Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Eurokriisi kiakkovierailun ja jatkoprotestien takana

  • Eurokriisi kiakkovierailun ja jatkoprotestien takana
  • Eurokriisi kiakkovierailun ja jatkoprotestien takana
  • Eurokriisi kiakkovierailun ja jatkoprotestien takana
  • Eurokriisi kiakkovierailun ja jatkoprotestien takana
  • Eurokriisi kiakkovierailun ja jatkoprotestien takana
  • Eurokriisi kiakkovierailun ja jatkoprotestien takana

Moraalinen paniikki sikseen ja puhutaan asiaa. YLE:n A-talk:issa vieraillut kiakkovieras mainitsi useita syitä siihen, mitkä tekijät olivat poliittisen protestin taustalla, jonka kukkahattutädit ja poliittisesti korrektit tekopyhät pönöttäjät haluavat leimata mellakoinniksi, jotta itse asia unohtuisi.

Haluan korostaa erästä aivan keskeistä syytä mielenosoitukseen.

Ilman eurokriisiä 500 ihmistä ei olisi saatu kaduille ja tämä on aivan varma. Tästä käsin voidaan katsoa, että on päivänselvää, että täysin järjenköyhä EU- ja Europolitiikka on toiminut keskeisenä katalyyttinä protesteille.

Yhtäältä syypäänä tähän on meidän oma hallituksemme, jonka vastuuttomuus on vailla vertaa. Toisaalta yhtä lailla syyllisiä tilanteeseen ovat kaikki poliitikot, jotka ovat tuhoisan EU- ja Eurohankkeen takana tai puolueissa, jotka sitä tukevat.

Yleiseurooppalainen protestiliike on nyt rantautunut Suomeen. Tästä on kyse! Eurovastaisuus yhdistää eurooppalaiset ja yhdistää meidät yhtäältä euroa, toisaalta valta- ja rahaeliittiä vastaan ja loppuviimein koko Euroopan Unionia vastaan.

Erityisen ironista tilanteessa on se, että monet Perussuomalaiset hyökkäävät naama punaisena hirmuisten anarko-kommuno-sosialistien maailmanloppua vastaan, vaikka nimenomaan tämä ryhmä on noussut vastustamaan sitä politiikkaa, mitä Perussuomalaiset vastustavat.

Tottakai mielipide-erot monella tasolla ovat valtavia, mutta ylieurooppalainen kansalaisten konsensus siitä, että nykymeno riittää on nyt rantautunut Suomeen 5 vuotta sen jälkeen, kun Kreikan taloudellinen palopommitus alkoi.

Vastaideologit aina väijyvät nousukaudet ja ovat ensimmäisinä kaduilla, kun kapitalismi ajaa itsensä kriisiin. Tämä tapahtuu suurella luotettavuudella, koska järjestelmä on täysin rikki. Sen sijaan, että jeesustelijat heittelevät leimakirveitään, heidän tulisi pohtia miten he saisivat omat joukkonsa kaduille, jotta nykyinen kuolemaa kylvävä poliittisideologinen talouden tuhopoltto saataisiin loppumaan.

Kun vastaideologit ovat saaneet protestiliikkeet lopulta Suomen median kartalle, olisi aika liittyä protestiliikkeisiin, jotka ovat oman hipiän herkkyydelle sopivia.  Hyvä esimerkki liikkeestä, jolle kenenkään ei pitäisi voida sanoa ei on Kyllä! Itsenäisyydelle - kansanliike. Sillä on jo pitkän matkaa toista tuhatta tykkäystä facebookissa.

Kyseinen liike on ollut suorastaan militantin rauhanomainen. Tämä varmasti miellyttää Perussuomalaisiakin, etenkin kun liike on poikkipuolueellinen. Menkää sinne, puolustaakaa tätä maata ja muistakaa sitten kun me olemme voittaneet, että ilman anarkistien päänavausta protestiliikeet oltaisiin saatu haudattua ikuisesti median hiljaisuuteen.

