Sydämellinen separatisti Kuiskauksia vapaudesta

EU on vasemmiston pahin vihollinen ~ jätän Vasemmistoliiton

  • EU on vasemmiston pahin vihollinen ~ jätän Vasemmistoliiton
  • EU on vasemmiston pahin vihollinen ~ jätän Vasemmistoliiton
  • EU on vasemmiston pahin vihollinen ~ jätän Vasemmistoliiton

Päätökseni jättää Vasemmistoliitto taakseni syntyi lopulta viime viikonloppuna. Puolueen seikkailut oikeistohallituksessa on mielestäni kestämätöntä politiikkaa, mutta se ei itsessään ollut minulle täydellinen deal-breaker, vaikkakin omalta osaltaan se on painava syy sille, miksi luottamukseni puolueen linjaan on ollut häviämässä.

Kamelin selän kuitenkin katkaisee Euro- ja EU-politiikka. Minulle ratkaisevana tässä on kaksi tekijää. Ensinnäkin, puhtaan talouspolittiisesti, Euro-seikkailu on ollut hirvittävä virhe koko Euroopalle ja jo siten täysin tuomittavaa, idealistista huuhaa-politiikkaa.

Suomen kannalta vakavaa kuitenkin on se, että meidän oma kansantaloutemme on haukkaamassa hiekkaa Euron takia. Vaihtotaseongelmat liittyy suurelta osin liian kovaan Euron ulkoiseen arvoon, joka tekee maamme vientituotteiden myymisen yhä vaikeammaksi.

Euro ja kilipääkapitalistien leikkauspolitiikka ovat syynä sekä Suomen että koko Euroopan taloudelliseen ahdinkoon. En voi seistä puolueen takana, joka kannattaa tällaista politiikkaa - mutta tämä on vasta alkusoitto sille mitä haluan sanoa.

Varsinainen deal-breaker on se tosiasia, että oikeisto saavuttaa kaikki tavoitteensa EU:n kautta. Euro, kilipääkapitalistinen leikkauspolitiikka ja EU-kauppasopimukset muodostavat kokonaisuuden, joka tekee vasemmistolaisesta politiikasta mahdotonta.

Vasemmistoliitto on naulaamassa arkunnauloja koko vasemmistolaisen aatteen kirstuun hinkumalla mukaan hankkeeseen, joka siirtää päätöksenteon epädemokraattiseen EU-rakenteeseen, joka on tällä hetkellä täysin rahavallan käsissä.

EU:ssa lobbareiden valta kasvaa päivä päivältä. Kansanvallan ääni hiljenee kaukaisuuteen ja vaikka vasemmistopuolueet jossain vaiheessa saisivatkin vallan olisi niin paljon tuhoa ehditty tehdä erilaisten direktiivien ja säädösten muodossa, että vasemmistolainen täyspäinen politiikka olisi juridisesti aidattu karsinaan.

Oikeisto on saavuttamassa täydellisen voiton EU:n kautta aitaamalla vasemmistolaisen politiikan karsinaan, jota se päivä päivältä kutistaa yhä pienemmäksi. Tällaisessa minä en voi olla mukana, sillä vasemmistolainen aate on minulle rakas ja tärkeä. En voi osallistua sen hautajaisiin lyömällä itse arkunnauloja ja heittämällä hiekkaa poliittisen ruumiin päälle.

Jokaisen vakavasti vasemmistolaisuuteen suhtautuvan vasemmistolaisen tulisi nähdä, että EU on vasemmiston kaikkein suurin vihollinen ja sille kalpenee jopa Soinilaisten haudasta kaivama fasismi, joka sekin pohjimmiltaan onnistui avaamaan arkkunsa kannen tasan, vain ja ainoastaan sekopäisen EU-hankkeen takia.

Lohduttominta lopulta on kuitenkin se, että edes fasistimme eivät pysty Suomen edun ajamiseen. Soini on pelkkä pölypallo puhdasta retorista venkoilua, eikä hänellä ole halua tai uskallusta ajaa Suomea Eurosta irti. Kansallissosialistien agenda typistyy pelkkään vähemmistöjen kiusaamiseen, kansallisen edun ajaminen - Eurooppalaisesta puhumattakaan - jää tyhjäksi turinaksi ja vasemmiston panetteluksi.

Suomi on tällä hetkellä poliittisessa umpikujassa, joka on haitallinen yhtälailla meille kaikille suomalaisille että kaikille eurooppalaisille ystäville ja tovereille, joiden valtava ahdinko saa sydämeni vuotamaan verta.

Selkeänäköinen tilanneanalyysi tuottaa sen tuloksen, että Suomi on tällä hetkellä yksipuoluejärjestelmä mitä EU-politiikkaan tulee ja vaihtoehtoja ei ole. Tuntuu siltä, että ainoastaan vasemmistolaiset ymmärtävät - ja meistäkin vain osa - että Neuvostoliitto romahti. Olisiko aika siis vihdoin luopua Brezhneviläisyydestä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (150 kommenttia)

Matias Härkönen

Ei voi kuin onnitella. Luin tuon Vasemmiston "punavihreä tulevaisuus" - hommelin ja kyllä ollaan niin kaukana reaalimaailmasta...

Susanna Kaukinen

No se on vielä oma lukunsa. Siellä on hyviä ja huonoja asioita ja sen tarkoituskin oli olla perspektiivien maalailua ja tavallaan antaa ideoita siitä minkälainen voisi olla toivottavaa täydellisessä maailmassa. Ainahan tällaiset taivaanrannanmaalailut on irrotettuja arkipäivän todellisuudesta jossain määrin.

Mun kanta on kuitenkin se, että EU tulee olemaan aina paljon oikeistolaisempi kuin Suomi koskaan on ollut. Tästä reaalilähtökohdasta voi päätyä ainoastaan siihen päätelmään, että vasemmistolaisin teko tässä maassa on vastustaa EU:ta ja aivan erityisesti: Euroa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"vastustaa EU:ta ja aivan erityisesti: Euroa."

Olenkin odotellut ratkaisuasi. Kirjoituksiesi perusteella tietty. Onnittelut ratkaisustasi, ainakin jos pysyt puolueiden ulkopuolella ja kertoilet, missä kulloinkin mielestäsi mättää ilman ennakkoluuloja.

Ja Eu/euroa todellakin kandee vastustaa. Hyvin monen pahan alku ja juuri.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #71

No eihän mua mikään puolue hiljaiseksi saa, älä huoli!

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #71

Koko EU ja Euro olivat täys mätäpaise jo syntyessään. Luvattiin roppakaupalla hyviä asioita ja puolia, mutta tilanne on soittautunut täsin toisenlaiseksi, päivastaiseksi, mitä luvattiin. Koko ajan touhut hullummaksi menevät.

Sixback on täyttä yhden asian politiikkaa. Jos et kannata EU:ta, ei ole asiaa hallitukseenkaan. Niin kävi perussuomalaisille 2011 eduskuntavaaleissa, kun Katainen määräsi, ettää saavat kaksi kertaa äänestää EU-tukipaketteja vastaan. Tuo on täyttä yhden puolueen politiikkaa.

Ei muuta kuin irti Eurosta ja EU:sta!

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #88

Näin o. Tää Brezhneviläinen meno saa loppua.

A.A. Remes

Tätä olen jo uumoillutkin, suosittelin silti vaikka vanhasta muistista piti kaivella tuo fasismi esiin vaikka itsekin haluat tehdä kansallista politiikkaa hyvinvoitimme eteen.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #126

Se ei oikeestaan oo mikään varsinainen uutinen, että tiukan paikan tullen vasemmisto ja nationalistit pystyy tekemään yhteistä talouspolitiikkaa. Nyt, jos koska, on tarve todistaa tämä oikeaksi ja pistää nämä erimielisyydet sivuun siksi aikaa.

Kirjoitin kovasanaisesti PS:stä ihan sen takia, että en jaksa kuunnella sitä takinkääntöitkua joka tulee omilta jos en vähän teitä röykytä jos sanon että samaa mieltä ollaan isoista asioista.

Ja toki siksi että olen sitä mieltä, että PS:n tää fasismiflirttailu on asiatonta. Mutta jätetään tää aihe NYT ja mietitään olennaista.

Pjotr Hadermann

Ei ole vasemmisto enään duunarin asialla. AY -liike on pettänyt duunarin.

Olavi Herghen Vastaus kommenttiin #23

Vasemmisto kannattaa ideologiaa jolla korvataan kotimaiset työntekijät ulkomaisella halpatyövoimalla.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #24
Petri Haapa

Vasemmiston pitää olla huono-osaisten asialla. Suomalaisessa yhteiskunnassahuono-osaisia ovat esim. pätkätyöläiset, pienipalkkaiset palvelualojen työntekijät (ihan koulutuksestaan riippumatta) ja työttömät. Useimmiten duunari on se hyväosainen

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #39

Tässäkin on hyvin paljon totta.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava Vastaus kommenttiin #39

"Vasemmiston pitää olla huono-osaisten asialla."

Niinhän se onkin. Ajamalla rajatonta maahanmuuttoa ja tuottamalla kansallisille työmarkkinoille halpatyön ylitarjontaa vasemmisto on osaltaan varmistamassa, että huono-osaisuus lisääntyy maassamme. Samalla kun "varakkailta" sosialisoidaan niin, että huono-osaiset saavat esim. 20€ kuussa lisää (jonka alvin korotuksella taas peritään takaisin), varmistetaan, että huono-osaiset pysyvät huono-osaisina ja (toivottavasti) jatkossakin äänestävät vasemmistoa. Kuvio kaikkineen on todella vastenmielinen. Todellisiin ongelmiin ei haluta puuttua, koska itsenäinen, omillaan toimeentuleva kansalainen on vasemmistoaatteen painajainen. Tasapuolisuuden nimissä täytyy kuitenkin sanoa, että myös kapitalistit tarvitsevat huono-osaisia, joista voi muutamia tarpeen vaatiessa nostaa halvalla työtätekevien luokkaan.

Niin kauan kuin oikeisto ja vasemmisto pääsevät orjuuttamaan ihmisiä, ei paremmasta liene toivoa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #113

Kuule Tommi, mä ihan mielelläni poistaisin köyhyyden niin pääsisin tekemään muitakin töitä. Menee meinaa vapaa-aika tällä hetkellä köyhien asialla ja voishan sen muutoinkin käyttää, vaikkakaan ei varmasti paremmin.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava Vastaus kommenttiin #121

En epäile vilpittömyyttäsi. Varmasti on myös vilpittömän hyvää tavoittelevia oikeistolaisia, jotka haluavat parantaa kaikkien ihmisten asemaa.

