juttu. Jenkeissä toki koulutus maksaa, mutta vastaavasti yliopistoissa on oikeasti tasoakin. Stipendijärjestelmä on jopa suomalaista systeemiä parempi. Lusmuilijoita pääsee kouluun vähemmän ja lahjakkaat sekä ahkerat pääsevät hyvään opetukseen.

Venäjästä puhutaan ehkä siksi, että sodan uhka on liian lähellä kotipesää. Jenkkityranniaan on ehkä jo turruttu. On jotenkin "normaalia" että rättipäiden lapsia ammuskellaan jossain vinkuintiassa. Mielestäni hesarikin kuitenkin uutisoi USAn sotimisista ihan analyyttisen viileästi. Ei Irakin tai Afganistanin keisseissä jäänyt epäselväksi Se, että USA on siellä puolustamassa omia etujaan, ei koulutyttöjä happohyökkäykseltä.

Susanna Kaukinen

USA on kyllä hyvä esimerkki siitä, miten ei pidä toimia. Kiitos ajatuksistasi. Olen tosin täysin eri mieltä tuosta yliopistoasiasta, koska USA:ssa on suorastaan tuhannen kusipäiset opintolainaorjuusongelmat. Nostivat tietenkin sitä korkoa juuri ja opintolaina ei koskaan vanhene. Siinä maassa on kunnon luokkayhteiskuntameininki, vastenmielinen paikka, eikä siitäkään tule pisteitä, että joukkomurhasivat koko alkuperäisväestön muuttaessaan sinne.

Pekka Pylkkönen

Puhuinkin stipendeistä, joita maa on tupaten täynnä. Jos köyhällä on vähänkin kykyjä, opinnot ja ylläpito kyllä kustannetaan.

USAssa tehdään huipputiedettä. Vaikka puolet väestöstä uskookin tulevansa temmatuiksi pian taivaaseen, siellä on paljon hyvää ja opittavaakin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #39

No en kyllä usko että jos on vähänki kykyjä niin kustannetaan. Saat todistaa jos meinaat että uskon.

Tehdään USAssa tiedettäkin. Niin tehtiin Neuvostoliitossakin ja Venuksen ohilennon teki ekana NL. En mä sielläkään ois halunnu asua.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #40

kyllä huippu ylipistojen stibendi onhjelmat on loistavia. jos on nero, ei tartte maksaa mistään mitään. jos tollo, saa maksaa tuplaten.

mä en tota tajunnu aikonaa kun funtsin sinne lähtöä. sit vasta kun poika lukiosta pääsi, tajusin että sen olisi edullisin opiskella jenkeissä.

eli sinällään järjestelmä on tehokas. typerykset imetään kuiviin koulutus vaiheessa. ei sit enää maccarin kassalla tartte miettiä mitä tekee säästöillä kun ei tili riitä edes opintolainen korkoihin. voi keskittyä työhön.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #39

Mitenkäs sitten pitäis kohdella kyvyttömiä köyhiä?

Valtaosa ihmisistä kun on keskinkertaisia, eivätkä mitään neroja. Mikä on mielestäni hieno juttu.

Mielenkiintoinen artikkeli: http://yle.fi/uutiset/kaikki_lahjakkaat_eivat_etsi...

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #50

Yliopistossa opetetaan akateemisia oppiaineita joten sinne lienee syytä ottaa ensisijaisesti akateemisesti lahjakasta porukkaa. Moni koulutusohjelma maksaa 50.000-150.000€. Mielestäni Se on ihan hyvä strategia että otettaisiin tarpeen mukaan lahjakkaita ja sitten niitä jotka väkisin haluavat maksaa itse opintonsa.

Onhan meillä koulutusmahdollisuuksia yliopiston ulkopuolellakin. Puhumattakaan netistä, joka tarjoaa ilmaiseksi maailman parhaiden yliopistojen luentoja lähes alalta kuin alalta. Elinkeinonvapaus tarkoittaa sitä että yrityksen voi panna pystyyn ilman muodollista pätevyyttäkin - poikkeuksia toki on. Esimerkiksi sairaalaan joudut palkkaamaan ihan oikeita lääkäreitä.