Voin jopa lohduttaa tovereita sillä tiedolla, että laajan pohdiskelun jälkeenkin olen tovereitteni kanssa sitä mieltä, että tuo kansanliike ei ole fasistinen tai rasistinen.

Sen vetäjä ei meidän ymmärryksemme perusteella ole rasisti, fasisti tai natsi, vaikka hänen maneerinsa eivät pätkääkään minuakaan miellytä ja olen omalta osaltani paheksunut sitä, että käytetty ilme ja sävy olisi voitu valita paljon paremmin.

Silti olemassaolevan tiedon varassa katson, että liike on ymmärtääkseni aivan oikealla asialla. Olisi ollut vielä parempi, jos liike oltaisiin osattu pukea paljon yhdistävämpään kaapuun, josta hyvänä esimerkkinä on Itsenäisyyspuoleen uusi ilme.

Tärkeintä on kuitenkin päämäärä, joten antaa kaikkien kukkien (siis: kukkien, ei kakkojen) kukkia vaan, jotta me saamme totalitaristisen ja IMF-argentiinalaista talouden syöksykierrettä huokuvan kilipääkapitalistisen europolitiikan pysäytettyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juu, nimenomaan yhteistyötä tässä tarvitaan.
Ja sekin on totta, että media vaikenee aina kun saadaan poikkipoliittista yhteistyötä aikaan.
Vaikka en sillälailla aina ole PS:n kanssa samaa mieltä, näen kuitenkin, että siellä on paljon voimaa, jolla se voisi tuoda esiin omat näkemyksensä juuri siihen politiikkaaan, jota kaikkein parhaat voimat siellä ajavat!

Tsemppiä ja yhteistyötä kaikille!
Sillä tämä taivaisiin saakka haiseva hallitus- & mediasolmu aukeaa.

Henry

Susanna Kaukinen

Nimenomaan näin. Mulla on hyvin rajallisesti rakkautta tuota yhteistyötahoa kohtaan, mutta ei se ny mikään hidaste ole kun samaan suuntaan on matka. Jos haluaa rakkautta, voi hankkia koiran.

Sami Ilvonen

Monet koirat purevat. Miten koiralta tai muultakaan lemmikiltä voi saada rakkautta? Siis täydellisen hölmö neuvo ylipäätään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #10

Kiitos palautteesta. Koirat ja kissat on monille ihmisille perheenjäseniä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

FB-tykkäyksiin minua ei saa, koska en ole hankkinut sieltä tiliä.

Ensimmäisenä tulee lopettaa kuitenkin tuollainen päätön riehuminen, ja toivon todella, että se ei uusiudu. Saatan olla väärässä ajatellessani, että tässä on ongelmana se, että muutokset pitäisi saada heti näkyviin. Tällaisten asioiden suhteen laiva kääntyy kyllä tuskallisen hitaasti. Viestin voi joutua kertomaan tuhannenkin kerran, koska yhdellä kerralla kaikki eivät ole vastaanottamassa viestiä. Tarvitaan malttia, ei rähinöintiä.

Olen nimittäin sitä mieltä, että ajatuksissa ne varmistimet otetaan pois vast'edes aina, kun kuulee termin "luokkasota".

Susanna Kaukinen

Joo, niistä on joku juttu verkkomediassa, jota pitää lukea hieman referenssejä tarkastellen, mutta tämmönen:

=> http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=9284

Eihän tuo kansanliike ole riehunut *koskaan*. Se on jotenkin niin salonkikelpoinen, että oksat pois. Tai ei sittenkään, ettei oksiakaan vahingoiteta. ;-)

...

Suuremmassa mittakaavassa on vaikea sanoa, millaista aktiviteettia muut sitten suunnittelee. Aika näyttää. Uusi normaali on joku, mutten osaa sanoa mikä. Tiedän, että jengi toivoo, ettei kukaan tee yhtään tägiä tai kävele punasia päin tai ajattele rumasti, mutta se ei ole mun kommenteista tai haluamisista kiinni, että mihin suuntaan homma kehittyy.

