Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

Oikeiston vihapuhe tappaa

  • Oikeiston vihapuhe tappaa
  • Oikeiston vihapuhe tappaa
  • Oikeiston vihapuhe tappaa
  • Oikeiston vihapuhe tappaa

Viimeisen viikon aikana on palattu aivan peruskysymyksiin. Oikeistolaisilla on aivan omanlaisensa vihapuheen tapa ja tyyli, joka on jälleen pyyhkinyt tärkeämmät uutiset alleen otsikoissa. Oikeistolainen vihapuhe on rakenteellisen väkivallan muoto, joka tappaa.

Tämän vihapuhe kohdistuu aina heikoimpiin ja kyseenalaistaa heidän oikeutensa voida hyvin, osallistua yhteiskuntaan ja elää ihmisarvoista elämää. Vihapuhe verhotaan moraalisen puheen viittaan ja se saa sen vaikuttamaan yhteisvastuun vaatimukselta, vaikka tosiasiallisesti se on väkivaltaa puhtaimmillaan.

Argumentin muoto lähes poikkeuksetta on, että joku ihminen tai joku ryhmä luistaa yhteisvastuustaan työnteon osalta ja kuluttaa yhteisiä varoja antamatta niille vastinetta. Nämä ihmiset ja tahot demonisoidaan pahantahtoisiksi loisiksi ja heistä maalataan yhteiskunnan syöpä.

Noh, keisarilla joko on vaatteita - tai kuten tässä tapauksessa - ei ole. Valtava tosiasiain vyöry [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10] tekee tyhjäksi tämän oikeistolaisen vihapuheen, mutta se silti etenee mediassa kuin kulovalkea. Tästä syystä pidän tämän vihapuheen levittämistä erityisen alhaisena.

Oikeisto levittää propagandaa, jonka tietää leviävän tehokkaasti ja vaikuttavan ihmisten mielipiteisiin samalla todennäköisesti täysin tietoisena siitä, että vain lietsoo moraalista paniikkia ilman minkäänlaista tosiseikkojen tukea.

Valitettavasti minä en pysty erottamaan tätä vihapuheesta, jota rasistit harrastaa, sillä rakenteellista eroa ei ole: levitetään juoruja, joilla demonisoidaan ihmisryhmä, joka muutenkin on heikommassa asemassa kuin muut.

Tältä osin en näe eroa oikeistolaisessa vihapuheessa ja rasistisessa vihapuheessa. Molemmat kohdistuvat heikoimpiin, demonisoivat heidät ja aiheuttavat moraalisen paniikin, jonka varjolla jo valmiiksi heikommat survotaan rautasaappain entistä ahtaammalle.

Jokaiselle, joka ymmärtää rakenteellisen väkivallan käsitteen, tämä puheen tapa on hirvittävä, sillä on itsestäänselvää, että se aiheuttaa vakavaa haittaa. Tämä puhe on sitä puhetta, joka laajalle levitessään oikeuttaa suoranaisen väkivallan heikoimpia kohtaan ja lievemmässäkin muodossa johtaa heikoimpien sosiaalisen, taloudellisen ja moraalisen aseman rapautumiseen.

Kansantalouden mittakaavassa tämä heikkeneminen näkyy sairastuvuudessa, rikollisuudessa, päihdeongelmissa ja loppuviimein siinä, paljonko ristejä hautausmaalle joudutaan kunakin päivänä pystyttämään.

Vihapuhe tappaa ja sen halveksittavin muoto kohdistaa teränsä meistä heikoimpiin. Oikeisto on viimeisen viikon aikana tehnyt Suomessa parhaansa tehdäkseen pahimman mahdollisen vahingon. On vaikea ajatella, että tämä ryhmä oikeasti ajaisi koko tasavallan yhteistä etua.

Oikeistolle yhteisvastuu tarkoittaa vahvemman oikeutta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (218 kommenttia)

Urpo Upi Tamminen

Minusta tuntuu, että puhut vasemmistosta ja vihervasemmistosta, jotka ovat vihapuheiden, anarkismin ja lakia rikkovia, kun vasemmistoideologia antaa siihen luvan.

Muistetaan vielä, että vasemmisto ja vihervasemmisto ovat itse olleet kurjistamassa Kataisen hallituksessa ihmisten hyvinvointia, niin ihmettelen, että vielä löytyy kanttia kiertää vastuu ja syyttää jotain oikeistoa vihapuheesta.

Muistellaan vielä historiaa, nii vasemmiston jälki on hirvittävää ja silti sit puolustellen taistellaan barrikadeilla. Muistetaan vielä, että vasemmistoterrori on ollut yleistä kautta aikain, niin olisi ehkä parempi todeta, että vasemmistovihapuheet ei jää vain puheisiin vaan vihatekoihin.

https://www.google.fi/search?q=vasemmistoterrori&s...

Susanna Kaukinen

#1. Laki ei ole riittävä peruste millekään. Saksassa oli taannoin laillista lappaa ihmisiä uuniin.

#2. Paheksun vasemmistopuolueiden toimintaa hallituksessa.

#3. En kannata terroria, en kannata edes vihapuhetta, joka siihen johtaa.

Urpo Upi Tamminen

Puhun vasemmistosta, jonka ideologia perustuu/on perustunut totalitarismiin ja kansanvalta on niissä vain puhetta vailla perusteita.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #51

Minä ainakin olen kansanvallan puolella!

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #51

urpo, sun kantsii perehtyä faktoihin. vuosittain kuolee 20 milj ihmistä nälkään koska heikkoja ei kannata ruokkia. siihen verrattuna stalinin ammuttamat reilu miljoona ihmistä on pieni hinta. eli stalinismikin on parempi vaihtoehto kuin markkinatalous.

vasemmisto kuitenkin ei tue edes stalinismia vaan on vieläkin lempeämmän politiikan kannalla. elikkä ruiku ruiku kommunistit. siitä vaan. me sentään osataan lukea mikä taito on oikealla melko harvinainen.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #51

Kun tarkastellaan niitä maita, joissa on tai on ollut ns. kommunistinen järjestelmä, täytyy myös miettiä niiden maiden historiaa. Elikä millainen maa on ollut ennen kommunismia.

Neuvostoliitossa esim. kommunismia vasta rakennettiin. Kommunismi ei koskaan siis täysin päässyt toteutumaan. Joten ei ole ollut kyse ideologiasta, vaan hallintojärjestelmästä.

Asko Mertanen

Ilman vasemmiston läsnäoloa hallituksessa kataisen paskalokit olisivat saaneet vielä moninverroin pahempaa tuhoa aikaan.

https://www.google.fi/search?q=vasemmistoterrori&e...

Tätä linkkiä varmaankin tarkoitit?
Eipä siitä selviä mitään muuta kun joidenkin pikkupopulistien
"ihan omasta päästä" suollettuja mielipidekirjoituksia.

Yleensä epätoivoinen rääkäisy "no kun staalinkin"
jäi nyt ihme kyllä kuitenkin kommentistasi puuttumaan,kyllä sen joku varmasti tähän Susannan kirjoitukseen kohta epätoivon vimmalla runoilee :)

Susanna Kaukinen

Varmasti olisi pahempaa tehty hallituksessa ilman vasemmistopuolueita siellä. Ongelmana vaan nyt on, että vasemmistosta ei ole uskottavaa vastavoimaa, kun se on osallistunut oikeistopolitiikkaan.

Ja juu, isä aurinkoista odotellessa... ;-)

"Luottamus hyvä, kontrolli parempi." ~ Josef Stalin

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Elämme kansallisvaltiossa, jolle on määritelty rajat. Ne voi jokainen halutessaan kartalta tarkistaa. Kansamme edustajien ja valtioneuvoston ensisijainen tehtävä on huolehtia siitä, että näiden rajojen sisällä hyvinvointi maksimoidaan, ja se joskus tapahtuu muiden kansakuntien kustannuksella. Mitenkään muuten asian ei pidäkään olla.

Susanna Kaukinen

En ole varma miten tämä liittyy aiheeseen, mutta tietenkin paras tilanne on se, että voidaan toimia sellaisella tavalla, joka tuottaa hyvää sekä meille, että muille. Eli win-win -tilanne on aina toivottavin ja siihen pitää pyrkiä.

Eli olen sitä mieltä, että nimenomaan meidän ja meidän edustajiemme tulee ensisijaisesti - tietenkin - ajaa Suomen kansan etua ja aivan erityisesti koko Suomen kansan, eikä vaan pienen pääomaeliitin asiaa.

Ensisijaisesti vastuu siis on paikallinen. On silti hyvän tavan mukaista, että kohtelemme muita siten miten itse haluamme tulle kohdelluiksi, on sitten kyse yksilöistä tai kansakunnista.

Ihmisistä kaikissa on kyse.

Hyväksikäytettäväksi ei silti pidä suostua - ja siihen meidän eliittimme nyt on sortunut EU-kiimassaan: Suomi on hyväksikäytettävänä!

Sen on loputtava.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Susanna, taidat ja haluat pysyä juoksuhaudoissa? Et voine hyväksyä sitä, että joillakin menee paremmin kuin toisilla? SE ON LUONNONLAKI JOTA EMME VOI MUUKSI MUUTTAA VAIKKA KUINKA HALUAISIMME. Sinunkin tehtäväsi tulisi tehdä kaikista hyvin toimeentulevia eikä huutaa ääneen epäoikeudenmukaisuutta. ELÄMÄ EI OLE OIKEUDENMUKAINEN EIKÄ TULE! Tosiasiat on tunnustettava muutoin ei päästä eteenpäin. Vihapuhe on muuten käsitteenä jotenkin Utsjoki-kevo ohutta yläpilveä minulle - Sananvapauden ymmärrän - vihapuhetta en.

PS! Vahvemman oikeus on ollut aina ja tulee olemaan riippumatta siitä mihin viiteryhmään ihminen kuuluu.
PSS! Yhteisvastuu kuuluu myös sarjaan Usjoki-Kevo ohutta yläpilveä. Jaettua vastuuta ei ole olemassa.

Susanna Kaukinen

Enpä mä katso erityisen syvällä olevani poterossani, mutta se on selvä, että tämän kirjoituksen oikeisto ansaitsi, niin törkeää on käytös taas viime aikoina ollut.

Heikoimpien kimppuun käyminen on aina alhaista, mutta kun se vielä tapahtuu valheiden varjolla on vaikea löytää sitä sanaa, jolla halveksuntani pystyisin tästä toiminnasta kuvaamaan.

Vahvemman oikeuden kannattajien mandaatti pitkälti loppui Saksan keskitysleireille. Se oli päätepiste ja viimeinen pysäkki sille, että kenenkään tulisi hyväksyä vahvimpien tyranniaa.

En voi hyväksyä sitä, että toiset jätetään heitteille ja heidän niskaansa vielä kylvetään vihapropagandaa. En todellakaan voi, halua, enkä hyväksy.

Olen sentään jonkinlaisen kasvatuksen saanut ja selvintä on se, että kaikista pidetään huolta. Muuta moraalia ei ole, eikä voi olla.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Samaa mieltä, että pidetään kaikista huolta :) ja mitä tulee Staliniin niin olen hänen kanssaan samaa mieltä yhdestä asiasta:"Luottamus hyvä, kontrolli parempi."

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #9

Miksi sitten olet puolustuskannalla, kun arvostelen oikeistoa sen hyökkäyksestä työttömien kimppuun, joilla ei tällä hetkellä ole oikeastaan mitään mahdollisuutta työllistyä?

Omalta osaltani suhtaudun tuohon Stalinin lauseeseen sillä tapaa, että kontrollia on käytettävä vain siellä missä niin on pakko tehdä. Näitä paikkoja on paljon vähemmän kuin missä nykyään kontrolloidaan ja toisaalta on paljon paikkoja joissa ei kontrolloida, vaikka pitäisi.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #11

Elämä on raadollinen. Minua häiritsee sinun puheessasi agitaattorin asenne - oikeisto!? Ihmisiä ollaan kaikki ja puheesi voisi tulkita vihapuheeksi oikeistoa vastaan vaikken tiedä ketä vastaan?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #15

joo, on väärin tuomita keskitysleirin vartijoita, työtään he vaan teki. ja yhtä väärin tuomita heidän käskijöitään, työtään ne vaan teki kuten eisman oikeudessa totesi. ja on väärin tuomita niitä jotka agitoivat nuo henkilöt töihin, työtään he vaan teki.

ei pidä tuomita. täytyy hyväksyä. armo oikeudesta. ihminen joka lietsoo kansanmurhaa on luultavasti kokenut lapsena jotakin pahaa. ei ehkä ole saanut kiduttaa lastenhoitajaansa taikka ampua naapuriaan. trauma purkautuu ja ihminen kostaa. se on sallittava. eikä siitä saa huomauttaa. miksi yksilön tai järjestelmän vapautta suorittaa kansanmurhia pitäisi vastustaa. sairaan liberaali ajatus. jo nitche huomasi aikoinaan että meillä on paapova orjamoraali. tuollaiset susannan liberaalit purkaukset ovat sananvapauden vastustamista.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #163
Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Aika heikolla pohjalla tuo sinun doksasi ylläpitäminen on. Ensinnäkin Aina ihmiselle on mahdollisuutta luopua omistaan toisen ihmisen hyväksi. Se on ihmisen tekemä tietoinen valinta, eikä mikään luonnonlaki. Tätä varten meillä on maksettu veroja, jotta sairaat eivät ole heitteillä, vaan heillä on mahdollisuus saada apua toisten kustantamisen avulla. Koska elämä ei ole oikeudenmukaista kuten sanotkin, voi ihminen rakentaa siitä oikeuden mukaisemman omalla toiminnallaan. Jaettua vastuuta on olemassa siellä missä on toisista välittäviä ihmisiä, mutta ei siellä, missä on vain itseään ajattelevia ihmisiä.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Ihmisen erottaa eläimestä se, että ihminen pitää huolta heikoimmista lauman jäsenistä.

Elämä ei ole oikeudenmukainen. Monesti on hyväksyttävä, että ei saa kaikkea mitä haluaa.

On myös monesti hyväksyttävä, että yksin ei aina pärjää. Moni ihminen tarvitsee yhteisöä ja yhteisiä pelisääntöjä.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Miten ihmiset vielä keskustelevat akselilla oikeisto-vasemmisto - se kuuluu aikaan Kivi&Miekka. On helppo hokea vanhaa, mutta uuden luominen on vaikeampaa puhumattakaan itsenäisestä ajattelusta. Paremman huomisen tekeminen tapahtuu tekojen kautta.