Jotain kauppatieteilijöitä voisi tietysti kouluttaa vaikka kaikista halukkaista. Massakurssitetut eivät paljon maksa.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #55

kyllä se tasokas yliopistokoulutus maksaa hiukka enemmän kun 100 000 vuoteen. mä joskus laskin että harvardin tasoinen opetus voitas suomessa antaa noin 30 opiskelijan joukolle täkäläisellä rahoituksella.

"Kaksi kolmasosaa opiskelijoista saa Harvardilta taloudellista tukea koulumaksuihinsa. Toisaalta varakkaimmat joutuvat maksamaan vajaat 50 000 dollaria vuodessa."

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #55

Tarkoitin ehkä enemmän muita koulutuksia kuin yliopisto- tai korkeakoulutusta. Eihän siinä ole mitään järkeä, että jokainen opiskelee jossain yliopistossa, koska kuitenkin tarvitaan mm. putkimiehiä tai keittäjiä.

Mielestäni koulutukseen on paras tapa valita henkilöitä, jotka soveltuvat koulutukseen. Tämän takia koulutuksen on syytä olla ilmaista. Tai ainakin pitää valtion varoilla pitää yllä yliopistoja ja korkeakouluja, joissa on yhtenäinen opetussuunnitelma ja juuri ilmainen koulutus.

Ne, joilla on rahaa maksaa koulutuksensa, voivat sitten palkata vaikka oman opettajan. Ajattele, miten paljon sellainen tyyppi hidastaisi muitten opiskelua.:/

Käyttäjän pkoivuka kuva
Pirjo Koivukangas

"... muuttaessaan sinne." Susanna kysyn ystävällisesti: "Ketkä muuttivat?" USA on monikulttuurinen ja monikerroksinen maa, koska maahan otetaan vastaan eri maiden ihmisiä ja annetaan heille työ- ja oleskelulupa. Heillä on oikeus harjoittaa vakaumustaan on se sitten mikä tahansa. Siellä on runsaasti suomalaisia, joiden esivanhemmat lähtivät Suomessa olevan nälän takia. Viime vuosikymmenen aikana sinne on muuttanut paljon suomalaisia työn saannin takia ja saadakseen tieteelliselle työlleen ja yritystoiminnalleen paremmat mahdollisuudet.

Onhan USA:ssa ongelmia, mutta niitä on myös täällä. Valitettavasti.
Lopetan samnalla tavalla ystävällisesti ja toivotan Sinulle voimia.

Pekka Heliste

USA:n yksityinen koulutus on enemmän kuin myytti. Peruskoululaisista yli 95 % käy julkisen koulun.

Yliopistoja ja. korkeakouluja on n . 4500, joista pääosa julkisia. Eivätkä ne yksityisetkään ole aitoja yksityisiä. vaan säätiöitä, jotka rahoittavat. toimintansa pääosin omaisuutensa tuotolla ja lahjoituksilla.Lukukausimaksut ovat vain pieni osa ja niillä katetaan vain pieni osa.

Stipendijäejestelmäkin on jo täysin korruptoiitunut ja niillä tuetan lähinnä varakkaiden opiskelua.

Sisäänpääsykin näihin valioyliopistoihin on korruptoitunut:Tv:ssä. haastateltiin taannoin suomalaista professoria, joka oli yksi Harvardin sisäänotosta vastaavista professoreista. Hänen mukaansa sisäänpääsyssä on huomioitava vanhempien asema, sillä yliopisto elää lahjoituksista.