Omalta osaltani olen koettanut rauhotella jengiä sen mitä voin, mutta ei mulla ole mitään auktoriteettia kenellekään kertoa miten pitää toimia. Voin vaan argumentoida, kuten olen tehnyt, että tekemisen pitää olla poliittisesti mielekästä ja kaikki ylilyönnit on vaan haitaksi yhteiselle asialle.

Turha ajatella, että mut voi ristiinnaulita tai syyllistää muitten tekemisistä. Kaikki koettaa pakottaa mua tuomitsemaan kaikki toimet, mutta mä tässä vaiheessa jo periaatteesta kieltäydyn siitä, koska alkaa olla asiasta niin DDR olo.

Mun mielestä realiteetit on sen suuntaisia, että kyllä niitä tägejä vielä nähdään ja voi olla että jotain ikkunoitakin menee. Mut tää on mun henk koht arvio asiasta. Jos sillä päästään, niin kannattais avata kaljat ja juhlia, koska jos haluat että alan maalata piruja seinälle niin voin tehdä senkin.

Kun nimittäin historian kirjan avaa, sieltä löytyy sellaisia toimintaryhmiä kuin RAF, IRA, ETA ja niin poispäin.

Eli mun mielestä jengin perspektiivi on ihan vinksallaan. Pahimmassa tapauksessa me saadaan uus Schaumann tai Breivik. Ja totta tosiaan on turha ajatella, että olisi mitään erityistä odottaa, että ne ruuvit irtoaa jonkun vasemmistolaisen toimijan päästä.

Sehän voi ihan hyvin olla mistä ryhmästä hyvänsä. Ainakin tähän päivään asti suomalaiset anarkistit ovat olleet verrattaen erittäin säyseitä ja jos näissä pysytään, niin jokainen voi onnitella itseään.

Ai niin, mutta piti puhua moraalipaniikissa asiasta ja tuomita kaikki ja todeta lopuksi, että koska ne teki väärin, ne pitäis ampua, heittää ruumiit vankilaan ja avain pois.

Se perspektiivi kun tuntuu olevan niin vaikea asia. Jostain kumman syystä ollaan niitä henkisiä varmistimia ottamassa pois hyvin helposti.

Vastaavasti multa menee henkiset varmistimet suuryritysten veronkierrosta. Pitäiskö mun nyt sit vastaavasti meuhota, että ne pitäis käydä pätkimässä kakkosnelosella, että oppivat tavoille?

Just saying. Ei mitään henkilökohtaista. Olen aina arvostanut sinua ja arvostan edelleen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

En mä aikonutkaan sanoa, että sulla olis mitään tekemistä tuon riehumisen kanssa.

Itselleen ne tekevät pahimman vahingon, se on aivan varma, että tuo vain koventaa toisen osapuolen otteita. Siinä samalla koko idea kariutuu, kun enemmistö rupeaa pitämään kaikkia talouskuria vastustavia vesikauhuisina sekopäinä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #13

Huomaatko, että jos miekkarissa on 500 ihmistä ja 5 riehuu, kaikki 500 ristiinnaulitaan siitä?

Tämä on hyvin mielenkiintoista, eikä ole?

Jos me elämme oikeusvaltiossa, eikö vain syylliset pitäisi tuomita?

Miten yht'äkkiä miekkarissa jengi on veljensä vartija, jos toisten tekemisistä ei muutenkaan vastata?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #14

Jos suhdeluku on tuo niin niiden 495 pitää käyttää tilannetajuaan. Mennä sanomaan niille viidelle, että nyt loppuu tuo mellakointi, koska se ei kuulu tähän ideaan, eikä siitä seuraa kuin kahta enemmän harmia.

