Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Perussuomalaiset EU-eliitin asialla

  • Perussuomalaiset EU-eliitin asialla
  • Perussuomalaiset EU-eliitin asialla
  • Perussuomalaiset EU-eliitin asialla
  • Perussuomalaiset EU-eliitin asialla
  • Perussuomalaiset EU-eliitin asialla
  • Perussuomalaiset EU-eliitin asialla
  • Perussuomalaiset EU-eliitin asialla
  • Perussuomalaiset EU-eliitin asialla
  • Perussuomalaiset EU-eliitin asialla

Perussuomalaisilla oli mahdollisuus toimia Suomen kansan pelastajana. Puolueen omistaja Timo Soini kuitenkin valitsi toisin ja laittoi oman etunsa kansan edun edelle ja hyvin epädemokraattisin ottein runnoi Perussuomalaisten linjaksi, ettei puolue aja eroa Eurosta ja EU:sta.

Olen teille, ystävät ja toverit, sata kertaa sanonut, että suuri johtaja pettää aina ja vallan keskittäminen johtaa aina sen väärinkäyttöön. Johtaja Soini nyt todistaa todeksi sen, minkä me tiesimme jo historiasta: johtajan etu ei ole puolueen tai kansan etu ja tiukan paikan tullen suuri johtaja lähes poikkeuksetta valitsee oman etunsa ja Audin penkin.

Erityisen painavasti haluaisin, että tämä jäisi sinun mieleesi, hyvä lukija, jos olet kallellaan isänmaan tai työväen asialle: suuri johtaja pettää aina ja ainoa tapa saada kansan asia ajettua on ottaa valta kansalle itselleen.

Perussuomalaisten perintö on surullinen. Siihen lähtivät monet parhain toivein ja sydän rehellisyydestä pamppaillen. Ystävät, tänään suren teidän kanssanne. Olisin toivonut, että puolueen perintö olisi voinut olla toisenlainen, kuin minkälaiseksi se on muodostumassa.

Perussuomalaiset jättävät taakseen vihaa suomenruotsalaisia, romaneja, maahanmuuttajia ja muita vähemmistöjä kohtaan. Voisiko synkempää perintöä jättää kuin hädän hetkellä valaa kansaan uskoa paremmasta huomisesta ja jättää jälkeen vain vihaa, eripuraa ja surua. Tällaisten asioiden kanssa näpertelemisestä ei ole ja ei ole ollut muuta kuin haittaa yhteiselle asialle.

On totta, että eliitin valtapuolueet ja valtamedia ovat kivittäneet Perussuomalaisia joka käänteessä ja maalanneet kaiken asiallisenkin kritiikin populismiksi. Tämä on ja on ollut kohtuutonta. Tämä myös kertoo sen, miten pitkälle valtaeliitti on valmis menemään: kansan hädän hetkellä sen mahdollinen pelastaja - jolla oli politiikan valttikortit - demonisoidaan kansankiihottajaksi.

Tässä propagandan suossa on vaikea nähdä eettistä voittajaa. Valtaeliitti ja sen omistuksessa olevat valtapuolueet eivät välitä tuon taivaallista totuudesta ja Soini taas valitsi oman etunsa kansan edun sijaan. Timolla oli omantunnonkysymyksen paikka ja Timo valitsi Audin ja paikan eliitissä.

Ystävät ja toverit, vetäkää lippu puolitankoon.

Tavallinen hyvä ihminen ei voi edes raskain sydämin antaa ääntään enää Perussuomalaisille. Puolueen seikkailut vihapuheen alttarilla ja sen kova, sydämetön linja heikompiosaisia kohtaan jättää lähes koko kansan, josta puolueen johtaja ja omistaja mielellään puhuu, puolueen ulkopuolelle.

Ei Perussuomalaiset ole työväenpuolue ilman sosialismia. Se on työväenpuolue ilman kansaa, koska valtaosa kansasta ei voi mennä sen omistajan arvojen taakse. Emme me voi sitoutua kehitysavun leikkauksiin, kun maailman nälänhätä voitaisiin lopettaa tänään sillä rahalla, jonka USA:n ja EU:n kansalaiset käyttävät koiran- ja kissanruokaan.

Perussuomalaisten ja puoleen omistajan ongelma on se, että politiikassa pääsee pinnalle pelkällä puheella, mutta ilman ratkaisuja polttaviin kysymyksiin siellä ei kauaa pysy. Perussuomalaisilla ei ole ratkaisua kansan ongelmiin, joiden puolta he kertovat pitävänsä.

Todelliset ratkaisut ovat jotain aivan muuta kuin maahanmuuttajien mollaamista, sillä ongelmien syyt ovat kaikille maailmaa seuraaville selvät: käsistä karannut finanssikapitalismi on ajanut maailman talouden raunioille ja toisaalta maahanmuutto johtuu lähes yksinomaan länsimaiden edelleen harrastamasta imperialistisesta kolonialismista. Ympäristönmuutoksellakin toki on asiassa osansa.

Itsenäisyyspuolue ja tasavaltalaiset kannattavat todellisia ratkaisuja. Me haluamme irti finanssieliitin EU:sta ja sen rahasta, Eurosta. Me haluamme palauttaa kansallisen keskuspankin takaisin sille kuuluvalle paikalle ja me haluamme tälle maalle rahan, joka on meidän hallussamme, eikä talouseliitin.

Me vaadimme talousdemokratiaa, rahan kansanvaltaa, joka on todellinen rakenteellinen ratkaisu moniin meitä piinaaviin ongelmiin. Oma raha viisaasti käytettynä liian kovan ulkoisen arvon omaavan Euron sijaan avaisi taas Suomen viennin ja palauttaisi vientiteollisuuteen töitä. Oma raha viisaasti käytettynä lisäisi myös työtä valtio- ja kuntasektorille ja auttaisi sielläkin pelastamaan hyvinvointivaltiota.

Me vaadimme Suomen kansalle oikeutta meidän pois annetun maamme luonnonvaroihin, jotka kansainvälinen eliitti kuorii lompakoihinsa ja jättää meille vain ympäristön hävityksen ja saastuneen maan.

Itsenäisyyspuolue on koko kansan mittainen puolue, joka ei sorru sellaiseen taktikointiin, joka on vienyt Perussuomalaiset jyrkänteen reunalle. Meidän mukaamme mahtuu suurelta poliittiselta leveydeltä, kunhan sydän on paikallaan. Me emme kannata kansainvälisistä sopimuksista irtaantumista kehitysavun suhteen, emmekä muutenkaan halua yhtäkään kansalaista mukaan sen takia, että tämä vihaa jotakuta.

On omantunnon kysymyksen paikka, minkä puolueen numeron vaalilappuusi laitat. Jos haluat olla sekä Suomen että jokaisen maailman kansalaisen puolella finanssieliitin, rahaeliitin ja valtaeliitin puolueita ja niiden riistoa, valheita ja varkautta vastaan, valitset Itsenäisyyspuolueen.

Me haluamme rakentaa uuden maailman, jossa jokaisella kansalaisella on oikeus hyvään kotimaahan, me haluamme rauhaa, harmoniaa ja hyväntahtoista yhteistyötä itsenäisten kansojen kesken, joilla kaikkilla on synnyinoikeus omaan kulttuuriin, toimeentuloon ja omaan maahan.