Suuressa kuvassa kädenvääntö oikeiston ja vasemmiston välillä on kuitenkin kamppailua siitä, kuka saa istua hallitsemassa ihmisten varallisuutta. Sosialismin, kuten kapitalisminkin lopputulemana on tilanne, jossa tavallisen ihmisen omistus, itsenäisyys ja mahdollisuudet on ulosmitattu ja pieni eliitti hallitsee.

Oikeisto-vasemmisto asetelma ei ole jonkin "politiikka-akselin" vastakkaiset päät. Nämä molemmat ovat akselin samassa päässä, vastapuolena toisessa päässä on vapaiden ihmisten vapaaseen yrittämiseen ja omistamiseen perustuva yhteiskunta. Sinne minä tähtään.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #129

Osin ollaan samaa mieltä. Erona ehkä vaan se, että mä tiedän kyllä sen, että jos heitetään kaikki sääntökirjat jorpakkoon ni rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy ja semmoseen mä en lähde mukaan.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava Vastaus kommenttiin #135

Joo, en minäkään anarkiaa kaipaa. Säännöt pitää luoda sellaisiksi, että ne takaavat yrittämisen, elämisen ja omistamisen vapauden. Nyt säännöt ovat sellaiset, että ne takaavat omaisuuden kasaantumisen harvoille ja estävät tavallisen ihmisen valinnan vapautta asumisen, yrittämisen, toimeentulon yms. suhteen todella monin tavoin.

Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #135

Olen samaa mieltä. Tarvitaan vain yksi perussääntö. Se on jokaiselle vuoden mittaisen kansalaispalveluksen suorittaneelle hallintaoikeus pieneen maa-alueeseen/kiinteistöön, joka otetaan ensi sijassa valtiolta ja toissijaisesti yksityisiltä kiinteistönomistajilta. Maan myynti ja osto siis monopolisoidaan valtion haltuun. Sitten vasta voi vapaa markkinatalous reilusti kukoistaa, kun kukaan ei voi ostaa eikä myydä maataan, mutta voi tuottaa sillä mitöä haluaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #217

Leppoisan radikaali heitto. :-)

Harri Lahtinen

Hyvä Susanna, mutta toivottavasti et siirry vihreisiin.

Susanna Kaukinen

Siirryn heti kun ne reivaa EU-politiikkaansa. Eli en koskaan.

Vihreät oli radikaalipuolue *joskus* sekä Saksassa että Suomessa. Katso niitä nyt. Soininvaara ajaa nuorisoa ilmaisiin pakkotöihin.

Vasemmistolla taitaa olla sama alamäki edessä, ellei puolue vuoda tarpeeksi, mitä en usko. Ihmiset kiintyy toisiinsa ja marssii vaikka Kokoomuksen riveissä kunhan saa hengailla tutussa jengissä.

Se toki avaa vasemmalle taas tilaa ja sama peli jatkuu.

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Vaikka olet nyt huomannut vasemmistoliiton epäonnistuneen korruptoituneen johtajansa myötä, miksi silti vielä itsekkin sorrut heidän poliittiseen peliinsä ja mollaat sitä ainoaa hahmoa jonka suusta kuullaan sitä EURO-kritiikkiä jonka tiedät olevan ainoaa oikeaa puhetta juuri nyt. Jos haluat ilmaista halusi irrota EUsta ja EUROsta niin liity Persuihin. Vai onko suunnitelmissa muutos2011 tms..?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Suomi liittyi euroon 1999, joten olet hieman myöhäsyntyisesti syyttämässä Vasemmistoliiton puoluekokousta vuonna 2013.
Kirjoitat mm., että "Lohduttominta lopulta on kuitenkin se, että edes fasistimme eivät pysty Suomen edun ajamiseen.
Olen arvostellut Soini ja persuja monestakin asiasta, mutta tuollaisen leiman antaminen on kohtuutonta. Se kyllä tiedetään, että persujen joukkoon on ujuttaunut jos jonkinlaista keplottelijaa ja Soini ei uskalla tehdä tilejä selväksi tuon kovan äärioikeisto porukan kanssa.
Yhtä kaikki, sinä olet päätöksesi tehnyt ja se on puhtaasti sinun asiasi.

Susanna Kaukinen

Ratkaisut täytyy tehdä silloin kun on niiden aika. En ymmärtänyt politiikasta paljon mitään vuonna 1999.

Perussuomalaiset on täysin tyhjä puolue, kun se ei oikeasti vastusta edes Euroa EU:sta puhumattakaan. Samaten tää työväen kosiskeleminen työväenoikeuksia polkiessa on sitä ihan samaa ihtiään. Jätkät puhuu yhtä ja tekee toista. Mulle jää arvoitukseksi puoleen tarkoitus toimia politiikan puhdistajana, koska moiseen retoriseen huiputukseen ei moni muu puolue pysty edes yrittämällä.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Eikö Susannan arvoihin vasemmistolaisena kuulu ihmisarvon kunnioittaminen. Samlla kun haukut Perussuomalaiset tyhjäksi, sanot sen samalla 500 000 äänestäjälle. Eli meillä on puolimiljoonnaa tyhjää ihmistä? Aika rohkea veto.

Minusta ketään ei voi luokitella tyhjäksi, olisi sitten mistä puolueesta tahansa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #9

Kuuluu. Sen takia en anna sääliä jengille jotka menee vähemmistöjen sortamista suosivan jengin taakse.

...

First they came for the communists,
and I didn't speak out because I wasn't a communist.

Then they came for the socialists,
and I didn't speak out because I wasn't a socialist.

Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.

Then they came for me,
and there was no one left to speak for me.

Ilkka Huotari

Onnittelut täältäkin, tällainen liikkuvuus on se mikä pitää homman jotenkin toiminnassa (edes teoriassa).

Itse olen äänestänyt melkein aina eri puoluetta, ja tuosta PS-kappaleestakin olen aikalailla samaa mieltä. Tosin nuivasiipi on niillä yhtenäinen ainakin yhdessä asiassa.

Mika Samuel Kiekkijev

"Se kyllä tiedetään, että persujen joukkoon on ujuttaunut jos jonkinlaista keplottelijaa"

Olisiko paikalla tunnustaa samalla, ettei vasemmistossakaan ihan kaikki täysillä valoilla ajele, ihan puolueen puheenjohtajasta lähtien?

Susanna Kaukinen

Mun ei tarvii enää tunnustaa mitään Vasemmistoliiton puolesta, ystävä hyvä.

Jaakko Paavilainen

Bloggaajalle:

Miettikääpä ihan _avoimin_mielin_ Itsenäisyyspuoluetta.

Puolueohjelma on nimensä mukainen ja keskittyy täysin itsenäisyyteen ja euro/EU -vastaisuuteen.

IPU:lla monet muut yksityiskohdat; mm. sosiaaliset aspektit ovat täysin aukinaisia; sopisi siis vaikka ex-vasemmistolaiselle ideoidensa ajamiseen siinä EU:ta ja globalismia vastustaessa...

Susanna Kaukinen

Mä olen miettinyt ja kysynytkin, että kelpaako heille tällainen reikäpääradikaali. Luin heidän 2011 eduskuntavaaliohjelman ja totesin, että tämän takana voisin seistä, jos heidän riveihin mahtuu punamustaa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Luuletteko tällaisten ulostulojen heikentävän mahdollisuuksianne jatkaa Espoon Vasemmistoliiton paikallisyhdistyksen hallituksen jäsenenä?

Susanna Kaukinen

Ilmoitin jo, että ottakaa tilalleni varaihmiset sekä hallitukseen että tasa-arvotoimikuntaan. Molempien jättäminen hieman harmittaa, koska hienoja juttuja ollaan tehty, mutta kun tilanne on mikä on, en voi enää jatkaa, koska luottamus suurempaan kuvaan on mennyt.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

No tämäpä oli reippaasti toimittu. :)

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #128

Joo ei tässä auta puhua ja olla tekemättä. Sitä sorttia meillä on kiusaksi asti. Ilmotin myös Espoon kaupungille jo, että näin on marjat.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #133

Reipasta. Tässä näitä toisenlaisia marjoja. Mitäs mietteitä näistä?

Erityisesti se kalvo sivulla 8/15 ("Vastuullisesti syksyn työmarkkinakierrokselle".)

Kuullostaako hyvältä?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #143

Noh, kyllä sä varmaan tiedät mitä mieltä mä oon EK:sta. :-)

Mää suomennan tuon:

1. nollalinja palkoissa, mutta joustetaan ihan snadisti kuitenki lopulta pakon edessä
2. työväenoikeuksia poljetaan niin paljon ku vaan saadaan irti ku on huono talous ja voi vaatia
3. lakkoilu pitäis kieltää laissa, mutta lakoilta pyritään välttymää niin halvoilla nollalinjasta poikkeamisilla kuin vain ikinä mahdollista, mutta muutamalle alalle ne lakot kyllä tulee

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #155

Toki. Mutta tuota täällä nyt ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Namia sisäistä devalvaatiota.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Jos eroaa puolueesta, siis puolueosaston jäsenyydestä niin ei siinä sen dramaattisempaa ole. Ero puolueosastosta tarkoittaa myös eroa muista puoluetehtävistä.
Vasemmistoliittoon kuulutaan aina puolueosaston jäsenyyden kautta.

On toki muitakin käytäntöjä. Persuissa hakemus lähetetään puoluehallitukseen jossa puolueen omistaja Timo Soini joko hyväksyy tai hylkää jäsenhakemuksen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Perussuomalaisten puoluehallituksessa on enemmän kuin yksi henkilö. Puolueella ei ole omistusoikeudellisia osakkeita jaossa, eikä myynnissä.

Harhaanjohtavat informaationne oli pakko oikaista.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #116

Väitätkö, ettäpersuhallitus kävelee Soinin ylitse? Omistusoikeutta on siirretty Soinin hallitsemalle säätiölle, kuten varmaan tiedät.

Joachim Seetaucher

Eipä minulla mitään ole sitä vastaan, että mahdollisimman moni vasemmistoliittolainen siirtyy nukkuvien puolueeseen.