Mutta kun yliopiston käy USA:ssa ikäluokasta suurempi osuus kuin Suomessa ja opiskelemaan pyrkii paljon ihmisiä ulkomailta niinjoukkoon. mahtuu helmiäkin

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Just palasin tuosta mainitusta pahan valtakunnasta, meidän perhe on varmaan tosi häiriintynyttä sakkia kun meistä siellä oli tosi mukavaa, jotenkin niikuin vapaampaa... On se kumma kun se on niin hirveän kauhea paikka ja silti kaikkialta maailmasta ihmiset pyrkivät USAn kansalaisiksi. Jotkut jopa laittomasti. On muuten perinteinen äärivasemmiston taktiikka että kun oma idoli tekee jotain ikävää niin silloin aletaan kaivella vastapuolen epäkohtia oikein tikulla.

Jenkeissä on muuten pikkukaupungeissakin (joita ei Suomessa kaupungeiksi kehtaisi kutsua) varaa palokuntaan, poliisilaitokseen, terveyskeskukseen, kouluihin, postiin ym. yhteiskunnan palveluihin jotka Suomessa alkavat olla harvojen herkkua. No toisaalta siellä ei sitten olekkaan hallintovirkamiestä jokaista kahta kansalaista kohti.

Susanna Kaukinen

Onhan USA kiva, jos on varakas. Jos ei ole, se on todella paska paikka. USA on hyvä etuoikeuksien säilyttämiseen, luokkayhteiskuntien luvattu maa. "American Dream" on kuollut. Jos haluaa luokkayhteiskunnassa nousta, se onnistuu helpoiten Tanskassa.

Uskottavasti USA:ssa voi kokea suurta vapautta, kun pääsee lentokentällä kumihanskatutkimuksiin, jos on väärää poliittista mieltä tai sattuu omaamaan taliban-parran.

USA:n kansalaiseksi pyrkiminen oli perusteltua vuotaan 1978 asti, kun maassa oli työvoimapula. Sen jälkeen ei, koska reaalinen ostovoima työväellä ei ole noussut tuon vuoden 1978 jälkeen. Fiksumpaa olisi vaikka tulla Suomeen.

Minä en pidä Venäjästä yhtään sen enempää kuin USA:stakaan. Oksettaa vaan tämä suomalainen uutisointi ja sen vuoksi tämän kirjoitin. En mielelläni käy Venäjällä, koska siellä samoin kuin USA:ssa on täysin herran kädessä mitä virkamiehet tekevät.

Jenkeissä on myös Detroit, joka meni konkurssiin.

Mun yks frendi asu jenkeis, tuli pois. Ei ollu kovin kivaa ku ukko teki niin paljon töitä että sitä näki ehkä kerran viikossa ja sillon se oli kuolemanväsyny. Ei siinä paljon hieman isommat huoneet lämmitä.

Pekka Heliste

Ei se halpaa ole .USA:n. valtion, osavaltioiden ja kuntien menot olivat n 41% bkt: ta

Suomen vastaava luku n 37 %

Susanna Kaukinen

Mihi lie rahat menevät. Koskee molempia.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Kansan ihailu Usaa kohtaa taitaa olla niiltä ajoilta, kun sinne lähti paljon ihmisiä Amerikkaa rakentamaan. Varsinkin silloin kun oltiin osa monarkiaa Amerikkaa pidettiin vapauden tyyssijana, jossa on AY-liikkeet ja työläinenkin voi rikastua.

Ehkä kuuluisin Amerikkaan lähtijä oli Hiski Salomaa, joka lähti v.1909 tuonne rapakon taakse. Hiski itse oli ajatusmaailmaltaan anarkosyndikalisti.

Lännen lokari on yks suosikki-kipaleistani ja varsinkin Yup:n esittämänä http://www.youtube.com/watch?v=LE97aulEhzg

Susanna Kaukinen

USA:ssa oli 1900-luvun alkupuolella todella kovia suomalaisia akiteeraajia erityisesti ilmeisest IWW:ssä. Siltä osin voidaan olla ylpeitä edesmenneistä maanmiehistämme.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

USA on hyvä ja huono maa siinä missä esimerkiksi Suomikin on hyvä tai huono maa. Mahdollisuudet ovat jotain aivan muuta kuin täällä, mutta toisaalta pienessä maassa on ehkä turvallisempaa jollain tavalla.