Jos eivät tee mitään niin kyllä he sen riehumisen käytännössä hyväksyvät. Ja esivalmistelujen yhteydessä tällainen yllyttävä / hyväksyvä henki paistaa kyllä reippaasti läpi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #17

Jos olet stokkan hulluilla päivillä ja siellä alkaa riita jostain paidasta, oletko velvollinen puuttumaan asiaan?

Tarkkaan ottaen laki tuskin edes sallii asiaan puuttumista. Riehujan pysäyttäminen voimakeinoin johtaa siihen että saat itse tuomion.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #18

Niin, nyt tullaan siihen hyväksymiseen. Jos hulluilla päivillä tapellaan paidasta niin aika pitkälti tilanne riippuu siitä, miten tapellaan ja olenko nähnyt tilanteeseen johtaneet tapahtumat. Tilannetajua sopii käyttää.

Tässä ikkunoiden hajoittamisessa ei ollut kyse voimakeinojen käytöstä. Kirjoitin aika selkeästi, että sitä mennään näille sanomaan, että nyt tuo melksaaminen loppuu - ja selvityksenä, että se haittaa kokonaisuutta ja vie huomion vääriin asioihin.

Tuolla Yrttiahon (Riikan) seinällä on tästä kommenttina ilmitullut hyvä taltiointi: näin välinpitämättömästi iso kulkue suhtautuu siihen, mitä siellä häiriköt tekevät. Tämä kertoo tasan sen, että toiminta hyväksytään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #17

Lue Henri tämä...

"Kirjoittaja on tutkijatohtori Suomen akatemian filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan huippututkimusyksikössä."

=> http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194860569068/arti...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #19

Tästä on muuten aineksia ihan avaukseen asti. Harkihen. Yöllä on taas niin seesteistä, että inspiraatio voi iskeäkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Katsotko, että esittämistäsi syistä johtuen on suotavaa, että rikotaan liikehuoneistojen ikkunoita ja ruhjotaan hevosia mailoilla? Vai ovatko moiset teot vain "pieni hinta" siitä, että asia saadaan esille?

Susanna Kaukinen

Oot kuitenkin ite tehny jotain paljon pahempaa. ;-)

Jaakko Häkkinen

"Erityisen ironista tilanteessa on se, että monet Perussuomalaiset hyökkäävät naama punaisena hirmuisten anarko-kommuno-sosialistien maailmanloppua vastaan, vaikka nimenomaan tämä ryhmä on noussut vastustamaan sitä politiikkaa, mitä Perussuomalaiset vastustavat."
-- Eihän siinä ole mitään ironista. Persut kuten kaikki muutkin yhteiskunnalliset toimijat tuomitsevat keinot eli väkivallan ja vandalismin. Päämäärä on toissijainen. Se jääkin toissijaiseksi, niin kauan kuin mellakoidaan. Haluavatko anarkistit poliisivaltion? Sellaistahan he toiminnallaan ajavat.

"Sen sijaan, että jeesustelijat heittelevät leimakirveitään, heidän tulisi pohtia miten he saisivat omat joukkonsa kaduille, jotta nykyinen kuolemaa kylvävä poliittisideologinen talouden tuhopoltto saataisiin loppumaan."
-- Olet niin anarkismisi sokeuttama, ettet ymmärrä, ettei kaduilla riehuminen tavallisten ihmisten ja puolueiden mielestä ole vaikuttamista. He pyrkivät vaikuttamaan politiikassa.

" ilman anarkistien päänavausta protestiliikeet oltaisiin saatu haudattua ikuisesti median hiljaisuuteen."
-- Höpö höpö! Mielenosoituksia olisi ilman anarkistejakin. Vai viittaatko johonkin satojen vuosien takaisiin päänavauksiin? Ranskan vallankumoukseen?