Susanna Kaukinen

Kyllä tässä on vaihtoehdot pohdinnassa, en mä usko että sä musta näin helposti eroon pääset. IPU on vakava vaihtoehto, jos he minut haluavat, jos eivät, voi olla että joudun katselemaan Piraattipuolueen suuntaan siitäkin huolimatta, että siellä kolmasosa on kilipääkapitalisteja. Perussuomalaisia ei voi kertakaikkiaan ajatella, Vihreät taas on Kokoomus, joten ei kiitos.

Pentti Järvi

Alatko sinäkin tivaamaan Tossavaiselta ja muilta persuilta, miksi ei lakialoitetta eurosta eroamiseen ole jo tehty (kuten IPU:n Riva Puolakka likemmäs 300 kertaa) ?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #64

No se on ihan oikein tivata. Mitä ne jätkät siellä muuten pyörii? Nostamassa liksaa vai duunareiden verorahoista?

On kyllä PS *niin* turha kerho. Suu kiinni ja hihat heilumaan!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

No onhan meillä Kaukisen kanssa edes sama vihollinen -EU!

Susanna Kaukinen

Jees. Aina ei ole oikea aika vääntää niistä muista asioista, kun on isompiakin ongelmia.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Kieltämättä Vasemmistoliitolta ja laajemmin koko Eurooppan vasemmistolta puuttuu yhteinen Eurooppa-linja, käsitys siitä mihin suuntaan Eurooppaa pitäisi rakentaa, vai pitäisikö palata ajassa taaksepäin.

Ei silti sama ongelma on lähes kaikilla muillakin puolueilla. Edes Perussuomalaisista ei tiedä ovatko he eroamassa EU:sta ja eurosta, vai haluavatko he vain muuttaa sitä johonkin suuntaan.

Kokoomuksella ja sen eurooppalaisilla aateveljillään sitä vastoin on selkeät tavoitteet ja linjaukset siitä mihin suuntaa he haluavat rakentaa Euroopan Unionia. Niistä hedelmistä nyt sitten nautitaan.

Susanna Kaukinen

EU => USA

Voisinko mitään enempää vastustaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Mielestäni suomalaisista puolueista vain Kokoomuksella ja Vihreillä on selkeä pyrkimys kehittää Euroopan Unionia, kumpikin omaan suuntaansa. Muiden puolueiden tavoitteena on räpiköidä EU:n vietävinä ja vastustaa muutoksia ottamatta kuitenkaan liian voimakkaasti kantaa EU-projektin mielekkyyteen.

Pelkällä kritisoinnilla ei ole mitään vaikutusta.

Olavi Herghen

" ...kumpikin omaan suuntaansa."

Voitteko tarkentaa?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #27

Kokoomus on kiinnostunut yritysten edusta ja vihreitä kiinnostaa ympäristö- ja kansalaisoikeuskysymykset. Molemmissa on vahvaa kannatusta federalismille ja EU:n vaikutusvallan kasvulle suhteessa jäsenmaihin mutta näkökulma on erilainen.

Olavi Herghen Vastaus kommenttiin #28

Sama tavoite, eri myyntipuheet.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #28

EU sylkee koko ajan ulos uusia direktiivejä, mitkä vaikeuttavat kansalaisten hintapalveluvertailua.

Viimeisin koskee kuluttaoikeuksien heikentämistä, jossa laskuun on merkitty vain pelkkä hinta eikä selvityksiä siitä, mistä maksat ja kuinka paljon.

Välissä voi olla löysää rahaa tai jos on kyse kappaleittain myytävästä tuotteesta, et tiedä maksatko siitä määrästä, minkä saat vai maksatko enemmän.

Tällainen toiminta on mielestäni kuluttajasuojalain vastaista ja Suomi ei mitään EU:ta ja sen direktiivejäkään tarvitse. Aikasemmat lait näiltä osin ovat hyvin toimineet, mutta nyt niitä ollaan romuttamassa.

Irti eroon EU:sta ja eurosta niin pian kuin mahdollista!

http://www.ts.fi/uutiset/talous/496246/Kuluttajien...

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Vihreiltä on jo tullut kannanotto euroopan liittovaltion puolesta. Kokoomuskaan ei ole liittovaltiokehitystä selväsanaisesti vastustanut. Kyllä, voimme vastustaa liittovaltiokehitystä, mutta hallituksen puolelta on tähän mennessä suostuttu kaikkeen, joka edesauttaa liittovaltioon menoa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #30

Hallitus on täysin kapitalistien käsissä ja se ajaa Suomea pikavauhtia yhä syvemmälle EU:hun, jossa se pystyy taputtelemaan tavoitteensa ja valaa sitten pääoma- ja lobbaus betonia sen päälle muutaman kilometrin kerroksen.

On aivan päätöntä puolustaa jotain satasen voittoja köyhimpien eteen, kun pitkän linjan päässä näkyy köyhät lämmittelemässä käsiään tynnyreissä palavien renkaiden myrkyllisessä katkussa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ainakin Esko Seppänen näyttää saanen uuden kaverin ;-)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Toisaalta, olen ymmärtänyt tähän asti myös Sdp:n vasemmistoon kuuluvaksi, mutta onko sdp:lle EU <3?

Susanna Kaukinen

Väärin käsitetty. SDP:n saa Kokoomuksesta irti vaan rautakangella.

Olavi Mansikka

Onnea vaan päätöksestä. kantaa en ota mihin menet. mä pysyn edelleen sitoutumattoman. tää on hauskinta.

Susanna Kaukinen

Joo, tuotakin on suositeltu. En tiedä vielä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Varsinainen deal-breaker on se tosiasia, että oikeisto saavuttaa kaikki tavoitteensa EU:n kautta."

Vihdoinkin joku vasemmalta toteaa tosiasiat ääneen.

Oikealtakaan tätä ei ole oikeastaan vielä tajuttu,mutta tullaan tajuamaan,kun huomataan mikä tämä juttu on.

Silloin vasta kannatus ropisee,mutta liian myöhään.Nämä ns.kilipäät luulevat olevansa kapitalisteja ja porvareita,samalla haukkuvat kovaa kapitalisti politiikkaa vasemmistolaiseksi. Siis haukkuu heidän omaa politiikkaansa vasemmistolaiseksi.. ei voi kuin nauraa tälle sekoilulle,vaikka niin tuskaista seurattavaa se onkin.

Todelliset kapitalistit pystyttää korporaatioitaan kovan lobbauksen kanssa ja nämä urpot meuhaavat kommunismista ja hylkivät vasemmistoa kuin ruttoa. Samalla hurraavat nallelle ja muulle porukalle..vielä jopa ylistävät nallea veronmaksusta,tajuamatta tietystikkään millä rahoilla tämä mies maksaa niitä veroja.

Kiitän ja melkein arvasinkin,että se olit juuri sinä joka tämän vasemmalta ensimmäisenä sanoo ääneen.

Susanna Kaukinen

Jonkunhan se on otettava se totuuden rotvallikivi ja nakattava se valehtelijoiden kerhon posliinikauppaan. Aika lailla tässä itsensä laittaa alttiiksi kaikenlaiselle - mua on peloteltu sillä että työpaikka menee kun tällaisia puhuu - ja en oo varmaan muutenkaan ystäviä kerännyt.

Mutta mulla on vielä tähänkin maailmanaikaan ihanteita ja sankareita. Mun ottamat riskit on aika pieniä siihen nähden mitä jotkut ihmiset tekee, joita ihailen, kuten Edward Snowden:

=> http://www.hs.fi/ulkomaat/NSA-vuotaja+valmis+uhraa...

Ihminen on vain tuhkaa tuulessa ja jokainen meistä pian täältä väistyy. Sitä voi kysyä itseltään eläessään minkä takia minä täällä olen ja kenen lippua kannan. Olen oman valintani tehnyt.

Tästä ei tuu yhtään mitään jos *joku* ei aloita totuuden puhumista. Se voin yhtä hyvin olla minä, kun en ole muitakaan vapaaehtoisia toistaiseksi tavannut.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sitten, kun on ottanut parit kengät rehellisyyden nimessä, tietää vasta, miltä elämän pitäisi maistua ;-)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Se on vain niin, että vasemmiston ja oikeiston kamppailu on tänä päivän globaalia.

Ei se auta, vaikka Pihtiputaalla tai Kallossa olisivat kaikki vasemmiston kannattajia, kun alueellisilla poliittisilla ryhmillä ei ole enää mitään vaikutusta.

Susanna Kaukinen

Yhteistyötä voi tehdä myös uhraamatta kaikkia paikallisia voittoja sen alttarille.

Petri Kaivanto

Itse eheydyin vasemmistolaisuuden valtavirrasta jo viime vuosituhannella. Tervetuloa Muutos 2011 -puolueeseen, jossa saa ajatella omilla aivoillaan, mikäli kunnioittaa muidenkin vastaavaa oikeutta. Vaikka ihminen on (ehkä) käynyt kuussa, reikäpääradikaalinkin on myönnettävä, että demokratian kehittäminen ja lisääminen on edelleen ainoa kestävä tie.

Susanna Kaukinen

Ehdottomasti samaa mieltä tuosta demokratian kehittämisestä. Tarkoitushan on parantaa kansanvallan tilaa, eikä tapella, mutta nyt näyttää suunta siltä että pitää aika kovin sanoin roimia kun mikään muukaan ei tunnu auttavan.

Laitan Muutos2011-asian harkintaan. En ole tehnyt vielä päätöksiä jatkosta.

A.A. Remes

Päätöksesi on kuin pitkän seurustelusuhteen katkaiseminen partnerin uskottomuuden vuoksi.Pidä hetki vapaata ennen kuin juokset kenenkään syliin.
Varustaudu myös siihen, että nyt tulet näkemään montako todellista ystävää sinulla olikaan.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #146

Ei mua pelota se, että jäisin yksin. Miksi mä sitä pelkäisin? Oonhan mä ennenkin jääny. Elämä on. Ihmiset korvaa toisensa ja näin se menee. Jokaisella ihmisellä on oma elämänsä polku ja se risteää eri ihmisten elämänpolkujen kanssa aina joksikin aikaa, ajat ovat eri mittaisia, mutta jossain mielessä me olemme silti yksin omalla polullamme.

Mulla on nyt vakavina vaihtoehtoina IP (koska PJ sanoi, että olen erittäin tervetullut) ja toisaalta Vapaa Vasemmisto, joka pitäis puhaltaa taas liekkiin. Kirjoittelen siitä varmaan huomenissa postin ja katson minkälaisia neuvoja ihmisiltä saan.