Susanna Kaukinen

Pakkohan se on, kun Kokoomuksen edusryhmä käy työttömien kimppuun kuin hyeena. Jonkun on pakko sanoa, mistä tässä on kyse.

Kyllä minä pystyn taittamaan leipää 99%:n kanssa. Tämä työttömiä demonisoiva katras nyt vaan kyllä ansaitsi tämän pöllytyksen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aivan. Heinäluomahan (sdp) moitti suomalaisia työntekijöitä laiskoiksi.
Katainen (kok) taas oli sitä mieltä, että KAIKKI ovat syyllisiä taloudelliseen tilaamme.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #47

joo, jos mäkin kusen housuihini, me kaikki olemme syyllisiä. jos voitan lotossa, se on omaa ansiotani

arvo kuusisuo

Kävikö jollekin muulle selväksi mistä tää 68 000/vuosi-prole tälläkertaa tunnelmoi ?

Susanna Kaukinen

Kyse on Tatun tapauksesta, jossa yhdestä työttömästä maalattiin kuva, jolla oikeutetaan koko työttömyysturvan kyseenalaistaminen ja vyörytetään pakkotyötä työttömille.

Kokoomuksen leivissä propagandaa levitelty.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

sinun henkilökohtainen näkemys asiasta :)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #16

Tästä pakkotyöstä on ollu viime aikoina puhetta hyvin paljon - vastikkeellinen työttömyysturva on joka toisen oikeistolaisen huulilla. Hanke on hävytön. Työstä pitää maksaa palkka ja työttömäksi joutuminen ei ole mikään oikeutus pakottamiseen.

Olen itsekin joutunut esimiesteni teilaamaksi, joten tiedän, että duuni voi mennä noin vaan, jos ei suostu roskaksi toisen saappaan pohjaan.

Pakkotyöpuhetta vastaan on kaikki perusteet hyökätä. Samaten on työttömien demonisoinnin suhteen. Saneerauksen sirpalekranaatti ei valitse uhreja:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #20

Kaksi on konsulttia yliste muiden PAKKO ja EURO. Pakkotyö on käsitteenä yhtä absurdi kuin Jumala, kumpaakaan ei ole olemassa on vain tahto parempaan huomiseen johtaa ihmisiä eteenpäin. Ihminen on varsinainen velikulta - luomakunnan kingi-kuulun samaan rotuun :)))

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #24

Pakkotyö toimii niin, että tuet otetaan pois jos ei suostu tekemään töitä ilmaiseksi tai jotain 9€ päiväpalkkaa vastaan. Pakkohan sitä on jostain rahaa saada, ettei mene katto pään päältä ja riittää leipää pöytään ja työttömän kiristäminen yhteen ja toiseen hommaan on yksinkertaisesti alhaista, koska työttömyys on aniharvan kohdalla valinta.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #25

Ne ketkä tekevät Suomessa tänä päivänä töitä rakentavat parempaa huomista. Maassamme työnteko on jo pitkän aikaa (n. 20 vuotta) ollut vapaaehtoinen valinta ja hyvä niin. Rajansa kuitenkin kaikella niinkuin eduilla joita saa tekemättä mitään. Yhteiskunnan yksi ongelma on että on vain velvollisuuksia muttei mitään oikeuksia yksilöä kohtaan. Ilmaisia lounaista ei ole eikä tule.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #30

Tosiasiassa, jos olisit tarkastanut taustoja, ei töittä häävisti eli. Se mitä taataanu vuokrien sun muiden päälle on n. 417€/kk, josta pitää maksaa sitten kaikki. Sillä ei todellakaan juhlita.

Suurempi ongelma on veropohjan rapautuminen, joka johtuu kahdesta syystä: 1) yritykset eivät maksa veroja 2) yksityishenkilöiden verotusta on kevennetty. Tällä tiellä eletään sitten velkarahalla, josta pitää jatkossa ainakin korot maksaa.

Velvollisuuksien ja oikeuksien välillä pitää vallita tasapaino, mutta mitä se mielestäsi on, että monet yritykset jättävät verot maksamatta ja polkevat työväen oikeuksia?

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #31

Nyt kyllä kirjoitit perättömiä, yritykset maksavat veroja jos tekevät tulosta. Verojen keventäminen on toissijainen kysymys. Oikea kysymys kuuluu miten paljon yhteiskunnan kautta tehdään tulonsiirtoja. BKT:stä 56 % ohjataan julkiselle sektorille se on liikaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #38

Aina se prosentti nousee, kun talous on yleisesti huonolla tolalla. Yhtäältä verotulot suppenee, kun yritykset tekee vähemmän voittoa ja harvemmilla on töitä. Kun harvemmilla on töitä verotulot vähenee ja vastaavasti korvauksia joudutaan maksamaan enemmän.

Tässä mielessä tuo 56% on yksi valokuva koko elokuvasta.

Kokoomuksen johdolla on yritysten verotusta nyt laskettu 6% ja irtisanomiset jatkuu. Tuosta tuli miljardin €uron lovi valtion lompakkoon joka vuosi ja mitään ei saatu vastineeksi.

Yritysverotuksen progressio pitää palauttaa. Pienet yrittäjät saakoon enemmän raadannastaan ja ylikansalliset persiillään istuvat koronnostajat maksakoot enemmän. Nythän he eivät yleensä maksa mitään ja pahimmillaan nostavat enemmän yritystukia kuin maksavat veroja.

Kaikki tämä maksamatta jättäminen nostaa joka ikisen tavallisen duunarin ja perusyrittäjän veroja. Samoin pankkituet on meiltä kaikilta pois, kun käytössä oleva systeemi on sosialismia rikkaille ja kapitalismia köyhille - tätä on reaalikapitalismi.

Pikkasen on lapiolle tässä systeemissä töitä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #30

sen vapaaehtoisuudesta voidaan olla kahta mieltä, en mä ainakaan päivääkään tekisi ellei olisi pakko.

ja tunnen varsin paljon ihmisiä jotka tyytyisivät vähään jos vaan saisivat tehdä. eräs metsuri suri ettei ole työtä. minä en ole itkijä tyyppiä mutta tuli kyynel silmäkulmaan. saatana jos joku ihan oikeasti suostuu tekemään niillä hinnoilla metsän raivausta ja sitäkään vähää hänelle ei anneta.

eli on tuurista kiinni kuka joutuu duuniin, kuka ei pääse mitenkään.

arvo kuusisuo

Jan Vapaavuori (SKP) kävi Enbusken showssa toteamassa, ettei Tatu tee mitään väärää, vaan osaa vain hakea itselleen kuuluvat rahat.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #17

Fiksut pärjää aina, niinkuin Tatu, ja muilla ei ole väliä LOL

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #18

Kaikilla on väliä. En tiedä miksi se on niin vaikeaa?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #17

Tuota en voi kommentoida kun en Enbuskea jaksa katsella. Mies on ku pahin liberalainen.

arvo kuusisuo Vastaus kommenttiin #21

Ei sinun tavitse katsoa showta netistä.
Kerroin jo mitä kokoomuksessa Tatusta ajatellaan Vapaavuoren sanoin.
Edelleen ihmettelen mistä vihapuheesta tässä ketjussa ollaan puhuvinaan, vai puhuuko koko Pubipöytä huuruissaan omiaan toistensa ohi.
Vihapuheen sana viha on vähän samanlainen toiveita täynnä oleva käännös kuin organic - luomu.
Tuo "viha" osia on englanninkielisissä termeissä useinmiten "phobia".
Se on korkeintaan vieroksuntaa, en vihaa hämähäkkejä, vältän niitä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #27

Kokoomus on hydra jolla on monta päätä. Vanhempien kokoomuspoliitikkojen joukossa on hyväsydämisiä ihmisiä, jotka ymmärtävät mistä on kyse. KNL, Libera ja muut vastaavat tahot taas kivisydämisiä vihapuhujia pitkäli laidasta laitaan.

Taktikot ymmärtävät (mm. EVA:n tutkimuksen pohjalta), että Kokoomus ei voi mennä enää piiruakaan oikealle tai se menettää enemmän ääniä vasemmalta laidaltaan kuin saa oikelta. Tämän takia he puhuvat mitä ihmiset haluavat kuulla, mutta tekevät oikeistolaisia tekoja.

arvo kuusisuo Vastaus kommenttiin #29

Juu, paskasakkia ja kivisydämmiä, KNLn Lex Halla-aho ehdotuksen ymmärrän, muuta en. Tämä muumien valopää-Carl taisi jo ehdottaa hammashoidon kelakorvausten poistoa. Enää puuttuu koululaitoksen alasajo.
En silti usko kenenkään ketään vihaavan. Historian tuntemus tuntuu olevan katastrofaalista tasoa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #35

Osin on varmasti niin, että se mitä minä tulkitsen vihapuheeksi on vaan ymmärtämättömyyttä, mutta se ei muuta harkitsemattoman puheen seurauksia. Tämän tekstin tarkoitus on nimenomaan läpivalaista asiaa ja tehdä näkymätön näkyväksi.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Yrittää parantaa maailmaa, mutta vihapuhe meni vähän yli hilseen ;)

Susanna Kaukinen

Kyllä se mielestäni tuossa tuli hyvin selitettyä, mutta ehkä olin kuitenkin epäselvä. Oikeistolla on tapana keksiä perättömiä tarinoita, joiden avulla saadaan työttömät demonisoitua, vaikka lähes jokainen työtön haluaisi töihin. Tämä on kohtuutonta ja hävytöntä.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #23

Työllä on on ihmiselämässä vain välinearvo. Työn korostaminen=huonoilla tiedoilla varustettu ihminen. IHMISEN TÄRKEIN TEHTÄVÄ EI OLE TYÖNTEKO VAAN ELÄMÄ.
PS! Kysymysten kysymys on mitä eroa on työllä ja elämällä? Aikoinaan kun ihminen metsästi, kalasti ja viljeli maata - oliko se työtä vai elämää?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #26

Samaa mieltä. Työ voi olla toisille kutsumus, mutta monelle ei. Minulle osin sekä että. Työllä nimenomaan on kuitenkin välinearvo, eikä se ol itsessään päämäärä.

Kun ihminen metsästi, kalasti ja viljeli maata, oli kyse elinkeinosta. Jollakin tapaa pitää pysyä kalassa ja leivässä ja tavallisin sille nykyisin on palkkatyö.

Elinkeino onkin mielestäni paljon parempi sana kuin työ. Se kuvaa paremmin sitä mistä on kysymys.

Olen kirjoittanut tästä näin:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #28

Kirjoitit:"Työtä kutsutaan myös elinkeinoksi. Kysymys on työn tekemisestä sen vuoksi, että voidaan elää. Ei sen takia, että voidaan lentää kerran vuodessa hevon huitulaan makamaan biitsillä - sen yhden kerran mitä vuodessa töiltään kerkeää. Mikään ei korvaa menetettyä aikaa, ei paras shampanja, ei hienoimmat veneet, ei parhaat vaatteet."

Nyt ollaan taas samalla aaltopituudella, mutta ajasta olen hieman eri mieltä - se ei ole meidän päätettävissä 24 tunnin vuorokaudelle emme tänä päivänä voi mitään. Aika ja elämä käy käsikädessä elämä on hetki ja aika on suhteellista, koin ajan hitaasti matelevaksi kun olin lapsi,nopeaksi se on muuttunut silloin kun en ole oppinut mitään uutta !?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #33

Joo, kokemus ajasta on hyvin jännä asia. Mä tein duunia (ohjelmoin) eilen illalla 21-04 (olin itse tupeksinut viikolla kaikenlaista ja hommatkin piti tehdä) ja aika meni hujauksessa.

Sinänsä on parasta, jos elinkeino ja omaehtoinen tekeminen kohtaa. Se on onnellinen kohtaaminen.

Samaten on totta, että ajan kulun kokemus muuttuu iän myötä ja aikuisempana aika tuntuu kuluvan paljon nopeammin kuin lapsena. Tämä on aina hyvä muistaa, kun on tekemisissä eri ikäisten ihmisten kanssa, koska se osittain selittää heidän käytöstään.

Lapset on malttamattomia - eikä ihme - aika tulee niin nopeasti niin loputtoman pitkäksi! Vanhemman ihmisen on sikäli helpompi laihtua (vaikka kaikki muu on sitä vastaan), että on helpompi olla pitempiä aikoja syömättä, koska aika kuluu subjektiivisesti nopeammin.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #36

Elinkeino on varmaankin parempi ilmaisu työlle ja kuvannee myös muutosta jonka edessä olemme. Miten jaetaan tuottavuuden aikaansaama hyöty oikeudenmukaisimmin on haaste johon joudumme ottamaan kantaa. Pienempi ihmisjoukko tekee suuremman osan jaettavasta kakusta - miten hyvinvointi jaetaan kestävällä ja oikeudenmukaisella tavalla on kysymysten kysymys.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #36

"Sinänsä on parasta, jos elinkeino ja omaehtoinen tekeminen kohtaa. Se on onnellinen kohtaaminen." (SK)

Tuo lausehan (omaehtoinen tekeminen, elinkeino, onnellinen kohtaaminen) on vasemmiston kauhu, sillä se viittaa vapaaseen omaehtoiseen tekemiseen ja yrittäjyyteen, elinkeinon harjoittamiseen ja siitä saatavaan tyydytykseen eli onnelliseen kohtaamisen tuomaan hyötyyn.

Vasemmiston ohjelman ytimessä on keskusjohtoisuus, valvonta, ohjaus uhkaamalla, pakotus, tukiriippuvuus, menestyvän yrityksen lypsäminen hengiltä, kateuteen vetoava agitaatio jne. ;-)

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #49

Mikä minua häiritsee koko ajan tässä keskustelussa on oikeisto- vasemmisto.
HERÄTKÄÄ HEMMOT SEN ON EILISTÄ PÄIVÄÄ!

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #52

Se on sitäkin, mutta ei vain sitä. Kyllä tämä asettelu jonka tässä tein on valitettavan ajankohtainen. Toivoisin, ettei olisi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #49

Ei ainakaan sen vasemmiston, jota minä edustan. En tunnista mitään mainitsemistasi asioista sellaisiksi, joita kannattaisin.

Keskusjohtoisuus on minulle kauhistus, koska se tarkoittaa sitä että sellaiset ihmiset päättävät asioista, joiden kohteeksi he eivät joudu. Tästä on seurannut fiasko niin Neuvostoliitossa kuin Yhdysvalloissakin.