Susanna, tuomitsetko vai hyväksytkö väkivallan, vandalismin ja muun rikollisuuden, jota anarkistit harjoittavat? Vastaa, ole niin hyvä. Pelkäätkö muuttuvasi hylkiöksi anarkistipiireissä, jos tuomitset väkivallan? Onko rikollinen toiminta, väkivalta ja sillä uhkailu niin kiinteä osa anarkismia, ettet voisi enää olla katu-uskottava anarkisti tuomittuasi väkivallan ja rikollisuuden?

Susanna Kaukinen

Olenhan minä sen jo tänne aimmin kirjoittanut:

"""

Olen anarkistina lähtenyt vaikuttamaan yhteisiin asioihimme vähentääkseni kaikkea väkivaltaa. En halua omalta osaltani olla lisäämässä sitä tai provosoimassa ketään siihen - muuten toki, kyllä! - ja uskon, että me voimme voittaa vain gandhilaisilla opeilla.

Jos todella uskot väkivaltaan, niin puen tuon toisin: lopputulosten tasolla rauhanomaisuus on kaikkein väkivaltaisinta, koska sillä saavutetaan voittoja.

Miten kuten sitten vain, hyvä lukija, minua luet - en ole kenenkään mutsi, enkä voi tulla kertomaan kenellekään miten toimia. Mielipiteeni voit lukea yltä, mutta lisenssitasolla mennään tällä: tee mitä viisaimpana pidät.

Ihminen on moraalinen subjekti ja jokainen tekee omat valintansa. Jos me luovumme tästä, kaikki on menetetty. Pyydän silti sinua, hyvä lukija, pohtimaan järjelläsi ja sydämelläsi sitä, onko näkemyksessäni kenties jotain kehittämiskelpoista.

Riistokapitalismi ja sen ympäristötuhon maailmanlopun ratsastajat syövät aina omat lapsensa ja synnyttävät oman vastarintansa kerta toisensa jälkeen, koska väärästä ei oikeaa saa, vaikka sitä miten pyörittäisi.

Me tiedämme, että me olemme oikeassa, mutta on muistettava Nietzschen sanat:

“Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster... for when you gaze long into the abyss. The abyss gazes also into you.”

Joudun aina välillä itsekin muistuttamaan itseäni niistä, olenhan vain ihminen. Vallankumous ilman rakkautta ei ole vallankumous ensinkään. Se on vain tämän saman paskan jatkamista. Samaa tai eri mieltä, Crass laittoi sen paremmin kuin minä osaan: Crass - Bloody Revolutions.

Valta on voitava ottaa ilman terroria ja minulle riittää se, että maanpetturit ja muut rikolliset tuomitaan, heitetään linnaan ja pohditaan kymmenen vuoden päästä, että voikohan ne koskaan laskea sieltä ulos.

Pidän silti sitä itkupillimäisenä uhriutumispuheena, että itketään parista tägistä ja parista ikkunasta. Pikkujuttuja. Vedän kuitenkin oman rajani siihen, että ihmisiä loukkaantuu, sitä en kannata, enkä halua olla sellaisessa mukana.

Kun ihmisiä alkaa loukkaantua, ollaan siirtymässä pimeälle puolelle, jota kutsutaan fasismiksi.

"I want Anarchy and Peace!"

"""

<= http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

...

Vastasin myös melko vastaavaan jo tässä:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Susanna Kaukinen

Voitko ajatella, että me ei nähdä maailmaa samalla tavalla? Voitko ajatella, että se sun tapa ajatella asioita ei ehkä kenties ole ainoa, tai ei ehkä edes ainoa oikea?

Sä puhut väkivallasta. Mun mielestä väkivaltaa kuvaillaan näin:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

180 likee ja 11 suosittelua sanoo, että joku muukin on samaa mieltä. Et siis pääse heittelemään pilkkakäpylehmilläsi vain mua, vaan on monta muutakin jotka ajattelee samalla tavalla.

...

Etelä-Euroopan kaduilla on tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä. He ovat siellä, koska poliitikot eivät perkeleet kuuntele. Ei ne kuuntele meilläkään. Ajaa vaan valtiolaivaa suoraan jäävuoreen.