Niko Hakuninen

Ennemmin EU (=USA) kuin kommunistinen Neuvostoliitto (vai mikä se nykyään sitten olisi). Itse arvostan Suomalaisuutta joten en ikinä äänestä punaistapuoluetta (jotka toivoivat Suomen liittyvän tähän= ei itsenäisyyttä). Näiden asioiden johdosta erosin ammattiliitosta kun olin sen verran vanha että aloin ymmärtää politiikasta.

Vasemmistoliitolla on ollut joka ongelmaan ratkaisu verojen korotus ja tukea niitä joita työnteko ei kiinnosta. Eniten päähän otti kommentit "työväen puolue" no ei tasan ole, jos minulta kysytään.
Vasemmistolla on pakkomielle tuhota yrittäminen sekä vastustaa sitä mahdollisimman tehokkaasti. Vai onko vasemmisto tehnyt mitään sen edistämiseksi? Kukaan ei saa työllärikastua ainoa hyväksytty keino on urheilulla tai lottovoitolla.

Enkä usko että eristyitämällä saavutetaan parempaa elintasoa, jos erotaan EU:sta niin mitenkäs sitten käy tavaran liikkuvuuden (vienti), tullit (ostaako kukaan kalliita tuotteita), miten käy asuntovelallisten(tod.näk. korko n.10%). Ketä kiinnostaa syrjäinen Suomi? Miten kävi aikoinaan Kiinan joka oli maailman valtias ja sulkeutui. Kehitys otti takapakkia ja vasta nyt viime vuosina kun oppi kapitalismin (talouden) nousi suosta.

Susanna Kaukinen

Suomen kävisi oikein hyvin, kun omalla valuutalla voitaisiin pitää vienti kilpailukykyisenä ja tehtäisiin sellaiset kauppasopimukset, joihin ei ole ujutettu kaiken maailman koukkuja jotka estää lähes kaiken oman talous- ja rahapolitiikan tekemisen.

Asuntovelallisille voisi antaa lainaa suoraa Suomen Pankista niin pysyisi korkokin kurissa.

Olen sitä mieltä, että pienyrittäjät ovat ihan samassa veneessä kuin duunaritkin ja heitä pitäisi tästä näkökulmasta tarkastella. Tämä on entistä enemmän totta nykyään, kun monet duunarit menettävät vakituiset työsuhteensa ja joutuvat pakkoyrittäjiksi.

Aiheesta lisää tuolla => http://avoinespoo.fi/?p=94

Niko Hakuninen

En suoranaisesti tarkoittanut Euroa vaan EU:ta. Pitäisikö EU:sta tehdä pelkkä "talousliitto". Miten näiden yhtenevien standardien käy, etenkin pk-sektorilla jolla kalliit lisensointiin ei käytännössä ole varaa jos ne pitää tehdä useaan maahan nykyään riittää että yhdessä maassa läpäisee. Suomen sisämarkkinat ovat hyvin pienet ja vienti "mitätöntä" niin ei suuria taloudet juurikaan hyödy Suomesta. Suomi pystyy toimimaan itsenäisesti vain jos emme olisi riippuvaisia ulkoisista materiaaleista (öljy,autot,elektroniikka,hiili jne.) jolloin vaihtotase on +/-0, joka on käytännössä mahdotonta

Epäilen hieman tuota asuntovelallisten asemaan koskaan Suomen historiassa lainankorot ollut yhtäalhaalla kuin nyt, eikös ne ollut 8-15% välillä kunnes 2000-luvulla laskivat alle 5%. Pitäisikö valuutta olla kelluva vai sidottu johonkin (euro,dollari,rupla,kulta). Kelluva valuutan riskit on siinä että se mahdollistaa kurssipelin niin pienessä valuutassa. Miksi matalat korot eivät olleet edes mahdollisia markka aikana?

Taidat tarkoittaa yrityksien osalta mikroyrityksiä, joiden liikevaihto on alle 2milj. ja alle 10hkl. Entä jos vaikka perustan oman yrityksen ja onnistun palkkaamaan lisää työvoimaa jolloin yritys luokitellaan pieneksi yriykseksi (>50hkl ja >10milj€), olenko silloin yhteiskunnan vihollinen ja mitä pitäisi tehdä? Irtisano vai estää yritystä kasvamasta niin isoksi? Miksi vasemmisto ei sitten ole hallunnut edes tukea näitä "pakkoyrittäjiä" esim. perheenjäsen ei voi olla työtön. Ainakin omasta kaveri piiristä havaintoja tehneenä niin työttömät ja pienituloiset perheet ovat paremmassa asemassa kuin yrittäjät. Miksi vasemmisto ei tue osakesäästämistä joita löytyy käytännössä todella paljon myös pienemmistä tuloluokista? Luulisi että tälläinen tukisi vasemmisto aatetta kun jokaisella olisi mahdollista omistaa yritystä jossa työskentelee (ja samalla saada osansa osingoista).

Näitä "pakkoyrittäjiä" (eli prekariaatti) en siinä mielessä pidä yrittäjinä, kuin sen miellän. Toisaalta Suomessa on jokaisella mahdollista yhtäläiset mahdollisuudet menestyä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #63

Standardeista voi sopia muutenkin. Ei niiden eteen oo pakko valita yhteistä diktaattoria.

Varmaankin valuutan pitäisi kellua. Kurssipeliin pitää olla motiivi ja sitä ei oikeen Suomesta saa. Liian pienet panokset.

Isommissakin firmoissa voi toimia paremmin. Voi katsella työpaikkademokratian suuntaan ja antaa työväelle osuuksia omistuksesta. Etsii jotain keskitietä osuuskunnan ja firman väliltä. On se parempi. Jengikin diggaa ja duuni luistaa ja on vähemmän sitä hiljaista sabotaasia, että kaivetaan nenää siellä duunissa ja jaetaan mustia kissoja facebookissa ja pohditaan että pitäiskö siihen IWW:hen sittenkin liittyä.

Osakesäästö on aika päiväuni jengille joilla menee omat ja vieraatkin ihan elämiseen.

Suomessa ei *todellakaan* ole kaikilla yhtäläisiä mahdollisuuksia. Älytöntä puhetta tuo viimeinen.

Artturi Noitalahti Vastaus kommenttiin #63

Mitä ihmettä Hakulinen höpisee. Mitä tekemistä standardeilla on brysselinunionin jäsenyyden kanssa? Kun olin ammattikoulussa 80-luvun ensimmäisellä puoliskolla, niin ammattiaineiden oppikirjat vilisi eurooppalaisia standardeja, vaikka Suomen EU-jäsenyydestä ei tuolloin tiedetty mitään. Ja kyllä norjalaisilla ja sveitsiläisilläkin taitaa olla käytössä yleiseurooppalaiset standardit.
Ja mitä lainakorkoihin tulee, niin voisitko kertoa minulle, että mihin taloustieteeseen perustuu väite, että meillä olisi korot korkeammalla kuin maailmassa meidän ympärillämme? Tähän ei ole vielä kukaan eurouskovainmen kyennyt antamaan minkäänlaista järkevää vastausta.

Ja vielä tiedoksi, että en ole koskaan äänestänyt vasemmistopuoluetta, enkä tule äänestämään. Olen isänmaallinen suomalainen ja kannatan itsenäistä isänmaata.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #80

No mä näen, että meillä voi olla erimielisyytemme, mutta sekä isänmaalliset että vasemmistolaiset ovat kyllä nyt tällä kertaa samalla asialla tämän EU-asian kanssa. Sen verran pitää nähdä, että tärkeintä tässä on ensin hoitaa yhteiset asiat ja sitten vasta kahnata niistä mistä ollaan sitten niin perinjuurin erimielisiä.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #82

Nykyhallitus on täys "sekasiköhallitus", jossa on väkeä joka lähtöön. Saman puolueen sisälläkin on eri tavalla ajattelevia ja vähemmistö joutuu tyytymään enemmistön päätöksiin, kun ne runnotaan väkisin tahdon voimalla läpi. Ei tuollainen hallitus voi olla toimiva.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #90

No se nyt on vielä yksi asia, mutta toinen on se, että koko kerho on mukana tässä EU-humputuksessa.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Pysyis varmaan valtionvelkakin paremmin handussa, jos sen rahan tekisi valtio itse, liikepankkien sijaan. Ois ehkä varaa taas rakentaa infraakin, eikä vaalikoneissa tarvittis vastailla sellaisiin "Sofien Valinta"-tyyppisiin kysymyksiin, kuten "säästetäänkö lasten vai vanhusten henki?"

Petri Kaivanto

Suurin osa maailman valtioista edustaa kansallissosialismin harmaan ja ruskean sävyjä. Esimerkiksi Suomen eduskuntapuolueiden erot ovat niin pienet, että ulkomaalaisille on täysin mahdotonta selittää miten meillä ovat muka kolmatta kertaa entiset kommunistit ja johtava oikeistopuolue samassa hallituksessa.

Itse kannatan lämpimästi EU:n liittovaltiota, maailmanhallitusta ja uutta maailmanjärjestystä, mikäli semmoiset saadaan joskus sukupolvien päästä luotua sitovien kansanäänestysten pohjalta eikä valheilla, pelottelulla, uhkailulla ja sodilla kuten nyt tapahtuu. Ihmisiä eikä suurpääomaa varten.

Susanna Kaukinen

Tämäpä tässä juuri on. Nyt mennään eliitin etu edellä internationaaliin ja se ei kyllä perkele vetele.

Petri Kaivanto

Euroopan talouksien erot olisi pitänyt tasoittaa jo ennen euron käyttöönottoa ja ottaa vuonna 1991 Itä-Saksan kanssa koko rautaesiripun takainen Keski-Eurooppa samalla rysäyksellä jäseniksi. Elintaso- ja muutkin erot pelkästään euroalueen sisällä ovat aivan kestämättömät.

Ns. hyvinvointiyhteiskunta romahtaa lähivuosina väistämättä myös Pohjolassa, kun ei ole enää mitään myytävää. Suomeen jää pitkällä tähtäimellä todennäköisesti vain kaivosteollisuus ja ydinjätteen loppusijoitus.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Oli pakko jakaa tää puheenvuoro miun feisbuukissa. Blogisti on kirjoituksessaan hauskalla tavalla vauhdikas. Vähän hihhuli mutta se kuuluu asiaan ;)

Kirjoituksessa oli paljon hyvää.