Me kamppailemme rinnakkain jokaisen kanssa oikeudenmukaisuuden, välittämisen ja sen kohtuuden puolesta, joka puolustaa meitä kaikkia ylikansallista rahavaltaa vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (112 kommenttia)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Me vaadimme Suomen kansalle oikeutta meidän pois annetun maamme luonnonvaroihin, jotka kansainvälinen eliitti kuorii lompakoihinsa ja jättää meille vain ympäristön hävityksen ja saastuneen maan."

Tämä on niin totta. Perussuomalaiset ovat niin omien jytkyjensä lumoissa, että kansalaisten hätä ja asioiden hoito heille, vaikuttaa täysin sivuseikalta. Kauhistuttavinta on se, että he eivät näytä ymmärtävän, mitä maailmassa oikein on tapahtumassa.

Susanna Kaukinen

Se tässä meikäläistä surettaa, että Perussuomalaiset ovat haaskanneet aivan valtavan määrän työtä, kun heillä ei ole näkemystä ja kykyä ratkaista asioita.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Tälläistä kehityssuuntaa aavistelin itsekin pitkän aikaa. Soini ja muut vallanhaluiset tulevat syömään EU:n kädestä omaa etuaan etsiessään. Soinin arvasin pelimieheksi vuosia sitten hänen menettelystään Halla-Ahon kanssa. Olen ollut perussuomalaisten puolella, mutta Soinista johtuen en ole koskaan uskonut heidän tulevaisuuteensa. Soini pettää omansa, valitettavasti.

http://timokohvakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15101...

Susanna Kaukinen

Ketunhäntä kainalossa on tuollaisella sutkauttelijalla. On meitä rehellisiäkin suomalaisia täällä vielä, vaikka tuskin kukaan meistä enkeli on.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Tällä kertaa blogisti Kaukinen haksahti pahasti ja kirjoitti puhdasta palturia. Soini on ainoa puoluejohtaja, joka on luvannut kansanäänestyksen eurosta eroamiseksi. Tosin hän painotti, että se tapahtuu hänen pääministerikaudellaan. Asia on meidän äänestäjien käsissä.
Seuraavissa eduskuntavaaleissa persut pitää täten saada suurimmaksi puolueeksi. Tämä on se tapa päästä tästä mätävaluutasta eroon.

Susanna Kaukinen

Tuo on aivan eri asia kuin puolue, joka kannattaa eroa €urosta ja osaa tarjota sille vaihtoehdon. Soini pesee tuossa kätensä koko asiasta.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Onhan tuo nyt törkeää populismia sitoa noin tärkeä asia omaan vaalimenestykseen.

Mitäs jos ei Soinista tulekkaan pääministeriä. Mitäs sitten?? Odotetaan taas 4 vuotta että Suomi Neito raiskataan lopullisesti??

Soini ei kannattanut kansanäänestystä Suomen Eu-jäsenyydestä. Koska hän on lipevä peluri ja ajattelee vain ja ainoastaan omaa etuaan. Ei äänestäjien ja Suomen Kansan etua.

Susanna Kaukinen

Olet kyllä täysin oikeassa. Kiitos terävästä kommentista!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kyllä Soini on jo monessa asiassa paljastanut omat korttinsa. Ensin kädessä ässiä ja lopuksi hän työntää Mustan Pekan kansalle.
Hän oli valmis jopa rikkomaan puolueen sääntöjä ja lakia, jotta eivät kaikkein kriittisimmät EU-vastustajat pääsisi ehdolle.

Ja muiden puolueiden valtaeliitti katsoo muualle, koska heille Soinin takinkääntö merkitsee kahta asiaa:
- PS romahtaa
- Soini osottautuu samanlaiseksi puudeliksi kuin he itse ovat ja kriitiset nukkuvat vaipuvat takaisin uneen.

Henry

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Ja mikä tuossa epäilyttää myös on se, että kansanäänestystä voisi ajaa, ilman, että on päämimisteri, saattaisi mennä läpikin. Outoa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Soini siis lupasi EU-äänestyksen, jos pääsee valtaan. Mutta hän vain lupasi ja vasta sitten, tehdä jotain asian hyväksi. Miksi hän ei aja nyt sitä asiaa, vaan venkoilee suuntaan ja toiseen? Eihän toki EU:sta voi erota ennen kuin ajatuksella on kansan suosio. Eikä EU-äänestystä voida suorittaa ennen kuin galluppien viisarit ovat suosiollisia, sillä se olisi itsemurha. Tämäkin pitää tehdä selväksi ja tätä varten pitää jonkun aktiivisesti tehdä työtä mielipideilmaston muuttamiseksi, mutta Soini ei ota asiaan mitään selkeää kantaa. Kanta pitää esittää nyt, ei sitten kun äänestys on pidetty.

Tästä venkoilusta päättelen (ja muistakin) hänen pelaavan aikaa ja samalla Bryssään päin toista peliä äänestäjiensä selän takana: Katsokaas, minulla on potti äänestäjiä taskussani. Kuuntelen tässä toisella korvalla mitä etua voisin saada perussuomalaisten EU-myönteisyydestä?

Sata kiloa löysää lihaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

PS olisi juuri se taho, joka halutessaan saa asian kansalaiskeskustelun piiriin. Mutta kun johto ei tahdo.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #49

Juuri näin. Teesit pitäisi naulata nyt kissan kokoisin kirjaimin kirkon oveen. Nyt Pravdan kannesta sitä ilmoitustilaa ja selkeä viesti äänestäjille, että tietää onko lintu vaiko kala. Sen jälkeen rukkaset kouraan, muuttamaan mielipideilmastoa äänestykselle sopivaksi ja kertomaan mitkä ovat vaihtoehdot.

A. Pysytään EU:ssa, orjuutamme itsemme ja velkaannumme korviamme myöten, sekä valtio että kansalaiset. Lopussa jäämme tyhjän päälle kaikki realisoituna kehitysmaatasolle. Tätä kohtaloa voimme venytellä ja nauttia vielä hetken, mutta se koittaa vääjäämättömästi.

B. Katkaisemme välittömästi alistus- ja velkasuhteet loiseen ja alamme elää omillamme itsenäisenä valtiona, jolla on vapaus toimia oman etunsa mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että suu säkkiä myöten on elettävä jonkin aikaa, joten kovat ajat on otettava vastaan nyt, eikä sitten joskus. Venäjästä saa paremman kauppakumppanin kuin suohon vajoavasta USA-vetoisesta EU:sta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Kyllä samaa mieltä näistä päällisin puolin.

Siitä tietenkin eri mieltä, että jonkun asian vastustaminen olisi siihen liittyvien ihmisten vihaamista.

Tämä oli kyllä mainio: "Ystävät ja toverit, vetäkää lippu puolitankoon." ...

Vappupuheena 10/10.