Susanna Kaukinen

Jep, Suomessa oppii usein lukemaan ennen vankilaa. USA:ssa ei.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Usa vihan koettua konkurssin Neuvostoliiton romahdettua on se ollut lähinnä huvittavaa. Usa on sen verta suuri kokonaisuus, että sen leimaaminen yksittäisten ongelmien perusteella on täysin tarkoitushakuista.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Hollywood, usa osaa tuon propagandan. Hollywoodiin takia mikä paska vaan uppoaa tavikseen ;o Loppu tarinasta on sitten sitä kyttäämistä ja pelottelua. Ns. supervalta, savijaloilla, kuten on ne kaikki ;D

Susanna Kaukinen

Oot varmaan oikeessa. Hollywood saa aina jenkkilän näyttämään joltain muulta ku mitä se on.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kovasti olet tietävinäsi yhdysvalloista jotain ja kuitenkin kutsut kaikkia tuon valtion kansalaisia jenkeiksi. Koetapas mennä joihinkin etelän osavaltioihin kuten Missisippi tai Alabama ja kutsua heitä yankee:ksi niin opit taas jotin uutta ja saat samalla oppia joitain kivoja uusia etelän kirosanoja. Siellä on n 100 miljoona ihmistä joista aika suuri osa eivät ole "jenkkejä". Uskoisin ettet sinäkään, huomioiden poliittista taustaasi, olisi kauhean mielissäsi jos tänne tulisi ulkomaalaisia ja puhuisivat kaikista suomalaisista vaikka nimikkeellä " valkoiset lahtarit". Voisi aika pian sieltä sun nenästä löytyä vaikka Pirkka herne.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

eräs asia mikä vaikuttaa suhtautumiseen on että usa on monta maata.

1940-1970, kasvava tasa arvo, tulot, töitä, jopa neekerit pääsi bussiin ja naiset kouluun huippu aikoina

1970- laskeva elintaso, kasvavat tuloerot, raisismi, työttömyys

elikkä kun puhutaan sodan jälkeisestä jenkkilästä, puhutaan kokonaan eri maasta kuin nyt. silloinen usa on nyky kokoomuksen virallisen talouspoliittisen linjan mukaan ääri kommunistinen. sen voi lukea nykypäivästä jossa keynesiläisyys lasketaan kommunismin lajiksi. kun taas marxilaisen kansantaloustieteen 1970 luvun oppikirjat laskee sen vaarallisimmaksi taantumuksen lajiksi koska se on aint joka toimii.

usasta tulee kuitenkin vieläkin maailman aatteelliset virtaukset. toi bloki on todellisuudessa tiivistelmä Chomskyn, wiliam Blummin ... ajatusten tiivistelmä. kaikkein kriittisin usa vastainen ajattelu asuu usa sisällä ja sen huippu yliopistoissa.

jos joku sanoo rebublikaania lihaksi tulleeksi saatanaksi, henkilön kansallisuus on helppo arvata. usa, demokraatti. ja toisin päin. kommunistinen keskistyleirin rakentaja, köyhien armomurhia suunnitteleva roisto on obama sikäläisen oikeiston retoriikassa.

elikkä ei jenkkei voi yhteen kasaan pinota. juuri olen lueksinut Hahnelia, tällä hetkellä johtava marxilaisen taloustieteen proffa. kaavailee yhteisöllisyys taloustta susannan blokien tyyliin. paikallinen demokratia jne.

edellinen opus on chomskyn anarkismista. siinä esitettiin kanssa samanlaisia ajatuksia kuin susanna tosta yrittämisestä.

eli usa on monta erilaista maailmaa. ne jotka intoilee usa puolesta täysin raivopäisesti ei ole lukeneet yhtään usa älymystöön laskettavaa kirjailijaa. ne jotka on kriittisimpiä, yleensä omaa hyllyllisen jenkki kirjailijoita.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

USA:ssa on paljon vikaa. Mutta myös paljon hyvää. Sama koskee Venäjää, mutta jos olisi pakko valita jompi kumpi, niin eipä tarvitsisi kauan miettiä: Venäjällä ei olisi mitään mahdollisuuksia.