Vihaan valvontaa ja kontrollointia melkein kaikissa muodoissa. Tottakai joitain yhteisiä sääntöjä pitää olla ja niiden tulee olla sellaisia, etteivät yhdet syö kaikki rusinoita pullasta ja jätä muita murusten varaan. Paras sääntö on kuitenkin sellainen, jota ei tarvitse kirjoittaa tahi valvoa. Valvontaa pitää harrastaa vain äärimmäisen pakon edessä.

Tukiriippuvuus on ikävä kyllä pakollista monille nykytilanteessa, kun töitä ei vain ole. Niitä voisi olla, jos meillä olisi oma rahapolitiikka ja keskuspankki.

Suomessa on tehty todella huonoa yritysstrategiaa - firmoista on lypsetty ulos kaikki rahat osakkeenomistajille ja on jätetty investoimatta: sen vuoksi meillä on nyt niin paha rakenneongelma.

Mielestäni oikeisto puhuu kateudesta ja vasemmisto oikeudenmukaisuudesta. Oikeiston kateus ottaa sellaisen mallin, että se kadehtii työttömän joutilaisuutta ymmärtämättä sitä, että se 417€/kk ei ole kadehtimisen arvoinen elintaso.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #53

"Valvontaa pitää harrastaa vain äärimmäisen pakon edessä." En ole aivan samaa mieltä,mieti esim. murroikäistä lasta tai yrityksen matkalaskuja - molempia pitää valvoa :)

"firmoista on lypsetty ulos kaikki rahat osakkeenomistajille ja on jätetty investoimatta" Lähtökohtaisesti ei pidä paikkansa

"oma rahapolitiikka ja keskuspankki." rahan arvolla ei tehdä hyvinvointia - urbaanilegenda että D-vitaamini auttaa tähän asiaan, itse syön joka päivä 10 mikrorammaa, mutta se on eri D-vitamiini.
Kateus vie kalatkin vedestä... täysin hyödytön tunne

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #63

Ollaan aivan eri mieltä. :-)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Nostitpa ikävällä tavalla peilin eteen ja jälleen kerran peiliä syytetään siitä, että kuva on ruma.

Susien mielestä maailma kuuluu susille, mutta miksi porojen pitäisi tämä hyväksyä? Poropopulaatio on sentään valtavan paljon suurempi. Todellinen ongelma ovat susia rahoittavat ja niille työskentelevät porot, jotka ovat haluttomia ottamaan laajempaa vastuuta.

Susanna Kaukinen

Niin... tottakai.

Mä en tiedä miten hyvin tää teksti lopulta onnistui, vaikka itse kyllä olen kovasti sitä mieltä, että kuvaamani kaltainen mekanismi on olemassa ja käytössä ja tahallisesti tai tahattomasti eliitin politrukit sitä käyttää saadakseen kansan vihaamaan työttömiä sen sijaan että kyseenalaistaisivat sen, miksi toiset elää yltäkylläisyydessä ja toiset puutteessa.

Ja tosiaan näin se menee, porojen on perustettava porojen tokka, josta käsin he voivat tehdä susien hankkeet tyhjiksi!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tässä käydään nyt sellaista eloonjäämiskamppailua, että sanojaan ei kannata säästellä epäkohdista.

Välillä näin ja sitten taas esittämään mahdollisimman rakentavia vaihtoehtoja. Karua faktaa tuuttasit ja hyvä niin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #65

Jos huomaat, niin hyökkäsin tässä ennenkaikkea puhetta vastaan, joka on varta vasten luotu sitä varten, että se hajauttaa kansan toisiaan vastaan. Olisin ehkä voinut sen tehdä taitavammallakin tavalla.

Merja Heikka

Vihervasemistolainen vihapuhe yksinkertaistaa. Se yksinkertaistaa sekä ihmisiä, että asioita.

Esimerkkinä tästä tuossa tekstisi alussa kerrot, että "vihapuhe kohdistuu aina heikompiin". Jos olisit kirjoittanut, että vihapuhe kohdistuu joskus heikoimpiin, kirjoittaisit totta. Kumminkin väittäessäsi "vihapuheen", kuten agressiivisesti haluat mielipiteitä leimata, kohdistuisi aina heikompiin, sinun tulisi määritellä mikä on se "heikoin". Jos esimerkiksi tarkoitat kuvassasi käsi ojossa olevaa romanilasta heikoimmalla, niin toki hän sitä edustaakin. Hänhän on lapsi& romaani, ja kaikkihan me tiedämme sen että romanien asiat eivät ole kuten niiden tulisi olla.

Sinä kumminkin yksinkertaistat. Teet näin siksi, jotta saisit asiallesi kannatusta. jotta ihmiset oppisivat vihaamaan näitä sinun oikeistolaisiasi.

Sinä et kerro romanikerjäläisten käymästä ihmiskaupasta, et heidän tekenistään rikoksista, et heidän kolkkaamistaan vanhoista ihmisistä. Oletko ajatellut, että joillekin ihmisille rikoksen uhri voi olla se heikoin ihminen?

Ilmeisesti et ole, tai se ei vain ole sinun agendasi mukaista laajentaa ongelmakentää näin.

On paljon helpompaa ja populistisempaa leimata toisella tavallla ajattelevat ihmiset "vihapuhujiksi", rasisteiksi ja oikeistolaisiksi. Kaikki jotka eivät ajattele kanssani samoin, ovat oikeistolaisia. "Minä" olen se mittari, eli siis SINÄ itse.

Minua jotenkin rasittaa nämä nykyajan vihervasemistolaiset vihapuhujat, koska olen sellaisen laajakatseisemmankin, normaalien ihmisten vasemistolaisuuden joskus tuntenut. Miksi ei voisi olla vasemistolainen ja ymmärtää sen toisenkinlaisen näkökohdan. Asioilla on aina monta puolta, ainakin useimmiten. On hyvä nähdä ne eri vinkkelit. Silloinkin voi valita sen omasta mielestään parhaimman näkökulman asioihin. Mutta ihmisten leimaaminen pahoiksi mielipiteidensä vuoksi, se kauhistuttaa minua. Vihaaminen ja leimaaminen, ne ovat usein ajatteluvastakohtia. On niin helppoa olla ottamatta asioista selvää. On kiva kuulua jengiin ja vihata joitakin ihmisiä leimaamalla heidät pahoiksi.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Merja olen kanssasi samoilla linjoilla. Näinhän maailma menee, meillä on erilaisia näkemyksiä, mutta yksi tavoite parempi huominen itselle ja muille. Sitä vartenhan me ollaan. Keinoista vaan ollaan hyvinkin eri mieltä, miten se parempi huominen saavutetaan. Historiasta voidaan oppia monia asioita jos niin halutaan. Tunnustetaan tosiasiat kuten ihminen on eläin, Jumala on yhtä totta kuin joulupukki jne. Kyllä se siitä...

Susanna Kaukinen

Analyysini ei ole vihervasemmistolainen, vaan paremminkin syvää rakenteellista yhteiskuntakritiikkiä, joka on tyypillisintä n.s. väärinajattelijoille. Joskus sitä harrastivat marxilaiset (1800-luku), mutta tuntuu ettei siltä tontilta enää niin paljon hyvää kritiikkiä kuulu. En pidä itseäni vihervasemmistolaisena - jos pitäisin, kannattaisin varmaan vihreitä tai hallitusvasemmistoa, non?

Katsotaanpa nyt mitä tahdot sanoa. Oikeistolainen vihapuhe lähes aina kohdistuu, kuten kuvasin. Se on juuri tätä Thatcherilaista puheenpartta, jossa kaikki vika viedään yksilötasolle ja kielletään yhteiskunnan vaikutus, joka on varsin mittava.

Tämä on juuri oikeistolaista puhetta siitä perimmäisestä syystä, että oikeistolaisen ideologian ytimessä on täysin yksilökeskeinen maailmankuva. Vihapuhetta siitä tekee se, että se edesauttaa ja aiheuttaa rakenteellista väkivaltaa, joka kohdistuu nimenomaan aina yhteiskunnan heikoimpiin.

En pyri saamaan ihmisiä vihaamaan oikeistolaisia, vaan pyrin siihen, että oikeistolaiset heräisivät siitä yksioikoisesta maailmankuvastaan, jossa elävät ja siihen, että ihmiset, jotka ovat jatkuvasti oikeistolaisen propagandan kohteina saisivat myös lukea toisenlaisia näkökulmia voidakseen muodostaan eheän kokonaiskuvan siitä mistä yhteiskunnassa on kyse.

Puhut leimaamisesta: sitähän juuri oikeisto tekee työttömille, joita demonisoidaan, vaikka työttömyyteen joutuminen on rinnastettavissa sairastumiseen - se voi tulla yllättäen ja lähes kenen kohdalle vaan. Sanoisin, että heitän vaan sen kiven takaisin, jolla oikeisto heittää työttömiä.

Tyttö on muuten afghaani. Romaneilla ei ole mitään tekemistä tämän keskustelun kanssa.

Lyhyesti sanoen, olet mielestäni yksinkertaisesti lukenut tekstin siniset lasit päässä, mutta siitä huolimatta ilmeisesti kalikka kolahti kohdallasi.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Kirjoituksessa puhuttiin oikeistolaisesta vihapuheesta, joka kohdistuu työttömiin Suomessa. Kyseessä ei siis ole rasismi. (Ainakin näin itse kirjoituksen ymmärsin). Romaanikerjäläiset eivät millään tavalla liity suomalaisiin työttömiin.

Suomalaisten työttömien arvostelussa (ja etenkin sosiaaliturvan arvostelussa) on se ongelma, että se vie huomion pois todellisista ongelmista. Minne muualle Suomessa käytetään rahaa kuin työttömyyskorvauksiin, tai mitä pitäisi tehdä että työtä olisi kaikilla jne.

Täystyöllisyyttä tuskin koskaan Suomeen tulee. Työnteko "muuttaa muotoaan". Vanhat työt korvataan tekonologialla. Uudet työt liittyvät juuri tekonologian kehittämiseen ja hoitoon. Tietenkin hoitoalalla tarvitaan ihmisiä, mutta sitten taas kuluja pyritään minimoimaan ja palkkakustannukset ovat yleensä suurin kuluerä. Jos tulee uusia tuotantoon liittyviä työpaikkoja, niin tavarat tehdään nopeammin valmiiksi kuin ennen jne. ja taas on porukkaa työttömänä. Joten mitä pitäisi tehdä että kaikille riittäis töitä...

Vaikka ei pitäisi enää käydä keskusteluja vanhanaikaiseen tapaan vasemmiston ja oikeiston välillä, vaan keskustelujen pitäisi käsitellä globaalia maailmantaloutta ja rahan arvoa (virtuaalirahaa ja rahan painamista). Niin näköjään pakko se on jatkaa, koska en enää tiedä onko kaikilla sama käsitys termeistä. Ensinnäkin oikeistolaisuus ja rasistisuus eivät automaattisesti tarkoita samaa. Mutta joskus -30-40-luvuilla oikeistolaiset olivat natseja. Sitten taas oikeistopuolueiden edustajissa on eroja, ja samaten vasemmistopuolueiden. Vihreitä voi sitten taas olla sekä vasemmistossa että oikeistossa.

Tässä muuten hyvä kommentti siitä, miten puolueet Suomessa muistuttavat toisiaan. Mutta ovat erilaisia kuin muualla maailmassa. http://seso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151284-tutkim...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Hyvä ja oikeansuuntainen kirjoitus Susanna Kaukiselta.

Kyllä, on totta että Suomeakin kaikesta demokratiasta, kolmikannoista, yt:sta huolimatta hallitaan "susien," eli oikeiston toimesta. Niillä on mielipide ja valta-asema ihan parlamentaarisilla numeroilla mitattuna.

Sitä se tarkoittaa, se ennenvanhaan käytetty sanonta: Eisosialistinen enemmistö.

Tätä keskustelua tähänastisesti seurattua näkyy, että kommentoijissa suuresti näkyy tuo blogissa mainittu demonisoituminen, tai muu vaikutustapa, jolla "eisosialistinen" media vaikuttaa ihmisten mieliin.

Ihmiset luulevat olevansa ulkopuolelta tulevasta vaikutuksesta vapaita, mutta paskat.... Vain harvat osaavat suodattaa, ja ovat edes jossain määrin vapaita itseensä kohdistuvasta vaikutuksesta.

...No, minulla on hyvä omatunto tuossa mielessä. Luulen kykeneväni suodattamaan eisosialistisen/oikeistolaisen median demonisoitusmis-vaikutus-yritykset aika hyvin.... Vai kykenenkö?.... Enpä olekkaan niin varma.

Elämme ihmisen historian erästä hulluinta aikaa, jossa ihminen tavalla,-tai toisella on kahlittu koneistoon kiinteästi, ja loppuun asti pysyvästi.

Susanna Kaukinen

Kiitos Markku!

Tämä oli oikein piristävä kommentti tähän väliin, kun vaikuttaa siltä että oikeiston puhe on tehnyt liiankin tehokasta jälkeä. On hieno huomata, että vielä on mukana muitakin, jotka näkevät läpi ainakin osasta sitä savuverhoa, joka meidän päällemme sumutetaan päivästä toiseen!

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Eletäänköhän me samassa maailmassa? Minulle herää epäilys, että emme elä. Miten ihmiset voi muuttaa käsitystään maailmasta jos he pitävät kiinni kynsinhampain akselista oikeisto-vasemmisto. Jos et luovu vanhasta et voi omaksua uutta. Viisaus alkaa siitä mihin jääräpäisyys loppuu (minun aforismi)

Susanna Kaukinen

No minkä minä sille mahdan, että Kokoomus on nyt asialla kun työttömät halutaan pakkotöihin ja tuet pois kaikilta "loisilta". Syyttäisin jotain muuta ryhmää, mutta minkä minä sille voin kuka oli asialla.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

jes, en mä ajattele ihmisiä oikeistolaisina ja vasemmistolaisina vaan tyhminä ja fiksuina. niitä tyhmiä vaan joskus kutsutaan oikeistolaisiksi, se on peitenimi tyhmyydelle.

Juha Korhonen

Höpö höpö. Eivät kelan ja sossun viranhaltijat ole mitään oikeistolaisia. Jonkin sortin sosialisteja suurin osa porukasta, mitä nyt (ehkä) muutama hölmöyksissään kokoomusta äänestävä ("Kanerva kun on ah niiiiiin seksikäs", tai niillä linjoilla). Sosialismi se on sossua ja kelaa kannattava voima!