Veikko Korhonen

Kannattaa olla Soinin tavoin rehellinen itselleen ja kannattajilleen. Tie ulos EU;sta ja eurosta käy vain kansanäänestyksen kautta. IPU on liian marginaalissa kyetäkseen yksin vaikuttamaan näihin kumpaankaan asiaan, kun siihen eivät pysty perussuomalaisetkaan liki 20 prosentin kannatuksella. Kansan enemmistö kun jostain syystä tuntuu yhä olevan aika EU-myönteistä.

Parempi olisi, jos seuraavissa eduskuntavaaleissa kaikki EU-kielteiset muodostaisivat vaaliliiton keskenään ja EU-kriittiset menisivät perussuomalaisten listoille sitoutumattomina. Näin ääniä saataisiin keskitettyä ja samalla paljastuisi EU-myönteisten, EU-kielteisten ja EU-kriittisten osuus väestöstä.

Itse olen euro-kielteinen ja EU-kriittinen. Pidän EU:ta sinänsä tarpeellisena, mutta en hyväksy EU:n säätelytoimia enkä federalismia.

Susanna Kaukinen

Ongelma on siinä, että Perussuomalaisten ahdasmielisyys karkottaa 80% kansasta riippumatta siitä mitä mieltä se kansanosa on Eurosta ja EU:sta ja siten Perussuomalaisten kanssa on ihan turha taittaa leipää. Olette nyt ne Suomen rasistit keränny ja niitä ei tuon enempää ole.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

No, ei voi tehdä johtopäätöstä, että
- kaikki maahanmuuton vastustajat äänestäisivät PS:ää, ja vain PS:ää
- kaikki muut, jotka eivät äänestää PS:ää, ovat maahanmuuton puolesta.

Todellisuus lienee, tutkimustenkin mukaan, että enemmistön mielestä maahanmuuttopolitiikka on liian löyhää. http://cms.hommaforum.org/index.php?option=com_con...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #13

Joo, tottakai näin. Pointti kuitenkin se, että valtaosa kansasta vieroksuu Perussuomalaisten yleistä ahdasmielisyyttä ja rasistista otetta maahanmuuttoon.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #14

Se on vain se pinta, minkä alla on todellisia asioita.

Ei voi mitään, jos sanoma on jäänyt pnnalliseksi.

Ne "todelliset asiat" ei välttämättä ole helppoja, ja Seppo Oikkonen on niistä kirjoittanut aika paljon.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #15

Soini ei uskalla haastaa valtaa. Sanoo ihan suoraan sen tässä videossa, että pelkää, 3 minuutin kohdalla.

=> https://www.youtube.com/watch?v=YNNM6ys6NCw

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #16

"ovat vaarassa"... kuulosti ja näytti aika vakavalta kun se sanoi tuon. Mitähän siinä on oikein taustalla? Ois kiva tietää.

Jotain uhkailuja? Näytti pelokkaalta jopa?

Aika mielenkiintoinen kohta...

Haastattelija ois voinut seurata tilannetta ja kysyä jatkokysymyksen siitä?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #17

Se on vaan sillä tavalla, että pelko orjuuttaa:

"Piffi on siinä, että heilutat kenen lippua tahansa, teet sitä sydämelläsi. Teet sitä sydämelläsi, arvojen puolesta.

Nyt STOP ja kysy kenen etujen mukaisten arvojen. Kannatko orjamoraalin lippua vai kansavallan omavaltaisuuden itsenäistä lippua? Nyt STOP ja istutko siellä ja spennaat pelkojesi kanssa? Ystävä, toveri, elämä on. Elämä on tarina, joka jokaisen kohdella päättyy tragediaan ennemmin tai myöhemmin - pointti on siinä miten elit.

Elitkö ollaksesi osa ratkaisua, vai osa ongelmaa? Kannoitiko arkisen hiilesi kattilaan nostaaksesi kansanvallan kipinän, vai roudasitko mustaa kannattaaksesi harvainvallan, harvainomistuksen asiaa? Pelkäsitkö liikaa ja kertoisitko sen lapsillesi?"

<= http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #18

Jaa-a, jos Soinia on uhkailtu ihan fyysisesti, niin kai sen jotenkin ymmärtäisi.

Tuo näytti aika vakavalta, ei ihan normaalilta politikoinnilta.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #19

Se on vaan se juttu niin, että jos näihin asioihin ei oikeasti puututa, mikään ei koskaan ratkea. Ikinä. Sitä vasten saa jokainen punnita mitä on valmis tekemään nykyisen kansan ja tulevien sukupolvien eteen.

Minä olen puoleni valinnut.

Morituri te Salutant.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #20

Noin Soinikin varmaan ajatteli ennenkuin... Joten ei voi tietää miten käy...

Sinulla oli tuo 3. kuva ylhäältä päin aika hyvin asiaan liittyvä, jopa aika konkreettisesti?

Uskon kyllä että tässä vaiheessa ei voi vielä tietää mitä itse tulee tekemään jos joutuu samaan tilanteeseen. Ellei ole ihan poikkeuksellisen hullunrohkea :)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #21

En mä ole rohkea. Olen jo sisältä kuollut, koska nykyinen talousjärjestelmä ajaa ihmiskunnon sukupuuttoon hirvittävän ekokatastrofin seurauksena. Mitä merkitystä mun elämällä on, jos seuraaville sukupolville ei sitä suoda ollenkaan?

Yksi ihminen on vain pisara virrassa, jolle merkityksen luo itse joki. Joki pärjää ilman pisaraa, mutta pisara ei ilman jokea.

Katsos ystävä hyvä, mulla on hyvin pitkä budo-tausta ja niissä hommissa voi sattua vaikka mitä, kun teräaseillakin treenataan. Mä olen tehnyt rauhan luojani kanssa jo pitkän aikaa sitte.

Tää maailma on niin surullinen paikka nykymallilla, ettei se ole rangaistus, että sitä kipua jonka tämä maailma minulle aiheuttaa pääsee kärsimästä.

En mä ole rohkea, paremminkin fatalisti. Se mikä tulee, tulee. Tämän maailman ajassa on tuhannet ja taas tuhannet kaatuneet ajatustensa takia. Kun on mun aika liittyä siihen virtaan, pääsen parhaaseen mahdolliseen seuraan ja kotiini ikuisuudessa.

Morituri te salutant.

Fear is a liar.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #22

Hyvin sanottu. Ja tehty!

Voisin melkein äänestää sua jos oltais samaa mieltä maahanmuutosta :)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #23

Kiitos tästä ja pidä huolta! :-)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #22

joo, toi on oikee asenne
http://www.cyberpathway.com/musashi/index.html

lyhyesti: älä odota mitään, ole täydellisessä tyhjyydessä, huomaa kaikki.

tolla filosofialla voi mennä tilaisuuten jossa tietää kaikkien jo ennakolta vihaavan, tietää että vastustajilla on taustatietoa ja tukea. (ja sillä on vaikea mennä hurraavien joukkojen eteen.)