Susanna Kaukinen

Kiitos, kiitos! Turha sitä on ruveta sanomaan, parempi se on sanoa vaan ihan suoraan. ;-)

Oon kyllä aiemminkin saanu palautetta siitä, että opettelisit soittamaan ja perustaisit punk-bändin ja menisit pois täältä työntämästä ratakiskoja PS-hyssyttelun rattaisiin.

Oon kuitenkin musiikinlajini ja soittimeni valinnu ja soitan punkkia näppäimistöllä. :-)

Vesa Väyrynen

Susanna oli epävarma mitä persut aikoo Euron ja EU:n suhteen. Tässä jaamme ainakin henkilökohtaisesti saman epävarmuuden. Talouden suhteen olemme sellaisessa suossa, että on vaikea sanoa, onko meillä enään todellista päätäntävaltaa. Realistina näkee, että kaikki tukipakettirahat ovat menneet. Jos lähdemme eurosta, realisoimmeko heti kaikki tappiot korkoineen. Raimo Sailas sanoi kantanaan Halliksen haastattelussa, jos tappiot ovat 30 miljardia, emme pysty niitä maksamaan. Kaikki tukipakettivastuut ovat läheestä riippuen (n,50miljardia HS) tai (Taloussanomat n.72 miljardia) ja vastuut ovat kasvaneet tämän jälkeen. Kreikan osalta peli alkaa olla selvä. 14.5.2013 Eduskunta hyväksyi Kreikan velkojen leikkauksen ( lainaaika vuoteen 2058 jne..)Kun laina-aika on iäisyys ja korko nolla, niin velat on sitten meidän niskassa. Näitä velkoja ei tällä rahan arvolla makseta.

Susanna Kaukinen

No se on ihan selvä, että jos tuolta roimastaan 50 miljardia laskua, niin siinä vaiheessa luetaan Islannin kirjasta pari sivua.

Mä oon vaan sitä mieltä, että nää meidän Eurosankarit ei saa tätä konetta enää oikaistua tästä syöksylaskusta ja sillä tarkoitan sitä, että velkoja on pakko leikata suorasti tai epäsuorasti siellä ja täällä, mutta kun sekään ei riitä.

Soini on tasan tarkkaan oikeassa rakenneongelmien suhteen. Jos ei Euron rakenteita korjata tää kone vaan jatkaa sakkaamista - ihan saman kuinka paljon ja kuinka monta kertaa niitä velkoja leikataan - ja hyvä että leikataan - ja pitääkin leikata - mutta pitää sitä ny jotain muutakin tehdä!

Mun matematiikassa ei ole vielä tullu vastaan lääkettä niille rakenneongelmien suhteen, joita Euroon liittyy. Sen takia olen oman rahapolitiikan kannalla. Olen valmis reivaamaan kantaani, jos joku esittää jonkin uskottavan muun lääkkeen.

Edelleenkään tämä ei ratkaise sitä tosiasiaa, että EU:sta ei tule koskaan yhtä vasemmistolaista kuin Suomi on ollut ja se on silti ikuinen syy vastustaa tätä eliitin internationaalia.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jos valitaan kaikki M-kirjaimella alkavien valtioiden nimi ja yhdistetään ne valuuttaunioniksi niin niistäkin muodostuu tehokkaampi kokonaisuus kuin eypoalueesta.

Suomessa varoitettiin jo ennen hulluuksia, että tässä ei kriisiolosuhteissa ole oikein pelimerkkejä. Ei kuunneltu.

Jos sitten ensi kerralla vaikka kuunneltaisiin? Kyllä tämäkin kriisi aikanaan päättyy tavalla tai toisella, se lienee varmaa. Silloin voitaisiin käyttää parempaa harkintaa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Minäkin olen sillä linjalla, että Islannin tapaan kieltäydymme maksamasta sellaista, mitä me emme ole lainanneetkaan. Poliittinen eliitti maksakoon, kun on niin hövelisti luvannut.

Meillä vain on vielä paremmat perustelut, kuin Islannilla. Tutustukaa Jorma Jaakkolan kirjoituksiin, niin teille selviää (jos ette jo tiedä ennestään), ettemme edes ole Unionin jäsen, jos asiaa lailliselta kannalta tarkastellaan. Ja kaikki, mitä "liittymisen" jälkeen on puuhasteltu, menee yhtä kirkkaasti laittomuuden puolelle. Petoksen ja valtiopetoksen rajat paukkuvat komeasti rikki.

Susanna Kaukinen

Joo, siinähän tehtiin joku ihme vedätys, että liityttiin muuttamatta perustuslakia riittävällä äänimäärällä tai jotain vastaavaa.

Klaus Sallinen

Lämmittää niin sydäntä, että maailmassa on vielä vakaumuksellisia vasemmistolaisia! Onnea ja meneststä, Susanna Kaukinen!

Susanna Kaukinen

Näin siinä käy ku ite pohtii eikä usko sitä höpötystä mitä meille kaikille tungetaan itse pohditun maailmankuvan sijaan.

Petri Rautiainen

Itse en ole pitkään aikaan niihin höpinöihin uskonut, ne ovat täyttä paskan jauhamista, joilla koitetaan porukka aivopestä.

Vesa Väyrynen

Tuleeko EU:sta vasemmisto tai oikeistolainen ei ole mielestäni ykkösasia. Demokratian puute on vakavampi ongelma. Samaan mennään uusissa liitoskunnissa. Monen keskuksen jättikunnassa katoaa paikallistuntemus ja ilman merkittävää vaalikassaa ei valtuutetuksi ole mahdollisuutta. Myönnän, että Kokoomuksen tapaiset puolueet sidosryhmineen hyötyvät EU:sta ja sen kuntarakenteesta. Siinäpä tulee ihmettelyn paikka, vasemmisto ajamassa itseään historian roskatynnyriin.

Susanna Kaukinen

Samaa mieltä. Politiikka on sietämätöntä ja tuhoisaa ja on varmaa, että typerien tehtyjen päätösten kanssa painiminen on meillä vielä edessämme pikemmin kuin myöhemmin. Jäähän nämä asiat hiertämään, kun eivät kunnossa ole.

Vesa Väyrynen

Jaa, muistaessani, ota sinne IP:n kokoukseen varalta jotain kättäpitempää. Tämä ei ole vitsi, vaikka olen saanutkin asialle nauraa.

Susanna Kaukinen

Jaa, no turha sinne sitten on mennä. Mä oon kuitenkin 15 vuotta reenannu kamppailulajeja ja oppinu semmosen säännön, että jos johonki ei voi mennä ilman kättäpidempää on parempi olla menemättä. Paijailkoon siellä keskenään sitte kaljujaan.

Käyttäjän akutalikka kuva
Aku Talikka

Olen eri mieltä. ACTA-vastustus ja monet ympäristösäännökset osoittavat, että EU (parlamentti) ei ole täysin rahavallan käsissä. Eikä se demokratiavaje tai rahanmenokaan niin haittaa, kunhan rauha säilyy (no, nyt en aivan tarkoittanut sitä mitä sanoin).

Olen itsekin harkinnut eroa puolueestani (Vihreistä). Aiotko sitoutua johonkin puolueeseen vielä tänä vuonna? Saanen suositella Piraattipuoluetta. Puoluekokous onkin muutaman viikon päästä. Laajennettu puolueohjelma vaikuttaa oikein lupaavalta.

Susanna Kaukinen

Mä en näe minkä takia meillä ei olisi EU:ssa USA:n tie edessä, kun valta päästetään keisarikunnan kabinetteihin ja se muhii siellä ja mätänee muutaman vuosikymmenen tai vuosisadan.

Jenkit aloitti parhain aikomuksin ja lopputulos on täysin mätä. Ne otti tähän parhaista aikomuksista täydelliseen poliisivaltioon enemmän aikaa ku NL, mutta siihen se meni.

Mä en näe mitään uskottavaa esimerkkiä siitä, että toisin voisi tapahtua. On totta, että EU on *joltain osin* vielä paremmin kansan lapasessa, mutta olennaisilta osin jo nyt ei ja musta kaikki viittaa huonon kehityksen jatkumiseen.

Mitä sitten tulee Piraatteihin, niin on se yksi vaihtoehto, mutta en pidä sitä kauhean todennäköisenä sen takia että kolmasosa siitä jengistä on anarkokapitalisteja joiden kanssa en kyllä kovin mielelläni leipää taita.

Katsotaan.

Artturi Noitalahti

Jos EU on vasemmistolaisen pahin vihollinen kuten Susanna antaa ymmärtää, niin kyllä se on myös todellista markkinataloutta ja yksilönvapautta kannattavan vihollinen.
Minua on aina huvittanut, miten Suomessa juuri kokoomus on kovimmassa EU-kiimassa. Tuolla muualla Euroopassa EU on lähinnä sosialistien ja vihreiden juttu.

Susanna Kaukinen

Oletko sä nähny viime vuonna yksiäkään uutisia?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Olipas tekstiä, ja monessa eri osassa vielä.
Kyllä tämä ulostulo kertoo oikeastaan koko vasemmiston tilasta, et siis Susanna ole sieltä lähdössä yksin.
Ja ihan samasta syystä.

Mä ajattelen esitää asian näin mitä meinaat ja muut samassa tilanteessa olevat tehä.
Kaikki oikeastaan tietää, että Perussuomalaisten kautta saadaan EU ja euro- politiikat kohdilleen.

Eli seuraavaks kun mennään uurnille, valitaan se perussuomalainen ehdokas.
Ja sen jälkeen kun saadaan suurin riippakivi väistettyä syrjään (EU ja euro ongelmat).
Voi jokainen alkaa kannattaa sitä puoluetta kuin lystää.

Muut puolueet vain vaalilupauksissaan vastustaa nyky europolitiikkaa, mutta heti unohtuu kun hallituksessa istuvat. Niin tekee Kepukin.

Eli kaadetaan yhdessä tämä hörhöily.
Ja ei sitten enää liitytä mihinkään suurempiin hankkeisiin jossa suomalaiset on maksajia.

Susanna Kaukinen

Mä olisin jopa ton valmis tekemään näissä oloissa, mutta sitten tulee se iso mutta. Ei Soini oo viemässä Suomea ulos tästä eliitin internationaalista! Muuten hyvä juoni, mutta Soinista pettää. Jos sen äijän saa kovisteltua, niin annan vaikka ääneni kerran fasisteille jos ne tekee sen mitä pitää. Epäilen vaan, että Soini on niin broileri, että ei sillä oo oikeita aikeita, ainoastaan oikeat puheet.