Suurimmassa liemessä sossun ja Kelan kanssa on ihminen joka ei osaa / ei ymmärrä esiintyä sillä tavalla mitä näiden virastojen viranhaltijat haluavat nähdä. Pitää olla rehellinen ja reipas hellyttävä huono-onninen ressukka joka herättää äidillisiä tunteita viranhaltijassa. Jos tämän osaa, kaikki sujuu aivan mukavasti, vaikka ei kuulukaan mihinkään vähemmistöryhmään. Ei kun peilin eteen harjoittelemaan.

Susanna Kaukinen

Henkilökohtaisesti vastustan koko valvontakoneistoa tässä asiassa. Perustulo on paljon parempi malli, hyvin monesta syystä. Se tulee jossain vaiheessa pakon edessä työn vähentyessä ja kun verotus muutetaan sillä tavalla, että ilman työväkeä tehty työ ja tuotanto saadaan verolle.

Suomessa eletään tässä asiassa jonkinlaista kivikautta edelleen ja pohditaan pakkotyökokeiluja. Aika eksyksissä on yleinen keskustelu, ikävä kyllä. Eletään menneessä maailmassa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Se tulee jossain vaiheessa pakon edessä työn vähentyessä ja kun verotus muutetaan sillä tavalla, että ilman työväkeä tehty työ ja tuotanto saadaan verolle."

Jäin miettimään tuota ilman työväkeä tehty työ ja tuotanto saadaan verolle, että mitähän mahdat tarkoittaa. Itse kun ajattelen näin että jo nykymallilla elinkeinon verotettavasta tulosta maksetaan vero. Tuon lisäksi on jo monenlaista muutakin veroa yritysten maksettavina kuten myös niiden ropottien hankintahinnoissa. Tapetaanko viimeisetkin yritykset veronkorotuksilla?

Sitten tuosta perustulosta sen verran, että mistähän tuolle sosiaalituen muodolle saadaan maksumiehet? Kas kun ne ropotit vievät kohta yhä useammat työntekijät kilometritehtaalle ja muutoinkin yritykset saneeraavat jatkuvasti työntekijöitä pihalle. Lisääkö humanitaarisia maahanmuuttajia jotta Kataisen kuvaama työntarve (työpaikat)lisääntyy? Omasta mielestäni mahdoton yhtälö EU ja euro aikana.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #58

Eurosta on päästävä, sanotaan se ensimmäisenä.

Kun robotit vie kaikkien työt, on kaksi vaihtoehtoa:

1) etsitään uusi veropohja, jotta kaikilla on ruokaa ja katto pään päällä
2) vaivutaan barbariaan ja todennäköisesti väkivaltaan

Tästä syystä suhtaudun perustuloon vakavasti.

Veropohjia on monenlaisia erilaisia. Ehdotuksia on mm. ALV:n poistaminen kokonaan ja sen korvaaminen progressiivisella verotuksella, maan ja/tai omaisuuden verottaminen - muutaman mainitakseni.

Todennäköisesti on pakko palata protektionismiin, koska vapaa kauppa vie kaikki edellytykset verottaa ylikansallisia korporaatioita. Niitä vastaan voidaan kuitenkin asettaa haittaveroja, kun luovutaan vapaakaupasta. Tällä tavalla kotimainen työ tulee kilpailukykyisemmäksi ja verotuloja saadaan kerättyä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #64

En ole samaa mieltä siitä että ropotit voivat viedä kaikkia työpaikkoja. On töitä joihin ropotit eivät tule pystymään. Voisin kuvitella että suunnittelutyöt ovat yksi esimerkki.

Uuden veropohjan etsiminen taitaa olla vaikeampi temppu, sillä nythän jo melkein kaikkea verotetaan. Toki ei hengitysilmaa. Jospa jonkunlaiset mittarit siihenkin tarkoitukseen keksitään. Jonkinmoinen siru mittaamaan hengitetyn ilman määrää, jonka tiedot menevät kaukolähettimellä suoraan laskutukseen.

Alv:in poistaminen ei tule onnistumaan. Työnverotusta ei voida nostaa niin paljon että siitä saadut verotulot korvaisivat alv-tulot. Omaisuudesta jo maksetaan kiinteistöveroa, joka on pakannut nousemaan vuosi vuodelta. Tuskin sitäkään voidaan kovin paljoa nostaa, sillä työttömien talonomistajien määräkin taitaa vain kasvaa koko ajan. Muutoinkin elinkustannukset EU:ssa näyttää koko ajan nousevan. Unelmoidahan kuitenkin voi. Se kun ei maksa mitään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #76

Kun puolet töistä on korvattu automaatiolla, tulet heräämään karuun arkeen ellei veropohjaa saada muutettua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #78

NO juuri tuotahan olen ollut kertomassa. Karu on tulevaisuus. Eikä sitä veropohjaa niin vain nostella kun ei ole mistä ottaa. Tuokin taitaa olla karua tulevaisuutta mikäli sosiaalietuudet säilytetään samalla tasolla.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #85

Kai ymmärrät, että kun puolet kansasta näkee nälkää se on tie vallankumoukseen?

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #86

Afrikassa on paljon nälkää näkeviä, missä vallankumous? Meillä ei ole nälkää näkeviä pääsääntöisesti, huonosti toimeentulevia valitettavasti koko ajan enemmän.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #90

Vaikuttavia tekijöitä on muitakin, kuten kansan yleinen sivistystaso ja kulttuuriperinne. Euroopassa on ollu tapana vaihtaa johtajia siinä vaiheessa ku tilanne on tarpeeksi kauan tarpeeksi huono ja sivistystaso on niin korkea, että valehtelu menee läpi vain jonkin aikaa. Se lisäksi täälläpäin on myös tapana, että armeijaa ei käytetä kansaa vastaan ja jos sitä yritetään se saattaa vaihtaa puolta. Ihmisoikeuksien ja tasa-arvon perinne on siis pitkä.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #90

"Afrikassa on paljon nälkää näkeviä, missä vallankumous? Meillä ei ole nälkää näkeviä pääsääntöisesti, huonosti toimeentulevia valitettavasti koko ajan enemmän."?!?

Afrikassa "muistaakseni" tapahtui Ruandassa "kevyt" kansanmurha, kun vähemmistöä suosittiin enemmistön laistamisella ja sitten ihmeteltiin miten tämä saattoi tapahtua normaalien ihmisten kesken? Afrikassa on paljon nälkää näkeviä, missä vallankumous (missä osoitus vääristyneestä vallasta)? Meillä ei ole nälkää näkeviä pääsääntöisesti (mitä väliä, kun puhumme vallasta), huonosti toimeentulevia valitettavasti koko ajan enenevissä määrin, sekä etuoikeutettu eliitti ja köyhtyvä enemmistö.

" Konfliktin juuret olivat Belgian siirtomaakaudella, jolloin belgialaiset suosivat tutseja, jotka olivat hutuja rikkaampia ja paremmin koulutettuja. Hutut olivat kuitenkin enemmistö Ruandassa ja ottivat vallan itselleen sisällissodassa, joka käytiin vuosina 1959–1961."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruandan_sis%C3%A4llissota_(1990%E2%80%931994)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #85

no ei se tuotanto ole mihinkään kadonnut, kyllä se voidaan jakaa vaikka töissäkäyviä olisi nolla.

mä en usko tuohon puolet kortistoon teoriaan. ihan vaan matemaattisesti jos asiaa tutkii. tuottavuus nousee 3% vuoteen. eli 23 v ja puolet nykyisestä porukasta on kortistossa. meillä on jo nyt 25%. eli 20 v kuluttua on 75% vaikka työttömmille maksettaisiin sama palkka kotiin kuin duunareille. ei makseta.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #78

Automaatio vain muuttaa työn muotoa kohti automaation huoltotehtäviä. Ei se työ automaatioon lopu. Ihminen luulee olevansa ovela, mutta teettääkin itselleen jopa enemmän työtä automaatiolla, joka tunkee itsensä kaikkialle sitä mukaan kuin sitä kehitellään kaupalliseksi hyödykkeeksi.

Urpo Upi Tamminen

Vasemmistolaisten ja vihreiden tärkeimmät agendat nykyään on nuo navanalusjutut, maahanmuuttokritiikin torjunta leimaamalla se rasismiksi ja "äärioikeistolaisen" kansallissosialismin retorinen tuomitseminen, vaikka kansallissosialismilla ja vasemmistolla on hyvin paljon yhteistä. Holokaustin vähättely tai jopa kieltäminen on vasemmistolle ominaista.

Kun nämä tämän päivän vasemmiston tärkeimmät agendat on niin kiihkeästi esillä, niin se on unohtanut proletaarin ja edustaa hyvin pitkälle elitismiä.

Yksittäisissä asioissa, kuten mainitsemasi pakkotyöllistäminen, olen samaa mieltä olematta vasemmistolainen. Loppujen lopuksi vasemmisto ja vihreät ovat olleet ajamassa ihmisiä ja kuntia köyhdyttäviä asioita. Kyllä rahaa tuntuu vasemmistolla riittävän paljon varoja nielevään maahanmuuttoon (ei edes työperäistä), mutta samalla tavalliselle suomalaiselle vanhukselle, työttömälle yms. ei sitten riitä varoja. Sen vuoksi on turha moralisoida, kun vasemmistolla ei tunnu moraalia olevan muutenkaan.

Susanna Kaukinen

Mielestäni talouspolitiikka on keskeistä vasemmistolaisuutta - ja se on sitä siinä mielessä että taataan kaikille säädyllisen elämän edellytykset. Jostain syystä tuntuu että puolet nykypuolueista puuhailee joidenkin aivan muiden kysymysten ympärillä.

Jos olisin tyly, sanoisin etten ole edes kiinnostunut niistä muista aiheista, mutta se ei olisi ihan totta. Näen vain niin, että jos talouspolitiikka on väärää se aiheuttaa ristiriitojen kärjistymisen yhteiskunnassa, jossa niitä aina on. Sen takia talouspolitiikka on aina etusijalla, koska se on hyvinvoinnin ja yhteiskuntarauhan välttämätön ja ensisijainen edellytys.

Olen toki ihmisoikeuksien puolella kaikin puolin, mutta mielestäni ydinkysymykset ovat muualla.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Vasemmistolaisten ja vihreiden tärkeimmät agendat nykyään on nuo navanalusjutut, maahanmuuttokritiikin torjunta leimaamalla se rasismiksi ja "äärioikeistolaisen" kansallissosialismin retorinen tuomitseminen, vaikka kansallissosialismilla ja vasemmistolla on hyvin paljon yhteistä. Holokaustin vähättely tai jopa kieltäminen on vasemmistolle ominaista."

Nyt Urpo heittelee mukatotuuksia, ja outoja yleistyksiä.

Mitä tekemistä sillä on tuohon rakentavaan tekstiin, jonka aloittaja tuotti?

Minäpä teen nyt Merja Heikat ja tulkitsen Urpo Tammisen puheen vihapuheeksi.

Vihapuheeksi tulkitseminen nimittäin on helppoa, jos itsetunto,- tai kyky ei riitä tuottamaan validia tekstiä.

Merja Heikka

Eipä tuohon otsikkoa pitemmälle olisi tarvinnut mennä todetakseen ko.asian.

Otsakkeessa on jo sanat: viha ja tappaminen. Oikeisto siis vihaa ja oikeisto siis tappaa.

Joihinkin tuonkin laatunen populismi uppoaa kuin veitsi voihin.

Moni on noilla porinoillaan hankkinut jopa leveän leivän itselleen ja koko suvulleen.

Ja sitten vielä moititaan Kosolaa. :)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #72

Oikeiston työttömien kimppuun hyökkääminen ja pakkotyön kannattaminen on alhaista ja on tosiasia, että kun sosiaaliturvaa rapautetaan se näkyy aivan suoraan kansanterveyslaitoksen numeroissa.

Rakenteellinen väkivalta tappaa. Näin se vaan on. Tosiasiat välillä kirpasee, kun ne sanoo suoraan niinkuin tänään tein.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #80

Pakkotyö on sekin kakspiippunen juttu. Jotkut se pakkotyö "tappaa", joillekin se voi olla virike elämään. Minusta tuntuu, että varsinkin nuoremmille ihmisille, se voi olla pakkopullanakin se virike. Heille, jotka odottelevat eläkeikää, heille se voi olla joillekin masentava kokemus.

Työttömyyskin tappaa, jos nyt tälle tappolinjalle lähdetään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #87

Pakkotyö on hyvin yksipiippuinen juttu: se on kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vastaista ja sille on toinenkin nimi: orjuus.

Sattumalta orjuuttakin perusteltiin sillä, että se on orjille hyväksi. Et ole uudella tiellä, mutta sellaisella, jolta suosittelen tulemaan pian pois.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #88

Tanskassakinhan on kuulemani mukaan samantyylinen malli käytössä, eli että työttömyysturva joko nousee tai laskee sen mukaan onko ottanut tätä "pakkotyötä" vastaan. Muutenhan se olisi ihan hyvä systeemi, noin periaatteena. Se vain, että työttömyysturva on nykyiselläänkin Suomessa niin matala, että harvalle se olisi valinnan paikka.

En tosin ymmärrä, miten se muuten poikkeaa nykysysteemistä. Työpaikoista vain on uupelo, niistä pakkotöistäkin.

Jo nykyisellään on ongelmana se, että aitojakin työpaikkoja hukkuu näihin tukityöllisyystöihin. mutta kumminkin mielestäni on parempi, että valtio osallistuu työllisyyden tukemiseen.

Mie olen kumminkin hieman negatiivisuuteen kallellaan tähän ehdotukseen, koska työttömyysturva on nykyisinkin joillekin nälkäkurkitasoa. Mutta jos kyse olisi jostain pohjismaisesta aktivointisysteemistä Tanskan malliin, silloin mie sitä kannattaisin. jos kyseessä olisi aidon valinnan paikka.Tai se voisi olla niin, että jos ottaa vastaan tukityön, niin etuudet kasvaisivat, kieltäytyessä eivät kumminkaan laskisi. Tosin niinhän ne jo nykysysteemissä nousevat siinä tilanteessa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #88

Susanna Kaukinen: - "Pakkotyö on hyvin yksipiippuinen juttu...

Off topic, mutta tuli tuosta mieleeni kysymys: Mikä on kantasi asevelvollisuuteen?