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #17

Teinipoika haastattelijana? Ei kuunnellut vastauksia, vaan luki lapulta uusia kysymyksiä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #54

Kyllä mä tälläkin kerralla vastasin kysymykseen tasan tarkkaan. Suosittelen, että luet edellisen keskustelun uudestaan ihan kokonaisuudessaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #113

Aa, joo! Mielenkiintoinen pointti! :-)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

ei karkota. kunhan alat toreja kierrellä, havaitset kammottavan totuuden. sillon kuules veri punnitaan kun äänestäjät polvillaan rukoilee, saanko äänestää sua, sähän et halua pakolaisia. tiedät että nyökkäys ja 500 ääntä tulee jostakin 3000 asukkaan tuppukylästä. mulle se ei ole ongelma koska oikeasti tiedän mihin se nyökkäys johtaa. ennen nolla ääntä kuin yksi ääni tolla keinoin. kaikilla ei ole sitä ryhtiä eikä historian tuntemusta.

toi rasismin aalto alkoi kasvaa karin pilapiirroksesta hesarissa joskus muinoin. uskoisin että se piirros ei ollut vahinko tai hesari ja erkko nukkui pahasti. luulisin että se oli pitkälle mietittyä tiedotus strategiaa. oikeistolla on vähän järkeviä argumentteja, vielä vähemmän idelistisia. siksi käytetään ainuita mitä voidaan. rotuviha / uskontoviha / uskonto.

ps on herättänyt paitsi rasistit, myös valistusfilosofi markiisi de saden kannattajat julistamaan oppiaan julkisesti. (uusliberalismin filosofeja on kaksi. sade, oma etu yli kaiken, hinnalla millä hyvänsä. hayek, kaikki aivotoiminta on mahdotonta, antaa markkinoiden arvan ratkaista. mä tosta joskus blokkaan kun fiilis on oikea.) ei ne rydman, koski, nalle, rand ole tyhjiöstä syntyneet, takana on filosofiaa budoaarissa. (vaikka eivät ehkä itse tiedä sitä, suuret filosofit tihkuu läpi massan muuttuen kansan perimätiedosksi. mulle eräs muurari kertoi ettei insinöörit ymmärrä uuneja, se on muurareiden taito. en hennonnut kertoa että kaksi ruotsalaista insinööriä kehitti vastavirta uunin joskus 1700 luvulla kuninkaan määräyksestä kun tervanpolttoa uhkasi polttopuun käyttö.)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #108

siis homman idea on, me uskomme sinuun, puolusta meitä koska mekin olemme valkoisia. miten sanoa yhdellä lauseella, mä en puolusta teitä siksi että olette valkoisia vaan siksi että olette ihmisiä. sen lauseen täytyy olla jokaiseen tilanteeseen sopiva, muokkautuva, selkeä, lyhyt.

toi äskeinen on lähellä sitä. en koko vaalikiertueen aikana keksinyt tuota, aloitin aina. se ei ole ongelma vaan ... ja silloin katos kuulijat.

ok, kirjotan jossakin vaiheessa sekä sen lauseen että 500 merkin jutun jonka voi lyödä käpälään. toi kuitenkin on ydinkysymys. rasismi täytyy voittaa sekä järjellä että tunteella. yhdellä lausella. sanomatta ehkä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #109

Liitätte rasismin aina kaikkeen.

Mitä jos haluaa elää vain maassa, missä on mahdollisimman vähän (väkivaltaisia) rikoksia?

Onko rajojen avaaminen auttanut asiaa? Ei ole. Päinvastoin. Ks. vaikka tämä.

Onko tällainen mielipide rasismia?

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Uskossaan jokainen ihminen on vahva ja toveri Susannalta ei näytä sitä puuttuvan. Tyhmyys on maassamme näköjään yleisempää kuin uskoinkaan :-)

Tapio Suhonen

Valta ja vallan symboliikka perustuu inhimillisiin rituaaleihin: valta ei ole järkitekijöiden seurausta, mutta se on valtaa.
Tässä symbolisessa valtarituaalissa on Don Quijotemaista ideologismia joka sivuaa järjen käyttöä - kaukaa.

Ihmisten pitäisi huomata, että ymmärrys jää aina valtatekijöiden alle.

Susanna Kaukinen

Kirjoittelin tuossa juuri ihan hetki sitten vallasta, kun sain eräältä tutulta tutkijalta hyvää tutkimustietoa aiheesta:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kun rakastettu puoluejohtaja osottautuu petturiksi, rakastuneimmat reivaavat kantojaan ja puolustavat johtajaa, vaikka tämä tietäisi omien periaatteitten uhraamista tuhon alttarilla.
Päivä näyttää.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Se on se kohta elämässä kun puolueuskollisuus vaihtuu puolueuskonnollisuudeksi.

Kari Nortunen

Suuresta johtajasta tulee aina iso nilkki, joka pelaa omaan pussiinsa. Äänestä siis minua seuraavaksi suureksi johtajaksi. Koska ei minusta tule sellaista, ei.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Pidä toiminnallasi huolta siitä, ettei nouse mitään johtajaa tai johtoa, vaan valta pysyy horisontaalitasossa - kansalla ja kansa tekee jatkuvasti työtä valtansa eteen.
He, jotka uskoivat demokratian olevan joku luonnonlaki sen jälkeen kun se keksittiin - he loivat tappion siemenet.

Demokratiasta pitää tapella joka päivä - kunnes se saavutetaan.
Sen jälkeen pitää tapella myös öisin.

Henry

Kari Nortunen

Juu mutta pitääkö IPU äänestää valtaan, että voisivat luovuttaa vallan pois. Kukas siitä pitää huolen?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #36

Ei ketään, ei edes PS:ia tarvitse äänestää "valtaan", jotta voisivat edistää kansalaiskeskustelua.
Ajattele nyt jos joku politikko sanoisi: "Kun meillä on enemmistö takanamme alamme keskustelemaan vaalilupauksistamme ja ohjelmasta josta olemme aiemmin kertoneet ja jonka takana olemme luvanneet pysyä!"

Kuka politikko pystyy tällaista kertomaan kansalle vakavalla naamalla?
Paitsi Soini?
Soini ei ota kantaa ennenkuin kansanäänestys on päätetty pitää ja se ei tapahdu ennenkuin hän on vallassa.

Kyllä pitää olla tosi-uskossa ennenkuin tollaista äänestää. Tai epätietoinen.

Henry

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen

Perussuomalaiset jättävät taakseen vihaa suomenruotsalaisia, romaneja, maahanmuuttajia ja muita vähemmistöjä kohtaan. Voisiko synkempää perintöä jättää kuin hädän hetkellä valaa kansaan uskoa paremmasta huomisesta ja jättää jälkeen vain vihaa, eripuraa ja surua. Tällaisten asioiden kanssa näpertelemisestä ei ole ja ei ole ollut muuta kuin haittaa yhteiselle asialle. Näin kirjoitti Susanna Kaukinen.

Voitko perustella tuo väitteen faktoina?
Minä kuulun vähemmistöön ja mieheni on maahanmuuttaja ja suomenruotsalainen ja meillä on Perussuomalaisten riveissä kuten maahanmuuttajat, tummaihoisia, vähemmistöt.

Ota asiasta selvää ennenkun kirjoitat tuon väitteen :)

Kuten kirjoitin blogissani että jokaisella puolueessa on muutamia mätiä omenoita tynnyreissä, koskee kaikkia puolueita :)

Minä en vihaa ketään enkä tule.
Kaikki ihmiset ovat yksilöllisiä mutta silti Kokoomus ja SDP ajavat meidän Suomen niin alas että pian ollaan kaulaa myöten suossa ettei pääse pois .