Et tää suunnitelma ei musta ole oikea vaihtoehto. Muuta on keksittävä. Poikkipoliittisesta ryhtymisestä nyt puhutaan:

=> http://kristinakalliojarvi.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Väittelyä syntyy siitä että onko nyky europolitiikka vasemmistolaista tai oikeistolaista niinkuin siltä väliltä.
Sillä ei oikeasti ole mitään merkitystä, vaan sillä on merkitystä ettei se ole suomalaisten eduks vaan tuhoks.

Me emme saaneet edes äänestää eurosta ja EU.stakin valehdeltiin.
Perussuomalaiset on luvannu ainakin euroäänestyksen, eli se on meille edes jonkinlainen mahdollisuus.

En ole laskenut paljonko IPU ja Muutos 2011 sai ääniä EK-vaaleissa.
Mutta jos ne äänet olis tullu Perussuomalaisille, vois olla eri europolitiikka nyt jos olisivat ollu ykkösiä.
Perussuomalaiset ei olis ainakaan yhtään tukipakettia lähettänyt, eli silloin olis yksimielinen päätäntä kaatanut tukipaketit, eli elettäis erinlaista aikaa.

Nyt näyttää siltä että vastakkain on Perussuomalaiset vastaan Muut.

Susanna, tuo on ilkeästi sanottu. (ääni fasisteille).
Meitä suomalaisia on eri näkemyksen kantajia on pilvinpimein, niin on myös jokaisessa puolueessa, niinkuin Perussuomalaisissa.
Mutta yhteiselo on kuitenkin pysynny kasassa.
Mulla on tuttuja erin näköisiä, kokokoisia, painoisia, tapaisia ja värisiä. Ei ole ongelmaa, suvaitsen kaikkia.

On vasemmiston ja niinkuin oikeiston puolesta tarkoituskin mustamaalata perussuomalaiset joksikin rikollisiks rasisteiks, ja syynä on se ettei muut puolueet saakkaan temmeltää enään niinkuin tahtoo.

Mutta niinkuin sanoin, yhdessä voitais kaataa tämä euro-hanke Perussuomalaisten kautta.
Joskus voitais puhaltaa yhdessä samaan hiileen. Ja nyt on kyseessä meidän Suomi, ja tulevat sukupolvet.

Nythän ei sullakaan ole kiiru mihinkään päin kääntyä puolueiden kannalta.
Vaaleihin on vielä aikaa.
Mutta eurovaaleissa kannattaa miettiä mitä teet.
Arhinmäellä oli joku "hyvä" ehdokas, ihmetyttää kun sillä itsellään ei ole EU ja europolitiikkaan kantaa esittää, niin miten se osaa arvioida "hyvien" ehdokkaiden kannat.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #142

Mä en kertakaikkiaan voi tulla puolueen taakse joka on tehnyt niin monta vähemmistöjä väheksyvää ulostuloa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #154

Perussuomalaisilla on rasismista ja vihasta muita kohtaan säännöt, muilla ei taida niitä olla.
Ja säänöissä kielletään kaikenlainen rasismi ja sen sellainen.
Eli pelataan kuitenkin sääntöjen mukaan.

Jos Perussuomalaisista tulis oikiasti joku rasisti-liike, niin mä sanoisin kyllä hyvästit samassa.

Nyt kun katsotaan euromaita, siellähän ääriliikkeet kerää puolelta jos toiselta kannattajia taakseen, nyrkit ja liput heiluu.
Eurokriisi sai tämänkin aikaiseks.

Ne onneks on vielä liikkeitä, eikä kunnon puolueita. Jotain on siis tehtävissä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #159

Mä oon ihan Oikeesti sitä mieltä että teidän pitäis putsata nurkkanne. Se maksaa teille ääniä että teillä on siellä se pamppupartio.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #162

Jos joku nokittelee vaikkas maahanmuuttajien kans, ja samalla sanoo olevansa perussuomalainen. Onko se sitä oikeasti?
Kannattaako se puoluetta joka oikein säännöissä kieltää kaikenlaisen rasismin?
Kyllä minä ainakin siinä tilanteessa etsisin jonku muun puolueen tai liikkeen jos sitä haluaisin.

Kriittinenhän pitääkin olla, olkoot kyseessä oikeastaan mikä hyvänsä tapahtuma.
Tuskin eurokriisikään olis tällainen jos eurojohtajiks olis valittu myös kriittisiä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #164

No kyl puolueen pitää sit toimia jos perussääntöjä rikotaan. Sitä ei oo tehty ja tässä ollaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #168

Mä kuitenkin oon positiivinen jatkosta, ja uskon yhteisymmärryksen vielä löytyvän.
Sais muutkin tulla esille ja näyttää mielipiteensä. ehkä oot aukaisemassa oveja ja helpoittamassa muidenki kulkua siitä.

EU ja euro politiikasta kun päästään eroon, sitten oikeastaan vasta pystyään perehtyä omiin asioihin, Bryssel vain sanelee liikaa meitä.

Hienoa kuitenkin kun uskalsit julkisesti sanoa mielipiteet, siitä täys kymppi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #171

Tottahan sitä pitää puhua, jos on sanottavaa. :-)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #209

Ja jopa vielä toimit sen eteen. :)
Sullahan oli jopa tehtäviä Vasemmistoliitossa ja kunnassa.
Niistä luopuminen vaatii todella munaa, ja sitä ei esim. Arhinmäeltä löytynyt.

Oot nyt Itsenäisyyspuolueen kannattaja ainakin, onnittelut siitä valinnasta.
Ja onnittelut IP.lle sinusta.

Huvittaa kun oot muuttamassa itsestäs tekstiä, ja "vasemmistolainen" pikkuhiljaa väistuu rivin loppua kohti, kunnes se jonain päivänä ei mahu koko riville. :)

Mä itsestäni en ole kokenu koskaan oikeisto enkä vasemmistolaisuutta.
Oon aina halunnu olla vain suomalainen, ja ajattelevani yhteiskunnallisesti yhteiseks hyväks.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #213

Mä näen nyt asian niin, että yks asia puhua vasemmistolaista retoriikkaa, kuten Vasemmistoliitto tekee ja toinen asia tehdä vasemmistolaisia tekoja, kuten minä teen.

Kuten sanoin, suomalaiset pitävät vasemmistolaisesta poltiikasta, he eivät vaan pidä vasemmistolaisesta retoriikasta. Tämä on pitkällisen aivopesun seurausta, mutta arvot silti pysyvät. Tässäkin maassa vasemmistolaisesti ajattelevat ihmiset päätyvät sitten rasistien kanssa samoihin riveihin tämän pitkällisen aivopesun takia.

Retoriikka on makuasia. Teot ratkaisee. Arvot ovat tärkeintä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #215

Kyllä.

Itseä on häirinny vasemmiston jutuissa "Marx"-ajattelu tai sitten joku sinnepäin.
Ja siinä se, kun me ollaan kaikki Suomen rajojen sisäpuolella, niin kyllä mulle sopii parhaites suomalainen ajattelutapa ja maalaisjärki.
Mielummin jopa kantapäänkautta oppiminen kuin hakemalla se oppi jostain muiltamailta.

Tämä oli siitä Vasemmistosta, samoin sanon muistakin oppein hakemisista muualta.
Jopa Himaselta. :) (tuleekohan siitäkin joskus joku "Marx-ajattelija")

Meillä on ollu koulut, sairaudenhuolto ja muu infrasfuktuuri kohdillaan pitkään.
Muut sais katsoa meiltä siinä mallia.

Nyt valitettavasti viime hallitukset on ajaneet ja murentaneet tuota yhteistä-hyvää alas.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #216

Pitää muistaa, että koululaitos on kansanrintaman (vasemmisto+keskusta) saavutus. Kokoomus ei moista kommunistista yhteiskoulua olisi halunnut.

Marxiin musta pitää suhtautua niin, että sillä on aivan keskeisiä oivalluksia tästä kapitalismista mitä eletään. Eihän sen kapitalismikritiikkä ole tähän päivään mennessä pystytty keskeisiltä osilta vääräksi osoittamaan, tykkää siitä sitten tai ei.

Viime hallitukset ovat olleet väärällä tiellä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #219

http://www.oaj.fi/pls/portal/docs/PAGE/OPETTAJALEH...

Ensinmäinen perussuomalainen oikeastaan. :)
Keskusta ja Vasemmisto yriiti hylkiä häntä.

http://pedagogiikkaa.blogspot.fi/2010/08/isa-salme...

"Salmela johti suomalaista kansanopetusta vuosina 1937-1964, jolloin luotiin kaikki tärkeimmät koulujärjestelmämme peruspilarit. Hänen johdollaan toteutettiin monia merkittäviä uudistuksia, joilla tähdättiin sosiaaliseen (tasa-arvoiseen) kouluun: kouluruokailu, ilmaiset koulumatkat, koulukirjastot ja kouluterveydenhuolto. Salmelan luomuksina voidaan pitää kunnallista keskikoulua (1946) ja kansalaiskoulua (1957)."

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #142

Tapani Pollari, perussuomalaisilla olisi tosiaan avaimet tämän EU- ja eurosekoilun lopettamiseen. Valitettavasti ne tuntuvat olevan tiukasti Soinin ja hänen uskollisten seuraajiensa taskussa. Soinin "vähemmän ja parempaa EU:a" ei ole edes vitsi. Tai jos on, ei ainakaan naurata. Tilanne on täsmälleen sama, kuin jos olisimme mukana mafiajärjestössä. Ja sitten lähtisimme hourailemaan, että ottaisimme siitä yhteistyöstä vain pikkuruisen nurkan omaa etua ja ohimennen muuttaisimme vielä mafian lähinnä hyväntekeväisyysjärjestöksi. Tämä on nyt vähän ilkeästi sanottu, muutta vaikka väitetäänkin, että puupäät ovat onnekkaita, sillä he pysyvät pinnalla, tässä tapauksessa se ei ainakaan pidä paikkaansa. Päinvastoin, EU:ssa kastunut pää toimii kuin uppotukki ja vetää vielä muutkin pinnan alle mukanaan. Ei se riitä, että te olette pölitiikassanne viisaampia kuin muut puolueet. (Tason huomioon ottaen se ei vielä paljon vaadi.)Teidän pitää olla viisaita. PISTE.