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen Vastaus kommenttiin #87

jes, orjuus on orjan kannalta parasta, ei niiden äly riitä itsenäiseen päätöksentekoon. valkoisen miehen taakka.

ihme kyllä, 1989 97% työvoimasta kykeni itsenäiseen päätöksentekoon mennäkseen töihin.

Urpo Upi Tamminen

Kun seuraa aikaansa ja on avoin totuudelle, ei siis yhdelle "totuudelle", niin em. mainitsemasi asiat ovat olleet pinnalla ja hyvin vähän on tavallisen kansan asiat esille.

Ihmettelen vain myös tuota vasemmiston ideologiaa kansanvallasta, kun internationalismi on sen ideologian perusta.

Voihan sitä todeta kaikki vihapuheeksi mikä poikkeaa Tyryn mielipiteestä ja kieltää selkeät tosiasiat. En voi sille mitään, mutta jos vasemmisto haluaa epätotuuksia mieluummin pitää esillä, niin on ideologia aika mätä.

Aloittajan siallisuudesta kertoo jo otsikko "Oikeiston vihapuhe tappaa", mutta ehkä se on Tyrylle normaalia artikulointia, kun ideologia vaatii.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #83

"Voihan sitä todeta kaikki vihapuheeksi mikä poikkeaa Tyryn mielipiteestä ja kieltää selkeät tosiasiat. En voi sille mitään, mutta jos vasemmisto haluaa epätotuuksia mieluummin pitää esillä, niin on ideologia aika mätä."

Upi, mitä tässä jankkaamaan, tai riitelemään.

Nyt, uskallan luvata Susanna Kaukisen suulla: Kerro Upi vasemmiston epätotuuksista tässä keskusteluketjussa?.. Omin sanoin, ja omin totuuksin.

Sanot tuossa sanat "selkeät tosiasiat." Upi, nyt sinulla on paikka oikoa tosiasiat epätotuuksista.

Jos elämme yhden totuuden yhteiskunnassa,- Upi kerro?

Ei kiirettä, kunhan vaan kerrot.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Oikeiston taktiikka on pitää oikeistolaisuutta "normaalitilana", ja muut tekevät sen mukaan politiikkaa, joka on aina likaista puuhaa. Muut ovat poikkeamia, oikeisto salonkikelpoisen median myötävaikutuksella perusolotilaa.

Oikeistolaisuus tulkitaan salonkikelpoisuudeksi missä yhteydessä tahansa ja päin vastoin.

Asiallinen media liitetään oikeistoon, asiaton leimataan joko vasemmistolaiseksi tai anarkismiksi, ellei vihervassariksi.

Ja valtamedia on a ja o, kun yleisten totuuksien synnyttämisestä puhutaan.

Susanna Kaukinen

Nimenomaan näin. Hegemonian avulla luodaan eliitille parhaiten sopiva normaalin määrittely. Kuten ehkä olet huomannut, heittelen aika ajoin tähän lasipalatsiin virtuaalikiviä täällä blogissani.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

tuohan on sinun näkemyksesi ei minun. Tunnen vanhoja taistolaisia, professoria tasoa myöten, jotka edelleen väittää, että Kuubassa on maailman paras terveydenhoita. En tiedä itkeäkö vai nauraa, mutta tavallaan olen surullinen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Oletko käynyt hoidattamassa itseäsi Kuubassa?

Minä nimittäin olen, ja ainakin siellä saa parempaa hoitoa kuin Suomen tai vaikkapa USAn julkisella puolella.

Raharikkaat pääsevät täälläkin samalle tasolle kuin kaikki kuubalaiset. Muut eivät.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #127

Mä muistelen, että jotain sellastakin oli, että osa jengistä käy jenkeistä hakemassa halpoja lääkkeitä Kuubasta ja joitain hoitojakin. Yksityiskohdat unohtuu, mutta minulla on aika positiivinen kuva Kuuban terveydenhuoltojärjestelmästä. Heillähän on oma, erinomainen rokoteohjelma ja lääkäreitä on kaksi kertaa niin paljon kuin Suomessa väkilukuun suhteutettuna.

Jotenkin Venezuela vie öljyä Kuubaan ja Kuubasta tulee sitten lääkäreitä toiseen suuntaan. Tällaista vaihtokauppaa harrastavat ja kuubalaisia lääkäreitä on ymmärtääkseni pitkin Etelä-Amerikkaa auttamassa eri maissa.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #127

Uskossaan ihminen on vahva, mutta väittämääsi en usko,.elittiä lukuunottamatta terveydenhuollon taso on surkea

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #160

Minä olen nähnyt omin silmin, sinä tuskin olet, Vartiainen.

Se ei ole uskon asia, ikävä juttu sinulle. Mutta voithan sinä toisinkin uskoa...

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #127

Uskossaan ihminen on vahva, mutta väittämääsi en usko,.elittiä lukuunottamatta terveydenhuollon taso on surkea

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #162

Ikävästi kun ottaa huomioon kuinka köyhä maa Kuuba on USA:n 60-luvulta jatkuneen kauppasaarron takia, maa on terveydenhoidon paratiisi. Kuubassa eletään melkein meidän ikiin. Se on selvää puhetta siitä että systeemi tältä osin toimii.

Finland 81v
United States 79v
Cuba 78v

GDP per capita:

United States $51,704
Finland $35,771
Cuba $10,200

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #185
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #193

Ei kehumista, mutta tässä puhuttiinkin terveydenhuollosta, jonka ihmisoikeudet ovat USAa ja Suomea paremmat. Riippuu siis mistä ihmisoikeuksista puhutaan.

Ei Kuuba mikään paratiisi ole, mutta ei todellakaan mikään helvetti myöskään. Aivan jotain muuta kuitenkin kuin itä-Euroopan sos.maat aikanaan.

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #208

Miksi siis ei missään muissakaan yhteyksissä nyt vasemmisto käy marssimaaan Kuuba, Pohjois-Korean, Laosin jne. ihmisoikeuksien puolesta?

Toisekseen hissukseen on ollut ex-Neuvostoliiton, Venäjän, Kiinan jne. ihmisoikeuksista? Kulttuurimarxismin himoitsemat navanalusjutut on lisännyt arvostelua vasta Venäjää kohtaan eikä ennen Venäjän kovat lait ole kuohuttanut. Vasta navanalusjuttujen jälkeinen Greenpeace-juttu alkoi herättelemään vassareita.

EDIT: Miksi muuten vassarit eivät ole islamin ihmisoikeustilanteen eteen tekemässä mitään muuta kuin kieltämään arvostelunkin rasismiin vedoten. Mutta näinhän se on, kaksoisstandardia pukkaa jatkuvasti ja häpeämättömästi ja häikäilemättömästi vasemmistoideologialla ratsastetaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #212

Kysymyksiisi vastaan: mistä minä tietäisin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Minua jotenkin rasittaa nämä nykyajan vihervasemistolaiset vihapuhujat, koska olen sellaisen laajakatseisemmankin, normaalien ihmisten vasemistolaisuuden joskus tuntenut."

Merja Heikka tuossa ikäänkuin peilikuvamaisesti osoittaa Susanna Kaukisen blogin sanoman oikeaksi.

"Vihervasemmistolainen, viha, normaalien ihmisten vasemmistolaisuus."

Tuossa kiteytyy oikeistolaisuuden huono omatunto vallitsevista elintiloista nykyajan Suomessa.

Tuolla Heikan logiikalla ihan tämmöinen keittiöpsykologi pystyy tulkitsemaan, että vihapuhe voidaan heittää puolelta toiselle, jos se sellaiseksi halutaan tulkita. Merja Heikka haluaa tulkita kaikki oikeistoon kriittisesti suhtautuvat puheenvuorot vihapuheiksi.

Kun tulkitaan edes hiemankin kirjoitettujen sanojen rivien väliin jääviä taka-ajatuksia, huomataan; Mistä se vihapuhe oikeasti tulee, kun puhetta verrataan vallitsevaan tilanteeseen Suomen valtakunnassa.

Todellisuudessa oikeisto, ja oikeistolaiset kansalaiskeskustelijat osoittavat paljon enemmän vihapuhetta heikompaa osapuolta, eli työttömiä, ja yleisesti avuntarvitsijoita kohtaan, kuin toinen puoli poliittisesta suuntauksesta ikinä ehtii tekemään.

Kun "eisosialistiseen" käytännön politiikkaan ja kansalaiskeskusteluun lisätää Perussuomalaiset, on voima ja vahvuus sitä luokkaa, että heikkojen puolustajien ääni jää vähille.

Puhetta kyllä Heikan puoleltakin riittää, vaan tekoja EI OLLENKAAN!

Merja Heikka

Mistä ihmeestä Tyry on saanut päähänsä, että puhuisin niin kovin paljon näillä areenoilla. Mie taidan ola hiljaisimpia blogisteja US:ssa, ja kommentoinkin vain harvakseltaan. Joskus menee viikkojakin, etten edes vilkaise näitä tekstejä. Kumminkin, joskus on ihan kiva jotain kirjoitellakin. Olen varsin sitoutumaton kirjoittelija, ja aika lailla vasemmalle kallellaan. Siis sillä tavalla oikeasti vasemmalla, ei leikisti, vihervasemmalla.

Sanon asiakommenteissani sen, mitä haluan kertoa.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Markku on vanhoissa juoksuhaudoissa eikä näköjään pysty sieltä enää nousemaan. Ymmärrän :) ei ole enää tarvetta - elämä ohi.

Susanna Kaukinen

Kyllä mäkin siellä siinä vaiheessa olen, kun aletaan puhumaan tästä legendaarisesta yhdestä prosentistas, joka on nyysiny 39% kaikesta - ja ihmisistä, jotka tukee puhein ja toimin tätä yhden prosentin feodaaliherrastoa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tässäkin keskustelussa korostuu tarve upottaa koko oikeisto-vasemmisto-akselisto merten syvyyksiin, ettei enää ikinä nouse.

Suomi on USAn lisäksi ainoa maa, jossa kuvitellaan susien järjestelmän toimivan poronhoidossa parhaiten.

Tältä harharetkeltä on palattava perusasioihin mitä pikimmin.

Susanna Kaukinen

Aikamme olennaisin vastakkainasettelu on 1% vs 99%, siinä olet oikeassa. Kysyn kuitenkin, etkö sinä tuomitse tätä puhetta, jolla hyökätään työttömien kimppuun?

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Jos kysyit minulta niin en hyväksy mitään hyökkäystä jotakin ihmisryhmää kohtaan. Mitä tulee varallisuuden ja hyvinvoinin jakautumiseen maailmassa niin se on ja tulee olemaan aina epäoikeudenmukainen.
Homo Sapiens on eläin ja sen tarpeet on raadollisia myös huomenna :(

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #82

Luen tämän niin, että sallit epäoikeudenmukaisuuden oikeiston toimesta, mutta et vasemmiston. Mielenkiintoinen "oikeuskäsitys".

Homo homini lupus? Kenelle tämä oikeuskäsitys tarkkaanottaen antaa ne erivapaudet ????

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Timo, olen kanssasi samaa mieltä, mutta miten se upotus tehtäisiin?

Susanna Kaukinen

Miten norsu syödään? Pieni pala kerrallaan. Jokainen tekee oman pienen osansa ja kokonaisuus muuttuu eliitistä riippumatta. Toki siltä pitää myös ottaa poliittinen valta pois.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ilman vasemmiston apua oikeisto (kokoomus. rkp) ei olisi hallituksessa tuhoamassa Suomen taloutta. Vasemmisto on tukenut lainsäädäntöä jolla ylikansallisille pörssiyhtiöille annetaan vapaus verotuksesta ja samalla nostetaan tasaveroja kuluttajille.

Susanna Kaukinen

Musta tässä on osa ikävä kyllä totuutta.

Urpo Upi Tamminen

Riistokapoitalismi toki rehottaa, mutta sitähän vasemmisto on ollut osaltaan edistämässä. EU on osa sitä järjestelmää.

Kun vain muistaisimme, että vasemmistoideologiset talousjärjestelmät ovat tulleet kauan sitten jo tiensä päähän ja Pohjois-Korea ei ole mikään onnela tai Kuuba. Vielä kun muistamme, että on maita, jotka ovat kommunistisia yksipuoluejärjestelmiä, mutta toimii kapitalistisesti, niin voiko enää sekavampaa sotkua enää olla. Lisätään myös se erikoisuus, että mm. Sosialidemokraatit ja Kokoomus on varakkaiden puolue.

Loppujen lopuksi oikeiston ja vasemmiston ero ei ole päivänpolitiikassa iso. Suurin erottaja oikeiston ja vasemmiston kohdalla on vasemmiston kulttuurimarxistisessa agendassa vaikuttaa yhteiskunnan moraaliin. Kulttuurimarxismin piirteitä toki alkaa jo näkyä ns. oikeistossa eli valitettavasti ihmisen moraalikäsitysten tasolla kulttuurimarxismin ote on ikävän laaja.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #89

Noh, minä perustan ajatteluni näihin käsitteisiin: vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Sekä reaalisosialismi että reaalikapitalismi ovat epäonnistuneet.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #91

Ja minä siihen, että huominen on parempi eilinen ;))

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #95

Optimismi on ihan kiva harrastus, mutta sen varaan ei voi yhteiskuntajärjestystä rakentaa: tuppa hajoamaan omaan mahdottomuuteensa, kuten tämä nykyinen perhanan utopiaviritys, jonka dystooppisuus alkaa olla jokaiselle selvää.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #89

"Kulttuurimarxismin"

Mitä Urpo tarkemmin sanottuna tarkoitat tuolla?

Missä juuri nyt, tai lähiaikoina on esitetty Marxisista kulttuuria?
...Siis, Suomessa....

Onko meillä nähtävissä televisiossa, elokuvateatterissa, radiossa, ja eisosialistisessa lehdistössä angloamerikkalaista kulttuuria, ja miten suhteuttaisit sen Marxilaiseen kulttuuriin?

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #98

Kannattaa ottaa selvää ja luulen että tiedät jo valmiiksi mitä se on. Siitähän jo aiemmin kerroin mihin se vaikuttaa eli moraalin rappeuttamiseen.

Komppaan myös Mansikkaa ja jätän Tyryn omaan maailmaansa. Samoin komppaan Mansikkaa siinä, että Kaukisen kanssa pystyy sentäs keskustelemaan.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jarmo Makkonen: Musta tässä on ikävä kyllä paljon totuutta.