Tuolla Soini-kommentteista vielä, hän on vain puolueen puheenjohtaja, mutta omistaja? Erikoinen sananvalinta. :)

Käyttäjän Mikko-VilleMtt kuva
Mikko-Ville Määttä

Niinpä, on totta että perussuomalaisten riveissä on ollut ja ilmeisesti on edelleen aika erikoisiakin vipeltäjiä. Toisaalta perussuomalaiset ovat ainoa merkittävä puolue, joka ei ole sitoutunut euron puolustamiseen viimeiseen suomalaiseen asti. Kansanäänestys eurosta olisi hyvä, se ainakin antaisi ihmisille hieman ajattelemisen aihetta.

Susanna Kaukinen

Soinin vallankäyttö on sellaista, jota vain omistaja voi harrastaa. Johtajalle voi omistajat antaa potkut, Perussuomalaisissa omistaja on selvästikin Soini.

Mika Samuel Kiekkijev

"Tässä propagandan suossa on vaikea nähdä eettistä voittajaa. "

Siinäpä tuo kirjoituksen "sydän" sitten onkin.

Susanna Kaukinen

Kyllä blogejani pitempään lukeneet tietävät, missä minun sydämeni on. :-)

Aija Lehtoranta

Mikä ihmeen S Kaukinen pikku plokisti pikku puolueesta 3 jäsentä kehtaa kirjoittaa pahaa puolueesta joka on tehnyt valtavan työn päästäkseen asemaansa ja tekee edelleen, ainoa puolue jolla on vaikutus mahdollisuutta niin tälläset ällötykset kehtaa jatkuvasti olla repimässä. Mutta ai niin täällähän oksentaa puolueeseemme pääsemättömät katkerat ihmisraunioit.

Susanna Kaukinen

Kiitos tästä rakentavasta palautteesta, jonka asiasisältö on vertaansa vailla! :-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aija Lehtoranta:"Mikä ihmeen S Kaukinen pikku plokisti pikku puolueesta 3 jäsentä kehtaa kirjoittaa pahaa puolueesta joka on tehnyt valtavan työn päästäkseen asemaansa ja tekee edelleen, ainoa puolue jolla on vaikutus mahdollisuutta niin tälläset ällötykset kehtaa jatkuvasti olla repimässä. Mutta ai niin täällähän oksentaa puolueeseemme pääsemättömät katkerat ihmisraunioit"
Voiko paremmin ilmentää perussuomalaisen puolueen levittämää jargongia!!!!????

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-ettei puolue Perussuomalaiset aja eroa Eurosta tai EU:sta-

Jos johtaja Soini vielä käyttää joistakin puolueista nimitystä "vanhat puolueet" negatiivisessä merkityksessä, haukku puree myös omaan puolueeseensa.
"Jos mieltäni etoo joidenkuiden eliittitunnelmoinnit, tuo etominen johtuu siitä, että pelkään tulevani poissuljetuksi eliitin piiristä". Yrjö Kallista lainaten. Kallinen oli näköjään erinomainen ihmistuntija.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Valkonen kirjoitti: "Jos johtaja Soini vielä käyttää joistakin puolueista nimitystä "vanhat puolueet" negatiivisessä merkityksessä, haukku puree myös omaan puolueeseensa."

Aivan. Esimerkiksi Espoossa PerSulit menivät mukaan vanhojen puolueiden budjettisopimukseen ja Mikkelissä sikäläinen kellokas kehuu kuinka he suoraselkäisesti yhdessä Kokkulien ja Kepuleiden kanssa estivät Demuleiden populismin eli pitivät valtuustosalissa kunniassa sen ulkopuolella kähmityt sopimukset. PerSulit todellakin elävät niinkuin vanhan kansan pappi josta sanottiin, että itsestään se paha pappi saarnan pitää.

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen

Mihin suu pannaan kun EU:sta tulee muutaman vuoden päästä liittovaltioksi ja me Suomen kansa ja hallitus emme voi päättää omista asioistamme vaan Liittovaltio päättää meidän puolestamme ja siitä EU:sta ja Eurosta erominen on järkevin ratkaisu ennen liittovaltioksi ryhtymistä.

Susanna Kaukinen

Erittäin huonosti suu pannaan, ma sanon.

Oletko lukenut jo tämän?

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Valinta on demokratian ja liittovaltion välillä.

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen

Sitä olen esittänyt mielipiteeni että EI EU:lle ja EI Eurolle.

Mutta Soini olisi viime vuonna ryhtymään Euroehokkaaksi mutta muutti mieltä ja halusi olla Suomessa taistelemassa eduskunnassa Suomen kansan oikeuksien puolesta.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari
Susanna Kaukinen

Syyttävä sormesi osoittaa väärään suuntaan. En minä ollut Perussuomalaisten kokouksessa pettämässä puoluetta ja kansaa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Todella pettynyt ipulaisiin, nehän levittää valetta enempi kuin Jutta ja Paavo yhteensä.
Taitaa olla kilpailu menossa niiden kans sonnanajossa.

Susanna Kaukinen

Ja sitten faktaa pöytään, kun mielipide on ilmaistu.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Missä Perussuomalaiset on sanonneet että EU.ssa on pysyttävä hinnalla millä hyvänsä?

Mauri on ipulainen ja täys valehtelija kuten tuo Juttakin joitka molemmat on Kokkolasta.
Siinä sun jumalkaksikko Antti ja Mauri.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Eevan kommentti kannattaa lukea kahdesti! IPU:lla kun ei ole valtuutettuja kunnissa kuten perussuomalaisilla on puolueen alkumetreiltä lähtien ollut se ei ole oppinut politiikan teon alkeita. Ne ylilyönnit, joita joillakin yksittäisillä perussuomalaisilla on ollut ovat osoitus juuri poliittisesta kokemattomuudesta, jota Susannankin blogi osoittaa. Aina ei saa omaa tahtoaan läpi. Pitää olla pelurin silmää ja taitoa jos haluaa saada tärkeiksi katsomiaan asioita läpi.
Perussuomalaisena olen äänestänyt EU:n puolesta mutta en ole päässyt äänestämään euroa vastaan kuten olisin halunnut. Jouduin kuitenkin matematiikan opettajana opettamaan euroon liittyviä juttuja ja matemaattisesti lahjakas ryhmäni halusi tehdä jopa Euro-näytelmän. Elämä ja politiikka ei ole niin yksisilmäistä kuin Susanna antaa ymmärtää!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ties monesko kommentti, joka ei pysty erittelemään yhtään virhettä blogista, mutta kuitenkin vähättelee blogistia?
Eikös nyt edes yksi olkiukko löytyisi niin näihin voisi jotakin vastata?
Paitsi tietenkin se, että useat kommentoijat ovat täysin pihalla siitä, miksi PS:n puoluekokouksessa ei tehty asiasta päätöksiä.

Susanna Kaukinen

Jos uskoo asiaansa sokeasti, asialle ei oikeastaan ole enää väliä. Kyse on kultismista.