Jos Perussuomalaiset seisoisivat selvästi ja yksimielisesti sen kannan takana, millä viime vaaleissa saatiin se kuuluisa jytky, minunkaan ei lainkaan tarvitsisi tehdä töitä tämän kansanliikkeen eteenpäinviemiseksi. Voisin keskittyä vain viljelemään kasvejani ja tekemään puuterhakirjaani. No, ehkä siinä sivussa tekisin myös vähän vaalityötä Perussuomalaisten ja EU-kriittisten pienpuolueiden hyväksi. Noin niinkuin harrastuspohjalta.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #182

Kristiina, Perussuomalaiset olis hallituksessa nyt, jos ne olis edes vähänkin hyväksynyt tukipaketteja. Ne ei hyväksynyt niitä vakuuksilla tai ilman.
Vaan kanta oli selvä, "Piikki kiinni".

Meillä on oikiasti nyt sellainen tilanne, että jos me sinä, minä ja Susanna halutaan Suomen euro- ja EU-politiikan muuttuvan, on käännyttävä PS.n puoleen.
Muut vaihtoehdot on sulettava.
PS.n kannatus keikkuu siinä 20% paikkeilla nyt, niin sen kasvattaminen on suurimmaks on lähempänä kuin minkään muun euro ja EU vastaisen.

Kyllä sinä vielä saat kasvattaa niitä kasvejas ilman EU.n valvontaa.

Ja jos ajatellaan vielä toisin asiaa.
PS on ajanu itsensä nurkkaan EU ja europolitiikoillaan, niillä ei ole enään mahdollisuutta kääntää takkiaan. Me valvomme sitä.

PS koostuu kuitenkin meistä tavallisista työläisistä yrittäjistä duunariin.
Kaikilla on yhteinen tavoite.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #186

Tapani Pollari, vika on vain siinä, että perussuomalaiset (tai osa heistä, se näkyvämpi ja kuuluvampi) haluaa muuttaa Eu ja europolitiikkaa. Minä ja ne ryhmät, joista olen tässäkin keskusteluketjussa jo puhunut, emme halua politiikkaa vaan me haluamme EU:sta ulos. Keskutelussa arvotaan, onko meillä varaa erota. Sillä ei ole mitään merkitystä. Meillä ei nimittäin ole varaa jäädä. Ja jälleen kerran en puhu ainoastaan rahasta.

Heti kun perussuomalaiset ottaa tavoitteekseen eron EU:sta ja eurosta, luulenpa uskaltavani luvata melkoista apua uuden suuremmen jytkyn saamiseen myös näiden kansanliikkeiden puolelta.Samoin apua tuohon yhteiseen tavoitteeseen, PS saisi varmasti yhteistyössä myös pienpuolueilta, esim. IPU:lta, jos toisitte kantanne selkeästi ja jämäkästi esiin ja keskinäinen nokittelu haudattaisiin.

Mutta käsittääkseni myös ns. vanhoissa puolueissa on kaikissakin ihmisiä, jotka ovat heränneet kapinoimaan puolueensa virallista linjaa vastaan. Näin olen monelta taholta kuullut. Joten en oikein ymmärrä, miksi nyt, kun kansalaiset eri tahoilta alkavat herätä vaatimaan lähtöä EU:sta ja eurosta, perussuomalaiset alkavat jääräpäisesti kääntämään venettänsä vastavirtaan. Itsetuhoista käytöstä, tekisi mieleni sanoa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #194

Ei Perussuomalaiset ole minun mielestä Kristiina kääntänyt venettään mihinkään suuntaan.
Timolta kun kysytään perussuomalaisten euro ja EU kantaa, se aina sanoo liki samaten, "kyllä kannattajat tietää".

Ja minä tiedän hyvin kantani, ja se on selkee. Irti eurosta ja heti, samoin EU voidaan purkaa.
Minä en koko EU.ta aikoinaan hyväksynyt, enkä ole mieltäni vieläkään muuttanut.

Oot ihan varmasti oikeassa siinä, että muissa puolueissa kannattajat kädet ristissä odottaa puolueensa kääntävän euro ja EU kantansa kielteiseks.
Eikä vain vaalein alla, viedäkseen Perussuomalaisten selkeeltä kannalta ääniä.

Loikkaaminen ja puolueesta eroamisessa on tehty moraalisesti liki mahdotonta, selkäänpuukottajia löytyy varmasti Susannallekkin. Vaikka ratkaisunsa teki demokraattisessamaassa demokraattisesti.
Minä ainakin aijon tukea Susannaa tekee jatkossa mitä hyvänsä, ja pelkästään demokratian vuoks.

Sanoinki tuolla aikaisemmin, että kaadetaan euro ja EU politiikat Perussuomalaisten kans yhdessä.
Ja sen jälkeen menkööt jokainen mihin hyvänsä puolueeseen kannattajaks.

Nyt on vain viimiset mahdollisuudet saada liittovaltiokehitys poikki.
Sen jälkeen joudutaan irtaantua Viron tyyliin Neuvostoliitosta, sitä tuskin kukaan haluaa.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Juuri noin, älä huoli minkään puolueen kosintoja nyt heti paikalla, vaan tutki tarkkaan tuo poikkipoliittinen juttu ensin tuon Kristiina Kalliojärven kautta. Tarvitaan kaltaisiasi vahvoja sitoutumattomia siellä, ja jossain vaiheessa voi tuollainen kansanliike olla lyömätön juttu. Jos tarpeeksi suuri osa kansasta siirtyy aktiiveiksi sitoutumattomiksi, niin heitä eivät voi puolueetkaan sivuuttaa suunnitelmissaan, eivät komennella eikä käskeä mitä on tykättävä. Ja kuten Kristiina jo kertoi, joukossa on kyllä sitoutuneitakin.
Sinne vain, on lämmin suositukseni! :D

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #173

Kuin haaskalla. :)
En minä ainakaan halua olla loukkaantunutta nylkemässä itselleni ravinnoks.

Tämä avaus on vain hyvä jutella euro-politiikasta, ilman sen suurempia laskutoimituksia.

En ole kuitenkaan mikään poliitikko, vaan ihan politiikkaa aktiivisesti seuraava.
Tavallinen teikäläinen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Njoo, täällä on tätä Perussuomalaisten kantaa pohdittu. IPU:lla on selkeä ei eurohumpalle. Perussuomalaissa eurovastainen näkemys on aika lailla "julkista". Mitä enemmän kriittisiä ääniä puolueessa on, sitä varmemmin kanta muuttuu kielteiseksi.

Toisaalta, ongelmien syvetessä jokainen järjellinen suomalainen puolue rupeaa vastustamaan tätä touhua.

Jos puolueen yleisessä kokouksessa asiasta äänestetään, niin kyllä miun ääni menee kansalliselle valuutalle, omalle rahapolitiikalle ja paremmalle itsemäärämisoikeudelle.

Mutta ei tätä kukaan yksin voi tehdä. Kyllä sen tulee olla suomalaisten itse haluama ja vaatima asia.

Susanna Kaukinen

Sitä tässä nyt punnerretaan. Meillä on Henri tavoitteet nyt tältä osin täysin linjassa - ollu varmaan koko ajan. Koetetaan tästä eteenpäin ja pyritään oikeisiin johtopäätöksiin siellä PS-puolellakin, ettei jää vaan suun halkomiseksi se teidän touhu. Sitä en halua minäkään!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

No on meillä kyllä eriäviäkin näkemyksiä. Olen esimerkiksi markkinatalouden kannattaja (me = markkinat -> markkinoiden päättäessä hinnoista = "me päätämme".)

Tosin silloin, kun mennään jumiin tällä tavalla hurlumhei-meiningin jälkeen niin pitää tehdä kaksi asiaa:

1) Lopettaa kannustimet hurlumheihin. Henkilökohtainen vastuu pankeille, niiden suuromistajille ja pankkifirmojen hallituksen jäsenille niin luulisi olevan intressejä hieman valvoa, mitä puljussa puuhataan.

2) Kojeiston mennessä takalukkoon oikeastaan ainoa taho, mikä voi poistaa "lepokitkan" on julkinen puoli. Se vaattii poliittista päätöstä. Ruohonjuuritason esimerkki olkoon vaikka nämä biokaasuautot. Kukaan ei hommaa sellaista ajopeliä, kun ei ole tankkausverkostoa. Tankkausverkostoa ei tehdä, kun juuri kellään ei ole autoja. Takalukko. Poliittisella päätöksellä ajetaan julkiset kulkuneuvot tähän formaattiin. Sitten syntyy se jakeluverkko. Sitten tulee niitä yksityisiä autoilijoita käyttämään tätä.

Mutta pointti on vain poistaa "lepokitka". Esimerkiksi Finnairin kohdalla nähtiin, ettei valtio suurimpana omistajana tienny hölkäsen pölähtävää mitä firmassa häärättiin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #140

On varmasti, mutta se ei musta ole tässä keskeistä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Sehän on selvä ettei demokraattinen Perussuomalaiset, voi yksin päättää eurojäsenyyden purkamisesta.
Onhan siitä puhuttu jo ennen edellisiä eduskuntavaaleja.

Nämä SDP, KOkoomus ja Keskusta vois tehä mitä yksin vain ilman kansaa kuulemata, nähtiinhän se euroon liittymisessäkin.
Ne pystyy rikkoa perustuslaitkin, ilman että yhtään omatunto soimaa.

Perussuomalaiset on halunneet ja jopa vaatineet kansanäänestystä eurosta poistumisesta.
Eli se tehtäis demokraattisesti, ja se ei ainakaan mulle ole jääny epäselväks.

Sen joutuu tehä IPU.kin, ei sekään voi luvata suoraan että he ottaa markan käyttöön, jos ovat ykkösiä joskus.
Mulla on vain sellainen tuntu, ettei IPU pääse vieläkään eduskuntaan.
IPU.lla näyttää olevan koon kasvattamis keinona PS.n hajauttaminen.

Eli jos on kaks eurovastaista puoluetta, ja toisesta kun otetaan toiseen niin se vain huonontaa tämän toisenki mahdollisuutta päästä muodostamaan hallitusta.
Eli IPU.n pitäis kohdistaa voimansa ihan johoinkain muuhun äänestäjäryhmään, ja sen kautta päästä yhdessä Perussuomalaisten kans muodostamaan jopa hallitusta.

Mitä oon Pesosen kirjoituksia lukenut, niin eipä niitä voi moittia.
Eli ei mitään itse IPU.a vastaan ole mullakaan.