Mutta Jarmo. Jos vasemmisto ei olisi antanut oikeistolle "apua," niin mikä tilanne olisi nyt ilman apua?

Minä olen tarkkasilmäinen, ja olen varma, että vasemmisto hallituksessa on samalla painotuksella, kuin se on antanut apua, ollut myöskin jarrumiehinä/naisina.

Mutta, Jarmo, kuinka asiat paranisivat KÄYTÄNNÖSSÄ työttömien ja muiden avuntarvitsijoiden kannalta jos Suomea hallitsisi vain ääri-talousoikeisto?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"kuinka asiat paranisivat KÄYTÄNNÖSSÄ työttömien ja muiden avuntarvitsijoiden kannalta jos Suomea hallitsisi vain ääri-talousoikeisto?"

Mistäs semmoinen saadaan ilman vasemmiston apua. Vasemmiston määritelmänä käytän tässä vain eduskunnan istumajärjestystä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #106

No se on sama missä siellä istuu jos kannattaa eliitin vallan jatkamista. Kutsun sitä konservatismiksi, säilyttämiseksi - nykyisten privileegioiden, vallan, aatelisuuden ja omaisuuden puolesta taisteluksi. Jos joku, se on aina ollut oikeistolaisuuden ytimessä.

Perusoikeisto katsoo, että maailmaa ei saa muuttaa eikä yläluokan privileegioihin saa koskea.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #106

Vastaamatta jäi Jarmolta. Tuli kuienkin osoitus, että vastaaminen on niin vaikeaa, ettei siihen oikeistonäkemyksellä voi vastata kuin sotatilan olosuhteissa.... Mutta silloin meillä olisi piikkilankaleiritkin, joita vartioisivat oikeistolaiset.

...Kyllä jämpti on niin...

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Itselleni Susannan kirjoituksessa nousevat ydinsanat "rakenteellinen väkivalta". Se on näkymätöntä, se puuduttaa ihmisen ennen kuolemaa ja juuri nyt näkyvät ja kuuluvat puheet kansakunnan loisista, syöttiläistä ja luusereista -että edes voidaan kanssaihmisistä puhua tuohon sävyyn- on osoitus rakenteellisen väkivalla olemassaolosta meidän yhteiskunnassa.

Kiusallani pistän tämän videon, vaikka epäilen että vasemmistoallergiset eivät vaivaudu sitä katsomaan. Taloudelliset pakotteet ovat väkivaltaa, mikäli niitä käytetään estämään yhteisön jäsentä tyydyttämästä perustarpeitaan tai yritetään sulkea hänet sosiaalisen yhteenkuuluvuuden ulkopuolelle. Tätä meidän luokkayhteiskuntamme tekee heikommilleen.

Pääaiheena on, olisiko älykkäällä ihmisellä paviaaneilta oppimista.
http://www.youtube.com/watch?v=A4UMyTnlaMY&app=des...

Susanna Kaukinen

Mukava kuulla, että ymmärrät mistä puhun. Liian monelle se on turhan totta, että mitä ei silmä näe sitä ei sydän sure. Tämä teksti on vähän meille muille ja heille, jotka vielä näkevät ja kuulevat.

Katson tuon videon kun voin.

Susanna Kaukinen

Mukava kuulla, että ymmärrät mistä puhun. Liian monelle se on turhan totta, että mitä ei silmä näe sitä ei sydän sure. Tämä teksti on vähän meille muille ja heille, jotka vielä näkevät ja kuulevat.

Katson tuon videon kun voin.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Hyvä kommentti ja ihan asiaan perehtyneen näköinen.

Merja Heikka

Tyryllä on Heikka-syndrooma. :)

Kyllä minä tiedän, että minut Tyry hirttäisi ensimmäisenä oikeistolaisuudesta syytettynä. Ja mitä muista syntejä siinä montun reunalla sitten räknättäisiinkin kontulleni. Jälkipolvi voisi sitten märehtiä oliko se langetettu tuomio oikea.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

En hirttäisi. Pusun voisin antaa, jos huomaisin sinun oppineen ymmärtämään yhteiskunnan todellisuutta myös muiden, kuin oikeistolaisten näkökulmalla.

No, olen tätä foorumia niin kauan seurannut, että pusu jää kyllä antamatta.

En silti hirttäisi.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

...ja juuri tämä "pimeä pelottelu" kuopan reunoilla yms. on tila, johon meidät on saatettu.
Odotellaan sitten rauhassa hetkeä että väki pimahtaa ja käy toistensa kurkkuun?

Susanna Kaukinen

Nimenomaan näin. Tästä pitäisi selvitä vähimmillä mahdollisilla vahingoilla ja se, että juna jatkaa samaan suuntaan täyttä höökiä on sen suurimman vahingon tie.

Olavi Mansikka

itse en usko mihinkään yhteen totuuteen. ja ihan samalla lailla ns vasemmiston vihapuhe tappaa... ei mitään eroa.

Susanna Kaukinen

Yksi fundamentaali ero on: oikeisto puolustaa vahvimpia, vasemmistolaiset heikoimpia. Aika monelle on selvää, kumpi tarvitsee apua.

Tarvitseeko 1% apua, vai me muut - ja erityisesti meistä he, joilla on juuri nyt vaikeinta?

Olavi Mansikka

no kun se vasemmiston käsitys on järjetön. kaikkilla pitää mennä yhtä huonosti. jos katsotaan ihan maapallon kannalta niin ihmisiä on vain liikaa. 2/3 pitäs vähentyä että edes jotain toivoa selvitä. ja kyllä ne vasemmiston puolelta suurimmat tappajat on tulleet.

Joka tapauksessa en usko että joku asia on täysin paha ja joku täysin hyvä...

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #112

..ja toivot siis Olavi pääseväsi siihen joukkoon, joka määrittelee ketkä joutavat menehtymään ettei kaikilla menisi yhtä huonosti?

Se on aika tarkkaan valittu kerho, enkä usko että edes sinä tai minä pääsisimme siihen jäseniksi.

Kannattaa myös päivittää hieman demografian tietoja. Maailma pärjää jopa nykyistä hieman isommalla poppoolla, mutta silloin joudumme luopumaan lempiharrastuksista kuten ylikansallisten sotavoimien ruokkimisesta, globaalista krääsämyynnistä ja vähintään naapurin ympäristön paskantamisesta.

Ja tämä ei liity mitenkään vasempaan eikä oikeaan laitaan.
"Maailmassa on riittävästi jokaisen tarpeisiin, mutta ei ahneuden tyydyttämiseen" (M.Gandhi)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #115

Jossain perinteisessä mielessä, missä oikeisto siis on se ryhmä joka pyrkii säilyttämään eliitin privileegioita ja vasemmisto kansanvallan puolella, melkein jokainen tavallinen ihminen on vasemmistolainen.

Tämä on vaan unohtunu kaiken tämän viime vuosisadan marxismin keskellä, jossa vasemmisto onnistui tupeksimaan ja luomaan tilanteen, jossa vasemmistoksi pukeutunut eliitti ajoi eliitin etua ja kansan etua ei ajanut enää kukaan.

Tämä on ikävästi kääntynyt oikeiston propagandavoitoksi ja tavallinen kansa, joka on määritelmällisesti vasemmistolaista on omaksunut eliitin arvoja. Aikamoinen tragedia.

Onneksi maailman historiankirjoituksen kirja on vielä sulkematta ja siihen mahtuu vielä yksi luku. Kenties kaikki hyvin, loppu hyvin, kun se on kirjoitettu ajan kiveen.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #115

enkä toivo. Mä pyrin oman hyvinvoinnin maksimointiin ihan oman moraalin ja etiikan rajoissa. Juu ja olen päivittänyt toki jos jokainen yhtä vähän saa maapallo riittää pidempään. Ongelma on myös se ettei maapallon tuontanto kyky pysty täyttämään kaikkien tarpeita. en tältäkään osalta ala teidän kanssa enempää käymään. Olen käymässä susannan kanssa keskustelua en teidän.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #112

Ja oikeiston ajattelu on järkevää, koska se perustuu siihen että se on ihan jees että 1% omistaa kaikesta 39% - ja saa sen loisimalla muiden työstä?

Tuo 2/3 saisi ihan mukavat olot, jos 1% pitäis 1%:n omaisuudesta ja se 38% jaettaisiin tälle 66%:n jengille. Näin karrikatyyrina ja esimerkiksi.

Suurimmat tappajat vasemmalta? Tokkopa. Kyse kuitenkin siitä, että jos tekee tappamisen valinnan sen jälkeen on kyse vain kapasiteetista suorittaa murhaamista. Numerot on sikäli joka tapauksessa harhaanjohtavia.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #116

eiköhän tuo mao edustanut vasemmistoa ja samoin Stalin. ylivoimaisesti suurimmat ihmisten tuhoajat.

nyt mä ymmärrän eri lailla oikeiston. ymmärrän siihen valinnan vapauden. Oikeudun tuottaa itselleen sellaisen elämän kuin haluaa ja pystyy. ei kaikkien tavoite ole tehdä walhroosin omaisuutta. ei edes minun. haluan itselle ja läheisille hyvän elämän. Miten se syrjii muita? ei mitenkään. Jos pärjään voin muitakin auttaa. Mulla kun sattuu olemaan pari firmaa jotka pärjäävät ihan hyvin taloudellisesti. Kannatan siis oikeistoa ja olen ns riistoporvari? oletan ainakin sinun mielestä. No tähän kuvaan huonosti varmasti sopii tieto jossa firmojen voitosta joka vuosi 5% menee hyväntekeväisyyteen. eikä tämä mene edes minkään ns hyväntekäisyysjärjestön kautta vaan yritys hankkii jouluisin edellä mainitulla voittoprosentilla jouluruokia ja muita. vaikka kirkkoon en kuulu sen diakonin kautta lahjoitetaan ruokakassit työttömille ja heikosti toimeentuleville lapsiperheille. Ja tämä täysin anonyyminä. toinen hyväntekeväisyys on ollut lapsille järjestetty keräys joka tuo heille joulumieltä. täysin anonyyminä ja täysin 100% lahjoituksina. esim kotikaupungissa saa 2000 vähävaraista lasta jotka ovat sosiaalitoimen hoidossa joululahjan. en mä nyt niin pahana oikeistolaisuuttani pidä

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #128

Niin, rajanvedot on aina vaikeita. Yhtäältä on olemassa systeemi, joka vie kaikilta motivaation tehdä mitään, ellei tekeminen ole itsesyntyistä, jota se voi kyllä olla, jos ikävät työt on pääosin automatisoitu.

Toisaalta on systeemi, joka n.s. kannustaa, mutta sillä tavalla että se jättää ison osan väestä raapimaan tosissaan saadakseen kohtuullisen toimeentulon ja heikoimmat kokonaan heitteille ja almujen varaan.

Välissä on sitten tilaa innovaatioille.

Onko tuo maksamasi 5% lisävero, jonka ohjaat suoraan vähävaraisimmille hyvä teko? Aivan varmasti on. Silti voi kysyä, että mihin se raja tulisi vetää - kuinka paljon enemmän toisella saa olla kuin jollakulla muulla, että voidaan vielä puhua siitä, että yhteiskunnassa on jonkinlaista kohtuutta?

Olen omalta kohdalta hieman huono erimerkki näissä asioissa, koska mulle kävis suurinpiirtein suora palkkojen tasajako, mutta ymmärrän, että kaikki eivät osaa ajatella siitä näkökulmasta, että jokaiselle pitäisi olla riittävästi tarpeisiin ja jokaisen pitää osallistua niillä voimilla mitä on kohdalleen saanut.

Mielestäni oma-aloitteisuutesi on hienoa, mutta jätän silti kysymyksen auki siitä, että onko todella niin, että se on oikein, että sinä päätät sen miten rahat kohdistat ja toisaalta jätän pohdittavaksi, että millä tapaa toteutuu se, että yhdellä ei ole niin paljon, että se on toisilta pois tässä tapauksessa.

Jos katsot sydämestäsi, että teet tarpeeksi ja ettet ole linnanherra meihin muihin nähden, jolle omaisuus vaan kävelee kassaholviin, josta heittelet joitain roposia kadulle, niin olet varmasti oikealla tiellä.

Oikeistolaisuuden ongelma on se, että se tarjoaa mahdollisuuksia vahvoille, mutta miten on heikompien laita?

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #134

no mä olen yksinkertainen ihminen... Ei se 5% ole mikään lisävero. Veroja maksan niin vähän kuin mahdollista. hallitus on typerin paikka missä rahaa jaetaan... Sieltä ei todellakaan tiedä minne menee. Nyt tiedän että menee sinne minne tarvii. Rahahan on mun rahaa josta on jo verot maksettu... joten katson sen suhteen olevani oikeutettu päättämään minne se kohdennetaan. tässä tapauksessa lapsiperheille.

Lisäksi katson mitä enemmän on hyvin pärjääviä sitä paremmin heikommin pärjäävät tulevat toimeen. siksihän aikoinaan rengit söi läskisoosia jotta vaivaismummot ja -papat sai edes velliä...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #142

Mä vähän pelkään, että kun olet itse ihminen joka haluaa jakaa omastaan et ehkä tule ajatelleeksi, että on myös paljon ihmisiä, jotka eivät sitä tee kuin väkipakolla.

Tämä on hyvin valitettavaa, mutta eipä se kovin epäselvää ole, kun katsoo vaikka Lidlin omistajaa, joka viitsii maksaa veroja jopa 0.2% - ja senkin lahjoituksina, jotka kohdistaa itse.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #146

Tiedän kyllä että on sellaisia ja tiedostan sen hyvin. Äläkä unta näe että itse kuuluisin niihin jotka valtiolle maksavat mielellään veroa. Joka ainoa tapa millä voin kiertää käytän hyväksi. silloin kun se on järkevää. Ja niitä tapoja riittää. Mä nimenomaan kannatan että saisi itse korvamerkitä rahat. esim suomessa on järjetöntä että sanotaan olevan uskonvapaus. en kuulu kirkkoon enkä tule kuulumaan. siitä huolimatta joudun maksamaan veroja sinne. yhteisöveron muodosaa.

Tuo on lidlin omistajan päätös hänen valita. Toisaalta jos katsotaan niin bill gates on maailman suurin hyväntekijä. rahalla mitattuna.