Susanna Kaukinen

Jos kuvittelet, että minä olen niin yksinkertainen, etten ymmärrä minkälaista politiikka on, miten kuvittelet että yleensäkään saan nämä blogit kirjoitetuksi? Edustan nimenomaan sitä vastarintaa tälle korruptiolle, "maan tavalle", valehtelulla, kähmimiselle ja kieroilulle.

Totuus on parasta propagandaa - ja se on sitä aivan erityisesti silloin, kun kaikki muut ovat eksyneet jo pitkän aikaa sitten valheiden syvälle suolle.

Et ymmärrä vallan keskittämisen väistämätöntä katastrofia, jos kannatat EU:ta. Suosittelen lukemaan tämän tekstin ajatuksella:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eilisessä A-stdiossa Miapetra Kumpula-Natri toi selväsi esille mikä on demarien linja Eu:a, mitä teki Soini venkoili asiassa kuin asiassa, mitään selvää linjaa persuilla suhteessa Eu:n ei ole, eikä tule olemaan.

Pentti Järvi

Samassa ohjelmassa kävi selväksi, mikä on Yle:n linja. (toimittaja sotki Soinin Keva-sotkuun).

Susanna Kaukinen

Jos poliitikko ei vastaa kysymykseen, se on kyllä erittäin selvää puhetta. Kun katson vaikkapa televisiosta poliitikkojen keskusteluja, kiinnitän jatkuvasti aivan erityisesti huomiota siihen, vastaako poliitikko kysymykseen. Jos ei vastaa, se jää minulle kyllä mieleen ja vetää suuret punaiset henkselit kyseisen tyhjänpuhujan päälle.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Sama vanha virsi, jonka nyt veisaan uudelleen: Kaikki puolueet ovat eliitin sätkynukkeja ja yksilötasolla jokainen ajaa vain omaa etuaa. (piste)

Se oli siinä. Seuraava kysymys, jonka esitän itselleni on: No mitäs meinaat nyt sitte tehdä?

Vastaus: Odotan että nuorissa herää kapinahenki, mutta vieläkin sarkastisempi tapahtuma olisi, jos se tuo naapurin karhu ravistelisi meidät henkiin, kuten se teki sotakorvauksia vaatiessaan. "Myllyt alko pyöriä" ja talous kukoisti, mutta sitten ihmiset unohtuivat ajattelemaan vaan sitä taloutta ja rahaa. Riistämään ja alistamaan. Niin no, itseasiassa se sama kulkutauti iski koko maailmaan, että ilmiö oli nykyaikaisesti sanoen globaali. Vaihtoehdoiksi siis jää alkaa riehumaan tai odottaa että historia armollisesti toistaa itseään ja kyykyttää ylpeää kansaa.

Ei se riehuminenkaan paha idea ole. Toisaalta koomisen kivaa olisi, jos nuoriso hoksaisi tulleensa huijatuksi vasta kun olisin 80v. Olisi aika kivaa olla poliisin vetämänä tai kantamana. Puida tuolla nyrkkiä, töniä poliisia (joka on eliitin asialla) ja lopuksi raahautua auton kyytin vetelänä tekohampaita yhteen purren. Kyllä, se sopisi persoonaani ja kummasti piristäisi joutavia eläkepäiviä ;)

Susanna Kaukinen

Pesosen Antti juuri mainitsi asiasta, että puoluekuri on saatava murtumaan. Sen avulla rahan on liian helppo ohjata kokonaisia puolueita vain lahjomalla sen johtajat. [1]

Tämä kansa tarvitsee anarkistisesti ajattelevia kansalaisia ja edustajia, jotka eivät tottele (puolue)johtajia sillon kun he toimivat epäeettisesti tai ovat eliitin asialla.

Tottelemattomuus on suuri hyve, kun ollaan oikeudenmukaisuuden asialla. Erittäin suuri ja kaunis hyve.

[1]

"Tällainen tilanne on vaikkapa puoluekurin suhteen. Suomen perustuslaki kieltää yksiselitteisesti puoluekurin. Perustuslain 29 § sanoo: ”Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.” Tästä huolimatta useimmat nykyisistä eduskuntapuolueista määräävät miten heidän kansanedustajansa pitää äänestää. Ei ole mikään uutinen, että perustuslain ylin valvoja ja tulkitsija Suomessa on eduskunta itse, sen perustuslakivaliokunta. Jos vastaava tilanne olisi jossakin muussa maassa, sitä varmaan Suomen eduskunnastakin paheksuttaisiin ja vaadittaisiin puolueista riippumattoman perustuslakituomioistuimen perustamista. Sinne jonnekin."

<= http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15441...

Kalevi Wahrman

Täältä useita EU faktoja:

Meille kelpaa vain kestävä muutos
http://www.kansanaani.net/
Kansan Ääni 5/2013 ilmestynyt

Kansan Äänen uusin numero on tuhti paketti tietoa, näkemyksiä ja arvioita yhteiskunnan tilasta. Tuoreimmassa numerossa muun muassa:
-Kunnista ja soteuudistuksesta
-VR:n yksityistämisestä
-Venezuelan kehityksestä
-ilmastonmuutoksesta
kansanaani
www.kansanaani.net
Kansan Ääni on julkaisujärjestöjensä yhteinen nettisaitti työn, toimeentulon, rauhan ja kansanvallan puolesta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Susanna. Hieno kirjoitus. Pelkääkö suuri raha kuitenkaan edes teitä? Onko ps:n luottamus tosiaan mennyt?
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1544...

Susanna Kaukinen

Kyllä rahaeliitti pelkää:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Ja kyllä, PS:n luottamus on mennyt.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Olen teille, ystävät ja toverit, sata kertaa sanonut, että suuri johtaja pettää aina", myös Itsenäisyyspuolueessako?

Susanna Kaukinen

Erittäin asiallinen kommentti. Henkilökohtaisesti omaan suuren luottamuksen Pesosen Anttiin, mutta tämä on asia, johon meidän on aivan erityisesti kiinnitettävä huomiota. Olen itse ollut pohtimassa tätä samaa problematiikkaa työpaikalla ja sen organisoimisessa. IPU:lla on onneksi erittäin voimakas demokratian vahvistamisen ohjelma [1] ja tämän takia puolue vetää puoleensa ihmisiä, joilla on syvä kansanvallan vaatimus luissa ja ytimissä.

Olen pohtinut sitä miten Soini yleensäkään saattoi onnistua tuossa linjauksessaan ja mielestäni se kertoo paljon Perussuomalaisista. He elävät mennyttä maailmaa ja rakastavat suurta johtajaansa niin paljon, etteivät he kykene vastustamaan häntä edes silloin kun hän on selvästi väärässä. Tämä on juuri se mekaniikka, jolla Hitlerit pääsee valtaan ja voivat masinoida pahaansa.

Esitit silti erittäin hyvän kysymyksen, jota on syytä ajatella joka ikinen päivä. Omalta osaltani vastaan tähän nini, että minä vedän tukeni pois välittömästi, jos näen yhtään itsevaltaisia otteita.

Omalta osaltani voin vain sanoa, että olen ajatussuunnan lapsi, jolle vallan kritiikki [2] on sydämen asia, koko poliitikan keskipisteessä ja sen ydin.