Jos katsoisin kumpi oikeasti uhkaa enemmän demokraatisten valtioiden rauhaa, eipä tarvitasisi myöskään kauan miettiä.

Putin tekee Venäjän avointa imperialismia ja avointa fasismia tunnetuksi niin, että voi itse olla hiljaa.

Rico Rodriques

"The U.S. and the EU started this by funding and hiring a rebel group whose main task was the cause of the illegal uprising and overthrow the existing government power. In doing so, the U.S. broke the agreement that it had agreed not to interfere in Ukraine's sovereignty and territorial integrity. Is time for people to know the truth and understand why Russia behaves in this way."

kirjoitat Susanna aivan totta, USA on todellakin ihan paska maa, yhdessä EUn kanssa aloittivat mellakat Ukrainassa ja kaatoivat sen laillisen hallituksen. Syyriassa USA jäi kiinni terrorismiryhmien palkkaamisesta sekä rahoittamisesta jne.

Aika härskisti se syyttää nytkin Venäjää rikoksesta jonka se itse teki yhdessä EU n kanssa johon Venäjä sitten reagoi.

Kyllä, USA o tyäsin paska maa ja hyvin väkivaltainen sellainen muutenkin, täynnä murhaavia ja raiskaavia jengejä ym.

..sry jos kuva ei näy, kirjauduin fb kin kautta ja tää sama juttu tapahtu aiemminki vaikka mulla on kuva...

Rico Rodriques

tässä lisäksi posti paikalla olleilta nuorilta koskien kaappausta jota nyt selvitellään kuka teki ja mitä:

"sielä oli vallankaappaus, entistä presidenttiä syrjäytettiin ja ne ihmiset jotka olivat maidanilla saivat kaikki rahaa, 300 grivnaa yksi päivä ja jos yövyt niin 800 samalla kun ihmiset jotka asuvat 100 kilometriä Kiovasta ansaitsevat parhaimillaan 2500grivnaa, noin 80% ihmisistä jotka seisoivat siellä niin olivat rahan perässä, Ukrainan 5kanavan omistaja on eduskunnan jäsen joka omalla media vallalla pisti poliisin sielä kriminaalejen paikalle ja ihmiset sankareiksi. Ja nyt Kiovasta on häädetty poliisi niin meno vain jatkuu, taloja valloitetaan ja ihmiset taistelevat. Simpferopolissa, donetskissa, Harkovassa ja muissa kaupungeista ihmiset kun nousevat kapinaan niin sinne passitetaan armeija!!!! Tietojeni mukaan maidanin sponsoroimisessa mukana oli Amerika kuin EU. Eli näillä mailla on intressi Ukrainaa kohtaan ja ainakin mustan meren alue."

aika kierosti USA ja EU lähtivät ajamaan omia intressejään kun Ukraina ei taipunut heidän tahtoonsa edes painostuksen alla, kyllä hävettää olla EU ssa, thyi! Saivat melkein veljet tappamaan toisiaan ja sitten media toitottaa, että Venäjän reagointi tuonkaltaiseen sopimusten rikkomiseen ja ihmisoikeuksien polkemiseen on tuomittavaa...

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014030218...

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

USAn järjestelyt ovat aika kehnot jos ajattelee sen maan puutteita. Mitähän tuolla viritystyylillä maksimoidaan? Ei tiedä ihan tarkasti.

(Vastaus vain aloituksen pikaluvun perusteella)

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Mitenkäs, minulle ei tule mieleen yhtään uutista jossa Yhdysvalloista lähteneiden pakolaisten veneet/lautat rantautuisivat vaikka Kuubaan.