Ongelmaksi tulee vasemmiston halu lokeroida ihmiset. Mä olen oikeistolainen ja aina tulen olemaan. Jopa hyvin lähellä äärioikeistoa. en rasisti mutta hyvin muotisanana maahanmuuttokriittinen. tekeekö se musta huonomman ihmisen ei ainakaan omasta mielestä. Mun ajatus lähtee yksin kertaisesti siitä että omassa maassa kaikki on kunnossa niin on helpompi sen jälkeen auttaa muita...

Luultavasti mun mielipiteet aiheutta harmaita hiuksia karsinoinnissa. Pyydän sitä toki sydämmestäni anteeksi...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #154

Noh, minä en hyväksy veronkiertoasi, enkä hyväksy olankohautuksella myöskään Lidlin kartanonherran askartelua ja teen parhaani sen eteen, että sille sikailulle tulee loppu. Yksi ihminen ei yksin maailmaa muuta, mutta kannan korteni kekoon silti. Ehkä siitä kasvaa suurikin.

Perussuomalaiset ovat pilanneet koko perhanan itsenäisyyskysymyksen lähtemällä pois tosiasioista populismin tielle - sen seurauksena sitten n.s. sivistyneistö nyt sitten kivittää heitä: median ilmatila on täynnä apinamaista mölyämistä ja pääasiat unohtuu.

Olennaista on se, että meidän on ensin taattava oman kansamme hyvinvointi, sillä jos me emme sitä tee, me emme voi muitakaan auttaa. Tämä on kylmä realiteetti ja tähän ei kytkeydy mun kohdalla grammaakaan rasismia. Tää on sama asia kuin se, että jos ei pidä itsestään huolta, ei pysty muitakaan auttamaan.

Ei mulla ole ongelmaa tahi tarvetta karsinoida sua johonkin nurkkaan. Mielestäni teet joitain asioita hienosti ja toisissa taas toimit tavalla, jota pidän osin jopa tuomittavana. Ihminen on osiensa summa. En mäkään mikään perhanan enkeli ole. Luuletko, etten ole koskaan mitään väärää tehnyt?

Salli mun nauraa. :-D

Siitä huolimatta olen sitä mieltä, että paremmin voi tehdä ja olen koettanut toimia päivä päivältä vähän paremmin. Inch by inch.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #171

Tarkenentaan kuitenkin tuon veronkiertotermi... Mä kierrän eli käytän KAIKKI mahdolliset vähennykset hyväksi. eli lain rajoissa...

Et tietenkään ole koskaan mitään pahaa tehnyt ;)

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #128

Ilmeisesti et ole sydämeltäsi oikeistolainen. Olet vain vasemmistopelkoinen. Kävisikö siis keskustelu ilman laitasuuntimia?

Olet edelleen väärässä jos luulet että yhteiskunnan ilmapiirin säätäminen ihmisystävällisemmäksi (vaikka sinun tapaasi) veisi mitään olennaisen tärkeää oikealta oikeistolta. Olennaisella tarkoitan henkensä ja hyvinvointinsa pitimiksi tarvitsemiaan (ei haluamiaan)resursseja. Osattomilta ja köyhemmiltä ne resurssipulat aiheuttavat oikeaa kärsimystä ja puutetta.

On olemassa yhteisöjä, joissa status ei perustu omistamiseen vaan sellaisiin asioihin, joita kuvasit omasta toiminnastasi.
Tuskin haittaisi jos teitä, meitä, heitä olisi enemmän?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #136

Mulle eräs kaveri, joka oli hyvin pääomakeskeisessä ympäristössä totesi minulle kahden kesken: I'm a socialist at heart. Varmaan hänkin teki ja tekee parhaansa omalla tavallaan.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #136

Kuten sanoin aikaisemmin ei mikään aate ole mitenkään täysin oikeassa eikä täysin väärässä.

Sinä olet täysin väärässä. Mä olen oikeistolainen sydämmeltä hyvin oikeistolainen. Ymmärrät vain oikeistolaisuuden erilailla kuin itse ymmärrän. Typerää kun yrität kategorisoida minut ja minun ajatusmaailman. Se taas on vasemmiston piirre. kaikki pitää saada mustavalkoiseksi ja karsinoihin... Kuten sanoin käyn keskustelua ainoastaaan Kaukisen kanssa en muiden.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #148

...oletit kuitenkin minun olevan vasemmistolainen vaikka kuulemma
"Se taas on vasemmiston piirre. kaikki pitää saada mustavalkoiseksi ja karsinoihin...".
Et myöskään tunne minua, joten älä viitsi kategorisoida minua tai vasemmistolaisuutta. Et tunne kumpaakaan.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #153

miten kategortisoidaan kun sanon että se on vasemmiston piirre? sehän on piirre ei sen kumemmempi. muistaakseni en sanonut sinun olevan. puhuin oikeistosta ja vasemmistosta. Nyt kuitenkin lopetan vastaamisen kaikkeen mitä kirjoitat. Toi Susannan kanssa käytävä keskustelu on mielenkiintoinen... ja siihen menee mun koko oikeistolainen aivokapasiteetti...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #148

Noh, oikeistolaisuudessa on erilaisia sävyjä. Osa oikeistolaisista kantaa jonkinsorttista yhteiskuntavastuuta ja toiset ei. Vastaavasti on mahdollista samaan aikaan tehdä molempia. Silti edelleen seison tänään kirjoittamani analyysin takana - se kuvaa hyvin sitä miten viimeisen viikon parin aikana oikeiston arvoilla liikkeellä olevat tahot ovat käyneet mediapeliä ja runnoneet työttömät loiskarsinaan.

Mielestäni tekstini oli varsin ansaittu vastapallo moisesta porsastelusta.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #166

katos. sainhan sut myötämään... puhut vain osasta Oikeistoa. et kaikista... ja se oli nimen omaan tarkoitus.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mr. Mansikka. Millä tavalla vasemmiston "vihapuhe" joka ei ole vihapuhetta, vaan kritiikkiä,- tappaa? Onko siihen olemassa näyttöä.

Sen sijaan kylmä markkinatalous, jonka voidaan sanoa oleva lähellä oikeistolaisuutta,- ja onkin sitä. Mutta ei yhtään vasemmistolaista.

Se tappaa, ja se näkyy itsemurhatilastoista, yksityisestä terveydehoidosta jne. Uusliberaalista politiikanteosta nääs.

Onko sinulla Olavi Mansikka jotain sanottavaa kommenttiini.... Ei kuitenkaan sitä kieltävää, koska siihen ei kukaan pysty, mutta, ylipäätään, jotain sanottavaa?

Olavi Mansikka

ei hömöjen puheisiin kannata vastata. Ole onnellinen maailmassasi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #114

Niinkö ne jauhot jäi suuhun. Sorry, ei ollut tarkoitus.
Tarkoitus oli, että vastaat vaan huutoosi.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #117

ei jäänyt. kyse on vain siitä että teidän kanssa ei kannata keskustella. Jauhatte yhtä ja samaa. mitään ette kuuntele. perusteet ovat aina samat. ei siis kannata vaihtaa ajatuksia. kaukisen kanssa mielummin keskustelen. vaikka onkin tulinen luonteeltaan on hänellä näkyvissä järjesn pilkahduksia.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #122

Kai tämä on otettava kehuna. ;-)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #122

No, minä en tee sitten kiusallisia kysmyksiä, joihin ei ole kykyä vastata.... Paitsi, minä osaisin...

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #139

kykyä on vastata. en vaan viitsi ottaa kantaa. katos fiksu valitsee paikat missä puhuu... Ja mistä puhuu. Mutta kuten sanoin. Ole onnellinen omassa maailmassasi

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #145

No, joo Olavi. Meneehän tuo puheena, mutta ei sillä mitään tekemistä totuuden kanssa ole.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #151

elä omassa totuudessa. sua vaan potuttaa kun en suostu alkaa hyppimään sinun keskustelun aiheen mukaan. kuten sanoin käyn toisen kanssa keskustelua.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tämäkin ratkeaisi vallan (edes hyvin näennäisen) lisäämisellä omiin verotuloihin. Koko katkeruushan syntyy siitä, että kokee jonkun syövän sinun eväitä ja vielä kehuvan sillä ilman, että voi asialle mitään muuta kuin alkamalla kiertää veroja.

Sen sijaan jos moisen ulostulon jälkeen em. yksilö voisi kävellä verotoimistoon ja allokoida verorahojaan kantaväestön "Tatuilta" vaikkapa maahanmuuttajille, hän ei ehkä niin kärkkäästi menisi mölyämään iltalehden uutiskommentteihin asiasta.

Minä nyt olen itsekin julkisella sektorilla töissä, joten varmaankin yksityisen sektorin huippuyksilön silmissä työttömästä heti seuraava syöpäläinen. Ihan hyvillä mielillä sallisin ko. huippuyksilölle sen, että hän kävelisi verotoimistoon ottamaan verotulojaan pois opiskelijoista oppilaitoksille maksettavista valtiontuista.

Susanna Kaukinen

Tuota pitäisi ainakin ensin kokeilla, ennenkuin laajamittaista muutosta voisi tehdä ja valintavaihtoehdot eivät voisi olla ihan mitä vaan, koska muuten jokainen öky laittaisin rahansa EK:lle ja siitähän se riemu repeäisi.

Toisaalta on olennaista, että allokointia tehdään myös tieteen lähtökohdista, joten ohjaamisessa olisi hyvä olla tutkimustietoa siitä miten rahat on viisainta allokoida ja tässä epäilen, että asiantuntijoiden neuvot ovat paikallaan. Sosiologia kun ei ole jokaisen vahvinta aluetta.

Jollakin tapaa sitten pitäisi olla areena, jossa eri asiantuntijoita pitäisi voida konsultoida, koska niin päätöksenteon pitäisi nytkin mennä, että asiantuntijoita kuullaan ja sitten tehdään poliittiset päätökset - ei vain asiantuntijoiden lausuntojen mukaan - mutta heidän esiin tuomansa seikat viisaasti huomioiden.

Toisaalta joskus asiantuntijat ovat pihalla kuin lumiukot tai erittäin asenteellisia, kuten esim. kansantaloustieteen sektorilla tuntuu olevan. Silloin voi toisinaan olla paras harkita hyvin syvästi ennenkuin menee suorilta näitä neuvojia kuuntelemaan ja heidän neronleimauksiaan toimeenpanemaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Mutta valta verorahoissa ei ole ökyillä, sillä he kiertävät niitä ja vaikka maksaisivatkin silti se ei vaikuttaisi juuri mitenkään. Valta päättää verotuloista olisi kai ennenkaikkea pienituloisten valtaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #124

On sulla tuossa pointtia. Ehkä jonkinlaisia kokeiluja voitaisiin tehdä ja katsoa miltä se vaikuttaa.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Itseäni kiusaa nykyään muutamat asiat:

1. Millaiseen maailmaan tulevaisuus johtaa, kun on seuraava liittouma: Poliittisen eliitin ja rahamaailman eliitin yhteenkietoutuminen?

2. Miksi toisien työ on järisyttävän arvokasta (isot pomot) ja toisien työ halpaa (lastenhoitajat), kun arvomittarina käytetään rahaa?

3. Miksi arvot yhteiskunnassa ovat rahassa ja statuksessa?

4. Miksi kansalaiset sallivat kaiken edellä mainitun?

Susanna Kaukinen

#1. Katastrofaaliseen. Jos kelkkaa ei saada käännettyä hyvällä, monet pelkäävät, että se käännetään taas pahalla.

#2. Koska tässä maailmassa ei ole oikeutta, vääryys ilmenee monella tavalla. Myös palkoissa. Perinteinen vasemmistolainen käsitys omaisuuden kertymisestä lienee selittävä tekijä, jos suoria vastauksia haluat.

#3. Koska niitä on aktiivisesti viety siihen suuntaan. Markkinointi, joka on läsnä kaikkialla jatkuvasti tuottaa meille tarpeita, joita meillä ei muuten olisi ollenkaan samassa mittakaavassa. Me olemme valtavan propagandavyörytyksen alaisuudessa 24/7/365.

Rahaeliitin omistama media tekee pahimpansa tuhotakseen kansan arvot ja kääntääkseen veljet veljeä vastaan, jotta yhtenäistä rintamaa rahaeliittiä vastaan ei syntyisi.

#4. Koska ihmiset on aivopestyjä uskomaan, että vaihtoehtoja ei ole. Oikeastihan niitä on vaikka kuinka paljon. Muitakin syitä on, kuten propaganda joka on aina läsnä ja työt, jotka vievät ihmisten ajan ja energian ja siten epäsuorasti estää yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuuden.

...

Näin erittäin, erittäin lyhyesti.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Aivan =) Kysymykseni olivatkin osittain retorisia. Maailma jota rakennetaan on suurin osin vääränlaisissa käsissä ja se enemmistö, joka voisi muuttaa jotain istuu sivussa ja katsoo hiljaa. Instituutioiden valta on käynyt suureksi ja se kätkee valtaa näkymättömiin, mutta eliitti voi käyttää sitä valtanaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #132

Näin on marjat ja sitten on tämä vastarinta, jota tämä minunkin kirjoitteluni edustaa tuodessaan yhteiskuntamme pimeitä kulmia päivänvaloon.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer Vastaus kommenttiin #132

“There are no innocent bystanders ... what are they doing there in the first place?”

― William S. Burroughs

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #141

Hyvä kysymys! Ehkä heitä ei kiinnosta kuin tilapäinen oma hyvinvointi? Jos ajatelma liitetään radikaaliin yhteyteen, niin liitäppä sanonta juutalaisten kansanmurhaan...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos oikeiston vihapuhe tappaa niin se on ainoastaan oikeus ja kohtuus, sillä vasemmistonkin vihapuhe- ja teot tappavat maailmalla koko ajan.

Vai rajaatko oikeiston ainoastaan suomalaiseksi ilmiöksi ?

Susanna Kaukinen

Silmä silmästä jättää koko maailman sokeaksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Silmä silmästä jättää viimeisen näkeväksi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #137

Tai sitten ei. Eläinkunnassakin vältetään kamppailuja, koska niissä tuppaa molemmat osapuolet rampautumaan tavalla tai toisella. Asiat yleensä ratkaistaan posturoinnilla.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kuinka vasemmiston kritiikki, joka väärin oikeiston taholta on käännetty vihapuheeksi, tappaa SUOMESSA.

Me puhumme nyt Suomesta. Tosin, ei tuolla maailmallakaan niin hirveästi tapahdu.