[1]
http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/ipun-tavoiteoh...

[2]
https://sites.google.com/site/vallankritiikki/

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Susanna - olet fiksu ja älykäs mutta miksi se Hitleri sieltä lipsahti? Nämä on niin sisäsiistejä nämä ps:t täällä Suomessa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"minä vedän tukeni pois välittömästi, jos näen yhtään itsevaltaisia otteita."

Eli on toivottava, ettei IPU kasva koskaan yli 4% puolueeksi, sillä viimeistään tuolloin nämä ilmiöt alkavat astua kuvaan puolueeseen katsomatta.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #75

Hahaa. Tässäkin asiassa IPU poikkeaa PSstä kuin yö ja päivä. Meillä on käyty paljonkin keskustelua siitä että kun se kasvu tulee niin ykkösperiaate on se että määrä ei korvaa laatua jäsenistössä.

Käytänössä tämä merkitsee sitä että mitään julki rasisteja tai natseja tai äärioikeistoa/vasemmistoa tai ketään huru-ukkoa/akkaa ei oteta jäseneksi.

Toisin on ollut PSssä kun Soini kasvuhuumassa on kelpuuttanut lähestulkooon ihan kenet vaan jäseneksi. Hirvisaarikin kelpasi kun toi kannattajia...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minusta on väärin puhua perussuomalaisista yleistäen. Perussuomalaiset eivät ole millään lailla homogeeninen ryhmä. Eivät kaikki perussuomalaiset ole rasisteja, typeryksiä tai ahnureita. Tai soinilaisia.

Kehitysavusta sanoisin samaa kuin afrikkalaiset: tunkekaa se hanuriinne ja antakaa Afrikan verottaa Afrikassa toimivia monikansallisia yrityksiä. Silloin kehitysapua ei tarvitsisi maksaa lainkaan.

Esimerkiksi
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=9068

EDIT Toisin sanoen Afrikka kärsii samasta ongelmasta kuin länsimaat: suuryritysten hegemonia-asemasta.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Olipas hyvä kirjoitukses linkissä Riikka.

:)

Suosittelen lukemaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Tämä on myös tasa-arvokysymys. Niin kauan kuin Afrikan maat pidetään lainaehtoihin sidotulla "yritysystävällisen verotuksen" käytöllä kehitysavun varassa, on hurskastelua puhua tasa- ja ihmisarvosta.
Ei pyytäjä koskaan ole tasa-arvoinen "antajan" kanssa.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Eikö se IMF ole YK:n alainen instituutio? Toisella kädellä (unicef) Yk syyllistää tavallista kansaa ja kerää kolehtin. Toisella kädellä (IMF) suorastaa riistää. Eikö tämä kaikkien ihailema rauhan instituutio ole jotenkin ristiriitainen instituutio vallankäyttäjänä?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

IMF todella on muodollisesti YK:n alainen, samoin on Maailman pankki (WB).

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11498...

"IMF toimii siis ulosottomiehenä joka pelastaa velkojat. Yleensä toimenpiteet aiheuttavat mellakoita, lakkoja, muuta rähinä sekä tietysti talouskasvun romahduksen. IMF ei kuitenkaan laske pitkällä tähtäimellä, sille riittää että nykyiset velkojat pelastuvat. Politiikka on velkojien kannalta järkevää, pelastettavan, kuten aina ulosottomiehen kohteeksi joutuneen kannalta epämiellyttävää."

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #129

"John Perkinsin työnä oli houkutella Yhdysvalloille strategisesti tärkeitä maita – Indonesia, Panama, Ecuador, Iran ja Saudi Arabia – ottamaan jättilainoja infrastruktuurinsa kehittämiseen ja pitää huoli siitä, että projektit tilattiin amerikkalaisilta yhtiöiltä. Maat valjastettiin niin hurjiin velkoihin, etteivät ne pystyneet niitä maksamaan ja siten ne joutuivat käytännöllisesti Yhdysvaltain kontrolliin Maailmanpankin ja muiden kansainvälisten luottojärjestöjen suosiollisella avustuksella."

http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/elokuvat/204...

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2010/huhtikuu/john-...

Käyttäjän RikuKiuru kuva
Riku Kiuru

Pahoitteluni jos asiani on jo mainittu jossain kohtaa viestiketjua.

Mitä tulee Susannan alkuperäiseen kirjoitukseen Soinin ilmoitukseta, niin olisiko mahdollista, että Soinilla on ihan järkeväkin syy tuohon ilmoitukseensa.
Edellisten vaalien jälkipuintia silmällä pitäen Soini haluaa varmasti välttää saman tilanteen, missä media pääsi haukkumaan PS:ää vastuunpakoilusta, mutta jossa hallitukseen meno Kataisen asettamin ehdoin olisi varmasti tarkoittanut äänestäjien pettämistä avainkysymyksissä.

Perussuomalaisten kanta Euron ja EU:n suhteen on kuitenkin niin ristiriidassa muiden mahdollisten vaalivoittajien kanssa, että tulevissa hallitusneuvotteluissa se tarkoittaisi jälleen samaan tilanteeseen joutumista, missä vaihtoehtoina on kaksi huonoa lopputulosta. Tässä joku voi tietenkin haukkua selkärangattomuudesta, mutta toisaalta ilman järkevää mahdollisuutta asiaan vaikuttamiseksi on minusta ainakin täysin järjetöntä lähte huutelemaan asian suhteen. Soini muistaakseni kuitenkin sanoi tuovansa asian kansanäänestyksen jos hänestä tulee pääministeri (korjatkaa joku jos muistin väärin).

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Tähän kohtaan haluan selventää että minulla henk.koht on suuri ymmärrys perussuomalasiten kenttää kohtaan mutta omistaja Soinia ja hänen hoviaan kohtaan ei ole minkäänlaista ymmärrystä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

On tuossa pointtiakin, mutta koko hommassa on se periaatteellinen ongelma, että sellaista käsitettä kuin "kansan etu" ei ole olemassakaan. Heti, kun ryhmään kuuluvia on kaksi tai enemmän, on mahdollista, että toisen etu on toisen tappio, ja mitä isommaksi tuo ryhmä kasvaa, sitä todennäköisemmin noin käy. Suomen kansa on viisi ja puoli miljoonaa yksilöä sisältävä ryhmä, jossa edut menevät ristiin rastiin. Ei ole mitenkään mahdollista edes teoriassa muodostaa jotain niin mammuttimaista käsitettä kuin "Suomen kansan etu". Kansa koostuu yksilöistä ja vain yksilöillä voi olla etuja.

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen

Kyllä Timo Soini lähtisi hallitukseen JOS Suomella on asiat kunnossa mutta kun ei ole niin Timo Soini ei lähde uppoavaan laivaan jossa ministeritkin että hallituksessa ajavat side silmillä laivaa kohti karia ja uppoavat laivan mukana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ronja sinulla on vähän outoja vertauksia. Mihin voi kapteenit lähteä uppoavista laivoista. Se italialainen kapteeniko sitten Soini esikuva, se joka soitti äidilleen ja tilasi drinksuja kun laiva upposi.