Tuomitset ilmeisesti kaikki nämä kansalaiset? Tuomitset ilmeisesti kaikki, jotka haluaa teoilla osoittaa sen, että vastustaa nykyistä politiikan suuntaa laitoja myöten, täysin, ehdoitta ja pohjatta?

...

Jos et tuomitse kaikki, vaan ainoastaan ne, jotka tekee jotain väärin, niin mitä on väärin? Tuomitsetko kaikki jotka ajaa ylinopeutta tai kävelee punaisia päin? Oletko muuten koskaan itse tehnyt mitään a) väärää b) sääntöjenvastaista? Jos olet, niin miksi katsot, että sinä voit kertoa muille mitä sääntöjä pitää noudattaa ja mitä ei, jos itsekin teet omat päätöksesi sen suhteen mitä niistä noudatat?

Millä auktoriteetilla teet tämän kertomisen?

...

Veronkierto ja typerä talouspolitiikka tappaa. Espanjassa on 400.000 ihmistä ajettu kaduille, Kreikassa 600.000 on ilman sähköä ja siellä on terveydenhoito sillä tolalla, että lehdessä oli just juttua siitä kun yhden naisen syöpäkasvain kasvoi rinnasta ulos. Kreikassa 5000 on tehnyt itsemurhan ja niitä on tapahtunut muissakin euromaissa.

Sinusta tämä ei ilmeisesti ole väkivaltaa. Ikkunoiden rikkominen on väkivaltaa ja vandalismia.

Minun mielestäni sinä et tiedä mistä puhut. Kunhan moralisoit, kunhan kovistelet mua ja tsiigaat, saatko a) pakotettua mut siihen moraalinäkemykseen, joka sinulla on tai saatko b) minut puhumaan itseni pussiin.

Well, tuskinpa. Kaikki ei vaan ole samanlaisia, ajattele samalla tavalla, tuomitse ja hyväksy samoja asioita ja semmosta se on. Oikea ja väärä on arbitraarisia asioita, joista ollaan hyvin eri mieltä.

Musta on paljon rikollisempaa kiertää veroja tai tehdä ihmisiä tappavaa talouspolitiikkaa kuin rikkoa ikkunoita.

Olet ilmeisesti eri mieltä? Ole, jos se auttaa. Moraalikäsityksesi on omasi, samoin minun on omani.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minusta on aika absurdia takertua näyteikkunoiden rikkomiseen ja muuhun vandalismiin tilanteessa, jossa valtiokoneisto markkinatalous ohjaimissaan harjoittaa laajaa ja pitkäkestoista rakenteellista, sosiaalista väkivaltaa hallintoalamaisiaan kohtaan.

En kannata väkivaltaa enkä vandalismia. Se on kuitenkin marginaalista siihen nähden, mitä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja muissa markkinatalousmaissa tehdään: puretaan sosiaalista turvaverkkoa, puretaan työvoimaa suojelevaa lainsäädäntöä, heikennetään toimeentulon mahdollisuuksia, myydään kansallisomaisuutta jne

Oletko nähnyt dokumenttielokuvan "Buy Buy Europe"?
Siinä on lopussa hyvä kuvaus siitä, miten "työreformit" ovat kasvattaneet työtätekevien köyhien määrää Saksassa, ja miten sama järjestelmä halutaan ulottaa koko Euroopan unionin alueelle.

EDIT tämä oli vastaus Jaakko Häkkiselle #4

Sami Ilvonen

Sinun huuhaakirjoituksesi jossa ei ole mitään tolkkua muutenkin saa minut ja monet muutkin juuri ennemminkin liittymään PerusSuomalaisiin kuin muuhun.

Timo Soini varmaan lähettää sulle kukan kiitokseksi huonosti artikuloidusta höpönhöpön tekstistä.

Susanna Kaukinen

Kiitos hyvin perustellusta mielipiteestä.

Toimituksen poiminnat