Aikanaan piipahdin San Diegosta Tijuanassa. Sinne päin mennessä senkun käveli rajan yli, mutta takaisin tullessa syynättiinkin tosi tarkkaan. Outo juttu, että paskaan maahan tuloa pitää vartioida, syynätä ja rajoittaa.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

tiesitkö että terroristit tekivät kapinan treblikan keskitysleirillä. murhasivat vartijat, pakenivat. arvaa mihin? saksan miehittämään puolaan.

eli saksan miehitysalue oli juutalaisille paras paikka, sinne menivät väkivaltaa käyttäen.

sama hiukka tossa usa muutossakin.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

USA on tosiaan paska maa kun sinne kaikki haluavat ja sitä aina huudetaan apuun. Usa on paska maa on sanontana vähän samanlainen kuin kytät on natsikoja tai porvarit /cstä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

en mä kyllä ole avukseni kuttunut sen kummemmin bushia kun kyttiäkään. hitler tarvitti kupaakin.

Pekka Heliste

Nuo laittomat siirtolaiset ovat suuri business,siksi heitä houkutellaan USA;aan.

Maahanmuuttaja maksaa suuren summan välittäjälle ja maahan päästyään hn joutuu käytännössä orjaksi eli alipalkatuksi orjatyöläiseksi maatalouteen tai teollisuuteen tai piiaksi valkoiseen talouteen.

Itsessä on uusimuotoinen orjuus

USA:n suurfirmat ovat aina huolehtineet,että latinalaisessa Ametikassa on vallassa dikdatuuri,jolla ylläpidetän uusmuotoista kolonialismmia

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Mikäs maa Susannan mielestä ei ole rasistinen?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

USA on suuri maa, josta voi löytyä kaikenlaista.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

usa on paska maa,mutta onneksi vähät välittää euroopan vasemmistoliberaalien väläytyksistä,,,!
Minusta Usa on suomen jälkeen toiseksi paras,,venäjän pitäessä perää !

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Minusta tuo susannan käsitys on suomessa lähes ainoa. Jos joku uskaltaa, jotain muuta sanoa tämä eliitti ampuu pään poikki. Usaa pitää haukkua.

Mikä oikesto Suomessa haluaa tehdä tästä samanlaisen kuin yhdysvallat. Suomessa, niin kokoomus kuin keskusta, jos nämä niiksi oikestopuolueiksi lasketaan ovat olleet innolla mukana tätä ns hyvinvointivaltiota rakentamassa?

Hyvinvointivaltio voi erittäin hyvin se on koko ajan ottanut suuremman osuuden tästä yhteiskunnasta ja se lienee koituvan sen turmioksi. Enää muniva kana ei muni tarpeeksi hännän elättämiseksi.

No nämä olisi vielä mahdollista korjata. Vastaava korjausliike tehtiin laman jälkeen. Ja asiat saatiin parmemmalle tolalle. Kokoomushan siinäkin oli mukana.

Kaikki palvelut ovat paremmalla tasolla, kuin esim ennen 90 luvun lamaa. Mutta on tullut vaan kaikkea lisää ja kaikenlaiset hörö oopperat on paisuneet. Virkamiehiä on niin paljon, että ehtivät tehtailla kieltoja, vaikkapa avotakkojen kieltämisestä. Valosaasteen tutkijoita ja tukea annetaan joillekin helvetin tuulimyllyille. No tää loppuu tähän. Ei ainakaan nykyisiin oikeistopuolueisiin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Argumentointi:

- Oletkohan koskaan Bulgariassa käynytkään?
- Ihmiset ovat fiksuja ja erittäin ystävällisiä.
- Minunkin perhettä palveltiin aivan viimeisen päälle kun asusteltiin pääkaupungin Hiltonissa. Saatiin aina kaikkea mitä tilattiin. Ja muutkin vieraat olivat tyytväisiä. Fiilis oli kaikkien kesken oikein vapautunut - varsinkin Hiltonin baarissa.
- Minua ärsyttää kun jotkut aina viitsii kaivaa esiin niitä Bulgarian negatiivisia puolia.
- Myönnän tosin, että heillä on hieman sellainen flegmaattinen asenne, eivät koskaan puhu siitä mihin pitäisi hyökätä "...as it is in our national interest..", mutta voin vakuuttaa, että siitä huolimatta ovat kovin isänmaallisia. Ja onnellisia ja iloisia.