Keskusta, Kokoomus ja SDP luultavasti suurimpana puolueena tulee kasaamaan keskenään uuden euro-myönteisen hallituksen jos vain niistä yksikään on suurin seuraavissa vaaleissa.
Niillä kenelläkään ei ole munaa sanoa euro-herroja vastaan.

Käyttäjän akutalikka kuva
Aku Talikka

Onko maailmantalous vajoamassa taantumaan? Fossiilisten polttoaineiden ongelmat ja liuskeöljykupla uhkaavat. http://henkilot.vihreat.fi/aki.suokko/2013/06/10/m...

Pitäisikin erästä sosiologituttavaani lainatakseni perustaa maailmanvaltio, joka voisi ratkaista suuret ongelmat, kuten ilmastokriisin ja sosiaalisen epätasa-arvon, ja sitten jättää tällaiset yksinkertaisemmat vanhanaikaiset kansallisvaltiopolitiikat autonomisille alueille, lähidemokratiaa eri tavalla.

Jotain pitäisi tehdä suuryrityksille, ne kun eräiden kommentaarien mukaan ovat jo hallitusten jatkeita.

Susanna Kaukinen

Jos sua kiinnostaa tuo suuryrityskysymys, niin suositteleen ottamaan jossain vaiheessa kaffekupin käteen ja aloittamaan tosta raadollisen rehellisen analyysin korporaatioista:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Kirjotuksia ei kaikki jaksa lukea, se ottaa snadisti istumalihasta, mutta ton käsittäminen kunnolla on musta Täysin Essentiaalista. Ei se kuitenkaan oo ku puolen tunnin homma.

...

Nimenomaan tuosta on kysymys: valta pitää olla niin alhalla kuin mahdollista, jotta asiat voidaan ratkaista. Se siis tarkoittaa juuri tuota mistä puhut. Maailman tasolla korkeimmassa federaation osastossa pitäisi ratkaista juuri tällaiset asiat kuten CO2-kysymys.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

No, mun mielestä co2-kysymykset on aika sekundäärisen populistisia, jos ajatellaan, mitä välittömiä vaaroja korkean EU-tason päätöksillä tehdään milestäni välitöntä uhkaa luovissa asioissa. Ranska päätti seurata monia muita valtioita ja kieltää munntogeenisen viljelyn alueellaan, mutta EU päätti kieltää kiellon perusteettomana.

Laitan ihan vaan kiusaksi tällaisen linkin, kun en tuota kyseistä jaksa etsiä. Eli näin Intiassa Monsanto ja muut perkeleet ratkaisevat maailman ruoantuotanto-ongelmat ajamalla viljelijät itsemurhiin. Outo strategia.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1082559/Th...

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #161

Mä oon niin *täysin* tota Monsanto touhua vastaan - barrikaadeille saakka.

Käyttäjän akutalikka kuva
Aku Talikka Vastaus kommenttiin #163

Monsantoa vastaan olen minäkin mutta GMO:n puolesta - tästä olen ystävieni kanssa pohdiskellut blogissani. Mutta se ei enää tähän yleisempään aihepiiriin liity. Barrikadeille en kuitenkaan jaksa tai rohkene marssia. En muutenkaan marssi minkään puolesta, paitsi kylläkin kerään nimiä muutamiin kansalaisaloitteisiin.

Kiitoksia hyvistä linkeistä yllä (ja Facebookissa). Yritän juhannuksena lueskella, jos on aikaa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #167

Ihmiset on erilaisia ja hyvä niin. Kyllä niiden linkkien lukemisesta ainakin saisi maailmanselityksiä, joiden kautta ehkä ymmärtää paremmin sitä miten radikaalivassarit ajattelee. Uskon, että siinä on opittavaaki. Mua on itteeni ajoittain harmittanut Vihreissä se pintapuolinen käsitys asioista ja nuo tekstit olisi omiaan oikaisemaan eriäitä käsityksiä, jotka voidaan muodostaa - ja on muodostettu - myös robustimpaan, analyyttisempään, muotoon. Luut lihan sisään.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski Vastaus kommenttiin #167

Monsantoa vastaan ja GMO:n puolesta? Niin, että voitaisiin luoda joku turvallien, eettinen ja kestävä gmomaatalousjärjestelmä?

Siinähän voitaisiin luoda samalla ne kuukåluisat lentävät lehmät.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kun luin noi Susannan kommentit, hänellä on näissä enempi europolitiikkaa kuin koko Vasemmistoliiton hallituksessa olon aikana yhteensä kansanedustajilla.
Tais kuohuvaa pulloa oltu ravisteltu liikaa ja korkki lennähti. :)

Tätä tullaan näkemään jatkossakin.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Sellaista sekoilua ja takinkääntöä, moraalitonta matoilua, itsensä ja maansa myymistä on puoluepolitiikka, etten yhteenkkän tuollaiseen klubiin liity, varsinkaan, jos hyväksyisivät minut jäsenekseen.

Tässä globaalissa illuusiossa ei ole mitään korjattavaa, foliorusetteja päähän ja suunta poispäin, sinne, missä on todellinen maailma ja rakastettavat ihmiset.

Susanna Kaukinen

Noinkin olen ajatellut. Ehkä ajattelen noin taas joskus uudestaan.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Mullakin vähän vaihtelee, tosin nyt vaikuttaa pahasti, että hyvästi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #166

Jos se on näin, niin se on. Ei siihen ole kellään mitään sanottavaa. Jos näin on, niin ei muuta kuin parempaa vointia paremmissa piireissä! :-)

Petri Rautiainen

Hallituksen soteuudistuskin oli täysin EU:ta myötäilevä ja sen avulla yritetään pakkoliittää pikkukuntia suuremmiksi kunniksi.

Niputtamalla 5-10 pienempää kuntaa yhdeksi suurkunnaksi ja laittamalla kunnat vastaamaan itse palveluistaan, on melkoinen heikennys palvelutasossa, siitä kärsivät eniten syrjäseudut palvelujen karatessa palvelukeskuksiin ja matkakulut lääkärille menevät potilaan laskuun. Malli on toiminnaltaan kankea, huonosti toimiva, jota ei ole ajateltu hallituksen osalta muuta kuin säästöjen saamiseksi. Toimintasuunnitelmaa ei olla ajateltu, ei esitetty ollenkaan ja paljonko se tulisi maksamaan.

Kuntien tulee palvella asukkaitaan eikä juoksuttaa niitä kymmeniä kilomometrejä. Suurkuntamalli on tilattu USA:sta ja maksettu siitä reipas summa. Suuret kunnat eivät toimi Suomen kokosessa maassa, jossa on suhteessa vähän asukkaita pinta-alaan nähden.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari
Käyttäjän KariArvola kuva
Kari Arvola

Vasemmistoliitto on puolue ilman yhteiskunnallista vaihtoehtoa. Se näkyy taivaalle pirretystä ohjelmapaperista - mutta ennen muuta käytännön politiikasta. Vasemmistoliiton aktiiveista todennäköisesti valtaosan toimeentulo riippuu suoraan tai välillisesti jäsenyydestä ja myötäolemisesta liikkeessä. Siksi oikeastaan tässäkin keskustelussa osa joukosta on asiallisesti ottaen jäävi arvioimaan puoluetta, hehän puhuvat vain omassa asiassaan.

Kyse on pohjimmiltaan juuri politiikan ymmärtämisestä. Vähintäänkin osa meistä puolueisiin kuulumattomista vasemmistolaisista ajattelee, että puolueen tulisi olla yhteiskunnallinen muutosliike. Vasemmistoliitossa ajatellaan, että puolue on olemassa aparaattia ja siinä mukanaolevia varten. Näiden kahden ajattelutavan välillä on vissi ero.

Vasemmistoliiton kirkkain kärki, se sateenkaaren värinen, tietää, ettei puolueella ole yhteiskunnallista vaihtoehtoliikkeen roolia. Ei se sellaista haluakaan, sillä todellisen vaihtoehdon rakentaminen vaatisi paljon työtä ja henkistä aktiivisuutta. Nykyinen kannatus ja pari prosenttiyksikköä vähemmänkin riittää varmistamaan puolueelle sen nykyisen itseymmärryksen mukaisen roolin.

Kysymys kuuluu, onko vasemmistopolitiikka mahdollista myös puoluejärjestelmän ulkopuolella?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

On.
Ja siellä niemenomaan on.
Siis täällä.

Henry

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Mitä vasemmistolainen politiikka on? Nyt.

Koen itseni perinteisessä poliittisessa kentässä melkoiseksi hybridiksi. Maailma muuttuu sellaisellla vauhdilla, että omista viisikymppisen mielikuvistani vasemmiston nykysisällöksi jää, ideaalisella tasolla, solidaarisuuden aate. Itse olen sitä mieltä, että yhteisomistuksella on vahvoja rajoituksia ja Marx on kansantalouden tulkitsijana aivan liian yksioikoinen. Kansantalous on ihmisten toimintaa ja Marx katsoo maailmaa tehtaan ikkunasta. Ei siellä enää ketään muuta olekaan, ainakaan tehdastöissä, ainakaan Suomessa.

Yhteiskunnallinen, toimintaa ohjaava, ideologia tuntuu olevan aivan hukassa valtavasemmistolta. Itse lähtisin tekemään ihan uutta yhteiskuntaa ihmisten vapaiden yhteenliittymien ympärille, mahdollisimman paljon toimintaa yhteistyöhön keskittäen ja riippuvuutta ylärakenteesta purkaen. Kyllä siinä solidaarisuus on kovassa kurssissa.

En halua oikeastaan enää keskittyä ollenkaan olemassa olevan järjestelmän epäkohtiin. Ehkäpä on vain parempi, mitä nopeammin se kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kiinnostaisi tietää mitä vasemmistoliitossa tapahtuu 2015 eduskuntavaaleissa ja nimenomaan niiden kahden eduskuntaryhmästä poispotkitun kohdalla. Nuo kaksi jotka ovat koko vasemmistoliiton järkevimmät edustajat. Vieläkö ovat puolueen ehdokkaina?

Jaakko Paavilainen

Tämäpä onkin HYVÄ kysymys...

Susanna Kaukinen

On täysin mahdollista että puolue ei tue heidän uudelleenvalitsemistaan. Mielipiteitä asiasta on laidasta laitaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Missähän Susanna mahtaa olla? Ettei vain Arhimäkeläiset olis käyneet kylässä?

:)

Toimituksen poiminnat