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen

Sini, kun laiva uppoaa niin siihen ministerit uppoavat, tarkoittaa että Suomen tilannetta ei pelasta mikään, kuka muka haluaisi upota laivan kun voi pelastaa laivan?

No jos on niin vaikeata ymmärtää näkökulmaa mistä laivan uppoamisesta tarkoitan, niin olkoon niin ku ei kukaan ymmärrä yhtään Suomen kansalaisten hätää kun nuot miniserit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #119

Jos kokee että on hätä ei pidä aiheuttaa lisää sekasortoa kuten persut (tahtomattaan ehkä) tekevät.

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen Vastaus kommenttiin #120

No herkästi ihmiset leimaavat yhden persun sanomisen tai teon takia kaikkia persuja.. No se on valitettavasti yleistävä ilmiö niikun muissakin puolueissa. Minäkin jouduin aina taistelemaan sitä teidän kuulevien harhaluuloisuutenne vastaan siitä että kuuro ihminen on kuuromykkä... mutta ei se mitään :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #121

Missä jouduit taistelemaan? Ronja, miten se liittyy tähän keskusteluun persujen roolista Suomen hädässä?

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen Vastaus kommenttiin #122

Kuten sanoin että taistelen kuulevien maailmassa jatkuvasti asenteiden takia ja sama juttu tässä että ihmiset leimaavat yhden perussuomalaisen teon tai sanomisen takia yleistäen kaikkia perussuomalaisia, mikä ei pidä paikkansa, niikun kun mäkin kohtaan livessä oman kokemuksen takia kohtamaan erilaisia ihmisiä jotka ovat siitä mieltä että kun on kuuro ihminen niin leimaa tämän takia kaikkia kuuroja ihmisiä kuuromykiksi, yleistäen.

Ymmärrätkö , Sini, mistä tarkoitan?

Sama juttu kun olen itse perussuomalainen ja ihmiset leimaavat perussuomalaisia yleistäen siinä uskossa että ovat rasistiryhmä yms.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #123

En minä leimaa sinua. Mutta mitä enemmän perussuomalaiset osoittavat piittaamattomuutta tasa-arvosta tai jopa vihamielisyyttä tasa-arvoeetosta kohtaan tai sellaisia arvoja kuten reiluus ja sananvapaus (Tossavainen määrittelee muunmieliset trolleiksi ja bannaa heitä mielivaltaisesti) sitä suuremmaksi tulee sellaisten kuin sinun taakka osoittaa että teistä on muuhunkin kuin huonon ilmapiirin tuottajiksi ja raaán mentaliteetin rohkaisemiseen.
Joku Tossavainen tekee hallaa teidän puolueellenne ja te ette sano mitään.

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen Vastaus kommenttiin #124

Mä olen kommenttoinut Tossavaiselle aikoja sitten että en tue hänen ilkeämielisiä kirjoituksia sillä mä en näe samaa arvokkuutta kun muissa tuntemillani perussuomalaisia, kuten kirjoitin blogissani että jokaisessa puolueissa on mätiä omenia tynnyrissä, pätee kyllä livessäkin valitettavasti jokaisessa puolueissakin.

Kiitos, Sini, kun et leimaa minua:) Mutta oikeesti jokaisessa puolueissa on kyllä fiksuja ihmisiä ja diplomaattisia kirjoituksia luettu mutta valitettavasti tulee myös jokaiselta puolueen jäseniltä kirjoituksia mitkä sotii vastaan puolueen aatetta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kaikkialla missä valtaa käytetään, pyrkii "vetäjiksi" tavalla tai toisella n.s. "tietoinen" ryhmittymä. Jonka keskuudesta "viisain", ovelin ja karismaattisin huudattaa tai on huudattanut itsensä johtajaksi "ykkösnyrkiksi". Suojakseen ja voimakseen johtaja "tietoisineen" kerää ympärilleen kannattajajoukon. Jota ryhmäuskollisuuden varjolla viedään kuin "pässiä narussa" johtajansa viitoittamalla tiellä.
IPUkaan ei liene ideologeineen poikkeus?
Päätellen aktiivin ipulaisen Susannankin omaavan suurta luottamusta Pesosen Anttiin. Antti lienee "ykkönen", jota muut "tietoiset" kannattajajoukkoineen seuraavat kuin "hai laivaa"?
Ehkä olen väärässä? Ehkä en?

Susanna Kaukinen

Antti on toki puolueen puheenjohtaja. Minä taas seuraan vain omaatuntoani. Antin kanssa on mukava olla yhteisessä hankkeessa, Suomen ja hyvinvointivaltion pelastamisessa.

Kaarina Piipponen

Joistakin väitteistä olen kyllä eri mieltä, mutta ei voi muuta sanoa kuin, että politikoiminen on vaikea laji ja puolupolitikoiminen vielä vaikeampaa. Toimiiko missään puolueessa aito tasa-arvoisuus ja demokratia?

En ole minkään puolueen jäsen, mutta toivoisin, että Suomessa voisi olla enemmän ymmärrystä toisia puolueitakin kohtaan, mutta se ei poissulje tietysti kritiikin esittämistä.

Toivottavasti EU-vastaiset kansanliikkeet saavat jotakin aikaan ja että vielä monet alkavat niitä kannattaa.

Luin tänään:

http://www.biblegateway.com/passage/?search=James+...

"
.
In the same way, the tongue is a small thing that makes grand speeches. But a tiny spark can set a great forest on fire.
.
.
.
And those who are peacemakers will plant seeds of peace and reap a harvest of righteousness."

Susanna Kaukinen

Kyl sä tuut ymmärtämään vielä mistä mä oon puhunu ku Soini oikeesti pääsee sinne Audiin. Sitten näet mistä pesee ja tuulee.

Mikään Ei Muutu.

Paitsi että vähemmistöjä kiusataan lisää.

Kaarina Piipponen

En kirjoittanut Soinista mitään vaan lähinnä oli mielessä tämän Perussuomalaisten haukkuminen. Minusta puolueella on monia hyviä tavoitteita ja täälläkin useat perussuomalaiset kirjoittavat järkevästi. Ja kotikunnassakin monet perussuomalaiset ajavat tavallisten suomalaisten asioita. Ja aika usein täällä Suomessa sitä suomenkielistä enemmistöä syrjitään. Valitettavasti. Soinista en osaa sanoa mitään. Itse kyllä arvostaisin rehellistä ja avointa puhetta siitä mitä asioita ajaa.

No ehkä sinäkin tämän ymmärrät vielä.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

......Perussuomalaiset EU-eliitin asialla....
Noh, Noh, Susanna.
hamarapuolella hamarapuolella kiitos. :=)

Susanna Kaukinen

No eiköhän se teräpuoli lähinnä menny teidän omistajaan. ;-)

Käyttäjän MikaDeHeinonen kuva
Mika Heinonen

PS lienee kuitenkin eniten EU vastainen puolue, mitä voi äänestää?
Tänään oli juuri uutisissa että suomi ei ole saanut mitään etuja EU:sta, mutta vain haittoja. Olisi loogista erota EU:sta, koska silloin suomella menisi paremmin.

Toimituksen poiminnat