Henry

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onneksi ei tarvitse perustaa perustaa käsitystään ja tietojaan USA:sta tähän blogiin, vaan siihen, että on (vaatimattomista lähtökohdista huolimatta) opiskellut ja työskennellyt myös USA:ssa. Toin mukanani myös noin 500 kg kirjoja... :D

Merkittävin ero Euroopan maihin on edelleen po. maan perusidean luonteessa, dynaamisuudessa ja uusiutumiskyvyssä, huolimatta ajoittaisista taantumista tai nopeista muutoksesta. Tätä ei Suomessa useinkaan ymmärretä. Myös monipuolisesta kriittisestä ajattelusta ja tutkimuksen laadusta saa paremman käsityksen, jos tuntee maan korkeakouluelämää. Ei ainoastaan Nobel-palkittujen tai IVY-leaguen kantilta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ivy_League

Hieman kärjistäen: meillä päätavoite on saada valtionapua, jotta voidaan jatkaa tuhlaamista, vaikka tavoite voisi olla "excellence of performance". Intohimo laatuun ei meitä motivoi riittävästi.

Pekka Heliste

Yksityisyys on suhteellista, esim Harvardin tuloista vain n 20 % tulee oppilailta. Liki 40 % tulee omaisuuden tuotoista, 30 % sponsoreilta ja lahjoittajilta ja loppu muuusta toiminnasta

Kuten Harvardin suomalainen professori totesi niin sisäänotossa pitää huomioida lahjoittajien toiveet esim heidän lapsensa ja heidän koulutuksensa.

Sisäänpääsyssä ei olekaan ratkaisevaa kyky vaan papan rahat

Seppo Paasikallio

Suurin ongelma USAssa on, että se ei ole enää demokraattinen maa. Maata hallitsee suvereenisti eliitin harvainvalta. Demokraattisia puitteita on säilytetty, mutta kaikki tärkeät valinnat tehdään rahavallan ehdoilla. Vaaleissa paljastuu rahan osuus ja tukea saa vain jos kannattaa tukijan poliittisia näkemyksiä.Ja tämä harvainvalta on jo vuosikymmeniä määritellyt politiikan suunnan

Presidentti antaa hyvin paljon lakeja omina määräyksinään. Hyvin usein määräykset ovat perustuslain vastaisia, mutta Obama voi niitä säätää melko vapaasti, koska viimeiset presidentit ovat pitäneet huolta, että Korkeimpaan oikeuteen valitaan vain tunnettuja NWOn kannattajia.

EU on pitkälti pyrkimässä samaan suuntaan. Elintaso alas, jotta saadaan luoduksi tarvittavat korporatiodiktatuuriin johtavat lait. Valitettavasti Suomen johto tieää nämä eliitin tavoitteet oltuaan runsaasti heidän salaisissa kokouksissaan mukana, mutta siitä huolimatta heittävät kansan omaisuutta pois suomalaisten käsistä, pyrkivät saamaan kaikki palvelut ulkomaalaisten omistukseen ja mikä pahinta suostuvat eliitin toiveiden ylimääräiseen rahoitukseen tyontämällä veromarkkoja raharikkaiden ahneisiin pusseihin. Tekosyitä osataan kyllä keksiä. Viisaan Salomonin opetushan oli jo kauan sitten, että (hullun) miehen mielestä kaikki hänen tiensä ovat oikeita

Toimituksen poiminnat