Tapio Suhonen

Joppe, tuossa aiemmin suosituimmassa blogissa hätääntyi urpojen tekemästä videosta.?

Kuinka pimeys onkaan suuri..voisi huudahtaa raamatullisena vertauskuvana...

Maailman paskamaisuudesta tuskin kuitenkaan kannattaa syytellä (pelkästään) olliloita, wahlrooseja tai liliuksia.
Vasemistolaisuudenkin ytimessä piilee nimittäin samankaltainen hyväksikäyttöstrategia kuin äärioikeistolaisessa ideologiassa, tosin se tapahtuu päinvastaisesta suunnasta..

Tapio Suhonen

No Markku, ideologisoitunut maailmankuva on ehdollistava, tulipa se mistä ilmansuunnasta hyvänsä.
Sanotaan näin, olet jo valinnut ajattelusi viitekehyksen. Myös Stalin teki niin..

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä menen nyt nukkumaan. Kellohan on yli yheksän....Kaheksalta olen keskimäärin mennyt, ja heränny yheksältä.

Kiva mennä unimaailmaan... Juu, tuota, palataan tarvittaessa huomenna.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Tusosa linkatussa jutussa oli ongelmia sossun/kelan päätösten takia, ei vihapuheen?

    "Tuttavani teki pari vuotta sitten itsemurhan kielteisen tukipäätöksen takia."

Joten meni vähän pointti ohi...

Susanna Kaukinen

Tilanne on huono kahdelta taholta: meidän sosiaaliturvabyrokratiamme muistuttaa tällä hetkellä monella tavalla rujoa hirviötä, joka alistaa ihmisiä, jotka sen hampaisiin joutuu.

Tilanne on jo tarpeeksi paha ja suuren remontin tarve on ollut jo pitkään tilanne. Tilannetta pahentaa oikeistolaisten huutelut, jolla demonisoidaan työttömiä ja annetaan täten tälle pakkokoneistolle entistä enemmän valtaa alistaa ihmisiä.

Vikaa on siis kahdessa paikassa. Ilman oikeiston jatkuvaa huutelua tilanne olisi varmasti paljon parempi ja toiminta vähemmän DDR-mäistä siinä pahimmassa kuviteltavissa olevassa muodossaan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

En kyllä ole yhtään vakuuttunut että ne sosiaaliturvan ongelmat johtuvat huutelusta.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #176

Huutelu aiheuttaa sen, että tavalliset ihmiset ovat toistensa kimpussa, koska joku tavis maksaa 2000:n palkasta veroa ja toinen tavis saa verorahoista asumistukea. Kukaan ei sitten enää mietikään, paljonko olikaan se asunnon vuokra. Miten iso summa siihen meni, ja onko se vuokra kohtuullinen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #184

En edelleenkään ymmärrä... Tarvitsen kunnon rautalankaa ja konkreettisia esimerkkejä, ei asiat mene muuten perille...

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #187

Tarkoitan, että asumistuesta hyötyy vuokranantaja eikä vuokralainen.

Isot vuokrat myös tekevät kannustinloukun. Tarvitsisi saada hyväpalkkaista työtä, että pystyy maksamaan ison vuokran. Esim. siivojan bruttopalkka on n.1600 €/kk. Miten tuosta summasta verojen jälkeen maksaa muutaman satasen vuokran?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #188

No ei minulle ole tuensaajia kohtaan mitään kaunaa... Tuki on varmasti liian pieni elämiseen, ainakin pääkaupunkiseudulla (ehkä muuallakin?). Miksi se on liian pieni? Tarkoituksella?

Palkkojen ja tukien välinen ero on pieni, tässä lienee iso ongelmakohta ... mutta siis tuen määrää ei voi pienentää, jos nykyinenkään ei riitä elämiseen.

Mutta en vain ymmärrä miten tämä "huutelu" vaikuttaa oikeasti asiaan. Kun ei se minusta vaikuta. Huutoa on maailma täysi, eikä sillä ole välttämättä mitään vaikutusta...

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #189

Ongelma on se, että tuen saajaa syytetään "isojen rahojen" vastaanottamisesta. Vaikka hän käyttää ne pääosin vuokraan.

Mutta kukaan ei syytä henkilöä, joka pyytää isoa vuokraa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #191

Ok, mutta mitä käytännön merkitystä tuolla on?

Sanotaanko että tuo on vaikka jotain "sosiaalista kontrollia", mikä ei välttämättä ole aina huono asia. Niinkuin kasvatusta, vähän ankarampaa sellaista. Joskus voi olla paikallaankin.

Tuntuu ettei homman ydin ole oikein vielä selvinnyt, väitettiin että huutelu olisi jotenkin paha, mutta en vain näe miksi.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #192

Vuokrasta menen eteenpäin: Meillä on Suomessa hyvä elintaso. Joten täällä pitäisi kaikesta työstä saada sellainen palkka, että sillä voi hankkia vaikka oman asunnon, että ei mene raha ylikorkeeseen vuokraan.

Töitä ei ole tarpeeksi, joten täystyöllisyyttä ei koskaan Suomeen tule. Täällä ei voi siis syyllistää ihmistä, jolle ei riitä töitä.

Syyllistämisellä tarkoitan juuri sitä, miten lasketaan miten paljon työtön saa sosiaaliturvaa. Vaikka se raha ei tosiaan riitä kuin ruokaan, ja halvimpaan sellaiseen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #192

Mä oon vastannu täällä jo n. 100 kertaa, joten en meinaa enää jaksaa, mutta ensimmäisenä ihmettelen, että epäonnistuiko teksti niin pahoin ettei siitä ymmärrä mitään?

Huutelu on paha, koska se luo painetta työttömien aseman heikentämiseen, jo liiallisen kontrollin lisäämiseen ja pakkotyön lisäämiseen.

Pakkotyö on sitäpaitsi kiellettyä kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa, sitä kutsutaan myös orjuudeksi.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #195

:D

"Mä oon vastannu täällä jo n. 100 kertaa"

Myönnän että menin kysymään tätä suoraan, en lukenut kommentteja. Olisi ehkä pitänyt.

En usko että huutelu on tässä se mitä pitäisi syyttää. Kannattaa vaikka tutustua Juhana Vartiaisen ajatuksiin: http://bvalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151233-ku...

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #196

Kannattaa varmaan pyrkiä ajattelemaan ihan itse.

Joskus luin kans Juhanan juttuja..:/ Ajattelikoos Juhanna millään tavalla, miltä tuntuu olla työttömän housuissa?? Tuskinpa.

Onnex löysin sit Usarista Juhannan juttuihin perustuvan kirjoituksen http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15025...

Vastasin muuten minäkin sinulle. Katsopas kommentti 194.:)

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #197

Tarkoitin, että Juhana näyttää pyrkivän työttömyyden ylläpitämiseen (yli 6 %:n), ja palkkojen polkemiseen. Olen täysin eri mieltä Juhana VATT Vartiaisen kanssa.

Eli: jos syyllisiä haetaan, nin voisi katsoa vaikka tuohon suuntaan (Juhana Vartiainen).

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #197

Olin samaa mieltä kommentista 194 (ainoastaan se syyllistämisosuus oli tässä se mistä olin eri mieltä).

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #199

Ongelmana nimenomaan on juuri pakkotyö, josta ei saa palkkaa. Juuri syyllistämällä työttömiä, monet muut ihmiset hyväksyvät pakkotyön teettämisen.

Tietenkin voi olla työttömiä, joita ei kiinnosta työn teko, mutta väitän että heitä on hyvin vähän ja he ovat vielä aika nuoria ja puuttuu elämän kokemusta, eivätkä vielä ole huolissaan tulevaisuudesta.

Suuri osa työttömistä Suomessa ovat usein myös niitä, jotka eivät enää ole työkykyisiä.

Joten ei voi asettaa työttömiä samalle viivalle.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #201

Niin, samaa mieltä pakkotyöstä (ei-hyvä yleisesti ottaen). Ja työkyvyttömistä (niitä on).

Riippunee käytännön seikoista sitten.

En kyllä ihan osta sitä että kansan mielipide olisi pakkotyön puolesta...

Mutta pitää sanoa että se pakkotyöesimerkki oli kyllä ihan ok, sillä ja huutelulla voi olla pieni yhteys (ainakin pientä päällekkäisyyttä).

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #188

Asumisen hinta on fundamentaaliongelma, johon kukaan ei puutu. Aihe onkin vaikea. Silti ehkä jonkinlainen maavero tai kiinteistövero voisi olla paikallaan. Ongelmakenttä on laaja, kaavoituskin mättää ja kaupungit jättää rakentamatta asuntoja ihmisille, joiden katsotaan omaavan liian vähän "veronmaksupotentiaalia".

Kaikkien rahoista merkittävä osa menee asumiseen ja se näkyy näissä tukiasioissa. Perusongelma on asumisen hinta, kun summista puhutaan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #190
Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #190

Uuden asunnon hinnasta on veroluonteisia maksuja n. 45% . Laske siinä sitten asunnon hintaa :(

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #207

Rakennustarvikkeista taitaa mennä ALV. Mikä varmaan vaikuttaa aika paljon kokonaishintaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Vihapuhe, tulee vain siitä että toinen haluaa kylvää sitä.
Täh, enhän minä mitäään vihapuhetta kylvä? vaan tuo toinen.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Olisin onneni kukkuloilla jos edes kerran näkisin Suomessa oikeistolaista politiikkaa. Tähän mennessä vasemmistopuolueet ovat vain kilpailleet siitä, kuka tekee vasemmistolaisinta politiikkaa.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Mikä sitten on oikeistolaista politiikkaa? Siitä on niin erilaisia käsityksiä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kuru tarkoitti varmaan kirjoittaa, että oikeanlaista. Olisi kiva, jos Suomessa joskus nähtäisiin oikeanlaista politiikkaa ainaisen enemmän tai vähemmän vasemmistolaisen politiikan sijaan.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #213

Millainen sitten on se Kurun haluama oikeanlainen politiikka? Valistakaa hitusen tyhmiä taviksia.

Millainen verotus olisi sitten hyvä? Millainen sosiaaliturva? Millainen terveydenhuolto? Onko EU-jäsenyys Suomelle hyvä vai huono?

Meillä kun on näemmä kaikilla Suomessa erilaisia käsityksiä politiikasta. Eräs tuttavani vähän aikaa sitten keuhkosi lääkäreiden tarpeellisuudesta, ja on olevinaan kova oikeistolainen. Minun mielestäni lääkäreiden kouluttaminen verorahoilla on enempi vasemmistolaista kuin oikeistolaista politiikkaa.

Samaten poliisi on aikas tarpeellinen monelle. Mielestäni yhtenäinen turvallisuus ja samanmukaiset lailliset oikeuden on enempi vasemmistolaisuutta kuin oikeistolaisuutta.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru Vastaus kommenttiin #216

Olen melko pitkälti libertaari, joka on valmis tekemään kompromisseja.

Asioita jotka voisivat tulla käytäntöön Suomessa jo nyt:

- Koulutusektorin vapauttaminen yksityisille toimijoille

- Yksityisten lääkärilaitosten toiminnan vapauttaminen, KELA-korvausten poisto ja pyrkimys nostaa julkisen terveydenhoidon ja yksityisten toimijoiden suhteeksi 50/50, ainakin alkuun.

- Kannabiksen ja muiden huumeiden laillistaminen, niin myynti kuin tuotantokin

- Nykyisen aselain löysentäminen, itsepuolustus pitäisi olla tarpeeksi pätevä syy aseen hankintaan.

- Verotuksen laskeminen Viron mallin mukaisesti 22 prosentin tasaveroon.

- Valtion perustehtäväksi tulisi turvallisuuden, oikeuslaitoksen ja kansalaisoikeuksien varmistaminen, ei palveluiden tuotanto velkarahalla.

- Asekaupan vapauttaminen, Patrian yksityistäminen ja erottaminen valtion ohjauksesta.

---

Se politiikka mitä näemme nyt edustaa täysin päinvastaista suuntaa: enemmän veroja, isompaa julkista sektoria, tuhottua teollisuutta ja velan kerryttämistä seuraavien sukupolvien harteille. Mistään ei saa leikata, koska äänekkäimmät heiluttavat siinä tapauksessa sukupuoli, kulttuuri- tai rasismikorttia.

Onneksi miesten pyörittämä teollinen sektori voidaan tuhota ilman tunnontuskia.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #217

Jos koulutussektori siirtyy yksityiselle, niin mitä pitäisi tehdä opintotukien kanssa? Pitäisikö valtion maksaa jotain yksityisille kouluttajille opetuksen järjestämisestä?

Vapauttaminen? Nyt meillä saa jokainen ihan itse päättää, käykö yksityisella vai kunnallisella. Kela-korvausten poistoa yksityillä käymisestä itsekin kannatan. Miten sitten voisi toteuttaa tuon 50/50-suhteen? Kuka sen rahoittaa?

Huumeisiin en ota tässä mitään kantaa, enkä aselakiin.

Mistä tasaveroa pitäisi mielestäsi maksaa? Palkkatuloista? Pääomatuloista? Entä mitä mieltä olet ALV:sta?

Velanottoa en itsekään kannata, ja siitä voidaan olla montaa mieltä, että onko Suomessa käytetty valkarahoja palveluiden tuotantoon. Liki yhtä paljon on käytetty rahaa yritystukiin.

Entä mitä mieltä olet siitä, että Suomi avustaa velkaantuneita EU-maita?

Jos Patrian yksityistäisi, niin omistus voi mennä ulkomaille. Olisiko se meidän suomalaisten etujen mukaista?

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #217

Tässä valtion talouteen liittyvä mielenkiintoinen artikkeli:

Valtio ei ole kotitalous, Kotitalouden ja valtion samaistaminen on äärimmäisen harhaanjohtavaa. http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2013/10/0...

Käyttäjän samitikkanen kuva
Sami Tikkanen

Kyllä oikeiston vihapuheessa on selvä ero rasistiseen vihapuheeseen. Rasistit eivät syyllistä neekereitä siitä, että ovat neekereitä. Oikeisto sen sijaan kyllä syyllistää köyhiä siitä, että ovat köyhiä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Sami Tikkanen: - Rasistit eivät syyllistä neekereitä siitä, että ovat neekereitä.

Öö, mistäs sitten? Minä olen luullut, että juuri tuo on rasismin pääajatus. Eli, että tuomitaan ihmisiä sen perusteella, mitä he ovat, eikä sen perusteella, mitä he tekevät.

Toimituksen poiminnat