Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Asenteesta, Mikael Jungner

  • Asenteesta, Mikael Jungner
  • Asenteesta, Mikael Jungner
  • Asenteesta, Mikael Jungner

Asenne: mistä puhe, siitä puute? Mikael raapaisi semijärkevän blogin asenteesta, josta hän katsoo voivansa autoritatiivisesti jotain sanoa. Siinä määrin kuitenkin riipaisee asenteen kaltoinkohtelu Mikaelin blogissa, että asiaan on pakko ottaa kantaa.

Asenne on pyhä. Asenne on sakramentti ja asenne suojelee sinua suurten johtajien styrankialta. Asenne on pyhää kapinaa siellä, jonne se ehdottomasti kuuluu.

Mikael, Esa Saarinen, mikä-sen-Himasen-nimi-nyt-oli ja muut nykypäivän positiivarit saarnaavat samaa sanomaa: Smile or Die. Hymyile, saatana, sillä muuten me annamme sinulle kenkää. Kiinnostavasti, historiallisesti, Neuvostoliitossa oli sama pakkopositiivisuuden perinne.

Hymyilet päältä ja itket sisältä. Voiko mikään, ma sanon, mikään, jumalauta, olla totalitaristisempaa? Ei, ei voi. Jos joku paikka on pyhä, se on se sinun sisin. Kuten aikaisemmin sanoin:

Tunteiden sisäinen autonomia. Sinun tunteet ovat sinun – eivät kenenkään muun – ja eivät etenkään positiivareiden!”

Ovathan nuo kaverit jossain ihan oikeassakin. Asenteella on väliä. Kirjoitin eilen pitkän tekstin vaikeiden päätösten tekemisestä ja niissä ei voida onnistua, jos sitoumusta niiden tekemiseen ei ole.

Ongelmana tässä on se, että rakentavaa asennetta peräänkuulutetaan sovittamattomien ristiriitojen osalta. Siihen ei pidä suostua, siihen ei pidä koskaan suostua. Oikeisto-vasemmisto yhteistyö on tuhonnut tämän maan ja me olemme syöksykierteessä. Oikeiston kanssa ei voi neuvotella, koska kun niin tehdään sen pääoma kasvaa ja se saa yhä enemmän valtaa. Tämä johtaa auttamatta täydelliseen tappioon.

Silti asenteella on väliä: meidän on opittava parempaan kommunikaatioon, parempaan kuunteluun, parempaan päätöksentekoon, sillä muuten meidän yhteisömme eivät voi onnistua ja meidän yhteisöjemme on onnistuttava, kun me rakennamme parempaa, kun taantumukselliset ja konservatiiviset jarruttajat koettava sulkea kaikki ovet ja ikkunat, vaikka talo on tulessa.

Kaikki lepää sen päällä, että meillä on asenne kohdallaan.

Toinen asia, mistä Mikael puhuu on sen sovittamattoman oikeuttaminen. On hyväksyttävä sitä, tätä ja tuota, vaikka me kaikki tiedämme, että kilipääkapitalismin kanssa ei voida tehdä kompromisseja ja sen kanssa sovittelu on aina väärin: tässä oikea asenne on päinvastainen kuin mikä on muutoin oikea asenne: oikea asenne on vastarinnan ja täydellisen tuomitsemisen asenne, nollatoleranssi jokaisella kuviteltavissa olevalla tasolla.

Niin, olen minäkin tekopyhä, mutta koetan tehdä joka päivä vähän paremmin. Kun yhä useampi meistä parantaa omaa toimintaansa pieni askel kerrallaan aina kun jaksaa, ei sen useammin, niin ajan myötä puroista kasvaa valtava virta, vesiputous ja tsunami, jonka voima on vastustamaton.

Me siis tarvitsemme asennetta, joka on yhtäältä mitä jyrkimmin mahdottoman ja sen hyväksymisen tuomitseva, taloudellisen tyrannian ja ympäristön tuhopolton täydellinen antiteesi ja samalla asenteen, jonka toinen puoli on juuri se, josta Mikael aluksi puhui, mutta liitti sen sitten täysin väärään viitekehykseen.

Mikael, monen muun kapitalistien ennakkoluulot omaksuneen ihmisen tavoin ei ymmärrä, että se horisontti, jonka hän näkee on, kuten tohtori Marx ennakoi,  jälkikapitalistisen maailman ennakkoluulojen läpitunkema.

Mikael ei näe sitä, että ruohonjuuret kasvaa tuuheina ja kilipääkapitalismin päivät on jo luettu. Siirtymävaiheen johtajat aina kuvittelevat, että wanha voi jatkua loputtomiin, mutta he ovat kuin sarjakuvahahmot, jotka ovat kävelleet jyrkänteen reunan yli, mutta eivät ole vielä katsoneet alas.

 

”Attitude, you got some attitude, can’t believe what you say to me, you got some attitude.”

 

Näillä eteenpäin:

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Harri:
"Oikeiden, "toimivien"ratkaisujen oletaan itsstään selvästi löytyvän kapitalistisesta viitekehyksestä."

Luin ensin, että "kapitalistisesta viihdekeskuksesta" YLE:stä?

Siltä tämä alkaa tuntumaan...:(

Susanna Kaukinen

En tiedä oliko tutkimus todenperäinen, mutta pelottava se silti oli:

- 87% suomalaisista luottaa YLE:en
- 66% luottaa Hesariin

"The winter is coming and it's full of terrors."

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Ja meno jatkuu.
Göbbelsiltä pari käyttökelpoista sitaattia:
"Propagandan väitteet on suunniteltava tyhmimmän kadunmiehen käsityskyvyn mukaan.."
”Englantilaiset seuraavat periaatetta: kun kerrot valheen, kerro iso ja pysy siinä. He pitävät valheensa, silläkin riskillä, että näyttäisivät naurettavilta.”

http://www.hs.fi/paivanlehti/18012014/paakirjoituk...

Susanna Kaukinen

Jep. Kansankusetukset olympialaiset.

Toimituksen poiminnat